20
  • AcsMarci
    #20
    Az a gond, hogy ha igényesen készíted el a játékot, akkor ezek a videók inkább vonzzák az embert, és arra ösztönzik, hogy ezt nekem is meg kell vennem és ki kell próbálnom. Ennél a játéknál ez azért nincs így, mert teljesen üres. Nincsenek ötletek, nincs megvalósítás. Egy 5 éves gyerek rajzolta, és egy 16 éves animálta. Mert ez a játék nem programozva van, hanem animálva. És ez még mindig nem lenne baj,mert a kategóriájában vannak hasonló darabok, de azoknál ott van egy lebilincselő történet. Itt még ez sincs. A történet maximum 2 mondatban összefoglalható.
    Utoljára szerkesztette: AcsMarci, 2016.05.13. 12:26:47
  • AcsMarci
    #19
    Ha egy játék annyira izgalmas és annyira ötlet-dús, hogy egy videóval ki lehet váltani, az már önmagában mindent elmond. Talán vissza kéne térni a régi módszerhez, amikor a fejlesztők kiadtak egy demó-t, és az alapján mindenki eldönthette, hogy akarja-e a játékot vagy sem. Mert a fejlesztői leírások és a trailer-ek a legtöbbször csak illusztrációk és közel sem állnak valósághoz.
    Ez a játék pedig tipikusan egy mese, alig kell benne csinálni valamit, és ezek mellet még a grafika is pocsék. Az pedig, hogy évekig készítették, nos az azt jelenti, hogy rengeteg más dolgot csináltak mellette. Az egyetlen dolog benne, amin látszik a tényleges munka, az a zene. A zenét készítő ember megérdemelné a pénzét, a többiek nem tettek le túl sok mindent az asztalra, főleg annak a tekintetében, hogy ma már vannak konkrét játék készítő programok, amikkel a különböző dolgokat egymás mellé dobálva lehet ennél sokkal jobb játékokat összerakni, méghozzá hónapok alatt. A textúrák olyanok, mintha az a kisbaba rajzolta volna őket, akiről a történet szól. Fizika szinte egyáltalán nincs a játékban, a dolgok egy megadott pályán mozognak, már ha mozognak. A játék készítőinek mélyen magukba kéne nézniük, és szívre tett kézzel bevallaniuk, hogy csak összecsaptak valamit, és ezért pénzt kérnek.
    A videók megtekintési száma nem azt jelenti, hogy ennyien nézték végig, hanem hogy ennyien nyitották meg. A többség szerintem csak bele-bele nézett, és miután látták az igénytelenséget, ki is kapcsolták.
    Én szeretem az indie játékokat, mert egyedi ötletekkel és megoldásokkal vannak tarkítva. A legtöbb játéknak van olyan eleme, ami miatt nem számít, hogy egyszerű a grafika. De itt még ez sem lehet elmondani. Nincsenek ötletek, nincsenek egyedi megoldások. Tipikusan egy összecsapott szemét, aminél annyi volt a terv, hogy készítek egy játékot amiben egy rákos gyerek van, és pont. Semmi terv, hogy miért lesz izgalmas, miért lesz jó.
  • cateran
    #18
    Hat ez a filmes hasonlat eleg szar..a film onmagaban audiovizalis elvezet, de 1 jatek megtekintese, ahogy mas jatszik vele mas kategoria..tudod, nezni a szexet es csinalni az 2 kulonbozo dolog...
    Amugy meg ezek szerint linearis a "jatek" es igy eleg 1 videot megnezni rola? Ja, hat szar ugy..majd nezz meg 1 kaland vagy rpg jatekot, ahol esetleg van 1000 dontes a jatekmenetben. meg mondjuk 10 kulonfele befejezes...Nem, ez egyszeruen siras, ami tobb okbol is erthetetlen..eloszor is, mert 15k eladas ebbol a szarbol igenis szep eredmeny (indiekent) masreszt meg ez 1 reteg retegenek a retegjateka...
    Utoljára szerkesztette: cateran, 2016.04.03. 00:17:39
  • gothmog
    #17
    Ok. Azt adom, hogy a videókhoz tessék odatenni a készítők linkjét is.
  • gothmog
    #16
    Ahha. Mert most a youtube-videók lettek az új mumus. A kalózokra nem lehet ráfogni, mert ez a darab még őket se érdekli. Akkor biztos a yutub. Nyilván. Hát szerintem meg pont ezt a projektet nem úgy kellett volna elkezdeni, hogy majd profitot termel... Értem én, hogy egyrészről így próbálják feldolgozni a gyászukat, de komolyan arra számítottak hogy profitot fog termelni? Egy ilyen téma?
    Amellett igazad van olyan szempontból, hogy adott játék (ami egyébként alapvetően egy interaktív formátum) natúr végigjátszási videóját végigülni kb. akkora szórakoztatóértékkel bír mintha egy látványfilmet kamerásan néznél végig. Sajtreszelő.
  • dbali
    #15
    Már bocs, de ez baromság. Rengeteg ember azért néz ilyen videókat, mert érdekli a játék, de inkább nem ad ki érte pénzt, mert nem akar kockáztatni. Ha meg végignézi a videót, akkor meg már nem fogja megvenni, mert látta a játékot, megismerte a sztorit stb és értelmetlen lenne újrajátszania. Ezzel konkrétan az a gond, hogy valahol útközben a fejlesztők felé nem jut el a pénz, amit megérdemelnének, te pedig nem fizetsz azért, amiért ők pénzt kérnek: zenéért/sztoriért/élményért/akármiért. A youtube-ra feltöltő random Pista meg meggazdagszik ebből. Nem tudom feltűnt-e, de a filmeket se rakják fel youtube-ra, mert ugye általában pénzt kérnek azért, hogy megnézd...
  • dbali
    #14
    Azért ezen kicsit el kellene gondolkodni, mert ennek komoly következménye lesz előbb utóbb. Ez az egész pont olyan, mintha valaki bemenne a moziba, felvenné kamerával a filmet, majd felrakná youtube-ra a legjobb minőségben és a feltöltő kapná a nézettségért a lóvét. Szerintetek ez okés? Mert ez nagyon nem okés...
  • Tinman #12
    Igen, jól mondod, a visual és a P&C kategóriába belefér és vannak ilyen depis cuccok már. Hirtelen a The Graveyard ugrik be 5 euroért, melyben egy bottal sántikáló idős asszonnyal sétálsz egy temetőbe, leülsz padra, nézed a sírokat és érzed az elmúlást... well played :-/

    http://store.steampowered.com/app/27020/?l=hungarian
  • cateran
    #11
    Megneztem a videot es nekem is ez ugrott be elsore...EZT 3 evig csinaltak? Arrol nem is szolva, hogy azert csak eladtak 15k darabot..15 dollarert...mint indie fejlesztok....nem sirni kellene, hanem pezsgot bontani es villogni vele a tobbiek elott....

    @Tinman#8: Nem..ez kategoriajaban sem kimagaslo...pontosabban nem is tudom mi ez..van ennek egyaltalan kategoriaja? Valahol a visual novel es a P&C kozott levo akarmi...
  • adler30
    #10
    Ennek a játéknak a készítői,és akiknek csinálták,totál lelkibetegek.Akinek van gyereke,ettől nem gyengén depresszióssá válna.Én legalábbis biztosan.
  • hungi
    #9
    Ha lenne játékoszkár akkor már meg is lenne az oka hogy elkészült....
  • Tinman #8
    A szar nyilván nem igaz, hiszen adott kategóriában kimagasló, de, hogy nem mérték fel helyesen a célcsoportot az biztos. Eleve a 20 alatti korosztály szinte instant kiesik. Az érettebb gondolkodású sereg is inkább nyomoz és élvezkedik egy Vanishing of Ethan Carter szerű gyöngyszemben, sem mint pityereg a monitor előtt.

    Ki a célcsoportja ennek a játéknak? Ezt a kérdést kellett volna feltenniük még az elkészítése előtt és akkor máris nem tartanának itt...
  • tigeroo
    #7
    szerintem egy ok elég hozzá:

    a full game walkthrough videó bő másfél órás. 15 euróért, olcsóbb ha elmész moziba bakker. másfél óra alatt megnézed a játékot, végignézed és kész. sajnos, ez van. túlárazott szar.
  • Fbn Lx
    #6
    én azt sem értem, hogy miért tartott ennek a fejlesztése három évig, úgy, hogy állításuk szerint kvázi teljes munkaidőben dolgoztak rajta.
    a karakterek baltával vannak kivágva, komolyabb mechanikai dolgok nincsenek a játékban, az interakciód a környezeteddel minimális, és az egész kurva rövid. szóval mi
  • Prof William
    #5
    Persze biztos a videók a hibásak...

    De most komolyan (ahogy Tinman is írta) ki akar a szabadidejében, egy rákos beteg kisfiú haldoklásáról szóló játékkal játszani?

    És ezért még 15 dollárt is kiadni? 15 dollárért EZERSZER jobb játékok vannak.

    Vannak rétegjátékok persze de ez a játék a rétegjátékok rétegjátéka.

    Szerintem annál a 15 ezer embernél aki megvette többet a VILÁGON nem érdekelhet egy ilyen játék. Ez az a tizenötezer ember az a nagyon-nagyon szűk réteg akit érdekelt és hajlandó volt pénzt kiadni rá.
  • Tinman #4
    Fetrengek :-DDDD

    Akkora orbitális és egyben rettentő szánalmas bukás magyarázást még soha az életben nem hallottam!

    Megmondom miért lett bukta:

    1. A kutya nem akar az örömtelinek, kikapcsolódásnak szánt szabadidejében rákos betegről szóló játékról játszani. Van kivétel, nyilván. Maroknyi. Azok nem mentik meg ezt a bandát.

    2. 15 euro. Tipikus indie cím, melyről ordít, hogy hamarosan bundle csomag része lesz.

    3. A játékosok nagy része továbbra is játszani akar, kihívást akar, miközben jól szórakozik. Már pedig ebben a játékban se kihívás, se jó szórakozás nincs.

    4. Egy true gamer nem néz Let's play videókat csak akkor, ha valamely játékban rettenetesen elakad. Olyankor is csak másodpercekre. Itt erről szó nincs.
  • jkedzs
    #3
    Jazz Jack Rabbit 2-vel is tele van a youtube, mégis még mindig játsszák az emberek.
  • Sir Cryalot
    #2
    mass effect3 is szomorújáték, az ea meg szomorúkiadó
  • Omega
    #1
    A lófaszt a videók, akarja a fene egy ilyen szomorú játékkal eltölteni a szabadidejét. Normális point and click kellene már jó grafikával és izgalmas sztorival, de azt nem csinál egyik fejlesztőcsapat sem.