The Expanse (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
Utoljára szerkesztette: Pares, 2018.06.07. 10:45:58
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Ennek az iszonyatosan fejlett technológiának a megalkotói még nem kerültek képbe igazán, csak karcolgatja a sztori még a könyvekben is a lényeget, és nagyon remélem, hogy a nagy katarzis még hátra van, és nagyon várom, hogy ezen a vonalon mekkorát durrantanak az írók.
Úgy hogy van benne jó sok politika, meg emberi játszmák sora, meg hatalmi harcok, konfliktusok is, de így kerek az egész.
Ha valaki ezt a mondatot kérdőjel helyett ponttal írná le, akkor azt kinevetném és azt írnám neki, hogy fogalma sincs a sorozatról és egyetlen epizódot sem látott belőle. <#wink>#wink>
Még nem láttam a sorozatot sem a könyvet, így spoiler mentesen az lenne a kérdésem, hogy ahogy utána jártam ez inkább politika, emberi sorsok, emberek közötti (Föld, Mars, Belt) hatalmi harcról / háborúról szól nagy vonalakban? :) Tehát aki idegen fajokra, természetfeletti dolgokra kíváncsi akkor ebben a soriban aligha van ilyen? Köszi szépen! :)
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Cotyart alakító színész nagyon sármos, a klasszikus badass (no homo), nagyon keveset volt képernyőn, mégis sokan megszerették. Kikacsintás a nyolcvanas évek laza egysorosaira. Nélküle laposabb lenne a mozgóképes Expanse. Persze nagyot dobott az összképen, hogy adtak neki egy nagyon vállalható morális iránytűt. Az elejétől sejtette, hogy egy öngyilkos küldetésre vállalkozott, de bevállalta.
Bull/Ashford: yepp, szerintem is spórolás volt, bár jobban tetszett az, ahogy a könyvben kezelték a fődillert, de így is működik szerintem, ő lesz a hős Dugovics Titusz szerintem.
Camina: huh, nehéz, mivel kilóra megvett a karakter (meg a színésznő, ahogy átlényegült a szerepbe), de...itt szerintem Naoiminál volt a kulcs mondat: mégpedig, hogy majd idővel meg fogja érteni Frederich törekvéseit, neki lesz majd igazán mókás a morális zuhanása, felemelkedése, szóval, ő lesz a kalóz királynő.
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2018.06.02. 14:40:57
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Még hogy Bikáról sírjak egy kicsit: azért sem értem, mert egy központi karakter a könyvben, tulajdonképpen az Abaddon kapui egyik főszereplője, az ő szemén keresztül is ismerjük meg a sztorit, névre szóló fejezeti vannak. Akik nem olvasták a könyveket: a fejezetek címei mindig valamelyik karakter neve, tehát pl 1. fejezet) Miller, 2. fejezet) Holden, 3. fejezet) Naomi, etc, és a fejezetekben az adott karakterhez kapcsolódóan megy tovább a történetet. Cotyar pl abszolút súlytalan Bikához képest, Cotyar éppen csak fölbukkan Avasarala kapcsán (félre értés ne essék, imádtam a karaktert a képernyőn).
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Shiwo: Az exoskeleton tök jó ötlet lett volna. Annyira a könyvben gondolkodtam, hogy eszembe se jutott, mert hát azt és úgy, praktikus effektekkel nem lehetne. Vagy annyiba kerülne mint a cgi :) De az exocucc az tök jó ötlet (lett volna), valóban. Nekem amúgy hiányoznak a dokkokból ezek a kis lépegetők, meg egyéb járművek (pl Miller is autóval járt a Ceresen, nem csak a csővasúttal), sokat dobna a hangulaton, csak hát a költségeken is dobna, az biztos.
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2018.06.02. 12:54:22
Ezért sem értem, miért a SyFy-ra prüszköl a fél reddit meg itt a topicba is páran.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
meg nem feltétlen kell CGI ilyenre, a filmben megoldható, h lebénul, de nem vágják le a lábát, hanem csak kap rá egy exoskeleton-t..
az meg kellékként nem hinném, h sokkal drágább lenne, mint mondjuk a marsiak power armor-ja..
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2018.06.01. 09:57:58
Szerintem Bika karaktere ki lesz hagyva. Tömörítik a sztorit, és a Behemóton játszódó események is rendesen meg lesznek nyirbálva szerintem. Egyszerűen nem fér bele annyi minden a sorozatba.
Bocs az offért.
Ha nem félsz némileg eltávolodni a nyugati sci-fik világától, akkor ott van a Macross Delta és a Knights of Sidonia például. Szóval azért opció van. Igen, azoknak is megvannak a saját kis hülyeségeik, nem vitatom. De jelezném, hogy azért bőven megéri legalább elkezdeni megnézni ezeket is... ;)
Utoljára szerkesztette:
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Leginkább az elszalasztott lehetőségek fájnak, hogy mivé is lehetett volna ez a sorozat...

Ez egy kisebb fajta örömünnep számomra is. A Westworld + Expanse kombóból nagyon hiányzott volna az utóbbi...
Kisebbet nem találtam, ha direkt rakom be, akkor ezer évre bannolnak.

Jöhet a negyedik évad :)
party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo
Kíváncsi vagyok mit szóltok a legújabb utolsó jelenetéhez.
én imdb-ről szoktam tájékozódni. Szóval onnan van az infóm.