2107
  • Metalmilitiakid
    Én már megszoktam, de ettől még ez a módszer sem realisztikus :)
    Pont ezért nem játszok random emberekkel és általában csak Duo nagyon max Trio. Mert sajnos afelett a legtöbb ember már nem képes rendesen kommunikálni és figyelni a másikra. Nagy szerencse ha találsz olyan embereket akikben megvan a fegyelem ahhoz, hogy mondják mindig becsületesen, hogy hova mennek és mit néznek.
  • TomStorm
    Ha meg rohangálás van,ész nélkül kapkodás akkor annak a squad-nak úgyis annyi:D
  • TomStorm
    Oké de van egy rossz hírem.Nem fogják ezt beletenni úgyhogy szokd meg:)
    Hozzáteszem nekem ezzel sose volt gondom társak helyezkedésével főleg ha van egy leader.Duo-ba meg mindig tudom hol van
  • Metalmilitiakid
    Ez már egyre több pályán egyre több kijáratnál működik. Szerintem már kb minden pályán van olyan amihez vmit csinálni kell. Kivéve Factory.
  • Metalmilitiakid
    Ezzel nem értek egyet. Szerintem pont, hogy az nevetséges, hogy nem tudod külsőre megkülönböztetni az embert. A karszalag az vicc, bárkin lehet épp olyan színű mint rajtad. Ami szerintem lebutítja a játékot és nagyon kivesz az élményből az a következő.
    "Jó akkor háromra mindenki lehasal!"
    "QE QE GYORSAN"
    "Én vagyok az ajtóban, miért lősz rám?????"
    "Rajtad van TV meg ACHC??"
    És mind ez 10 méteren belül lévő emberek közt. Na ez az ami igazán nem való a játékba. Egy apró zöld pont senkit nem zavarna, kb 2 nap után már fel se tűnne, hogy "kivesz a valóságból".
  • TomStorm
    Én nagyon szeretem Tarkov harcászati/Fegyverkezési részét nagyon igényes a mozgás is a grafika is a statisztikai része de bakker Deatmatch alapú az egesz még mindig!!És nem erről volt szó!Ezt teszteljük 5 éve!Ezt kellene már végre felfogniuk fejlesztőknek akik ezidáig tele vannak pénzel és képtelenek akár egy új mapot is megnyitni ami roadmap szerint a 100%-os nyitás szerintem 2 éve lajárt:D
  • TomStorm
    És a kijutási ponthoz is valami feladat nem odaállsz és kinnt vagy..
  • TomStorm
    Ne azt ne.Az nagyon lebutítja a játékot.Ott a karszalag fehér az elég.
    Kifutások meg pont ezért vannak amit írtam.Egyszer úgyis ki kell menni hát nem mindegy mikor megy ki aki akar?
    Ha lenne egy nagyobb map(összekötve minden) és csekély kijutási pont esetleg 1-2 safe zone traderrel időlimit nélkül na az adná nagyon!
  • Metalmilitiakid
    Nem magával a K/D ratio-val van a baj, az nem baj ha van egy mutató. A probléma azzal van, hogy sok játékos arra játszik csak, hogy beszalad levadászik annyi PMC-t amennyiből úgy érzi, hogy elég cuccot összeszed ami neki kell és nem fér több majd kiszalad. Max még megnézi a drága cuccok spawn-ját. Nem csinálnak Task-ot meg semmi ilyesmit, egyszerűen csak egy Free for all FPS játékként tekintik ahol ki kell jönni ahhoz hogy egy új kör kezdődjön. Ezért akarják pl. a karma rendszert behozni a Voip-al. Mert ha nehezedik a játék ha mindenkit lelősz aki mozog akkor ráfognak szokni, hogy nem vadásznak le mindenkit mert lehet, hogy USEC vagy Bear kitudja (azt, hogy miként lehet majd őket megkülönböztetni az engem is érdekelne) és akkor utána mindenki őket vadássza majd. Valahogy azt kell elérni, hogy megváltozzon a játékosok nézőpontja a játékról. Pl. én úgy játszom ahogy lentebb leírtam és volt már rá példa, hogy Discord-on random sráccal elmentem Duo-ba (azóta se teszek ilyet) és konkrétan majdnem undorodva mondta, hogy "Én nem fogok Rat-ként játszani.", pedig aztán én közöl se vagyok a Rat valós fogalmához.

A megkülönböztetésről, meg Veritas-nak volt egy jó ötlete és azt támogatnám am. Hogy ha valakivel Squad-ban vagy és szabad rálátásod van a fejére vagy a felsőtestére és 10 méteren belül van akkor legyen már rajta egy kis színes jel, hogy friendly. Értem én hogy realistic, de a valóságban nem 2 arc van és mindenki full ugyanazt a gear-t hordja hanem megismered egy ismerős arcát vagy felszerelését még nyomás alatt is azért nagyrészt. Pl. ne legyen látható falon/bokron át, tűnjön el, ha flash/concussion hatása alatt állsz, de szerintem alapból kellene a játékba.
  • undY1ng #1697
    Akkor csak én vagyok az aki jelenleg nagyon élvezi a játékot, pedig már 500+ óra van benne és még mindig nem tudom megunni a kiégések ellenére is.
    Viszont tapasztalom azt is amit metalkid ír... én reménykedem benne, hogy ha egyszer megjelenik, ugyanúgy fent fog jó sokáig állni, mert még egy ilyen FPS nincs a piacon, az tuti.
  • TomStorm
    Azokba mind zombik meg mutánsok vannak:D
    Ez azoktól komolyabb de Off topik hagyjuk
  • TomStorm
    Szerintem ebből már az alapötlet nem lesz megvalósítva.Sajnos..
    Flea Market is egy jó nagy baromság volt részükről.Elötte nekem jobban tetszett még ez nem volt.
    De hát annyit ötleteltünk már és vártunk hogy én pl.belefáradtam.
    Tarkov utcái is bepromózva anno feleslegesen.El se kezdték szerintem csak egy ötlet volt az is:D

K/D ratio-t végleg eltörölném.Főleg egy "survivor" játékban.
    Időkorlát még mindig?!?Minek?Had maradjak már bennt addig még akarok legalább ezeken a mini térképeken!Majd kimegyek ha akarok meg mindenki.
    Jó volt ez nem azt mondom de mostanra ez a nulla fejlesztés így 6 év után vicc..
  • Metalmilitiakid
    Nagyon hosszú szájcséplés, de már le akartam írni valahová. A jelenlegi meglátásom a játék egy részéről.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nemrég(amikor levették a Tetriz barter-t 100 db-re) volt Onepeg-nek egy videója amiben arról beszélt, hogy igazából nem is a BSG teszi tönkre az ekonómiát hanem inkább a játékosok. Arról beszélt, hogy sok játékmeneti hiba és probléma amit jelenleg annak tartunk az sokszor a fejlesztők számára azért nem probléma mert mi nem tudunk előre gondolkodni és látni de ők igen és tudják, hogy ez hogy illik majd a játékba.

Példaképp én nagyon sokáig úgy voltam vele, hogy a Flea Market-et vagy ki kellene venni, vagy erősen le kellene limitálni hogy mit adhatsz/vehetsz, pl. armor-t és fegyvert nem, lőszert igen, thermal-t és éjellátókat nem... Ezt mindig arra alapoztam, hogy a játék sajnos jelenleg egy fordított haranggörbe a gear szempontjából aminek szerintem a fejlesztők pont az ellentettjét szeretnék. Értem itt azt, hogy a legtöbb játékos vagy csupasz/Lvl 2 gear-ben(loot run és társai) van vagy meta gear-ben a közepes gear-ben meg alig van pár ember. Lássuk be ez egy túlélő játékban eléggé irreális hogy mindenkinek mindig jut Slick meg Altyn meg full meta fegyver. Az lenne a cél, hogy kb. raid-enként 1-2 unikornis lenne aki Meta gear-ben tolja és mindenki más pedig a köztes gear-ben lenne és sokkal érdekesebb harcok lennének nem csak az menne hogy az első 5 percben hallod hogy eldarálnak a pálya három végén 360 M995-öt és utána 10 percig csend amíg össze nem találkoznak hanem dinamikusabb harcok lennének.

Ez a gondolkodás módom nemrég megváltozott amikor rájöttem, hogy a full játékban már a Flea Market és minden más is a pályákon lesz szóval ha te megveszel magadnak egy slick-et meg társait azzal el is kell jutnod vissza a bunkeredbe, vagy úgy kell bevásárolnod teljesen hogy már a Flea Market-től mész egyből a küldihez, de akkor nem tudod teljesen mod-olni a fegyvert csak amit ingame is lehet, illetve szépen egyesével kell betároznod az 4 db 60-as táradat és társai. Szóval ha így nézem akkor már nem olyan nagy probléma, hogy könnyen lehet kapni valamit. És persze ez igaz arra is ha eladni akarsz valamit, hogy élve el kell vele jutnod a boltig szóval nem fog senki nagy armor-okat és társait kihozni mert azt tuti bebukod ha lelőnek közben mert azt nem tudod elrakni a Gamma-ba.

Másik téma pedig a pénzszerzés, hogy emberek 100-200 milliókkal ülnek a stash-ben. Szerintem jelenleg is túl könnyű pénzt szerezni a játékban. Iszonyat sok módja van némelyik majdhogynem exploit szint némelyik csak egyszerűen unalmas. Én pl soha nem mentem be úgy raid-be, hogy okés akkor most loot run és megyek a Ledx meg a Marked room vagy valami és mégse volt gondom soha a pénzzel. Nálam úgy szokott menni egy raid, hogy kinézem melyik Task-ot akarom csinálni vagy ha épp Duo-zom akkor a társam, bemegyünk azt csinálni és ha közben 1-2 helyen tudunk egy kis extra pénzt szerezni az király. Nem szaladunk a lövöldözésekre, de ha valaki a közelünkben van azt azért lekapjuk, csak hogy biztonságban legyünk. Ehhez hozzátenném, hogy nem vagyok se pro lövő se igazán pro a játék ismeretben meg minden kiskapuban szóval ha én megtudom csinálni ezeket akkor szerintem bárki aki kb. 500 óra felett beletett már a játékba. Valamint szinte soha nem játszom meta gear-ben csak ha már vmi nagyon felidegesített pl. ölj sniper-el 15 méteren belülről és társai. Általában lvl 4-es gear, mid tier gun és általában BT, M856A1, M80 és társai nem a legdrágább cuccok. Valahogy nekem nem fekszik az, hogy azért nyerek meg egy harcot csak, mert kitankolta a teljes tár lőszert az enemy-től az armor pedig mindent jól csinált az enemy, összezavart és társai, de egyszerűen az armor megmentett a saját balfaszságomtól, szerintem nem erről kellene, hogy szóljon a játék. Hanem a taktikus mozgásról, okos fedezékhasználatról és társai. Sajnos nincs meg minden még a játékban ami ehhez kellene, de azért elég sok minden megvan ami más játékban nincs.

Itt kanyarodnék vissza az első gondolathoz, amiről a videó is szólt. Nagyon sok nyomás éri a fejlesztőket azért, mert nagyon sok player olyan szemmel nézi a játékot, hogy ez egy kicsit hardcore-abb FPS mint az átlag és zavarja őket, ha nem tudnak minden körben ugyanazzal a meta gear-el menni (mintha csinálnál egy Class-t pl. CoD-ban, és ha lesz teljes preset rendszer sajnos ez is lesz belőle...) és megölni legalább 3-5 PMC-t egy körben akkor az már unalmas meg nem tetszik. De valójában ez egy Tactical Survival FPS lesz, ahol pont az a lényeg, hogy akkor kell keresni a harcot ha szükség van rá és nem a harc a lényeg hanem a Task-ok és túlélés. Tudom, hogy jelenleg ez nincs benne a játékban eléggé és félek is, hogy a jelenlegi játékos tábor fele abban a pillanatban eltűnik ahogy Open World lesz a játék és kint lesznek az árusok. Ebben a fejlesztők és játékosok közti félreértésből pedig az ered, hogy most a játékosok azért szidják a fejlesztőket mert a változások nem az ő játékról alkotott képük szerint történnek. Ennek pedig két vége lehet. Az egyik az, hogy a fejlesztők nem engednek a nyomásnak és már most elkezdenek játékosokat veszteni vagy engednek a nyomásnak és akkor a végjáték nem az lesz amire készültek és akkor meg azért lesz baj mert aki meg arra a játékra várt az lesz felháborodva. Szegények eléggé rossz helyzetben vannak jelenleg.
  • Normen76
    Én kipróbáltam. Hát, ezt a szintet már sok évvel ezelőtt hozta az Infestation, vagy a Miscreated, sokkal kidolgozottabb környezetben, és játékmenettel. El lehet vele szöszölni, de aki a Tarkovhoz mérné, az gyorsan felejtse el mert kb. olyan mintha a három lábú fahokedlit mérnénk a fullbőr masszírozós fotelhez :) És nem a Deadside fotel :D
  • Metalmilitiakid
    Tarkov-ban azért vannak cheater-ek, mert az RMT miatt nekik ez egy befektetés ami megéri. Deadside-ban ha csal is valaki az csak a saját hülyesége miatt csinálja így persze, hogy alig van belőlük.
  • TomStorm
    És jön egy ilyen Bad Pixel ki tudja honnan aki előáll egy open world,túlélős,építkezős Hardcore Shooter-el ami olyan Hardcore hogy fullos felszerelésben remegek néha 3 Scavnak nekimenni mert azok nem szarakodnak,jönnek,keresnek,ugrálnak,futnak,oldalaznak szarrá szednek ha nem figyelsz!
    Gránáttól besipol a fülem is ha hatótávon belül maradok(már ha túlélem) és nincs sok.

Ritka minden.Nem 30 gránáttal megyek be nincs páncélérték,nincs statisztika.Minek?

Mit csinált Battlestate game vagy mit akar?
    Tegyünk már gameplay-t is bele húzzák össze mapokat,hagyjuk már el a deathmatch-es időkorlátokat,ne szarakodjunk adás vétellel órákat stb..

Annyira egyszerü lenne Tarkovból egy kész játékot kitolni ennyi év után de nem akarnak,egyszerüen nem
  • TomStorm
    Magyar szerveren biztos hogy nincs.Mondjuk még official-on se találkoztam 100 óra alatt de az lutri ugye(lehet hogy lesz/van nem kizárt)

Tarkov-ba viszont szinte engedik is..
  • SötétBarom
    Lehet, hogy a cheater is kevesebb. ;)
  • TomStorm
    Próbáld ki Deadside-t.Nekem ott több sikerélményem van.Az is HC Shooter de nagy területen vannak a játékosok és megbújhatsz safe zónákban,bázisokon
  • T800
    Fú skacok, rage ide vagy oda, de ez a game nem nekem való... :) Több éve próbálkozom vele, de sose találtam partnert hozzá aki bele tudott volna jobban vinni, egyedül meg nincs hozzá türelmem. Ez a játék (számomra) az a kategória, amit jobban élvezek pl twitchen nézni, minthogy én szenvedjek vele...
  • Metalmilitiakid
    Félreértettél sztem. BSG-nek van biznisz abban, hogy újra megveszik a játékot a csalók. A csalóknak pedig az RMT-ből van. A csalás gyártóknak meg persze a csalókból :D
  • undY1ng #1685
    Pontosan ugyanígy tolom én is, főleg ezét se unom meg már 2 hónapja az egészet. Nincs megállás.
    Megdöglök, kit érdekel? Valamennyit ment fel a STR meg Endu és Vit, majd valamivel táposabb lesz a PMC. :D
    Egyetlen egyszer találkoztam csalóval Factory office folyosón, előre kaptam a betőrt plexit, ahogyan éppen egy kicsit kiértem (de az 100% falon lekövetős dolog volt).

Hibái ellenére is jó fázisban van a gamo és még mindig megemlíteném, hogy Doom/Quake/Unreal mellett nőttem fel (bár sztem sokunk) és szeretem a gyors történésű fpseket, de ahh... ez a tarkov új értelmet adott ebben a műfajban. :)
  • Ombika
    Kodiak legujabb videojat nezd meg.
  • Metalmilitiakid
    Közel jársz az igazsághoz, de abban van a nagy lóvé, hogy minden kibannolt csíter kb 70%-a újra megveszi a játékot, mert nekik az RMT miatt így is megéri és az tényleg nagy biznisz :D Ezért nincs szerintem MAC-ban a rendszerben jelenleg.
  • Ombika
    Mi van akkor ,ha cheat kesziteset az adott jatekhoz is az a ceg csinalja, aki a jatekot keszitette. hisz k...a nagy love van abban is! :-))))))
  • Metalmilitiakid
    A ping abuse az már elég nehezen megoldható. Én lettem már azért kick-elve a szerverről mert volt egy rossz 2 perce a net szolgáltatómnak, szóval szerintem szándákosan se nagyon tudod hosszú távon magasan tartani a pinged. És az enyém se volt olyan magas csak olyan 170 környéke, de már kivágott érte a játék.
    Coop vs AI-t már én is várom és be is van ígérve, hogy lesz, de ugye ez is ilyen Soon(TM) dolog :D

Talán Koreában van az, hogy személyivel kell regisztrálni pl. Starcraft-ban meg LoL-ban. Azt tudom, hogy az egyik legjobb LoL játékos azért nem juthat el soha versenyre, mert a karrierje elején elkapták Boost-ing ért (ő boost-olt pénzért) és nem tud új hivatalos acc-ot regisztrálni így nem mehet semmilyen versenyre.
    Utoljára szerkesztette: Metalmilitiakid, 2021.03.07. 11:10:45
  • priluki
    igen.. vicc :D .. 20 éve lassan létezik az online lövölde.. ideje lenne törvényileg büntetni a csalást.. ugyanis te megveszed a játékot ,téged megkárosít az aki csalással tönkre teszi.. ebben nem vagyok biztos ,simán hallomás, de van már olyan ország ahol büntetik elvileg..
  • Ombika
    CS-be meg 85% csalo, vegulis... :-)))
  • priluki
    Meg én raknék bele olyan módot ahol pl mindenki random bekerül valami gearrel és go, Hogy miért?! A játék jelenleg a kockáknak kedvez akik tolják minél többet, napi 8 órát, A "kicsik" akik este leülnének 1-1 órára szinte esélyük sincs.. és még jobban elmegy a kedvük nyilván... Ezt még meg lehetne oldani azzal ,hogy kb egy szintűeket rakna össze de ahoz már kevés a player.. rengetegen otthagyták a hibák miatt..
  • priluki
    ez is egy tök jó ötlet ! Egyépként nekem se a csalók a legnagyobb gondom, bár macrozás is csalás a ping abusing is csalás amit rengetegen csinálnak streamerek is .. sajnos.. az aimbot nagyon low csalás nagyon könnyű kiszurni meg meg is kapja a bannt.. deezekeér nem fognak. és már olyan előnyük van ,hogy max bemakkolod..
  • Metalmilitiakid
    Nemtom valahogy a csalók nekem olyan mintha bemagyarázná az ember magának. Lab-on kívül a majd 2000 órám alatt szerintem 2 csalóval találkoztam. (Lehetséges, hogy többel is találkoztam, de azok olyan helyzetből lőttek le ahol egy nem csaló is megtette volna simán.) A problémát pedig egyszerűen áthidalom azzal, hogy nem megyek Lab-ra mert kb semmi nincs ott ami kellene nekem.
    A játék tele van hibákkal az tuti, de attól függően szerintem élvezhető, én minden wipe-ban találok magamnak vmi szórakozást amivel tök jól elvagyok. Azt vettem észre, hogy akkor égek ki a játékból ha csak arra megyek, hogy Meta gear és menjünk a nagy loot-ra. Amióta egyáltalán nem használok meta gear-t tök jól elvagyok.
  • TomStorm
    Legalább Community szervereket lehetne bérelni már jobb lenne.Ezzel megoldanák a Pve Co-op részét ha már nem teszik bele és csalók így kizárva
  • priluki
    huhu.. emlékszem én is ilyen lelkes voltam.. :) offline az jó ötlet, de ha mennél online inkább uninstall.. desync ,paradoxonok, csalók ,szar hangok.. kihagytam valamit ami a legfiontosabb alapja lenne egy fps-nek? :D szóval tartalom van meg mézes madzag de egy rakás szar.. 4 éve vettem meg azóta várom a csodát.. , és tudom valakinek így is jó de az számomra igénytelenség (sry tőlük )
  • T800
    Itt a fórumozók között nincs olyan aki munka után elkalauzolna engem 1-1 körben? Semmi komoly, csak hogy képbe kerüljek néhány alap fogalommal :)
  • Ombika
    Duplan szarod magad ossze! :-)
  • T800
    Szerintem én elleszek most ezzel az offline részével, amíg a mapok nagyrészét betanulom, illetve a scavektől nem sz*rom össze magam :)
    Utána csak az lesz az újdonság, hogy pl. mit kezdek egy playerrel... :)
  • undY1ng #1670
    Ja és az összes páncél csak dekoráció ebben a játékban. Legalább a scavek ellen néha jó.
  • undY1ng #1669
    A woods-ot nagyon csúnyán kezdem megutálni, mióta nem sikerül az a szimpla sz*r küldetés, hogy ölj meg 3 scavet de ne használj semmi healt, boostot a meccs alatt... Mindig vagy a végén vagy közte halok meg.
  • Paladin
    Ezt azok mondják, akiknek jók a reflexeik, és általában jók a kompetitív shooterekben. A többieknek factory a legrosszabb hely :)

T800: woodsot utáltam ezért én is, amíg kisebb volt. Mióta nagyobb lett, van hely manőverezni.
  • T800
    Woods-on a sok sniper amitől nem tudok megmozdulni. Elindulok és még a lövés hangját sem hallom de már végem van. Factory pedig nekem nagyon úgy tűnik, hogy aki egyszer kitanulta a mapot és tudja, hogy melyik hang honnan jön az is ellehetetleníti az újoncok életét. Egy rossz mozdulat, egyből tudják hogy hol vagyok, nekem pedig lövésem sincs róla... De lehet akkor erőltetni fogom, illetve inkább az offline köröket.