1079
-
Renegade #755 elégé féltem attól, hogy kihagyják Miller kattogását, de így, a könyv ismeretében elégedett vagyok azzal, ahogy a vászonra vitték. -
Renegade #754 azt a kúrva, na ezt a részt nagyon összerakták. o0 -
#753 Na, mostantól lesz igazán érdekes :) Egy valamit viszont nem értek, és nagyon zavar. Hol van Bika? Eredetileg Ashford a Behemoth kapitánya, és Bika az első tiszt. Itt most Drummer a kapitány, és Ashford az első tiszt, Bika sehol. Nagyon remélem, hogy nem spórolják ki a karakterét, bár nem lennék meglepve. A magyarázat spoileres, szóval majd később, hátha fölbukkan még, de egyre kisebb esélyt látok erre. -
#752 Attól, hogy ortodox trekkerek számára, akik még arra is érzékenyek hány pötty lehet egy trillen, esetleg vannak benne unszimpatikus dolgok, még az. Hivatalosan az, hogy úgy mondjam. Szerintem sokkal inkább az, mint a JJ.-féle mozifilmek.
Bocs az offért. -
#751 A Space Brothers és a Sidonia baromi jók. Stílusban nagyon eltérnek, de nagyon élvezetesek. A Planetes is jó volt. -
#750 Kiderült a turpisság a 12-13 eltérésre: az utolsó rész (június 28-án) dupla lesz, kétórás évadzáró. -
#749 Ez már nagyon off, de pláne, ha az animációs sorozatok is játszanak, azért akadnak érdekesek, ajánlom figyelmedbe a Legend of the Galactic Heroes (Ginga Eiyuu Densetsu) sorozatot, az eredeti is 100 feletti résszel bír (anno fél év alatt jutottam a végére), most fut a friss sorozata (Ginga Eiyuu Densetsu: Die Neue These - Kaikou vagy Legend of the Galactic Heroes: Die Neue These - Kaikou), pl. Indavideón is fent találod. Ha régebbiek is játszanak, StarShip Operators és a Planetes, mindkettő erősen ajánlott kategória. Vagy a Space Brothers, Moonlight Mile, Seikai no Senki... Bármelyiket oda merném állítani a The Expanse mellé, mint űrhajós Sci-fi.
Ha nem félsz némileg eltávolodni a nyugati sci-fik világától, akkor ott van a Macross Delta és a Knights of Sidonia például. Szóval azért opció van. Igen, azoknak is megvannak a saját kis hülyeségeik, nem vitatom. De jelezném, hogy azért bőven megéri legalább elkezdeni megnézni ezeket is... ;)
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2018.05.27. 11:26:42 -
Borg #748 Dehogy Trek univerzum... bár az lenne. -
#747 Jah, űrhajós sci-fi manapság ritka, mint a fehér holló. Van ugye a Star Trek Discovery, de az ugye trek univerzum, Lost in Space, bár az első évadot pont nem annyira lehetne űrhajósnak nevezni, és hát a Final Space, ami ugyan animációs, de felnőtteknek, és ízig-vérig űrhajós sci-fi. Ennyi van jelenleg a palettán szerintem. Ja, meg Doctor Who, de hát ott is max egy-egy rész, ami tényleg űrhajós... -
#746 Ebben van valami, csak nincs semmi más sorozat se ami akár csak közel lenne ehhez jelenleg szvsz:D -
#745 Én most nem akarok negatív hang lenni, mert nem vitás, hogy a The Expanse a legközelebb áll ahhoz, hogy Hard Sci-fi sorozatnak tekintsük, de annyi kritizálható pontja volt, hogy én személy szerint max. simán bántam volna, ha nem folytatják, de krokodilkönnyeket nem hullajtottam volna érte...
Leginkább az elszalasztott lehetőségek fájnak, hogy mivé is lehetett volna ez a sorozat... -
Pares #744 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ez egy kisebb fajta örömünnep számomra is. A Westworld + Expanse kombóból nagyon hiányzott volna az utóbbi... -
Inquisitor #743 Sajtófotó a bejelentésről :)
Kisebbet nem találtam, ha direkt rakom be, akkor ezer évre bannolnak. -
Borg #742 -
#741 -
Cef #740 Jeff Bezos személyesen bejelentette, hogy az Amazon átveszi a sorozatot!
Jöhet a negyedik évad :) -
Pares #739 No könyv spoilers plíz. -
#738 A trailer végén (c'mon Miller, give me something mondat előtt közvetlenül) az az a rész lehet, amikor bemennek a lassú zónába? -
Renegade #737 -
#736 yep -
Kissssss0 #735 unalmas volt... -
mindero #734 Akkor jó :)
Kíváncsi vagyok mit szóltok a legújabb utolsó jelenetéhez.SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nekem beleégett az agyamba, -
#733 Tényleg annyi. De az epguides is 12-t ír. Na, majd meglátjuk, ha elérünk odáig. -
Renegade #732 elhiszem
én imdb-ről szoktam tájékozódni. Szóval onnan van az infóm. -
#731 A myeps 12-ről tud. :)
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2018.05.24. 17:09:36 -
Renegade #730 13 -
mindero #729 Azt tudjátok hogy hány rész van még? Mert olvastam már 8-at is meg 13-at is. Ha 8 akkor a kövi az utolsó. -
Renegade #728 jól rémlik, hogy most értünk a harmadik könyv elejére? -
Renegade #727 végre, a zóna :) -
Renegade #726 aki még nem látta a hatodik részt, az ne nézze meg.
-
Inquisitor #725 Van fent egy 96 perces rádió beszélgetés a YouTubeon a szereplőkkel. Itt egy részlet belőle, ahol a sorozat megmentéséért dolgozó rajongókról szólnak pár szót:
-
#724 Nem ugrik be most ilyesmi. Arra emlékszem, hogy a könyvben is kinyírja Stricklandet. Prax bosszúvágya elszáll amikor visszakapja Meit, és onnantól nem érdekli semmi, csak hogy meglett a lánya. Ezt közli is Stricklanddel, mire Amos szó nélkül, ott helyben Prax és Mei előtt lerobbantja a fejét. Hát igen, Amos... :) Praxnak a könyvben sokkal szarabb volt ez az egész gyerekrablásos sztori. Ugye nem elég, hogy egy őrült tudós ellopta a kislányát, hogy egy torz, mutáns szörnyet csináljon belőle, még pszichológiai aknamunkát is bevetnek ellene, hogy abszolút ellehetetlenítsék. Gondolom ha Prax nem fut össze Holdenékkel, biztos ami biztos alapon simán kicsinálták volna a Ganimédészen, elvarrva a szálat. De mivel eltűnt a radarról, lejárató kampányt indítottak ellene a médiában azt állítva róla, hogy elrabolta a kislányát, akit szexuálisan bántalmaz. Durva.
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2018.05.23. 14:40:27 -
Inquisitor #723 Amos a könyvben is elment "beszélgetni" valakivel, mint a sorozatban a dokival, de ott az illető nem úszta meg ilyen könnyen. Nem emlékszem ki volt az ... ? -
#722 Nem tudom, szerintem sokkal jobban néz ki az átlag syfyos cuccokhoz képest, tévés vonalhoz képest meg több mint rendben van. Az nekem sem hiányzik, hogy sokáig nézzem ezeket (bár ha úgy meg van csinálva, nyilván), de a hajók közti csatáról ezért egy pár rövid jelenetet elvártam volna. Csak mutatóba, hogy amíg azt nézem, ahogy egy marék ember üres folyosókon rohangál, legalább el tudjam hinni, hogy a fejük felett egy csata zajlik, nem is akármilyen. -
#721 Szerintem látványilag az elejétől kezdve hozza a szokásos SyFy-t. Én speciel örülök is ha nem mutatnak ilyen csatákat, mert szerintem istentelen rosszul néz ki, ha ennél tovább kellene nézni ezt a szar cgi-t nálam komolyan romlana az összkép a sorozatról.
Ez igaz az összes kinti csatára vagy cgi-t igénylő jelenetre.
Igazából megérdemelt volna az alapanyag egy HBO vagy Netflix original szintet de az a gondja, hogy sci-fi és nagyon nagy skálán játszik.
-
#720 Engem azért egy kicsit váratlanul ért. Egyrészt az említett Ganimédészi jelenetek után, (ami baromi látványos volt, csak rövid) a jóval nagyobb Io melletti csata, amelyben a UNN és az MCRN flottái szinte teljes létszámmal vannak jelen, engem bizony meglepetésként ért. A másik, hogy ez a második könyv befejezése, a Kalibán projekt vége, az összes eddigi esemény ide fut ki, az Ionál érnek össze a szálak, ha csak három hajó vett volna részt az egészben, még akkor is grandiózusabb megvalósításra számítottam volna. Félek, hogy a Syfy és/vagy az Alcon-féle balfaszkodásának első megnyilvánulását tapasztaltuk meg ilyen módon, egyszerűen azt láttuk, hogy elkezdtek spórolni. És nem tudom elhessegetni a gondolatot, hogy innentől megy át a show low-budgetbe. Mondom, végig izgultam a részt, de hogy gyakorlatilag annyit lássak a Térség univerzum eddigi legnagyobb csatájából a Föld és a Mars teljes flottájának részvételével, hogy egy csatahajót mutatnak, ami kilő egy pontot egy pontra, robbanás, aztán jön 3-4 pont, csatahajó tüzel, 3-4 robbanás és ennyi, az nonszensz. -
#719 Ez az árulásos, saját hajót kilövő rész azért elég sketchy volt.
A lázadás a zászlóshajón még ok, de amikor Nguyen visszaveszi az irányítást és elkezd tüzelni a saját hajóikra az elég ilyen kezeljük fenntartásokkal eset volt nekem. A marstól is totál karakter idegen volt, akiket eddig ilyen spártaiként mutattak be, de most ahelyett, hogy kihasználnák az adandó alkalmat, hogy megsemmisítő csapást mérjenek a földi flottára visszakapcsolnak Anti-Military módba...
A könyveben ezek szerint milliószor jobban volt megoldva, ugyanakkor nem lepődök azon sem meg, hogy miért kellett így megoldani a sorozatban. Ahogy olvasom az eléggé nem megvalósítható lett volna a sorozat keretein belül:D
Amos meg meg vitte a prímet:D -
#718 A Syfy részéről, igen. De most már szinte biztosnak vehető, hogy az Amazon megmenti a sorozatot, legalábbis a 4. évadot már majdnem tutira le fogják gyártani. Aztán már csak drukkolni kell, hogy sikeres legyen, amire minden esély megvan, mert az alapanyag nagyon jó, csak elszúrni lehet. Hál Istennek Bezos nagy rajongója az Expansenek, bár semmi kétségem, hogy egy hideg, üzleti szempontok alapján hozzák majd meg a végső döntést, azért nem baj, ha a góré szimpatizál az üggyel.
És hogy beszéljünk a történetről is: nagyon tetszett a 6. epizód, azonban egy nagyon kicsit csalódtam is. Félreértés ne essék, annak ellenére is végigizgultam az egészet, hogy a könyvek miatt tudtam mik fognak történni. Végig fönt tudta tartani a feszültséget, és megkaptam mindent a végén, elégtételt, érzelmi katarzist. A csalódásom inkább utólagos, vagy hogy is mondjam. Egészen pontosan arra gondolok, hogy az Io melletti csata elég fapados volt, és akkor még enyhén fogalmaztam. A Ganimédész feletti incidens látványosabb volt, pedig az csak egy kis ütésváltás volt az Io melletti csatához képest. Eleve Nguyen nem egy hajón van Southerrel, hanem az UN flottájával védi az Io-t. Nguyen kezdi a harcot, és nem egy saját hajót lő ki, hanem torpedókat indít a MCRN flottára. Ekkor lép közbe Souther, aki egy másik csatahajón parancsnokol, és elkezdi támadni Nguyen hajóit, miközben szövetséget próbál kialakítani az MCRN hajókkal, tudatva velük Nguyen árulását, és a Mao-féle összeesküvést. A UN hajóknál nagy a zavar valamelyek tétováznak, mások lövik egymást, attól függően, hogy melyik oldalhoz állnak, a marsi hajók egy része Souther mellé áll, de többhöz el sem jut az üzenet, és nem tudván mi történik, lőnek minden UN hajóra. Gyakorlatilag egy mindenki lő mindenkire típusú harc alakul ki, és ezt fejelik meg még az Io-ról indított protomolekula cuccok, és persze a Roci ott van az egész közepében. Nem a változtatások zavarnak, hanem a kivitelezés. A könyv alapján az eddigi legnagyobb, leglátványosabb csata volt kilátásban, erre kiszúrták a szemünket annyival, hogy végignézhettük, - amikor Nguyen torpedót indít az egyik UN naszádra - ahogy az Agatha King kilő egy pontot egy másik pontra, majd robbanás, aztán a pontvédelmi leszed 3-4 torpedót. A többit taktikai képernyőkről követhettük nyomon, meg egy-két megjegyzésből, "ezek egymást lövik", és ennyi. Ez volt az Io melletti "csata". Még egyszer, nagyon jó rész volt, végig élveztem az egészet, de az Io melletti harc miatt kicsit keserédes az örömöm. Olyan, mint ha valaki megölelne és közben véletlenül rálép a lábujjamra. Örülünk, de közben egy kicsit fáj. A badass mértékegysége meg mostantól hivatalosan is 1 Amos. "I am that guy..." :D -
Renegade #717 egy másik pletyka:
"Nos, a jelek szerint a megmentő már úton van, de nem a Netflix lesz az: ugyanis a Hollywood Reporter azt írja, hogy az Amazonnal közel a megállapodás a negyedik évadról. A döntésben vastagon benne lehet az is, hogy az Amazon Studios CEO-ja, Jeff Bezos hatalmas rajongója a sorozatnak, és nagyon szeretné, hogy az Expanse legyen az, ami a Trónok harca az HBO-nak. " -
Kissssss0 #716 :D