95104

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
akkor tévedtem,előfordul . sorry -
Ha ez igaz lenne, akkor a te értelmezésedben, az addigi orosz hajtomunél jobbat ,de a nyugatinál nem jobbat készitettek volna .Jol értem?
Csak mert a valoságban , ha Molni állitása igaz akkor a t58as ~1250–1870 hp mig a TV3-117 meg 2000-2200hp akkor hogy sikerült a másolatot 2x nagyobb teljesitményre kifejleszteni amit addig még nem is tudtak gyártani ?
Ez csak egy gyors google a teljesitményekre. a részletekbe bele se mentem. -
hát így h fingom sincs a technológiáról,még úgy is átjött h nem a másolt motornál csináltak jobbat,hanem az addigi ruszki motornál lett ennyivel jobb a nyugati techel készített
a tech lopás nem copy pastet jelent,csinálnak egy egy reverse engineeringet,megértik az alapvető működést,aztán a megszerzett ismeretek alapján megcsinálják a sajátot,a saját gyártósorukhoz igazítva. -
Akkor tisztázzuk.Te hoztad fel tényként ezt :
A TV3-117 az 1965-ben titkosszolgálati műveleten keresztül beszerzett, komplett gyári, új bedobozolt amerikai General Electric T-58 alapján épített gázturbina volt. Az amerikai hajtómű tanulmányozása tette lehetővé, hogy az új hajtómű 50 %-kal nagyobb teljesítménnyel, 20 %-kal kisebb üzemanyag fogyasztással üzemeljen, mindezt 10 %-kal kisebb tömeg mellett
Én megkérdeztem, hogy mire alapozod mutass tényeket forrásokat, nem Hpasp-t hanem téged kérdeztelek ,mert te állitottad.
Nem azt kérdöjeleztem meg, hogy az oroszok el voltak maradva, ez tény és egyet is értek vele, a kérdésem, hogy hol vannak a tények bizonyitékok igy 70 év távlatábol,. hogy a t58as volt az alapja a tv3-117-nek.
Ja és most mikor már rákérdeztem, akkor már nem a teljes hajtomuvet másolták már csak részegységeket? ÉS általában ugy szokott mukodni az életbe, ha valamit nem tudsz ö9nerőből megcsinálni és ellopsz egy mukodo dolgot, hogy lemásold, akkor egybol jobb lesz mint a másolat? mikor ezek szerint nem is tudod , hogy mitol mukodik az a hajtomu amit másolsz, de egybol jobbat tudnak? nem fura ez ?
Az meg megint csak rád jellmező, hogy állitasz valamit és ha valaki megkérdőjelezi azt és nem benyeli tátott szájjal, akkor egybol visszatámadsz egy teljesen oda nem valo állitással amit évekkel ezelott tévesen állitott valaki? de azt még mindig nem deritetted ki, hogy miért is gondolhattam rola azt ami? ugye?
ugyhogy igen még mindig várom az állitásod , hogy miért volt másolat? Mert eddig csak ködösitesz és terelsz és másra háritasz. ezt csak azok szokták akik kamuznbak és nem is tudják azt amit állitanak, . -
militavia #95100 Mi az, hogy konkrétumot? Azért, mert kellett? Amúgy meg kérdezd meg Hpasp-ot, ha ennyire érdekel.
Nem magát az egész hajtóművet másolták le, hanem egyes megoldásait. Így már érthető?
De kb. még azt is tagadod, hogy a szovjet hajtómű fejlesztés le lenne maradva. Ami ordítóan nyilvánvaló volt mindig is. Teljesen mindegy, hogy melyik évitzedre nézel rá. Eleve ez késleltette a szovjet heli fejlesztést is és lettek első körben benzinmotoros helik nagy mennyiségben gyártva. Mert nem volt GT. Nem gyenge, semmilyen.
Amúgy egészen vicces ez a pattogás. Te miféle referenciát adtál a Szu-22-es jelző rakétás faszságodra? Ja, semmit... XD
Pedig hegyekben állnak a Szu-17/22-es források magyar nyelven is, angolul is és oroszul is. Egyik sem említ ekkora baromságot. Az meg eléggé jó indikátora ítélőképességednek, hogy ekkora baromságot nemhogy képes voltál elfogadni, de még terjeszted is...
Utoljára szerkesztette: militavia, 2025.12.20. 09:44:36 -
militavia #95099 Te figyu, az megvan, hogy az R-37M egy 50+ éves késéssel érkező AIM-54? Eredetileg az R-33 is ARH lett volna, csak nem sikerült megcsinálni. Amúgy ezek szerint nem hallottál az AIM-174-ről. Az, hogy valami nincs, az nem jelenti azt, hogy arra szükség is van. Az AIM-120 tökéletesen elég volt mindenre is jó sokáig.
Másegyéb faszság mára? Elképesztően ostoba kommenteket tolsz. -
militavia #95095 . -
aksurv2 #95097 Az R37Mre mondj nyugati peldat.
Mondj Izrael kivetelével az orosz legvedelemhez hasonlo képességet nyugaton, mert a lengyeleknél az ukran habszivacs dromok is problemat okoztak.
hiperszonikus ballisztikus fegyverek stb.
A drón haborúról nem is beszélve.
A nyugati fegyverek jók, de drágak es kisszeríasak.
A gyarmati hadviselest es nem egy szimetrikus
haborút tekintették a fő parameternek az utobbi 30 evben.
Ezert fogynak ki lassan a fegyverek is.
Ivan haboruzik, emiatt a fejlesztesei is a haborús 4-6 hónapos ciklust követnek.
Ezzel idióta haboruval sikerült sojgu féle korrupt elavult szetlopott ruszki hadseregből Belouszov féle osszekapott folyamstosan fejlődő erősődö jolkepzett harcedzett sereget csinálni. -
aksurv2 #95096 Melyik orszagokat tamadta meg Oroszorszag az elmult 30 evben?
Melyiket a nyugat?
Melyik haborút vesztették el az oroszok es melyiket a nyugat?
A szerencsetlen ukik tök lényegtelenek, ők statisztakat es studiot adják ehhez müsorhoz.
Az oroszok pedig jó par fegyver tekintetében a topon vannak.
A hadseregük pedig meretaranyosan a legerősebb es a legtapasztaltabb a szarazfoldi hadviselésben.
Valahol vannak par hetes ukran posztjaim a nyugati kikepzesről,total ki vannak akadva milyen mesevilagbam vannak szerintük.
A korrupcióról.
Két szám Izrael 10 milliós orszag Nemetorszag 80 milliós.
Az IDF költségvetese 56 mrd dollar a BW pedig 89 mrd. Nezd mar meg a ket hadsereg képessegeit.
Ha esetleg kerdesed van a BW kepessegeiről akkor javaslom nezd meg a Kiel Intezet tavalyi jelentését róla.
Tömören a 2000 szint eléreséhez a jelenlegi ütembem ezek az idők kellenének.
Szárazföldi erők / páncélosok: 70–100 év
Tüzérség és tüzérségi lőszer: 20–30 év
Légvédelem: 30–40 év
Légierő (teljes rendszer): 25–35 év
Haditengerészet: 40–60 év
Akkor hol zsé?
Ugye azt se gondolod, hogy az ukran korrupció müködhetne visszaosztás nélkül?
-
aksurv2 #95095 Mondjuk nézz meg egy 89 es es 25 ös NATO terkepet rögtön kiderül ki ment a masik nyakara.
A nyugat 400 eve gyarmatosítasból él, most is erről szól a dolog pont úgy ahogy Graham szenator 12 billiója Trump egyezménye vagy britek 100 éves szerződese.
Ráadasul az elemi logikát nelkülözitek.
Ez a topik a legyőzhetetlen NATOról a lathathatlan legyőzhetetlen F35ről meg a kőkeményen kikepzett NATO katonáról akit vasat szarik.
Ha az ukranok kapitulálnak akkor az orosz hadsereg aminek minden katonaja a nyugati sajtó szerint ketszer meghalt es mar csak a mosogatogepekből kiszedett csipeket tesz a gyalogsági ásókban, megtámadja a legyözhetetlen NATOt es ötször nagyobb lakosságú nyugati blokkot?
Eleve mi szarért lenne erdemes ezt futottak még kategoriaju europai bagazst megtámadni.
Ukrajnába es Oroszországba erdemes menni, mert ott van teljes periódusos rendszer,de Europába minek.
-
még várom a választ, hogy mitől is másolták a hajtomuvet? Ne terelj megint , konkrétumot kérdeztem konkrét választ várok. -
militavia #95093 Ez benne a szép. Hogy a típusjelzés hasonlósága ellenére egy tök más alapokon nyugvó cucc. Tudod, hogy az impiket félrevezessék.
A miért lett volna szüksége kérdést értelmezni sem tudom, amikor a SZU teljes történelme során mindig reménytelenül le volt maradva hajtóműfejlesztés terén. Ajándékban kapták a MiG-15 erőforrását is, saját erőből az akkor pont úgy nem ment volna. A Szu-22-es anyagban benne volt az is, hogy az AL-21F is olyan volt szovjet szemmel, hogy egyesével jelölték ki, hogy melyik gép kapja a soron következő hajtóművet és export Szu-22-be az M4-ig nem is került. De a SzU a teljes hidegháború alatt turbojetes csapásmérőt gyártott, amikor az F-111A turbofan hajtóművel repült harci bevetést 1968 áprilisában. A Szu-24-es is 1993-ig egy olyan hajótművel gyártották, amit a jenki 1968-ban pofán röhögött volta. Nem érzed, hogy mekkora butaságot sikerült kérdezned, de igen nagy arccal?
Amúgy nem tudom mire vélni a követelőző hangnemet attól, aki rendszeresen mocskolódik és képes volt olyan marhaságot írni máshol, hogy a Szu-22 kabin mögötti infracsapda töltet kivetők azok színes rakétákat lőttek ki adott meghibásodást jelezve. Ezek után nem lep meg, hogy erről sem tudsz, hogy az azonos típusjelzés ellenére az TV3-117 az milyen háttérrel bír.
-
Kérlek mesélj még! akkor a TV2-117 hajtómű mi volt amiból ki/továbbfejlesztették? vagy ha mindegyiknek van kompreszor , turbina fokozata akkro az már másolás? Tébnnyeket kérek, ami alátámasaz a másolást és , hogy miért is lett volna szuksége erre a szu-nak? -
JanáJ #95091 Szép. Tudsz ilyenről fordítva is? Azaz mikor másoltak vagy loptak az amik, nem azért kémkedtek, hogy ellentevékenységet dolgozzanak ki. -
militavia #95090 Benne lesz majd a videóban. De igazából nem államtitok.
A TV3-117 az 1965-ben titkosszolgálati műveleten keresztül beszerzett, komplett gyári, új bedobozolt amerikai General Electric T-58 alapján épített gázturbina volt. Az amerikai hajtómű tanulmányozása tette lehetővé, hogy az új hajtómű 50 %-kal nagyobb teljesítménnyel, 20 %-kal kisebb üzemanyag fogyasztással üzemeljen, mindezt 10 %-kal kisebb tömeg mellett -
JanáJ #95089 "A helikoptereknél is a generációs ugrást jelentő hajtóművet műveleti úton szerezték be. Az se saját kútfő volt"
Ezt fejtsd ki!
Amúgy nem értem, hogy mikor űrkutatásban vezettek a ruszkik, akkor repiparban miért nem ment? Azért az űrrepülés nem az a megoldjuk erőből dolog, ami mondjuk egy harckocsinál még beleférhet, de egy rakétánál már nem. -
JanáJ #95088 Félek te nem troll vagy.
Nyilván tök mindegy, hogy 300 vagy 3000 km-re háborúznak tőlünk.
Oroszország picit több országot támadott meg, mint Ukrajna. Némileg több nukija van. Pötit skizofrénabb.
Az megvan, hogy a fegyvereket nem a katonák tervezik? Ahogy a tűzoltó autót sem tűzoltók. :-)
Molninál ott van "elfogultság" a nyugat irányába, ahol az vezet, pl az utóbbi ~40 év repülése. De pont úgy "megvédi" egy régi MiG-23-as "műszaki becsületét", mint egy új nyugati madárét.
Lehet kepeszteni, de Oroszország kb sehol sincs modern fegyverek tekintetében. Ha nem vinne el mindent a korrupció, meg a nuki fegyverkezés, akkor talán utolérték volna Európát, de így kb scifi. Kis pénz, kis foci. -
militavia #95087 Megint jót röhögök, mert annyira cuki, amikor hol orosz, kínai vagy jenki bérencnek tartanak, esetleg ukránnak. Most akkor melyik?
Lehet, hogy egyeik sem, csak az optikád szar? XD
Amúgy technikailag pontosan látszik az, hogy mennyivel voltak a szovjetek a jenkik mögött. Az, hogy te ezt nem tudod és érted, arról én nem tehetek.
* Elég csak megnézni a F-106 kontra Szu-7/9-et, de még a későbbi Szu-15-öt is ki lehet röhögni egyes téren, egy 7 évvel későbbi gépet. Olyan szutyok paramétereket sikerült összehozni, hogy a kontrasztot magyarázni se kéne, ha ismernéd. (Patreon extrában volt ez.)
* A szovjet "minőség" jenki szemmel nézve, de még sokszor rosszabb optikával sem létezett soha. De az is elég beszédes, hogy a CW lokátoros KUB majd 10 évvel az amerikai HAWK után készült el.
* Az összes első generációs szovjet SAM a jenkiktől ajándékba kapott SCR-584-en alapult, a Volhov volt az első, ami ettől eltért, mert az már 6 cm-es technológiát használt. De amúgy a szélesnyalábú antenna design is a teljes SA-2 családnak a Lewis scanner-en alapult.
* A MiG-15 hajtóművét a balfasz angolok adták el, anékül szánalmas kis vadászgépük lett volna, mert közelében nem volt még szovjet hajtómű. A szovjet hajtómű fejlesztés mindig a jenki után kullogott. Sokkal.
* Az R-3Sz soha / istentudja mikor született volna meg az ajándék AIM-9B nélkül. Konkrétan maga a szovjet tervező hívta a rakéta tervezés egyetemének, hogy az volt nekik az ajándék. A szovjetek totál más úton jártak, ami kb. soha nem működött.
* Az R-23R az ajándék AIM-7-ből született meg, amit Vietnámban szereztek.
* Az AL-21F lelőtt F-4 hajtóművének farvizén született.
* A helikoptereknél is a generációs ugrást jelentő hajtóművet műveleti úton szerezték be. Az se saját kútfő volt.
* Aztán loptak NSZK-ból újabb AIM-9 változatot, a már hűtött infrafejest.
És ez a sorminta sok helyen. Ezt csak nagyhirtelen fejből.
Semmiféle elfogultság nincs. Ismeret. Az van. De hát aki olyan faszságokat képes idehányni, amit te tettél, annak hiába magyarázom...
Utoljára szerkesztette: militavia, 2025.12.18. 16:31:05 -
Mondjuk Saddam nem mondta hogy az EU-val meg a NATO-val háborúzik, meg nem szivárogtak ki tervek a baltikum elfoglalására pl, meg nem csinált szabotázs robbantásokat európa szerte, meg lehetne sorolni de jah amúgy tényleg ugyanolyan :DDD -
aksurv2 #95085 Ja aki nincs ukik seggébe az orosz troll.
Én ezt a háborút pont úgy nézem, mint anno az irakit. Semlegesként, mert nem mi háborúnk. Kb. tökmindegy hogy Tisza másik oldalán melyik ruszki zászló leng egyik se volt soha barátunk. Ruszkik.
A hozzád hasonló fegyver és egyenruhát életében nem látott netes fegyverprospektus szakértőket, meg nem sokra tartom. Megszoktam nézni a videóidat de egyértelműen elfogultak a nyugati csodafegyverek iránt. Aki pedig ezzel szemlélettel megy egy háborúba az hamar megdöglik.
-
militavia #95084 Tényleg nem értem miért etetsz egy nyilvánvaló orosz trollt. Olyan eszement faszságokat hány ide, hogy elolvasni sem érdemes. -
JanáJ #95083 Jah, tök életszerű, hogy felfegyverzett amcsi gépek védik az orosz elnököt. Ennyire még Trump sem lenne hülye. Nem csak azért, mert nem hagynák neki, meg utána kb kilennének dobva a kontinensről, de azon nem túl bonyolúlt ok miatt sem, hogy semmi értelme. Gondolom közben kezded kapizsgálni hogy jött képbe Alaszka...
Valamiért mégis ide, a tökéletlenekhez vándorolnak az emberek, nem hozzánk vagy a ruszkikhoz. :-) -
aksurv2 #95082 Ha Putyin idejönne az amerikaiak garantálnák a biztonságát Magyarországig, amibe beletartozna, hogy védenék a levegőbe, nehogy valamelyik európai félkegyelmű próbálkozzon bármivel. Védeni pedig úgy tudják, hogy fegyveres gépekkel kísérnek Európa felett. Az hogy európai országok ehhez mit szólnak vagy hogy milyen egyezmény sértenének azt meg pont telibe szarnák. Elég megnézni, az új amerikai nemzetbiztonsági doktrínát. Szarba se nézik ezt a semmire se jó, töketlen bandát. -
JanáJ #95081 Arról volt szó, hogy leszállásra kényszeríthetik Putyin gépét. Erre írtad, hogy vadászgépek kísérik. Ebből én orosz vadászgépeket feltételeztem, mert ha nem oroszok, hanem mondjuk Alaszka fölötti amcsi gépek, ekkor most miről beszélsz? Hogy az amcsi vadászok földrekényszerítik, de ettől megvédik az amcsi gépek?
Saját légtér felett miért miért nagy durr fegyverrel kószállni?
Szerintem meg hamar el lennének zavarva. Ez katonai, nem pedig politikai szitu. Kb csak háború idején történik meg. Az olaszországból hozzánk érkező amcsi helik nálunk töltik a géppuskáikat. Nem A2A rakéta, hanem mezei 7.62-es. Nyilván nem attól félnek, hogy egy helivel elfoglalják mondjuk Szlovéniát... -
aksurv2 #95080 Alaszkában a jenkik. Szerintem itt is az lenne. Szívesen megnézem ki vitatkozna Trumppal, ha úgy döntene, hogy Európa felett is USAF tegye.. -
JanáJ #95079 "Putyin gépét pedig vadászok kísérik át alapból is az országok felett."
Kérlek adj már erre egy linket! Milyen vadászok? Mert orosz biztos nem. NATOn belül is tollak nélküli rakétákkal lehet max repkedni. -
aksurv2 #95078 https://youtube.com/shorts/UjG4jLEEfY4?si=o8hmCD8u9Zk5XOY4 -
JanáJ #95077 Az állításaid még nyomokban sem térnek ki a pontosságukra. :-) -
JanáJ #95076 Mi köze van az autógyártásnak a haditechhez? A kínaiaknál dől a lé a villany verdákba, a németek meg próbálnak ellenállni az EV hullámnak.
Hogy ez hogy jön a csúcs katonai fejlesztésekhez, azt nem teljesen értem. -
ma reggelre már meg is erősítette a Fehérház is. Trump délután úgy nyilatkozott két napon belül eldönti -
aksurv2 #95074 BBC.
Angol kormánymédia nettó propaganda .
A BBC, mint szabvány már felejtős.
Putyin gépét pedig vadászok kísérik át alapból is az országok felett.
-
aksurv2 #95073 Ennyire pontatlanok.
Tegnapi ukrán hír hogy szutyok bombáik kínai raketahajtóművel 192 km távolságba értek célba.
https://defence-blog.com/russia-shows-new-jet-powered-glide-bomb/
Szintén ukrán hír, hogy 6% csökkent a Patriotok eredményessége az orosz fegyverek ellen.
https://www.unian.ua/weapons/efektivnist-patriot-v-ukrajini-vpala-do-6-igor-romanenko-nazvav-prichinu-13159350.html -
már nem is jön,az esti BBC írta egy fehérházi névtelen informátorra hivatkozva,h nincs tervben egyelőre Trump-Putyin találkozó.Még a külügyminiszteri tali is el lett halasztva. szal egyelőre nem változik semmi
Nem kell rálőni,elég ha vadászgépek kényszerítik leszállásra,és elfogják...bár az elnöki gép úgyse szállna le,mert úgyse lőnének rá az általad kifejtett okok miatt
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.10.21. 20:33:34 -
aksurv2 #95071 Melyik légvédelem mer Európában arra az emberre rá lőni, aki Trumppal találkozik, és otthon 6000 atomtöltete van?
Nettó casus beli, mindezt úgy hogy támadó szegi meg a nemzetközi jogot, tehát még 5. cikkely sincs.
-
aksurv2 #95070 Az ausztráloknál egy intézet vizsgálta, hogy 25 kritikus tudomány technológia irányban hogy állnak a kínaiak.
15 már vezetnek, és többiben is legtöbbször ők másodikok.
Keress rá dark factories.
NYT
https://archive.md/YJinp
Egyetlen adat. Az USA évente 45 000 gépészmérnököt képez. Kína 350 000. Mindezt úgy hogy a legjobb műszaki egyetemei pl Pekingi Egyetem a MIT és CALtech el a topon van
https://www.texspacetoday.com/china-enters-new-era-of-dark-factories-with-no-lights-no-workers/
-
a kínaiak már minden technológiát elloptak amit el lehetett,és tudnak minőségi cuccot gyártani,a más kérdés,hogy az ugyanannyiba kerül mint nyugaton. Az idei vagy tavalyi kínai autóshown pl már sok szakújságíró szerint is a csúcsnak tartott német autóipar előtt járnak technológiában
más kérdés h egy bmw szintű autó ott is hasonló áron megy,de az olcsó dömpinggel megfogtak egy jó piaci segmenst...a kicsi elektromos autóik iszonyat jó áron vannak,még ha nem is minőség szokszor,arra pont jó h városban elkavirnyázz vele
mint pl egy dacia spirng,elektromos esőkabát kb 9-10 milla újonnan,egy byd seagull hasonló kaliber 3.3 milla forint kínában...az más kérdés h mire ideér az országba 8 lesz belőle...vámok adók szállítás stb,szét vagyunk szopatva
-
sztem nem tudják kinyírni,volt kgb-s,ismeri az összes mocskos trükköt. körülötte az ember mind a sajátja,én azon is csodálkoznék ha el merne jönni budapestre,szinte biztos h nem fog...sok a barátságtalan légvédelem erre
hogy ki jöhet utánna azt nem tudom,egy oroszország szakértő lehet meg tudná mondani...remélem nem medvegyev,mer az már elitta a maradék agyát is -
JanáJ #95067 "A fegyvereik hozzak a nyugati fegyverek pontosságat, mindezt EW uralta harcmezőn, nem pedig kecskepasztorok ellem.
A nyugati fegyvereknek sokkal több gondja van zavarással."
Ezt mire alapozod? Mert mikor jöttek az orosz videók, hogy milyen profin tudnak PGM-et szórni, azon kb soha nem volt találat és mindig többett dobtak. Pedig ott is kecskepásztorok voltak. Nyilván sokkal szarabbul szerepel a nyugati PGM is EW zavarás közben, de mikor azon röhögtünk, hogy Garmin GPS-el navigálnak a pilóták Szíria felett, akkor mire alapozod a "jobban teljesítet"? Most meg az a hitech, hogy alu gépekről, Mekkelekes szárnyas bombákat dobálnak messziről és utána menőn leborítanak. Kis mázlival nem lövi le őket a saját légvédelmük.
Nagy általánosságban szerintem az amcsik messze minőségi és mennyiségi fölénybn vannak. Az Eu minőségi, de minimális mennyiség mellett. Kínát meg fene sem tudja, tippre amcsikat közelítő mínőség valós tapasztalatok nélkül. -
JanáJ #95066 Én attól félek nem cél Puttler politikai kinyírása. Nem tudod biztosan ki jön helyette. Őszintén az amcsikat nem az ukránok érdeklik. Oroszország már kiherélte magát. 5-10 évig nem lesz katonai tényező. Gazdasági eddig sem volt. Most már Kínának jó ez a háború. -
aksurv2 #95065 Egy valódi középhatalom full spectrum EW, valódi anti drón drónnal, AHEAD lőszeres AAA támogatással meg F-35-tel odafent megfelelő erőkoncentrációval akkora maflást keverne le, hogy Szása Moszkváig csúszna vissza a taknyán. Mert, ha a GBAD fel van számolva, akkor olyan mértékű tűzerővel lehet megtámogatni egy dd/ho méretű VALÓDI MANŐVEREZŐ erőt, amit holmi vicces huzalvezérlésű drónok nem hatnak meg. Jelenleg egy WWI style féle hadviselés zajlik ott, csak mások az eszközök. A jelleg ugyanaz.
De ha egy valódi közép / nagyhatalom elengedne 300-400-as BGM-109 Salvot, azt lehetne pislogni, hogy az orosz finomítói kapacitásból mi maradna és miből finanszíroznák ezt az erőlküdést. Csak, hogy érezzük a nagyságrendet, Trump egy koszos Szíriára pukkantott el, ha jól emlékszem egyszerre valami 60+ ilyet.
Sok volt megint a militarypornó.
.
Iván havonta gyárt le 100 nál több rakétát, és ott van mögötte a brutális kínai termelési kapacitás. A nyugatiból finomítói kapacításból se sok maradna, főleg úgy hogy Európa konkrétan már most beleállna a földbe ruszki energia nélkül.
Miből gondolod, hogy nehezebb legyártani a Szingapur és Korea után 3. legmagasabb robotizációval rendelkező Kinának
napi százas akár ezres szintet rakétakból, ha képes erre csúcs kategóriás elektronikával rendelkező autók esetén?
Nyugaton nem csinálták, mert a cél a profit maximalizálás volt az egyedi gyártásból. Kína viszont másképpen gondolkodik.
EWben pedig Ivánék is topon vannak.