The Expanse (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Júdás elszabadul:
na igen, a végére én is haragudtam, rohadtul kellett volna egy rendes lezárás a lövöldözgetés helyett, mi lett Ozzi idegen haverjával, mi lesz a nemzetközösséggel ezután (mire itthon megjelenik a Void trilógia addig megöregszünk). A csillagutazó is megérdemelt volna egy rendes lezárást, illetve rohadt jó lenne olvasni az elzárt világokról, sajnos amit nem kellett volna túlírni azt túlírta, ami sok embert érdekelt volna azzal meg alig foglalkozott. Tényleg el lett szúrva a vége, annyira jó a könyv 90%-a, hogy nem ezt vártam a végére :(
Ozzi kellett, ő lett végül is az egész emberiség messiása, hogy ne legyünk űrnácik, ehhez kellett az utazása. Én a mérnők srác nélkül lettem volna meg.
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2019.04.07. 22:08:20
Renegade: Na Júdás Elszabadulban már tényleg elszaladt a ló az íróval.
000! oldal után talán lenne idő komolyabb lezárásra , de nem kb10 oldalon lerendezik az egészet.
nekem most zsinórban, sikerült beleszaladnom három köldöknézős könyvbe (az emberek bénák, vagy gonoszak, az idegenek normálisak, ilyesmi)...szóval nem ajánlom ezt a combót, de külön-külön érdekesek lehetnek:
Az idő gyermekei
Xeno (magyar, Markovics Botond (szerintem) eddigi legjobb könyve)
Letűnt világok
ha, csak egyet akarsz ezek közül elolvasni, akkor Xeno
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2019.04.06. 17:40:39
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2019.01.31. 17:07:59
A halál csupán a kezdet...
Ettől eltekintve viszont a világ és maguk a történések nagyon jól meg vannak írva.
Szerintem: az alapötlet jó volt, de annál a ciklusnál érződött igazán, hogy na, ez tényleg túl lett írva, mint az Endymion felemelkedése Simmonstól.
Én egyszerűen szeretem egy adott író regényeit végigolvasni, viszont a Hyperion óta piszok finnyás lettem, ezért említettem meg, hogy, ha valaki szeretné végigrágni Hamilton scifijeit magyarul, akkor az kezdje a sárkánnyal. :)
újra ajánlani tudom mindenkinek Peter F. Hamilton, Nemzetközösség regényeit, éppen a Júdás elszabadult olvasom és tegnap megtörtént az, ami nagyon rég óta nem: reggel négykor komoly akaraterő kellett, hogy letegyem a könyvet. Sajnos eddig magyarul csak 3 könyv jelent meg ebben az univerzumban, de már készülnek a honosítások.
ismertető
Aki egy kevésbé grandiózus művével szeretné kezdeni, csak, hogy ne érezze visszalépésnek a regényeket (88%-93%), az kezdje a Földre hullt sárkánnyal.
KÖNYV SPOILER
Néha nem is bánnám ha a sorozat kicsit nagyobb léptékben haladna,mint a könyv,csak győzzék irni a könyveket,ne az legyen mint a trónok harcával
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.10.07. 14:19:02
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Sajnos nem tudok örülni most ennek a kedvcsináló résznek, mert nekem nagyon nem adta a Perszepolisz felemelkedése és akkor még finoman is fogalmaztam. :(
ráadásul ez utóbbi könyvben teljesen lementek oviba a Deus ex Machina vonalon <#rinya>#rinya>
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2018.07.26. 17:41:32
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Aki kíváncsi a teljes sztorira, gyakorlatilag a kályhától, azaz a gyerekkortól és Alfred Bester Tigris, Tigris!-étől kezdve, itt elolvashatja (elég hosszú, de megéri).
Amúgy végeztem a Perszepolisszal. Nekem nagyon bejött. Így utólag jobban fáj az előző két könyv. A Marco-féle konfliktusnak köze van a most történtekhez, de két teljes könyvet arra szánni nagyon felesleges volt. Azért is bosszant, mert nagyon tetszik az irány, amerre a történet megy, és én úgy tudom már csak egy kötet van hátra. Bár történik egy-két nagyon nagy horderejű ill. fontos dolog a történet szempontjából, de ha a Cibola után az ember átugorja az 5. és 6. kötetet és a Perszepolisszal folytatja, majdhogynem nem marad le semmiről. Bár ez így nem igaz, persze, hogy lemarad, viszont nem tűnne föl a hiánya. Nem az történne, hogy nem tudja követni a cselekményt, hanem egyből fölvenné a fonalat.
A történet kicsit más mint eddig, mondjuk úgy mint a Cibolában. Gondolok arra, hogy a cselekmény javarészt egy helyszínen történik. Máshol is történik egy-két fontos dolog, de a cselekmény kb 85% a Nauvoo/Behemoth/Medina-án, a lassú zónában. És igen, végre sokkal többet kapunk a protomolekulás, idegenes szálból is, egyrészt e körül forog a történet. Nekem nagyon tetszett.
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2018.07.26. 15:20:02