113
-
#73 http://valasz.hu/kultura/miert-nem-trianonrol-csinalnak-inkabb-filmet-vagy-a-pozsonyi-csatarol-vagy-a-rongyos-gardarol-116806 -
Paddy #72 Torrenteken mikor lesz fent a film? Jegyre nincs pénz, mert azt állami támogatás formájában belenyomták a filmbe vagy a stadionokba. Ha olyan nagylelkűek lennének a forgalmazók, akkor biztosítanának ingyenes vetítéseket! Úgyis minden sarokban azt lehet olvasni, hogy mekkora siker a film, tehát akkor van zsé belőle bőven. Csak hát vannak, akiknek semmi sem elég...
Én azért csak szeretném megnézni, hogy személyesen alkothassak véleményt a filmről. Plusz, ha már ilyen "értékes" díjban részesítették, akkor gondolom, a zsidókon kívül biztosan vannak benne melegek is, meg cigányok, esetleg menekültek, akikkel könnyű eladni bármi szart. -
asgh #71 Lássuk be, hogy az ilyenkor sajnos szokásosnak számító szalon náci, holokauszt tagadó trollkodásokon túl is érzékelhető a filmmel kapcsolatban egyfajta frusztráltság, hogy itt most valami olyasminek kellene örülnünk, amihez valójában semmi közünk.
Ez egy nemzetközi fesztivál piacra szánt film, így a célközönsége sem a magyar mozinéző, hanem a téma iránt érdeklődő nemzetközi fesztivál közönség.
Tetszik vagy nem, egy ország lakosságának döntő többsége akkor tud büszke lenni egy hazai film sikerére, ha azt valamilyen szinten a sajátjának érzi. Márpedig a Saul fiát magyarként kb. annyira érezheti sajátjának az ember, mint mondjuk egy amerikai rendező hasonló témájú filmjét, amit Etyeken forgattak. -
no_way #70 Minden szavaddal egyetértek
A túlreprezentáltságnak több ok is van.
Szerintem:
-Korban ez áll legközlebb hozzánk.
-Holywood (USA) itt jófiú szerepben tud tetszelegni, így a téma sokkal hálásabb.
-Az áldozatok és túlélők leszármazottjai jelen vannak a filmgyártásban és a médiában.
-
asgh #69 Azért azt nehéz nem észre venni, hogy a holokauszt téma eléggé túlreprezentált a filmpiacon.
Az örmény népirtást pl. még hivatalosan is alig hajlandóak elismerni, a világ legnagyobb tömeggyilkosáról, II. Lipót belga királyról pedig ha készítettek is valaha filmet, senki sem hallott róla, de ott vannak a kelet-európai, szovjet és távol-keleti kommunista diktatúrák által - a náci holokauszt után évtizedekkel később - elkövetett rémtettek. -
no_way #68 Egyik kedvencem
Jó példa az indián kultúra szépségeinek bemutatására, de kevés az indián genocídium igazi érzékeltetéséhez, szerintem.
Ennél még a Hidalgo-ban is többet mutatnak (Wounded Knee), pedig ott nem is ez a film témája. (nekem ez a film is nagyon tetszet, de csak kisebb jelölésekig jutott).
-
Strayhand #67 "Viszont továbbra is várom egy bátor, feltáró, Golden Globe és Oscar győztes film elkészítését az indián holokauszt témában."
Pl. Farkasokkal Táncoló...? -
Pares #66 "a Szar Warsra, ami nem mellesleg a "legzsidóbb" cucc a világon"
Ja, annyira, amennyire az összes többi amerikai, Holowoodban készült film. Vagy még annyira se, Lucasnak pont az volt a célja már a kezdetektől, hogy a nagy cégektől függetlenedjen, hogy ne beszélhessenek bele abba, amit csinál, szóval ilyen értelemben nem is annyira igaz, amit írsz. Nem is beszélve arról, hogy a gonosznácikokról mintázott gonosz Birodalom és a főgonosznáci Darth Vader a legnépszerűbbek -
no_way #65 Szerintem nem árt, ha az emberiség legnagyobb bűntetteit nem hagyjuk feledésbe merülni. Persze nem kell túlzásba sem vinni. Generációnként egy jó film az adott témában talán belefér. Köztudott miért kapja a zsidó holokauszt a legnagyobb figyelmet.
Holywood mostanra már egész jól sikerült filmeket tudott a rabszolgatartás témájában felmutatni. Hogy csak a legutóbbit említsem: 12 év rabszolgaság.
Viszont továbbra is várom egy bátor, feltáró, Golden Globe és Oscar győztes film elkészítését az indián holokauszt témában.
http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2013/11/a-legnagyobb-holokauszt-ami-foldon.html
https://youtu.be/gTrbVf6SrCc
(American Holocaust - angol nyelvű youtube video
https://youtu.be/rfrzxPg9kj4
(A legnagyobb holokauszt - angol nyelvű, magyar feliratos youtube video
Bocsánat, de még nem szúrhatok be linkeket. -
ManoNegra #64 Nem valószínű, hogy meg fogom nézni ezt a filmet, de nem is minősítem, úgyhogy nálam hiába kopogtatsz. -
Archenemy #63 "Azért valahol csodásan lemérti az ország szellemi színvonalát, hogy két dolgot sikerült csinálni kb. Zsidózni és trianonozni.."
Tiszta meglepő egy zsidókról szóló film alatt úgy, hogy a holotagadás tilos, ami sok ember igazságérzetét bassza (mert bármi más népirtást vagy tragédiát meg lehet tagadni, csak pont a zsidókét nem). -
#62 Talán rólam is beszéltél, mint aki nem nézi a filmet, de kritizálja. Igen, ezt vállalom, ahogy a szappanoperákat sem nézem, mégis meg van róluk a véleményem. (A bemutató klip, a körítés és mások reakciói elég volt nekem - még sok is.) Konkrétan a Saul fia már leszerepelt az objektívebb szakmai megítélés szerint is (és pl. nézettségben is).
A lerágott csont, a zsidó téma bosszantó úgy, hogy az adófizetők pénzéből több, mint 200 millió ft-ot költöttek rá!
Ez felháborító, főleg annak fényében, hogy egy csomó magyar történelmi filmet elkaszáltak Vajnáék.
Sajnos a náci kártya a filmiparban is működik és ki is használják rendesen, de annak a nézők ill. a nívós szórakoztatás issza meg a levét.
(A Star Wars-ot sem nézem meg, de az nem releváns.)
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2016.01.12. 00:58:45 -
Katalizátor #61 Bocsika ez totál mellé ment!
Nem akartam Szar Warst írni, vicces. :D -
Katalizátor #60 Ugyanez fordítva:
A legtöbb holokamuzó meg se nézi a filmet elvből. Nem veszik észre, hogy ez egy FILM. A téma az csak a film kerete. De ez elég nekik, hogy utálják, maga a kritikai oldala (filmművészeti szempontból) nem érdekes.
De ugyanezen emberek bezzeg beülnek a Szar Warsra, ami nem mellesleg a "legzsidóbb" cucc a világon, ami csak a pénzről szól, nem a kreatívságról.
De hát ez van...
Szerintem egyébként mindenkinek ildomos lenne picit lehiggadnia és gondolkoznia, nem pedig programozva reagálni különböző jelenségekre. Értek ez alatt szinte mindent, ami ma zajlik.
Nyugi mán!!! :) -
no_way #59 A visszatérőre nagyon kíváncsi vagyok. Ha legalább olyan jó, mint az 1971-es feldolgozás, akkor már megérte megnézni.
Utoljára szerkesztette: no_way, 2016.01.11. 21:32:45 -
Bandicoot #58 A gond az, ha szarok egyet, lefilmezem és eladom holokauszt témaként mondván ezek az elégetett halottak Auschwitz mellett, az is golden globe-ot kapott volna.....
Hosszú évek óta ez megy, a tipikus liberális és egyéb témák mindig sikeresek a díjátadókon,csak legyen a filmben szenvedő holokausztozás, legyen benne buzeráns, vagy legyen benne valami rettenesetes eltúlzott és nevetséges szélsőséges fasiszta bemutatás.
A csapból is a holokauszt folyik évek óta. Ilyen sikernek örüljön bárki is? Főleg úgy hogy egy ilyen téma kap 205 millás állami támogatást...Marha fontos volt, végülis ez a történelmünk fő pontja...:) De mondjuk mit csodálkozunk amikor a nemzeti filmalap egy pocokfejű szardarab kezében van aki tengermélyen van Vitya valagában.:)
De legyen nincs baj..Végre egy magyar fantasy is bekerült a nagyok közé.:)
Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2016.01.11. 21:22:43 -
ManoNegra #57 Én elolvastam a hozzászólásokat, de egy-két kivételtől eltekintve inkább a holokauszt tagadását szankcionáló törvényről volt szó.
Ha ez is zsidózásnak számít, akkor mi az ami nem? -
#56 A csapból is a zsidózás folyik, miről beszélsz ??? :)) -
ManoNegra #55 Kicsit ellentmondásos a hozzászólásod. Ha nem olvasod el, akkor hogyan tudsz ilyen pontos diagnózist felállítani? -
#54 Eszem ágában sincs elolvasni a sok buta ember agyatlanságát ! :)))
Egyetértek: végre egy hatalmas siker, és ez a buta nép, illetve ennek a népnek a buta de hangos része csak zsidózni tud ! Bravo ! :)) -
#53 Hát, mutasd meg kérlek. ;-) Úgy tűnik valamit nagyon félreértettél. -
#52 A ti fajtátok mindig ide jut el a végén. Áááá... Én ? Mikor? Dehogyis! :))) -
#51 Én nem láttam zsidózást; vagy zsidózás, ha zsidókról beszélsz? :-D Akkor a film is zsidózik rendesen, bár a helyesebb úgy lenne, hogy zsidólkodik, a magyarkodásból kiindulva.
-
Bandicoot #50 Az aláírásod egy része pedig a tipikus birkaszellemet idézi ami miatt ott tart a vilőág ahol tart. Gondolom neked szeptember 11 is terroristák műve.:) -
#49 Azért valahol csodásan lemérti az ország szellemi színvonalát, hogy két dolgot sikerült csinálni kb. Zsidózni és trianonozni... -
#48 Én megnézem, naná, hogy meg !
Valamit csak sikerült csinálniuk ha díjat ért !
( A magyaroknak meg jól jön, jöhet az össznépízsidózás ...:( ) -
asgh #47 Hiába az első golden globe-ot elnyerő magyar film, nem fogom megnézni, mert a témáról annyian annyi bőrt lehúztak már, hogy egyszerűen hidegen hagy a 10 az n-ediken feldolgozás. -
#46 VESSZEN TRIÁSZ ! :) -
Archenemy #45 Ez nem egészen igaz, én örülök, hogy siker film lett, bár a téma már tényleg jól fel van dolgozva, de ha valakinek ez az öröm, hajrá.
Igazából inkább a holotagadásos törvényen ill. annak nevetségességén megy a vita. -
#44 látom nem tudtok semminek sem örülni primitív önsorsrontó "jáj zsidók"-ra tellik csak.
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2016.01.11. 17:24:06 -
Archenemy #43 "Ezt a Trianon tagadást nem értem. A térképek bizonyítják, hogy Trianon megtörtént."
Figyi, demonstrálom:
Trianon sosem volt, csak egy mítosz. A nagymagyarországos térképek csak vágyálmok. Magyarország mindig is ekkora volt, mint ma.
No most tagadom Trianont. Hülyét csinálok magamból? Igen. Könnyű engem megcáfolni? Igen. Börtönbe visznek érte? Nem.
Ez így helyes szerintem. Bárki csinálhat magából hülyét, viszont nevetséges ezt kriminalizálni. -
ManoNegra #42 Igen, Nyugat-Európa számára az valahogy nem olyan nagy bűn, egyes vezetők annak a szellemi örökségét képviselik. Hős elvtársuknak termet is avattak. -
#41 Annak büntetését magasabb szinten tiltják. Az EU illetékes testületei kártérítést ítéltek meg a vöröscsillagot viselő provokatőr agyhalottnak, ellenben a horogkereszt tiltását jogosnak vélik ők is. -
#40 A témától függetlenül: Általában azt a vélt igazat kell törvénnyel védeni, ami nem igaz.
Visszatérve a témához: Gerard Menuhin könyvét sem engedik (de facto) árusítani olyan országokban sem, ahol nincs ilyen törvény. Talán te sem hallottál a könyvről és a többi idevonatkozóról sem, nem véletlenül... így érvelni vagy véleményt formálni is "érdekes".
Itt nem csak hogy nem érvényes a Audiatur et altera pars!, hanem egyszerűen kicsinálják, börtönbe vágják azt, aki más véleményen van. Maga ez a hozzáállás kelti fel egyre több emberben a gyanút és keresi a tiltott szempontokat. -
ManoNegra #39 Elvileg azt is büntetik, a kettő együtt szerepel a törvényben. Az mondjuk igaz, hogy azt kevesebben tagadják, de nem is vadásznak az azt tagadókra. -
#38 Nem ezt mondtam. Egyszerűen a hasonlatnak nincs semmi értelme. Ellenbe egyesek kőkeményen tagadják a holokausztot, mikor nyilvánvalóan megtörtént. Hogy ehhez miért kell törvény, azt nem tudom. Ennyi erővel a komcsik bűneinek tagadására is lehetne egyet hozni... -
#37 Tehát ott kell törvénnyel védeni a vélt igazat, ahol nincs elég bizonyíték? Vigyázz! Ilyenért börtönbe mehetsz. -
Bandicoot #36 Amekkora troll vagy nem csodálkozom rajta hogy ilyen agymosott vagy. :) -
Paddy #35 Azért nem semmi az élet ebben a liberálfasiszta diktatúrában. Remélem eljön az az igazi szabadság, ahol nem büntetnek a külön gondolatért, hanem komoly érvekre alapozott szakmai vitában megcáfolják vagy megerősítik azt. Legyen szó a történelem bármely korszakáról. Ezt a világot korunk liberalizmusa képtelen megteremteni, mert csak szólás és gondolat diktatúrában gondolkodik az egyén érzékenységét állítva (hamisan, látszatpajzsként) az előtérbe.
Utoljára szerkesztette: Paddy, 2016.01.11. 16:28:09 -
#34 Ezt a Trianon tagadást nem értem. A térképek bizonyítják, hogy Trianon megtörtént...