The Expanse (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Truman Class Dreadnought - Official Breakdown

//www.youtube.com/embed/hQcoPDup5OI

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Igen, reméltem nagyon, hogy van benne legalább a háttérben valamely összeesküvés, (mint pl. X-aktákban), vmi. természetfeletti (egyelőre) megmagyarázhatatlan dolog, mert így mindig megvan az érzés, hogy sokkal többről van itt szó mint amit látunk és számíthatunk még "nagy" durranásokra/csavarokra a sori kapcsán, szemben azzal mintha csak száraz politika meg hatalmi harcok lennének a háttérben és semmi több.
cylonflatus
Ha a scifiből inkább a fi-ről van szó: baromi érdekes, markáns, és nagyon nem szokványos az idegenes vonal, és végig ott van a háttérben. A megvalósítás szempontjából olyan mint a Game of Thronesban a tél, meg a white walkerek, lassan építkezik, de GoT-nál kicsit tempósabban.

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

Jobban belengondolva, az Expanse eléggé hasonlít a GoT-ra... tele politikával, árulással, a háttérben egy egész világot fenyegető "természetfeletti" erővel... talán annyi a különbség, hogy itt elég gyorsan elkezdték komolyan venni a dolgot a nagyhatalmak is... Mondjuk igaz a GoT-ban a WW-k még nem tartottak erődemonstrációt az egész világ előtt...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2018.06.07. 10:45:58

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Konkrétan az egész sztori egy naprendszeren, vagy galaxison, vagy akár a mi univerzumunkon kívüli iszonyatosan fejlett technológia megjelenéséről, tevékenységéről, a humán tudósok ezen az anyagon való kísérletezéseiről, és humán mivoltukból, a humán konfliktusokból fakadóan a fegyverként történő alkalmazási törekvéseiről szól. Ha belegondolunk, hogy egy sima ivarsejtben lévő génállományból, annak információ tartalmából milyen bonyolult szervezetek fejlődnek ki a mi környezetünkben, akkor egy annak sok trilliószorosát tartalmazó molekulaszerkezet szerveződése, fejlődése mire lehet képes.
Ennek az iszonyatosan fejlett technológiának a megalkotói még nem kerültek képbe igazán, csak karcolgatja a sztori még a könyvekben is a lényeget, és nagyon remélem, hogy a nagy katarzis még hátra van, és nagyon várom, hogy ezen a vonalon mekkorát durrantanak az írók.
Úgy hogy van benne jó sok politika, meg emberi játszmák sora, meg hatalmi harcok, konfliktusok is, de így kerek az egész.

Köszi szépen az infókat mindenkinek, nagy segítség! :)
PetruZ
A legelső epizód egy, az egész sorozatra meghatározó természetfeletti találkozással nyit... De elég hangsúlyosak a sorsok, a politika is, a két szál most kezd összeérni (összenőni?) a harmadik évadban.
"Tehát aki idegen fajokra, természetfeletti dolgokra kíváncsi akkor ebben a soriban aligha van ilyen?"

Ha valaki ezt a mondatot kérdőjel helyett ponttal írná le, akkor azt kinevetném és azt írnám neki, hogy fogalma sincs a sorozatról és egyetlen epizódot sem látott belőle. <#wink>

Sziasztok,

Még nem láttam a sorozatot sem a könyvet, így spoiler mentesen az lenne a kérdésem, hogy ahogy utána jártam ez inkább politika, emberi sorsok, emberek közötti (Föld, Mars, Belt) hatalmi harcról / háborúról szól nagy vonalakban? :) Tehát aki idegen fajokra, természetfeletti dolgokra kíváncsi akkor ebben a soriban aligha van ilyen? Köszi szépen! :)
Shiwo
Tarabay sokak elismerését kivívta a Spartacus sorozatban, kár lett volna, ha kevesebbet szerepel

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

szerkesztve, mert egy picit spoileres, vagy hát kitalálhatóak bizonyos események azok számára, akik még nem olvasták

Cotyart alakító színész nagyon sármos, a klasszikus badass (no homo), nagyon keveset volt képernyőn, mégis sokan megszerették. Kikacsintás a nyolcvanas évek laza egysorosaira. Nélküle laposabb lenne a mozgóképes Expanse. Persze nagyot dobott az összképen, hogy adtak neki egy nagyon vállalható morális iránytűt. Az elejétől sejtette, hogy egy öngyilkos küldetésre vállalkozott, de bevállalta.

Bull/Ashford: yepp, szerintem is spórolás volt, bár jobban tetszett az, ahogy a könyvben kezelték a fődillert, de így is működik szerintem, ő lesz a hős Dugovics Titusz szerintem.

Camina: huh, nehéz, mivel kilóra megvett a karakter (meg a színésznő, ahogy átlényegült a szerepbe), de...itt szerintem Naoiminál volt a kulcs mondat: mégpedig, hogy majd idővel meg fogja érteni Frederich törekvéseit, neki lesz majd igazán mókás a morális zuhanása, felemelkedése, szóval, ő lesz a kalóz királynő.

Utoljára szerkesztette: Renegade, 2018.06.02. 14:40:57

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Count Adyn
Kicsit ien Game of Thrones szerü akkor ez alapján:)

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

cylonflatus
Ennyi.

Még hogy Bikáról sírjak egy kicsit: azért sem értem, mert egy központi karakter a könyvben, tulajdonképpen az Abaddon kapui egyik főszereplője, az ő szemén keresztül is ismerjük meg a sztorit, névre szóló fejezeti vannak. Akik nem olvasták a könyveket: a fejezetek címei mindig valamelyik karakter neve, tehát pl 1. fejezet) Miller, 2. fejezet) Holden, 3. fejezet) Naomi, etc, és a fejezetekben az adott karakterhez kapcsolódóan megy tovább a történetet. Cotyar pl abszolút súlytalan Bikához képest, Cotyar éppen csak fölbukkan Avasarala kapcsán (félre értés ne essék, imádtam a karaktert a képernyőn).

Caliph
elektromos golfkocsit kinézetét átszabják pár műanyag elemmel és máris lehet future cart készíteni kicsi pénzért :D

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

cylonflatus
Hát, ami történt azért az a Syfy sara is szerintem, bár nem ismerem a pontos szituációt, ill. hogy hogy volt ez az egész gyártósdi ebben az esetben. Pl az Alcon akart sorozatot az Expanseből, eldöntötte, hogy megfinanszírozza, legyártja, és felkéri a disztribúcióra a Syfy-t, vagy a Syfy szeretne egy sorozatot (és ahogy én tudom hosszútávon gondolkodtak) és ők keresnek egy céget, aki finanszírozná. Kinél vannak a jogok, ill. ki tárgyalt a jogokról? A Syfytól valaki megkereste Coreyékat, hogy lenne egy ilyen, vagy az Alcon? Lehet, hogy az Alcon rántotta ki a szőnyeget az Expanse alól, de a Syfy felelőssége is, hogy majdnem eltűnt az állítólagos szívügyük. Van egy jó pár vblog a tubeon ahol kibeszélik ezt, és pontos képet lehet kapni az egészről, majd ráveszem már magam a hétvégén valamikor.

Shiwo: Az exoskeleton tök jó ötlet lett volna. Annyira a könyvben gondolkodtam, hogy eszembe se jutott, mert hát azt és úgy, praktikus effektekkel nem lehetne. Vagy annyiba kerülne mint a cgi :) De az exocucc az tök jó ötlet (lett volna), valóban. Nekem amúgy hiányoznak a dokkokból ezek a kis lépegetők, meg egyéb járművek (pl Miller is autóval járt a Ceresen, nem csak a csővasúttal), sokat dobna a hangulaton, csak hát a költségeken is dobna, az biztos.
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2018.06.02. 12:54:22

[NST]Cifu
Eddig sem a SyFy fizette a sorozat gyártását, az Alcon a gyártója, a SyFy csak az elsődleges megjelenési TV platform volt az első három évadra.

Ezért sem értem, miért a SyFy-ra prüszköl a fél reddit meg itt a topicba is páran.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

menekülés a gyűrűbe:

//www.youtube.com/embed/jyQtiGKf41E

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Shiwo
viszont tán elképzelhető, h az Amazon hajlandó több pénzt áldozni a sorozatra, mint a Syfy és jut a CGI-re is..

meg nem feltétlen kell CGI ilyenre, a filmben megoldható, h lebénul, de nem vágják le a lábát, hanem csak kap rá egy exoskeleton-t..

az meg kellékként nem hinném, h sokkal drágább lenne, mint mondjuk a marsiak power armor-ja..

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

cylonflatus
Szerintem Bikát technikai okok (lóvé) hagyják ki, nem a sztori "tömörítése" miatt. A sérülése miatt ugye az egyik rakodó lépegetőből csinálnak neki high-tech mankót, lábprotézist, egyszerűen túl sokba kerülne a karakter, mert cgi-t kellene rakni az összes jelenetére. Már ha azt szeretnék, hogy jól is nézzen ki. Az, hogy kihagyják, nem tömörít nagyon a sztorin. Bika egy fontos karakter a könyvben, a fő sztorivonalhoz, alapeseményekhez kötődik minden megjelenése. Viszont akkor Ashford viszi majd az ő szerepét, és Drummer hozza meg azokat a döntéseket, amit a könyvben Ashford? Nagyon nem tetszene, ha egy seggfejt csinálnának Drummerből, bár azért erre kicsi az esély szerintem. Valószínűleg pont fordítva lesz Ashford majd átveszi a hatalmat/kapitányi rangot Drummertől, csak akkor az utóbbinak remélem nem az lesz a sorsa, mint Bikának Meg Bika egy jó karakter (nem morálisan értem, a coolsági faktorra gondolok) nem tetszik, hogy kimarad. Szerintem a harmadik könyv kevesebb epizódból lesz meg, mint az első kettő.
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2018.06.01. 09:57:58

Erre számítani lehetett. Valamelyik korábbi részben, amikor hegesztették vissza a hibrid által felszakított padlólemezeket, elég jelentőségteljesen megmutatták, hogy a Rocin maradt némi kék ragacs. És most is Miller megjelenése körül mutatták ugyanazt.
Szerintem Bika karaktere ki lesz hagyva. Tömörítik a sztorit, és a Behemóton játszódó események is rendesen meg lesznek nyirbálva szerintem. Egyszerűen nem fér bele annyi minden a sorozatba.

elégé féltem attól, hogy kihagyják Miller kattogását, de így, a könyv ismeretében elégedett vagyok azzal, ahogy a vászonra vitték.

azt a kúrva, na ezt a részt nagyon összerakták. o0

cylonflatus
Na, mostantól lesz igazán érdekes :) Egy valamit viszont nem értek, és nagyon zavar. Hol van Bika? Eredetileg Ashford a Behemoth kapitánya, és Bika az első tiszt. Itt most Drummer a kapitány, és Ashford az első tiszt, Bika sehol. Nagyon remélem, hogy nem spórolják ki a karakterét, bár nem lennék meglepve. A magyarázat spoileres, szóval majd később, hátha fölbukkan még, de egyre kisebb esélyt látok erre.

cylonflatus
Attól, hogy ortodox trekkerek számára, akik még arra is érzékenyek hány pötty lehet egy trillen, esetleg vannak benne unszimpatikus dolgok, még az. Hivatalosan az, hogy úgy mondjam. Szerintem sokkal inkább az, mint a JJ.-féle mozifilmek.

Bocs az offért.

PetruZ
A Space Brothers és a Sidonia baromi jók. Stílusban nagyon eltérnek, de nagyon élvezetesek. A Planetes is jó volt.
PetruZ
Kiderült a turpisság a 12-13 eltérésre: az utolsó rész (június 28-án) dupla lesz, kétórás évadzáró.
[NST]Cifu
Ez már nagyon off, de pláne, ha az animációs sorozatok is játszanak, azért akadnak érdekesek, ajánlom figyelmedbe a Legend of the Galactic Heroes (Ginga Eiyuu Densetsu) sorozatot, az eredeti is 100 feletti résszel bír (anno fél év alatt jutottam a végére), most fut a friss sorozata (Ginga Eiyuu Densetsu: Die Neue These - Kaikou vagy Legend of the Galactic Heroes: Die Neue These - Kaikou), pl. Indavideón is fent találod. Ha régebbiek is játszanak, StarShip Operators és a Planetes, mindkettő erősen ajánlott kategória. Vagy a Space Brothers, Moonlight Mile, Seikai no Senki... Bármelyiket oda merném állítani a The Expanse mellé, mint űrhajós Sci-fi.

Ha nem félsz némileg eltávolodni a nyugati sci-fik világától, akkor ott van a Macross Delta és a Knights of Sidonia például. Szóval azért opció van. Igen, azoknak is megvannak a saját kis hülyeségeik, nem vitatom. De jelezném, hogy azért bőven megéri legalább elkezdeni megnézni ezeket is... ;)

Utoljára szerkesztette: Cifu, 2018.05.27. 11:26:42

Dehogy Trek univerzum... bár az lenne.
stargatelost
Jah, űrhajós sci-fi manapság ritka, mint a fehér holló. Van ugye a Star Trek Discovery, de az ugye trek univerzum, Lost in Space, bár az első évadot pont nem annyira lehetne űrhajósnak nevezni, és hát a Final Space, ami ugyan animációs, de felnőtteknek, és ízig-vérig űrhajós sci-fi. Ennyi van jelenleg a palettán szerintem. Ja, meg Doctor Who, de hát ott is max egy-egy rész, ami tényleg űrhajós...

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Count Adyn
Ebben van valami, csak nincs semmi más sorozat se ami akár csak közel lenne ehhez jelenleg szvsz:D

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

[NST]Cifu
Én most nem akarok negatív hang lenni, mert nem vitás, hogy a The Expanse a legközelebb áll ahhoz, hogy Hard Sci-fi sorozatnak tekintsük, de annyi kritizálható pontja volt, hogy én személy szerint max. simán bántam volna, ha nem folytatják, de krokodilkönnyeket nem hullajtottam volna érte...
Leginkább az elszalasztott lehetőségek fájnak, hogy mivé is lehetett volna ez a sorozat...

Ez egy kisebb fajta örömünnep számomra is. A Westworld + Expanse kombóból nagyon hiányzott volna az utóbbi...

Sajtófotó a bejelentésről :)
Kisebbet nem találtam, ha direkt rakom be, akkor ezer évre bannolnak.

Count Adyn

Jeff Bezos személyesen bejelentette, hogy az Amazon átveszi a sorozatot! <#worship>

Jöhet a negyedik évad :)
No könyv spoilers plíz.

cylonflatus
A trailer végén (c'mon Miller, give me something mondat előtt közvetlenül) az az a rész lehet, amikor bemennek a lassú zónába?

//www.youtube.com/embed/yhYZMYZIuSw

cylonflatus
yep

unalmas volt...

party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo

Akkor jó :)
Kíváncsi vagyok mit szóltok a legújabb utolsó jelenetéhez. Nekem beleégett az agyamba,

PetruZ
Tényleg annyi. De az epguides is 12-t ír. Na, majd meglátjuk, ha elérünk odáig.
elhiszem

én imdb-ről szoktam tájékozódni. Szóval onnan van az infóm.

PetruZ
A myeps 12-ről tud. :)
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2018.05.24. 17:09:36
13

Azt tudjátok hogy hány rész van még? Mert olvastam már 8-at is meg 13-at is. Ha 8 akkor a kövi az utolsó. <#falbav>

jól rémlik, hogy most értünk a harmadik könyv elejére?

végre, a zóna :)

aki még nem látta a hatodik részt, az ne nézze meg.

//www.youtube.com/embed/6ajO_Sf4gwE