31
  • Sequoyah
    #31
    Mi koze az energiamegmaradashoz hogy egy pajzson egy robbanas nem tor at?
    Akkor a tank is fizikai bullshit mert egy kozeleben robbano kezigranat nem szakitja at a pajzsat:)
  • Sequoyah
    #30
    Leforditva a mondatot: "Az emberek felkeszultek, de az emberek nem keszultek fel":D
  • A1274815
    #29
    "Miért, ha idegen technológia, akkor hogyan legyen tudmányos? Nem lehet ilyen pajzsa az idegen haderőnek? Ugyanmár..."

    Nem, mert fizikai bullshit és ez az is fog maradni az energia megmaradás törvénye miatt.
  • Csacsis
    #28
    A mostani rész vége az lesz, hogy a Microsoft miután kiadja azt a frissítést, amiben a windows 10 kötelezően települ minden számítógépre, az települ is az idegen hajó kompjúterrendszerébe és a helytelen, nem microsoftos Driverek miatt mindegyik átváltozik kékké és az ürben lévő hajók mozdulatlanná válnak, a bolygó közelében lévők meg lezuhannak a hajtóművek lefagyása miatt.
    Győzött az emberiség, Billi bácsi hős lesz! :D
  • ostoros
    #27
    Nem, ebben pont hogy van némi realitás. Szakadár valakik, kalózok, vagy más bűnözők a fejlett technikára támaszkodva már számtalan törzset leigáztak a történelemben kis számú csapatokkal.
    Mint mondjuk Cortez...
  • ostoros
    #26
    Hát igen. Kezdve azzal, hogy a fénykard mindent átvág. Kivéve a fényt. :D
  • Ender Wiggin #25
    @A1274815: "Én az atombombát kivédő szuper-pajzsért pikkelek rá, mert az a része nem tudományos hanem csak irói fantazmagória."

    Miért, ha idegen technológia, akkor hogyan legyen tudmányos? Nem lehet ilyen pajzsa az idegen haderőnek? Ugyanmár...

    @Dewri: "egy földi laptoppal simán meghekkelik egy földönkívüli faj rendszerét, amin még csak nem is betűk vannak, csak fura jelek. Hát persze..."

    Neked is csak azt tudom mondani, hogy volt egy a moziverzióba nem kerülő jelenet, amiben megmagyarázzák, hogy ez hogy lehetséges. Az okoskodók kedvéért, akik elfogadják, hogy szuperman repül, de a vírus már sok nekik...
  • Vata111
    #24
    " A történet szerint az első földönkívüli attak után talált idegen technológia használatával a Föld nemzeteinek együttműködése révén egy védelmi programot indítanak el a bolygó megvédése céljából. Azonban senki nem készíti fel az emberiséget az idegenek sokkal fejlettebb és váratlanul lecsapó haderejére, mindössze pár bátor férfi és nő képes arra, hogy megmentse a világunkat a pusztulástól. "
    Ez kb mindent elmond a sztori bugyutaságáról. Viszont tuti látványos lesz sok robbanással, szóval megnézzük, és röhögünk egy jót.
  • torreadorz
    #23
    De eléggé valószerütlen hogy rabszolgasorsba akarná dönteni bármelyik idegen faj az embereket.

    A konkrét filmben meg egyértelmüen ki akarnak irtani minket, erre több utalás is történik (pl. amikor az elnök telepatikus kapcsolatot teremt az egyik lénnyel és "belelát" a fejébe).


    Ennek mondjuk a nagymestere a csillagkapu (amúgy a kedvenc sorozatom), ahol a hiperfejlett csillagközi utazásra is képes gouldok emberekkel, csákánnyal, lapáttal bányásztatják a naqadát vagy mit....

    Szóval értelme nem sok lenne, hisz már mi magunk is gépeket használunk mindenre mert még az ingyen dolgozó rabszolga fenntartása is többe kerülne és kevésbé lenne hatékony mint egy traktor vagy kombájn vagy akármilyen gép, gondolhatjuk hogy egy techológiailag több száz-ezer évvel előttünk járó fajnak mennyire lehet szüksége kétkezi munkásokra...
  • Sequoyah
    #22
    Ha nem elpusztitani, hanem rabszolgasorba akarjak donteni az embereket akkor logikus. Leparkolnak a varosok fele, megvarjak mig mindenki elmenekul, aztan elpusztitanak mindent. Az emberek nagy resze megmarad, amit aztan "hasznosithatnak".
    Ha kiirtani akartak akkor pont ezert hulye otlet, egy hirtelen tamadas nagyobb aldozattal jart volna. Az atomot ledobjak az urbol, es nagyobb pusztitast vihetnek veghez kisebb kockazattal. Raadasul olcsobb az egesz, es meg a mai technologiaval is mukodne.
  • Sequoyah
    #21
    Igen igy volt, arra gondoltam hogy hihetobb lett volna a robbanasra fogni a pajzsok elveszteset, mint a virusra. Ne 100%osan logikus, de a virusnal mindenkeppen jobb:)
  • cylonflatus
    #20
    Hogy egy földi laptoppal ilyet csinálnak, ez a leghihetetlenebb része a filmnek, igen, de nem is erre gondoltam, nem a kivitelezésre. Én önmagában a logikamenetre mondtam amit, reagálva arra, hogy az uploadnak nincs értelme, ha már robbantanak...
    Nyilván kivitelezhetetlen lenne, és lehetetlen az egész sztori.
  • Dewri
    #19
    Az a leghihetőbb az egészben, hogy egy földi laptoppal simán meghekkelik egy földönkívüli faj rendszerét, amin még csak nem is betűk vannak, csak fura jelek. Hát persze...

    Egy korábbi hozzászóló már írta, szerintem is úgy zajlana egy bolygó elfoglalása, hogy orbitális pályáról szétbombáznak mindet és annyi. Vagy ledobnak egy vírust ami kinyír minden embert. Vagy simán átveszik az uralmat mindenki elméje fölött egyszerre és beparancsolnak mindenkit az óceánba... Stb... De nem gondolom, hogy egy idegen faj azzal szórakozik, hogy lemegy közelharcolni, lövöldözni, verekedni az emberekkel (a Jelek című film a csúcs: az iq ninja idegenek lejönnek keménykedni egy bolygóra, aminek a nagy része víz, ami már az űrből is látszik, miközben a víztől elpusztulnak...). Ez tipikus emberi gondolkodásmód...
  • cylonflatus
    #18
    Nem most láttam a filmet, de én úgy emlékszem, hogy a vírus a hajók pajzsának eltávolításáért volt. Azért volt az upload, mert a nagy hajón keresztül fertőzték meg a rendszert és jutott el a várospusztítókhoz, azokon keresztül meg a vadászokhoz. Ok, hogy a nagy pukkanásával megzavarodnak, meg nagy érvágás lett volna nekik, de minden hajón rajta maradt volna a pajzs. Szóval ez a része szerintem pont, hogy tök logikus, meg jó ötlet volt, más kérdés, hogy ezt így meg lehetett-e volna csinálni. Ha persze a robbanás is kinyírja a pajzsot, mert a központi hajón van az energiaforrása, vagy onnan vezérlik, vagy mit tudom én, akkor nyilván semmi értelme. De az biztos, hogy a vírusos okoskodás a pajzzsal szemben kezdődött.
    Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2016.02.14. 22:38:37
  • Sequoyah
    #17
    A virusnak nem ertem mi ertelme volt, nemis volt ra szuksege a filmnek.
    A zsakmanyolt urhajoval belopakodnak, elhelyezik az atombombat, ami lerobbantja az anyahajot az egrol, es ettol a tobbi is osszezavarodik.
  • Sequoyah
    #16
    Latom te is a Blikkbol tanulod a haditechnikat, azert mondasz ilyen baromsagokat:D
  • torreadorz
    #15
    Ez azért nem túl reális. És már megint az "isteni csodánál" tartunk mert ez a feltételezés kb. egyenértük a virus uploaddal.
  • gombabácsi
    #14
    "Hisz bármely reális idegen inváziós film maximum 5 percig tartana."

    mert?
    a világok harcába is belekötöttek sokan hogy ha ilyen fejlettek akkor miért voltak hülyék a vírusokhoz, biológiához? ez rossz érv, lehet hogy a civilizációjuk hülyéi jöttek ide...
  • torreadorz
    #13
    A nagy baromság szükségszerü. Hisz bármely reális idegen inváziós film maximum 5 percig tartana.

    első 4.5 perc: a főszereplő katona és csaja andalog a tengerparton, a katonatársak sört vedelnek és hülye poénokkal ugratják őket, esetleg némi dugás.
    4.5 perc: megérkeznek az idegen és szarrá bombáznak mindent az űrből, bőven bármiféle rakéta vagy humán fegyver hatótáván
    5. perc: főszereplőnk és csaja kinyulva fekszik a romok alatt... (b, verzió: a főszereplő csaját elviszik szexuális kisérletekre :D)

    Ezért aztán szükség van valamiféle "isteni csodára" hogy legyőzhessük őket.
  • torreadorz
    #12
    "Igen ilyen van, a legutóbbi Szerbia bombázásnál kettőt úgy löttek le régi radarral, mert nagyobb hullámhosszon működtek és nem ért semmit a lopakodó technológiájuk. "

    Mondjuk én erről azt hallottam hogy csak városi legenda (mármint ez a radaros dolog). És hogy a valóságban az történt hogy kellően alacsonyan szálló kellően manöverező lopakodót a normál radarok is kiszúrják és utána már leszedik a föld-levegő rakéták. És hogy bizony az amcsi pilóták eléggé nem tartották be a szabályokat és eléggé alacsonyan repültek.

    Mint ahogy irakban is az "első generációs" amerikai katonák hullottak mint a legyek, mert rambónak képzelték magukat és géppuskával a vállukon vonultak a nyilt utcán. A rejtett lövészek meg ledurrantották őket az ablakból aztán odébbálltak civilként (gerilla harcmodor).
  • wraithLord
    #11
    @gombabácsi: Ok, tényleg nem akart.... :D

    @A1274815: Igen, azért írtam, az a része nem irónia akart lenni. :D
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2016.02.14. 19:02:36
  • A1274815
    #10
    Én az atombombát kivédő szuper-pajzsért pikkelek rá, mert az a része nem tudományos hanem csak irói fantazmagória.
  • A1274815
    #9
    "Valami olyasmi, mint hogy a modern lopakodókat a mai radarok nem látják, de a 60 éves orosz radar igen? "

    Igen ilyen van, a legutóbbi Szerbia bombázásnál kettőt úgy löttek le régi radarral, mert nagyobb hullámhosszon működtek és nem ért semmit a lopakodó technológiájuk.
  • gombabácsi
    #8
    hm én nem emlékszem hogy scifi akart lenni.
    a vírusos dolog meg korabeli hype generátor. mondhatni megelőzte a korát :D
  • wraithLord
    #7
    Mert az Independence Day sci-fi akart lenni.

    A szuperhősös filmek pedig eleve egyrészt Bud Spencer-Terence Hill film jellegűek (Spencer karaktere valaki fején szétver egy asztalt, az meg csak elszédül, meg kiesik egy foga, aztán folytatja tovább a bunyót), másrészt pedig a szupererők nagy része egyébként is mese, csak beleerőltetik sci-fi környezetbe.
    Az SW-n sokan ki volt akadva, pl. hogy ilyen 50-es évekbeli trashfilmekbe illő magyarázata volt a Starkiller bázis működésének... De én inkább fantasyként kezelem a Star Wars-t, és nem sci-fiként, ezért annyira nem is ábrándított ki a dolog.

    A törölt jelent mivel magyarázta, hogy többszáz évvel fejlettebb idegenek rendszerét egy talán Pentium II-es IBM PC vírussal meg tudták fertőzni?
    Valami olyasmi, mint hogy a modern lopakodókat a mai radarok nem látják, de a 60 éves orosz radar igen?
  • Ender Wiggin #6
    Az SW-t meg a szuperhős-filmeket is millió darabra lehet szedni a sok baromság miatt, de az ID kapcsán még mindig a víruson van mindenki fennakadva (amit egy törölt jelenet egyébként is megmagyaráz).
  • gombabácsi
    #5
    egy idegenek elleni ddos támadásban amúgy van valamiféle logika is talán

    amúgy a trailer elég ötlettelen volt. nagy űrhajó, városok dőlnek romba, a lehető legsablonosabb módon... de biztos ők is tanultak a szuperhősfilmekből meg az sw7-ből... dőlni fog a lé
  • NEOreg3
    #4
    a vírust nem tudják még egyszer elsütni, úgyhogy most DDOS-olva lesznek az idegenek
  • Alien69
    #3
    Szerintem meg majd mindenki ordibálja az "Allahu Akkbar"-t, és robbantgatják magukat.
    Utoljára szerkesztette: Alien69, 2016.02.14. 13:54:34
  • wraithLord
    #2
    Most szerintem inkább egy profi cracker/hacker, akit az USA titkosszolgálata elkapott, meghekkeli az anyahajót.
    Vagy az is lejárt lemez már? Az Anonymous akciók miatt talán nem. :D
  • dregnarr1 #1
    Úgyis mi nyerünk, és ehhez valószínűleg valami nagy baromság lesz a megoldás, mint minden inváziós filmben ilyenkor. Például egy feltöltött rendszervírus.