Gwent: The Witcher Card Game

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én még csak lvl 5 vagyok, de még nem tudom mire menjek rá "main" decknek.
Northern-Scoai'tel-Monster, amihez van már valami érdemlehesem és tetszik is (tegnap pl bontottam egy Premium Ves kártyát 😄). De Skellige is bejön. Nilfgaard meg olyan geci, mint a játékokban, szóval arra is kell majd fejlődnöm 😄
Nekem a Toruviel is kiesett, de két nagyon jó monster nyitásom volt, a Lesi és a Draug, elég hasznosak.
köszi szépen! Barclay-t ki tudom szedni, Toruviel pedig a meglátjuk kategória, ha nézek több leaderrel is decket akkor biztos meglesz az is, csak erőforrás kell most sokat gyűjteni 😊
Mephike
Cleaver nem jobb, mint Ciaran, csak én azt használnám 😊 Természetesen teljesen érthető az, hogy miért Ciarant használod, más mókusos deckben én is azt használnám, de Cleaver törpe, tehát megkapja a buffot Dennistől, jobban buffolódik guardoktól, és buffolja Yarpent, aki kulcslap nálad. De mondom Ciaran is tökéletes választás és lehet olyan eset, amikor hasznosabb.
Toruviel: kiteszed egy sorba majd jobbra és balra 2-2 egységet buffol kettővel. Ez akkor aktiválódik, amikor az ellenfél passzolt.
A lényeg, hogy Yarpen és/vagy a guardok kapjanak a buffolásból.
Barclay viszont nagyon kellene a deckbe. Jobban, mint a már említett Toruviel.

Miért jobb a Cleaver mint Ciaran? Utóbbinak több pontja van, tudom mozgatni a lapot pl Ignite-hoz és ugyanúgy lockol. Toruvielt eddig 1x láttam használni ellenfélnél, leirás alapján nem is tudom hogy müködik rendsen 😊
Néztem most hasonló deckeket is, Mardoeme-t használnak Unit resetre, amivel sok táp karakter meg lehet fogni. Viszont ezekben a deckekben Ithlinne van, amire egy ideig nem lesz erőforrásom 😞
Talán kipróbálom, Skirmisherek helyett pár bronz varázslap, pár körig próbálgatás, megnézni mi jön be 😄
Mephike
Teljesen korrekt deck. Annyit változtatnék rajta, hogy Cleaver játszanám Ciaran helyett. Illetve ha megvan/meglesz Barclay Els-t és/vagy Toruviel-t betenném a deckbe pl Sheldon helyére.

javítva picit mert kaptam jó lapokat és talán már a linket is sikerült jól berakni 😊
Dwarf desk

nem verhetetlen, de inkább nyerek már vele mint sem
Mephike
Segítenék, de a linked ezt a szöveget hozza: "Forbidden. You do not have access to perform that action."

Csak összejött a top1000 . A 66% winratenek köszönhetően pedig még csak grindelni se kellett 😄
érzésre megvan a NF counter deck-em. amig mentem lvl10-ig nagyon nehéz volt a sok kém ellen játszani, de most megnéztem a törpés deck-et (fene tudja frakció nevét, legyenek zöldek 😊 ). A lap lopkodás nem zavar, 1-2 alacsony pontos törpét tudnak lenyúlni. A Rot Tosser robannó kártyát, és kb minden szivató kártyáját countereli a sorok közötti mozgatás (időjárás paklik ellen is emiatt nagyon jó). körök között is tudok épiteni erő a mahakanokkal, szóval elég erős és rugalmas Dwarf desk pakli. de vajon mit lehet rajta még javitani? 😄

Utoljára szerkesztette: plutoka, 2017.05.29. 23:16:17
Szintúgy. Épp most kapcsolt szét, round wint nem kaptam, de kb 50xp-t igen, viszont levett 5mmr-t 😄
Pont akkor kezdia mikor próbálom beütni a top 1000-et, már csak 40pont kellett volna,de így nem lehet.
Másnál is laggol meg szétkapcsol a játék? Most kezdte egy 20 perce ezt.
Ezt a decket építgetem mióta kijött az open béta. Jelenleg Coral és Lugos hiányzik. Helyettük igni és triss merigold van a deckben. Coralt kéne még craftolni a többi queensguard ellen,de egyéb helyzetekben is jó lehet. Igni viszont marad szerintem lugos helyett,mert a consume, a dwarf és kb minden NG deck ellen jó.

Hjalmar és roach ma került a deckbe, előtte Sigridfa és Ermion volt. RNR-t pedig tegnap craftoltam és geralt helyét vette át.
Érdemes átolvasni a leírást, nagyon hasznos. Illetve hát a tapasztalat én is érzem a folyamat fejlődést vele
Zegi Norbi HUN
Milyen összeállítással játszol? 😊

❤The Witcher 3❤ ❤Batman&#10084 ❤Bioshock Infinite❤ ❤Linkin Park❤ ❤Ford Mustang❤ ❤Assassin's Creed Rogue❤

Ty bár azóta már 9 😊 25win 15lose 3-4draw.
Utoljára szerkesztette: Icegrind, 2017.05.29. 18:33:44
Mephike
Grat a rank8-hoz nekem még csak a lvl8 van meg 😊

Na meg is lett a rank8 és vele a 3keg, közbe összejött a 6win így adott 100goldot. A 4. ládában végre ott rejtőzött a 2.legendary. Yennefer the conjurer, hjalmar , vattier de rideaux. Sajnálom, hogy yennefer bent marad, de hjalmar pont jól jön a deckbe, ráadásul premium 😊
NG számomra is a legidegesítőbb frakció,mert vagy buffolom a queens guardokat és ellopja őket, vagy kirakom őket azonnal de akkor meg nincs elég pont.

Ismét egy csodás hiba. 1074-en fejeztem be tegnap,ma reggel még meló előtt játszottam egyet. Nyertem, a 2 kör győzelemért jött is a bónusz viszont a rankomnál csak forgott a kör és töltött. Mondom oké mire hazaérek biztos megadja... hát nem... Pedig reméltem hogy 3keg nyitással kezdek ami a rank8-ért jár 😄
Zegi Norbi HUN
Ami szerintem elég hatásos, az a Dimerítium bomba(hányszor mentett meg te jó ég), dimerítium bilincs, Scorch, Merigold's Hailstorm, Geralt Igni, Villentretenmerth, Én ezeket használom az Igni kivételével, mert az még nincs meg. Személy szerint én az első kört is mindig passzolom, aztán az utolsó 2 körre adok bele mindent 😊 Nilfgaard paklitól nem is félek egyáltalán, inkább az északitól meg Skelligétől(azok a fránya Queensguard lapok).

❤The Witcher 3❤ ❤Batman&#10084 ❤Bioshock Infinite❤ ❤Linkin Park❤ ❤Ford Mustang❤ ❤Assassin's Creed Rogue❤

Én nem néztem net deckeket még, meg nem craftoltam. Meg még csak lvl4-en vagyok.
Amikkel eddig csináltam (de craftal javítjatóak, de azzal még várok):
- Foltest ostrom pakli, némi armor-buffos egységgel támogatva. Egész jól bevállt, de nem verhetetlen.
- Eithné boost (törp) pakli, meg támogatva némi trappal. A kezdeti nehézségek és csiszolgatás után egész jó lett, de szintén nem verhetetlen. Oda kell figyelni mit mikor rak az ember, vagy könnyen kikap.
- Eredin fagy pakli, arakásszal, griffel, ghoul, gólemmel és ekimarrával megtámogatva. Magamat is meglepve, eddig ez a kedvencem. Nagyon magas win ratet toltam vele, sok mindent ver, de persze ügyesen verhető (pl egy jó Skellige countrreli).

Többiből még nem raktam össze paklit, de, ami késik nem múlik. A craftal viszont várok amíg, a rankeden meglátom mi a helyzet.
Tervezek többiből is paklit persze, majd meglátom, hogy végül mire/mikre állok rá.

Azt az undorító Nilfgaard pakit többször láttam a kelleténél én is 😄 Az Eredines fagy paklival viszont többször vertem, mint vertek.
erasmus4
Azokat fagyasztós monster deckel ált. verem, idegesítő, de 3. körben amikor kipakolod azt a pár maradékot nem marad ereje.
Utoljára szerkesztette: erasmus4, 2017.05.29. 09:41:01

elég sok bajom is van velük, mert ők látják sokszor minden lapom, gyilkolják a saját soromba lévőket, lenyúlják a graveyardból a 2.-3. körre feltámasztandó lapjaimat, és képesek nagy felhúzni egy lapot (nem tudom mi a neve, de minden ügynökkel erősebb lesz) már az első körbe, amit akár 2. körbe is át tudnak vinni. Milyen deck-el lehet vajon ezt counterelni?
Mephike
Azért futsz össze enny Milf deckkel, mert ez most a legnépszerűbb. Gyakorlatilag átpörgeti a paklijának a 90-100%-át, tud sokmindenre reagálni és könnyen össze lehet rakni. Pl az általam játszott move deck közel sem képes ennyire átfésülni a deckem, van úgy, hogy meccs végén azt mondom, hogy nyerhettem volna, ha X lapot felhúzok.
Gondolom public beta végén majd lesz megint egy kis balance.

Mephike
Szerintem idővel ezt át fogják dolgozni, mármint a topba kerülés módszerét. Gondolom ha ténylegesen elindulnak a szezonok, akkor ez is változni fog.

miért futok össze ennyi nilfgaard deck-el? ez egyik deckemet a graveyard lopkodás elég erősen mögöli, muszály vagyok a Weather paklival játszani, ha nyerni is akarok 😞
Még mindig egy vicc a ranked rendszer. Nem skill kell hozzá csak segg. 45%-al vannak top 1000-ben,mert lejátszottak már 150-200 rankedet. Evvel teljesen el fog értéktelenedni a high rank, mert idővel mindenki beütheti a 21-et. Kb olyan lesz, mint hs-ben elérni a rank5-öt, a streakek miatt 50% alatti win ratevel is ment, bár ott legalább 3x kellett nyerni egymás után, itt meg elég az 1win 1-lose felváltva és mint látszik még ezt se kell tartani, mehet kicsit több lose is mint win.
KollerN
Én is írtam nekik, 10 perc sem kellett máris küldték a kódot.
Kösz Palinko a tippet.

Mephike
Meg is jött a kód. Gyorsak voltak a srácok.
(Ha netán valakinek van többletkódja és nincs kinek adnia, az elküldhetné nekem privátba, odaadnám az asszonynak. Köszi!)

Mephike
Írtam nekik én is. Remélem megoldják nálam is a problémát 😊

Zegi Norbi HUN
Ok, köszi.

Palinko
Szerintem az Order ID-ből látják hogy a Te fiókod, de én ilyesmikkel nem foglalkoztam.
Zegi Norbi HUN
Köszi, hogy ezt megosztottad! 😊 Írok akkor én is, hátha szerencsém lesz. Az Order ID egyébként a fiókom nevére utal igaz?

Palinko
Aki esetleg még nem kapta meg a Witcher 2 kódot, nagyon-nagyon gyorsan írjon a Gog supportnak és hátha ő is szerencsés lesz. Sajna hétvége van meg minden én is hülye voltam, hogy csak tegnap jutott eszembe, de elképesztő éjjel írtam reggelre már válaszoltak is és kaptam én is kulcsot 😮

Sztem még ha most gyorsan írtok, hétfőn sokat frissítitek az emailt éjfél előtt be tudjátok gyorsan aktiválni a saját példányotokat 😊
Sajnos úgy tűnik másoknak is van hasonló gondja. A 16:10 képarány problémája egyszerűen nincs megoldva hónapok óta.
Aha, de mi lehet? Minden mást tudok állítani, és más programnál nem tapasztaltam ilyesmit.
Nálam lehet állítani bármire szóval nálad lehet a bibi.

Intel Core i7-4770 CPU @3.4GHz 16GB RAM NVIDIA GeForce GTX 970

Kösz a válaszokat!
Egy technikai kérdés: A felbontást nálatok sem lehet állítani? Nálam fix 1280X720 és például a Challenges-nél van olyan szöveg, amit alig lehet elolvasni.
2. ellenfél prémium skellige. Még King Bran is prémium volt😄
Mephike
Na majd mesélj, hogy milyen ott a "levegő" 😊 Remélem nem mindenki fullos deckel rohangál ott.

Na meg is van a lvl10, egyből rank6-ra dobott be 😄
Feloldódott a leaderboard, van aki már 2200 pontnál jár 45win 16 lose-al...
Utoljára szerkesztette: Icegrind, 2017.05.27. 20:04:47
Mephike
1. A játék rengeteg mechanikát/decktípust tartalmaz, próbálj ki minél többet, és amelyik tetszik, azt fejleszd.
2. Common és rare lapot ne craftolj, idővel azok ki fognak esni.
3. Ha craftolsz egy epic vagy legend lapot később, akkor a neutral lapok előnyt élveznek, hiszen azok más deckekben is jól jöhetnek.
4. Az előző állítást csak akkor bíráld felül, ha már biztosan van egy deck, amit tudod, hogy meg akarsz építeni.
5. Csináld meg a napi küldiket mindig.
6. Légy kitartó.
7. Nézd az ellenfelek paklijait, tanulj tőlük.
8. Ha tudod/látod, hogy veszíteni fogsz, akkor is próbálj meg egy fordulót Te nyerni.
Több most nem jut eszembe, jó szórakozást 😉

Persze, azért starter deck 😊 A challengeket told végig, mert egy csomó ore és leader kártyákat kapsz, plusz megtanulsz némi alapot.
Hali! Szerintem próbáld ki mindet és ami neked bejön azzal játsz. Én anno a closed bétát scoia'taellel kezdtem mert a törpökkel amiknek van resilientjük (tehát megmaradnak a következő körre is) lehetett taktikázni. Csináld végig a challengeket és ami ore-t kapsz abból vegyél pár keget és ha sikerül talán nyitsz valami értelmeset valamelyik frakcióhoz és akkor azzal tudod folytatni!

Intel Core i7-4770 CPU @3.4GHz 16GB RAM NVIDIA GeForce GTX 970

Üdv!
Teljesen kezdőként melyik Starter deckkel (frakcióval) érdemes elkezdeni a játékot? Egyébként minden kezdőknek szánt tanácsot örömmel fogadok.
Előre is kösz a segítséget.
Én sem aggódom, de azért nem lett volna rossz 😄
Mephike
Gondolom nem csak nekünk lesz hiányos a deckünk lvl10-en, szóval én nem aggódom. 😊

Elég jónak tűnik. Nekem is alakul a queensguard deckem, de még mindig le kéne cserélni 1silvert és 3-4 gold lapot. Tehát esélytelen, hogy lvl10-ig összeáll.
Mephike
Na valami hasonló lesz a move deckem, Mogwai össze is rakta.

Na tegnap volt végre időm, úgyhogy megcsináltam minden challenget, alap paklikkal. Sok ore is bejött, úgyhogy ma már rendesen is elkezdek játszani. 59 keg lesz bontva 😄 (eddig direkt nem nyitottam ki őket)
ok, köszi. akkor megy a csata spam. kiváncsiságból összeraktam egy weather decket is, mert 2 óráig szenvedtem ellene challangeben. érdekes, de eddig 2-ből 2x weatcher deck ellen is játszottam 😄
Zegi Norbi HUN
Ahogy Icegrind is írta, ha nem szeretnél fizetni, akkor max gyűjtögetéssel. Sima hordókból(keg) nagyon kicsi esélye van, hogy jót kapj(arany lapról nem is beszélve). Másik esély esetleg, ha rangsorolt játszmákban játszol és magasabb rankot érsz el, mert akkor a jutalmul kapott ládában jóval nagyobb az esély az arany lapra(lentebb már írtam az én esetemről).
Utoljára szerkesztette: Zegi Norbi HUN, 2017.05.26. 16:50:27