Escape from Tarkov

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Metalmilitiakid
2 hónap körül tippelnék, vagy kevesebb.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Nemsokára jön a kövi wipe?

https://www.twitch.tv/sp1gu

Metalmilitiakid
Emlékszem hányszor volt olyan hogy pl. dorms-ban sétáltam és láttam hogy a falon balra mellettem velem egy tempóban jön egy lézer a 2 emeletesből, vertem egy hasast és pont felettem csattant a lövés a falon 😄 Bár volt fordítva is, amikor észrevettem egy lézert a falon próbáltam kitalálni honnan jön, meg körbe jártam a helyet, amikor már 2 percen mozdult a lézer lettem bátrabb, és kiderül hogy valaki sejtem már szerzett +2 fegyvert ezért az sajátját bevágta egy bokorba ahogy én is szoktam, csak be volt kapcsolva a lézer 😄 Elment vagy 5 percem abban a körben azzal hogy kerülgettem azt a bokrot xD

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Normen76
Oks, kipróbáltam vettem 20-at. 0.1-esével viszi a strenghtet mint a többi gránát. Viszont olcsóbb 😊
Utoljára szerkesztette: Normen76, 2020.03.09. 10:13:28

- Honnan jöttél fiam ? - Normann vagyok uram. - Oké Normen, tehát honnan jöttél ?

Hát ja, az a legjobb, ha megtanulod a monitor közepe táját 😊 Nekem az ilyesmi extra lassan megy, szóval sokáig jól jött a lézer, és most se indulok el nélküle - akkor se, ha egész raid alatt be se kapcsolom 😊
Metalmilitiakid
Szerintem igen, ha találok gránát ládában el szoktam dobálni, de nem figyeltem igazán.

Normen76
Szerintetek füstgránát is viszi vajon a strenghtet ?

- Honnan jöttél fiam ? - Normann vagyok uram. - Oké Normen, tehát honnan jöttél ?

Metalmilitiakid
Szerintem a játékban nagyon hamar meglehet tanulni, hogy hova lő a fegyver célzás nélkül olyan távon ahol még látod is lézert. Egy időben én is használtam, de most már csak simán lövök kb a monitor közepére és ilyen 10 méteres harcokon ahol nem céloznék tökéletesen működik. Annál távolabb illetve kautikus harcokban meg simán elveszítem a lézert szem elől mert kb 10 másik dologra figyelek közben. Nem teljesen haszontalon a lézer, de jelenleg szerintem nincs annyi előnye, hogy megérje. De szeretem ha használják az emberek mert jól ellehet őket adni xD

Van helye a lézernek, bár inkább az agresszívebb stílushoz illik, lopakodásnál, ahogy írtad, csak felfedi a jelenléted.
Egy fontos előnye van: a point shooting (vagyis ha nem sightot használva lő az ember) pontossága jobb, ha van bekapcsolt lézer is.
Egyébként itt jön be az infra lámpa hasznossága: eredeti funkciójában totál haszontalan, viszont abból a szempontból lézernek számít, hogy az is javítja a pontosságot, észrevenni viszont gyakorlatilag nem lehet.
Lehet, de csak egy adott sérülési szint felett tudod javítani. Ami kifejezetten rohadt idegesítő, mert legtöbbször nem sérül annyira.
(Csak akkor tudsz javítani, ha a javítás utáni csökkent maximum érték magasabb lesz, mint az aktuális hp. Mivel a faceshieldek általában nagyon rosszul javíthatók, vagyis sokat veszítenek a max durabilityből, ezért gyakori az ilyen szívás.)
Metalmilitiakid
Behozott a player egy 100k-s thermal Scope-ot éjszakai Interchang-re, csak azért hogy én aki se lámpát, se nightvision-t, se thermal-t nem használok, a számára legelőnyösebb bokros terepen kb 100 méterről szemből hamarabb észrevegyem és lelőjem minthogy ő csak akár reagált is volna rám, pedig felém nézett. Utána ahogy felvettem tőle a fegyvert belenéztem és és 2 mp múlva öltem is vele egy PMC-t ugyanott jó messziről, úgy hogy szegény gyereknek fogalma sem volt mi történt. Azért mondtam, hogy hiába adod a legjobb gear-t a playernek ha fogalma sincs hogy használja 😄 Amikor és ahol én észrevettem őt és ahonnan én jöttem, szerintem legalább egy jó 5 másodpercig láthatott rám mire én észrevettem és mégis vak volt.

Metalmilitiakid
A Killa mask pl. javítható de az ugye fém, illetve tudtommal az Altyn-on is ha az arcos lövik nem a szemed az is javítható. Szerintem ezzel semmi gond nincs.

Már tényleg túl részletes akar lenni ez a játék.

Metalmilitiakid
Legalább 3 különböző anyagból áll, de lehet többől, nem olvasztod te azt sehova 😄

Újraolvasztom ergó javítom. <#whatever>

Metalmilitiakid
Hogy javítasz meg egymásba ragasztott 8 réteg különböző anyagot ami szarrá van törve ? 😄

Basszus a fejest és annak az arcvédőjét miért nem lehet javítani??? Kva lövési becsapódások vannak rajta és nem látok semmit...

Metalmilitiakid
Fele a szokásos hétvége a másik felét nemtom 😄

17 percnél kilőttem....mi az Isten van?
Metalmilitiakid
Tegnap nem is mentem csak vagy 2 PMC kört, mert olyan laggok voltak, hogy a lövések nem hallatszottak a gránátokat nem láttam robbanni, hol lőtt a fegyverem hol nem, lenyomva tartottam a gombot és burts-ökben láttam lőni 😄
Utoljára szerkesztette: Metalmilitiakid, 2020.03.08. 16:56:19

13 perce matching........................
Metalmilitiakid
Nem, offline-ből semmi nem jön ki és semmi amit beviszel nem fogy el.

DasIsFuck
Miért lenne a scavnek az a dolga, hogy védjen bármit is. Pont az lenne a dolguk, hogy gyűjtögessenek.

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

Offlineban lehet XP-t szerezni ami megmarad?
Edorn
Amit én látnék szívesen a játékban, az az, ha a SCAV player tényleg SCAV lenne... Azaz nem ugyanazt csinálná mint a PMC csak kicsiben, rosszabb gear-ben, hanem rendesen beállna a gépi SCAV-ek mellé. Spawn-olna mondjuk a rádiótorony mellé és az lenne a feladata, hogy védje meg legalább x percig. SCAV-et ölhet, de loot-olni csak PMC-t. Még ládát sem lootolhatna. X percenként kapna valami jutalamzást, azaz minél tovább bent van, annál több jutalmat. Ezen felül a PMC-ből lootolt cuccok.

ui.: Ja, alapesetben simán csak életben kellene maradni az adott területen belül, de pár spawn helyen tényleg meg kellene védenie a helyet vagy valamit csinálniuk kellene (pl VIP kíséret...), ami ha nem sikerül, akkor bukta a jutalmat... (pl ha a fenti példában lévő rádiótornyot küldetésként valaki PMC-vel megjelöli)

Érdekesebb, változatosabb lenne a játék, nehezebb a PMC-knek.
Utoljára szerkesztette: Edorn, 2020.03.08. 14:08:18
Metalmilitiakid
Vagy én tudom rosszul vagy adás/vétel nem növeli a reput, csak a "Spent" mennyiséget. Azzal sztem többet érsz, ha a fegyvereket darabokra szedve adod el neki vagy egyszerűen veszel Skier-től Saiga-9-t és eladod Mechanic-nak, kevesebb pénzt vesztesz vele értékben szerintem mint amennyit az a Zenit PP-19 ér és mind a két árust húzod egyszerre.

húzom a reputációt ha ilyet találok
Metalmilitiakid
Lehet, hogy a készlet fogyott ki vagy csak épp bugos és kell egy restart. De miért akarod megvenni ? 71k-ból már egy rendes lőszerrel betárazott fegyvert is összeraksz.

mechanictól miért nem tudok rolexért PP19-et cserélni? azt írja restockonként 2-t vehetsz........tegnap délután vettem egyet,most megint vennék és nem engedi
Metalmilitiakid
Én általában az X400-at szoktam vinni, egyszerű és ha tényleg mindenképp kell a lézer van rajta. De a sima lámpák is jók. Az infralámpákra még nem feküdtem rá, csak videókban néztem és még nem jöttem rá, hogy az egyáltalán miért jó.

infralámpa? vagy sima inkább?
Metalmilitiakid
Amit még vehetsz olcsón viszonylag az a 2.5x Prism sight Skier-től 19k. A lámpa egy sokkal hasznosabb dolog, ha pl. dorms-ba mész vagy interchange/factory-n vagy.

Metalmilitiakid
A lézer számomra az esetek 90%-ban ront a helyzeten. Amit a Canted Sight-al nem lősz el közelre abban a lézer se segít. A lézer amit csinál nagyrészt az az, hogy pontosan megmondja a másik player-nek hogy hova nézel épp 😄

jaja attól tartok,hogy PSO val nem lehet,mert kell a lézer egy scope meg az oldalra döntős DOT is közelre :S

valday az nagyon drága 😛 azért volt jó a PSO,de kéne a lézer nagyon, bár lehet kibírom valahogy nélküle ha nem lehet megoldani 150k körül akarom tartani a fegyvert
Utoljára szerkesztette: nordan, 2020.03.08. 11:09:57
Metalmilitiakid
Vedd le a Cobra mount-ot hátulról, annak a helyére megy a PSO. A PSO scope az gyárilag egybe van a mount-al ami a fegyver oldalára csatlakozik.

Szerk1.: Értem már mit akarsz, de az PSO val nem fog működni, felrakhatsz oda egy Valday Scope-ot vagy hasonlót és mellé egy lézert, de a PSO-t nem, mert annak saját mount-ja van.
Utoljára szerkesztette: Metalmilitiakid, 2020.03.08. 10:59:08

Normen76
Tedd a hátsó sínre a scopeot, az elsőre tedd a lézert.

segítséget szeretnék! erre kellene úgy feltenni egy PSO scope-ot,hogy mellétudjak rakni egy kislézert is....egyszerűen nem megy nekem 😞(

Metalmilitiakid
Ha semmi nincs nálad meglepett hogy tudtál lapulni egyáltalán. Jelenlegi beállításoknál úgynevezett Taged and Cursed vagy ha nincs nálad fegyver, pisztolynál is talán legalább +3 tár kell. Ez azt jelenti, hogy meg vagy jelölve és el vagy átkozva, minden Scav akkor is utánad fog menni ha nem is látnak, mintha átlátnának falon bokron mindenen és üldözni fognak végig a pályán.

Normen76
😄Ajjj Customson egy szaros küldit, ahol vasúti kocsiból kell elhozni egy dokumentumot és kimenni a pályáról, kb 2 hete ne mtudok megcsinálni 😊. Legalább 3 milliót beletoltam már. Kínomba puszta kézzel megyek már minden cucc nélkül, még kést sem viszek nincs értelme, legalább jól szaladjak. Bemegyek, megvan a doksi, megyek kifelé, hallom jön valaki, lapulok, elkuszok, várok kerek 18 percet, közben megnéztem egy streamet 😄. Mondom kimegyek a végén ha már kevesebben vannak. Megmozdulok, felállok...BANG.. és képes megvárni baz... képes 18 percet várni h megmozduljak. Egyszerűen Customson nem lehet küldizni, nem bírok kijönni. Scavvel bemegyek 10 ből kilencszer kijövök. PMC-vel akármit viszek, mehetek 5-6 gearben, kaput. Tényleg hihetetlen 😊

Normen76
Pár éve játszom már, és egy biztos... a fejlesztőket hagyni kell, hogy a saját elképzelésük szerint építsék fel a játékot. A nagy demokráciában, amikor feszt azt fújják, hogy figyelünk a játékosok véleményére, számításba vesszük mit kívánnak stb.. Nah annak az a vége mindig, hogy egy ígéretes jó játékból, egy szar tömegcucc lesz. Szal ha a fejlesztők így látják jónak, ink., legyen így, mert az sem jó ha sírunk, rívunk és amiatt lesz elbszva minden, mert nem lesz meg a fejlesztők szabadsága.

Metalmilitiakid
Igen ezt írtam én is lentebb párral, hogy pl. Ammo, Armor és Fegyver nem adható el.

DasIsFuck
Fleanek csak úgy lenne igazán értelme, ha csak talált dolgokat tudnál felrakni és nem tudnád újra eladni a traderektől vett cuccokat.

Metalmilitiakid
Én nem a másik oldalról mondtam ezt a nem kezdő barát dolgot. Ezt maga Nikita mondta, hogy nem akarják könnyűre és gyorsan tanulhatóvá a játékot.
Illetve értem én azt, hogy a kis szintű azt látja hogy neki minden sokkal nehezebb, de hozok egy másik játékból példát ami szerintem áthozható ebbe és talán érthetőbbé teszi. Ismét World of Warcraft, ott PVP-ben 10-es szintosztásokban kerülhetsz össze, pl 71-80-ig kerülhettek egymás ellen és 80 a max szint a játékban(anno annyi volt most csak példaként). Normál esetben egy 71-es ha nem űber pro és 80-as nem láma akkor 95% eséllyel a 80-as nyer. Most képzeld el, hogy fogja magát a 71-es aki heti 3 órát játszik, elmegy az ott szintén létező Flea Market-be (csak ott AH a neve) és vesz egy item-et amivel megtudja ölni 2 ütésből a 80-ast aki mondjuk napi 3 órát farmol, hogy meglegyen a legjobb gear-je. Mennyire esne ez a 80-asnak aki a fele életét beleteszi a játékba jól. Amíg ez egy MMORPG és ez a játék az, addig semmi helye nincs fair play-nek a játékban, többet játszol erősebb vagy, ennyi.
Szerintem maga a Flea Market létezése is gáz, hogy egyáltalán behozták és már ezzel felborították az erő rendet. Az lenne a legjobb ha maradtunk volna annál, hogy azt veheted meg amit szinted/repud enged az árustól.

Normen76
Értem az érveidet és meg is értem. Nem is azért védem a "Másik" oldalt mert az a nézet fekszik nekem jobban. Én inkább azon agyalok mindig amikor egy játékba nagyon belenyúlnak valamilyen téren. Hogy jó-e az, ha a meglévő, kitartó játékosoknak kedvezek a változtatásokkal, vagy a kezdőket is figyelembe veszem. Ez a változtatás egyértelműen nehezíti a kezdők, lassan haladók dolgát ami egyrészt tök hülyeség... mármint bárkinek nehezíteni a dolgát, mert minek. A legjobb ha már ezt nézzük ha nem is lenne szinthez kötve a kereskedelem a játékosok között. Full felesleges szinthez kötni ha már van rá lehetőség. Vagy ne legyen, vagy mindenkinek egyforma lehetősége legyen. . Másrészt.. ha az új gamernek nehezítjük a belelkészkedik, korlátozunk egy ilyen remek dolgot mint a játékosok egymás közötti kereskedelme, tuti el fog menni könnyebben a játéktól a kedve. Főleg ha látja a neten a videókon, hogy ő ugyanazért a termékért csavarért akérmiért, cigidobozért 300 rubelt kap, az agyon gearelt milliomos palyer meg 10 000 rubelt. Ez fájó lehet egy újnak, de réginek is 😊. A játékot fenntartani nem a 2 éve játszó gamer fogja, azt a pénzt amit ő beletett. már régen vékony csíkokra osztották a robotmunkát végző fejlesztők és felszipákolták hogy bírják a napi 20 óra melót. A játékot fejleszteni, életben tartani, a szervereket üzemeltetni az új játékosok, friss játékosok pénzéből lehet majd. És alig hiszem, hogy a nagy Twitch kampány azért történt volna, ert nem kellenek új játékosok, és a pénz amit befizetnek. Erre tuti kihatással lesz az a 15 lvl. A játékosok egymás közötti kereskedelmének lehetősége egy igen erős sozlop minden játékban, amit kár kihagyni, és kár korlátozni. Szerintem.... Én nem nézem, hogy ki mibe mászkál igazából, meg mivel lő stb. A játék nagyon tetszik, tetszik az is hogy alsógatyába lvl 3-on besorsolja mellém akár a 60+ ost is, nekem ez jobban bejön mint a matchmaking keres hozzám hasonlót, azonos harciértékűt stb beállítás. Ezzel nincs bajom, de mivel tetszik a gama, szeretném ha minél többen játszanának a jövőben, és sok ismerősöm gondolkodik a vételen, kollégák, barátok mert tömöm az agyuk, vegyék, vigyék nagyon jó, De minden második ismerősnek az első kérdése az volt, lehet e a játékban másokkal kereskedni. Hát ha elmondom, lehet haver, de majd 3 hét múlva ha kiszenveded az lvl 15-öt... maradni fog a PUBG-nél.. baz.

Metalmilitiakid
Értem én is, hogy mit akarsz mondani, de szerintem mintha teljesen rossz szemszögből néznéd a játékot. Mint már egyszer leírtam ez a játék nem akar és szerintem soha nem is lesz kezdőbarát, ezt el kellene engedni teljesen. Én úgy csöppentem bele ebbe a játékba, hogy szerintem az első éles köröm előtt, kb 50 óra videót néztem végig és vagy 30 offline kört mentem Customs-ön. Majd gondoltam végre akkor go élesben most már és sztem 5 percet nem éltem az első körben 😄 Ez egy olyant játék aminek gyakorlatilag az egyetlen célja, hogy megszopasson és hogy a legkisebb sikert is úgy éld meg mintha valami nagyot tettél volna.

Itt az a baj, hogy ha valakinek 2 hét vagy akár 1 hónap a lvl 15, az nem fog kiadni 3 tár lőszerre 50/100k-t illetve ehhez illő armor-t és fegyvert, hogy legyen is értelme arra csak, hogy akár egy szerencsés Scav lövéssel elveszítse az egészet (lásd a pár HSZ-el lentebbi woods-os halálom). Sokkal nagyobb eséllyel próbál egy mosin-nal simán egy lövéssel kempből lekapni egy player-t ami kb 2000 roubel összesen.

Nekem most van pénzem rendesen mégse használok se BS, se M995 ammo-t amúgy a játékban mert nem éri meg. Kb az első 20 szintemet 7.62-es PS ammo-val toltam végig, ami ugye lvl 1 prapor és vmi 92 roubel, plusz ha tudtam valakitől BT/BP-t 5.45-ből összeszedni, bár abból néha ritkán vettem is. Meg persze a Mosin amibe szintén piszok olcsó a lőszer. De legtöbbször valakitől elszedett felszereléssel operáltam.

Ami még vicces, hogy én mind a két oldalt hallgatom ugye. A kezdőknek most ez lesz az új baja, hogy lvl 15 flea market semmi esélyünk, eddig csak maga a drága minden volt a baj. A profik meg kb 1 éve vagy több sírnak, hogy bemennek 1.5 milliós gear-ben és egy csupasz Mosin-os 1 hittel kinyírja és röhögve elviszi mindenét úgy hogy kb 30k-t költött. Amit amúgy megszámolni nem tudom hányszor tettem meg én is, meg persze lőttek le engem is úgy, hogy 4 másik gear-es PMC loot-ja volt már nálam és egyszer csak sétálás közben elsötétült a képernyő és annyit látok, hogy killed by Thorax.

Szerintem ebben a játékban semmit nem balance-ol a flea market azt csak extra. Az igazi balance a játékban az olcsó de erős fegyverek, amik nem praktikusak de türelemmel csodákra képesek és az okos játék. Mosin, Vepr Hunter amivel még fejre se kell célozni, utána meg ott van az SKS meg az AKM-ek és a 7.62 es Vepr AK amivel gond nélkül lehet közép gear feletti embereket is 1 fejlövéssel megölni, mivel a legtöbb faceshield a játékban LVL 3-as (kivéve az iszonyat drágák, de azokat meg már messziről fel lehet azért ismerni) amit a PS ammo röhögve átvisz illetve a legtöbb top sisak nem védi a fejet oldalról ami szintén könnyű kill.

A másik meg, hogy egy igazán kezdőnek hiába adsz a kezébe egy meta M4-et M995-el azzal sem fog tudni érvényesülni mert nem fogja tudni mit csináljon egy adott szituációban, még én is iszonyat sok hülyeséget csinálok az 500 órámmal. Lehet a Scav-eket stabilabban fogja ölni de lehet egy pisztolyos PMC simán körbetáncolja és megöli.

Szerintem pont, hogy jó dolog az, hogy a kis szintű player-ek nehezen jutnak drága cucchoz, mert jó eséllyel csak az amúgy is jobb player-eket tápolnák vele, mert azok így is úgyis megölik őket és elviszik tőle. Kis szinten a fő játékmód az a keselyű metódus, ahol sok lövöldözést hallasz azt messziről figyeled ha esetleg van esélyed a győztest megölni akkor megteszed, ha nem akkor szépen kiülsz a gallyra mint a keselyű megvárod amíg a nyertes jóllakik majd elviszed a maradékot ha már jó messzire lelépett. Amióta játszom a játékkal az első 10-20 szintem ebben a metódusban telt mindig. Amikor már van egy stabil bankom akkor próbálok bele is szólni a harcokba. Persze van amikor nem tudod elkerülni a harcot mert az talál meg téged, de ez a játékhoz tartozik.

Normen76
Heh erősebben belegondolva a hétvégén 1-2 napa alatt 15 lvl részemről erőseb barokkos túlzás 😄 Lesz a az-3 hétvége is 😄. Mindenesetre ez a 15 lvl es szabály inkább mélyíti a különbséget a játékosok között mint kiegyenlíti.

Normen76
Értem én azt is mit akarsz kihozni a te szemszögedből, meg is értem valahol. De ez nekem kb. olyan mint egy adott cégnél, ahol melósból kevés van, főnökből egyre több és bajban a gyártás. Hogy a melósok ne menjenek el adnak mindenkinek 20% fizetésemelést. A melós pl. keresett 200K-t, a Főkönk 600K-t- Kettő között volt 400K. Fizu elemés után a melós kap 240K fizut, a főnökök 840K-t- A kettő között lesz az eddigi 400K helyett 600K a különbség. Nah ez pont ilyen segítség 😊 Ezt tapasztaltam már párszor az életben 😊 Nemtom érthető-e mire akarok kilyukadni 😊 Hozzáteszem, valsz 1-2 nap alatt egy hétvégén nekem is meglenne a 15 szint. DE az egyensúlyon ez inkább ront, mint segít. Részlet kérdés hogy a fél éves wipe időszaknál, 2 vagy 4 nap alatt fognak a prók fullos cuccban fullos lőszerrel szaladgálni. A lényeg, hogy legyen lehetőség a többieknek is felzárkózni, vagy minimális eséllyel harcolni és ehhez kell a market.
Utoljára szerkesztette: Normen76, 2020.03.07. 14:22:47

Edorn
Azért tényleg rengeteget számíthat a féléves wipe-ok között, hogy kezdéskor 1-3 nap lesz elérni a flea market szintet 1 nap helyett a profiknak. A többi játékos viszont 1-2 hónapig fog szívni miatta... Valami jobb megoldás kellene erre. De a lényeg, hogy legalább próbálkoznak megoldást keresni.
Metalmilitiakid
100k XP kell a lvl 15-höz és azért 15k XP meccsenként is elég necc kis szinten még a profiknak is, mivel ők sem tudnak végtelen ideig a meccsben maradni, mert egyszerűen nincs elég med és lőszer és armor kezdéskor. Persze a profiknak minden hamarabb van meg, de ezzel nincs is gond szerintem (lásd a #803 hozzászólást). Illetve mivel mindenki lassabb lesz ezért első napokon minden ritkább ezáltal drágább lesz a Flea Market-en és sokkal kevesebb ember tudja majd megvenni azt. Ez szép lassan lejjebb rántja az össz gear mennyiséget az első pár napra és szerintem ez volt a cél. Kis szinten szerintem nem volt annyira zavaró off raid healing rész, részemről annyi volt, hogy ha meghaltam egy PMC körben akkor mentem egy SCAV kört és mire visszaértem a nagyja megvolt a gyógyulásnak. Sajnos bármennyire is szeretnék nem lehet a játékot a kezdő és vagy ritkán játszó játékosokra hangolni, mert akkor azoknak rontják el a játékot akik a játékidő javát adják.

DasIsFuck
A profiknak kb 1 nap alatt megvan 2 raidből. Pont mint az off raid healing volt, az is csak a kezdő/gyengébb játékosokat érintette, mindenki más pont leszarhatta.