Gwent: The Witcher Card Game

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mephike
Zajlik a Gwentlemen talkshow, ahol Burza mond el pár dolgot, a lényeg itt van.

Mephike
NA mivel már egy ideje nem írtam, most bepótlom. (Combo van ezerrel.)
- Jön a GwentSlam 2.
A cél, a játék népszerűsítése, újabb tehetséges játékosok bemutatása. Illetve kár tagadni a játék twitchen való nézettsége hagy bőven maga után kívánnivalót. Gondolom ezen biztos változtatni akarnak. Az első GwentSlam viszont nagyon jó volt, érdemes a másodikra benézni.
- Feltették a kérdést, hogy lesz-e valami Halloween dolog a játékban. Egy tömör "Maybe 😄" jött válaszként.
- Jön a Thronebreaker idén, erről eggyel lejjebb van videó.
- Pár hónapja mondta Burza, hogy terveik között szerepel a Thronebreaker után behozni egy új factions-t. Erről azóta nincs hír, csak találgatás, mivel pár vámpírt mutogattak mostanában, páran őket várják, de szerintem ez eléggé valószerűtlen.
- Pár aggódó "állampolgár" a redditen arról beszél, hogy kezd stagnálni a játékosok száma, nem igazán jön be már új játékos és a már említett twitch nézettség sem nő. Erre persze mások reagálnak, hogy még csak bétában van a játék, stb. Gondolom a fejlesztők ezt is olvassák, illetve ők konkrétabb adatokkal rendelkeznek a játékosszámról. Ígéretek szerint előbb-utóbb ki fogják hozni játékot bétából, .és akkor elérhetővé teszik steamen is.

Mephike
Lehet láttátok már, de itt hagyom a linkjét a legutóbbi A ROUND OF GWENT-nek, amiben a fő téma a köv kieg a Thronebreaker lesz, jó mozizást 😊

Mephike
Megérte annó Villentretenmerth-et lecraftolnom prémiumra, most végre tudom is a profilomban használni! 😊

Kint van a patch, tessék játszani! <#kacsint>

"I've won every battle, but I'm losing this war."

Itt vagyunk, nyugi! Köszi, hogy jelzed ezeket a dolgokat! <#wave>
Kínai barátaink szerint holnap, azaz szeptember 29.-én jön a patch és az event. A nerfelt lapokat 3 napig megint teljes áron lehet bezúzni.

"I've won every battle, but I'm losing this war."

qetuol
c-c-c-combo breaker 😛

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

Mephike
Remélem nem csak magamnak írom, de jön a Mahakam Ale Festival! 😊
14 napunk lesz megcsinálni a kihívásokat.
Lesz pár változás, az armor örület kapott egy kis nerfet. Részletes lista és infók itt.

Mephike
Join us live on Wednesday, September 27th, at 9PM CEST (12PM PDT) on the CD PROJEKT RED Twitch channel!
Tippre balance jön (Merigold’s Hailstorm tuti) és talán némi infó a kiegről.

Mephike
Meg is érkezett a GwentSlamen használt deckek listája. Szerintem volt pár pakli, amit érdemes megpróbálni.

Mephike
Ezt a fan made filmet itt hagyom nektek, egész jó lett, persze hollywoodi több milliós filmre senki se számítson.

Mephike
A hétvégén jön a GwentSlam, amit LifeCoach rendez majd ismét, ezúttal $10,000 felajánlva. Két kedvenc dumagépem is ott lesz MegaMogwai és McBeard. Érdemes lesz betekinteni szerintem pár meccsre. Kezdés holnap 13:00 CEST, itt.

Mephike
Meglátjuk milyen sör fő ki ebből 😊

Köszönöm uraim!

Tegnap felvittem 19-es rank-ra, 4009MMR-el, remélem másfél hónap alatt meglesz a kívánt szint, bár gondolom nehéz lesz, mert itt már majd kevés pont jár win-ért és sok levonás a vereségért.
Az előző szezonban ha elérted és megtartottad szezon végéig a 4200MMR-t, VAGY elérted legalább a rank20-at akkor bekerültél a pro ladderbe. De ez lényegében csak egy könnyítés volt, gondolom azért hogy minél többen tesztelhessék.

Ahhoz hogy játszhass pro ladderen a következő szezonban, el kell érned ebben a szezonban a rank 21-et.
Mephike
Kb 1,5 hónap múlva zárul az aktuális szezon. (Minden szezon kb 2 hónapos.) Zárás előtt fogják közölni, hogy mennyi pont kell ahhoz, hogy a köv. szezonban indulhass pro ladderen. Legutóbb ez az érték 4200 körül volt ha jól emlékszem, de akkor 3 hónapos volt az első szezon.

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, mi kell ahhoz, hogy a pro ladderen részt vegyen valaki, jelenleg 18-as rank, 3850 MMR-en vagyok. Láttam videóban, hogy pl. MegaMogwai ennél kevesebb MMR ponttal is már pro ladderezett. Nem igazán vágom mi kell akkor hozzá. Valaki hozzáértő tudna segíteni?😊 Előre is köszi!😊
Mephike
Van új meta rangsor.
Magam részéről a tier1 résszel egyet értek, viszont utána én másképp látom bizonyos helyeken az erősorrendet, mondjuk pont ez a szép ebben a játékban. A kérdés már csak az, hogy mikor jön az új update, és mit hoz az új nerf/buff csomag 😊

Izgalmasnak tűnik a videó. 😊
Mephike
A várható kampányról egy videó, van benne találgatás is, szóval nem kell készpénznek venni az elhangzottakat.

Mephike
Ha valaki ebben az armoros időkben jó Skellige decken gondolkodik, ezt érdemes kipróbálni. Nekem bevált 😊

A zöld nem jött be annyira, biztos mert nincs még benne nagy tapasztalatom, most visszaálltam Radovidra, azzal eldöcögök.
Nem tudom én se pontosan, de gondolom az ellenfél szintje alapján. Ha gyengébb játékos ver meg több pontot veszítesz.
Zegi Norbi HUN
Azt valaki el tudná magyarázni, felsőbb szinten mi alapján van ilyen abszurd pontozási rendszer? 😊 Egyszer majd -40 pont egy vereségre, utána -22, ha nyerek akkor meg +7 pont. Nem tudom, ennek mi értelme.

&#10084;The Witcher 3&#10084; &#10084;Batman&#10084 &#10084;Bioshock Infinite&#10084; &#10084;Linkin Park&#10084; &#10084;Ford Mustang&#10084; &#10084;Assassin's Creed Rogue&#10084;

Mephike
A kis mókusokra rájár a rúd, sokáig az egyik leggyengébb frakció volt, de végre felbuffolták őket, és megszületett a legyőzhetetlen elf muligan deck... persze csak azért, hogy szétnerfeljék ismét 😊
Amióta így járták én nem játszottam velük, de folyamatos törpe áradat jön szembe, szóval gondolom az emberek visszaálltak a kis bányászokra. Ebből láttam már weather verziót is, de általában mind egy kaptafára épülnek: agitator, marauder, Dennis és minden féle buff.
Itt egy példa, de mondom a többi is igencsak hasonlít rá.

Bocsi, ez véletlenül ment ki még egyszer. 😊 Elkezdtem közben Scoia'tael-t is tesztelni. Itt valakinek tapasztalat?
Sziasztok! Most találtam ezt az oldalt. Ki hol áll jelenleg, hány ponton. Én NR-el tolom, de picit idegesít, hogy nem nagyon tudok 3800-nál feljebb jutni jelenleg. Ezért érdeklődnék, hogy mi az ami szerintetek most jól működik?
Szuper, köszi az infót, átnézem őket.
Mephike
Összeraktam Mogwai deckjét (táppénz előnyei, már csak a náthából kellene kimászni) és jött is két Radovid deck + egy törpe, el is tettem őket zsebre 😊 Délután még megyek pár kört.

Mephike
Szia és üdv itt! Jelenleg 2264 mmr-en állok, szóval a tanácsaimat nyugodtan fenntartásokkal kezelheted 😊
Szerintem az általad játszott NR (gondolom Radovid+shield) decknél jobbak a NR spy deckek, de erősnek tűnik Lifecoach mosnter deckje is.
Jelenleg egy saját NG spy decket használok. Ez idelent tökéletes, 90%-os winratem van, de én magam is érzem, hogy a Treason kártyám néha nem elég hatékony, szóval azt biztos cserélni fogom.
Amúgy ha most választanom kellene valahonnan ütőképes decket, akkor tuti Mogwai spy deckjét másolnám le. (A hétvégén tuti ki fogom próbálni.)
Íme itt a mirror meccse Super JJ ellen, és itt a meccse Merchant ellen. Teszem hozzá, hogy JJ deckje is tökéletes és meg nem tudnám mondani, hogy melyik tetszik jobban.
Azonban megjegyezném azt, hogy nekem pont az NR deckek fájnak eddig a legjobban, és bár millel mostanában nem találkoztam, de gyanítom szétégetnék a paklimat 😊

Sziasztok! Most találtam ezt az oldalt. Ki hol áll jelenleg, hány ponton. Én NR-el tolom, de picit idegesít, hogy nem nagyon tudok 3800-nál feljebb jutni jelenleg. Ezért érdeklődnék, hogy mi az ami szerintetek most jól működik?
Mephike
Na ezt nem tudtam, mármint a meghívást igen, csak a reward része nem volt világos.

Pro ladderen nincsen reward. Mármint olyan értelemben mint normal rankeden.
Itt ha jó vagy meghívásokat kapsz torunamentekre.

És a kettő teljesen külön van, tehát ha kellenek a normal ranked rewardjai akkor ott is fel kell húzd magad.

Egy n?nek legalább két férfira van szüksege: Az egyik ápolt, finom, gyengéd, kedves, ?szinte, megért?. A másik, pedig nem meleg.

Zegi Norbi HUN
Szuper, mobilra tökéletesek is lesznek 😊 Ves viszont hiányzik, remélem őt is kirakják nagyobb képbe valamikor.

&#10084;The Witcher 3&#10084; &#10084;Batman&#10084 &#10084;Bioshock Infinite&#10084; &#10084;Linkin Park&#10084; &#10084;Ford Mustang&#10084; &#10084;Assassin's Creed Rogue&#10084;

Mephike
A két ladder között mi a különbség reward szempontjából?

Éles lett a Pro Ladder
Ideje létrázni 😄

Egy n?nek legalább két férfira van szüksege: Az egyik ápolt, finom, gyengéd, kedves, ?szinte, megért?. A másik, pedig nem meleg.

Mephike
Jól megy a CDPR-nek.

Mephike
A kártyákon található képek jobb felbontásban. Kellemes szemezgetést 😊

Ezt a kombót így még nem használtam finishernek, de nagyon jól lehet alkalmazkodni a szituációkhoz ez tetszik benne.
Lehet, hogy 1 medicet még beteszek és aucklest is besúvasztom. A goldok közül rainfarmot le lehetne cserélni igazából, majd próbálgatom mi legmegfelelőbb.

Monsterre most összeraktam 2 új változatot 25-25 kártyásat. Egy frost meg egy token, kipróbálom majd ma, hogy hogy teljesít. Az a baj igazából, hogy kevés a tempo play. Az egyik a crone a másik a woodland spirit, de a cronokat meg nehéz beépíteni mert annyi hasznos silver van hogy 3 egyszerűen kevésnek tűnik. Lehet, hogy fixen hagyni kell R1-et és hosszú R2/R3 ra menni. Megnézem.

Trololo szerintem nem olyan gáz, tekintve, hogy csak 1 kártyával van szinergiája, önmagában nem sokat ér.

qetuol
nekem újra előjött az a bug, amikor nem látszik a skellige kártya hátlapja -.-'
és a filterrel sem vagyok megelégedve... hiányzik pár funkció, kulcsszó - például Hearthstoneban van olyan, h "extra", csak azokat a kártyákat jelenítené meg, amelyekből több van, mint három, legyen az prémium vagy nem. meg a filterbállítást is megjegyezhetné, ne kelljen mindig újra beállítani 😊

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

Mephike
Nemrég váltotam én is NG-ra, mert a mókusokból már elég volt. Bár én egy spy decket játszok és még egyelőre csak azt látom át igazából, annál érzem csak, hogy mennyi potenciál van benne, de gondolom itt is az egyik finisher a Rainfarn + Joachim + Brigade.
A monster decked viszont számomra új, és mivel imádom őket, biztos ki fogom próbálni ezt a fajta decket.
Köszi a listát!

Mephike
Jó ez a mostani update, kellett nagyon, még úgy is ezt mondom, hogy pár napja még vadul elfeztem én is. Viszont Trollololo nerfjét én nagyon hiányolom.

Nilfgard spy
Monster - Inspired by Lifecoach

Jelenleg a favorit az NG, mind a 3 leaderre lehet jó paklikat összeállítani.
A többi factiont még nem volt időm rendesen kitesztelgetni.

vagy itt ha valaki (mint én pl.) nem vágja fejből melyik kártya melyik

///// Asus G751 \\\\\\\\\\

Mephike
Elvileg itt a hotfox pontos listája.

köszönjük az újabb hotfixet 😄 az egyetlen működőképes deckemet is elbaszták.
Nincs ezzel baj amúgy, csak kb felesleges craftolni bármit is, azért az egy hétért, amíg tartja magát az ability.

///// Asus G751 \\\\\\\\\\

Mephike
Gratulálok a sikeres szerepléshez! Csak kíváncsiságból betehetnéd azokat a deckeket, amikkel versenyeztél.

Tegnap részt vettem egy kisebb 40 fő körüli bajnokságon.
Jó kis tapasztalatszerzés volt, a legutolsó Good-Gaminges 200~ fős nem sikerült túl jól, azt mondták szeptemberben indul újra heti szinten, de még nincs infó róla.
A legtöbben Francescat játszottak, akiket sikerült 2:0-ázni :-) Viszont voltak nagyon érdekes és szoros meccsek.

Az egyiken pédául (én Nilfgard ő Scoia) utolsó körben az ellenfél oldalán ketyegett a timer a rot tosseren. Három 8 as kártyája volt mid rowban akiket elvitt volna (kettő 8 as pedig hátul), tudtam pontosan, hogy milyen lapjai vannak, Zoltán és Merigold. Nekem 1 lapom volt neki 2 és ő jött. Átmozgatta a rot tossert és egy alacsonyabb lapját a siege rowba, assasinnal megöltem a kis lapját majd az enforcerrel lelőttem az assasint így a végére 3*8+4 ponttól szabadítottam meg, a merigoldja nem volt elég :-) A végén mondta a srác, hogy erre ő sem gondolt.

Aki kiejtett, ő egy Mill decket játszot, amivel az első meccs draw lett, majd az újrajátszáskor elvertem elég szépen. Utána elverte a monster paklimat Francescával, majd az utolsó meccsen sok lapos NR-t hozott én sok lapos Monstert és 1 ponttal kaptam ki utolsó körben :-)

Összességében nagyon tetszett, úgyhogy fogok még menni ilyenekre.
Végül 3. lettem.

Mephike
10 éves a witcher széria.

Mephike
Nos néztem ma egy streamert, aki szinte csak monsterrel játszik, valahol 2.0-2.1k mmr-nél járt, és weather Dagont játszott Croneokkal. Ha elakadok az elfekkel én tuti visszaállok Dagonra, egy kis faggyal és sok köddel.