2093
escapefromtarkov.com | elővétel | térkép | reddit | kezdőknek segítség | bővebb gyorstalpaló | küldetések magyarul
-
Paladin #1169 Jaja, rutinosan már alap :)
A spawn rate meg tényleg úgy tűnik. A hiányzó két darab T-plugot! két napig kerestem... Keveset gyűjtögettem előtte, mert hogy minden tele van vele. Erre tessék... :D
-
#1168 Ja ezt már én is régóta így tolom, igaz néha kicsit nehézkesebb elférni, de megoldható :D -
TomStorm #1167 Wipe után én is ezt fogom csinálni.
Nekem első szezonom de már megvan 3 éve a game csak sajnos eddig nem foglalkoztam vele.
Így komolyabban elsőre olyan 150 óra volt 26szint:D
Az átlagomon lvl15 óta folyamatosan javítok.
Most már Shorline,Factory,Custom,Woods megy oda-vissza Interchange úgy félig meddig.
-
Rocco27 #1166 Nekem valahogy mindig olyan érzésem van, hogy amikor találni kell valamit Raidben egy küldihez, mintha annak az adott tárgynak a spawn rate-je jelentősen lecsökkenne. Mivel ez a 2. szezonom a játékban, így kitoltam vele és azonnal elkezdtem gyűjtni minden tárgyat a küldikhez, hogy ne akkor szívjak miután már felvettem a küldetést. :D
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2020.07.07. 21:41:33 -
#1165 Érdemes az Escape from Tarkov Hungary discord-ján próbálkozni, sok kezdő is van ott illetve olyan aki szívesen segít. Van külön csapat kereső szoba is, meg minden ami kell.
Utoljára szerkesztette: Metalmilitiakid, 2020.07.07. 20:06:18 -
Rony94 #1164 Sziasztok. Ha valaki keresne emberkét, akivel szívesen raidezne, akkor én szívesen jelentkezem. Még csak 4-es szintű vagyok, mivel csak most kezdtem pár napja a wipe-ot, illetve összesen 100+ órám van a játékban, de amúgy lelkes vagyok. :D -
#1163 Ez így szokott lenni általában :D Amikor mész vagy 5 run-t csak azért hogy egy item-et kihozz és az istennek nem spawn-ol, aztán megveszed és az első scav táskájában megleled utána xD -
Paladin #1162 nem volt tétje, így természetesen kijutottam :) -
nordan #1161 de a kérdés ki is jutottál-e vele :P -
Paladin #1160 Leadtam Jaegernek a három (craftolt) flashdrive-ot. Következő két scav runon mind a kétszer flashdrive-val a zsebemben spawnoltam................. :) -
Rocco27 #1159 Köszi, olyan rég használtam már a cserét, hogy teljesen el is felejtettem ezt a jelölőnégyzetet, és nem is láttam hiába verte ki a szemem. :D
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2020.07.07. 11:29:28 -
nordan #1158 jaja a FILL ITEMS-et pipáld be :P -
Paladin #1157 Defaultban be van pipálva, és automatikus (egy ideje). Véletlenül kivehetted a pipát. -
Rocco27 #1156 Újraindítottam, de semmi...ebből szerintem report lesz. Majd lehet megkér az "automatikus üzenet" legyek szíves le is videózni, hogy megértsék a problémát, mert amúgy ha röviden tömören összefoglalod a bugot és megmagyarázod a keletkezését, az nekik kevés. Tapasztalat.
Update: "Fill items"-re kell kattintanom. Húztam, kattintottam rá, stb. de ezt elfelejtettem...
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2020.07.07. 11:06:10 -
nordan #1155 restartold a gamét , nekem engedi a cserét AH-s cuccokkal is -
Paladin #1154 Nálam nincs gond. A Dealerek elfogadják a nem FIR cuccot is barternél, most vettem valamit próbából, és beszámolja.
Restart?
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2020.07.07. 10:48:14 -
Rocco27 #1153 Nálatok működik a csere kereskedelem a kereskedőknél? Volt pár cuccom keytool-hoz, a maradékot megvettem piacról, de nem engedi becserélni. Egyetlen egy itemet sem érzékel. Az összes most nem FIR-es, de most nézek más cserelehetőséget is, olyat amihez van FIR-es cuccom, de azokat sem érzékeli felhasználáshoz. Gyakorlatilag semmit nem tudok cserélni, mert nem tudom beadni. Valamit változtattak ezek amiről nem tudok vagy ez is bugos lett??? -
#1152 Az elejével ismét egyet értek, ez a részlet tényleg semmit nem kíván ami katonai, csak az egészében próbáljuk megtartani a katonai nyelvezetet a "gamer" nyelvezettel szemben.
A emberek nyelvi ismeretébe vetett hitedet viszont irigylem, iszonyat sokat beszéltem olyan játékosokkal akik elviekben tanultak is angolt és mégis fogalmuk sem volt alap dolgokról sem :D Pont ezért nem akarjuk benne hagyni angolul, inkább hangozzon kicsit hülyébben de tudja elképzelni mi az. Sajnos nekünk Hofi szavaira gondolva kell fordítani, ő mondta azt nagyon bölcsen, hogy: Tudod milyen hülye az átlagember? Na felé még annál is hülyébb! :D
A másik részre válaszolva viszont szerintem nincs olyan nagyon sok videó játékos jelentés ebben a játékban legalábbis ami a küldetéseket és a pályákat illeti. A legtöbb teljesen katonaira fordítható ha szeretnéd. Pálya = hadműveleti terület, Küldetés = feladat, Exit= kivonási pont, Objective = célpont(ennek van vagy 20 verziója a különböző kiegészítésekkel).
Nyugodtan válaszolj amíg nem kezd el valaki személyeskedni én nagyon szívesen cserélek véleményt bárkivel :D -
Paladin #1151 Külön díjaztam, hogy az intro videot elevenítették fel az elején. :) -
TomStorm #1150 Brutál lett EP.4 is!!
-
Paladin #1149 Előrebocsátom, ez már csak lényegtelen vita a vita kedvéért, bocs mindenkitől :)
"Aki használt katonai nyelvezetet, az tudja"
Aki meg játékot használt, az a scenario-t ismeri. Szerinted melyikből van több egy a játékleírás olvasásánál? ;)
Ebben a szövegben egyébként semmi olyan nincs, ami katonai szlengért kiáltana.
Forgatókönyv egyébként azért nem tetszik, mert abból - akár katonai értelemben használva is - hiányzik a videojátékos jelentéstartalom, ami a scenariohoz (szcenárióhoz) hozzákapcsolódott (pálya, küldetés, stb.), így mondatok többségében totál oda nem illőnek hat. Ez pedig ugye egy videojátékos szöveg. Ugyan első leckéim közt volt, hogy ne idegen szóra fordítsak, de ebben az esetben jobb híján én azt választanám :)
Ígérem, megpróbálok nem reagálni a következő válaszodra, mert már így is túlzásba vittem itt a nyelvészkedést :D
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2020.07.06. 08:46:53 -
#1148 Én azt értem, csak ezzel semmit nem fordítunk le, mármint aki a scenario-t nem érti, az a szcenáriót se fogja :D
Illetve szerintem a forgatókönyv annyira nem áll messze a dologtól mert végül is egy előre megírt/megtervezett tervet kell követni a játékban. Ahogy katonaság is használja a scenario-t úgy szerintem nálunk se használhatatlan a forgatókönyv, okés hogy nem hangzik túl jól, de szerintem aki használ katonai nyelvezetet az tudja, hogy ott rohadt sok minden nem hangzik jól, de úgy van mert vki úgy találta ki egyszer :D -
Paladin #1147 Itt meg nem száz százalékig egyértelmű, hogy mire gondolt a költő... :) Általában más játékokban küldetés, vagy 'pálya', stb. szokott lenni a legjobb megfelelő, de itt a szövegkörnyezetből úgy tűnik, hogy inkább a mostani map-okra gondol, pontosabban helyszín+feladat kombinációkra.
Szóval ja, jobb helyettesítő nem jut eszembe.
De azért jelzem, hogy a "szcenárió" ebben a formában szerepel a magyar idegen szavak szótárában, szóval ha nem is elegáns, de használható :)
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2020.07.05. 18:55:39 -
#1146 Az a baj, hogy nem hagyhatunk minden szót angolul amire nincs túl jó magyar szó :D Rohadt sok ilyen van sajnos am. a játékban... -
nordan #1145 az komoly :D ez az első verzió nagyon népszerű lesz a cheaterek körében, nem mellesleg a legprofibb gamereket , ilyen Shroud meg Lupo, Veritas, Sacriel szintü playereket is sokszor úgy leszedik mint a huzat......értelmetlen -
Paladin #1144 Miért kéne katonai? Épp hogy egy játék működéséről írnak :)
Btw bármi jobb lenne, még az is, hogy scenario-nak van hagyva :) -
#1143 Ha tudsz rá jobb katonai (nem számítógépes) szót akkor várjuk szeretettel és amint lehet lecseréljük :D -
Paladin #1142 A scenario valóban elsődlegesen forgatókönyvet jelent, de a számítógépes játékok világában nem annyira :) (már ha feltételezem, hogy angolból van fordítva, mert nem ismerem az eredetit).
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2020.07.05. 08:24:12 -
Paladin #1141 Nikita tudja, mit akar, ezek szerint te nem tudtad.
Ezer éve szó van róla, hogy idővel a traderek bekerülnek a világba. -
#1140 Erre pedig csak a hivatalos infót tudom adni válaszul.
A szó klasszikus jelentésében nem, a játék nem lesz meccsekre osztott. Több játékmódja is lesz. A játékosnak csak egy élete van és amikor meghal elveszít mindent amit helyszínre hozott vagy ott talált.<br />Az első és nélkülözhetetlen játék mód elérhető lesz a játék kiadásakor, ez pedig a sztori mód. A meccs (tipikusan 1-1.5 óra hosszú) egy hatalmas nyílt területen lesz, kb. 5-10 négyzetkilóméteren. A játékosnak egymást követően kell majd véghezvinnie ezeket a különböző raid forgatókönyveket, több lehetséges kijárattal, melyeket a játék története határoz meg. Egy forgatóköny befejezésével a játékos megnyit egy újabbat. A játékos bármikor visszatérhet a már egyszer befejezett forgatókönyvre ha egy bizonyos tárgyat keres vagy jobban felszeretné fedezni a helyet (melyek új mellékküldetések és helyszínek felfedezéséhez vezethet)..<br />Ha az összes forgatókönyvet (körülberül 10 lesz belülök) teljesíted, akkor szabadon mozoghatsz majd a világban. Ebbe a módban a játékos egy kb. 15 négyzetkilóméteres területet járhat be bármilyen időlimit nélkül. Ezen felül, a játékban lesz egy Aréna mód, ami meglehetősen hasonlítani fog a gladiátor harcokra.<br />Tehát, technikailag igaz, hogy EFT-ben vannak meccsek a forgatókönyv módban, de ezeket a történet határozza meg, ahol a játékosnak el kell menekülnie Tarkov-ból. A Szabad módban nem lesz idő limit, az Aréna módban a meccs végét a játékos vagy az ellenfele halála fogja jelenteni. -
#1139 Vicces, hogy azt hiszed hogy Nikita bárkire is hallgat, pont ugyanúgy leszarja a streamer-eket is xD -
nordan #1138 sztem Nikita nagyon nem tudja mit akar már....túlvan csavarva,közben a játék népszerűsége egyre csökken ,mert a casual játékosok akik nem streamerek és nem tudnak napi 12-14 órát játszani kiégnek,mert szórakozni akarnak, és nem baj ha nehéz a játék,de kezd átmenni egy elmebeteg fokozatba....kereskedők a mapen? sokszor örülök,ha nem szednek le az első 2 percben a saját felszerelésemmel, mennyit maradjunk a pályán? 2-3 órát? tiszta hülye lett Nikita
azt támogatom,hogy legyen minden egybe nyitva,de betudj menni bárhova kezdésre ahova szeretnél, tudom nagyon leszarja a játékosokat csak arra a pár streammerre halgat akik 360 fokos pörgőforgó lövésekkel négyesével szedik a squadokat, gecire unják már a játékot 3 nap alatt kimaxolják a gamma konténert a maradék 90% meg örül ha talál egy blackrock chestet 1 hét alatt és kitudja vinni.... -
JonasSandor #1137 2021-es megjelenés lesz ebből akkor. -
TomStorm #1136 Nyissák meg a pályákat.Döntsék el a Raid időket+nerfeljék be a kaját,piát.Scavokat tegyék ugyanolyan erősre mindenhol.
Maradjanak a kijutási pontok ha valaki ki akar menni és legyen egy bővebb idő limites kijutási lehetőség mondjuk 24h(igazi napszakváltással)úgy hogy össze van kötve minden.Mint PMC mint Scav egyaránt! -
TomStorm #1135 Nekem jó így ahogy van:)
Ez a Dayz téma eléggé sántít.Ott gyakorlatilag semmi nincs.Ki se tudsz jutni.Ott maradsz örökre.
Itt EFT címből már ki lehet hámozni a lényeget,sztorit kreálni köré.
Nem hinném hogy eltérnének a lényegtől ami eddig volt hogy legyen egy üres Dayz klón.
Annak értelme semmi.
Kereskedőket meg betenni pályákra abszolute hülyeség.Minek??
Nem mindegy hol vannak?Ki a frász akar háború közben kereskedni,háborús övezetben ráadásul. -
TomStorm #1134 Ja hát az még odébb van!:)
Köszi!! -
nordan #1133 szept/okt -
TomStorm #1132 Mikor lesz kb.a köv wipe? -
nordan #1131 addig is, jó erre belogolni
-
#1130 Nyugi már jó eséllyel a 12.9-ben wipe lesz :D