The Expanse (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
félig off, kickstarter-en elkezdtek gyűjteni egy The Expanse szerepjátékra, a kitűzött 30 000 dollárt 54 perc alatt összedobta a nép
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Nem mondom, hogy nem súlytalanabb a történések a protonmolekula megalkotói és azok elpusztítóihoz képest, de nekem bejött ez a kicsit a történések emberközelibb átélése a kevésbé hangsúlyosabb szereplők szemén keresztül. Jól elvoltam vele.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.07.05. 21:11:58
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
vagy kéne valami egységes megegyezés hogy mindent lehet és saját felelősségre jöjjön aki jön :D
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.07.05. 19:57:22
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Aztán lehet hogy jön a meglepi, és az azokban a kötetekben felvázolt rejtélyes eltűnéseknek még szerepe lesz. Bár azokat is simán egy kötetben meg lehetett volna oldani.
Lehet hogy a nyomtalanul felszívodott társaság egy másik dimenzióba került, ahol a sarkon összefutnak a protomolekula alkotóival, akik így tudtak elillanni az őket pusztító valami elől? <#vigyor0>#vigyor0>
Duplán boldog vagyok, a boltban vettem észre, hogy megjelent végre az A sötét erdő magyar kiadásban is, be is zsákoltam azonnal. Ha esetleg valaki nem ismerné, melegen ajánlom mindenkinek, aki szereti a scifit, hard scifit. Az A sötét erdő a háromtest-probléma trilógia második kötete. Az első: A háromtest-probléma, szerző Cixin Liu.
A hetediket még nem olvastam, abban végre a lényegre térnek, vagy még mindig kerülgetik?
Ha már úgy is eltértek a könyvsorozattól, lehetett volna ezt jobban is megoldani.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Eddig a három évad egy szép kerek lezárt sztorivá vált ezzel az évadzáróval. A protomolekula sorsa a naprendszerben beteljesedett, az emberek rajta végzett kísérletezgetései ellenére befejezte a küldetését, kaput nyitott a naprendszeren vagy akár a galaxison kívüli kalandozáshoz, sikeresen bekapcsolta az átjárót Miller, és Holden segítségével, megnyílt egy eddig elképzelhetetlen lehetőség az emberi faj számára idegen, és lakható életterek felfedezésére, megismerésére. Párás szemekkel hátra dőlhetünk.
Nagyon remélem, hogy a negyedik évadtól még jobban elszakad a könyvektől, és az új lehetőségeket jobban kibontva inkább azokra fókuszál a kicsit erőltetett terrorista szál ellenében.
Amúgy nekem is tetszett, de még egyszer meg fogom nézni. Eredetileg a hétvégére volt tervezve, csak nem bírtam ki addig, viszont így meg hulla fáradtan néztem éjfél után, pislogtam nagyokat közben.

És akkor most jön a hosszú várakozás a 4. évadra.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Na megnéztem tegnap a 11.-et, szerintem nem volt ez rossz. Kezdem már megszokni a változtatásokat is, bár van ami nagyon idegesített, az összkép végül is egész jó lett. Anna kicsit halovány a könyvhöz képest, de volt, hogy konkrétan idegesített. Igaz az nem ebben a részben volt: az öngyilkos hadnaggyal kapcsolatban nem igazán győzött meg, hogy furdalná a lelkiismeret, ráadásul mosolygós arccal szónokolt az egymásra való odafigyelésről, törődésről, előtte meg ő pattintotta le szerencsétlent, ahelyett, hogy törődött volna a lelkével.
Viszont úgy néz ki bejön az egyik felvetésem. Bika hiányával kapcsolatban dilemmáztam, vajon hogy alakítják nélküle a sztorit, ki veszi át a helyét, ha egyáltalán lesz ilyen. Nos, úgy látszik tényleg Drummerből fognak egy ilyen hibrid Bikát csinálni. Fogadni mernék, hogy a sérülése miatt ő lesz majd, akit ráapplikálnak egy ilyen kis rakodó lépegetőre, de gondolom a sorozatban ezt majd valami exo-vázzal oldják meg, pl mint amit a Mao lány viselt. És gondolom nem csak a külsőségeket ruházzák át. Csak remélem a sorsát nem örökli meg, egészen megszerettem azt a beazonosíthatatlan akcentust, azon az aszexuális hangján :) Mondjuk később elég komoly szerepet fog betölteni
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
http://www.businessinsider.com/big-bang-could-end-the-universe-could-end-with-unstable-higgs-boson-2018-4
@Cylonflatus: Az idő múlásának érzékeltetése nagy hiányossága a sorozatnak, mintha anno ezt már beszéltük volna. Kár, mert amúgy nagy szükség lenne rá...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Köszönöm a tippet, de szegeden élek. A 11.epizódot meg még nem volt időm megnézni, ma estére van tervezve, majd utána írok.
mindero: Elvileg a hátralévő két részben tűzijáték lesz, és följebb csavarják a fordulatszámot, legalábbis a könyvből kiindulva. Bár az Io melletti csata se olyanra sikerült, mint ahogy a könyvben, szóval megígérni nem tudom, de az biztos, hogy most akcióorgiának kellene következni, főleg az utóbbi pár részhez képest.
huh, ez egy érdekes rész volt (3,11), először piszkosul csalódott voltam, hogy ilyen sekélyesen ábrázolták a második lassulást, de aztán összeállt a történet, piszok sokat változtattak, de a végére elégé vállalhatónak tűnt a rész. Mi a véleményetek?
amúgy a történet mesélés rendben van eddig, csak próbálom felvenni a fonalat én mindig bajban vagyok, ha másodvonalbeli szereplők kerülnek reflektorfénybe, mert nem szoktam megjegyezni őket.
szerintem érdemes bebillegni a Szugló utcába a Fumaxhoz (már ha pesti, vagy Pest környéki az ember és volt előrendelés) mert 35% az igencsak jó dolog,esetleg összebarátkozni velük a könyvhéten, nekem tavaly szerencsém volt, mert az egyik nagy portálon akciós volt a sorozat (huszonpár százalék), én meg direktbe rájuk írtam, hogy inkább nekik fizetnék közvetlenül, ha adnak nekem is egy kellemes kedvezményt, szó szót követett, megkaptam a megjelent könyveket 35%-on, meg pár másik könyvet ingyen (ugye raktam be ide is fotót), azóta meg elég írnom nekik egy emailt, hogy mennék az új könyvért és még csak elő sem kell rendelnem. Lelkes fiatalok, akik értékelik a kedves hangvételt meg a kocka faktort.
<#banplz>#banplz>
Ősrobbanás szerűen pár mikroszekundum alatt iszonyatos energia felszabadulás mellett szűnik meg a ma ismert kozmosz.
http://titokterminal.com/egy-masodik-osrobbanas-hozza-el-a-vilagegyetem-pusztulasat/
A csillag elpusztítása, a "sterilizáció" amit Holden látott, az nem a titokzatos pusztító idegen valami ellen irányult, az hogy úgy mondjam egy standard védelmi mechanizmus. Gondolj kicsit arra, hogy az ember mit csinál, ha a létét fenyegetve érzi? Védekezésről van szó, nem pedig szándékos kiirtásról, én morálisan semmi elítélhetőt nem látok. Nem valami gonosz szándék van a tett mögött, hanem önvédelem. A másik, hogy mi most a protomolekulás fajról beszéltünk, azonban a faj nincs jelen. Ők kipusztultak, eltűntek, távoztak egy másik univerzumba, etc., nem az ő döntésüket láttuk, amikor Holden a vízióban meglátta, hogy mi történhet a legrosszabb esetben. Aki most cselekszik -aki elpusztítaná a Naprendszert, ha olyan fenyegetésnek értékelne valamit- az a protomolekula. Lehet, hogy intelligens, de akkor is csak egy eszköz, egy baromi fejlett eszköz (protoMiller szerszámnak, meg csavarkulcsnak hívja a könyvben). Egy gép, ami algoritmusok, paraméterek, adatelemzések alapján dönt. Intelligens, de nem tudatos, nincs öntudata. Nem lehet meggyőzni, legalábbis a lelkére hatni nem lehet, nincsenek érzelmei. Tulajdonképpen a Miller szimulációt pont azért hozta létre, hogy kitolja vele a határait. Azonban protoMillernek, hogy úgy mondjam sajnos nincs rendszergazda szintű jogosultsága a gömb rendszerei felett :D Ő csak segíteni tud Holdennek, súgni, hogy pl mik azok a paraméterek, amiket nem kéne átlépni, hogy a Napunk megmaradjon. De amúgy gondolj bele ebbe: találkozott egy fajjal (a protomolekula), érzékelte, hogy űrutazásra képes civilizáció, fel vannak fegyverkezve, amiket használnak is, és nemhogy másra, de még magukra is veszélyesek, egymás fajtársait irtják. Nem éppen a legjobb ajánlólevél, egy Star Trekben a klingonok ilyenkorra már rég az emberiség elpusztításáról hadoválnának. Igaz azok enélkül is. Ahhoz képest itt mi történt? Annyit csinált, hogy lelassította az űrhajókat, a kilőtt rakétákat, torpedókat meg pályára állította az állomás körül, jobb helyen vannak azok ott címszóval. Mint a rossz gyereknek amikor elveszik a csúzliját :) A gömbben lövöldöző marsiból meg kijavította magát, a többihez nem nyúlt. Megtehette volna, hogy az összes hajót, az összes embert az atomjaira szedi. Én nem látok itt sehol semmi indokolatlan pusztítást.
Ha a protomolekulát megalkotók ezzel a sterilizációval vették fel a harcot egy náluk is fejlettebb, az általuk kolonizált naprendszereket fertőző, pusztító civilizációval, akkor megint csak ott a kérdés, hogy a náluk is fejlettebb miért pusztít. Hacsak nem egy öntudatlan vírusszerű képződményről van szó, ami nem pusztításnak tekinti a saját hatását, hanem a saját kiteljesedése válik kárára más rendszereknek.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Kb jól sejted a dolgokat. A protomolekula készítői egy hiper fejlett faj volt(?), ezerszámra kolonizáltak naprendszereket. A meghódított rendszerekben kapukat állítottak föl. Ez nem úgy működik, mint a Stargateben, hogy belép a gyűrűbe, és kilép a tárcsázott kapun. Amikor egy kapun valaki áthalad, először abba a mesterséges térbe kerül, ahol most Holdenék vannak. Ez egy elosztóközpont, vagy olyan mint egy nagy rendező pályaudvar, innen érhető el a többi kapu. Ennek a közepén van az a gömb alakú állomás, mesterséges kisbolygó, objektum, ahogy tetszik, amibe Holden bement protoMillerrel - ez vezérli az egészet, a kapuk elérésétől kezdve a gravitációig mindent. És a védelmet. A jelenet, amit sterilizálásnak írtál le, az valójában egy védelmi mechanizmus, egy újabb tulajdonság, mire is képes ez a technológia. Ha akarja egy gondolat alatt atomokra szed bármit, egy csatahajót, embert, ha pedig olyan szintű fenyegetésként értékeli a helyzetet, a kapun keresztül elpusztíthatja egy rendszer csillagát. Ezt látta Holden a végén, ezt a védelmi mechanizmust. Gondolom sejthető, ill. nem igazán kellene senkit meglepnie, ha azt mondom, ennek még jelentősége lesz :) Jól gondoltad, létezik valami, ami fenyegetést jelentett a protomolekulát készítő fajra. Valami sorra elkezdte elpusztítani a protomolekulás faj rendszereit, valami, ami olyan fejlett, hogy még ez a félisten szintű faj is tehetetlen volt ellene. Ezért is várom nagyon az új könyvet (szerintem a napokban jöhetett ki végre, a héten meglesz), a legutóbbi kettő hanyagolta a protomolekulás vonalat, viszont az új kötetben ismét központi szerepe lesz.
0. Nyilvánvaló, hogy a protomolekula és a csillagkapu megalkotóinak végnapjait látjuk.
1. A hely ahol most vannak, a csillagkapu-hálózat központja volt, minden kapu ebbe a gömb alakú "térbe" nyílt.
2. Az a sok kis szentjánosbogárra hasonlító valami mintha egy csillag helyében lett volna (Amit éppen "megevett"?).
3. A következő jelenetben, azt látjuk, hogy a kapuk elkezdenek eltűnni vagy elsötétülni (Megpróbálták elszigetelni azt a valamit? Bár akkor nem értem, hogy miért a többi kapu kezdett el bezáródni, és nem az, ami mögött az az izé volt.).
4. Az utolsó jelenetben láthatjuk, hogy sokkal kevesebb kapu van nyitva, és amik nyitva vannak, azok is "sötétek" (már nem látszanak úgy a csillagok, mint a korábbi jelenetben), aztán a belső gömb, amiben most Holdenék vannak, valamilyen sugárral felrobbantja az egyik csillagot (Talán megpróbálták sterilizálni a rendszert?)
Ami fura, hogy egyes kapuk teljesen eltűntek, mások csak "elsötétültek", mintha valami buborékszerű réteggel lezárták volna őket, vagy mi.
Mindenesetre úgy néz ki, hogy a protomolekula után, ami valószínűleg inkább a barátunk lesz, egy új veszedelem fog színrelépni. Vagy lehet, hogy pont a protomolekula egy elszabadult változata az a valami, "gépek lázadása" mintára?
Utoljára szerkesztette: Pares, 2018.06.15. 22:46:58