240
  • xido
    ha nyomva tartod,felfelé megy a zöld csík..ha elengeded,lefelé..ügyesen kell ezeket variálni,hogy a hal mindig a csíkban legyen..egyre feljebb úszik,meg trükközik,aztán kifogod...
  • Motolla
    Sziasztok, most ismerkedem, és nem jövök rá, hogyan kell horgászni. Bevágok, a bal oldali zöld csík felszalad a tetejére, és ennyi, leakad a hal. Nyomogatni kell, vagy nyomva tartani? Mit kell figyelni?
  • SG fan
    Köszi meglesz! :)
  • zorrobomber
    És még ott a bánya, horgászás, stb :) Jó szórakozást
  • SG fan
    Basszus és tényleg marha jó! Habár a farmmal még alig foglalkoztam mert csináltam a külditek meg jártam a falut! :D
  • SG fan
    Ma vettem meg a játékot! Mindenki ódákat zeng róla én meg szeretem az ilyen termelős fejlesztős cuccokat szóval később kipróbálom. Kíváncsi vagyok vajon engem mennyire vonz majd be! :)
  • DonnieBrasco
    Nemtom, még nem raktam fel, majd este megnézem.

DB
    Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2016.10.05. 15:55:02
  • Sheltem
    Arra lennék még kíváncsi, hogy amik most a friss 1.1 patchhel bejöttek "endgame" cuccok, tehát plusz épületek és társai, azt egy nem 1.1 ben kezdett városban is megkapjuk? Vagy ahhoz új játékot kell majd indítani?
  • DonnieBrasco
    Persze, hogy érdemes, évszakonként 2 ajándék az évi 8, az együtt sokkal többet ér, mint 1 szülinapi évente.

DB
  • Sheltem
    Igen és köszönöm mégegyszer, egyébként a születésnapi és event ajándékok miatt énis használom a Wiki-t azóta.
    Kicsit luxusnak érezném ha rossz ajándékot "pocsékolnék" el, inkább a Wiki.

A Main Questet azért kérdeztem mert van elvileg egy rövidke main quest "szál", azért gondoltam, hogy az lehet , a wizard toweres jelenet után, hogy azt az épületet kell újítgatni, de ezekszerint nem nagyon létezik "főszál".
    Gondolom a polgármester alsógatyájának megtalálása nem tartozik az elsődleges főküldetések közé :)

Ó és mégegy kérdés: Szülinapok kivételével érdemes ajándékozni ? Úgy tudom nagyságrendekkel több pontot kap az ember a szívhez mintha nem szülinapon ajándékoz.
    Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2016.10.05. 10:14:38
  • DonnieBrasco
    Nem main quest, nem szerepel a quest listában. Inkább egy collection, elég jó rewardokkal.
    Nem évszakonként kell gyűjteni, hanem amikor sikerül.
    A pecás pl. elég nehéz, van olyan hal amit csak ősszel, esős időben és este 6 után lehet csak kifogni, és csak tóból, tehát folyóból nem, stb.
    Ezekhez használtam a wiki-t, mert másképp nem lehet kitalálni (ahogy azt sem, hogy melyik NPC mit szeret és mit nem).

Ja, ezeket már írtam is lentebb, sebaj.

DB
    Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2016.10.05. 10:06:58
  • Sheltem
    A Main Quest az a community center felújítása lenne? Az pedig úgy zajlik, hogy évszakonként összegyűjteni az ajándékokat oda?
  • DonnieBrasco
    Nekem is ez az első.
    Ne legyenek illúzióitok, én lassan a második év végén vagyok, és még mindig rengeteg a tennivaló!
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Üvegház kész, oda aztán mindent lehet vetni bármikor, lassan szaporodik az ancient fruit ültetvényem - seed makerrel szaporítom, néha összejön 1 gyümiből 3 seed is, akkor örülök. Ha már lesz 15-20 folyamatosan termő ancient fruit növényem az üvegházban, a belőlük készített borból folyamatosan dőlni fog a lé... Közben a sivatagba is eljutottam, na az ottani dungi az már kihívás, először sikerült meghalnom ott a játékban. Nincs 5 szintenként lift meg ilyen lazaságok! Közben a community center kivégzéséhez már csak 1 nyúlfül meg egy akármilyen fern kell (utóbbi csak nyáron van a secret woodsban úgyhogy mivel most ősz van nálam, még jó ideig nem lesz meg. Ezeken kívül minden kimaxolva, úgyhogy most már "csak" a collectionok végigcsinálása, meg a mindenkivel összehaverkodás van vissza, ha már nagyon nem bírnék magammal.... :) Na meg persze egy rahedli küldetés, köztük egy titkos, hosszabb szál is...

Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2016.10.05. 10:01:36
  • Sheltem
    Nekem Animal Crossing (a DS verzió) és ez.
    És soha nem a farmozás érdekelt ezekben, hanem a pecázgatás :))) Tehát ha Stardew Valleyben nem lenne pecázás sose vettem volna meg.
    Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2016.10.05. 08:50:57
  • zorrobomber
    Én még az első év őszén járok csak, nincs konyhám se. Kicsit egyébként bennem van az az érzés hogy nem akarok kiégni a játéktól, és lassan alaposan megcsócsálni, de a többi játék is ettől veszi el az időt, és jellemzően azok sem 2 percesek. Nekem am. ez az első "farmos" játékom, az Animal Crossing-ok kimaradtak az életemből :)
  • Sheltem
    Ami küldetéssel be vagyok ragadva az a polgármester lila alsója :P

Ahhoz, hogy bejussak abba a szobába ahol van friendnek kell lennem a házlakóval az meg gondolom nem két perc lesz.
  • Sheltem
    Illetve az érdekelne még, hogy neked mi az elsődleges(!) kajaforrásod?

A különböző évszakokban szabadban termő gyümölcsök és társaikból lehet craftolni vetőmagbuffoló cuccokat amikkel előtrágyázza az ember a földet, tehát nem érdemes belakmározni őket, a kifogott halakat lakmározod? (az meg ugye pénzkiesés, de még mindig a kisebbik rossz) vagy a "kocsmában" veszel kaját?
    Nem szokott soha kajahiányom lenni, de igazából csak a kocsmából lenne érdemes venni kaját, mert az összes többi felhasználható valamire.
    Ez még dilemma nálam :) Persze a kicsapdosott fákból craftolgato ma field snacket vagy mit, de olyan sok fa nincs, hogy az legyen a "napi" betevőm.

szerk.: Amúgy a fishing valami zseniális, imádom a hogy megvan csinálva az a "minigame" marha hangulatos, sokkal jobb mint az animal crossingban volt, ott a nagyon ritka halaknál az kellett, hogy a másodperc töredéke alatt megnyomja az ember a gombot(reflexen múlott), itt azért ez messze jobban megvan csinálva. Sokszor van, hogy adott napra valami okból kifolyólag nincs ötletem(vagy pénzem vagy kajám) és csak pecázgatok és megunhatatlan.
    Azt még hozzáteszem, hogy annak örülök legjobban, hogy az egész játék 2d ben rajzolt, ez ad annyi hangulatot a játékhoz hogy biztos, hogy sokáig nem fogom megunni, a zenék meg...zseniálisak.
    Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2016.10.05. 08:17:25
  • Sheltem
    Találtam most valami infót most, hogy 8 nap kell hozzá,hogy valamit adjon(ezekszerint még nem raktam fel 8 napja?!). Bár az még most se világos, hogy majd lootolni kell belőle vagy máshova teszi.
    Köszi a titkos erdős tippet.
  • zorrobomber
    Ja, hülye vagyok, a tapper-nél én azzal rontottam el hogy gyümölcsfára raktam.
  • zorrobomber
    +1

A tapper-re én is kíváncsi vagyok :) Az öntözést szerintem megválaszoltad magadnak :D Hardwood-ra pedig van megoldás, nekem ez kicsit spoiler volt (nem magamtól jöttem rá hanem google), szóval:
    a varázslótorony felett van egy újratermelődő "titkos" erdő de steel balta kell hozzá.
    .
  • Sheltem
    Hát gyerekek...egyszerűen stardew valley függő lettem. Hihetetlenül "addiktív" ez a játék :)

Már vannak csirkéim, tojásból majonézt csinálok ,mine lvl55 ön járok stbstb.

Jelen pillanatban 1 dolog nem világos:
    Tapper
    Valaki elmondaná ez pontosan hogy működik? Rárakom egy épp fára, de soha nincs benne semmi. Hogyan kell ezt pontosan használni?(még a wiki se írja vagy én nézek be valamit).
    Illetve a nagy farönkök amiből a hardwood van azok termelődnek újra? Mert a házikóm környékén kicsapdostam, de összesen kb 22 hardwoodom lett.

Illetve elkezdtem fejlesztgetni a szerszámaimat és azon gondolkodtam, hogy az öntözőkannámmal mi legyen...Ugyanis a komolyabb Sprinklerhez nincs alapanyagom(arannyal még nem találkoztam) tehát naponta kell az öntöző.
    Szóval a problémám, hogy pár nap mire a kovács felfejleszti a kannát copperre aztán steelre de addig mivel öntözök ? Szóval azt az egy megoldást látom, hogy évszak elejére halmozok fel pénzt, és nem ültetek addig amíg nincs meg a 2 kanna fejlesztés(egyből steelt szeretnék)..Addig majd pecázgatok, bányászgatok.
  • Sheltem
    Rájöttem, bocsika.
  • Sheltem
    Sziasztok!

Valaki elmondaná ez hogy működik?
    Sprinkler

Elvileg a szélrózsa minden irányába 4-4 egységre reggelre megöntözi a növényeket automatikusan? Csakmert reggelente soha nem vizes a föld mellette sehol...

• xido
    Hát ha a Dont starve-ot sikerült (tudom más cég)...nem lehet annyira más a téma...
  • zorrobomber
    Azért a UI-t átszabni nem 2 perc lenne.. illetve a realtime miatt azért nem ideális helyzet... elképzelni azért én is el tudom.
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2016.09.21. 13:53:01
  • Sheltem
    Az lenne még klassz, hogyha kiadnák Android/Ios-re is.
    Munka mellett nem sok idő van rá, viszont tablethez nagyon passzolna ez a játék, simán el tudnám képzelni rajta.
  • DonnieBrasco
  • Sheltem
    Köszi szépen este kipróbálom!
  • DonnieBrasco
    Amúgy meg szívesen...
  • DonnieBrasco
    Fizikailag neki kell adni, persze.
    Abban, hogy mikor hol vannak, megint csak segít a wiki.

DB
  • Sheltem
    "- ajándékot megfogod az inventoryban, jobb klikk az illetőn."

Tehát inventorymban megfogom a cuccot és a kis füleknél kiválasztom a socialt és ott a portréján jobbklikk? Vagy fizikailag keressem meg az illetőt?
  • DonnieBrasco
    - Igen, ahogy javulni fognak a pecás képességeid, kevésbé fog ugrálni a csali. Valamint lesz jobb bot elérhető, és speckó saját gyártású kiegészítők, amivel pl. hosszabb a sáv amivel el kell kapni a halat, stb.
    - ajándékot megfogod az inventoryban, jobb klikk az illetőn.

Én mindkét dolognál "csaltam" picit, mert wikia-n egyrészt megnéztem, ki mit kedvel (mert messze nem mindenki szeret mindent, sőt van amit utálnak és csak rontasz velük), másiknál meg nem minden hal jön mindig - van ami csak télen, van ami ősszel és nyáron, de csak esőben, meg olyan is ami csak este 6 után stb...
    Szerintem ezekhez nem gáz a wikia használata, mert kitalálhatatlan máshogy.

DB
    Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2016.09.21. 10:47:36
  • Sheltem
    2 dolog nem "tiszta" így az elején:

-amik "ritka" halak azoknál ugrál gondolom annyira a halacska, hogy 4-5mp alatt elveszítem, ez később ha jobb botom / skillem lesz javulni fog vagy ugyanúgy ugrálni fog a hal? (ha igen hogy lehet azt kifogni?)
    -ajándékot hogy lehet adni valakinek? eljutottam a social panelig, látom hogy a kis csomag mellett van két "slot" de abba hogy tudok pakolni, hogy megkapja ajándékként?
  • DonnieBrasco
    Minden évszak 30 napig tart, így lehet kalkulálni a hátralevő idővel.
    Én anno majdnem kimaxoltam (megvolt már a melegház is stb.), a pecás spéci halakból se kellett már túl sok, illetve eljutottam a sivatagba. Azért lenne még mit csinálni, de tényleg időrabló.

Nyáron dinnyét termessz, sokáig tart mire beérik, de ott a nagy zseton :) Ősszel tököt, tavasszal már nem emlékszem...

Mikor abbahagytam, akkor már az iszonyat pénzgenerátor kezdett beüzemelni:

Ancient seed elültet, termését seed makerrel többszörözni, míg nem lesz vagy 10-15 stb ancient növényed. Ezeknek a terméséből wine-t csinálni, amit több ezerért lehet eladni... DŐLALÉ! :D
    :

Ja igen és Maru-t elvettem feleségül :)

DB
    Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2016.09.21. 10:35:30
  • Sheltem
    Szóval aludtam rá egyet és úgy döntöttem, hogy elkezdem újra az egészet és csinálok egy hatékonyabb "spring" et.
    Amúgy egy évszak addig tart mint ahány nap egyszerre látszik a store plakátján? Tehát az aktuális "hónap" utolsó napjáig kell az adott évszak legnagyobb hasznát csinálni?
    Terv újrakezdéshez:
    1. nap bevásárolok Parsnip seedsből (ez a legolcsóbb 4 napos ugye?) maximumot (összesen 16 al indulhatok ha jól sejtem ezeket el is ültetem még 1. nap).
    Aztán egyből (másnap?) kivágok 300 fát és felépítem a hidat, hogy meglegyen a napi "betevőm".
    És ezután kezdek el pecázni / bányászni.
    A bag fejlesztést minél későbbre teszem(hónap végére) inkább abból a 2000 goldból veszek epret vagy ilyesmi, ha helyhiányom van használom majd a ládikámat amit legyártok.
    Úgy gondolom nagyon elcsesztem az első próbálkozásomat, dehát új még a játék :D
  • Sheltem
    Jahogy közben nyár lett és a springes növényeimnek ugrott. most meg itt állok egy szál f*szba 214 pénzzel csodás :(
  • Sheltem
    Srácok mi a fene történhetett? Mindennap locsoltam és reggelre ez várt, minden tönkrement, de mitől történhetett?

• Sheltem
    Jójó, béke

Kooperatív official patch várható egyébként szerintetek valamelyik frissítésnél, vagy lemondtak már róla ? Neten találok korábbi híreket ahol még tervezgettek ilyesmit.
    Animal Crossing is coopban volt a legjobb(főleg a Fishing eventek).
  • Toma76
    Az adott játék topicjába a magyarítása is hozzátartozik. Azt meg hogy 90% magyarítás komment, szerintem te sem gondoltad komolyan. Felesleges ennyire túlozni,megértettük hogy téged nem izgat a téma.
  • Sheltem
    Én Witcher 3on vagyok túl most(najó a 2. kiegészítő legvégén vagyok). 160 órám van benne(ezt 2 hónap alatt sikerült összehozni munka mellett).
    Úgy voltam vele, hogy valami "könnyedebb" játékkal folytatom, de ezis időrabló cucc lesz :)

ui.: Jájj már megint a magyarítás a téma...annyira unom már a játékok topicjában...90% magyarítás comment, 10% (jó esetben) a játékmenetről.
    Bárcsak fordítva lenne :(