1079
-
#835 -
#834 Ilosz? -
#833 Amikor a könyvben Clarissáról olvastam, a mesterséges mirigyei aktiválásáról (aki nem olvasta: ezért matatott a szájával a támadások előtt, egy kört írt le a megfelelő irányba a nyelvével a szájpadlásán), mindig a Tigris! Tigris! ugrott be, csak ott a nyelvét a fogához nyomva aktiválta a cuccost, nem a szájpadláshoz. -
#832 Imádom azt a könyvet, vagy 10x elolvastam már...Vorga... -
Renegade #831 -
Renegade #830 -
#829 Ja, ja, sokszor olvastam már én is, igen jó könyv és érdekes világ. Mondjuk az Expanse-be a jauntolást már nem vették át. :)
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2018.07.26. 17:41:32 -
#828 ma is tanultam újat, hogy a Tigris, Tigris! a már ezerszer hallott (külföldi ismerősök által, hogy olvassam már el) The Stars My Destination-nak felel meg :) akkor az már el van olvasva, viszem az örömhírt :D -
#827 Mindkettő igaz. Kezdetben egy kínai MMO háttere lett volna, de amikor abból nem lett semmi, Ty egy play-by-post szerepjáték háttérnek használta (de a sztori akkor még kissé eltért, pl. a háború már tartott, mikor a Cant legénysége először találkozott a protomolekulákkal az Éroszon). Akkor születtek meg a Roci fontosabb szereplői. A játék elhalt, de évekkel később ismét feléledt egy írókörön belül, mint asztali játék és gyakorlat. Daniel, aki akkor már ismert író volt, beszállt a játékba (érdekes sztori, hogy mennyire a véletlenen múlt, hogy ők ketten találkoztak), tőle származik Miller, majd utána ő volt az, aki javasolta, hogy csináljanak belőle regénysorozatot.
Aki kíváncsi a teljes sztorira, gyakorlatilag a kályhától, azaz a gyerekkortól és Alfred Bester Tigris, Tigris!-étől kezdve, itt elolvashatja (elég hosszú, de megéri). -
#826 Lehetséges. Az interjúban csak annyit mondott szerepjáték, én gondoltam azt, hogy valami crpg, gyaníthatóan mmo.
Amúgy végeztem a Perszepolisszal. Nekem nagyon bejött. Így utólag jobban fáj az előző két könyv. A Marco-féle konfliktusnak köze van a most történtekhez, de két teljes könyvet arra szánni nagyon felesleges volt. Azért is bosszant, mert nagyon tetszik az irány, amerre a történet megy, és én úgy tudom már csak egy kötet van hátra. Bár történik egy-két nagyon nagy horderejű ill. fontos dolog a történet szempontjából, de ha a Cibola után az ember átugorja az 5. és 6. kötetet és a Perszepolisszal folytatja, majdhogynem nem marad le semmiről. Bár ez így nem igaz, persze, hogy lemarad, viszont nem tűnne föl a hiánya. Nem az történne, hogy nem tudja követni a cselekményt, hanem egyből fölvenné a fonalat.
A történet kicsit más mint eddig, mondjuk úgy mint a Cibolában. Gondolok arra, hogy a cselekmény javarészt egy helyszínen történik. Máshol is történik egy-két fontos dolog, de a cselekmény kb 85% a Nauvoo/Behemoth/Medina-án, a lassú zónában. És igen, végre sokkal többet kapunk a protomolekulás, idegenes szálból is, egyrészt e körül forog a történet. Nekem nagyon tetszett.
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2018.07.26. 15:20:02 -
#825 én úgy olvastam valahol, hogy eredetileg a sztori konkrétan egy szerepjáték-kaland volt, abból alakult ki végül a regény (hasonlóan a magyar vonatkozású A Káosz Szava regényhez, John Caldwell alias Nemes István tollából) -
#824 Azt ugye vágod, hogy az Expanse -ill. a Leviatán ébredése- mielőtt megjelent volna, első körben egy játéknak indult? Egy beszélgetést láttam az írókkal, és ők mesélték el, hogy amikor kitalálták ezt az univerzumot, azt eredetileg egy mmo játék háttérsztorijának írták megrendelésre. Csak már nem emlékszem, hogy most a játékból nem lett semmi, vagy annyira jónak találták, hogy regényt írjanak belőle, a lényeg, hogy könyv lett belőle. Istennek hála. -
félig off, kickstarter-en elkezdtek gyűjteni egy The Expanse szerepjátékra, a kitűzött 30 000 dollárt 54 perc alatt összedobta a nép
-
#822 Én teljesen elvoltam vele, az elején mondjuk tényleg furcsa. Nekem talán azért volt a furcsa, hogy a főszereplőket külön-külön, egymás nélkül láttam, nem csapatként. És a szálaik a végén természetesen összefutnak, de az elején ez a különutasság nem tesz jót a történetnek, a különböző szálak különböző tempójúak, az egyik mozgalmasabb, míg a másik lassabb, sőt unalmasabb (Naomi sztorija az elején, bár ez szubjektív). Na meg tényleg sokáig nincs semmi a protomolekulával kapcsolatban, ami az előző kötetek után minimum furcsa. De aztán egy nagyon jó kis történet alakul ki, én jól szórakoztam. Szerintem egy kötetben ezt el lehetett volna mesélni -A Nemezis után a Babilon hamvaival kerek a történet-, a két kötetet sok. -
#821 Azt hittem egyedül maradtam :) Most végeztem a Nemezis játékaival.
Nem mondom, hogy nem súlytalanabb a történések a protonmolekula megalkotói és azok elpusztítóihoz képest, de nekem bejött ez a kicsit a történések emberközelibb átélése a kevésbé hangsúlyosabb szereplők szemén keresztül. Jól elvoltam vele.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.07.05. 21:11:58 -
#820 Szerintem tageljünk mindent ami spoiler, mindent ami az éppen aktuális legutóbbi rész időpontja utáni történés, vagy arra utal. A többivel kapcsolatban meg ahogy a sorozatoknál kb lenni szokott, vagy ahogy "illő" lenne. Tehát az aktuális epizódról a bemutatás után közvetlenül még szintén csak diszkréten. Aztán az új-, a következő rész bemutatásával viszont már szabadon, tag nélkül is lehessen. -
#819 könyv spoiler,jelezd és rakd is be spoiler tag alá :D én olvastam a könyveket,de lehet van aki csak a sorozatot nézi :D
vagy kéne valami egységes megegyezés hogy mindent lehet és saját felelősségre jöjjön aki jön :D
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.07.05. 19:57:22 -
#818 Mellékszál, de akit érint, már biztos tudja, akit meg nem, hátha mégis érdekli: a The Expanse, ami anno, még a könyv előtt egy szerepjátékos történet volt csupán, asztali szerepjáték formájában is megjelenik, a Kickstarter még ebben a hónapban indul. Az alapja a nemrég megjelent Modern AGE lesz (aki ismeri a Dragon Age játékokat, vagy a belőle született szerepjátékokat (Dragon Age RPG, Fantasy AGE), nagyjából képben lehet a rendszerről). Részletek itt és itt. -
suba53 #817 Én így vakon is azt mondom, hogy nyugodtan kimaradhatott volna a Cibolát követő két kötet.
Aztán lehet hogy jön a meglepi, és az azokban a kötetekben felvázolt rejtélyes eltűnéseknek még szerepe lesz. Bár azokat is simán egy kötetben meg lehetett volna oldani.
Lehet hogy a nyomtalanul felszívodott társaság egy másik dimenzióba került, ahol a sarkon összefutnak a protomolekula alkotóival, akik így tudtak elillanni az őket pusztító valami elől? -
#816 "Bogarak vagytok!"
Kíváncsian várom a folytatást. -
#815 Na, a tegnapi napom nem éppen úgy alakult, ahogy terveztem, csak ma jutottam el a könyvesboltig. El akartam olvasni egy pár fejezetet, mielőtt bármit is írnék róla, de hűha... és ez egy jó hűha :) Ahogy hazaértem azonnal leültem, és mielőtt bármit csináltam volna elolvastam az első fejezetet. A 9-10 oldalas prológusban több van a protomolekuláról, mint az előző két kötetben összesen. Minden meg van bocsátva, bár most még dolgozik a kezdeti lelkesedés, de szerintem nagyon jó lesz ez. Van egy olyan érzésem, hogy többen lesznek azon a véleményen, hogy a Cibola után rögtön ezzel kellett volna folytatni.
Duplán boldog vagyok, a boltban vettem észre, hogy megjelent végre az A sötét erdő magyar kiadásban is, be is zsákoltam azonnal. Ha esetleg valaki nem ismerné, melegen ajánlom mindenkinek, aki szereti a scifit, hard scifit. Az A sötét erdő a háromtest-probléma trilógia második kötete. Az első: A háromtest-probléma, szerző Cixin Liu. -
#814 Nem olvastam még, amúgy pont holnap megyek megvenni :) Pár nap és konkrét választ tudok adni, de annyi tudok, hogy nem lesz úgy elhanyagolva a téma, mint az előző két kötetben, sőt. A fő konfliktus itt is az emberek között zajlik, viszont az eddiginél sokkal nagyobb szerepet fog kapni a protomolekula. Úgy tudom még egy könyv lesz és vége, szóval most már csak kibontják ezt a szálat is. -
Inquisitor #813 2017 december 8. Kis videó szösszenet az utolsó rész (S3/EP13) forgatási napjáról. Szerintetek tényleg ilyen a napi hangulat ott a melóban? :O
-
Lysandus #812 Ez érdekelne engem is. -
suba53 #811 A Cibola után nekem nagy csalódás volt a folytatás. Azt vártam, hogy végre tényleg kikerekedik a szupercivilizáció története, helyette az emberi faj acsarkodásait olvashattam két könyvön keresztül.
A hetediket még nem olvastam, abban végre a lényegre térnek, vagy még mindig kerülgetik? -
#810 A protomolekula nagyon nem fejezte be a küldetését sőt, gyakorlatilag most indul csak a küldetés érdemi része. Meg azért a terrorista szál, amire célzol, az előtt még ott van a Cibola meghódítása, egy teljes könyvnyi történet, egy nagyon más történet :) Szerintem a terrorista szálat, amire két teljes könyv épül, azt gyanítom letudják max egy évad alatt, és ami a könyvben kevésbe működött, az a képernyőn még izgalmas is lehet. Azért annyira nem rossz az a szál sem, csak az előtte lévő könyvek után helybentopi. -
#809 Egyetértek. Őszintén szólva amíg a Földi / Marsi / Övbéli politikai sz@rkavarásról volt szó, nagyon tetszett a történet, és megelégedtem azzal, hogy na, itt-ott becsúszik pár hiba a megvalósításban. De a 3. évad egyre inkább az idegen faj(ok)ról szól, és egyre kevésbé érdekelt, mert a Földi sz@rkavarás egyre unalmasabb volt (egy nagy csavartól eltekintve), az Övbéliről alig, a Marsbéliről meg semmit sem tudunk.
Ha már úgy is eltértek a könyvsorozattól, lehetett volna ezt jobban is megoldani. -
suba53 #808 Végül is érthető, hogy a SyFy miért pont itt akarta lezárni a sorozatot, az anyagi részétől most eltekintve.
Eddig a három évad egy szép kerek lezárt sztorivá vált ezzel az évadzáróval. A protomolekula sorsa a naprendszerben beteljesedett, az emberek rajta végzett kísérletezgetései ellenére befejezte a küldetését, kaput nyitott a naprendszeren vagy akár a galaxison kívüli kalandozáshoz, sikeresen bekapcsolta az átjárót Miller, és Holden segítségével, megnyílt egy eddig elképzelhetetlen lehetőség az emberi faj számára idegen, és lakható életterek felfedezésére, megismerésére. Párás szemekkel hátra dőlhetünk.
Nagyon remélem, hogy a negyedik évadtól még jobban elszakad a könyvektől, és az új lehetőségeket jobban kibontva inkább azokra fókuszál a kicsit erőltetett terrorista szál ellenében. -
#807 Csak most esett le, hogy igazából három karakter van egybegyúrva Drummer személyében: először is az eredeti Drummer, nyilván, aztán Bika és a Samara Rosenberg nevű mérnök, aki a Behemoth főmérnöke (előtte a Tychón is valami hasonló munkakört töltött be, ő szokta vezetni a Roci javításait, és Naomival spanol össze nagyon, vele jár fallabdázni, karaokézni, stb).
Amúgy nekem is tetszett, de még egyszer meg fogom nézni. Eredetileg a hétvégére volt tervezve, csak nem bírtam ki addig, viszont így meg hulla fáradtan néztem éjfél után, pislogtam nagyokat közben. -
Pares #806 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
És akkor most jön a hosszú várakozás a 4. évadra. -
Renegade #805 hát lehetett volna erősebb, hosszabb a záró dupla rész, de azért nem volt rossz. -
#804 B5 - Babylon 5? Azt én is szerettem. Igen, ami a színeket illeti a B5 nagyon tiri-tarka, bár engem jobban zavar az a mostani trend, hogy teljesen kilúgozzák a színeket (legjobb példa a DC filmek), mint ha egy fekete-fehér filmet néznék, amit utólag nagyon enyhén kiszíneztek.
Na megnéztem tegnap a 11.-et, szerintem nem volt ez rossz. Kezdem már megszokni a változtatásokat is, bár van ami nagyon idegesített, az összkép végül is egész jó lett. Anna kicsit halovány a könyvhöz képest, de volt, hogy konkrétan idegesített. Igaz az nem ebben a részben volt: az öngyilkos hadnaggyal kapcsolatban nem igazán győzött meg, hogy furdalná a lelkiismeret, ráadásul mosolygós arccal szónokolt az egymásra való odafigyelésről, törődésről, előtte meg ő pattintotta le szerencsétlent, ahelyett, hogy törődött volna a lelkével.
Viszont úgy néz ki bejön az egyik felvetésem. Bika hiányával kapcsolatban dilemmáztam, vajon hogy alakítják nélküle a sztorit, ki veszi át a helyét, ha egyáltalán lesz ilyen. Nos, úgy látszik tényleg Drummerből fognak egy ilyen hibrid Bikát csinálni. Fogadni mernék, hogy a sérülése miatt ő lesz majd, akit ráapplikálnak egy ilyen kis rakodó lépegetőre, de gondolom a sorozatban ezt majd valami exo-vázzal oldják meg, pl mint amit a Mao lány viselt. És gondolom nem csak a külsőségeket ruházzák át. Csak remélem a sorsát nem örökli meg, egészen megszerettem azt a beazonosíthatatlan akcentust, azon az aszexuális hangján :) Mondjuk később elég komoly szerepet fog betölteniSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a Tychón, de a KBSZ-ben is, talán megússza.Fred halála után -
Renegade #803 majd ha elmúlt a csalódottság érzeted javaslom, hogy folytasd, szerintem jó lett, jól épít a feszültségre, de tény, néha kilóg a lóláb, volt egy rész, ahol nagyon bántó volt a cgi (3.10), engem alapjába véve nem zavar, a B5-öt is gond nélkül újra tudom nézni, de ott valamiért fájdalmas volt, talán a szín választás miatt, fene tudja. -
#802 Nekem még mindig az első évad a csúcs. Olvastam a könyvet és tudom, hogy mi fog történni, mégis van amikor a sztori, egy kiejtett mondat, egy kép, a közben hallott zenével alkot olyan pillanatokat, amitől megrohan egy olyan "Úristen, mi lesz itt még" érzés, hogy föláll a karomon a szőr. Olyan hangulata van az első évadnak, amit a Battlestar Galactica óta nem éreztem. -
suba53 #801 Ez is egy vicclap?
http://www.businessinsider.com/big-bang-could-end-the-universe-could-end-with-unstable-higgs-boson-2018-4 -
#800 @Renegade: Én három hete elengedtem a harmadik évadot. Talán majd egyszer végigdarálom a hátralévő részeket, de most inkább nézek mást, egyszerűen elvesztette a sorozat a szememben az értékeit. :(
@Cylonflatus: Az idő múlásának érzékeltetése nagy hiányossága a sorozatnak, mintha anno ezt már beszéltük volna. Kár, mert amúgy nagy szükség lenne rá... -
#799 Igen, olvastam a tartalmát. Tulajdonképp az van mint eddig, a 3. és a 4. könyv között is eltelt a sztoriban jó pár év, a 4. és 5. között is, aztán az 5. és 6. könyv eseményei ismét szorosan követik egymást, majd a 7. megint úgy indít, hogy eltelt közben pár év. Viszont a képernyőn ez nem jön át, még az egymást követő események között is rendesen telik az idő. Ugye itt nincs térugrás, meg hiperűr utazás, fénysebesség. A Cant elpusztítása után pl több mint egy hónap telik el, mire a Donnager eléri őket (a sorozatban valami 4órára becsülték a Donniet, a könyvben 4-5 hétig malmoztak a kompban). Miután a leleplezik, és lerohanják a Thoth bázist (ahonnan a Ceres kísérletet figyelik Mao tudósai), vagy fél évet dekkolnak a Tychón mire helyrepofozzák a Rocit, de szimplán amikor csak A-ból B-be mennek, olyankor is hetek telnek el, még Epsteinnel is. Szóval amikor a képernyőn úgy tűnik, hogy szorosan követik egymást az események, sok esetben hónapok telnek el. Szóval ja, telik az idő rendesen, az idővel meg változnak a dolgok.
Köszönöm a tippet, de szegeden élek. A 11.epizódot meg még nem volt időm megnézni, ma estére van tervezve, majd utána írok.
mindero: Elvileg a hátralévő két részben tűzijáték lesz, és följebb csavarják a fordulatszámot, legalábbis a könyvből kiindulva. Bár az Io melletti csata se olyanra sikerült, mint ahogy a könyvben, szóval megígérni nem tudom, de az biztos, hogy most akcióorgiának kellene következni, főleg az utóbbi pár részhez képest. -
Renegade #798 elsősorban a könyvmolyokhoz:
huh, ez egy érdekes rész volt (3,11), először piszkosul csalódott voltam, hogy ilyen sekélyesen ábrázolták a második lassulást, de aztán összeállt a történet, piszok sokat változtattak, de a végére elégé vállalhatónak tűnt a rész. Mi a véleményetek? -
Renegade #797 fura, még csak az elején tartok (30 oldal), de olyan, mintha egy teljesen más világ történetét olvasnám, azért mert...a könyv hátulján ott lesz, hogy mennyi idő telt el az előző könyv óta, hát őőőőő
amúgy a történet mesélés rendben van eddig, csak próbálom felvenni a fonalat én mindig bajban vagyok, ha másodvonalbeli szereplők kerülnek reflektorfénybe, mert nem szoktam megjegyezni őket.
szerintem érdemes bebillegni a Szugló utcába a Fumaxhoz (már ha pesti, vagy Pest környéki az ember és volt előrendelés) mert 35% az igencsak jó dolog,esetleg összebarátkozni velük a könyvhéten, nekem tavaly szerencsém volt, mert az egyik nagy portálon akciós volt a sorozat (huszonpár százalék), én meg direktbe rájuk írtam, hogy inkább nekik fizetnék közvetlenül, ha adnak nekem is egy kellemes kedvezményt, szó szót követett, megkaptam a megjelent könyveket 35%-on, meg pár másik könyvet ingyen (ugye raktam be ide is fotót), azóta meg elég írnom nekik egy emailt, hogy mennék az új könyvért és még csak elő sem kell rendelnem. Lelkes fiatalok, akik értékelik a kedves hangvételt meg a kocka faktort.
-
mindero #796 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Valahogy rohadt uncsi lett. Majdnem belepörgettem. Sokáig megy még ez a vacakolás szerintetek?