202
  • T2k
    #202
    1. Kedves címeres ökör! Adót még adóra is kivetettek már, úgyhogy ezzel végtelenül kétségbeesett, halálosan ügyetlen védekezéseddel csak még nagyobb idiótát csináltál magadból. Már ha ilyen a te esetedben egyáltalán még értelmezhető!
    2. Világos, nálatok idiótáéknál az a helyzet hogy a sokmilliós autót megengedhetik maguknak az emberek, de a sokszázezre napelemes rendszert viszont nem, hiszen azzal futásteljesítménytől függően akár már néhány év múlva is olcsóbban jöhetnének ki mit az olajos szarokkal.
    3.

  • TokraFan
    #201
    Te meg annál is hülyébb vagy, mint eddig hittem.

    1. Kizárólag számodra felfoghatatlan, hogy az elektromos áram adóztatásáról csak egyetemes szolgáltatás kapcsán lehet beszélni, rajtad kívül senki nem akkora címeres ökör, hogy a haztetore szerelt privát alternativenergiás rendszerekre értelmezze azt. Mintha valaki pl. az alma adótartalmarol beszélne, de jönne egy hozzad hasonló marha, aki a szomszéd Pistabá saját almafáján termőre vonatkoztatná teljesen értelmetlenül. Ritka az ilyen buta ember, de amint látható, akad azert...

    2. Amit itt összehordasz, az végképp teljes sötétség. A brutaladoztatott áram témája -amit mint tudjuk, eleve nem tényként kezelt senki, a te sötét hülye agyadon kívül persze-, az olaj alapú üzemanyagokhoz viszonyítva került terítékre, mert sokan feltételezik, hogy az e-autók tömeges terjedése olcsóbb közlekedést tesz majd lehetővé, de nem számolnak az adótartalommal, amit -hülyébbek kedvéért ismét megemlítve-, az aktuális kormányok -pótolva a kutaknál kieső adóbevételt- _esetleg_ itt próbálnak majd visszapótolni. A feltételezés, a korábbi gyakorlati tapasztalatok alapján nem életszerűtlen.
    A többi hülyeséged teljes tájékozatlanságra vall, alapvető fogalmad nincs egy megfelelő teljesítményű alternativenergias otthoni rendszer kiépítési költségeiről. Milliós nagyságrendrol beszélünk, amit tömegek nem tudnak finanszírozni meg akkor se, ha aktuális megmondoemberkent egyesével keresed fel őket anyázás céljából.

    3. Látom ez a téma (is) meghaladja a 3 éves óvodás szintjén levő képességeidet, úgyhogy megbocsáss, de bármennyire szeretnek rajtad segíteni, van az a pont, ahol mar nem lehet. Léteznek intézmények, ahova bizalommal fordulhatsz, talan ok meg segíteni tudnak!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.04.16. 19:51:36
  • T2k
    #200
    Ismerem a fajtádat, te abba a kategóriába tartozol akikben párosul a tudatlanság a tehetségtelenség és a gondolkodás teljes és tökéletes hiánya a szorgalommal.
    Annak ellenére, hogy minden létező hozzászólásoddal óriási pofáraesést produkáltál arcizom rándulás nélkül folytatod a trágya kitolását magadból. Az igazán hardcore hülyéket a saját tévedéseik nemhogy elbizonytalanítanák, hanem egyenesen megerősítik! Ennek csodálatos példáját mutattad be az itteni produkcióddal.

    1. Egy megveszekedett qrva hangot sem szóltál semmilyen szolgáltatói hálózatról sem sziget üzemmódról, hanem szimplán az "elektromos áram" áráról meg annak a brutáladóztatásáról rémálmodoztál. Most persze hogy a nyakadba öntöttem a saját szarodat nyüszítve próbálsz kaparni meg terelni meg mellébeszélni, de csak még nagyobb gyökeret csinálsz magadból mert a hozzászólásod feket-fehéren ott van és visszaolvasható. Úgyhogy további hazudozás helyett szépen nyeld le a békát, ezt is beszoptad, de kegyetlenül!
    2. Miért, háztetővel nem mindenki rendelkezik de autóval meg mindenki? A te elmebeteg világodban a "brutáladóztatott" áramot gond nélkül kifizeti a delikvens de a saját napelemes rendszerét már nem, mert hát minek is szabadulna meg a rabszolgaságtól inkább fizeti a "brutáladóztatott" áramot élete végéig?
    3. Harmadszorra sem voltál képes felfogni, hogy teljesen rossz kizárólag az akkumulátorokat kiemelni, de azt megértem, hogy a teremtő által neked ajándékozott 30-as IQ-val ez gyakorlatilag nem is lehetséges.
  • TokraFan
    #199
    "Erősáramú elektronika és digitális vezérlés nélkül baszhatnád az akármilyen akkumulátoraidat"

    Gyönyörű! Tehát az egyetlen különbség a szubjektív preferált sorrend! Amiről a kezdetektől írtam, csak a gyengébbeknek meg mindig nem sikerült felfogni. Akku nélkül baszhatod a többit, a többi nélkül baszhatod az akksit. En az akkut emeltem ki, mivel digitális vezérlés sokkal korábban rendelkezésre állt, mint a megfelelő kapacitású es hatásfokú akkumulátor. Ennél szajbaragosabban sajnos nem tudom elmagyarázni, ha így sem megy az értés, akkor keress ott a faluban egy szövegértésben jó öreg bölcset.
  • TokraFan
    #198
    Látom elemedben vagy. de sajnos ismét az értetlenséggel küzdesz, de segítek, nehogy így maradj.
    A helyzet az, hogy
    1. Egyetemes szolgáltatói hálózatról volt szó, nem pedig sziget üzeműről a háztetőn! Tehát teljesen irreleváns a böffentésed, mivel senki nem beszélt itt otthon megtermelhető áramról az adóztatás kapcsán. Az energiaszolgaltatótól szarmazo áram díjât viszont terhelheti adó. Továbbá, az egész kérdést egy lehetséges, de egyelőre csak feltételezheto jövőképnek írtam le, nem tényként! Persze számodra sajnos a feltételes es kijelentő mód közötti különbség nem értelmezhető, mert ez része a funkcionális analfabetasagodnak.

    2. Legalább annyit ugye meg te is képes vagy átlátni, hogy saját háztetővel nem mindenki rendelkezik, de aki igen, annak sem lesz feltétlen pénze egy komplett alternativenergias rendszer kiépítésére. Parasztfalvai meglehetősen szűk látókörödből néha érdemes lenne kicsit kitekinteni.
  • TokraFan
    #197
    Dehogy vettem át, de a fajtájával csak a saját suttyó stílusában lehet beszélni...
  • T2k
    #196
    Nyugodj meg, a vezéreltnek nevezett szolgáltatásból származó áram Magyaországon is jóval olcsóbb mint a többi tarifában szereplő, idéntől már legálisan is használató elektromos jármű töltésére és napi 8 órában garantált az áramvételezés is ami az esetek döntő többségében az éjszakai órákra esik és belátható időn belül mindig is oda fog esni egyszerűen a terhelés napi szokásos változásai miatt.
  • T2k
    #195
    Örülök, hogy jól szórakozol! Világ életemben nagy kedvvel-bőséggel csináltam fasírtot a hülyékből, hab a tortán hogy akkor is kedvedre való a dolog ha éppen te kerülsz a terítékre!

    "Tehát mágegyszer, _elsődleges_! Ezt eddig érted?"

    Elsőre is megértettem, de te még most sem azt amit én írtam. Erősáramú elektronika és digitális vezérlés nélkül baszhatnád az akármilyen akkumulátoraidat.

    "Parádés!"

    Abban egyetértünk hogy súlyos bajok vannak a magyar oktatásban, de téged ez nem érint mert nyilvánvalóan nem voltál ennek részese sosem.

    "Higanygőz kipárolgásról (pl. törés esetén) még nem hallottál ott parasztfalván?"

    Bocs, nem tudtam, hogy ott nálatok bivalybasznádon az a módi, hogy biztos ami biztos alapon összezúzzátok a fénycsöveket, aztán meg inhaláltok a maradványok fölött.

    "Bizonyára arról sem, hogy UV sugárzást is kibocsátanak."

    Igen, a kompakt fénycsövek UV kibocsájtása olyan ütős, hogy egész városokat is ki lehet vele írtani! Az ISIS-es csókák is ilyennel rohanják le a közel keletet!

  • Sequoyah
    #194
    Azert hozzatennem, hogy ez a vezerelt aram dolog ez egy magyar jelenseg, es koze nincs a villanyautozashoz. Mashol (korabban linkeltem peldat) fixen napszakra le van bontva, hogy mikor olcsobb az aram es mikor nem.
    Nyilvan ahogy terjednek a villanyautok, ugy fognak alkalmazkodni az aramszolgaltatok is.

    Az pedig teny, hogy ejszaka/hajnalban kevesebb aram fogy, mint nappal, szoval fuggetlenul attol, hogy milyen kostrukcioban bocsajtjak rendelkezesunkre, az extra kapacitas adott.
  • T2k
    #193
    Mit brutáladóztatna meg te agyhalott? Azt amit a saját háztetőjén bárki meg tud termelni?

    Elképesztő, hogy ennyire gondolkodásra képtelen hülyéket mint te a nethez engednek!
  • T2k
    #192
    "Vezérelt áramról nem fogsz autót tölteni, ebben szinte biztos vagyok."

    Az eddigi produkciód alapján ha te szinte biztos vagy valamiben akkor szinte biztos, hogy annak az ellenkezője az igaz. Ebben az esetben pedig 100%-ban biztos!

    "Mivel ennek lényege, hogy a hálózati terheléssel arányosan kapcsol ki/be 24h-ban! Semmi garancia nincs arra, hogy éjjel menni fog (vagy a szükséges ideig menni fog), ellenben nyugodtan bekapcsolhat nappal is 1-2 órára, ha éppen úgy adódik."

    Mint semmi másról sem a témában, a vezérelt áramról sincs a leghalványabb fingod sem. Előbb olbasd el, hogy az áramszolgáltató milyen feltételekkel nyújt ilyen szolgáltatást utána pedig visszajöhetsz bocsánatot kérni!

    "Továbbá, a vezérelt áramhoz külön villanyóra kell, külön kábelezéssel (ismét költség)!"

    Igen, ez rohad nagy érv, a kábelezés néhány ezer Ft, a villanyórát meg a szolgáltató hozza, ő fizeti és az ő tulajdonában is marad.

    "Akkukhoz is jó lenne, ha tervezhető lenne, de a vezérelt jellegből adódóan kiszámíthatatlan, így az egyébként is csak komolyabb tervezéssel használható e-autókhoz teljesen használhatatlan."

    Csak azok számára kiszámíthatatlan és tervezhetetlen akiknek fingjuk sincs még az alapfogamakról sem, a többiek számára kiszámítható és tervezhető is és remekül használható elektromos autó töltésére is.

    "A dolog ott bukik el -ahol egyébként mindig-, hogy a rendszer bekerülési költsége gyakorlatilag évtizedekben mérhetően térül meg..."

    Sőt évszázadokban, ha nem évezredekben! Nálatok idiótáéknál legalábbis biztosan.
  • Sequoyah
    #191
    Meg ha bicskanyitogato is a stilusa (amit te szepen atvettel), 10x annyi ervet felsorakoztatott a mondandoja alatamasztasara mint te...
  • TokraFan
    #190
    B+, rajtad szórakozom legjobban SG-n!
    Mivel élvezem a hülyeségedet, néhány szösszenet az agyrémeidre:
    "...volt a fejlesztés _elsődleges_ tárgya..."

    Tehát mágegyszer, _elsődleges_! Ezt eddig érted? Ha nem lennél funkcionális analfabéta, azonnal értetted volna, hogy nem jelent kizárólagosságot csak fontossági sorrendet. Nem következik belőle, hogy minden más tökéletes volt 100évvel korábban egy elektromos meghajtáshoz. Persze azon filozofálhatsz, hogy személy szerint Te mely részegységet tekinted elsődlegesnek, magam részéről az energiatárolás eszközét tekintem annak, miután ennek hiányában baszhatod a vezérlésedet és minden mást is, ami egyébként nyilván még szükséges a rendszerbe.

    "...nőni fog az áram ára, most meg már nem tudod?"

    Parádés! Sokan mondják, hogy nagy probléma manapság a funkcionális analfabetizmus, sajnos ezt kiválóan példázza sutyerák személyed is, de nem a Te hibád, sajnos ilyen gyenge ma az oktatás hazánkban.

    "Akkor mérgezőek, ha megeszed őket."

    Jáááj, na igen B+! Higanygőz kipárolgásról (pl. törés esetén) még nem hallottál ott parasztfalván?
    Bizonyára arról sem, hogy UV sugárzást is kibocsátanak.

    Sorry, de csak ennyi időm volt hülyékre, most sajnos mennem kell.

    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.04.15. 18:58:29
  • T2k
    #189
    " ráadásul fix rákötésű fogyasztók esetén használható, olyan nincs, hogy lehúzod róla vagy átkapcsolod állandó (drágább) áramra, mert akkor éppen nincs a vezérelt..."

    De van! Éppen idén változtatták meg a rendeletet és éppen az elektromos járművek töltését engedélyezendő!
    Hülye vagy a kérdéshez mit a segg, úgyhogy pofa alapállásba!
  • T2k
    #188
    "1 liter benya kivétel a tankban is 1 liter benya"

    Szarházi olajos köcsögként nem csodálkozom hogy még a saját területeden is mocskosul hazudsz! Amit behazudtál az legfeljebb teljesen zárt rendszer esetén lehetne igaz, de nem ilyen van a kutakon, egy része az üzemanyagnak elpárolog áttöltés/tárolás közben.

    "A villamos töltsénél meg a töltési hőveszteség a lassú töltésnél is valalmi 35%."

    1916-ban lehet hogy ennyi volt, de 2016-ban a töltési veszteség tipikusan 10% alatt van.

    "És ez az TELJES lánc hatásfokát lezúzza elég rendesen."

    Ja, annyira qrvára lehúzza, hogy az elektromos autó összhatásfoka még így is 2x-4x nagyobb mint a foshalmaz belsőégésű mortorral hajtott járműé!
    Ülj le kisfiam, ismét elégtelen!
  • T2k
    #187
    Tökéletesen igazad van , de az ilyen komplex elemzés az egységsugarú minyongagyú barmok felfogóképességét sokszorosan meghaladja. Az idióták kb. kb a vételárig tudnak eljutni és ezzel kész is. Mióta világ a világ az ostoba a vételárra optimalizál az értelmesebbje meg a teljes életciklusköltségre.
  • T2k
    #186
    Az hogy átnevezték vezérelt áramra az nem azt jelenti, hogy nincs így, dehát ehhez csak az alapok alapjainak alapjával kellene tisztában lenned, ami nálad biztosan nem áll fenn.
  • T2k
    #185
    Ahol te laksz - idiótaland-en - ott lehet hogy nem, de a valóságban mindenképpen így van.
  • T2k
    #184
    "Az idők kezdete óta az energiaforrás -jelen esetben, az eketromos energia tárolására szolgáló eszköz-, volt a fejlesztés elősdleges tárgya, mivel itt van probléma."

    Totális hülyeség! Az akkumulátoron kívül számos más terület is fejlesztésre szorult az elektromos meghajtás területén. Se a megfelelő hatásfokú erősáramú elektronika se a digitális vezérlés sehol sem volt még néhány évtizeddel ezelőtt - csak a teddimackó típusú agyhalottak hiszik azt hogy már 100 éve is minden faszán megvolt az elektromos autóhoz -.

    "És továbbra sem látom, hogy milyen hatást gyakorol ez az egész az elektromos áram árára."

    Na ezt meg hogyan? Náhány hozzászólással korábban még itt verted az asztalt, hogy nőni fog az áram ára, most meg már nem tudod? Döntsd már el b+ hogy melyik hülyeségben hiszel!

    "Egyre többen sírjuk vissza a normál izzókat"

    Csak a legeslegnagyobb idióták sírják vissza! Találtam egyet?

    "Lassan melegszik be, csak folyamatos használatra alkalmasak, különben a reklámokban behazudott élettartam negyedét sem képes teljesíteni, cserébe még rendkívül mérgező és környezetsennyezp is"

    Attólt, hogy te a kínai piacon veszed ezeket még nem következik, hogy az egész kategória szar, inkább az hogy te vagy a tehetségtelen. Érdekes amiket én vettem azok nem produkáltak ilyen jelenségeket és több mint 10 évig működtek.
    Akkor mérgezőek, ha megeszed őket. Mondjuk kinézem belőled.

    "És még valami. Jelen állás szerint, a lítium készletek -ha a számításoknál figyelembe vesszük a várható keresletnövekedést is-, pár évtizeden belül kiapadhatnak."

    Na ezt már vártam! A legnagyobb hülyék előbb-utóbb előmásznak ezzel az agyrémmel.
    A valóságban viszont az akkumulátorok miatt soha nem fog kifogyni a lítium, tekintve hogy az elettartam végén az utolsó molekula is ott marad az akkumulátorban, nem megy el sehova. Csak egy idióta nem használná fel újra az alapanyagokat belőle. Mondjuk abban van valami, hogy nem vagytok kevesen.
  • T2k
    #183
    Ezt a hülyeséget hajtogatják a hozzá nem értő kibicek egy erős 8 éve. A valóság meg pont az ellenkezőjét igazolta, de ez titeket nem érdekel mert annak felfogására képtelenek vagytok.
    Üjjleegyes.
  • T2k
    #182
    Ki mondta hogy kettőt kell venned de ?
  • T2k
    #181
    "Eleve ilyen mennyiségű akkumulátor önmagában irgalmatlan szennyező anyagot tartalmaz"

    Tényleg? Mennyi az az irgalmatlan mennyiség és konkrétan milyen szennyezőanyagokat álmodik bele a végtelül tudatlan, ostoba fejed ebbe?

    "Naperőművekkel pedig lehet, hogy ellátnak pár tízezer autót kiszolgáló töltőállomást, de több millió autót egészen biztosan nem."

    És miért biztosan nem? Azért mert te a hozzá nem értő ostoba tökfej a hasára baszott és mondott egy a valósággal szöges ellentétében álló baromságot?

    "ha Budapesten a kocsiból jön a ganaj akkor az rossz, de ha a Mátrai erúműből ömlik akkor az már nem érdekes"

    Ha ez neked ugyanaz, akkor miért nem költözöl a mátrai erőmű kéményébe?

    "És persze kérdéses az is, hova viszi ez fel az az egész az elektromos áram árát, ugyanis ezáltal szinte minden más is drágulni fog."

    Miért, felviszi az árát? Szerinted ha csökken - többek között - az összenergia felhasználása akkor az felviszi az áram árát?
  • T2k
    #180
    Miért, szerinted mindenki olajautózik?
  • T2k
    #179
    "Szóval ahogy látom az elektromos autót pártolók egyszerűen nem értik hogy mi az hogy a technológiából adódó korlát."

    Ellenben te aki még az alapok alapjaival sincs tiszában te b+ tutira érted!

    "Fel kell tölteni az akkuját, ami körülményes. Ha normál töltést használunk, akkor lassú, ha gyors-töltést, akkor a kiegészítő rendszerek miatt drága a töltőállomás."

    1. Ki a francot érdekel az idiótákon kívül hogy lassú, ha éjjel történik, amikor totálisan lényegtelen meddig tart a töltés, ha a felhasználás idejére befejeződik?
    2. A gyorstöltő állomás olyan qrva drága hogy még így is kevesebb mint tizedannyiba kerül egy benzinkútnál.
    Amúgy volt már olyan eset mióta megszülettél, hogy nem egetverő baromság hagyta el a korpás bajszaid alatt levő csuszalesődet?

    "Aztán ott van az is, hogy a legtöbb akku terjedelmes és nehéz."

    Bezzeg a kőalaj alapú szarok könnyűek és nem foglalnak helyet sem.

    "Ugyan erre ritkán gondol az átlagember, de azt az akkut állandóan cipelnie kell az autónak, ami drágítja a szerkezetét."

    A szerkezetét drágítja az autónak az, hogy folyton cipelni kell az akksit? Hát ez kész! B+ a Fiestádból miért nem kúrod ki a belsőégesű foshalmaz motort, ott nem zavar hogy azt a nehéz szart állandóan hurcolászni kell és ez még drágítja is a dolgokat? [#kocsog


    "Meg kéne érteni, minden plusz súly, ami a kocsi szerkezetébe, meghajtásába épül be, az a hasznos terhet csökkenti."

    Aha, ezért tud a Model S/X 7 személy mellett még egy kisvagonnyi csomagot is elvinni úgy, hogy mindeközben még a nála drágább sportkocsikat is szénná alázza gyorsulásban.

    Komolyan mondom, arra az elképesztő tehetségtelenségre és ididotizmusra egyszerűen nincs is már szó kisfiam amit te képviselsz.
  • T2k
    #178
    És az kit érdekel, ha egy agyhalott -30 fokban akarna 200 km-t menni? Az összes felhasznásnak hány százaléka az ilyen út, egymilliomod?
    Még valami esetleg amivel ökröt csinálsz magadból?
  • T2k
    #177
    Ja persze mert most pont olyanok a viszonyok mint az első világháború előtt.
    Meg manapság létfontosságú, hogy minden jármű "tartalékot" vigyen magávan, ezért is van minden csomagtartóban egy marmonkanna tele olajos fossal.
    A töltés meg olyan rohadt nehézkes, hogy kb. 15 másodpercbe kerül rádugni a töltőre. Persze megértem hogy magadból indulsz ki, a te képességeidet még ez is sokszorosan meghaladja.
  • T2k
    #176
    Ja persze, rengeteg norvég megy az adriára kocsival.
  • T2k
    #175
    Annyira életképtelen, hogy a skandináv országokban veszik a legtöbbet belőle az adott ország teljes autópiacának arányában.
    Csak egyszer áruldnád már el azt, hogy mi a jó abban, hogy folyamatosan megahülyét csinálsz magadból. Vagy annyira nagy a setétség odabent hogy ezt sem fogod fel?
  • molnibalage83
    #174
    Jaj, még egy konteós...
  • Jawarider
    #173
    Már látszanak az első repedések az olajbirodalom pajzsán...

    Még azért nagyon odébb van, hogy csapást mérjünk rájuk.
  • Sequoyah
    #172
    A rovid tavu eletkepesseget en is vittattam egy ideig, de azota van egy Tesla, ami elsokent, es eddig egyedulikent kepes olyan elektromos autot gyartani, ami mar most azonnal versenykepes a hagyomanyos benzinesekkel szemben. Ez teny, mert itt maszkalnak mindenhol az utakon, a tulajok legnagyobb elegedettsegere.
    Mar most kepesek kielegiteni a felhasznalasi igenyek nagyon is jelentekeny reszet.
    .
    A jarmuvek 100%-at nyilvan nem lehet most kivaltani vele, de ha csak 30-70%-ukat ki lehetne valtani, az minimum a nagyvarosok levegojenek nagyon sokat jelentene. Es ehhez semmifele forradalomra nincs szukseg, a mai technologiaval mar elerheto. Csak uj toltoallomasokra, es tobb aramra lesz szukseg, de ezek a felhasznaloi tabor egyenletes novekedesevel gradualisan szinten hozzaadhatoak. (ellentetben pl a hidrogenautokkal, amihez a semmibol kene komplex toltohalozatot letrehozni)
  • cylontoaster
    #171
    Azért az erőművek hozzáigazítása nem 1-2 év. Az elektromos autók hosszú távon nézett életképességét szerintem a kommentelők közül nem sokan vitatják. Rövid távon meg nem lesznek erőművek húzva hozzá.
    Hosszabb távon nézve meg eleve várhatóan megoldódik a legnagyobb probléma, ha nem is túl gyorsan, de azért az aksik is fejlődnek.

    A többség pont a jelenlegi illetve néhány éven belüli életképességét vitatja a dolognak. Pár évtizedes távolságra nincs sok értelme nézni, technológiai újítás nélkül is épp elég dolog változhat, a benzin ára például.
  • Sequoyah
    #170
    Oke, eloszoris ott lehet, de nalunk meg az ejszakai aram (differencialt dijcsomagban) 3-ad annyiba kerul, mint a nappali, es fixen 21:00-7:00ig tart. Es itt Teslat is tobben hasznalnak.
    A masik, pedig hogy te vezerelt aramrol beszelsz, meg kormanyrendeletekrol, nem pedig az aram eloallitasi koltsegeirol. Pedig hosszu tavon csak az utobbi szamit, vagyis hogy mennyi es milyen tipusu uj eromuvet kell epiteni, a sok villanyauto miatt.
    A merorendszereket es szabalyokat majd hozzaigazitjak a megujult fogyasztasi szokasokhoz.

    Peldaul:
    https://www.pseg.com/info/environment/ev/rlm-rs_rates.jsp
    Nyilvan ott ahol nem jellemzoek az elektromos autok, ott nincs hasonlo, mivel senkit nem erdekel.
    Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2016.04.12. 17:17:41
  • TokraFan
    #169
    Ott csúszik az elméleted, hogy amennyiben az elektromos áram válna meghatározó "üzemanyaggá", akkor borítékolható, hogy a mindenkori kormány a benzinhez hasonlóan brutáladóztatni fogja, de ettől függetlenül is meredek emelkedésbe kezdene az ára. Az olajkutaknál kieső bevételt valahol vissza kell pótolni, nem olyan bonyolult ez.
  • TokraFan
    #168
    Vezérelt áramról nem fogsz autót tölteni, ebben szinte biztos vagyok. Mivel ennek lényege, hogy a hálózati terheléssel arányosan kapcsol ki/be 24h-ban! Semmi garancia nincs arra, hogy éjjel menni fog (vagy a szükséges ideig menni fog), ellenben nyugodtan bekapcsolhat nappal is 1-2 órára, ha éppen úgy adódik.
    Továbbá, a vezérelt áramhoz külön villanyóra kell, külön kábelezéssel (ismét költség)! Jellemzően fixen telepített bojlerekhez és elektromos hőtárolós kályhákhoz használjak, mivel ezeknél az energia hő formájában tárolódik. Akkukhoz is jó lenne, ha tervezhető lenne, de a vezérelt jellegből adódóan kiszámíthatatlan, így az egyébként is csak komolyabb tervezéssel használható e-autókhoz teljesen használhatatlan. Persze Musk-nak vanna elképzelései az otthoni alternatív energiás tápláláshoz is, tolja is ezerrel a sziget üzemű, szintén lítium-ion akkukra épülő napelemes és szélkerekes rendszereit is. A terv az, hogy az akkukban tárolja a napelem/szélkerék által random termelt energiát, majd onnan már tölthető az autó is, hálózattól függetlenül. A dolog ott bukik el -ahol egyébként mindig-, hogy a rendszer bekerülési költsége gyakorlatilag évtizedekben mérhetően térül meg, de tulajdonképpen még akkor sem, mert addigra elhasználódnak az alkatrészek és lehet cserélni ismét horribilis összegekért. Sajnos ez van.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.04.12. 04:00:37
  • Tetsuo
    #167
    A közlekedésnek ÓRIÁSI problémái vannak. Elsősorban a kapitalista: destruktív, hedonista, materialista buta fogyasztó attitűdből származó globális árufelhasználás miatti (folyamatosan növekvő) teherszállítás a fenntartható társadalom szellemében működő lokális gazdaságok és hosszúfelhasználás helyett;
    Másodsorban a tömegközlekedés rossz kiépítése és rendszere, ami miatt az emberek (ha tehetik) az individuális személytranszportot választják. Mert ugye lehetne első, másod- és harmadosztály, ésszerűen kialakítva, tömegek mozgását pontosan megtervezve, a várost is ehhez alakítva stb.
    Igazából ezen a kettőn lehetne a legtöbbet spórolni, ráadásul más energiafelhasználásra is ilyenformán könnyebb lenne áttérni.
  • Tetsuo
    #166
    Amúgy semmi gond nincs az elektromos közlekedéssel, de amíg nincs "jobb" akkumulátor, addig nem lesz tömeges az elterjedés illetve bizony nem váltja le a kőolajtermékre épülő infrastruktúrát.
    A kitermelés költsége, a a kitermelés energiaköltsége és a haszonkulcs is szerepet játszik abban, hogy a kőolaj mikor leelőzhető a tömeges felhasználásban.
    Az aránylag egyszerű kinyerésű "közepes árú" amerikai palaolaj mellett a drága és durván környezetkárosító venezuelai és kanadai olajpala újabb készletekként jelentkeztek a néhány évitzed múlva elfogyó arab olaj mellé, amit a hetven éve még teveszart lapátoló, ma a világ legpazarlóbb épületeit építtető; beteges, parvenü luxust fitogtató szemita népek részben politikai (a szunniták jelenleg a síitákat jobban gyűlölik, mint az ősellenség zsidókat vagy akár a mellékesen éppen leigázandó ex-keresztényeket; értelemszerűen a cionista oldal is ezt a verziót erősíti <minden eszközzel>) részben gazdasági célból (egyrészt ők is számolnak egy iparváltással, másrészt jobb ma egy túzok, mint verebek sok generáción át elve) alacsonyan tartják az árakat, amivel éppen Ámerika örömére kinyírják Venezuelát és megszorongatják az oroszokat.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2016.04.11. 23:25:52
  • Tetsuo
    #165
    Nézd, annyira alap dolog, ráadásul én nem szoktam a levegőbe beszélni, ha tömören összefoglalok valamit, azt megköszönheted és ha érdekel bővebben, járj utána...
    De most, csak neked:
    A 115/2007. (XII. 29) GKM rendelet
    Egy korabeli Kisalföld cikk
    Egy másik oldal magyarázata

    Az "éjszakai áram" már "vezérelt áram" néven fut 2008 január 1. óta és nem úgy működik, hogy este 10-től reggel 6-ig megy, hanem összevissza ki-be kapcsol (ami szektoronként is változik), bár néhány órát tuti megy éjszaka is, az talán kevés lehet az autónak, ráadásul fix rákötésű fogyasztók esetén használható, olyan nincs, hogy lehúzod róla vagy átkapcsolod állandó (drágább) áramra, mert akkor éppen nincs a vezérelt...
    Ennyit igazán tudhatnál a villamosenergia-hálózatról, ha már erről hadoválsz.
  • Sequoyah
    #164
    Tekintve hogy alig dragabb, mint egy hasonlo kategorias benzines, ezert nem teljesen vilagos, hogy milyen arat is kellene visszahoznia. Megosztanad velunk, hogy melyik autoval hasonlitottad ossze, es annak mennyi az ara?

    Senki nem mondta, hogy az elektromotorokat ne kene karbantartani, de azert a technologia mar evtizedek ota megbizhatoan mukodik, ez jovval kevesebb dolog mehet benne tonkre, mint egy komplex benzinesben.
    Valoben ez egyelore meg inkabb elmelet, mert a hosszu tavu tapasztalatokra meg varunk, de azert 3-4 eve mar a piacon van, es olyan rossz dolgok meg nem derultek ki rola. Egy kezdotol nem rossz.
  • molnibalage83
    #163
    Az üzemeltetése. Ok. És az árát évtizedek alatt sem hozza vissza, meg azért várjuk meg azt, amikor az első nagyjavítás ideje eljön. Más gépekben is vannak elektromotork, de sennki nem ír le olyan állatságot, hogy szinten nem is kell karbantartani őket.