Battlefield 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tankokat mindegy hol lövöm a rocket gunnal (vagy páncéltörő lőszerrel) ugyanannyit sebződnek? Előbbitől konkrétan ilyen 20-30-akat szokott csak ha jól emlékszem (a light legalábbis).

https://wotinfo.hu

"Fizettem ezért a játékért nem is keveset, és ahhoz képes egy nagy visszalépés az egész,"

Mondjuk már a fizetés előtt tudtál az említett "problémákról", tehát átverve nem lettél.
Tikal
Továbbra sem látom, miért jobb az ha én nekem kell kattintgatni ötször, hogy feltegyek egy távcsövet egy puskára annál, hogy már eleve ott van két verzió belőle 😊 Nem tudom miért várjátok el, ettől a korszaktól ugyanazt mint a mai modern fegyverektől.

A Heartstone meg a kártyajátékok azért elég szar példa, nem gondolod? Ott egy kezdő paklival indulsz, aminek tartalmaznia kell X db kártyát, itt meg egy puskával indulsz, azaz egy darabbal, és annak a legjobbnak kell lennie az adott feladatra, pályára.
A fegyverek számánál talán nagyobb probléma az, hogy kaszthoz vannak kötve... ezért tűnik kevésnek.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

lac coo
Nekem mar ez is sok, nekem ez a vicces ! 😊

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

jan5650
Eleve a fegyver választó/kombináló képernyő úgy néz ki, mint egy 10 éves játékban. Gyakorlatilag egy karakteres felület, pár képpel a fegyverről... Nagyon hiányzik a BF4 féle kosztümizáció (és most nem a COD féle csilli villi ragyogó lila skinekről beszélek). Ebből a szempontból a BF1 visszalépés. Illetve ami még ennél is fájóbb, hogy gyakorlatilag alig van fegyver a játékban...Minden kasztnak van kb. 3 féle fegyver, illetve azoknak a variációi. ÉS igenis szeretném az én pici kezemmel feltenni a grip-et, meg hasonlókat. Fizettem ezért a játékért nem is keveset, és ahhoz képes egy nagy visszalépés az egész, még a Custom fegyverek lehetőségét is elvették, és külön vicc, hogy ti örültök neki, hogy a DICE megköti a kezeteket a fegyverek variálhatóságával.

És egy érdekesség ezzel kapcsolatban: eleve alig van fegyver, de még ezzel is trükköznek. Vegyük pl. az SMLE MKIII-at. Van belőle gyalogsági meg mesterlövész verzió. A kettő között a fő különbség az, hogy az egyiken van távcső a másikon nincs. Nagyon szuper, csak egy nagy átcseszés, mert egy normális játékban ez 1 db fegyver, és te tudod beállítani, hogy legyen-e rajta távcső vagy sem. Itt fordítva csinálták = 2X annyi fegyver, csakhogy még így is édeskevés fegyver van a többi FPS-hez képest.

Továbbá a kevés fegyverre nem elfogadható indok az, hogy úgyis mindenki a legjobbat használja. Ennyi erővel lehetne minden kasztnak 1 fegyvere oszt cső. (Kicsit off, de akkor a Hearthstone-ból is ki lehetne szedni a lapok 90%-át, mert úgyis mindenki csak a maradék 10%-ot használja csak... Tettszikéérteni?)

Az az indok, hogy ez így autentikus meg rohadtul nem nekünk jó, hanem a fejlesztőknek, mert csak harmad annyi fegyvert kell csinálni mint bármelyik más játékban. Még örüljünk neki, hogy nem középkori a játék, mert akkor lenne kard, pajzs, lándzsa, íj és osszuk be.
lac coo
Hat harom raketatol legelabb fustulhetne, az sem egyszeru rakuldeni 😊)
Mondjuk nekem jo igy , tank, legyen mar valami ertelme...de neha rettenetes mit le tudnak killezni a tankok...😊
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.11.04. 11:02:54

RatBaG
azért azt ne várjuk már el, hogy egy tankot minden helyzetben le lehessen 1v1-ezni. főleg, hogy ez az első világháború.
így is sok esetben egy assault is tud annyi kárt csinálni, hogy gyakorlatilag vége van, kiugrik, vagy a társak dobnak alá sima gránátot és pukkan is.
2v1-ben meg ha jól dobják az AT gránátot, már esélye sincs.

Per Aspera Ad Inferi.

lac coo
Hat ha nincs nagyon szuk helyen akkor nehez szetkapni....
Foleg, hogy harom raketet is kibir ...

Tikal
Két assault kell egy heavy-hez, a light-ot egy is szétszedi szerintem. A baj az, hogy sokan inkább elfutnak, aztán egyedül dobálom a heavy-t 😄

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
de nem érted, ő akarja rátenni a kis kezével a gripet, mert az úgy milyen szép lesz, meg legyen különböző színekben, formákban gondolom..

Tikal
uh, ezzel arra céloztam, hogy szűkös a felhozatal... atyaég, kibeszélt itt realizmusról...

Running
Tankokhoz 2-3 ember kell, akkor pár mp-ig él, egyedül minden reménytelen, vagy mázli kell, vagy béna ellenfél járművel.

lac coo
Hat en nem tudom, hogy lehet seperc alatt szetkapni egy tankot, nekem ha csak nem jon be a hazakfater koze nem igen sikerul 😊)
Multkor nagy nehezen harom raketat kuldtem a lighttankra...siman megtalalt lelott majd elment....

Nem tudom srácok...aki Máiniákus annak tökéletes, felhúzza a kis csillagokat mindegyik fegyveren és kész van 😄
Szerintem teljesen jó az egész...tényleg nem 2048ban vagyunk ahol isten nyila is moddolható volt...
A Tankoknak muszály volt "gyorsabban" menniük(a multi élvezhetősége miatt), mivel így is a játszani tudó emberek se-perc alatt széttkapják, mint orosz kisgyerek a kifestő könyvet. Tény, ha vannak barátaid és eggyüt toljátok (Ts meg ilyen) sokkal könnyebb és élvezetessebb minden.
Utoljára szerkesztette: NikeCortez, 2016.11.04. 09:13:00

MSI z170m I i7 6700 I DDR 4 Corsair 16Gb 3200 I Gigabyte Gtx1070 8Gb I SPCC SSD 256Gb I Chieftec 700W I 1Tb WesternDigital HDD

Vadnokedli
Én medicnél 6 féle fegyvert használok supportnál 2- assaultnál 3- scout- 4 <#alien>

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

RatBaG
ez egy design-döntés volt. ha szabadon lehetne pakolni a cuccokat, akkor a fegyverlista tényleg rövid lenne, "optikailag" is. pár alap fegyverből állna az egész, és akkor még nagyobb lenne a sírás, hogy miért van ilyen kevés...

Per Aspera Ad Inferi.

Golyóálló, lovagi páncélba bújt géppuskások szaladgálnak a játékban, száguldoznak a valóságban lépésben haladó tankok, és néger mesterlövészek puffogtatnak német egyenruhában. Épp most tört rátok a vágy a realizmus után? 😛

De mondom, egy rakás attachment már most is bent van a játékban. Gripek, célzók, nagyobb tárak, csőmodifikációk, stb. Én már azzal is kiegyeznék, ha ezeket kapnánk meg, és pakolgathatnánk önhatalmúlag a fegyverekre, nem pedig csak a fejlesztők által a szánkba dugott, előre definiált verziók között válogathatnánk.
Tikal
Így is belekerültek olyan cuccok amiket nem is igazán vetettek be, vagy csak nagyon későn...

Egyébként meg biztos jönnek még majd fegyverek, elvégre van season pass 😊
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2016.11.04. 00:43:40

De könyörgöm az 1. vh nem arról szólt hogy 50 fajta fegyver volt katonánként. Nem igazán tudnál mit beletenni.

Ott van jó példának a War Thunder. 2. Vh s játék de kénytelenek voltak kibővíteni a Koreai háború időszakával is hogy pl a Mig-15 öket vagy egyes olyan subszónikus Jeteket belerakjanak amik 1947 ben jelentek meg.
Itt mit tegyenek hozzá? Az Oroszok elleni intervenciós háborút? Feltételezem ha nem koptak meg vészesen a történelmi ismereteim azokban az években nem nagyon volt fegyverfejlesztés. Azt olyan 1928 tól kezdték el majd a 30as években felpörgött.
Tikal
De. És remélem te is érted amit én írok: nekem nincs bajom a fegyverek számával 😊

Tikal
I vh. Azért ne várd már azt a fegyver variálhatóságot mint a mai cuccoktól...

Nem tudom mennyire volt nehéz a fegyverfejlesztés BF4-ben, de nem is várom el ugyanazt egy első világháborús játéktól.
Szerintem az egyszerűsítésen azt értik a legtöbben, hogy a gunplay lett jobb, mert már nincs annyi gadget, auto lock, sípolás stb 😊

Látom, nem sikerült megérteni, amit írtam.
Tikal
Igen emlékszem a Gran Turismo 5-ben is mind az 1000 autóval játszottam!

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
NOT

Megjegyzem azt az érvet sem értem, hogy jobb, hogy le lett egyszerűsítve minden, mert a BF4 fegyverfejlesztési rendszere túl volt bonyolítva. Most komolyan? Agysebésznek kellett lenni ahhoz, hogy az ember felfogja, melyik fejlesztés mit csinált BF4-ben? A szöveges leírás mellett interaktív diagramokkal is jelölve volt a dolog, hogy még egy óvodás se érthesse félre, miről van szó. Komolyan, elég szomorú, ha erre valaki azt mondja, hogy neki túl bonyolult volt.
Ezt halál komolyan mondod?
Pont ez a lovas csávó kaszt amit még nem próbáltam ki de most már mindenképp teszek 1-2 próbát vele hátha igazad van és jó 😄
Mondjuk nekem olyan mindegy Rambo 3 al is meghalnék hamar 😄
És ki mondja, hogy gyengébbnek kell lennie a többinek? Megint mondom, erre a BF4 volt a legjobb példa. Igen, nem volt nagy diffi a fegyverek között, ugyanakkor egy-két kivételt leszámítva nem voltak kiugróan gyenge, vagy erős fegyverek. Épp ezért egy rakás különböző fegyver közül választhattad ki az apró nüanszok alapján, hogy melyik jön be neked a legjobban. Bárki bármit mond, nekem ez a rendszer jobban feküdt, mint a mostani "közelre lősz, ezt választod, messzire lősz, azt választod" szisztéma.
Ez mindig igaz lesz, ettől függetlenül a választás szabadsága az, ami hiányzik az embernek. Te milyen autós játékkal játszanál szívesebben, amiben 5 autó van, vagy amiben 50? Nyilván utóbbinál is ugyanazzal az egy-kettővel mennél végig, ettől függetlenül 10-ből 9 és háromnegyed ember ezt preferálná. A BF4-ben én remekül elszórakoztam azzal, hogy egy-két hetente mindig más fegyvert próbálgattam egy adott classon belül. Igen, nagyok voltak az átfedések, nem voltak óriási különbségek a fegyverek között, de elég gyakorlással és tapasztalattal az ember kiismerhette ezeket a nüansznyi diffiket, és végül megtalálhatta azt, amelyik a legjobban illett a stílusához. Rengeteget szórakoztam azzal, hogy a garmadányi fegyver közül kiválasztottam egyet, amit nem nagyon láttam még ellenségnél se, és elkezdtem próbálgatni, hetekig szinte csak azzal mentem, amíg teljesen ki nem ismertem, és meg nem tanultam jól és eredményesen használni.

Tény, hogy nem gamebreaking ha nincs százötven különböző mordály a játékban, de nekem azért erősen hiányoznak ezek a dolgok.
Tikal
Alternativa van sok, de ha 30 féle típusból tudnál választani kasztonként, akkor is a legjobbat használnád nem? Márpedig az mindig egy vagy kettő, max 3 típus. A többi fegyver az gyengébb vagy nagyon speciális lesz, mert ha meg mindegyik ugyanolyan fasza lenne akkor meg annak nem lenne értelme...

Tikal
És ebből mennyit használtál? Gyanítom a kettő legjobbat 😊

Mondjuk ha több alternatíva lenne, akkor nem kéne mindenhol kettőt használni...
lac coo
Tovabbra is erdekel mennyit hasznalsz ebbol kasztonkent...
mert ena spec assaulttal kettot, tobbi minek van nem is ertem 😊)
A medalokrol es egyebb kacatokrol meg ismert a velemenyem.
Nekem a legtisztabb tovabbra is az, ha egy tok uj jatekosnak ugyanolyan fegyver jutna mint egy reginek, nem egy agyonbutitott...

giornalista
nyilván nem gecizésből hagyták ki őket. de ettől a tény még tény, elég kevés van belőlük.

a DLC-kkel jön még 16, az classonként 4-4, nagyon remélem, hogy nem 2-2 variáns, hanem 4 önálló fegyver.
Én mondjuk azokat, amik most is bent vannak, csak nem tudod őket szabadon variálni. Tárak, gripek, célzók, csőszájfékek, elsütőrendszerek.
lac coo
De mar igy is inkabb fantazy fele kozelit, mit raktak volna meg bele ?'😊
Azert BF4-hez volt mibol valogatni...

giornalista
talán abban, hogy négyszer ennyi fegyver volt benne? az azért nagyon nem mindegy.
Tikal
<#fejvakaras>

Milyen kiegészítő kellene, de tényleg...
A BF4 miben volt tartalmasabb?

Természetesen nem lézert, de azért picit kevés.
Tartalmilag az egész játék sekélyes, messze van a korábbi BF-ektől.
A Bettlefront jut eszembe róla, le van butítva minden.
A szintlépéseknél sincs xp kijelzés.
Nem tudom a medalokat normálisan kezelni stb....
Milyen kiegészítőket szeretnél rájuk?
Lézer irányzék, esetleg taktikai karbid-lámpa?

lac coo
Miért mennyit használsz abból a kevés fegyverből? Kettőt kasztonként...? 😉

A medal rendszer egy nagy nulla.
Kijelölöm a heti medalt, a következő körben már megint jelölnöm kell.
Persze amit megszereztem az adott körben azt nem írja jóvá.

A szintek közti haladást rosszul jelzi, olyan mintha midjárt lépnék, de közben még 40 perc van.

A BF4-hez képest egy csomó dolgot kivettek. Nem látom mennyi xp kell a kövi szinthez, stb.
Kevés a fegyver, alig van hozzájuk kiegészítő.

A hangulat okés, grafika szuper, de a többi mélyen a BF4 mögött
kerla
Próbáltam de sajnos nem segít... csak ha last checkpointot választok megy, ha continue-t nyomok, a végtelen töltés és homokóra vár rám...
azért ehhez képest kicsit drága volt a játék, hogy ilyen alap dolog ne működjön....

Lehet a fejlesztők közt vannak állatvédők <#smile>
Semmi gondom nincs a kasztokkal, igazából a te dolgaidból talán csak a LÓVAL van bajom..."sebezhetetlen" vagy mit tom én hogyan mondjam...,hogy igen is pusztúljon el az a szerencsétlen állat egy Tár skuló után, vagy ha oda pörkölök tankal...
Tényleg, ha aknára lép akkor mivan? a ló az "Járműnek" számít? Felrobban? nem találkoztam vele azért is kérdem 😄

MSI z170m I i7 6700 I DDR 4 Corsair 16Gb 3200 I Gigabyte Gtx1070 8Gb I SPCC SSD 256Gb I Chieftec 700W I 1Tb WesternDigital HDD

RatBaG
btw megy itt a sírás, hogy ez vagy az a class az OP, közben meg senki se említi meg a cavalry-t! imádom!
már a beta alatt is nagyon bírtam, a sivatagban lehetett jókat taktikázni a homokdűnék között, de már kezdek belejönni a többi mapon is.
lóról leszállva egy terminator! ha testre céloznak, csak úgy pattognak a lövedékek, spammelem magamnak a hp/ammo-t, 1v1-ben szinte megállíthatatlan.
múltkor scar-on az ellent megkerülve egyedül foglaltam a szélmalmos pontot, vagy 3 enemy + 1 heavy tank érkezett, de a kretének folyton egyesével próbáltak betámadni a malomban, amint beléptek puskábal egy putty+instant melee, közben dobáltam ki a gránátot a tankra... ezt játszottuk vagy 5 percig, mire vége lett a meccsnek.
kedvenc szórakozásom még, hogy a csőlátású tankosokat lesből betámadom, lóról 2 meg leszállva 1 light anti-tank grenade, aztán csak pislognak, hogy hova lett a hp. <#idiota>

és persze ehhez a mókához soundtrack is dukál:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Per Aspera Ad Inferi.

Ezen a Heti medálos 5leten, teljesen ki vagyok hűlve még mindíg...ezt elrontották...
Ráadásul bugos? Esetleg direkt van össze vissza? Had ne magyarázzam miről van szó, tuti találkoztatok vele.

Lehet tudni valamit a "nagy" patch-ről? (valami note stb..)

lac coo

TDC Geronimo
Én se vágom 😄

Pont múltkor beszéltük, hogy oda kellene egy szállító jármű is, erre nem beraknak azt is 😄

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Running
Hozzányúlnak egy elbaszott térkép layeréhez, hát ilyen sem fordul elő az elmúlt 10 évben. Mi van ezekkel?

TDC Geronimo
Novemberben jön a nagy patch. Abban lesz suez rework, custom serverek, 1 hetes event, rakat javítás, matchmaking/server balance stb

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Találkozott már valaki olyan "hibával", hogy mind1, hogy milyen módot akarsz tolni folyamatosan lost connaticon a vége?
Nagy véletlenül sikerül 1-2 gamehet csatlakoznom, de sajna ritka mint a fehér holló.

Amit viszont leszűrtem ,hogy 1VH-s időszak baromi sokat dobott a hangulaton, mivel nincsen semmi hi-tech kütyü pl Infrás távcső, laser sight..stb. így jobban magára van utlva az ember célzáskor mint valaha. Valamint azt vettem észre, hogy mintha a csapatársak segitőbbek lennének mint elődben. Bár a medicesek ritkán vannak ott amikor igazán kellenének.