94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#94980 Védekezés -
#94979 Der Tag der Bundeswehr 2024 | Voller Livestream | Bundeswehr
https://www.youtube.com/live/M0eVuh9FiBQ?si=ELAYTcaeyXazLjUz&t=878 -
militavia #94978 -
militavia #94977 -
g3w7t4 #94976 "Torpedo Junction: Az amerikai keleti partvidék alatti U-Boot háború, 1942" - Homer Hickam. Ez a könyv a második világháború alatt az Egyesült Államok partjai mentén zajló csatákról szól, az amerikai rombolók és a német tengeralattjárók között, beleértve a torpedók használatát. "Vadászok és gyilkosok: 1. kötet: A tengeralattjáró elleni hadviselés 1776-tól 1943-ig" - Norman Polmar és Edward Whitman. Ez a könyv részletesen bemutatja az 1776-tól 1943-ig terjedő tengeralattjáró elleni hadviselés történetét, beleértve a torpedók használatát is. -
JanáJ #94975 A torpedóknál tudtommal nincs olyan "játék" mint pl egy rakétánál, hogy mikor/hogyan/merre robban. Nem a repeszek vagy a légnyomás fáj a hajónak, nem játszanak vele, hogy behatoljon a hajótestbe és ott robbanjon, hanem simán elpukkan a vízben, mert a víz nem igazán nyomható össze, a hajó viszont igen. :-) Az okosabbja pl igyekszik a hajó gerince alatt robbani, mert így meg tudja törni, ráadásúl a robbanás után maradt vízüres :D térben még tovább nő a kár, mert nem tartja semmi ott a hajótestet.
A meghajtásosdi azért vicc, mert Falklandnál az angol nuki tengó emlékeim szerint egy 100 éve rendszeresített szivarral lukasztotta ki a Belgranot.
Hpaasp amúgy két mocsok jó tengeralattjárós cikksorozatott csinált a Falklandi bohóckodásról és a ruszki/amcsi szivar fejlesztésről is. -
BaleniX #94974 Üdv!
Laikuskénk szerettem volna többet megtudni a torpedó működéséről, azon belül is a robbanófej működési elvéről és jellemzőjéről. Kifejezetten a világháborús torpedók érdekelnének, nem a modernebbek.
A Youtube és a Google leginkább csak a meghajtást és a tüzelést taglalja, de arról nem igazán találtam forrást, hogy a torpedó a becsapódás pillanatában hogyan működik, milyen hatása van. -
#94973 Persze, helyén kell kezelni, még nem láttam. -
#94972 z ilyen netflixes "dokumentum" filmből sokminedent nem tudunk meg, és még a végén kihozzák, hogy azért sullyedtek el ,mert nem volt elég a gender egyenlöség, vagy tul sok CO gáz termelödött a hamburger evéstől -
#94971 ARA San Juan: The Submarine that Disappeared | Official Trailer | Netflix
-
JanáJ #94970 ? -
#94969 Nem igazán. -
SZUsszan #94968 Azért Pearl több mint gyanus volt. Tudták, hogy készülnek, tudták, hogy kihajóztak. Egyetlen célpontjuk lehetett, Pearl.
A legújabb repülőhordozók mind kihajóztak, otthon maradtak az első világháborús csatahajók.
A kis japán nagykövetet a hadüzenetettel nem engedték be az elnökhöz, csak amikor kivárták a támadást és utána. stb. -
JanáJ #94967 Szerintem elég nagymázli kell, hogy elsővonalas cucc ellen sikert érj el. Ezaz RPG-k AK-ja, kb ez az alap amit meg kell fognija egy csörömpnek. Meg ugyeezeket max 1-200 méterig tudod használni,állócélokra. Pár hete már nem követem, de addig Izraelsokkal kisebb veszteségeket szenvedett, mint azt korábban bárki feltételezte. Annyira,hogy már jönnek a Pearl Harbor/911 szintűösszeesküvés elméletek, hogy direkt hagyták, hogy megüssék őket. -
SZUsszan #94966 Amit láttam azon kb. ilyeneket lőnek:
https://roe.ru/eng/catalog/land-forces/strelkovoe-oruzhie/grenade-launchers/pg-7vr/
Ezekkel jó esélyeik vannak a modern Merkavák ellen is.
Az, hogy mi a veszteség, azt nem látni a videókon. Pucolnak a lövést követően. A felcsapódó lángok meg lehetnek a harckocsikat ért sikeres találatból de a sikeres aktív védelemből is.
Illetve amilyen potato a felvételek zöme, simán lehet a mellé lövéstől a mögötte lévő épület falából felcsapódó láng is.
Elméletben azok a furcsa alakú RPG-k igencsak veszélyesek.
Bár ahhoz nem értek, hogy ezek csak tákolt, külsőre hasonlító cuccok, vagy valóban tandem fejes RPG-k
Valaki szakmaibb tudná max.
Szerk.:
Mondjuk ezek sem mai "fejlesztések" az araboktól.
4 éves cikk
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2023.11.27. 12:10:45 -
rebekakocsis #94965 Remélem nem offtopik. Láttam pár videót, hogy az IDF járműveire lőnek gázában, a palesztinok. Igen furcsa alakú rpg-vel. Van robbanás is, de jellemzően utána futás és az eredményről semmi. Persze nagy allahakbarozás és természetesen számtalan merkava , achzarit és namer veszett oda. Milyen hatékonyokat ezek a "házi" rpgk, és van-e valami adat az idf veszteségeiről? Vagy ez is csak ilyen kamurakéta? -
#94964 fél off
Speedcast (S01E19): "Tudta az a 2,5 Machot!" (Vári Gyula)
-
militavia #94963 -
militavia #94962 -
#94961 -
SZUsszan #94960 Hátha valakit itt érdekel a Bovington tank museum utam. Pár héten belül törölve lesz a drive tartalma. -
militavia #94959 Lesz még folytatása. Nem is rövid. ;)
-
#94958 ka52 vs strela
közel volt -
SZUsszan #94957 A close-up shot of two Russian RPG-7 tandem shots into the side of our tank during the assault in the Southern direction.
Az első gondolom még nem élesedett, a másodikat meg talán elkapta az ERA blokk? -
#94956 -
militavia #94955 -
SZUsszan #94954 -
militavia #94953 -
#94952 eleve le szokták olvasztani a havat jeget a lapátokrol inditás elött és még az olajat is meg szokták melegiteni külsö hölégfuvóval.Illetve egy ekkora gépen is biztos, hogy van lapát fütés , hogy leolvadjon a jég. és természetesen ehhez méág hozzájön, hogy gondolom évek alatt a lapátok elfedormálodtak a logásban. az egykupon futással gondolom voltak bajok . -
#94951 "Pöc-röff "
Csak az egyik "moci" indításáig jutottak, de ahogy elnézem félbeszakították a műveletet, mert valami kiegyensúlyozatlansági probléma lépett fel. "lehet a hó ráfagyott a lapátokra"
Utoljára szerkesztette: ximix, 2023.03.27. 16:51:51 -
militavia #94950 -
SZUsszan #94949 -
militavia #94948 -
militavia #94947 Egy tévedés viszont az első hírek miatt maradt benne, az AIM-9X-nek úgy tűnik mégis volt harci része. -
SZUsszan #94946 -
ToxiMaxi #94945 Harckocsiknál a "páncéltest" az angolul a "hull armor"-nak felel meg? -
#94944 Ez gyors volt.
Köszönet! -
militavia #94943 -
#94942 Ha jól láttam nem mindet cserélik csak néhányat.
Az egy faramuci teszt volt a havas betonon, mert havon elcsúszik a gumi, betonon meg az acél.
Terepen, off-road lehet nincs ekkora probléma, vagy ha még is egy-kétszáz napalm bomba és kész is a sivatagi környezet :)
https://www.sfsa.org/tutorials/ice_cleat/default.htm
https://www.sfsa.org/tutorials/ice_cleat/ice_cleat.pdf
Utoljára szerkesztette: ximix, 2023.01.30. 21:56:07 -
JanáJ #94941 Igen, vicc, mint a HIMARS mi? :-)