172
A Rollercoaster tycoon 3 készítőinek (Frontier) új vidámparképítős játéka
  • Fura Alak
    #172


    Most (ebben a hónapban) már 14 euróért* megszerezhető (többek között!) a Planet Coaster és a Planet Coaster - World's Fair Pack DLC a Humble Choice keretein belül!
    Jelen pillanatban a játék ára steam -en: 37,99€ (+ 10,99€ a DLC)

    * = A választható játékok közül 14 euróért Basic (alap) csomagban 3 játék, 18 euróért Premium csomagban 9 játék választható.

    Vigyázat! A Humble Choice havidíjas, de természetesen vásárlás után a további havidíjak lemondhatóak: My Subscription ("az én előfizetésem") > Manage your subscription ("az előfizetés beállításai") > Cancel my plan (előfizetés lemondása).

  • MirandaBrill
    #171
    Sziasztok! Nem tudom menteni a játékot, mi lehet a gond?
  • Carlos
    #170
    Várom én is! :)
  • kisiku
    #169
    Még mindig nagyon aranyos a játék, akárhányszor játszom vele.Megjelent néhány DLC is, amik főleg különböző témákban épített objektumokat tartalmaznak.

    Tudom,tudom, nem ide tartozik, de aki szerette a Theme Park-ot, meg ezt is és gondolom egyben a Theme Hospital-t is szerette, azoknak ajánlom az idén megjelenő Two Point Hospital című alkotást, amely várhatóan ugyanolyan frenetikus lesz, mint a TH.
  • Norbertboy
    #168
    Megint akciós
  • kisiku
    #167
    Én most vettem a munkahelyemre 1050-et, teljesen jó.16 Gb ram és egy I5-4570S társaságában vígan elviszi. Otthon I5-4690, 16Gb ram és egy 6Gb-s 1060-as viszi, mint a huzat úgy, hogy csutkára van beállítva minden.

    Az Intel HD kábé arra jó, hogy az Excel-t és a browser-t megjelenítse, tudom, próbáltam. Ha meg el is indul vele egy játék, iszonyúan elkezd pörögni a proci.
  • sztamas65
    #166
    Köszönöm a választ, akkor maradok az asztali gépnél. Remélem a 1050ti videókártya már elég lesz. :)
  • TokraFan
    #165
    Valószínűleg nem sok. Kisebb parknál, minimum beállítason elmehet, de többet nem nagyon fog tudni sajnos.
  • sztamas65
    #164
    Sziasztok!
    I3 4gb ram és alaplapi intel hd grafikus kártya (laptop).
    Van esélyem hogy játszható lesz a játék?
  • TsipaCPT
    #163
    Sziasztok!

    Magyarítás nem lesz?
  • Ironman2
    #162
    Holnap újra kiadják steamen felújítva az eredeti Rollercoaster Tycoon játékot,sőt egybegyúrva a 2.részével,és az összes megjelent kiegészítőkkel:

    katt ide
  • Tibbbor
    #161
    Ezt azért érdemes meglesni!

  • Tibbbor
    #160
    Töltöttetek már le nagyobb parkokat? Én kipróbáltam a Mystery World-öt és tegnap a Pixel World-öt. Azt hittem, hogy 8 Gb RAM-al és 2 gigás 960 GTX-el meg se tudom mozdítani, de láss csodát, az első park 95 ezer elemből áll és 2000 max vendég mellett még a hullámvasutak is egész szép FPS mellett futottak! A Pixel World is hasonló számú elemet használ, de ott csak 350-re állította be a készítője a max látogatók számát, még így is izzad a gép. Nyilván kevés hozzá, de elcammog vele. Azért nálam változatlanul fennáll a kérdés: minek agyoncsicsázott parkokat építeni, ha a játékosok zöme legfeljebb lájkolni tudja, de élvezni nem?
  • Carlos
    #159
    Én még nem.
    De javasolnám, hogy keress rá a műhelyben (workshop) töltsd le és nézd át tüzetesen hogy csinálta az illető.
  • Tibbbor
    #158
    Hát ezzel nem sokat segítettél, úgyhogy megismételném a kérdést:

    Több olyan hullámvasutat láttam, ahol egy adott pályaszakaszon megáll egy időre a vasút, majd elindul visszafelé, aztán megint előre. Ezt hogy csinálják? Ez lenne az inverz vasút vagy speciális síntípust kell betenni? Csináltatok már ilyet?
  • Stormbird
    #157
    Én nem csináltam ilyet és tág fogalmam sincs, hogy hogyan kell.
  • Tibbbor
    #156
    Több olyan hullámvasutat láttam, ahol egy adott pályaszakaszon megáll egy időre a vasút, majd elindul visszafelé, aztán megint előre. Ezt hogy csinálják? Ez lenne az inverz vasút vagy speciális síntípust kell betenni? Csináltatok már ilyet?
  • TokraFan
    #155
    Ezt passzolom. Én még nem töltöttem fel komplett parkot. De könnyen tesztelheted. Csak tegyél le egy ride-ot, tedd be a zenét majd töltsd fel, aztán meg le, és nézd meg, beteszi-e a zenét a helyére a letöltést követően.
  • Tibbbor
    #154
    Az új patch nem változtatott ezen, ha nem "building"-ként készült az illető modell, akkor letétel után már nem lehet "egyben" kijelölni. Ezért célszerű jó előre kinézni a helyét, mert elcseszés esetén csak az "Undo" funkció marad.

    Kérdésem lenne: ha feltölti valaki a komplett parkját vagy csak egyetlen ride-ját, akkor a saját zenék illetve saját billbooard-ok is feltöltődnek? Mert ezzel kapcsolatban nincs egységes vélemény az angol fórumon. Van, aki azt állítja, hogy a saját hirdetőtábláira youtube-ról leszedett .jpg-ket rakott, majd feltöltötte a parkját a Workshop-ba, a haverja letöltötte és a képek is szépen a helyükön voltak. Vannak akik ezt kizártnak tartják és szerintük minden képet manuálisan kell beállítani.
    Ugyanez a helyzet a zenével. Úgy látom, hogy ha egy hullámvasúthoz saját zenét, effekteket társítok, akkor azok nem töltődnek fel a parkkal együtt, hanem külön helyre kell őket felpakolnom és mellékelnem a linket a letöltőknek. Ez tényleg ennyire bonyolult? :(

    Utoljára szerkesztette: Tibbbor, 2017.08.01. 15:17:11
  • Stormbird
    #153
    Köszi a választ.
  • TokraFan
    #152
    Egy ideje nem játszottam a játékkal, tehát a legújabb patch nem tudom, olrvosolta-e a problémát, de addig a pontig amíg toltam, csak ez az egyetlen mód volt ami működött nálam.

    Egyébként ez főleg a letöltött tartalmaknál idegesítő, mert leszedsz egy modellt ami akár tobb száz elemből áll, lerakod, és amint mellé kattintasz, vége van, soha többé nem tudod egyben kijelölni és mozgatni, csak a csoportos kijelöléssel, ami viszont egy zsúfoltabb design esetén kvázi lehetetlen. Onnantól csak elemenként jelölhető ki, ha a készítője nem ismeri ezt a dolgot és nem úgy csinálja, ahogy írtam. És sajnos tele van ilyen modellel a workshop. Az agyamra is ment sokszor...több időm ment el azzal, hogy válogattam a használhatókat, mint magával az építéssel. Ezt jól elcseszte megint a Frontier..
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.07.31. 22:20:15
  • Stormbird
    #151
    TokraFan:OK, kínkeserves módon, több próbálkozás után rájöttem mi a baj!
    Nos, kizárólag akkor lehet egyben kezelni a blueprintet, ha a kezdő alkatrész egy "Custom Building" építőelem!!!!!
    Innen már pakolható rá más is, ekkor már egyben kezeli. Semmilyen más esetben nem lehet egyesíteni a modellt!


    Ez továbbra is így van, vagy találtál valami egyéb módot is az egybeolvasztásra?
    És mi a helyzet a "gyári" blueprintekkel? Azzal is szenvedek, hogy átalakítsak egyet, de ha hozzáteszek bármit -scenery vagy building elemet-, többé már nem kezelhető egyben. Legalábbis én nem tudtam megoldani:(
  • Tibbbor
    #150
    Korábban már én is megcsodáltam, valóban szuper! Igaz, nagyon sokat tettek hozzá azok a cuccok, amiket a készítő is a Workshop-ból szedett le(X-Wing, T-Fighter, Death Star, stb.) Nekem még a Rogue One tetszett nagyon! A vége felé úgy megcsinálta a srác a Darth Vader-es jelenetet, hogy le a kalappal!


    Utoljára szerkesztette: Tibbbor, 2017.07.25. 11:50:22
  • wollnerd #149
    Ezt nézzétek meg! A Star Wars fanoknak kötelező! :)
    Eszméletlenül király lett ez a hullámvasút. :D Le is tölthető a Workshop-ról. (nem az enyém, csak találtam)
  • Tibbbor
    #148
    Egyetértek. Biztos lesznek ezek még olcsóbbak is!
    Ma is néztem videókat, néhány olyan "fast builder"-eset is, amikor a feltöltő gyorsított felvétel alatt dumál, közben pedig játszi könnyedséggel úgy rak össze egy komplett katedrálist, hogy keresgélem az államat a végén. Egy fenntartásom viszont mégis csak van ezekkel az alkotásokkal, és most őszintén nem az irigység beszél belőlem. Ha egy "szimpla" hullámvasút állomást ennyire "túlcifráz", ami az én olvasatomban azt jelenti, hogy mondjuk közel 500 elemből épít fel, akkor hány elem lesz egy komplett park ilyen részletgazdagság mellett? Merthogy a legtöbb megaparkkal illetve mega ride-al az a baj, hogy képtelenség élvezhető grafikai beállítások mellett kipróbálni, annyira beszaggatnak. És ugye nincs mindenkinek atomerőműve. Szóval a realizmusnak ára van, ezért értékelem én jobban a józan ész határain belül maradó elemszámot. Ma pl. egy könyvtárszobát épített fel illetve rendezett be a fazon - vérprofi módon és egyes elemeket olyan célra használt, hogy eszembe nem jutna ilyesmi - na de még a kandalló párkányát is legalább 20 elemből pakolta össze, nem beszélve az egyes könyvekről! Szóval gyönyörű lett, de félő, hogy ha a teljes parkjában ilyen alaposságra törekszik, mikor majd megnyitja azt és beözönlik mondjuk 2000 látogató, vért izzad majd a proci és a VGA. Lehet, hogy nincs igazam, de én úgy döntöttem, hogy nem csüggedek és maradok a "néha a kevesebb több" szisztéma mellett.
  • Carlos
    #147
    Ezen már én is elgondolkoztam... Én sem tudok dönteni, pedig nagy vissza a jövőbe rajongó vagyok.
    Szerencsére ezek csak látványelemek, dekorok. Kicsit borsos az ára, talán később ha akciózzák megveszem. :)
  • Tibbbor
    #146
    Igen, igazad lesz. Fiam informatikus és mikor erről kérdeztem, azonnal ezt válaszolta. Szerinte amikor akár csak pár percre is online voltam, akkor töltötte fel az összes mentést, később én offline töröltem ezekből, és mikor visszaléptem, nyilván a felhőben még megvoltak a korábban elmentett állások. Vajon ezeket el is tudtam volna indítani? Merthogy a gépemen már nem voltak ott a megfelelő mappában. Mindegy, ezután csak online játékban fogok mentést törölni.
    Más: szerintetek megéri a 2700 forintot a legutóbbi frissítésben szereplő 3 db kit? (Back to the future, Knight Rider, Munsters). Láttam róluk a videót de az egész játékot vettem nyári akcióban 8000 ft körüli euróért, ennyi újításért azért kicsit drágának tűnik ez a három cucc...:(((
    Utoljára szerkesztette: Tibbbor, 2017.07.23. 17:48:45
  • Carlos
    #145
    Cloudba is ment szerintem.
  • Tibbbor
    #144
    Lenne egy kérdésem: az épülő parkomat gyakran mentem, nehogy kárba vesszen a munkám. A mentéseket sorszámozom. Amikor már nagyon sok van, akkor törlök néhányat. Emlékezetem szerint online módban kezdtem az építést, de a javát offline módban csináltam. A felesleges mentéseket is tuti, hogy offline módban töröltem. Ma megint online módban játszottam és a mentések között az ÖSSZES eddigi mentésem ott volt, azok is, amiket már rég töröltem. Meg se próbáltam ezekből betölteni, de hogy a csudába lehet ez? Az építést egyébként gond nélkül tudtam folytatni, mert az a mentés simán betöltődött.
  • Carlos
    #143
    Remake-ek nem hiszem hogy jogdíjasok.
    A zenékre szoktak inkább rácuppanni a cenzorok.
  • Tibbbor
    #142
    Úgy tudom, ha bevételed van, akkor mindenképp "pénzdíjas" a dolog. De a közismertebb filmzenék(legalábbis az említett rákeresés eredménye alapján) szinte 100 %-ban az egész világon lejátszhatók az ilyen magánvideókban.
    Képanyagok vonatkozásában nem tudom, mi a helyzet és azt sem, hogy az technikailag szűrhető-e valahogy? Merthogy hemzsegnek a Youtube-on a filmparódiák, feldolgozások és egyebek.
    Utoljára szerkesztette: Tibbbor, 2017.07.20. 15:53:35
  • Carlos
    #141
    Vagy ha van bevételed a videókból, akkor bizony jattolni kell? Tudja fene ezeknél...
  • Tibbbor
    #140
    Látod, az lehet, bár nem tudom, mennyire tekinthető intézménynek Chanel5 Gaming, fogalmam sincs, hogy ő milyen minőségben pontozza a parkokat, netán Frontier alkalmazott vagy csak egy kiemelt park builder?
  • Carlos
    #139
    Nem lehet, hogy más vonatkozik egy cégre és egy magánszemélyre?
  • Tibbbor
    #138
    Most, hogy építgetem a parkomat, azért felmerült egy nem kicsit lényeges kérdés: használhatóak-e a parkokban filmzenék illetve a nyári update-ben szereplő monitorokon vetíthetők-e mozifilmekből részletek? Copyright jogokat sért-e az ilyesmi? Direkt utánanéztem és egy tájékoztató videó szerint a Google-ben most már rá lehet keresni(Alkotói Stúdió->Létrehozás-->Zenére vonatkozó irányelvek) hogy egy bizonyos zene lejátszható-e a videódban vagy sem? Állítólag a YouTube-ra való feltöltéskor egy program azonnal kiszűri a Copyright jogokat sértő zenei anyagokat és filmeket. Én pl. a régi The Movies c. Lionhead játék kapcsán feltöltöttem egy kis fan videót, amiben eredeti Star Wars zenék és filmből vett zörejek szerepeltek, de gond nélkül felment, semmi figyelmeztetést nem kaptam. Ugyanakkor most a Planet Coaster kapcsán kifogásolták a hozzászólók - pont az imént feltett TRON-ride videónál - hogy a készítője miért nem a film eredeti soundtrack-jét használta? A park építője erre úgy reagált, hogy ő azt használta, megnézhetik a saját videóján is, viszont a parkot bemutató Park Spotlight sorozat gazdája, - Chanel5 Gaming - valószínűleg copyright jogok miatt(?) nem használhatta ezeket a zenéket. Akkor ezt most nem értem. Láttam pl. már több Star Wars témájú parkot is és az lenne a logikus, hogy ezekben a parkokban az eredeti zene szóljon, pláne hogy képileg szuperül megcsinálták a Halálcsillagot, a lépegetőket, stb-t. A rákeresésem szerint ezek a zenék az egész világon lejátszhatók, nincs jogi korlátozás. A szerzők egyetlen fillért sem keresnek ezekkel a parkos videókkal. Akkor meg miért használnak vadidwgwn, oda nem illő, hangulatromboló zenéket? Valamit félreértettem volna? Megj.: a saját SW-os videóm még most is fent van minden gond nélkül...
    Valakinek van ezen a téren infója?
    Utoljára szerkesztette: Tibbbor, 2017.07.20. 15:18:28
  • TokraFan
    #137
    Nem ismertem, de ez nagyon kreatív!
  • Tibbbor
    #136
    Bocsi, ezt nem tudtam. Akkor talán ezt is láttad már...Néhány részéről fogalmam sincs, hogy csinálta, csak sejtem, hogy neontáblákkal dolgozott.

  • TokraFan
    #135
    Igen ezt már linkeltem pár hónapja, az egyik kedvencem volt akkoriban.
    Az elsők között volt a komolyabb alkotásoknál.
  • Tibbbor
    #134
    Újabb gyöngyszem, ha nem untatlak vele benneteket. 15 ezer(!) elemből állította össze az egyik kiemelt alkotó, példa arra, hogy nem csak száguldó hullámvasutakkal, hanem egy nyugis "vonatozással" is milyen remek hangulatot lehet a képernyőre varázsolni. Briliáns ötletekkel van tele, érdemes végignézni!


    Utoljára szerkesztette: Tibbbor, 2017.07.13. 19:28:29
  • Tibbbor
    #133
    Nem csak szereti, profi módon használja is. Érdemes figyelni, hogy a speciális effektek és fények ritmusa megegyezik a kísérőzenéjével. Ehhez pedig rengeteg türelem kell!
    Utoljára szerkesztette: Tibbbor, 2017.07.11. 17:58:25