2074
  • Kazagor
    Lehetséges a játék folyamán újra megváltoztatni a karakter kinézetét?
  • Ironman2
    Van ts Norbinak,de nem árulom el a jelszavat,mert kikapok.Aki akar ts-t a játék alatt az írjon neki priviti! A fenti szerverhez tartozik!

• undY1ng #828
    Hát ha ezzel pisisek játszanak, akkor már régen rossz az egész. :) Ugye a nudity...
  • Infrath
    hello! most kezdtem elölről
    én nem sokat játszottam a játékkal
    de jó lenne egy discord partnert/partnereket találni
    aki szívesen játszana velem
    jelentkezőket várom
    szintén egy kezdő játékos partnert keresnék
    normál nehézségi szint, pve
    ha lehet pisisek kiméljenek.. puszi! :)

nyított vok bárhol bármilyen magyar közösség discord- jára is ha van ilyen..

ui.: a játék sztem rendkivül szépen fut
    és hihetetlen mennyi tartalom csere és még tartalom jött be..

Utoljára szerkesztette: Infrath, 2018.05.11. 05:24:45
  • Ironman2
    Miért nem jössz gyakorolni addig Norbi szerverére? Felül a Magyar szervereknél van az elérhetőség! Játékon belül pedig a lobbyban alul a direct connectnél kell beirni az ip címet,és csatlakozik is!
  • TomStorm
    Nem értem ezt a sok szerver listázást
  • TomStorm
    Na megvettem,éjjel kezdem:)
    Kivártam a kiadást bár már első hírmorzsák óta figyelemmel kisérem a játékot!
  • Bandras DaSilva #822
    Köszi!
  • PiszkosFred
    Gondolom pve/pvp szerver beallitastol fugg, hogy lootolhato e az ottmaradt test. Ez utobbi is szerver beallitasatol fugg, van ilyen opcio, hogy maradjon e vagy sem a jatekos karaktere a "vilagban" logout utan.

Bazist legkonnyebben az alapok lebontasaval tudod ledozerolni. Nincs olyan opcio, ami mindent megsemmisit. Ha nem megy sokaig a bazisod kornyekere, X ido utan magatol megsemmisul, illetve mas jatekos lebonthatja. PVP-n nyilvan barki, barmikor szetverheti a keglit.

Silver coin egy ritka cucc, fizetoeszkoz, specko npcktol tudsz venni cuccokat vele.
  • Bandras DaSilva #820
    No, tegnap sikerült megint játszanom egy picit. Lag megoldódott PS4en, tök simán ment minden. Szerverekkel van továbbra is bajom, hogy este amikor lenne időm játszani, nem tudok bejutni mert minden full. Workaroundként inítottam egy karit amerikai szerveren. Ott volt hely, ping sem nagy.

Jól gondolom, hogy amikor kilépek a jétékból egy random helyen, akkor a karakter ott marad alvó/eszméletlen (unconscious) állapotban és aki arra ját az megölheti? Csak azért gondolom ezt mert vagy 4 embert sikerült így leverni és volt náluk kaja, hús, fegyver, ruha minden. Alig tudtam elvinni. így van értelme mindig visszatérni a házba mielőtt kilogol az ember.

íjászatot kipróbáltam, annyira nem győzött meg, de mondjuk a legszarabb csontos vesszőkkel lövöldöztem, szóval később lehet, hogy jobb lesz. Házat lebontani lehet vagy ha odébbmegyek, akkor majd valaki leveri vagy magától leomlik egy idő után? Mert ha ott marad, akkor lehet ilyen hálózatot is építeni nehezebb helyekre raktárnak...bár lehet nincs sok értelme. Nagy kalandozás még nem volt, egyelőre a kezdő részen a folyóparton verem azokat a teknősüket meg van pár npc tábor.

Lootoltam 2 ezüstpénzt npcktől, az jó valamire? Gondolom ilyen piac itt nem nagyon van.

• Normen76
    Nagyon visszatért a játék, Steamen 25 000 felett is volt az online játékosok száma :) Reméljük megmarad a közösség most már egy darabig.
  • Ironman2
    50-60 giga hely kell neki az előfoglalásnak,arra figyelj!
  • Ironman2
    Az nagyon sokmindentől függ! Kinek hogy van beállitva a routere,modemje.Tűzfalon windowsban,vírusirtóban,át van-e engedve a játék,vagy pl az upnp be van-e pipálva a modemben,vagy a routerben.
  • joss68
    Sziasztok!Most vettem meg a játékot.Tölteném le.Az normális hogy már 20 perce csak előfoglalást mutat a steam?
  • undY1ng #815
    Haverral gondoltuk kipróbáljuk co-opban először... De nem is tudjuk egymást meghívni. Csak próbál csatlakozni majd kiírja, hogy nem sikerült... Ötlet?
  • PiszkosFred
    Pontosan.
  • Ironman2
    Egyedül nem tudom hogyan rohanok le egy tábort,hogy szerezzek mondjuk egy táncost,vagy kovácsot.A többieket kinyirom karddal,és vigyázok arra hogy ne sérüljön meg a kovács,utána meg bunkóval leütöm?
  • ohaus
    A homokvihar mindig rosszkor jött eddig, a megoldás nekem az volt, hogy leraktam egy gyékényt és ott haltam meg. Amikor meg feléledtem, ott voltak a cuccok egyből és nem sérültem már utána a vihartól mert már távolodott.
  • PiszkosFred
    Sajnos igen, nem erheto el minden "feat", ezert esszel kell osztani, akar guilddel egyeztetve. Erdemes hagyni mindig 10-20 pontot arra az estere, ha hirtelen nagyon nagy szukseg lenne valamire es messze a kovetkezo 1-2 szint lepese.
  • Bandras DaSilva #810
    Köszönöm szépen a tippeket!

A homokviharról meg is feledkeztem. Akkor építek egy kis vityillót.

A népesség meg sztem majd hamarosan normalizálódik. Egyelőre teszt üzem a karakterem, kipróbálok mindent, aztán majd ami tetszik azzal folytatom. Bújni kell majd sokat a featekek meg az abilityket. Gondolom minden nem elérhető.

Köszi még egyszer a segítságet és a tippeket Ironmannek is!

• Ironman2
    Igen,Jamysan irta játékon belül hogy nagyon durván visszavették a sebzést az ijászatból,gyenge lett.
  • PiszkosFred
    Nincs kedvem dolgozni, gondoltam irok par mondatot, hatha kedvet kapnak az emberek :)

Egyebkent az ijaszat nerfrol hallottam, de meg nem probaltam. A mostani verziora ennyire kinyirtak volna az ijaszatot? Mert, hogy kellett nemi nerf, az ketsegtelen, rafert nagyon, volt honnan - ahogy mondani szoktak -, de ennyire atestek a lo tuloldalara? (wipe utan meg nem probaltam, a fem darda hive vagyok)
  • Ironman2
    Hú,mire leirtam,te már egy regényt irtál.D Üdv Lilyke!
  • Ironman2
    A ps4 dologról nem tudunk nyilatkozni,a hivatalos szerverek amúgy mindig ilyenek ha teli vannak laggolhatnak,főleg ha mindenkinek kismillió dolga van már lerakva a pályán,és fullon van a szerver.Tollak a struccokban vannak,állítólag nem érdemes íjászattal bíbelődni,mert erősen nerfelve lettek a nyilak,ezt én hallottam játékon belül.Nekem mutattak egy utat felfele ahol nem annyira veszélyes,de a kezdő helyszinen erősödjél azért sokat.Épits egy kis kunyhót,sok anyagot ne gyüjts még,csak gyilkolásszál.Az erőre,és kitartásra tegyél először pontokat.
    A sentinel szobroknál indulj el felfelé,alul lesz egy hiéna,nem muszáj harcolni,ha van elég staminád,akkor inkább fuss.Addig amig el nem érsz egy nagy homok fennsikhoz.Itt már leparkolhatsz,kisebb bázist épithetsz.Sajnos fa kevés van,de továbbfejlődésre nagyon jó.Utána indulj el a 3 folyó találkozásáig,elég veszélyes út,léte nyomon krokodilok,én mindet kikerültem,volt amelyikre rá is ugrottam,D.Majd az északi folyón felfele,végig a folyóparton.A nagy vizesésnél jobbra a feljárón.Közben jön egy kurva gyors pók,simán utolér futásban,nekem azért sikerült valahogy lerázni,elég komoly verseny volt.A végén elérkezünk egy bazi nagy sziklatömbhöz ahol átbújva megszünik a sivatag,és zöldes terület jön.Itt aztán van bőven nyersanyag,meg étel,és víz is.Én itt hamarabb tudtam építkezni,és fejlődni is. (sok a farkas,és medve is,erre vigyázni kell!).Itt a környéken minden mesterség megtalálható a Nordheimerekből.
  • Normen76
    Köszönöm szépen segítséget, de PVP szerveren játszanék inkább. Csatlakoztam is egy másik magyar szerora ahol minden 1x. Egyenlőre tetszik a játék, nagyon régen játszottam, még az induláskor kb 1,5 éve. Sok minden változott, kicsit szebbnek őriztem meg emlékeimben a grafikát, de elmegy így is. Felmentem egy szép, zöld területre egy kis tó mellé, itt nagyon szép a környék, ez a terület nem volt meg még amikor én játszottam. Fejlődgetek, játszogatok aztán meglátom tolok-e bele 1-200 órát megint.
  • PiszkosFred
    A korabbi, aktiv karakterrel rendelkezo szervereket a szervervalaszto kepernyon ugy talalod meg, hogy atkapcsolsz a "history" menupontra, es akkor azokat listazza ki, ahol mar jatszottal. Ezeket erdemes kedvencek koze berakni es akkor meg gyorsabb.

Minden ami hasznalhato az ures actionbar slotokba kerul, gondolom ez ilyen hulyegyerek ellenes megoldas, hogy megtalalja mindenki, meg azok is - vagy csak siman egy nagyon rossz design dontes. En is rengeteg nyers hust eszek emiatt, mert eszre sem veszem, de a meguresedett helyekre bekerul egy-egy frissen osszekukazott hus, amelyet el is fogyasztok veletlenul, csak mert a 6-os gombon levu faklya helyett a 7-es gombra kerulo hust nyomom meg menet kozben. Ujabban en mar telepakolom minden szarral az actionbart, fegyverekkel, csakannyal, stb. igy nincs gond.

Hja, ami az actionbaron van, az "fizikailag" is ott van, es nem az inventoryban, nem csak egy "link" onnan. Vagyis amikor ledobsz valamit az actionbarrol, akkor azt tenyleg ledobod a foldre. Ha ertekes vagy kell, akkor inkabb az inventoryba mozgasd at.

Tooltip tenyleg nagyon szegenyes, ahogy a wikije is a jateknak (ellentetben mondjuk az ARK wikijevel), igy erdemes kerdezni (online), vagy probalgatni sajat kezuleg. Nagyon sok a craftolhato etel, ital, egyeb aprosag, amelyre semmi sem utal, de ha belerakod a tuzhelybe/konderba/kohoba akkor elkeszitheted oket.

PS4-es kezelofeluletet meg nem probaltam, de el tudom kepzelni. Meg PC-n is kattingat az ember ide-oda egy-egy komplexebb folyamatnal az egerrel, akkor mindez konzolon meg farasztobb lehet.

En mindenkinek azt javaslom, hogy merfoldkovek teljesitesevel es vaszon ruha, csakany, fejsze keszitessel erje el a 2-3 szintet, tanulja meg az alap epito elemeket, gyartson le elore a kezdo deli reszen 4 alapot, par falat es par tetot, majd nyomas eszaknak, a folyon atkelve. Ott erdemes az elso bazist felhuzni, ahol kozel vannak a kesobb betorheto szolgak es elerheto kozelsegben vannak a femek/ercek. Ha megvan a hely, ahol van ko, van fa es esetleg a viz sincs nagyon messze, akkor minimum legyen egy 1x1x1 "kocka" epuleted es kezdj el ott egy kezdeti bazist felhuzni. A kezdeti 1x1x1 epulet azert kell, mert ha jon a homokvihar, a felkesz bazisod nem biztos, hogy megved, legyen hova behuzodnod. Aztan majd lebontod. Van olyan is, aki egy gyekennyel a hona alatt vegigrohanja a terkepet es eleve kozepen vagy eszakon kezd, az is megoldhato, de ahhoz kell nemi helyismeret. Teljesen kezdokent en a folyo eszaki partjan talalhato reszeket javaslom, minimalis veszellyel es legyozheto ellenfelekkel.

Nyilvan lepve 1-2 tucat szintet, jobb felszerelessel, jobb statokkal mar batrabban lehet menni barhova.

Ijaszat nagyon jo, szerintem kisse cheat is neha, ugyanis a legtobb ellenfel siman legyozheto hatralas kozbeni lovoldozessel, vagy okos modszerrel, amely soran felmaszol egy nagyobb sziklara/magasabb kozeli pontra, es onnan nyilazod le az ellenfelet, amely nem fog kovetni a legtobb esetben, mert ellentetben veled, nem ok nem igazan ugranak vagy masznak. :) Nyilvan vannak ellenfelek, amelyek gyorsak es esetleg charge-dzsal kezdenek, naluk az ij nem a legjobb valasztas.

Tollakat - tadaaaam! :D - madarakbol tudsz szerezni. A folyo eszaki partjan mar el egy-ket emu, strucc, meg hasonlo joszag, azokat gyilkold es kopaszd meg.

Official szerveren eddig 30 fonel nem volt gond, de sajnos amikor tele van, akkor neha korabban is lagzott (teleportaltak a mobok, vagy kaptal dc-t, mert a kliensed szerint mar 20 metert haladtal, de a szerver errol meg nem "tudott"), ez a kezdeti idoszakban valoszinuleg nem fog valtozni. Sokkal jobb a helyzet, mint volt korabban, de attol ez meg sajnos ilyen.

Ami a szakmazast illeti, itt is van rengeteg olyan cucc, amelyhez X darab ezt, meg azt kell gyartani, de ezeket a munkapadok legyartjak, a szolgakkal gyorsul majd, nem veszes. Nem vittek tulzasba szerintem. Egyes alapanyagokat nehez beszerezni es ritkabbak, masokat barhonnan kukazhatsz. Az biztos, hogy minden, ami osszeszedheto jo valamire. Lehet, hogy potion, lehet, hogy kaja, lehet, hogy festek, de lehet, hogy szerszam vagy fegyver lesz belole, erdemes inkabb lerakni par tarolot es gyujteni oket.

Ami a tippet illeti,
    - a legfontosabb szerintem, hogy mindig legyen menekulesi terved a homokvihar eseten, mert amig nem szerzel ellene vedelmet, addig az bedaral, ha nyilt terepen kap el. En peldaul csak ugy indulok el hosszabb turara lowlvl karakterrel, hogy viszek magammal 1x1x1-hez alapanyagokat, ahogy fent is irtam. A homokviharnak van jele, felismerheto ha erkezik (ilyen fekete foltok usznak korulotted), van ido gyors osszerakni egy kunyhot es ott varni a veget.
    - Legyen mindig nalad kaja, mert az eleterod magatol nem fog visszaterni, enned kell. Sima bogarak a bokrokbol ugyanugy megfelelnek erre, mint a sult kajak. Emberi hust is meg lehet sutni, igy ha talalsz npct, verd agyon, es mivel a boreert ugyis megnyuzod (mert hat ujabban az npck adnak bort is, korabban nem adtak), szerzel mellette nemi hust is. Nem olyan jo, mint egy minosegi vadhus, de hat a szukseg/ehseg nagy ur.
    - Ket respawn pont van. Agy es gyekeny. Ezek parhuzamosan leteznek, es valaszthatsz, hogy agyban vagy a matracon eledsz ujja. Ha leraksz egy uj gyekenyt, a regi azonnal megsemmisul, ezzel lehet taktikazni nagyobb tavolsagok eseteben, de egyuttal figyelni is kell ra, hogy mindig legyen egy fix pontod, ahova visszaterhetsz.
    - Erdemes hasznalni a kiteres/dodge a legtobb szituacioban, mert lehet, hogy siman agyonverned az ellenfeledet pusztan erobol, beleallva a pofonokba, de mivel utana percekig tart az eleterod visszaszerzese, inkabb erdemes okosan harcolni.
    - Szegyen a futas, mondjak, de itt nagyon hasznos. Ha latod, hogy gaz van, fuss el, eleg hamar feladjak az ellenfelek az uldozesedet.
    - A legtobb npc/thrall taborban van X darab lada, amelyek tartalmat erdemes megszerezni - sok erdekes targyat (es persze sok kacatot) tartalmazhatnak.
    - Van jo par ellenfel, amelyek mergeznek, na azokkal ovatosan, mert a mereg az egyik legrosszabb ellenfeled. Ha nincs ellenmereg vagy komolyabb potion, akkor ott baj lesz. Foleg, hogy a mergek stackelodnek, vagyis hamar bedaralhatnak.
    - Nagyon sok kaja nem csak az ehseget csillapitja, hanem a szomjat is, igy erdemes ezeket is gyujtogetni, ha olyan teruletre tevedsz, ahol nincs viz/folyo, mert igy a kulacsodat tudod addig is kimelni.
    - Ha lat egy-egy, a kelletenel es a megszokott allatok meretetol sokkal nagyobb ellenfelet, az jo esellyel egy boss. :)
    - Kezdeti szinten tarolonak jo a tabortuz is, hamar es konnyen osszeszerelheto es elfer benne minden kezdetben talalt ertek, ne kell egybol faladat es egyebeket csinalni. Kesobb a 40 fabol "allo" artisian munkapad is tokeletes erre. :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.05.09. 10:59:08
  • Ironman2
    Direktbe (direct connect) csatlakozz! Javítottam felül az elérhetőséget!
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2018.05.09. 10:42:10
  • Bandras DaSilva #802
    Tegnap este kipróbáltam én is ezt a játékot is. Én PS4en tolom, és pár dolgot első tapasztalatot szeretnék megosztani.

Néztem korábban videokat a játékról és nekem szebbnek tűnt. Nem csúnya, de nem is olyan mint amire számítottam. Pár hivatalos szervert próbáltam, eléggé lagos a dolog. reggel beugrottam egy kicsit játszani még, akkor jól ment, Este eléggé tele volt minden.

A szerver választás elég fapados. Csináltam egy karaktert toltam vele egy kicsit, aztán kiléptem. Később vissza akartam lépni, de nem tudtam melyik szerveren vagyok... kis keresgélés után meglett ugyan, de 40/40 volt így nem engedett be. Csinálhattam új karaktert. Nekem ezzel az a problémám, hogy hát ez így nem túl ok. Ez a rendszer nem túl felhasználóbarát. Oké, mehetek single playerbe is, de azért az online mód lenne az igazi (ha mér van opció).

PvP szerverre mentem, vicces. Megy a szokásos meztelen boksz. El lehet szórakázni itt egy darabig, de gondolom később ez inkébb idegesítő lesz. Egyelőre mondjuk tényleg élvezem.

Kicsit több tooltip lehetne. Néha nem teljesen egyértelmű, hogy valamit miért rögtön inventoryba tesz, mást meg a a kerékre (valami access bar L1-el jön elő). Roppant bonyolult néha a kerékről az inventoryba tenni cuccot...vagy pl. tűznél az alapanyagot betenni. Elvileg nem lenne az, mert kijelölöd, aztán beteszed csak nekem pl megette a húst ahelyett, hogy jól betette volna a tűzbe. Kaptam egy fasza kis ételmérgezést. Később már nagyobb sikerrel pakoltam oda a cuccokat ahova kellett, de hiba még így is volt. Valszeg én vagyok a béna, de gondolom nem leszek ezzel egyedül.

Craft: nem teljesen értem, hogy miért van az, hogy gyártogatok dolgokat, aztán kiszürkülnem a gyártási opciók. Ilyenkor kilépek-belépek a menübe és megint minden jó. Van, hogy egy-két dolog után van és van olyan, hogy 4-5 után. Roppant idegesítő tud lenni.

Harc: kicsit lehetne csiszolni, de nem rossz. Nekem tetszik, bár bokszolásnál nagyon vicces néha amikor ütögetnek az emberek minden irányba.

Elsőre ezekkel a hibákkal együtt is tetszik és várom, hogy este megint toljam egy picit. Sokat kell majd tanulni, az biztos, de nem baj, ez a jó az ilyen játékokban.

Szintezés egyelőre nem volt gond, remélem később sem vált grindfestre. Tudom, hogy ha építek, akkor az anyagokat elő kell teremteni, azzal nincs bajom, de ha pl LiF szerű mindenből 1000000000000000000000ot kell gyártani, hogy egy magasabb szintűt tudjak készíteni, akkor az nem túl jó.

Pár tanács totál kezdőknek a rutinosaktól?

íjászkodni van értelme itt? íjat mér tudok csinálni, kellen toll a nyílvesszőkhöz, azt még nem találtam.

Érdemes rögtön építeni valami házat a kezdő területen? Gondolom később amúgy is kicsit tovább kell menni és valszeg vannak jobb helyek.

• PiszkosFred

Meg a tegnapi premier elott probaltam ki (a wipe ota nincs meg szolgam, tegnap csak epitkeztem) es akkor jott utanam a szolga, harcolt is (kapott is friendly fire jellegu pofonokat sajnos, bar elvileg ez a premier ota mar nincs), es pakoltam a zsebeibe jo par stack ercet, hogy cipekedjen helyettem. Lehet armort is rakni ra, lehet fegyvert adni a kezebe, vagyis kisse fapados, de hasznalhato utanfutonak tuntek.

Mas. Felszaladtam reggel a kave kozben a regi official szerveremre (es ott kiderult, hogy most mar pve szerveren NEM "nyitottak" a crafting stationok, mint par nappal korabban ugyanott, vagyis a korabbi posztban irt "ne hasznalj ablakot mert kifosztanak pve officialon is" mondat ervenyet vesztette)
  • Caliph
    Thrallok tudnak akkor követni és harcolni velünk,ez kiderült már? :)
  • Futocsiga84
    Sziasztok.
    Tegnap én is csatlakoztam a BWG /Hungary csapatához szerintem jó kis szerver lett.
    A respawn elég gyors és a gyűjtögetés is elég haladós na meg lehet haladni a fejlődéssel is rendesen.
    Elég sokáig nem mentem be a játékba de most nagyon sokat változott és ez így már tetszetős.
    Sajnos a nagy ellenségem az idő lesz így munka mellet de majd a hétvégéket megnyomom .
    Minden szomszédnak jó játékot kívánok. :-)

• Norbertboy
    PVE szerver, fent van a banerban az elérhetőség. Direkt ip: 176.57.160.90:30200
  • Normen76
    Nem leli a szervert a kereső. BWG /Hungary - Ez a név ugye ? Vagy nem PVP szero ?
    Utoljára szerkesztette: Normen76, 2018.05.09. 08:00:21
  • Normen76
    É egy ideje elengedtem már ezt a játékot, de bíztatóak amiket az elmúlt hónapokban láttam és nő szépen a játékos bázis is. Igaz hogy mostanság a Life Is Feudal MMO tölti ki az időmet, és nem kevés időt igényel a játék, de azért valószínűleg benézek hozzátok, és az is lehet hogy jön velem pár játékos még.
  • Caliph
    hétvégén legkésőbb én is csatlakozom a társasághoz,egyelőre magányos farkasként :)
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.05.08. 17:26:01
  • Norbertboy
    BWG /Hungary/ Stream server Live
  • Ironman2
    Én holnaptól sajnos
  • Norbertboy
    16 után tudok csatlakozni a brigádhoz.
  • PiszkosFred
    Van aki nappal dolgozik :)
  • Ironman2
    Már páran vagyunk a szerón,gyertek játszani ti is!