2074
  • PiszkosFred
    En is igy tapasztaltam, nalam vas cuccok, foleg a vascsakany es a vas darda az, ami birtokaban batrabb leszek. Elobbivel egy "femes korut" (teljesen ures zsebekkel) tobb szaz femet eredmenyez, utobbival meg konnyen tulelek barmit es barkit menet kozben. :)

Hat, jo regi felvetel lehet, mert biztos forrasbol tudom, hogy azota a hosszu hetvegen - nem keves farmolas aran - ki lett epitve egy kulso fal + vedelmi rendszer. :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.05.22. 09:09:43
  • Bandras DaSilva #990
    Biztos, hogy lecserélted vasra a szerszámokat és a fegyvert? Szerintem ég és föld. Nekem egy ütésre 10-12 anyagot szed fel a vas. Pikk-pakk több száz cuccot tudok összzeszedni. Ha még rárakod a tool upgradet, akkor még jobb.

Előállítani meg nem egy nagy dolog vasat berakod a kohóba és vársz egy picit. Pl. a nyúzókés meg nagyságrendekkel többet dob. Előtte volt egy kis szarakodás a kajával, azóta mindig fullon. Elég egy gazellát leverni és meg is van a kaja.

Szerintem a fegyverek is sokkal jobbak. Pár ütésből leverem ezeket a kő-lényeket meg a sáskákat is (egyelőre még csak ezekkel küzdök). Hiénák meg krokodilok, npck is lemennek tök gyorsan.
  • Ironman2

Itt lakik Lilyke
  • Ironman2
    Készül a tető.

• Ironman2
    Kösz az infót! Ezt nem tudtam.
  • lammaer
    Hát, elég nagy csalódás a vas fegyverek/szerszámok teljesitménye. Ahhoz képest hogy milyen macera előállítani őket, nem sokkal erősebbek mint a kő, cserébe legalább olyan gyorsan kopnak :(
  • Norbertboy
    Minden maradjon úgy ahogy az eredeti beállítás van. Ki kell ezt tapasztalni.
  • TDC Geronimo
    Nagyon jó a map itt. Imádok felfedezni a játékban. Remélem később még csiszolnak netkódon és megszűnik a rubberbanding combat közben is.
  • Caliph
    az miért lehet hogy ha sétál a karakterem eléd darabos a mozgása,mintha szaggatna,ha fut semmi probléma nincs
  • PiszkosFred
    Teljesen felreerted azt az opciot.

Az eredeti "24" azt jelenti, hogy SZERVER SZINTEN EGY NAP (vagyis 24 ora alatt) HUSZONNEGY DARAB Purge johet, kvazi orankent egy-egy. Hogy ezt ki kapja, az random, de nyilvan fugg attol, hogy mit allitasz be a tovabbi opciokkal.

Norbi szerveren van kb. 10-12 jatekos, akiknek a nap barmelyik orajaban "triggerelhet", vagyis bedobhatja a tamadast (a tobbiek talan nem ertek el meg az elso hatarvonalat a progress csikon). Vagyis, eredetileg kvazi orankent sorsol a rendszer. Nincs garancia arra, hogy jon a purge, ha a mutatod eleri a 75%, akkor JOHET, de nem kotelezoen. Van akinek napok ota teljes a csik es nem jon, van akinek ahogy elerte a 75%-os elso hatarvonalat, mar jott is. (en peldaul igy jartam officialon, hienak jottek a kis deli bazisomra). A mostani beallitassal (5) kb. 4 es fel orankent fog a rendszer "sorsolni", es nem orankent - vagyis pont az ellenkezojet erted el.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.05.21. 19:59:03
  • Ironman2
    Sőt! A Purgenek külön beállításai is vannak,hossza,erőssége,tartalma..stb.Úgy tudom hogy szintfüggő a purge,tehát aki gyengébb,annak olyan ellenfeleket is spawnoltat oda.
  • Ironman2
    Én javasoltam tegnap a Purge meter lejjebbvételét 24 napról,mert az kurva hosszú várakozás,ez kb olyan mint a tower defense játék,a 7Days to die-ban is van a 7.napi horda hogy leteszteld az erőditményedet,meg tudjál egy rakat xp-t szerezni.
    Szerintem jó lenne itt is egy 7.napi purge,mit szólnátok hozzá? Norbi?
  • PiszkosFred
    Van egy-ket special npc (uj vallast tanito papok, vagy special sztorikat meselo npck) akiket nem lehet, de egyebkent a rad tamado emberek 99%-a kiutheto es betorheto a kerekben szolganak. Sot, ha egyedi neve van, azok foleg (azok a tier 4-es "legendary" szolgak), azokra vadaszik mindenki - legalabbis a jatek kesobbi szakaszaban. Addig a sima I-III besorolasu (tier 1-3) is megteszi. Sot, kezdetben van par szamuzott (exiles), akik vagy harcosok vagy ijaszok, azok is segitenek bazist vedeni, de ezeket kesobb valoszinuleg elhajtod, mert csak a kezdeti fazisban hasznosak delen, a "n00b river" kornyeken.
  • lammaer
    Amúgy minden humanoid (ember) NPC befogható, vagy azok közt i van olyan akit hiába bunkósbotozok le nem lesz thrall?
  • PiszkosFred
    Februar kornyeken volt egy cikk a blogjukon, hogy mi varhato a premier utan.

Itt is van
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.05.20. 20:25:03
  • TDC Geronimo
    Lesz amúgy valamiféle roadmap, hogy mire számíthatunk majd a jövőben updatek terén? Gondolom elég nagy sikernek számít a 40+ks PCs online játékos szám. Reméljük marad is 25-30k körül még hónapok múlva is. Gondolom lesznek ingyenes updatek meg fizetős expansionök is később
  • PiszkosFred
    A sivatag kozepe kornyeken, hegyek/dombok labainal mar van boven. Igen, vas fegyverekkel es szerszamokkal sokat konnyul a jatek.

Valtozo. Vagy gyorsabb a crafting, vagy kevesebb nyersanyagot fogyaszt egy-egy folyamat, vagy extra recepteket tudsz csinalni veluk, vagy gyorsabban szedi az atkot, stb. - attol fugg, hogy milyen szolgakrol beszelunk.
  • Kazagor
    Mi az előnye a befogott magasabb szintű thralloknak, és mi a neves thralloknak? Mivel tudnak többet egy tier1-es thrallnál?
  • lammaer
    A vas az már tényleg annyira fejlesztett tier hogy nincs a starthely környékén?

Eljutottam oda hogy kéne vas fegyverekhez, szerszámokhoz, de nem találok sehol...
  • PiszkosFred
    Szerveren nezd meg, hogy az "containers ignore ownership" ON vagy OFF. Ha be van X-elve, akkor barki vihet barmit, meg PvE szerveren is es csak a zarhato ladak/chestek tartalma van biztonsagban.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.05.19. 21:14:32
  • Bandras DaSilva #971
    Lehet, hogy csak nekem új, de most vitték el a 3as szintű szakácsomat a wheelből:)...azt hittem, hogy alapból nem lehet ellopni őket, de akkor most mehetek befogni megint...meg egy kis bázis újratervezés is játszik:)
  • PiszkosFred
    A Purge elsosorban a pve szerverekre (es single playerre) keszult, hogy ott is legyen valami "veszely", hiszen enelkul soha senki nem nyulhat a masik cuccahoz, nincs veszelyben a bazis, stb. Nyilvan be lehet kapcsolni a lopkodast, vagy lehet csinalni nemi izgalmat (lasd pve-conflict szabalyok), de a bazisodat ezek sem veszelyeztetik.

Na a Purge viszont direkt a bazisodat tamadja, es ameddig nem agrozod be a tamado mobokat, azok egybol az alapoknak es a falaknak, vagy a kulso vedelmi cuccoknak esnek neki, mert egyetlen celjuk az, hogy leromboljak azt, amit epitettel. Nyilvan, ha agrozod oket, akkor teged fognak kergetni - erdemes pl direkt olyan vedelmet/csapdat kialakitani, amelybe lehetoseg szerint becsalogatod a tamadokat.
  • TDC Geronimo
    thx. PVE-Conflict szerveren is lerombolják az NPCk a falakat, mert ott játékos nem tudja.
  • PiszkosFred
    Helyes, napi rendszeresseggel erdemes lenne ezt utemezni.

Az elso csikot elerve JOHET barmikor a purge. nem biztos, hogy jon, csak az esely adott ra. Ha teljes 100%-ot eleri a progress, akkor is van, hogy nem jon napokig. A purge egy tobb fazisu tamadas, amikor hullamban jon az ellenfel es neked meg kell vedened VALAMELYIK bazisodat (ha nincs tobb, akkor azt az egyet, nyilvan - van aki ugy trukkozik, hogy sok kis apro bazist huz fel itt es ott, es igy akkor a purge lehet, hogy nem a fo bazisat tamadja, ahol az ertekek vannak, hanem a sok kicsi "alibi" kozul az egyiket, amelyekert nem kar). Ha nem vagy online, akkor a vedelmi rendszerednek, szolgaidnak kell helyt allniuk.

A purge alatt lehetoseg van elkapni a hordat vezeto fonokot is, bar ezt eddig nem sikerult, de van aki mar mondta, hogy igen.

A sivatagnal a sandstone (tier 1) epuletek megovnak, nem rombolhatjak le. A Hinterlands teruleten a brickstone (t2) eleg. A vulkan korul es a jeges teruleten mar t3-as epuletek kellenek. Minden teruleten mas es mas horda tamad, random, hogy epp' mi, de azert varhatoan a sivatagban a noobfolyo korul hienak es ilyesmik jonnek, mig eszakabbra mar johetnek demonok, csontik, stb.

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.05.19. 15:02:38
  • PiszkosFred
    "Szorzók nélkül itt is keserves az élet"

Lassabb, en ugy fogalmaznek, illetve masok a prioritasok, mint 2-3x szorzoval. En peldaul nagyon szeretek official szerveren 1x szorzokkal jatszani, mert igy erzed igazan azt, hogy van kihivas a jatekban, neha tenyleg a tulelesert kuzdesz es amit kituzol magad ele celnak, annak tenyleg orulsz, ha elered. Mas kerdes, hogy nyilvan elerve a vaskorszakot itt is csokken a kihivas, hiszen akkor mar szinte barmit es barkit meg tudsz olni.
  • Ironman2
    Csináltam egy backupot,legalább nem veszik el semmi se,mostmár jó lesz
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2018.05.19. 14:55:31
  • TDC Geronimo
    Ez a purge dolog hogy működik amúgy? Tegnap belogoltunk és a fél házunk le volt rombolva és eltűnt kb mindenünk :S

Purge meter az első csíkon túl van már.
  • PiszkosFred
    Igen, mukodik, most mar minden rendben, es elvileg adatvesztes sem volt, minden ott folytatodik ahol tegnap abbamaradt.
  • Norbertboy
    Pont akartam írni, most néztem rá! Minden rendben van? Valaki írja meg. Köszi!
  • Infrath
    ahogy iron mondta szolgák gyorsítják és kevesebb anyag kell a végtermékhez attól függ hanyas szintűd van
    és egyre jobb szerszámaid vannak szal nem kell attól félni hogy órákig farmolsz (de aki szereti csinálni tulzásba is viheti :D több mint 10k brightstone -t hoztam a tótól ) pl. hardened steel + enchant és a kaszával is csak úgy gyüjtöd a gyepet/növényeket! :D
    van 1-2 és 3-4
    a 4. az aminek neve van nincs szintje
    és a 4. tudd flawless páncélt és fegyvert csinálni
    (3. exceptionalt)
    armorer bol az a legendary kell amelyik set kell neked
    páncél ból több class és a hozzá tartozó faj van
    persze csak ha a legjobb ra mész
    3. is elég király az alap
    4. ig is kell de ha van 3 od már nem kell rohanni/farmolni hogy meglegyen mész amikor kedved van..
  • Ironman2
    Na megjavult Norbi szervere,updatelt rendesen,és müködik is!
  • Ironman2
    Szorzók nélkül itt is keserves az élet,ráadásul nincs aki összegyüjtögesse neked a füveket,meg köveket,gondolok az állatokra,viszont itt a befogott rabszolgák gyorsítják a termelési folyamatokat,attól függ hányas szinten vannak.Itt ebből a szempontból jó.Minden egyes stationnak lehet rabszolgája,fegyver,páncél,tüzhely,kohó,bőrcserző..stb.Alapba is müködnek,de akkor lassú a termelési folyamat.Na és ott vannak az oltárok,amelyek különleges dolgokat adnak ha elérjük azokat.Minden isten más dolgot ad.Mitránál pl kiszivhatod az energiát az ankhal egy halott szolgából.
  • Tikal #959
    ARK-hoz képest mennyire kell farmolni? Kb hasonlo a tempó?

Gondolom itt is jobban jár az ember ha bérel egy szervert, ha inkább csak pve meg épitkezés érdekelne, nem?
  • Ironman2
    Addig Gyula streamel,nézzétek!

Gyula911 csatornája
  • Ironman2
    Vannak négyes rabszolgák is,vagy csak háromig vannak a fokozatok?.Engem már a kettesek is kikészítenek,igaz a nordheimerek,amik elég erősek már ott középtájban.A vulkán meg félelmetes,már a házamnál is látszik,olyan mintha a szomszédban lenne,de oda azért még el kell bőven gyalogolni.Obsidian mihez kell majd? Mert a vulkánnál található egyedül.Lehet visszamegyek csinálok egy kisebb bázist kerékkel,mert ott már könyebb azért gyilkolnom a starthelyszinen,jó sok xp pontért,meg begyüjtök pár harcost,aztán felviszem őket majd a nagybázisra.Köszi amugy mindent Fred Lilynek,sok infoért,meg a segítségért is.D
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2018.05.19. 11:59:28
  • Ironman2
    Pedig ma rohadtul ráértem volna,és a kerékben ott van az első leütött szakácsom is.DDD

szerk:akkorákat kiáltottam mikor földre ütöttem mint az állat
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2018.05.19. 11:53:54
  • Ironman2
    Én úgyis kiloggoltam,mert nem tudok semmit se tenni,majd irj ha van valami hir.Köszi
  • PiszkosFred
    Az a baj, hogy probalja magat frissiteni a szerver, bizonyos idokozonkent, mint minden masik szerver, de vagy nem megy vegig, vagy vegigmegy es valahol hiba van, mert par (masod)perc mulva visszaall az elozo, majus 15-ei verziora.

Backup mindenkeppen kell, naponta este vagy reggel, de erdemes csinalni egyet.

Ticketre meg nem valaszoltak, remelhetoleg hetvegen is van valami ideiglenes support naluk.
  • Norbertboy
    Mostantól lesz. Remélem nem lesz adatvesztés.

Mi most nem vagyunk otthon, de mindegy az ügy szempontjából. Köszi mindenkinek a segítséget és várjuk a legjobbakat.
  • Ironman2
    Egyébként backup még sose volt csinálva rajta,szerintem nem árt néha nyomni egyet rajta,időközönként.50 giga hely van rajta a mentésnek.