1079
-
Zsoxx #795 titokterminal?
-
suba53 #794 Állítólag a Higgs bozon destabilizációja fogja véglegesen elpusztítani az általunk ismert univerzumot. Az egyre növekvő számú fekete lyukak által torzított téridő indíthatja be a folyamatot, ami egy pillanat alatt fog bekövetkezni.
Ősrobbanás szerűen pár mikroszekundum alatt iszonyatos energia felszabadulás mellett szűnik meg a ma ismert kozmosz.
http://titokterminal.com/egy-masodik-osrobbanas-hozza-el-a-vilagegyetem-pusztulasat/ -
#793 Spoiler nélkül írnátok róla pár szót? -
#792 Én is onnét rendeltem elő, ahonnét Renegade írta. Nekem már kb. 2 hete megérkezett. -
#791 Olyan bő két hete lehetett amikor utoljára figyeltem, de akkor még nem volt kint. Viszont egy hónapja kb linkeltem egy címet, azt mondtad előrendeled onnan. Megjött? Bár hülye kérdés, ha megrendelted akkor nyilván. Én boltba veszem meg, egy ismerősöm könyvesboltban dolgozik, onnan szoktam vásárolgatni. Én növelem a forgalmát, cserébe van kedvezményem :) Viszont előrendelésben elég jó ára volt, 3900 helyett 2600, ekkora kedvezményt még az ismerősömnél sem kapok, bár nyilván a postaköltség dob rajta, azzal együtt kb ugyanott vagyok. -
#790 Ez mind spekuláció még csak. Szinte semmit nem tudunk még a protomolekulás fajról, arról ami meg kipusztította őket konkrétan semmit. Még azt se tudjuk, hogy egy másik fajról van-e szó, vagy az a valami intelligens-e, netán egy természeti erő? Mi van, ha arról van szó, hogy valamilyen kvantumállapot változás történt valahol, vagy hogy az univerzum energiaszintje kisebb értékű állapotot vesz fel, ez egy pontból indulva fénysebességgel terjedve ez "kebelezi be" a rendszereket? (ilyen egyébként simán megtörténhet a valóságunkban is, ezt onnan is tudjuk, hogy ilyen már történt az univerzum történelmében nem is egyszer, igaz közel az ősrobbanáshoz, és a legjelentősebbek az első másodpercben, de az tök mindegy. Az univerzum a kezdeti időkhöz képest "megnyugodott" ahogy tágult és hűlt, de ez nyilván nem egy örök állapot). Esetleg az egyre gyorsuló univerzum elérte a "nagy huss" állapotát, és a látott rendszerek egyszerűen atomjaira estek, az atomjaik pedig az alkotórészeikre szálltak szét, fénysebességgel. Nyilván ez most baromság volt, és nem ez lesz, csak azt akartam mondani, hogy semmit nem tudunk a pusztítás okáról, céljáról, mikéntjéről és az "elkövetőjéről", bármi lehet.
A csillag elpusztítása, a "sterilizáció" amit Holden látott, az nem a titokzatos pusztító idegen valami ellen irányult, az hogy úgy mondjam egy standard védelmi mechanizmus. Gondolj kicsit arra, hogy az ember mit csinál, ha a létét fenyegetve érzi? Védekezésről van szó, nem pedig szándékos kiirtásról, én morálisan semmi elítélhetőt nem látok. Nem valami gonosz szándék van a tett mögött, hanem önvédelem. A másik, hogy mi most a protomolekulás fajról beszéltünk, azonban a faj nincs jelen. Ők kipusztultak, eltűntek, távoztak egy másik univerzumba, etc., nem az ő döntésüket láttuk, amikor Holden a vízióban meglátta, hogy mi történhet a legrosszabb esetben. Aki most cselekszik -aki elpusztítaná a Naprendszert, ha olyan fenyegetésnek értékelne valamit- az a protomolekula. Lehet, hogy intelligens, de akkor is csak egy eszköz, egy baromi fejlett eszköz (protoMiller szerszámnak, meg csavarkulcsnak hívja a könyvben). Egy gép, ami algoritmusok, paraméterek, adatelemzések alapján dönt. Intelligens, de nem tudatos, nincs öntudata. Nem lehet meggyőzni, legalábbis a lelkére hatni nem lehet, nincsenek érzelmei. Tulajdonképpen a Miller szimulációt pont azért hozta létre, hogy kitolja vele a határait. Azonban protoMillernek, hogy úgy mondjam sajnos nincs rendszergazda szintű jogosultsága a gömb rendszerei felett :D Ő csak segíteni tud Holdennek, súgni, hogy pl mik azok a paraméterek, amiket nem kéne átlépni, hogy a Napunk megmaradjon. De amúgy gondolj bele ebbe: találkozott egy fajjal (a protomolekula), érzékelte, hogy űrutazásra képes civilizáció, fel vannak fegyverkezve, amiket használnak is, és nemhogy másra, de még magukra is veszélyesek, egymás fajtársait irtják. Nem éppen a legjobb ajánlólevél, egy Star Trekben a klingonok ilyenkorra már rég az emberiség elpusztításáról hadoválnának. Igaz azok enélkül is. Ahhoz képest itt mi történt? Annyit csinált, hogy lelassította az űrhajókat, a kilőtt rakétákat, torpedókat meg pályára állította az állomás körül, jobb helyen vannak azok ott címszóval. Mint a rossz gyereknek amikor elveszik a csúzliját :) A gömbben lövöldöző marsiból meg kijavította magát, a többihez nem nyúlt. Megtehette volna, hogy az összes hajót, az összes embert az atomjaira szedi. Én nem látok itt sehol semmi indokolatlan pusztítást. -
Renegade #789 már hetek óta kint van az új könyv -
suba53 #788 Én azon töröm a fejem, hogy egy csúcs intelligenciájú, technológiájú fajnak, civilizációnak miféle logikus érdeke fűződhet a pusztításhoz. ( És most ne a humanoidok igen csak kezdetleges, pár ezer éves civilizációjából induljunk ki. )
Ha a protomolekulát megalkotók ezzel a sterilizációval vették fel a harcot egy náluk is fejlettebb, az általuk kolonizált naprendszereket fertőző, pusztító civilizációval, akkor megint csak ott a kérdés, hogy a náluk is fejlettebb miért pusztít. Hacsak nem egy öntudatlan vírusszerű képződményről van szó, ami nem pusztításnak tekinti a saját hatását, hanem a saját kiteljesedése válik kárára más rendszereknek. -
#787 Nem érnek át, ill. nem tudom most hogy érted pontosan, de ha úgy, mintha ez egy alagút szerű valami lenne, és csak haladni kell, majd kiérünk a másik oldalon - na ilyen nem lesz. Ill. lesz, csak spoiler nélkül ezt most hagyjuk. A lényeg: amikor áthaladtak a gyűrűn beléptek egy térbe, egy mesterséges térbe. Ahol most vannak, azt nem lehet földrajzilag (csillagászatilag) elhelyezni, hogy mondjuk a gömb alakú állomás a Zeta Reticuli-tól 3 fénypercre van a Tau Ceti irányában. A hipertérben vannak, a hipertérben létrehozott mesterséges, három térdimenziós buborékban. Vagy fölfogható egy zsebuniverzumként, ha esetleg ismerős a fogalom. De inkább egy analógiát mondok, talán úgy a legvilágosabb. Ahol most vannak az egy szoba. Egy szobából ajtón keresztül tudunk ki-be járkálni, ugyebár. Na most ha ki akarnak jönni a szobából, jelenleg annyit tudnak csinálni, hogy kimennek az ajtón amin bejöttek. Ennek a szobának bár rengeteg ajtaja van, de csak amin bejöttek, az van nyitva. Tehát hiába haladnak, nem lesz olyan, hogy "átértünk". Max pályára tudnak állni ebben a térben a központi gömb objektum körül, vagy kimennek a gyűrűn ahol bejöttek. -
Pares #786 Na, akkor elég jól eltaláltam :D Ha a Perszepolisz felemelkedésére gondolsz, pont ma láttam az egyik könyvesboltban :) Néhány másik sorozatbeli könnyvel egyetemben. Eddig sikerült teljesen kerülnöm a spoilereket, de ott nem bírtam megállni, hogy ne fordítsam meg a könyvet, és ne olvassak bele egy kicsit az összefoglalókba :D Jó lesz ez, csak legyen pénz meg nézettség. -
Zsoxx #785 Nekem eléggé filler epizódnak tűnt. -
#784 Próbálok óvatosan, spoilermentesen reagálni :)
Kb jól sejted a dolgokat. A protomolekula készítői egy hiper fejlett faj volt(?), ezerszámra kolonizáltak naprendszereket. A meghódított rendszerekben kapukat állítottak föl. Ez nem úgy működik, mint a Stargateben, hogy belép a gyűrűbe, és kilép a tárcsázott kapun. Amikor egy kapun valaki áthalad, először abba a mesterséges térbe kerül, ahol most Holdenék vannak. Ez egy elosztóközpont, vagy olyan mint egy nagy rendező pályaudvar, innen érhető el a többi kapu. Ennek a közepén van az a gömb alakú állomás, mesterséges kisbolygó, objektum, ahogy tetszik, amibe Holden bement protoMillerrel - ez vezérli az egészet, a kapuk elérésétől kezdve a gravitációig mindent. És a védelmet. A jelenet, amit sterilizálásnak írtál le, az valójában egy védelmi mechanizmus, egy újabb tulajdonság, mire is képes ez a technológia. Ha akarja egy gondolat alatt atomokra szed bármit, egy csatahajót, embert, ha pedig olyan szintű fenyegetésként értékeli a helyzetet, a kapun keresztül elpusztíthatja egy rendszer csillagát. Ezt látta Holden a végén, ezt a védelmi mechanizmust. Gondolom sejthető, ill. nem igazán kellene senkit meglepnie, ha azt mondom, ennek még jelentősége lesz :) Jól gondoltad, létezik valami, ami fenyegetést jelentett a protomolekulát készítő fajra. Valami sorra elkezdte elpusztítani a protomolekulás faj rendszereit, valami, ami olyan fejlett, hogy még ez a félisten szintű faj is tehetetlen volt ellene. Ezért is várom nagyon az új könyvet (szerintem a napokban jöhetett ki végre, a héten meglesz), a legutóbbi kettő hanyagolta a protomolekulás vonalat, viszont az új kötetben ismét központi szerepe lesz. -
Renegade #783 -
Pares #782 A látomásból én azt szűröm le, hogy:
0. Nyilvánvaló, hogy a protomolekula és a csillagkapu megalkotóinak végnapjait látjuk.
1. A hely ahol most vannak, a csillagkapu-hálózat központja volt, minden kapu ebbe a gömb alakú "térbe" nyílt.
2. Az a sok kis szentjánosbogárra hasonlító valami mintha egy csillag helyében lett volna (Amit éppen "megevett"?).
3. A következő jelenetben, azt látjuk, hogy a kapuk elkezdenek eltűnni vagy elsötétülni (Megpróbálták elszigetelni azt a valamit? Bár akkor nem értem, hogy miért a többi kapu kezdett el bezáródni, és nem az, ami mögött az az izé volt.).
4. Az utolsó jelenetben láthatjuk, hogy sokkal kevesebb kapu van nyitva, és amik nyitva vannak, azok is "sötétek" (már nem látszanak úgy a csillagok, mint a korábbi jelenetben), aztán a belső gömb, amiben most Holdenék vannak, valamilyen sugárral felrobbantja az egyik csillagot (Talán megpróbálták sterilizálni a rendszert?)
Ami fura, hogy egyes kapuk teljesen eltűntek, mások csak "elsötétültek", mintha valami buborékszerű réteggel lezárták volna őket, vagy mi.
Mindenesetre úgy néz ki, hogy a protomolekula után, ami valószínűleg inkább a barátunk lesz, egy új veszedelem fog színrelépni. Vagy lehet, hogy pont a protomolekula egy elszabadult változata az a valami, "gépek lázadása" mintára?
Utoljára szerkesztette: Pares, 2018.06.15. 22:46:58 -
suba53 #781 A következő epizódban valószínűleg magyarázatot kapunk a látottakra, amit most Holden átélt. -
mindero #780 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ezmiezmiezmivolt a végén áááááááááááááá -
suba53 #779 A Holden - Miller jelenet a végén ! -
mindero #778 Na erre kíváncsi vagyok... -
suba53 #777 Át fognak érni, de nem úgy ahogy gondolod. -
mindero #776 e09 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kicsit incsi volt ez a rész, vajon mikor érnek már át ezen az akármin... -
Pares #775 Truman Class Dreadnought - Official Breakdown
-
peterx #774 Igen, reméltem nagyon, hogy van benne legalább a háttérben valamely összeesküvés, (mint pl. X-aktákban), vmi. természetfeletti (egyelőre) megmagyarázhatatlan dolog, mert így mindig megvan az érzés, hogy sokkal többről van itt szó mint amit látunk és számíthatunk még "nagy" durranásokra/csavarokra a sori kapcsán, szemben azzal mintha csak száraz politika meg hatalmi harcok lennének a háttérben és semmi több. -
#773 Ha a scifiből inkább a fi-ről van szó: baromi érdekes, markáns, és nagyon nem szokványos az idegenes vonal, és végig ott van a háttérben. A megvalósítás szempontjából olyan mint a Game of Thronesban a tél, meg a white walkerek, lassan építkezik, de GoT-nál kicsit tempósabban. -
Pares #772 Jobban belengondolva, az Expanse eléggé hasonlít a GoT-ra... tele politikával, árulással, a háttérben egy egész világot fenyegető "természetfeletti" erővel... talán annyi a különbség, hogy itt elég gyorsan elkezdték komolyan venni a dolgot a nagyhatalmak is... Mondjuk igaz a GoT-ban a WW-k még nem tartottak erődemonstrációt az egész világ előtt...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2018.06.07. 10:45:58 -
suba53 #771 Konkrétan az egész sztori egy naprendszeren, vagy galaxison, vagy akár a mi univerzumunkon kívüli iszonyatosan fejlett technológia megjelenéséről, tevékenységéről, a humán tudósok ezen az anyagon való kísérletezéseiről, és humán mivoltukból, a humán konfliktusokból fakadóan a fegyverként történő alkalmazási törekvéseiről szól. Ha belegondolunk, hogy egy sima ivarsejtben lévő génállományból, annak információ tartalmából milyen bonyolult szervezetek fejlődnek ki a mi környezetünkben, akkor egy annak sok trilliószorosát tartalmazó molekulaszerkezet szerveződése, fejlődése mire lehet képes.
Ennek az iszonyatosan fejlett technológiának a megalkotói még nem kerültek képbe igazán, csak karcolgatja a sztori még a könyvekben is a lényeget, és nagyon remélem, hogy a nagy katarzis még hátra van, és nagyon várom, hogy ezen a vonalon mekkorát durrantanak az írók.
Úgy hogy van benne jó sok politika, meg emberi játszmák sora, meg hatalmi harcok, konfliktusok is, de így kerek az egész. -
peterx #770 Köszi szépen az infókat mindenkinek, nagy segítség! :) -
#769 A legelső epizód egy, az egész sorozatra meghatározó természetfeletti találkozással nyit... De elég hangsúlyosak a sorsok, a politika is, a két szál most kezd összeérni (összenőni?) a harmadik évadban. -
Pares #768 "Tehát aki idegen fajokra, természetfeletti dolgokra kíváncsi akkor ebben a soriban aligha van ilyen?"
Ha valaki ezt a mondatot kérdőjel helyett ponttal írná le, akkor azt kinevetném és azt írnám neki, hogy fogalma sincs a sorozatról és egyetlen epizódot sem látott belőle. -
peterx #767 Sziasztok,
Még nem láttam a sorozatot sem a könyvet, így spoiler mentesen az lenne a kérdésem, hogy ahogy utána jártam ez inkább politika, emberi sorsok, emberek közötti (Föld, Mars, Belt) hatalmi harcról / háborúról szól nagy vonalakban? :) Tehát aki idegen fajokra, természetfeletti dolgokra kíváncsi akkor ebben a soriban aligha van ilyen? Köszi szépen! :) -
#766 Tarabay sokak elismerését kivívta a Spartacus sorozatban, kár lett volna, ha kevesebbet szerepel -
Renegade #765 szerkesztve, mert egy picit spoileres, vagy hát kitalálhatóak bizonyos események azok számára, akik még nem olvasták
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Cotyart alakító színész nagyon sármos, a klasszikus badass (no homo), nagyon keveset volt képernyőn, mégis sokan megszerették. Kikacsintás a nyolcvanas évek laza egysorosaira. Nélküle laposabb lenne a mozgóképes Expanse. Persze nagyot dobott az összképen, hogy adtak neki egy nagyon vállalható morális iránytűt. Az elejétől sejtette, hogy egy öngyilkos küldetésre vállalkozott, de bevállalta.
Bull/Ashford: yepp, szerintem is spórolás volt, bár jobban tetszett az, ahogy a könyvben kezelték a fődillert, de így is működik szerintem, ő lesz a hős Dugovics Titusz szerintem.
Camina: huh, nehéz, mivel kilóra megvett a karakter (meg a színésznő, ahogy átlényegült a szerepbe), de...itt szerintem Naoiminál volt a kulcs mondat: mégpedig, hogy majd idővel meg fogja érteni Frederich törekvéseit, neki lesz majd igazán mókás a morális zuhanása, felemelkedése, szóval, ő lesz a kalóz királynő.
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2018.06.02. 14:40:57 -
#764 Kicsit ien Game of Thrones szerü akkor ez alapján:) -
#763 Ennyi.
Még hogy Bikáról sírjak egy kicsit: azért sem értem, mert egy központi karakter a könyvben, tulajdonképpen az Abaddon kapui egyik főszereplője, az ő szemén keresztül is ismerjük meg a sztorit, névre szóló fejezeti vannak. Akik nem olvasták a könyveket: a fejezetek címei mindig valamelyik karakter neve, tehát pl 1. fejezet) Miller, 2. fejezet) Holden, 3. fejezet) Naomi, etc, és a fejezetekben az adott karakterhez kapcsolódóan megy tovább a történetet. Cotyar pl abszolút súlytalan Bikához képest, Cotyar éppen csak fölbukkan Avasarala kapcsán (félre értés ne essék, imádtam a karaktert a képernyőn). -
#762 elektromos golfkocsit kinézetét átszabják pár műanyag elemmel és máris lehet future cart készíteni kicsi pénzért :D -
#761 Hát, ami történt azért az a Syfy sara is szerintem, bár nem ismerem a pontos szituációt, ill. hogy hogy volt ez az egész gyártósdi ebben az esetben. Pl az Alcon akart sorozatot az Expanseből, eldöntötte, hogy megfinanszírozza, legyártja, és felkéri a disztribúcióra a Syfy-t, vagy a Syfy szeretne egy sorozatot (és ahogy én tudom hosszútávon gondolkodtak) és ők keresnek egy céget, aki finanszírozná. Kinél vannak a jogok, ill. ki tárgyalt a jogokról? A Syfytól valaki megkereste Coreyékat, hogy lenne egy ilyen, vagy az Alcon? Lehet, hogy az Alcon rántotta ki a szőnyeget az Expanse alól, de a Syfy felelőssége is, hogy majdnem eltűnt az állítólagos szívügyük. Van egy jó pár vblog a tubeon ahol kibeszélik ezt, és pontos képet lehet kapni az egészről, majd ráveszem már magam a hétvégén valamikor.
Shiwo: Az exoskeleton tök jó ötlet lett volna. Annyira a könyvben gondolkodtam, hogy eszembe se jutott, mert hát azt és úgy, praktikus effektekkel nem lehetne. Vagy annyiba kerülne mint a cgi :) De az exocucc az tök jó ötlet (lett volna), valóban. Nekem amúgy hiányoznak a dokkokból ezek a kis lépegetők, meg egyéb járművek (pl Miller is autóval járt a Ceresen, nem csak a csővasúttal), sokat dobna a hangulaton, csak hát a költségeken is dobna, az biztos.
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2018.06.02. 12:54:22 -
#760 Eddig sem a SyFy fizette a sorozat gyártását, az Alcon a gyártója, a SyFy csak az elsődleges megjelenési TV platform volt az első három évadra.
Ezért sem értem, miért a SyFy-ra prüszköl a fél reddit meg itt a topicba is páran. -
Renegade #759 menekülés a gyűrűbe:
-
#758 viszont tán elképzelhető, h az Amazon hajlandó több pénzt áldozni a sorozatra, mint a Syfy és jut a CGI-re is..
meg nem feltétlen kell CGI ilyenre, a filmben megoldható, h lebénul, de nem vágják le a lábát, hanem csak kap rá egy exoskeleton-t..
az meg kellékként nem hinném, h sokkal drágább lenne, mint mondjuk a marsiak power armor-ja.. -
#757 Szerintem Bikát technikai okok (lóvé) hagyják ki, nem a sztori "tömörítése" miatt. A sérülése miatt ugye az egyik rakodó lépegetőből csinálnak neki high-tech mankót, lábprotézist, egyszerűen túl sokba kerülne a karakter, mert cgi-t kellene rakni az összes jelenetére. Már ha azt szeretnék, hogy jól is nézzen ki. Az, hogy kihagyják, nem tömörít nagyon a sztorin. Bika egy fontos karakter a könyvben, a fő sztorivonalhoz, alapeseményekhez kötődik minden megjelenése. Viszont akkor Ashford viszi majd az ő szerepét, és Drummer hozza meg azokat a döntéseket, amit a könyvben Ashford? Nagyon nem tetszene, ha egy seggfejt csinálnának Drummerből, bár azért erre kicsi az esély szerintem. Valószínűleg pont fordítva lesz SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Meg Bika egy jó karakter (nem morálisan értem, a coolsági faktorra gondolok) nem tetszik, hogy kimarad. Szerintem a harmadik könyv kevesebb epizódból lesz meg, mint az első kettő.Ashford majd átveszi a hatalmat/kapitányi rangot Drummertől, csak akkor az utóbbinak remélem nem az lesz a sorsa, mint Bikának
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2018.06.01. 09:57:58 -
suba53 #756 Erre számítani lehetett. Valamelyik korábbi részben, amikor hegesztették vissza a hibrid által felszakított padlólemezeket, elég jelentőségteljesen megmutatták, hogy a Rocin maradt némi kék ragacs. És most is Miller megjelenése körül mutatták ugyanazt.
Szerintem Bika karaktere ki lesz hagyva. Tömörítik a sztorit, és a Behemóton játszódó események is rendesen meg lesznek nyirbálva szerintem. Egyszerűen nem fér bele annyi minden a sorozatba.