Escape from Tarkov

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nálatok működik a csere kereskedelem a kereskedőknél? Volt pár cuccom keytool-hoz, a maradékot megvettem piacról, de nem engedi becserélni. Egyetlen egy itemet sem érzékel. Az összes most nem FIR-es, de most nézek más cserelehetőséget is, olyat amihez van FIR-es cuccom, de azokat sem érzékeli felhasználáshoz. Gyakorlatilag semmit nem tudok cserélni, mert nem tudom beadni. Valamit változtattak ezek amiről nem tudok vagy ez is bugos lett???

AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse

Metalmilitiakid
Az elejével ismét egyet értek, ez a részlet tényleg semmit nem kíván ami katonai, csak az egészében próbáljuk megtartani a katonai nyelvezetet a "gamer" nyelvezettel szemben.
A emberek nyelvi ismeretébe vetett hitedet viszont irigylem, iszonyat sokat beszéltem olyan játékosokkal akik elviekben tanultak is angolt és mégis fogalmuk sem volt alap dolgokról sem 😄 Pont ezért nem akarjuk benne hagyni angolul, inkább hangozzon kicsit hülyébben de tudja elképzelni mi az. Sajnos nekünk Hofi szavaira gondolva kell fordítani, ő mondta azt nagyon bölcsen, hogy: Tudod milyen hülye az átlagember? Na felé még annál is hülyébb! 😄

A másik részre válaszolva viszont szerintem nincs olyan nagyon sok videó játékos jelentés ebben a játékban legalábbis ami a küldetéseket és a pályákat illeti. A legtöbb teljesen katonaira fordítható ha szeretnéd. Pálya = hadműveleti terület, Küldetés = feladat, Exit= kivonási pont, Objective = célpont(ennek van vagy 20 verziója a különböző kiegészítésekkel).

Nyugodtan válaszolj amíg nem kezd el valaki személyeskedni én nagyon szívesen cserélek véleményt bárkivel 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Külön díjaztam, hogy az intro videot elevenítették fel az elején. 😊
Brutál lett EP.4 is!!<#violent>
Előrebocsátom, ez már csak lényegtelen vita a vita kedvéért, bocs mindenkitől 😊

"Aki használt katonai nyelvezetet, az tudja"
Aki meg játékot használt, az a scenario-t ismeri. Szerinted melyikből van több egy a játékleírás olvasásánál? 😉
Ebben a szövegben egyébként semmi olyan nincs, ami katonai szlengért kiáltana.

Forgatókönyv egyébként azért nem tetszik, mert abból - akár katonai értelemben használva is - hiányzik a videojátékos jelentéstartalom, ami a scenariohoz (szcenárióhoz) hozzákapcsolódott (pálya, küldetés, stb.), így mondatok többségében totál oda nem illőnek hat. Ez pedig ugye egy videojátékos szöveg. Ugyan első leckéim közt volt, hogy ne idegen szóra fordítsak, de ebben az esetben jobb híján én azt választanám 😊

Ígérem, megpróbálok nem reagálni a következő válaszodra, mert már így is túlzásba vittem itt a nyelvészkedést 😄
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2020.07.06. 08:46:53
Metalmilitiakid
Én azt értem, csak ezzel semmit nem fordítunk le, mármint aki a scenario-t nem érti, az a szcenáriót se fogja 😄
Illetve szerintem a forgatókönyv annyira nem áll messze a dologtól mert végül is egy előre megírt/megtervezett tervet kell követni a játékban. Ahogy katonaság is használja a scenario-t úgy szerintem nálunk se használhatatlan a forgatókönyv, okés hogy nem hangzik túl jól, de szerintem aki használ katonai nyelvezetet az tudja, hogy ott rohadt sok minden nem hangzik jól, de úgy van mert vki úgy találta ki egyszer 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Itt meg nem száz százalékig egyértelmű, hogy mire gondolt a költő... 😊 Általában más játékokban küldetés, vagy 'pálya', stb. szokott lenni a legjobb megfelelő, de itt a szövegkörnyezetből úgy tűnik, hogy inkább a mostani map-okra gondol, pontosabban helyszín+feladat kombinációkra.
Szóval ja, jobb helyettesítő nem jut eszembe.
De azért jelzem, hogy a "szcenárió" ebben a formában szerepel a magyar idegen szavak szótárában, szóval ha nem is elegáns, de használható 😊
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2020.07.05. 18:55:39
Metalmilitiakid
Az a baj, hogy nem hagyhatunk minden szót angolul amire nincs túl jó magyar szó 😄 Rohadt sok ilyen van sajnos am. a játékban...

az komoly 😄 ez az első verzió nagyon népszerű lesz a cheaterek körében, nem mellesleg a legprofibb gamereket , ilyen Shroud meg Lupo, Veritas, Sacriel szintü playereket is sokszor úgy leszedik mint a huzat......értelmetlen
Miért kéne katonai? Épp hogy egy játék működéséről írnak 😊
Btw bármi jobb lenne, még az is, hogy scenario-nak van hagyva 😊
Metalmilitiakid
Ha tudsz rá jobb katonai (nem számítógépes) szót akkor várjuk szeretettel és amint lehet lecseréljük 😄

A scenario valóban elsődlegesen forgatókönyvet jelent, de a számítógépes játékok világában nem annyira 😊 (már ha feltételezem, hogy angolból van fordítva, mert nem ismerem az eredetit).
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2020.07.05. 08:24:12
Nikita tudja, mit akar, ezek szerint te nem tudtad.
Ezer éve szó van róla, hogy idővel a traderek bekerülnek a világba.
Metalmilitiakid
Erre pedig csak a hivatalos infót tudom adni válaszul.

A szó klasszikus jelentésében nem, a játék nem lesz meccsekre osztott. Több játékmódja is lesz. A játékosnak csak egy élete van és amikor meghal elveszít mindent amit helyszínre hozott vagy ott talált.<br />Az első és nélkülözhetetlen játék mód elérhető lesz a játék kiadásakor, ez pedig a sztori mód. A meccs (tipikusan 1-1.5 óra hosszú) egy hatalmas nyílt területen lesz, kb. 5-10 négyzetkilóméteren. A játékosnak egymást követően kell majd véghezvinnie ezeket a különböző raid forgatókönyveket, több lehetséges kijárattal, melyeket a játék története határoz meg. Egy forgatóköny befejezésével a játékos megnyit egy újabbat. A játékos bármikor visszatérhet a már egyszer befejezett forgatókönyvre ha egy bizonyos tárgyat keres vagy jobban felszeretné fedezni a helyet (melyek új mellékküldetések és helyszínek felfedezéséhez vezethet)..<br />Ha az összes forgatókönyvet (körülberül 10 lesz belülök) teljesíted, akkor szabadon mozoghatsz majd a világban. Ebbe a módban a játékos egy kb. 15 négyzetkilóméteres területet járhat be bármilyen időlimit nélkül. Ezen felül, a játékban lesz egy Aréna mód, ami meglehetősen hasonlítani fog a gladiátor harcokra.<br />Tehát, technikailag igaz, hogy EFT-ben vannak meccsek a forgatókönyv módban, de ezeket a történet határozza meg, ahol a játékosnak el kell menekülnie Tarkov-ból. A Szabad módban nem lesz idő limit, az Aréna módban a meccs végét a játékos vagy az ellenfele halála fogja jelenteni.

Metalmilitiakid
Vicces, hogy azt hiszed hogy Nikita bárkire is hallgat, pont ugyanúgy leszarja a streamer-eket is xD

sztem Nikita nagyon nem tudja mit akar már....túlvan csavarva,közben a játék népszerűsége egyre csökken ,mert a casual játékosok akik nem streamerek és nem tudnak napi 12-14 órát játszani kiégnek,mert szórakozni akarnak, és nem baj ha nehéz a játék,de kezd átmenni egy elmebeteg fokozatba....kereskedők a mapen? sokszor örülök,ha nem szednek le az első 2 percben a saját felszerelésemmel, mennyit maradjunk a pályán? 2-3 órát? tiszta hülye lett Nikita

azt támogatom,hogy legyen minden egybe nyitva,de betudj menni bárhova kezdésre ahova szeretnél, tudom nagyon leszarja a játékosokat csak arra a pár streammerre halgat akik 360 fokos pörgőforgó lövésekkel négyesével szedik a squadokat, gecire unják már a játékot 3 nap alatt kimaxolják a gamma konténert a maradék 90% meg örül ha talál egy blackrock chestet 1 hét alatt és kitudja vinni....
2021-es megjelenés lesz ebből akkor.
Nyissák meg a pályákat.Döntsék el a Raid időket+nerfeljék be a kaját,piát.Scavokat tegyék ugyanolyan erősre mindenhol.
Maradjanak a kijutási pontok ha valaki ki akar menni és legyen egy bővebb idő limites kijutási lehetőség mondjuk 24h(igazi napszakváltással)úgy hogy össze van kötve minden.Mint PMC mint Scav egyaránt!
Nekem jó így ahogy van😊

Ez a Dayz téma eléggé sántít.Ott gyakorlatilag semmi nincs.Ki se tudsz jutni.Ott maradsz örökre.
Itt EFT címből már ki lehet hámozni a lényeget,sztorit kreálni köré.
Nem hinném hogy eltérnének a lényegtől ami eddig volt hogy legyen egy üres Dayz klón.
Annak értelme semmi.

Kereskedőket meg betenni pályákra abszolute hülyeség.Minek??
Nem mindegy hol vannak?Ki a frász akar háború közben kereskedni,háborús övezetben ráadásul.
Ja hát az még odébb van!😊
Köszi!!
szept/okt
Mikor lesz kb.a köv wipe?
addig is, jó erre belogolni

Metalmilitiakid
Nyugi már jó eséllyel a 12.9-ben wipe lesz 😄

háááát 33-as vagyok és még 1-es mastery-n sincs egyik fegyóm se.....én a RL meló miatt a hideoutomat szeretném megtartani inkább, a korona miatt most volt időm rá,de ha beindul a munka, nekem ez a game kuka lesz
lesz itt akkora flame war hogy jajj... epic facepalm, vendor helyek széjjel lesznek campelve 24/7 időben.

party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo

Fegyver tapasztalatok megmaradnak.Többit vigyék😊
Metalmilitiakid
Lesz küldi, az lesz a Story mode és amint a fő küldi szállal végzel akkor összenyílik az összes pálya és utána a mellék küldiket szabadon csinálhatod, a Hideout-al is annyi lesz, hogy lesz majd X hely ahonnan le tudsz jutni oda.

semmi bajom nem lenne azzal,ha nem lenne menü és a Hideoutomba paklolnám a cumókat,de az,hogy nullára nyomják ilyen sűrün a teljes játékidődet az totális faszság! legalább a Hideout meg a küldik megmaradhatnának! nekem van olyan küldi amit egy hétig csináltam.......
és mindent elvesznek tőled 3-4 havonta..................
Metalmilitiakid
Én erről sztem már lassan több mint 1 éve szó van. Sőt ahogy ki lesz adva a játék az össze pálya is össze lesz nyitva. Csak az úgynevezett "Story mode"-ban fogsz a most létező pályákon játszani. Még a Hideout-od is tudtommal valahol a pályán lesz valahol. A menüben bármi csinálás az teljesen meglesz szüntetve mint pl. dayz-ben vagy társai. Csak a játék lesz és élj túl, ennyi. Amióta elindult a játék az volt a cél, hogy ezt elérjük, csak az rohadt sokáig tart összehozni és addig azért működik így a dolog.

Minden más játékot felejts el.Ez teljesen más.
Realisztikus az egész,kemény,nehéz,nem sajnál meg a gép.Ha nem vagy jó,lelőnek.Ha nem tervezed meg az utad véged van.
Nagy odafigyelést igényel minden másodperce a programnak!Nagy a tét.Elbuksz mindent ha nem biztosítod be cuccaidat ami pénzbe kerül,nem kevésbe és ha felveszi más akkor mindened elveszett amit bevittél.
Adott pályán botok(scavok) playerek bárhol ott lehetnek.
Küldetés rendszer a szokásos szerezd meg,rakd össze,nyírj ki x ellent stb..

Higgatság,nyugotság kell hozzá!Máshogy nem fog menni

Cserébe kapsz egy nagyon szép,igényes játékot,remek hangulattal,élethű megvalósítással!
ha elakarsz adni valamit bekell menned egy mapra ahol az adott kereskedő lesz.............ez milyen már?? ez az ember/Nikita/ tök hülye baszki, agyára ment a sok pénz

mennyi esélyed lesz bármit is eladni? találsz bent cuccokat ,de mondjuk Prapor nem veszi meg akkor menj el a Vendorhoz a cuccoddal ott éld túl a vendort kempelőket, add el amit Prapor megvesz majd éld túl az exctractot....aztán a maradék loottal menj be egy másik mapre ott játszd el ugyanezt add el a maradékot a másik vendornak és ha még mindig élsz menned kell még egy mapot,mert mondjuk a fegyverkiegeket nem tudod eladni csak egy harmadik vendornak...,deeee közben amit találsz azt ki is dobhatod mert mehetsz vissza megint a Praporos mapre......
megint wipe lesz 0.13 ban...elmennek a picsába,de komolyan
okosan van ez kitalálva,hogy az olcsó szeméttel ne tudd magad halálra kereskedni
én 2 napig néztem videókat a vétel előtt és utáni hetekig csak néztem mint Rozi a moziban........nem fogja 9sszefoglalni neked senki 2 mondatban
drop
értem köszi a vélaszokat

Metalmilitiakid
Ezzel nagyrészt egyetértek én is, így sok értelme nincs a Flea-nek és feleslegesen van bent, bár felőlem ki vehetnék az égeszet, az lenne a leghasznosabb. Mint anno hogy csak a Trader-ektől tudtál vásárolni meg eladni.

Ja látom. Van két sealing foamom, 200k Roubel a minimum ár a piacon. Ok, akkor dobjuk fel a mienket is, mert jó pénzt lehet értük most kapni, ráadásul 2 is van, amire most nincs szükség. Felrakás előtt látom, hogy a kettőre amiért 400k Roubelt kapnék ha megvennék, 189k Roubel feet kellene fizetnem, és ugye még az eladás sincs garantálva... :@ Kamuból megnéztem mi lenne ha 5M Roubelért hirdetném meg, kapaszkodj meg, 44M Roubel lenne a fee. Szerintem ezek túltolták a vodkát odaát... mindennek annyi az ára amennyiért megveszik, ők rakták be a piacot, de gyakorlatilag teljesen el akarják lehetetleníteni a használatát a hülye szabályozásukkal. Értem én hogy RTM ellen harcolnak, vagy esetleg egyes esetekben rájuk fogni, de ez mind kicseszés a normál, átlag játékosok felé...
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2020.07.04. 12:40:34

AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse

Metalmilitiakid
Egyedül a rendes DVD-s verzióknál volt ez opció anno, de sztem már ott se hagyják, azért halnak meg a GameStop-ok is vagy mi a neve, ahol tudtál használt játékot venni.

Feveszed a felszerelést, spawnolsz, mész, megállsz, mész, lősz, meghalsz, káromkodsz, és kezded az elejétől.
Digitálisan sosem a te tulajdonod a játék. Steam-en is "csak" bérled a játékokat. Ha valamilyen módon megszűnne a Steam, a játékaid örökre elvesznek.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

mondjuk miért ne adhatnám el? az én tulajdonom....képzeljétek el milyen durva lenne ha nem adhatnád el a kocsid hanem minden alkalommal újat kellene venned
szerintem banolják aki megveszi az hétszentség.....az IP címes mismásolásokat nagyon nem szereti Nikita
Metalmilitiakid
Úgy emlékszem nem nagyon szeretik a játék eladogatást és most amúgy is rá vannak állva a valós pénzért kereskedőkre szal nem túl jó ötlet eladni így. Legalábbis aki megveszi lehet, hogy hamar bannolva lesz.

drop
sziasztok nem tudja valaki hogy lehet eladni a játékot mert nem játszom vele és kb nem is nagyon játszatom még elején de egyedül nem igazán jó

youtube
Sziasztok,a játék vásárlása előtt allok,valaki írna egy kis leírást a játékról köszönöm

Metalmilitiakid
Add már meg az elérhetőségét 😄 Nekem csak 116409-ért veszi.

Therapist meg 134-ért veszi 😄