4498
-
#4215 Igen, és korábban is pletykálték már az Unchartede-et, igaz nem a 4-et hanem a Uncharted: The Nathan Drake Collectiont, továbbá a Ghost of Tsushimat, a God of War-t, a Bloodborne-t és még a Final Fantasy VII Remake-jét is. Meglátjuk, hogy ezekből is mi lesz. -
caps lock #4214 Úgy hírlik Uncharted 4 lesz a következő exkluzív ami PC-re jön. Időpont még nincs, hivatalosan sem erősítették meg. -
hunbalee #4213 Mondom akkor irná az itad.. 15 euro alatt se volt nem hogy 5 ért főleg 3 éve amikor még 60$ volt az alapára -
Orbancapitan #4212 ez epic store ezt benézted. 3 éve vettem steamen(nyári sale) -
#4211 Számomra nem attól exkluzív egy cím mert adott esetben a SONY belső stúdiója fejlesztette e vagy sem, hanem attól, hogy egyetlenegy platformon elérhető. -
#4210 Először is kitartást és sok egészséget :) másfelől bárki más aki akarta és nem ennyire szemellenzős, lassan egy éve tök ingyen behúzhatta az Epic-től, ráadásul még egy 3000Ft-os kupont is kapott hozzá további játék vásárlásához, amihez ha jól rémlik újabb 3000 Ft jött és így tovább, és így tovább egészen az akció végéig. De figyelj, ki tudja, lehet a GTA5 10 éves évfordulójára lehet meglesz az 5 €-s álomhatár, már 2,5 év sincs addig :) Mondjuk attól függ, hogy melyik kiadás 10 éves évfordulóját nézzük, mert ha a PC-sét akkor az még odébb van :) -
hunbalee #4209 Ha lett volna itt írnák és mivel nem írják kevered valamivel itad
Ezer év után is 15 euro. Már csak évek kérdése és meglesz a hőn áhított 5 euros álomáram
Utoljára szerkesztette: hunbalee, 2021.05.25. 08:44:48 -
trabantos82 #4208 Szerintem eléggé tör felfelé az Epic még ha ez a pénzügyi mutatóikon talán nem is annyira látszik. Most olvastam nem rég, hogy most fizettek 200 millát a Sony-nak exkluzív címekért.. Úgy lehet, hogy a God Of War-ok és az Uncharted-ek is jönnek majd PC-re, de ez még csak amolyan pletykaként kezelendő, sehol nem jelentették még be hivatalosan.
Utoljára szerkesztette: trabantos82, 2021.05.25. 02:12:16 -
Orbancapitan #4207 a gta volt már 1100huf is a steamen nem mostanában volt ez -
lammaer #4206 Ehhez képest ingyen behúzhattad volna az epicról réges rég,és csak az érzelmeid akadályoztak meg benne.... :)
Az hogy mire költik a pénzüket, és hogy mennyi a bevételük, kit zavar? Felhasználóként nekem se pro se kontra nem jelent semmit, ez nem bizonyítja azt hogy káros lenne az epic tevékenysége a PCs játékosoknak.
De mint többen is említettük, semmiféle PCs játékosok számára káros széthúzást nem jelent az epic lefizetgetős tevékenysége. Ami megjelenik PCre az megjelenik, vagy itt vagy ott... a széthuzás max pl nálad realizálódik, mert TE döntöttél úgy hogy legyen széthuzás.
De köszi hogy megosztottad az álláspontodat, sose értettem hogy mi ez a fújolás az epic kapcsán.
Egyedül akkor érteném meg az álláspontodat ha mondjuk az epic pofátlanul magas árakkal operálna, mert az nekem a játékosnak káros. De ilyenről nincs szó.
Most is, simán váltok át a steames MechWarrior Onlineról az Epices Subnautica Zerora... (utóbbit azért vettem meg ott mert ott kuponnal valami 5 euróbakerült a játék... szóval erre mondom hogy tök jó hogy több platform van ahol lehet vásárolni)
(amúgy azzal egyetértek hogy a store elég tré,pl hogy nincsenek user értékelések, az nekemi is nagyon hiányzik)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.05.24. 21:19:28 -
hunbalee #4205 Az baj, ugyanis a számok ezt mutatják. epic store bevételei szinte egy helyben toporognak... Mondjuk úgy sose fogja felülmúlni magát ha mindent és mindenkit lefizetget meg az userek helyett fizeti ki sok játék felét.. Ezzel mindent el fognak érni csak azt nem hogy a steamnek konkurenciája lesz.
Nem lenne a launcherrel semmi baj (azután miután kapna értelmes tulajdonságokat) mivel pl az uplayt is használom mert sajnos kényszerből kötelező ha játszani akarok ubi szarjaival mert ők nyomtak a steamről egy hátra arcot. De az epicet nem fogom használni emiatt a széthúzás miatt..Amint ezt képesek lesznek elengedni a f****ba azonnal ugrok és használni fogom, de mivel épeszű kiadó lefizetés nélkül nem használná azt a szart ez így fog menni a végtelenségig..
Én türelmes vagyok GTA 5-re is pl mióta várok már ,hogy értelmes áron adják steam....várom továbbra is.
Utoljára szerkesztette: hunbalee, 2021.05.24. 21:04:01 -
lammaer #4204 +1 maximálisan egyetértek, tök más a konzolos exkluzivitás meg a PC-n egy launcherben az exkluzivitás.
Ez utóbbi miatt balhézni egy teljesen irracionális, érzelmi alapú megnyilvánulás.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.05.24. 21:00:57 -
lammaer #4203 Hát őszintén szólva én nem nézem ki a PCs játékos tömegekből hogy csak azért, hogy egy helyen legyenek a játékaik, inkább várnak 1 évet és NEM veszik meg epicen ha valami érdekli őket, csak hogy steamen legyen a cucc.
Én azt látom hogy a mai játékos társadalomban nincs meg ez a fajta türelem, ugranak mindenre ami mozog, virágzik az early access meg a digitális világban tökéletesen értelmetlen preordedr is, a birtoklási vágy és a hypenak való lefekvés felülír mindent.
Valahogy ez a steam vs epic fanharc csak szimpla márkahűség, kb ugyanaz a kategória mint amikor az nviduások meg az atisok lövik egymást, teljesen irracionálisan. Mert az én gépemen tök jól megfér a steam és az epic launcher egymás mellett, egyik sem zárja ki a másikat.
Másik oldalról, az hogy a steam 30%ot nyúl le a fejlesztőknek a bevételből mig az EPIC csak 12%ot, valahogy szintén azt az érzetet kelti bennem hogy az epic pl kedvez a játékfejlesztésnek... hiszen több pénz megy a fejlesztők zsebébe.
Mig a konzol exkluzivitással valóban hátrányban van a PCs világ, az epic exluzivitás csak a nevében hasonlít, de semmiféle hátrányt nem okoz a PCseknek. Hiszen ugyanúgy megjelenik PCre, nem esünk el semmitől :)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.05.24. 20:59:17 -
hunbalee #4202 Nehéz lenne olyan ps only játékot áthozni ami ne menne el 1 millió felett. Tudom ez rohadt kevés. De pl egy olyan játék esetében ami már volt csutka ingyen is meg ps+hoz is több mint jó.
De sajnos sose tudjuk meg ugyse mennyi ment el a ps cuccocból pc-n,mert ők nem fognak számokat közölni a steamspy meg nem annyira pontos főleg milliós nagyságrendek felett. -
ntex #4201 Bármi lehet innentől kb., főleg ha jó számokat fognak kiadni a PC-s eladások. -
hunbalee #4200 A 2 db az további.. cím a mostani kettőn felül.. Epekedve várom mik lesznek a következőek.. God of War-t nagyon érzem -
ntex #4199 Ezek szerint te sem olvastad végig:
A legkézenfekvőbb magyarázat tehát az, hogy a Sony Interactive Entertainment valószínűleg további címeket is bejegyzett a Steam adatbázisában, ezeket azonban egyelőre rejtve tárolják
Másrészt meg nincs kőbe vésve hogy nem fog tovább bővülni idővel... -
hunbalee #4198 Heavy Rain, Beyond: Two Souls, Detroit: Become Human, Death Stranding - pontosan hogy semmi közük a sonyhoz. Ezért nem is említettem őket.
Első 3 azért jött mert Sony független lett a QD és nyitottak más felé.
Death meg elve kojima leszögezte ha nem jöhet pc-re el se készíti...Szóval maradt a Horizon meg a Days gone mert azok sony studiósak
"elsőként hoz el PC-re korábbi konzol exkluzív címeket" Ezt te se gondolod komolyan? Ha nem csengetne milliókat mindenhova jönne egyből szóval nem az epic miatt jönnek ezek pc-re bármennyire is akarod vagy szeretnéd.
Utoljára szerkesztette: hunbalee, 2021.05.24. 12:26:13 -
#4197 Heavy Rain, Beyond: Two Souls, Detroit: Become Human, Death Stranding Amúgy meg egy konzol exkluzivitást ne említsünk már egy lapon egy PC-s store exkluzivitással, mert van azért köztük egy árnyalatnyi különbség. A konzolexkluzivitás miatt célhardvert kell venni 130-200+ ezer Ft-ért, míg store exluzivitás esetén egy pár 10MB-os launchert kell telepíteni csupán, ami egy fillérbe nem kerül. Egyébként nem értem miért éppen az Epic-nél borult ki a bili, amikor a Steam mellett ott van az Uplay, az Origin, GoG, meg ki tudja még mi, és attól sem retten el senki és nem küldi el az anyjába a Rockstar-t, ha akár egyetlenegy játék (GTA, RDR2) miatt fel kell telepíteni a saját Rockstar Games Launcher-jüket, de igaz, az Epic Store az aki rohadjon meg, már csak azért is amiért létezik, és, hogy olyan akciókat tol amit más nem szokott, elsőként hoz el PC-re korábbi konzol exkluzív címeket és még egy rakat ingyen játékot is osztogat, néha AAA-t is
-
caps lock #4196 Relatív hogy megéri-e. Használtan jelenleg egy százasból kijön a gép + a generáció legjobb címei. Átlag ötezer forint/játék, egy alapgép pedig hatvan körüli. God of War, Bloodborne, a két The Last of Us, Ghost of Tsushima, Uncharted Collection, Spider-Man, ezekért szerintem még érdemes lehet venni konzolt. Ha kidobnák őket steamre, olyan 15 körüli árral, ugyanott lennénk. Kivéve ha valaki egyáltalán nem akar értük fizetni és abban bízik hogy Sony majd ingyen leszállítja neki. De azért a fenti játékok nyújtotta élmény bőven megéri azt a százast szerintem. -
hunbalee #4195 Ha elolvastad volna a cikket tudnád az a kb 40 bejegyzés már most magába foglal vagy 35-öt (amik már megjelentek) mert minden ki szar dlc egy bejegyzés.. Szóval kb még 2 game jöhet vagy 1 ami "titok" Már meg se éri ps-t venni valóban
Utoljára szerkesztette: hunbalee, 2021.05.24. 07:25:17 -
ntex #4194 Meg bejegyeztek Steamre még kb 40 címet amik egyelőre nem láthatóak... -
hunbalee #4193 Sony 2 játékot hozott eddig (horizon és most a Days gone) , ez nekem nem jelenti azt hogy elkezdi feladni az exkluzivitást.
Az hogy ez mire jó nekik sose tudjuk meg.Csak az urban legendek és a találgatások vannak. Az én szemembe annyi hogy az az 1-200 milla azért nekik is csak jól jól olyan címekből amik ps-en már nem termelnek "szinte" semmit -
ntex #4192 Elég nagy baj hogy a konzolokkal is megosztják a népet az exkluzivitással most pc-re is behozták ezt.
Ez már nem igazán állja meg a helyét szvsz. XBOX-on jóformán nincs exkluzív játék, mert minden játékuk elérhető már Windows platformon is, a SONY meg épp most kezdi feladni a PS exkluzív játékait, mivel onnan is egyre több játék jelenik meg PC-re. Egyelőre igaz csak 2-3-4 éves címekről van szó, de simán lehet hogy ők is feladják az exkluzivitást, mivel az XBOX játékok PC-s eladásaiból egyértelműen látszik hogy megéri kihozni erre a platformra is a játékokat. -
hunbalee #4191 Az epic nem teremt semminek konkurenciát max a játékosoknak. Elég nagy baj hogy a konzolokkal is megosztják a népet az exkluzivitással most pc-re is behozták ezt. Bravó és ehhez asszisztáltok, hát én nem fogok. Felőlem milliókat is osztogathat epic akkor sem fognak érdekelni
Nem véletlen hogy 2 éve egyhelyben toporognak store bevétel címszó alatt..az emberek nagy többsége inkább kivárja azt az 1 évet és steamen veszik meg a játékokat.
Bármennyire is erőlködik sok ember azon hogy a játék az játék, miközben az epic store bevételein a ms és pl az ea steamre táncolásán is látjuk, hogy nagyon jól tudják a cégek hogy az user toronymagasan lefossa a játékot a HOL számít ugyanis ha neked már van pl 100 xbox játékod (csak mondtam egy számot) az nem fogod kukázni még akkor se ha veszel mellé ps-t azt továbbra is fogod használni. Nos pc-n is ez van aki több száz/ több ezer játékkal rendelkezik steamen nem fog epicre menni mert egy helyen akarja tudni a játékait. Lehet jönni itt a terelő dumákkal meg mindennel a számok erőteljesen ezt bizonyítják.
-
lammaer #4190 Magyarázd el az epic szerinted hogyan kúrja szét a PC piacot azzal hogy konkurrenciát teremt az egyeduralkodó steamnek? -
hunbalee #4189 Nem haragszom ezért van írva "(már aki havizik és bizniszel a cd kulcsokkal)"
Amúgy nem értem miért kell fújni az epicre...nos ez egy szomorú dolog részemről. De ez van, te elfogadod hogy valaki szétkurja a pc piacot ,nos én nem. -
lammaer #4188 "Get Metro Exodus for €10.61. Own it forever."
Hát nekem ez nem tűnik ingyenesnek, már ne is haragudj.
Amúgy nem értem miért kell fújni az epicre, adnak egy rakat ingyen játékot, örülni kell neki azt kész. Egy rakat jobbnál jobb játék van az epic accountomon (ott van az exodus is, meg a GTA, meg az ARK ...) amiért egyforintot se fizettem, nem értem hogy ez miért olyan rossz dolog :)
a polarizált világkép meg szimplán hülyeség (Éljen a szeam, fúj eic vagy épp fordítva), a konkurenciaharc nekunk usereknek csak jó dolog lehet. Szóval ha rühelled az epicet gondolj arra hogy ha más nem is, a steamnek figyelnie kell rá és esetleg miatta akcióznia)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.05.23. 22:01:38 -
#4187 Ne mááár! Az Exodus csak egy példa volt, de ha csak ennyi ment át..., akkor tényleg, "ótvar epic még a kuponjával is eltakarodhat"
Mindenki másnak aki nem zárkózik el ennyire, pedig hajrá! :) -
#4186 Olvasgass utána ki is az "EMPRESS"...pl. reddit...csrin....bár most már nem ezen a néven írogat... -
hunbalee #4185 Humble choice-ba pedig ingyen lehet behúzni az Exodust..(már aki havizik és bizniszel a cd kulcsokkal) Szóval ótvar epic még a kuponjával is eltakarodhat -
#4184 Itt inkább az a hírérték, hogy közben beindult az Epic MEGA Sale, ami június 17-ig tart, és amennyiben behúzod pl. az említett NBA 2K21-t, úgy kapsz egy 3000Ft értékű kupont amit nyilván felhasználhatsz játékvásárlás során, így csak, hogy egy példával éljek, pl. a METRO Exodus-t ami alapból le van árazva, az említett kuponnal, 2500Ft-ért be lehet húzni. -
Kotomicuki #4183 "Szakmai önbecsülésnek" hítták, ha minden igaz..., erről is mán csak az ősrégi dokumentumok árulkodnak, hogy valaha vót iljen is! -
lammaer #4182 Mivel a crackereknek semmilyen haszna nincs a törésből, édesmindegy hogy sokan vagy kevesen töltenek le egy tört játékot.... a PR meg megvan abból hogy megjelenik mindenféle siteokon a neve... -
trabantos82 #4181 De akkor mi alapján? Mert ha a minőséget nem nézzük, a játék iránti érdeklődés sem valami csúcsokat döntögető. Ha magáért csinálja azt megértem, de hogy nem a játékos közösségért dolgozik, az szinte biztos. Mellesleg, úgy tudom, hogy ő donate-et is kér a munkáiért, szóval már csak emiatt is jobban szem előtt tarthatná az igényeket, mert egy ilyen századrangú játékért nem hiszem, hogy sokan fognak neki donate-elgetni.. -
hunbalee #4180 Elég baj ha azt hiszed hogy bárki minőség alapján tör fel bármit is.. -
trabantos82 #4179 Nem értem ezt a csajt/pasast, hogy minek kínlódik olyan címekkel, amik kb. senkit nem érdekelnek még ingyen sem... Lehet ám ezeket a töréseket csak úgy kedvtelésből saját magáért csinálja és nem is a gamereknek, mert kétlem, hogy erre vártak volna annyian. :D
Amúgy akit érdekel Epic Store-on 27-éig ingyenes az NBA 2K21 PC-re. Steam-en azt írják tele van mikrotranzakciókkal a játék, de mégis egy eléggé új játékról van szó. Ez mindenképp pozitív lépés az Epic-től. 28-ától meg valami rejtélyes játék lesz ingyen elérhető, egyelőre még titok, hogy melyik. :)
Utoljára szerkesztette: trabantos82, 2021.05.22. 20:24:56 -
hunbalee #4178 A sokkal jobban fogyó és sikeres címeket bezzeg bundlezza a Square ezt nem igen akarja :( -
JonasSandor #4177 Mi a fax aztakurva, na erre rá kell nézni hogy mért fikázták a játékot looooool -
#4176 Left.Alive-EMPRESS