1797
-
#1633 Elso kapus benyelte, most meg ha rendesen kapufanal all a gyerek, akkor kifejelhette volna :/ -
#1632 Izlandnak vége lesz mint a botnak. -
#1630 Látom egyesek képtelenek turbóságukon túllépni... -
#1629 Igaz, csak akkor kellhet, ha nem veszi be a kapus és tovább áll, de totál életszerűtlen, mindenki elugrana, mert nagyon hülyén nézne ki ha ott állna középen még rugdossák neki a tizenegyest :D A rúgóra is kellenének szigorítások.
Egyébként technikával nem lenne gond megoldani, labda érzékelné mikor rúgják, kapus cipőiben jeladó és egy rendszer azonnal összehasonlítaná a jelek közti eltelt időt és ha túl nagy jelezne a 4. játékvezető a bírónak, úgy is rajta van a füles. Viszont egy olyan sportról beszélünk aki évtizedek óta nem akar megbarátkozni a videóbíróval... Csoda, hogy a gólvonal technológia egyáltalán bejött... Apropó gólvonal, van ott egy bíró is, vicces volt a cikkben a képen, hogy ott bambul és nem szól a bírónak hol a kapus? :D pedig ha nem takarja a kapufa akkor bizony rossz helyen. -
#1628 A csatárnak nem kell a testcsel után lendület, hiszen ismételhet. ;-) Kész komédia lenne, ha betartanák ezt a szabályt, pláne ha néha tévednének a bírók - abból még tragédia is lehet: meglincselik. :-D -
#1627 igen benne volt, de így videóban látva még szemléletesebb, hogy mi az a boogie tánc már :D viszont a screenshotok meg mutatják a kapus helyzetét azok is jók.
egyébként tényleg jó kérdés, hogy láthatja rendesen a rúgás pillanatát, meg mennyi türelmi időt adna a két mozgás között, ha egy másodperccel előbb bemozdul akkor már baj? ha a csatár csinál olyat hogy elsőre csak ijesztget és megáll a labda előtt pár cm-el a lába és bemozdul a kapus simán sárga és mehet ki? mert 5 büntető alatt már könnyen kiesnének, igaz a csatárnak se lenne több lendülete mert egy helyből kéne már elrúgnia a labdát, de azért még úgy is erős lenne és megérné a kapus kiejtéséhez... főleg ha hosszabbítás, lehet már csere sincs, akkor mi lesz, beáll egy hátvéd védeni? :D
elég sok a kérdés azért. én úgy határoznám meg, hogy a csatár mozdulásánál már mozdulhat a kapus is, de csak oldalra vagy hátra. igaza van Lasnek valami esélyt kéne a kapusnak is hagyni, mert emígy várhatnánk a mellérúgásra meg a kapufákra... ha meg vetődik akkor nem baj ha előre ugrik, de addig semmi ilyen hogy a vonal előtt állok, ki lehet számolni mennyivel nagyobb szöget fed így le... -
#1626 Áá most akartam belinkelni, amit már belinkeltem... :D
Abban is benne van az a BL döntő
Előzőleg ezt akartam:
Szabálytalan körülmények között estek ki az olaszok és a lengyelek is -
#1625 Eléggé ördögi kör ez. Hisz enélkül meg semmi esélyük a kapusoknak, ami már most sem túl sok. Persze az hogy 3 métert kirohan az nem jó, de 1-2 lépés még talán nem lenne problémás.... -
#1624 ilyen szempontból érdekes a 2004/2005-ös Liverpool-Milan bl döntőt megnézni, ahol a Liverpool nyert tizikkel. (Milan szurkolóként borzalmas élmény volt azt a meccset megnézni, szerencsére pár év múlva volt alkalom a visszavágóra).
már akkor rendbe kellett volna hozni a tizenegyes védés szabályzatát. hogy védett a Liverpool kapusa és hogy Dida...
sajna ebből a videóból nem látszik legjobban de Kaká meg Pirlo rúgásánál majd egy méterrel kijött már a kapuból...
-
#1623 Szabálytalan körülmények között estek ki az olaszok és a lengyelek is
Mondjuk így tényleg nem sok értelme lenne új szabályokkal megpróbálni élvezhetőbbé tenni a focit, ha a meglévőket se tartják be :D -
#1622 azért nézzük már meg a két csapat összetételét... a németeknél ki hol játszik,meg az olaszoknál...plusz ugye az egyik csapat az AKTUÁLIS világbajnok!! Ehhez képest amit az olaszok elértek az EB-n,az nagyon szép! Játékban,fizikálisan,mentálisan,mindenhogy abszolút egyenrangúak voltak a németekkel. Azért az olasz középpálya kompletten "B" variáció volt az egész EB-n,ezt is figyelembe kell venni,míg a németek támadószekciója jelenleg a világ egyik legjobbja ha nem a legjobb. -
#1621 nem voltak jobbak, csak nekem jobban tetszett a játékuk, meg 10 éves korom óta nekik szurkolok szóval :D -
Rudee #1620 Ugyanannyit lőtt kapura a két csapat, úgyhogy valóban az olaszok voltak a jobbak :) -
#1619 mivel szenvedtek ellenük szerintem egyenrangúak, csak tegnap este a németek felé dőlt el a hajszál. nem tudom mit néztél, de nagyon nem arról szólt, hogy 11 esekig akarták vinni az olaszok, csak divat őket fikázni ezért elnézem. igaz hogy több kontrájuk volt, de balról felépítettek több támadást is, voltak nagyobb helyzeteik amit nem használtak ki. a németek meg 16 osig elvitték és még csak rárúgni sem bírták... 40 perc kapura rúgás nélkül ha ez az, hogy próbáltak focizni akkor no comment :D -
Rudee #1618 Akkor most az olaszok is harmadrangúak? Egy meccs, 90 perc, talán több egy kicsivel. Az olaszok semmi extrát nem tettek a továbbjutásért, rendesen felépített támadásuk se nagyon volt, csak a kontrák. A németek próbáltak focizni, tudtak is valamennyire. Amennyire lehet egy ilyen védekezzünk aztán majd a 11-eseknél talán mi leszünk jobbak taktika ellen. Az egyenlítés is csak Boateng hibájának volt köszönhető. -
Legutóbb Robson-Kanu környékén látták őket...:DDDD
Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2016.07.03. 16:04:50 -
#1616 Itt egy angolul
ez meg a magyar juvés blogon lévő írás:) -
#1615 Nem lennék meglepve ha kiderülne, az őket ítélő bíróság sem ártatlan. Szerintem a maffia Berlusconival csak erősödött (és láthatatlanabb lett) az országban.
Annakidején a vádnak elég komoly bizonyítékai voltak, azokkal mi van? (Pl. a lehallgatások.)
-
#1614 Nekem ez kimaradt. Plz ha tudsz linkelni, kicsit olvasgatnék a fejleményekről. -
#1613 k, csak azért mondom mert az olasz legfelsőbb bíróság tavaly(! :D) felmentette az összes calcipoliban megvádolt bírót De Santis kivételével(aki vezetésével csak vesztett a Juve szinte)és még a vén Moggit, viszont az elévülésekre hivatkozva nem adott semmi kárpótlást az anno büntetésekért, szóval igy nézz a calciopolira:) -
#1612 Nem vett részt benne, sőt... Az egész Juve volt a legnagyobb áldozata az egész mizériának. -
#1611 Úgy kezdtem: "Ha...", IXEMGabeo eredeti felvetésére reagálva. ;-) -
#1610 wut?:D kicsit nézz utánna a témának először szerintem mielőtt megmondod a frankót:) -
#1609 Ha a Calciopoliban részt vett, akkor nem érdemel tiszteletet a karrierje egyáltalán. Mint sportember, leszerepelt. -
#1608 Hűha, én erről nem is hallottam. :O -
#1607 Fekete karszalaggal játszik az olasz válogatott -
#1606 10 olasz halt meg valami balesetben,pontosan nem tudom hol meg mitortent de ezert volt megemlekezes meg a karszalag -
#1605 Ja, egyébként lehet, buta kérdés, csak lemaradtam tegnap a meccs elejéről: Bud Spencer miatt játszottak karszalaggal az olaszok? -
#1604 az nem volt sarkazás, hanem pont Chiellini ért oda és verte be majdnem... -
#1603 ezt meg tudom erősíteni, de ilyen idősen hétről hétre változhat ez sajnos -
#1602 SpaNol meccsen olyat mondott kommentátor h Buffon esze ágában nincs még a visszavonulás, készül a vbre is. -
IXEMGabeo #1601 Buffon lehet tobbet nem latjuk nagy tornan...nagyon nagy sportember meg akkor is, ha sokan csalassal es a Calciopoli egyik foszereplojekent emlegetik...a palyan, amit nyujtott karrierje soran tiszteletre melto...akarcsak Casillas, aki meg a cserepadon is egyutt volt a csapattal az olaszok ellen...
szenzaciosan vedett nem tudom Gomez sarkalasat hogy tudta kitolni...nalam o a torna kapusa, de, ha Izland eljut az elodontoig akkor az o kapusuk nyeri e kulondijat.... -
#1600 Szerinte ha valakinek külföldi hangzású a vezetékneve, az ugyanolyan, mintha öt éve egy másik földrészről importálták volna.
Hasonló indokkal ölték a szovjetek a Németh nevűeket halomra 1945 után... -
ManoNegra #1599 Miről beszélsz? Miért ne lennének magyarok? Mindegyik játékos, ha jól tudom, a történelmi Magyarország területén született, és magyar felmenőkkel rendelkezik. Nem ők tehetnek róla, hogy nem a mai Magyarországon látták meg a napvilágot, hanem valamelyik utódállamban.
Amúgy nekem teljesen mindegy, hogy a német vagy a belga válogatott mennyi bevándorlót játszat. Csupán csak nem szeretném, hogy x év múlva így nézzen ki a magyar nemzeti tizenegy.. -
Már várom a mémeket :D -
#1597 Felőlem nyugodtan kirakhatnak a válogatottból, akit csak akarnak :D
Kleinheisler meg már így is brémában van és ha őt németnek vesszük, akkor így legalább eggyel több német is van abban az országban :) -
#1596 Ők nem magyarok? -
#1595 Conte tényleg jó munkát végzett, több lett mint amire EB előtt számítottam. Másképp játszottak a gól után, de sok idejük nem volt bemutatni mit tudnak mert jött a tizi. Az látszott tiziig nem volt időhúzás, a németek betömörültek ezért játszották a hátra passzokat amitől rosszul vagyok én is, de megnézed minden olasz támadás egy két villanás meg gyors futás eredménye volt. Csak a kihasználása nem ment sehogy sem Pellé meg távolról rugdosott mellé, Éder jobb volt ma is sztem.
Aki látta az első félidőt nem mond olyat, hogy tizenegyesekre játszottak az olaszok, ott még elég jól domináltak, a második félidőben lett jobb a német csapat, még le nem ment Gomez aztán már ők sem voltak toppon. Érdekes a hosszabbításnál ugyanígy láttam első 15 perc inkább olaszok második 15 perc inkább németek. -
#1594 Rá ez mindig jellemző volt. Irigylésre méltó. -
#1593 38 évesen talán már könnyebb higgadtan kezelni az ilyesmit, még ha nagyon nehéz élmény is...