2107

escapefromtarkov.com | elővétel | térkép | reddit | kezdőknek segítség | bővebb gyorstalpaló | küldetések magyarul
-
Sokkal egyszerűbb Lvl 1 Med Station-el lecraftolni, raid-ek után ha meghalsz elhasználsz belő annyit pont hogy ne fogyjon el, majd leadod Therapist-nak. -
Rony94 #1184 Shoreline Health Resort első emeletén bujkálok, hallom jön egy fószer, gondoltam mire az ajtó elé ér, tőlem 2-3 méterre, sunyiba fejbelövöm, nincs az az isten hogy számítson rám. Odaér az ajtóhoz, bumm a fejébe beleeresztek vagy 5 lövedéket minimum, ő meg abban a minutumban rám néz és bumm, 1-2 lövésre meg is haltam.
A lövés pillanatában már láttam hogy valami komoly sisakja volt, szóval 1 milliszekundum alatt elfogadtam a sorsomat. Utólag elgondolva, a lábát kellett volna lőnöm, de szerintem még így is én húztam volna a rövidebbet.
Tudom hogy nem a legjobb fegyver és lőszer volt nálam, de akkor is lelomboz mikor ilyen történik. Legalább a meglepetés ereje legyen már meg az alacsony szintű játékosoknak a magas szintű játékosok ellen, de még ez se.
Egyébként mostanában Shoreline raideket megyek, hogy ősszegyűjtsek 5 Salewa-t. (Therapist első küldije) Eddig 3 darab megvan, de hihetetlen milyen ritkán spawnol a Health Resort-ban. Vagy csak simán ellopják mire odaérnék, nem tudom. De direkt végignézem az összes medikális táskát, illetve tudom hogy szokott spawnolni azokon a fehér szekrényeken is, de nem nagyon van szerencsém. Interchange-re meg nem merek menni, mert mindig fosok attól hogy bármikor lelőhetnek, Shoreline-on legalább minimálisan biztonságban érzem magam.
Utoljára szerkesztette: Rony94, 2020.07.08. 21:33:41 -
Paladin #1183 Na basszus... ma, a múltkor emlegetett két flashdrive-os scav run után kb 2 scav menettel, megint usb spawnolt a scavem zsebében... esküszöm direkt csinálják :D -
Egyre inkább érzem, hogy a probléma az én oldalamon van. Abban biztos vagyok nem lövök túl jól azt simán aláírom, de olyan dolgok történnek amit másnál nem látok. Van egy sejtésem, hogy vagy a játékot vagy a rendszert vagy valamit újra kellene rakni. A szerver cserélgetéseket próbálgattam de nem igazán jobb egyiken se. Netem 500 as Digi a játék SSD-n van, az FPS általában stabilan 60 felett, nem szokott nagyon ugrálni a RTT-m a játékban a szervertől függően általában stabil az adott RTT sávban.
Valakinek volt hasonló, hogy újratelepítés után klasszisokkal jobb volt a játék?
Sírás rész példákkal :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amiről beszélek, hogy történnek.
1. 5 méteres harc, 1 helyben guggolok PP-19-el levegő visszatartva 38 as recoil-al, srác bejön faceshield nélkül a teljes tárat beleküldöm az arcába úgy hogy a célkereszt is ott van meg a kék lézer is oda világít, kb. pont az orrára céloztam és azt írja a játék, hogy damage absorbed by armor 286 és minimális sebzés. A srác mozgásból ítélve nem lagg-olt egyáltalán én is 60 RTT-n voltam. És nálam kb minden 2. harc ilyen, sokszor még ha valakit oldalról/hátból lövök fejbe valahogy az elsőre soha nem kap semmit.
2. Kb 15 méteres harc srác armor nélkül (vagy nem sikerült a testét egyáltalán eltalálni, amit kicsit kétlek), kap kb. egy tár 7.62 PS-t, kap egy flash-t majd egy RGD5-t látom hogy törött lábbal próbál arrébb sétálni a gránáttól (közben tárazom), kb 2-3 méterre felrobban tőle, nem hal meg. Ráküldök még kb fél tárat majd lekap a srác 1 Mosin fejessel. A végén a játék írja hogy damage absorbed by armor 4 (lőttem 1 scav et nagyon messziről akin M3 volt, sztem az volt a 4) a sebzést viszont a 8 Scav után nem tudtam kiszámolni de nem halt meg és sejtem, hogy nem volt rajta armor a 4 armor damage miatt.
És ez csak ma.
-
TomStorm #1179 Ja és nem is említettem a kifutás büntetést 10p alatt -
Én Factory-n imádom amikor 15 perckor be spawn-oltat a fürdőbe és kb 3 irányból hallom egyszerre, hogy szaladnak felém és mivel csempe van alattam még a síromat se tudom megásni, hogy legalább csak be kelljen temetni xD -
TomStorm #1177 Többen Speedrunnolni baromság egyedül meg mondjuk 5 körből ha 1 összejön neki örülhet.
Scav-ként én se szeretem ha később tesz be annyi hogy nagy az esélye,hogy kimész a cuccaival na persze nem a 40.percben:D
Bár általában egy üres mapon lootolás nélküli átfutás 6-7 perc -
TomStorm #1176 Nem igazán veszek észre speedrunnereket hogy bennt voltak.Kocsik általában ott vannak helyükön(ha jól tudom egyszer használatosak) és nekem nincs nagyon random útvonalam így loot is meg szokott lenni.
Játékosok biztos futnak az elején azért azt nem mondom de én ilyen baltával rohanó játékosokkal nem találkoztam még.Egyel sem! -
Rocco27 #1175 Reserven még azt is furcsálom, hogy Scavként gyakran berak a 47-48. percnél - gondolom 50. perces a pálya, PMCvel még nem mentem most még rajta, más pályákon küldizek -, mellettem a bunkerek és a tankok, végigfutok rajtuk, de nem nagyon találok BMP cannon lövedéket. WIPE előtt ha nekiültem farmolni ezt, előbb utóbb meglett, akár a játékidő felénél is volt, hogy találtam, de most már kezdés után azonnal felszedi valaki. Csökkent volna a spawn rateje vagy a hatchites speedrunnerek vannak többen akik kezdéskor azonnal felmarkolnak minden fontosat mint minden más pályán is már? :DD
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2020.07.08. 13:34:00 -
Paladin #1174 Hát ja, factoryn nem csoda szerintem. De reserve-en fura, marha régen jártam így utoljára.
(Akkor shoreline-on a scav islandon spawnoltam a zöld nagyládás ház mellett a parton. Körülnéztem, majd a házból kilesett egy pmc, és homlokon lőtt :) - De ez úgy két éve volt.) -
Rocco27 #1173 Óó de utálom mikor bespawnolok Scavként más játékos mellé vagy elé. Épp Reservre vártam 8-10 percet (ez nekünk mostanában teljesen tipikus EU-n), spawn után arrébb mentem pár métert, hogy befeküdjek egy tuti fedezék mellé, pár másodperc múlva fejbelőtt egy Scav játékos. Jó cuccal spawnoltam, ez még bosszantóbbá teszi. Ez amúgy Factoryn régen nagyon gyakori volt... Az is hogy csata közepébe spawnoltatott, hogy gyorsan kihulljak. 2-4 PMC lőtte egymást, én meg azt se tudtam mit csináljak, vagy merre fussak és bumm meg is haltam azonnal. :D
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2020.07.08. 11:52:47 -
Rocco27 #1172 Bár az EoD sokat segít, de azt is könnyen tele lehet pakolni. Aztán az elején mivel még kevés a pénz és mindenhez milliók kellenek - legfőképp a ládák és a Hideout fejlesztésekhez -, lassan lehet beszerezni a ládákat is, hogy megtörténjen végre a helyspórolás, addig meg durván tetriszezni kell, és eladogatni amit csak lehet, úgy is lesz másik helyette. :D
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2020.07.08. 11:34:30 -
Paladin #1171 Véleménye mindenkinek lehet. Szerintem a tied téves. :) -
priluki #1170 jó reklámszöveg ,kb ez lenne az elképzelés ,de a megvalósítás nagyon messze van tőle.. -
Paladin #1169 Jaja, rutinosan már alap :)
A spawn rate meg tényleg úgy tűnik. A hiányzó két darab T-plugot! két napig kerestem... Keveset gyűjtögettem előtte, mert hogy minden tele van vele. Erre tessék... :D
-
Ja ezt már én is régóta így tolom, igaz néha kicsit nehézkesebb elférni, de megoldható :D -
TomStorm #1167 Wipe után én is ezt fogom csinálni.
Nekem első szezonom de már megvan 3 éve a game csak sajnos eddig nem foglalkoztam vele.
Így komolyabban elsőre olyan 150 óra volt 26szint:D
Az átlagomon lvl15 óta folyamatosan javítok.
Most már Shorline,Factory,Custom,Woods megy oda-vissza Interchange úgy félig meddig.
-
Rocco27 #1166 Nekem valahogy mindig olyan érzésem van, hogy amikor találni kell valamit Raidben egy küldihez, mintha annak az adott tárgynak a spawn rate-je jelentősen lecsökkenne. Mivel ez a 2. szezonom a játékban, így kitoltam vele és azonnal elkezdtem gyűjtni minden tárgyat a küldikhez, hogy ne akkor szívjak miután már felvettem a küldetést. :D
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2020.07.07. 21:41:33 -
Érdemes az Escape from Tarkov Hungary discord-ján próbálkozni, sok kezdő is van ott illetve olyan aki szívesen segít. Van külön csapat kereső szoba is, meg minden ami kell.
Utoljára szerkesztette: Metalmilitiakid, 2020.07.07. 20:06:18 -
Rony94 #1164 Sziasztok. Ha valaki keresne emberkét, akivel szívesen raidezne, akkor én szívesen jelentkezem. Még csak 4-es szintű vagyok, mivel csak most kezdtem pár napja a wipe-ot, illetve összesen 100+ órám van a játékban, de amúgy lelkes vagyok. :D -
Ez így szokott lenni általában :D Amikor mész vagy 5 run-t csak azért hogy egy item-et kihozz és az istennek nem spawn-ol, aztán megveszed és az első scav táskájában megleled utána xD -
Paladin #1162 nem volt tétje, így természetesen kijutottam :) -
nordan #1161 de a kérdés ki is jutottál-e vele :P -
Paladin #1160 Leadtam Jaegernek a három (craftolt) flashdrive-ot. Következő két scav runon mind a kétszer flashdrive-val a zsebemben spawnoltam................. :) -
Rocco27 #1159 Köszi, olyan rég használtam már a cserét, hogy teljesen el is felejtettem ezt a jelölőnégyzetet, és nem is láttam hiába verte ki a szemem. :D
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2020.07.07. 11:29:28 -
nordan #1158 jaja a FILL ITEMS-et pipáld be :P -
Paladin #1157 Defaultban be van pipálva, és automatikus (egy ideje). Véletlenül kivehetted a pipát. -
Rocco27 #1156 Újraindítottam, de semmi...ebből szerintem report lesz. Majd lehet megkér az "automatikus üzenet" legyek szíves le is videózni, hogy megértsék a problémát, mert amúgy ha röviden tömören összefoglalod a bugot és megmagyarázod a keletkezését, az nekik kevés. Tapasztalat. 
Update: "Fill items"-re kell kattintanom. Húztam, kattintottam rá, stb. de ezt elfelejtettem...
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2020.07.07. 11:06:10 -
nordan #1155 restartold a gamét , nekem engedi a cserét AH-s cuccokkal is -
Paladin #1154 Nálam nincs gond. A Dealerek elfogadják a nem FIR cuccot is barternél, most vettem valamit próbából, és beszámolja.
Restart?
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2020.07.07. 10:48:14 -
Rocco27 #1153 Nálatok működik a csere kereskedelem a kereskedőknél? Volt pár cuccom keytool-hoz, a maradékot megvettem piacról, de nem engedi becserélni. Egyetlen egy itemet sem érzékel. Az összes most nem FIR-es, de most nézek más cserelehetőséget is, olyat amihez van FIR-es cuccom, de azokat sem érzékeli felhasználáshoz. Gyakorlatilag semmit nem tudok cserélni, mert nem tudom beadni. Valamit változtattak ezek amiről nem tudok vagy ez is bugos lett??? -
Az elejével ismét egyet értek, ez a részlet tényleg semmit nem kíván ami katonai, csak az egészében próbáljuk megtartani a katonai nyelvezetet a "gamer" nyelvezettel szemben.
A emberek nyelvi ismeretébe vetett hitedet viszont irigylem, iszonyat sokat beszéltem olyan játékosokkal akik elviekben tanultak is angolt és mégis fogalmuk sem volt alap dolgokról sem :D Pont ezért nem akarjuk benne hagyni angolul, inkább hangozzon kicsit hülyébben de tudja elképzelni mi az. Sajnos nekünk Hofi szavaira gondolva kell fordítani, ő mondta azt nagyon bölcsen, hogy: Tudod milyen hülye az átlagember? Na felé még annál is hülyébb! :D
A másik részre válaszolva viszont szerintem nincs olyan nagyon sok videó játékos jelentés ebben a játékban legalábbis ami a küldetéseket és a pályákat illeti. A legtöbb teljesen katonaira fordítható ha szeretnéd. Pálya = hadműveleti terület, Küldetés = feladat, Exit= kivonási pont, Objective = célpont(ennek van vagy 20 verziója a különböző kiegészítésekkel).
Nyugodtan válaszolj amíg nem kezd el valaki személyeskedni én nagyon szívesen cserélek véleményt bárkivel :D -
Paladin #1151 Külön díjaztam, hogy az intro videot elevenítették fel az elején. :) -
TomStorm #1150 Brutál lett EP.4 is!! 
-
Paladin #1149 Előrebocsátom, ez már csak lényegtelen vita a vita kedvéért, bocs mindenkitől :)
"Aki használt katonai nyelvezetet, az tudja"
Aki meg játékot használt, az a scenario-t ismeri. Szerinted melyikből van több egy a játékleírás olvasásánál? ;)
Ebben a szövegben egyébként semmi olyan nincs, ami katonai szlengért kiáltana.
Forgatókönyv egyébként azért nem tetszik, mert abból - akár katonai értelemben használva is - hiányzik a videojátékos jelentéstartalom, ami a scenariohoz (szcenárióhoz) hozzákapcsolódott (pálya, küldetés, stb.), így mondatok többségében totál oda nem illőnek hat. Ez pedig ugye egy videojátékos szöveg. Ugyan első leckéim közt volt, hogy ne idegen szóra fordítsak, de ebben az esetben jobb híján én azt választanám :)
Ígérem, megpróbálok nem reagálni a következő válaszodra, mert már így is túlzásba vittem itt a nyelvészkedést :D
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2020.07.06. 08:46:53 -
Én azt értem, csak ezzel semmit nem fordítunk le, mármint aki a scenario-t nem érti, az a szcenáriót se fogja :D
Illetve szerintem a forgatókönyv annyira nem áll messze a dologtól mert végül is egy előre megírt/megtervezett tervet kell követni a játékban. Ahogy katonaság is használja a scenario-t úgy szerintem nálunk se használhatatlan a forgatókönyv, okés hogy nem hangzik túl jól, de szerintem aki használ katonai nyelvezetet az tudja, hogy ott rohadt sok minden nem hangzik jól, de úgy van mert vki úgy találta ki egyszer :D -
Paladin #1147 Itt meg nem száz százalékig egyértelmű, hogy mire gondolt a költő... :) Általában más játékokban küldetés, vagy 'pálya', stb. szokott lenni a legjobb megfelelő, de itt a szövegkörnyezetből úgy tűnik, hogy inkább a mostani map-okra gondol, pontosabban helyszín+feladat kombinációkra.
Szóval ja, jobb helyettesítő nem jut eszembe.
De azért jelzem, hogy a "szcenárió" ebben a formában szerepel a magyar idegen szavak szótárában, szóval ha nem is elegáns, de használható :)
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2020.07.05. 18:55:39 -
Az a baj, hogy nem hagyhatunk minden szót angolul amire nincs túl jó magyar szó :D Rohadt sok ilyen van sajnos am. a játékban... -
nordan #1145 az komoly :D ez az első verzió nagyon népszerű lesz a cheaterek körében, nem mellesleg a legprofibb gamereket , ilyen Shroud meg Lupo, Veritas, Sacriel szintü playereket is sokszor úgy leszedik mint a huzat......értelmetlen -
Paladin #1144 Miért kéne katonai? Épp hogy egy játék működéséről írnak :)
Btw bármi jobb lenne, még az is, hogy scenario-nak van hagyva :)