Gwent: The Witcher Card Game

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi!
Ha úgy alakul most a hétvége, hogy ráérek akkor kipróbálom.

Egy n?nek legalább két férfira van szüksege: Az egyik ápolt, finom, gyengéd, kedves, ?szinte, megért?. A másik, pedig nem meleg.

Mephike
Itt tudsz a Gentlement oldalán a tournaments részen regelni (oldal alján). Nem tudom ismered-e az oldalt, de jó cikkek szoktak felkerülni.
Remélem benne leszel a TV-ben! 😄
Utoljára szerkesztette: Mephike, 2017.07.12. 09:13:10

Erre az első patchnél volt lehetőség, mert nem gondolták át, hogy kifogják az emberek használni és beharangozták, hogy minden nerfelt kártyát 100% scrapért törhetsz be. Ezt be is tartották, viszont az utolsó javításnál már direkt kiemelték, hogy a prémiumokat scrap+meteoriért lehet 100% ban törni.

Szóval a jövőben szinten biztos hogy a meteoritot nem tudod scrappé alakítani.

Tudja valaki, hogy mikor lesz a következő nyílt bajnokság amire lehet nevezni? Kipróbálnám magam :-)

Egy n?nek legalább két férfira van szüksege: Az egyik ápolt, finom, gyengéd, kedves, ?szinte, megért?. A másik, pedig nem meleg.

ó 😞 no mindegy, egyelőre akkor gyűjtöm, hátha lesz megint rá lehetőség.

///// Asus G751 \\\\\\\\\\

Mephike
Az előző patch után volt rá lehetőség, hogy egy meglévő legendásodat felhúzd 400 meteoritért prémiummá, majd ha betörted, akkor 2 legendásnyi scrapet kaptál. Most szerintem nincs ilyen lehetőség.

srácok, most össze-vissza olvastam mindent (prohardveren is volt egy ilyen hsz), szóval a meteorite powdert át lehet alakítani valahogy scraps-é? Van erre mód? Mert inkább craftolnék, a prémium kártyák annyira még nem mozgatnak.

Mephike
Megrendezésre került a Gwentlement Open havi bajnoksága. Néztem pár meccset, remélem a jövőben még több kupa, bajnokság, verseny jön majd, ezzel is erősödik a játék.
Kitették a legjobb 8 játékos deckjeit. Bár ezek nem létrázós deckek, hanem verseny deckek, érdemes rájuk nézni egy kicsit, hiszen jelzés értékűek, hogy merre is tarthat a meta később.
Látható, hogy Dagon és Eithné a két legtöbbet használt hős (100% ill 80%).
A Dagonos decckek foglet + ködre épül szintem mind, ebből is van kontrollosabb és van lény központúbb is. Természetesen a Woodland Spirit ott van mindben a köd miatt, de Villentretenmerth is ott van pár pakliban.
Amikor megláttam, hogy a mókusoknál Eithné ennyire népszerű, rögtön arra gondoltam, hogy mindenki a törpe+buff+még törpe+Ithlinne decket fogja tollni, de nem, ebből is volt, de nem ez dominált. Saskia természetesen ott volt minden deckben, de Schirrú is szinte mindegyikben megtalálható volt. A semlges lego lapok közül még Ciri: Dash az, amelyik rengeteg deckben ott figyel.
Szóval lehet elmélkedni, hogy kinek mi lesz a köv craftolt lapja, talán ezek a deckek adnak némi támaszpontot.

Na, eddig 2 szintet léptem, rank 17.
Elég sokat hibázok még de alapvetően jól teljesít, kb 70%-os winrate.

Nekem is hiányzott 1-2 gold, de igazából egy párat lecraftoltam "fölösbe" mire rájöttem, hogy melyik lesz jó bele 😄

nincs Vilgefortz sajnos, pedig úgy nézem működhetne. Most nyomtam öt rankedet, léptem is egy szintet, az igazság az, hogy a fire scorpionokkal kezdtem a decket, de meglepő, hogy mennyire nem tudják/akarják leszedni a katapultokat. A meccsek felénél eljátszottam, hogy kettőt kiraktam és Morvran + Cahir. Szóval most még működik úgy látom. Hogy feljebb mi lesz, az jó kérdés, de most nincs scrap 😄
Utoljára szerkesztette: Matte, 2017.07.10. 20:12:19

Mephike
Na kíváncsi vagyok, hogy mit mondasz majd. Sajnos nekem mind a 4 lagó hiányzik, amit a deckedben játszol.

Mephike
Jónak tűnik, max Cahirt cserélném le Vilgefortzra (de csak ha megvan, és csak próba jelleggel).
Illetve Fire Scorpionokra cserélném le a katapultjaidat.

Egyenlőre így néz ki.
Kv betöltve, indítom a rankedet 😄

na én is összeszenvedtem egy paklit, ma ezzel nyomattam, eddig flawless (1 draw, 13 win), persze ez nem sokat jelent, rankeden csak két meccset nyomtam, ráadásul csak r8-on vagyok. 😄

Itt a deck, mi a vélemény, változtatnátok valamit rajta?

mutasd azt a paklit brada 😄

Mephike
Mi lett a végeredmény, mármint mit tartalmaz a deck? Csak mert már csak NR lapjaim hiányoznak, és oda kellene craftolnom legókat, de még nem döntöttem el, hogy milyen NR decket is akarok.

Vasárnap egy kicsit rákattantam a deck készítésre. NR-es Bloody Baron köré szerettem volna paklit. Hát a kiindulástól nagyon messzire keveredtem, de kb 12 óra tesztelgetés a 4-5 ezer scrap elégetése után úgy érzem összeállt a történet.

Ma majd bevetem magam a rankedbe meglátjuk ,hogy muzsikál ladderen :-)

LasDen
huhúúú végre ranked 5 letteem... 😄D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Mephike
Ma 4 meccset mentem rankeden, hozta is mind a 4 meccset a weather monster deck.
Casualban próbálgattam egy saját deckem, amikor szembe jött az új Radovid Control deck (számomra új, mást még nem jött nekem szembe azzal a deckkel eddig). Rég cumiztam akkorát, mint azon a meccsen. 😊

Én csak frostra mentem rá.
Itt az enyém ha valakit érdekel az ilyesmi.
Deck
Mephike
Nos jól eltemettük a weather deckeket, sírtunk a hiánya miatt, közben mindenki kivette a clear sky lapjait a deckjeiből, és új meta született. Ebben az új metában meg úgy néz ki a weather deckek továbbra is erősek. Szóval itt van egy új időjárás-szörnyeteg deck, amitől én már több ízben is kikaptam. Nézzétek át, de a cikkíró kezdősorait fogadjátok meg (This is not an easy deck! You need to train and learn how to manage resources to effectively dominate the game!), és ne 2 játék után méltassátok a decket. 😊
Remélem pár embernek segít ez a deck.

az a rendkívül nagy szopó, hogy nekem is csak ez az egy deckem van, és az elmúlt héten egész jól működött (46-21, 69%) 😄

Mephike
Most nézem Lifecoach streamjét, éppen egy olyan consum deckkel játszanak, aminek része Caranthir.
Sőt az ellenfél egy weather monster, és ott is van, szóval még lehet ebből a deckből valami 😉
Utoljára szerkesztette: Mephike, 2017.07.06. 20:28:51

Zegi Norbi HUN
Ez biztos nem fog sokáig így maradni. Én inkább megvárom a kövi javítást, addig nincs értelme játszanom a Vad Falkával 😊
Merigold jégesője jó kis lap valóban, az elején sokat használtam, de már kicseréltem másra 😊

❤The Witcher 3❤ ❤Batman&#10084 ❤Bioshock Infinite❤ ❤Linkin Park❤ ❤Ford Mustang❤ ❤Assassin's Creed Rogue❤

Most próbálom átalakítgatni. Mert még mindig nincs kedvem egy teljesen új decket összerakni. Átmentem erre a pakolgatós témára. Succubust is legyártottam, meg imént nyitottam egy Renewt, ami a 8/8 forst dmg-es (nem jut most eszembe a neve) emberke. Caranthir meg nem tudom, hogy lecseréljem-e.. Majdnem jobb úgy használni, hogy csak 1 lény van lent és akkor nem pakolássza őket majd egy sorba.
Meg betecheltem egy (Triss varázslata azt hiszem) olyat, hogy adott sorban lefelezi a Hp-t. Így valamilyen szinten combo is lehet.
Zegi Norbi HUN
Ezek után akkor a Vad Falkával hogy játsszak? 😄 A Witcher játékban mindenki féli őket, itt meg szerintem korántsem olyan jók, mint amilyennek kellene lenniük sajnos :/
Persze azóta behozták az operátorokat is, kicsit tuningoltak a lovasokon, Nithralon, Eredin is tud lerakni egy VF tagot, de a többi paklihoz képest még mindig gyenge szerintem.

❤The Witcher 3❤ ❤Batman&#10084 ❤Bioshock Infinite❤ ❤Linkin Park❤ ❤Ford Mustang❤ ❤Assassin's Creed Rogue❤

Á, mégsem 😄
Teljesen paradoxon ez a frost monster deck. Caranthir is egy helyre pakolja a lényeket, mikor az lenne most már a lényeg, hogy kettő vagy akár mindhárom row fagyasztva legyen és szét lehessen húzni a lényeket, de nem. Caranthir egy helyre pakol 3-at... Totál haszontalan 😄
Meg van egy másik ilyen is. Jotunn úgye 3 egymás mellett lévőt rak a saját sorába. Ez is totál jó volt a régi frostal itt meg kb nulla haszna van.
Amúgy csak azért csesz fel ennyire, mert ez az egy deckem van. 😄 De attól még nincs értelme.
Mephike
Szeretek streamereket nézni, mert lévén, hogy fullos lapkészletük van, kipróbálnak és bemutatnak ezer féle decket. Ezekből ami tetszik, azt megépítem, majd továbbgondolom. Nem hinném, hogy volt még ember a világegyetemben rajtam kívül, aki a múlt héten pl Scoiatael move decket játszott. 😊
Amit én utálok, az a ranked (R9 vagyok, nem véletlenül), mert ott pl múlt héten minden második ember axeman+frost Skellige deckel jött. HS-ben még vettem a fáradságot, hogy rákészüljek a folyamatos kalózharcos + Qrugós deckek ellen, itt nincs hozzá már kedvem.
SZERINTEM itt több lehetőség van a decképítésre, és ez idővel ahogy bővül majd a lapkészlet (új lapok megjelenése) még inkább változni fog. Illetve itt hamar lenerfelnek lapokat, gyorsan reagálnak ha a meta túlzottan elbillen valamerre és ez miatt nincs az az unott állandóság hónapokon át.

Én meg itt épp, hogy jobban élvezem a deck építést. Kinek mi 😊
Én azt hiszem rank 10-en vagyok még csak, de azért próbálgatom a Frost decket és nem olyan rossz végül. Kicsit trükkösebb lett, azáltal, hogy jól meg kell gondolni, mit és hogyan fagyasztunk, illetve az ellenfél melyik lapját rakjuk be vagy éppen ki a fagyasztásból.
Btw most néztem, hogy jelenleg 20 win 4 vereség a deck eredménye. 😄 Mondjuk ennek 3/4-e a "nerf" előtt volt.

Viszont annyi negatívum van részemről a játékkal kapcsolatban, hogy a deck építés nem olyan fun mint HS-ben. Itt ezen a decken kívül még nem volt lelkierőm másikat kigondolni. Netdeckezni meg nem szeretek.
Mephike
Kipróbáltam a régi klasszikus zabálós monstert (Merchant videója), mivel csak a Succubus nem volt meg és már régóta terveztem az elkészítését, ezért gyorsan össze is raktam. Semmi extra nincs benne, nem kell hozzá agysebészi diploma, de jól működött. Ezen a decken én még tuti fogok alakítani, de kezdésnek tökéletes.
Grat a az R15-höz 😉

A weather nerf miatt most úgy tűnik mindenki hanyagolja a clear effekteket, így elég jól betikkelnek hosszútávon, bár önmagukban nem érdemes használni őket, de ha valami lekombózza úgy még mindig hasznos (pl woodlkand spirit, caranthir stb).

Pont tegnap álltam vissza a monsterre a Spellatealről, mert már kiégtem benne, rögtön meg is léptem a rank 15-öt :-)
Jelenleg a spam decket próbálgatom, eddig nagy sikerrel, de majd megnézem a consume-ot is.

A kambi nerfet nagyon sajnálom, azt a decket kipróbáltam volna mert érdekesnek tűnt, viszont így hogy egy 16 os goldot kap az ellen már nemhiszem, hogy használható :-/

Mephike
Szerintem én most a consume monsterre fogok átállni idővel.
Az időjárás változásokat én is sajnálom, de ugyanakkor meg is értem, hogy szükség volt rá. De szerintem ennek a történetnek még nincs vége lesz még módosítás ezen a téren. Pár napig most visszaállok a mókusokra, úgy is meggyúrták őket alaposan.
Utoljára szerkesztette: Mephike, 2017.07.05. 23:20:09

Zegi Norbi HUN
Amit most a Torrential Rain lapnak adtak("Now damages up to five of the Lowest units by 1"😉, talán azt kellett volna a Frostnak kis módosítással.
Ezek után nincs értelme használni.

Utoljára szerkesztette: Zegi Norbi HUN, 2017.07.05. 20:49:19

dettó sajnos, illetve még nagoyn sokakra igaz ez. Az új játékosok zöme ezt nyomatta, nem véletlenül.

Régi Frost mennyivel jobb volt... így kicsit értelmét vesztette a helymozgató cuccos. Carathir is minek tud átmozgatni 3 lapot, ha egyszer csak 1-et sebez..
Tesztelni kell, de szerintem ezzel megölték az egyetlen deckemet.
nálam még a régiek vannak, gondolom nem egyszerre osztják.

azon agyaltam hogy a jól működő frostos deckem egy részét be is darálom, aztán átállok egy másikra. Csak az a kérdés, hogy mire. Ez itten a nagyon nagy kérdés.

Mephike
Megjött az update. 3 napunk van bedarálni teljes áron a nerfelt lapokat. Itt van a lista abc sorrendben:
• Aeromancy
• Alzur's Double-Cross
• Avallac'h
• Ballista
• Bear (Bloodcurdling Roar)
• Berserker Marauder
• Biting Frost
• Caranthir
• Celaeno Harpy
• Clan Drummond Shieldmaiden
• Clan Tuirseach Axeman
• Decoy
• Dol Blathanna Trapper
• Hjalmar
• Impenetrable Fog
• Ithlinne
• John Calveit
• John Natalis
• Kaedweni Sergeant
• Kaedweni Siege Support
• Kambi (Hemdall)
• Leo Bonhart
• Marching Orders
• Morkvarg
• Olgierd
• Operator
• Reaver Hunter
• Regis: Higher Vampire
• Reinforced Ballista
• Reinforced Trebuchet
• Renew
• Savage Bear
• Skellige Storm
• Stammelford's Tremors
• Succubus
• Torrential Rain
• Trebuchet
• Villentretenmerth
• Wild Hunt Hound

LasDen
szívesen segítek bárkinek, bármiben...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Mephike
Na itt mondanak pár okosságot, persze ez nem szentírás, de előretekintésnek nem rossz.

Várd meg peccs után, hogy alakul és utána craftolj :-)

Mephike
Tudom ez nehéz kérdés, de szerintetek milyen lesz a köv meta? Melyik deckek fognak dominálni? Mire lesz érdemes szerintetek a scrapet költeni?

Rohadt jól néz ki 😊
A váltózások pedig jónak tűnnek.
Mephike
Az augusztusi update két új lapjának várható képe baromi szép lett.
Remélem ez valami assassin lesz 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ez meg gondolom egy monster lesz:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Mephike
Lesz változás bőven 😊

jó ez a stream eddig, tulajdonképpen az összes meglévő kártyámat nerfelik 😄
it was not a good day.

Mephike
Minden olyan deck, ami kevés lényt használ, az problémás lehet a deckednek.
Regis jó ellene, és persze a Scorch.

Fagyasztós szörny deckkel, meg lehet fogni az Eithinés (Bocs ha nem így írják 😄 ) spell decket?
Mephike
Grat, legközelebb veled nyittatom a hordóimat 😊
Ne felejtsétek ma este 9-től fejlesztői stream! A rövid tömör lényeget majd ideírom, várhatóan Savage Bear nerf lesz, de én ide várom még Shieldmaideneket is.

tegnapról maradt egy kis ore, ma végigtoltam az első két tiert, lett 415. Na mondom buli van, 4 keg. Az elsőből esett egy Kayran, a harmadikból meg Hjalmar.

https://www.youtube.com/watch?v=h4UqMyldS7Q