184
Darkest Dungeon
 • Renegade
  #184
  Én még csak megtippelni sem tudom, talán a Shuffling Horror?
  Néha a fordítások furák, lásd Dragon Age.
 • lonvard
  #183
  Nem tudom, még nem mertem belekezdeni. Meg a viktomtot akarom megölni előtte, mert lassan megint a fél csapat vérfertőzést kap. Van aki úgy játszik, hogy kifejezetten lefertőzi az embereit a bónuszok miatt, de én ettől a kórtól menekülni próbálok.
 • Tibbbor
  #182
  Melyik a "Széthányt Iszonyat"? Most nem ugrik be, mert egy ideje nálam Phoenix Point játszik a DD helyett.
 • lonvard
  #181
  Épp kergetem a viktomtot, meg a Széthányt Iszonyattól félek nagyon, hogy nehogy hülye csapatot vigyek. Nem nézem meg youtube-on hogy csinálták. Okkultistát vinnem kell szerintem, hogy ha nagy a védje vagy a hárítása, akkor leszedjem. Lehet huntereket viszek, meg előre egy sorkatonát.
 • lonvard
  #180
  Másodszor jöttek, bosszút álltam. Pajzstörőket vittem, mert azokat az emberek nem tudják megsebezni, csak vérzéssel. Stressztámadás nem érte őket, mert nincs a banditáknak kimondottan stresszelő egysége. Lapátokat vittem. A bombaládát mindenképpen ki kell iktatni, mielőtt robban a bomba, olyan egységek kellenek, amik erre képesek. 2 pajzstörő, 1 hunter elsősorban a stress healing miatt, mert azért érte őket stressz a küzdelemben, és hátulra egy vesta.
 • Tibbbor
  #179
  Nem teszi tönkre csak új "színt" visz bele: a pirosat... :) Sokat nehezít ugyan a dolgokon, de az új helyszín egyben új kihívásokat is jelent és ennek a játéknak ez a lényege, szerintem.
 • Tibbbor
  #178
  A banditák támadása az egyik legszemetebb dolog a játékban. Ha kihagyod, lerabolják a pénzedet, ha meg bemész, könnyen lehet wipe a vége. Két megoldás van. Beküldesz egy feláldozható kis szintű karit, aki tutira elbukik, de nem kár érte és a banditák elkotródnak. Másik eset, hogy bemész egy olyan 6-os szintű csapattal, amiben van sorkatona és kutyás is, és amikor valakire bombát dob a boss, akkor annak a karakternek a sebzését átvállalod a dorkatonával vagy a kutyással a guard képességgel és megfelelő dodge esetén ez megúszható élve. Mindenképp kell egy vesta a csapat heal-hez. Találsz ehhez tanácsokat a youtube-on, én se a saját kútfőmből merítettem, nem szégyen keresgélni. :) Mellesleg még én se nyomtam le a bandafőnököt, de a tipp jónak tűnik. Ja, és ásó legyen! :)
  Utoljára szerkesztette: Tibbbor, 2019.09.23. 18:53:25
 • lonvard
  #177
  Most halt meg Geralt. Egyszer csak bedobott egy olyan extra 6. szintű küldit, hogy megtámadták a banditák a várost, és küzdjek a főellenséggel. Összeállt a boss verő csapat, mind 6. szintű. Elől a sorkatona, mögötte Ríviai Geralt, mögöttük Dismas, és végül Sylvie, a vesta szűz. Persze Geraltnak már megvolt. Na most az összeállítást elcsesztem, mert inkább Vahurt kellett volna vinnem, a huntert, mert neki stress gyógyító képessége van. A következő meglepetés akkor ért, mikor kiderült, hogy ez nem csak bossharc, hanem gyalogolni kell a romok között. Lapátot nem vittem, pedig volt néhány akadály. Vaskos stressz mínusz, közben több magas szintű csata, végére stresszileg amortáltan elém toppan a főbandita, aki mindjárt rám dob egy bombát. Véres küzdelem kezdődik, mire kitapasztalom mit kellene vele csinálni, már nincs esély, szóval menekülőre fogtuk. De 1 hősnek maradnia kellett, hogy feltartsa a banditákat. Random választotta ki, 4 közül a kedvencemet. Szemét állat rng. Ilyen a sors. De talán még feltámaszthatjuk. Odaveszett két fasza trinket is. De nem baj. Sok ilyen bukás lesz ebben a játékban még, érzem. Az 5-6. szintű küldiket még csak kóstolgatom. :)
 • lonvard
  #176
  Kinyírtuk a bárót, egyelőre megszűnt a vírus. Tartottam tőle, hogy egyéb kazamatákban csak feltűnnek a vérszopók, de nem. Szerintem most amíg be nem megyek megint az Udvarba, addig nem kell tartanom tőlük.

  Rendkívül felértékelődött a szememben a sorkatona, a vérebes, a fejvadász, meg a régész is. Sorkatonában az a vicces, hogy tulajdonképpen frontvonalbeli support karakter, a támasztás képessége harc végéig támogatja a komplett csapatot, emellett a megtorlás skilljére építem a támadásokat ami automatice visszacsap, ha megtámadják. A buzogányos támadása gyenge, de nem érdekes, mert magára húzza az ellenséget és a kontratámadásaival bőven eleget sebez. A vérebest azért zabálom, mert minden képessége jó. A kutyás rohama csodálatos, mindig berakok neki kutyasimogató skillt, hogy stresszkezelje az egész csapatot, saját gyógyítása van, és célkijelölő képessége, ami durván leveszi a védelmet. A fejvadász nekem egy Geralt skinnel van kiegészítve, így egy witcherrel kalandozom. Azért zabálom, mert a fő támadása az 90%-os sebzéstbónuszt ad egy megjelölt ellenségre, a másodlagos támadása meg 50%-ot elkábított ellenségre, a húzás képessége nem csak húz hanem ki is jelöl, a bombadobása meg kábít. Tökéletes kaszt. A régészt eleinte utáltam, azt gondoltam, hogy szükséges rossz, de tök jó supportja van magas szinten. Komplett csapat hárítását növeli, a saját hárítására meg van még egy durva képessége, gyakorlatilag nem tudják megütni magas szinten. Amikor támadják, előre röhögök. Ja és akkor tud gecizni a késével, mer első három helyet bármilen pozícióból támadja, és még marad egy negyedik képessége, amivel általában gyógyítok, de magas szintű vesta mellett inkább fertőzöm az ellent. Kereszteslovagot a romokon kívül nem igazán fogom másra használni, szeretek vele játszani mert neki is van stresszkezelő meg gyógyító skillje, de első két helyre tud csak támadni, szóval kicsit féloldalas. Amit szeretek, hogy 3 lovag megy együtt, meg egy vesta, és akkor a harmadik lovag az lándzsázik bármilyen pozíciót hátulról.

  Ha tudtok esetleg olyan kasztot, ami nektek bevált és szeretitek, akkor írjátok. Szemeztem például a sírrablóval, a muskétással, muskétás tulajdonképpen teljesen oké magas szinten, gyógyító+lövésznek.

  Ja, leprást nem használok. Sorkatona szerintem jobb helyette első pozícióban. Pedig régen hogy szerettem a leprást. A sorkatonát meg nem, mer nem ismertem. Bajkeverő barbárom egy van, elkezdtem vele játszogatni, őszintén szólva meggyőző tud lenni a sebzése.

  ja, okkultistát is zabálom. Őt a barlangba szoktam levinni, mer az ottani kreatúrákra van bónusza, izgalmasabb karakter mint a vesta. Késével szoktam támadni, egyébként gyógyítok, gyengítek, meg húzok vele.
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.09.15. 16:38:18
 • lonvard
  #175
  Egyébként bizonyos százalék van arra, hogy jönnek éjszaka a kígyók. Tehát nem 100%. Csak az első három alkalommal mindig jöttek, ez megtévesztett. Rossz szériát fogtam ki. Mondjuk most már nagyon erősek. Pajzstörő a legjobb harcoló egység a játékban, szerintem. Már négyen vannak a gyilkosaim, imádom őket. :)
 • lonvard
  #174
  Pontosabban szerintem az a lényeg, hogy legyen elég magas szintű karaktered, akivel már levadászhatod a Bárót, mire bemész a fertőzött területre. Az a gyilkos, amikor felszerelés nélküli alacsony szintű társaságba szabadul be a kór, de úgy hogy a kocsmától a szakramentumig minden lefertőzve, mert akkor elég nehéz kiverekednie magát az embernek. Nem lehetetlen persze.
 • lonvard
  #173
  Simán. Ha nem tudod mire kell vigyázni. Én túl korán sétáltam be a fertőzött területre, túl korán kapták el a karakterek a kórt, aztán pedig ráadásul beraktam őket stresszkezelni a kocsmába meg ide-oda, és elszabadult a vírus, minden héten lefertőzte valamelyik új tagot, vért meg alig győztem hordani. De még így is győzhettem volna ha kinyírom a Bárót, mert akkor megszűnik ideiglenesen a fertőzés, de aztán inkább úgy döntöttem, hogy új játékot indítok és odafigyelek.

  Másodjára már csak magas szintű karakterekkel mentem be, és mindegyiken fityegett valami kórvédelmet növelő kütyü, aki pedig elkapta a vírust, azt nem raktam be sehova, lábon kezelem a stresszét, a lesújtásaikat, a negatív jellemvonásaikat. Amíg meg nem ölöm a Bárót. Szerintem sokkal izgalmasabb és érdekesebb így a játék.
 • Tinman #172
  Crimson Court DLC tényleg "tönkreteszi" az alapjátékot?
 • Tibbbor
  #171
  Na látod, ezt a pajzstörő-kígyó összefüggést meg én nem ismertem. Viszont ha dobnak kígyóbőrt, akkor azt viheted dungeonba és növelheted vele a pajzstörők védelmét!

  Én most a Végtelen aratást szeretném kipróbálni. Annyit már tudok, hogy ha ebben meghal valaki, akkor az csak egy ideig lesz elérhetetlen, a trinketjei viszont a Shrieker(Rikoltó) fészkébe kerülnek és boss-fight-al tudom visszaszerezni.
 • lonvard
  #170
  Köszi szépen. Közben lassan lecsepegett, hogy a misztikus keleti pajzstörőimet, az elit nindzsáimat, akik össze-vissza darálják az ellenséget - üldözik valami kélgyós rémek. Táborozás közben 100%-os arányban jönnek, és a csata közben a pajzströrők hülyére stresszelődnek. Imádom a játékbalanszot. :) Asszem ez egy történet, és a végén nem jön már több kígyó. Izgalmas volt, hogy boss ellen mentem, és a főcsata előtt lepihentünk, hogy rendezzük a sorokat, erre éjjel jöttek a kobrák, aztán ilyen megtépázott harcosokkal mentem bele a főcsatába.
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.08.20. 07:38:39
 • Tibbbor
  #169
  A naplótöredékek tudomásom szerint se jók másra, minthogy megtalálás után elolvashatóak és egy-egy szerencsétlenül járt kalandor története áll össze a lapokból és amikor visszatérsz a városba, bekerülnek az Ősök Emlékei közé.
  Más:

  - Az éjszakai rajtaütések esélye jelentősen csökkenthető, ha táborozás közben használod egyes karakterek ezt megakadályozó táborozási képességét, pl. van ilyenje a Vestának és a Kutyásnak is.
  - A Báró megtalálása sokkal egyszerűbb és főleg kevesebb veszteséggel jár, ha használod a küldihez tartozó térképet.Mármint azt, amit mások végigjátszása alapján megtalálhatsz a neten: Azt ugye tudod, hogy ebből a dungeonból bármikor kiléphetsz negatív következmények nélkül és visszatérhetsz totál egészséges, nem stresszes csapattal? Amikor a Báró előtti szobáig eljutsz, ezt érdemes kihasználni!!!

  Baron quest map

  A boss fight-ok előtt melegen ajánlom, olvass előtte taktikai tippeket, mert ha rossz összeállítású csapattal rontasz rájuk, könnyen party wipe lehet a vége. Ha viszont felkészülsz, alig tudnak megkarcolni.
  Utoljára szerkesztette: Tibbbor, 2019.08.18. 16:27:55
 • lonvard
  #168
  Felfedeztem magamnak a pajzstörőket. Kevés az életerejük, de viszont van az a képességük, hogy két csapást ki tudnak védeni sebesülés nélkül, tehát fizikai csapástól nem igazán sebződnek. A hárításuk magas, lándzsával minden pozícióból minden területre szúrnak, minden területre mérgezhetnek, kezdeményezésük magas, és ráadásul nehéz páncélt is átütik. Játék elején legalábbis op-nak érzem őket. Sokadik katakombát teljesítem két pajzstörővel az élen, egyiket Daarionak, másikat Oberynnek hívom, nagyon állatok. Lehet az kellene, hogy 3 pajzstörő, meg hátulra egy okkultista, és akkor ők az arab migráns szekciója a játéknak. Kipróbáljuk. Hátulra kell mindenképp egy gyógyító, de a negyedik hely bármi lehet szinte, annyira jó a két harcos elől.
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.08.18. 13:58:36
 • lonvard
  #167
  Új játékot indítottam, mivel érzésem szerint túl korán csattogtam be a vérszívók közé, és kicsit a fejemre nőtt a vírus.

  Az új játékban elmentem a második szintű karaktereimmel az őrült prófétáért, ami 1. szintű kaland. Nem tért haza senki. Éjszaka megleptek, félig le volt amortizálva a csoport, és tönkreverték úgy, hogy idegileg mindegyik a szívroham előtt két-három egységgel volt. Dismas ismét átvette a parancsnokságot az otthon maradottak fölött. :) Jó tanulság, hogy idegileg leépült karakterekkel nem erőltetjük. Nem volt meg az infó, hogy szívrohamnál nullázódik az életerő.
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.08.17. 19:22:35
 • lonvard
  #166
  Ja: naplótöredékek. Mire valók? szinte soha nem viszem haza, mivel 1 slotot foglal el, és nem találtam még semmi hasznát. Biztos értékes, csak nem tudom hogyan.
 • lonvard
  #165
  Köszi szépen. Az egyik fertőzöttem a bordélyban elhintette a kórt, szóval most a kalandoraim harmada már abban senyved. Elkezdtem felkutatni a bárót, kőkemény izgalmas lett a játék. A kezdő lovagom Reynauld épp most halt bele a történetbe. Ezek a nyomorult kórterjesztő vérszívók már feltűnögetnek más labirintusokban is, szóval nincs már biztonságos terület. Szerintem megvan a báró szobája, találtam egy zárt ajtót, most keresem hozzá a kulcsot. Hú de ki fogjuk fingatni.

  Dismas lett a település parancsnoka. Ő is fertőzött már. Tulajdonképpen rászabadítottuk az apokalipszist a világra, mer ez terjed, még írta is a naplóban, hogy szétrajzottak a vérszívók a környéket. :D
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.08.16. 15:06:26
 • Tibbbor
  #164
  Ha teheted, sose olyan szintű karikkal menj be valahová, amit a gép megad, mert hazudik...:) Érdemes 1 vagy akár 2 szinttel magasabb csapattal elindulni, főleg, ha váratlanul beugrik eléd a Collector vagy netán a Fanatic, arról a csillagjáró nagy valamiről már nem is beszélve.

  És pár szót a vérről: Vért a Courtyardban gyűjthetsz, néha tanonc szintű, máskor pedik veterán szintű küldetésben. A kettő között nyilván az ellenségek szintjében van különbség. Nem árt utána olvasni, milyen stádiumok vannak a betegségben: Passzív, Sóvárgás, Vérszomj, Sorvadás, illetve melyik stádiumban mi lesz a következménye, ha vért adsz a karakterednek?
  Amennyiben megölöd a Baron-t(A bárót) a Courtyard-ban, valamennyi karakteredről eltűnik a vámpirizmus(magyarított verzióban: Karmazsin Átok), DE: ismét megfertőződhetnek, ha vérszívóval találkoznak.
  Ha a Bárón kívűl megölöd a Viscount-ot és a Countess-t is, akkor a Karmazsin Átok ugyanúgy gyógyítható lesz a Szanatóriumban, mint egyéb negatív quirk vagy kórság.
  Vért egyébként gyártani is lehet, ha felépíted az ehhez szükséges épületet(a nevét most nem tudom), de ehhez kell egy tervrajz is, amit bossok dobnak. Ez heti 2 ampulla vért ad. A sóvárgó karakterek ellátják magukat vérrel, ha van elég a Provision-ban(Ellátmányban).
  Jó tudni, hogy minél több fertőzött karakterrel indulsz útnak, annál nagyobb a valószínűsége a Fanatic(Fanatikus) miniboss megjelenésének!!!
 • lonvard
  #163
  Végül is rájöttem, vannak olyan küldik, amiken vérkapszulákat lehet gyűjteni. A legmagasabb szintű, legféltettebb leprásom halt bele a vérsóvárgásba. Ilyen az élet (illetve halál) Hamletban. Eleinte zavart, hogy nem nagyon akarnak meghalni a kalandoraim, de most így a 3. szintű kazamatákat járva rendesen hullanak. Imádom ezt a játékot. :)
 • lonvard
  #162
  Skacok, van ez a vérátok vagy mi, szóval ez úgy okoz most problémát, hogy aki megfertőződött, azt el kellene látnom vérrel, de úgy is hogy ő éppen pihen. Mivel ha másik csapattagokkal indulok küldetésre, akkor jelzi a játék hogy lehet a fertőzöttek belehalnak abba, hogy nincs vér. Kénytelen voltam a fertőzöttekkel elindulni vért keresni, egyrészt meglepetésemre nem adott alapból vért, vásárolni sem lehetett, és a küldetés közben csak 1-et találtam. Szóval hogyan biztosítsam a vérellátást? Jut eszembe, hogyan szabaduljak meg a kórtól?

  Jut eszembe 2. : a naplótöredékeket ki szoktam hajigálni a hátizsákból, mert nem tudom mit tesznek hozzá a játékhoz és kell a hely a lootnak. Szóval, mit lehet kezdeni a naplótöredékekkel? Értékes az?
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.08.14. 14:40:17
 • Tibbbor
  #161
  Egy kis érdekesség: a Darkest Dungeon sikere másokat is megihletett. Kijött az Iratus c. játék...

  Utoljára szerkesztette: Tibbbor, 2019.07.31. 12:25:51
 • Tibbbor
  #160
  Még hetek múlva is akadhatnak gondjaid. Néha egész jól áll a kasszám, néha minden aranyat meg kell gondolnom. A dungeonokról, az ott lévő tárgyakról(curio-król) és a boss taktikákról rengeteg infót lehet már találni, érdemes ezeket böngészni. Nekem pl. így sikerült teljesen gond nélkül lenyomnom a Disznó herceget(bár tudom, hogy ő az egyik leggyengébb boss, de nála is könnyen el lehet vérezni, ha rossz taktikát és csapatot használ az ember)
 • Tibbbor
  #159
  Sikerült összefutnom egy 1-es szintű csapatommal a Fanatikus nevű miniboss-al a Ruins-ban. A vestámat és a frissen felvett kutyásomat gyorsan lenyomta, amiben legjobban a trinketek fájnak. Visszamentem egy veterán csapattal és adtam a pofájának. Kérdésem: visszatér még ezután is vagy újra bóklászhatok kezdő csapattal is?
  Utoljára szerkesztette: Tibbbor, 2019.07.31. 12:16:54
 • Anonymusxx
  #158
  + még átmásolom a mentéseket, ha valami rosszul sül el, akkor visszamentek, és kész.
 • Terawatt
  #157
 • Anonymusxx
  #156
  Megpróbálom ez alapján játszani a játékot, még az is nehéz, hogy az első főellenségel elbánjak 5 óra játék után..

  https://www.youtube.com/watch?v=Q7AJycwnXQI&t=7762s
 • Renegade
  #155
  :)

 • lonvard
  #154
  Most kezdtem el egyet, második küldetésre, tehát 1. szintű küldire berakta egy folyosóra a Gyűjtő nevű entitást. Esély se volt. Most oké hogy elmenekülök a csatából, csak ezzel tönkreteszi a küldit mer elállja a labirintus további részét. Most mi értelme berakni 1. szintű karakterekhez egy ilyen dögöt? Már azon kívül, hogy megtapasztaljuk, hogy nem feltétlen van itt esély. :D
 • PeeTeR
  #153


 • chris0000
  #152
  Készül a Darkest Dungeon II
 • fluency
  #151
  Nehéznek tényleg nehéz a játék, de nem teljesen kiszámíthatatlan. Ahogy @CrashBoostZoom írta, ez nem az a játék, ahol nulla tudással kattingatsz össze vissza és úgy is eredményes vagy. Az embereid vagy elhullanak vagy olyan stressz szintet kapnak egy küldi után, hogy nem tudod őket használni 1-2 küldetésig újra. De ezt is szinten lehet tartani, egy Jester pl. sokat segíthet ezen. Érdemes olvasgatni a official wikit, ha másért nem is, azért hogy megismerd a különböző helyszíneken, milyen szörnyek és tárgyak vannak. Ezekre hogyan és mivel érdemes felkészülni. official wiki
  A játék jó és szerintem simán jó lesz a kettő is. Kicsit más koncepció lesz, ahogy néztem, de az alapok ugyan ezek lesznek. Nekem várós lesz nagyon. :)

  Ui: Beszúrok egy jó kezdőknek szóló videót is a kedvedért:


  Utoljára szerkesztette: fluency, 2019.02.24. 15:05:44
 • CrashBoostZoom
  #150
  Már a második részt készítek mert a játékosoknak bejött a játék és sokan játszottak is vele. Utánaolvastak és kiismerték. A random mindig is része a volt a játéknak de ha rendesen felkészülsz (összeillő karakterek, képességek, felszerelés stb.) akkor minimalizálhatod az esélyét. Ész nélküli kattingatás nem vezet sehova ebben a játékban.

  Sajnálom de a hiba nem a játékban van.
 • Nandor1988
  #149
  Nah véggi olvastam az előző 2 oldalt. Az elmúlt 4 órában csak 20 30 charachterem halt meg dotam ki és kb ragadtam az egyes szinten. Ez kb mindent elmond a játékról... Olyan nehéz let,t hogy senki nem fog vele játszani. Miss és dodge még hagyján, dehogy lépek 2t és máris minden stresszes az már komoly...

  Az egészben ez totál kiszámíthatatlanság van. Kb: elmész Ausztriába munkát keresni 0 infó nélkül... Így én is össze tudok egy játékot rakni. Más részt nem hiszem, hogy olyan marha sok ember lenne, akinak annyi ideje van, hogy kiismerje a játékot. Teszek egy ucsó próbát, a hszek viszont nem biztatók.

  Dipsciples, ami hasonló, pedig sokkal kiszámíthatóbb, pedig az is tudd genya lenni.
  Utoljára szerkesztette: Nandor1988, 2019.02.23. 20:51:39
 • molnibalage83
  #148
  Nem termeszetes, de az hogy az elso ket room utan az elso folyosoi csata utan le vagyok nullazodva az röhejes. A fenti torzenetbol meg az maradt ki, hogy nighttime ambush is volt...

  A 0 alvos dungeonaban van hely lootolni de itt a kaja, ket tuzcucc es minden mas miatt ha nincs reward akkor bukta az egesz...
 • McFrost
  #147
  De akkor, amikor úgy győzöl, hogy hozzád sem tudnak érni, azt természetesnek veszed, és ez a baj. Csal a játék vagy nem csal nem tisztem eldönteni, de van benne egy hatalmas RNG generátor, ezt vedd tudomásul. Én belevittem közel 50 órát, de nem játszottam végig, le sem töröltem, ha kedvem szottyan megyek pár kört.
 • molnibalage83
  #146
  Lehet tervezgetni, ha 8 tamadasbol 6 miss es a masik kettonel sem megy sem stun sem debuff de az ellen meg zsinorban 3 kritikust ut stunnal 25-42-es dodge ellen..
 • molnibalage83
  #145
  Az első 2 alvos dungeon probalkozasnal 2 nagy monsztas ellen volt a lenti pech szeriaval meg 2 zenelos kalózos csoport.
  Aztán meg egy collectort dobott be. Na, ekkor nyomtam alt f4 et es toroltem le...

  Med szinten sanszosan ujjgykorlat lenne, de több idot erre en mar nem szanok. A 42 hetig senki nem halt meg es egy rakas 4 es 5 szintű karakterem volt. Aztan 3 hét alatt 4-en...

  1 szintu emberekkel 1 szintu dung = hulyere pofozom 5 szintu emberekkel 5 szinten meg eselyem sincs..