914
 • PetruZ
  #914
  Kevin Smith gyorstalpaló a The Expanse első három évadáról negyedórában.
 • SzirmosSzisza
  #913
  Ahogy nézem jött ki egy új rövid novella és elvileg 1 még lesz az utolsó könyv előtt.
 • Caliph
  #912
  az arányaival van inkább bajom,nem azzal hogy benne van :)
 • mulli1986
  #911
  Én nem vetem annyira észre, hogy belemásznka a karaterekbe, igaz a 3. évadban már lényesgesen több hangsúlyt fektettek ebbe. De nekem az tetszett meg az egészben, hogy az első évadban 3 különböző szálon ment ugyanaz a történet, ami a végén összetalálkozott. Kurva jó volt, és simán el tudnám képzelni ezt több évadon keresztül is. Mondjuk a 10. rész fele kb arról szólt, hogy az első évadot összerakják annak, aki a 3 történetszálból nem jött rá a lényegre. De ez jó, ez új volt nekem, ezt lehetne csinálni minden évaddal, csak át kéne gondolni az egész sztorit, hogy melyik csapatból mit mutassanak meg belőle.
  BTW a Walking deadet is azért nem bírtam nézni, mert láttam, hogy mi lett belőle x évad utána és számomra nem érdekes, hogy egy Zombik lakta világban milyen érzéseket táplálnak az emberek egymás iránt. Aki gyenge és buzi, az meg fog halni. Nekem ne mondja senki, hogy egy ilyen világban osztozkodással és a gyengék védelmével meg lehet élni, mert az nagyon nem életszerű. De mind1, elkalandoztam :)
  Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2019.11.11. 16:23:56
 • mulli1986
  #910
  Teljesen igazad van. Ilyen szemszögből nem vizsgáltam a többi filmet, amit felsoroltál, de valóban :)
 • SzirmosSzisza
  #909
  Ha nem lenne szarozás elég unalmas lenne. Megtalálják a protomolekulát, a Föld és a Mars kibékül a nagyobb cél érdekében és együtt tanulmányozza, ebből nem lehet izgalmas könyvet írni :)

  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

  Ha megnyugtat, akkor a kövi évadban szinte biztos benne lesz már Marco meg a fia, szóval lesz még extra emberi szál!

  Amúgy szerintem amit te útkeresésnek írsz, az is simán felfogható scifinek, tökre érdekes ahogy a "nyaralás" (Amosét nehéz annak nevezni :D) alatt építi a világot az író, hogy hogyan néz ki a Mars, a Föld meg már nem tudom Naomi melyik állomásra utazik.


 • Caliph
  #908
  Nekem az a bajom a mostani scifikkel hogy mindenki valami felejthetetlent akar alkotni,meg akarja reformálni a scifi lényét,és a legtöbbször az sül ki belőle mint ami...

  meglengetik a scifi szálat,a nagy rejtélyt,aztán fullra elfelejtik a fő szálat és emberi szarozásra mennek,kapcsolatok,intrikák...ez a trónok harcában(tudom,fantasy) is igy volt,a fő rejtély szálat meg lezárták ahogy...
  Kell az intrika,de nem fő szálban

  a stargate universe is a lelkizésen bukott el(itt az elején bevallották a készítők hogy ne klasszikus sg részekre számítsunk,jobban ki akarják hangsúlyoni a karaktereket meg a kapcsolatokat....) kaszálták is 2 évad után,pont amikor kezdtek észhez térni,hogy erre nem kíváncsi senki,van elég intrika mindenki magánéletében/munkahelyén, és érdekes scifi szálat fűztek be a drónhajókkal meg a titokzatos idegennel aki konkrétan lakható bolygót rakott az arcukba... :D

  és akkor eljutottunk ide is,

  könyv és sorozat spoiler!!!


  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  belengetve a scifi szál, a protomolekula , a kihalt idegen faj,az agresszor idegen faj,aztán ebben az évadban is azt kell majd nézni ahogy a helyi sheriff gecizik,de itt még jelen van hál istennek a scifi szál a bolygószerkezetekben...

  aztán jön a kövi könyv,megint a karakterek magánéletéről és múltjáról és útkereséséről kell olvasnunk...aztán jön a kövi,kalózkodás lázadás,majd laconia,,megint az emberi szarkeverés,de itt már megint kezd előjönni a tech,a kutatás, meg az idegen tech használatának mellékhatásai...
  aztán olvassa az ember a kövi könyv bemutatóját és megint azon gondolkodik,hogy laconia uralkodójának kislánya szarkavarása lesz meg várhatóan egy túszmentés...Elvi Okoye szála lehet egy kicsit scifisebb a leírás szerint,de majd kiderül ha elolvastam :D

  reménykedünk reménykedünk :D

  Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.11.11. 15:37:42
 • cylonflatus
  #907
  The Thing, District 9, Invasion, Virus de tulajdonképpen az összes scifi - body horrornak ez az alapja, hogy elkapnak valami fertőzést, egy idegen vírust, véletlenül vagy egy lény, vagy emberek szándékos közbenjárásával. Nagyon sok filmet föl lehetne sorolni, a Venomtól kezdve a Testrablók támadásáig. A ME-ben az átalakított emberek és egyéb humanoidok, azaz a húsbábok egy idegen faj eszközei, katonái. Abban a történetben a húsbáb állapot végállapot, ezek az eszközök létrehozása a cél. Az Expanse-ben a megfertőzött embereknek semmilyen funkciójuk nincs, pusztán nyersanyagok, ami a végállapot eléréséhez szükséges. A protomolekula, élettelen dolgokat-, a technikát is megfertőzi, és teljesen közömbös a megfertőzött rendszerekkel szemben. A hibridek már más tészta, de azt az emberek csinálták. Megpróbálják irányítás alá vonni a protomolekulát, hogy fölhasználják a saját céljaikra, annak az egyik eredménye a hibrid, mert persze mit is csinálnának belőle először, ha nem fegyvert. Leginkább ez a hibrid hasonlít a Mass Effect húsbábjaira, de a szuperkatona létrehozásának ötlete, aki még a harcmezőn meggyógyul és az emberhez képest nevetségesen nagy erővel, staminával és egyéb dolgokkal bír, már a Tökéletes Katona megjelenésekor sem volt újszerű. A hasonlóságokat nem tagadom, a kékes derengés, a világító szentjánosbogár rajokként repkedő-, kéken izzó kis zsarátnokok, és egy csomó részlet van, ami miatt én is a ME-re asszociálok először.
  Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2019.11.11. 13:58:57
 • mulli1986
  #906
  Szerintem az Annihilationba egy szellemszerű lény veszi fel pontosan az ember külső formáját, a másikat én se ismerem, de az első nem emlékeztet kicsit se az ME-re vagy az Expansera.
 • Renegade
  #905
  hát így hirtelen: Annihilation (még nem olvastam)
  Sentenced to Prism ezt meg nem javaslom :) Tiniként nagyon érdekes volt, de szerintem nem ez Foster legjobb regénye
 • mulli1986
  #904
  Hát én sok sci fit láttam már, de ahol idegen lények anyagából/DNS-éből az embereket foszvoreszkáló űrlényekké alakítanak nincs éppen sok. Sőt, ezen a kettőn kívül nem igen tudok mást felsorolni, bár biztos van rá precedens.
 • cylonflatus
  #903
  Szerintem semmi köze a Mass Effecthez. Amikre esetleg rá tudnám erőltetni a hasonló jelzőt, azok alapján minden harmadik scifi-re el lehetne mondani, hogy hasonlít a Mass Effectre.

  Nagyon tűkön ülök már a könyv miatt. Megsúgták, hogy ezt kapom majd névnapomra, az viszont majd' egy hónap múlva lesz. Nagyon lassan fog ketyegni az óra ebben a négy hétben...
  Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2019.11.02. 20:00:06
 • SzirmosSzisza
  #902
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

  Nem nagyon lesz csillagkapuzás, a következő évad fog egyedül egy gyarmat bolygóról szólni, de utána picit elmegy más irányba a könyv, illetve annyiból talán hasonlít majd az ME-hez, hogy ott is mintha valami ősi fajt kutattak volna, a sorozatban is már szóba került, hogy vajon ki pusztította el a protomolekula alkotóit.
 • mulli1986
  #901
  Sziasztok! Nyáron végeztem a 3.-évaddal, ha jól rémlik, most a 4.re jött össze a pénz
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Nem tudom ki hogy van vele, de engem már az elején is erősen emlékeztettet a sztori a MASS EFFECT egyes részeinek koppintására, ami nekem nagyon tetszett. A második évad szinte teljesejen ME1 lett, nem is baj, jól ált neki, de a 3. évad elkezdett kicsit kaotikus lenni számomra, elég sok karaktert elidegenített, az első évad rejtélyes vonalát a 3. részre kb teljesen elvesztette és valami nagyon nem ilyenre számítottam. Most csinálni fognak egy csillagkaput ebből a sorozatból is? Inkább vették volna fel a ME játék sztoriát és húzták volna rá erre a világra, szerintem sokkal több lett volna, mint ez így most. Csak nekem van ilyen érzésem? könyveket egyébként egyáltalán nem olvastam így nem tudom, hogy mi várható a továbbiakban vagy miben tértek el az első 3 évadban.
 • SzirmosSzisza
  #900
  Sőt, hülyeséget beszélek, ez ha jól emlékszem még azelőtt játszódik, hogy Bobby visszamegy tengerészgyalogosnak, szal a kapuk nyitása előtt.
 • SzirmosSzisza
  #899
  Akkor az eltűnt hajók utáni nyomozósdi van, a Gods of Risk közvetlenül a kapuk kinyílása után van.

  #898: nekem tetszett Teresa szála, főleg a könyv végén húz 1 nagyot :D
 • Renegade
  #898
  hát én egyre szkeptikusabb vagyok, ez itt a hátoldali ajánlás, most már a főnáci gyereke is bele van keverve, mi a szar ez? SW? esetleg Szulejmán? A prológust még el sem mertem olvasni.

  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Galaxis szerte ezerháromszáz kapu nyílt a különböző naprendszerekbe. Ám miközben az emberiség egy idegen civilizáció romjain építgeti csillagközi birodalmát, az ősi rejtélyek és az új fenyegetések egyre veszedelmesebbé válnak.

  A halott rendszerekben, ahová a gyűrűkapuk vezetnek, még az idegenek lakta bolygóknál is különösebb dolgokra lelnek a felfedezők. Elvi Okoye kétségbeesetten kutatja a még az emberek megjelenése előtt zajlott hajdani népirtás eszközeit, és fegyvereket keres az elképzelhetetlen határait súroló erők ellen. Az ilyen tudásnak azonban felfoghatatlan ára van.

  A birodalom szívében Teresa Duarte arra készül, hogy átvegye édesapja isteni magasságokba törő terveinek terhét. A szociopata tudós, Paolo Cortazár és a fogolyként tartott James Holden csupán két veszélyforrás az intrikáktól nyüzsgő palotában, de Teresa a saját feje után megy, és olyan titkokat rejteget, amelyekről még apja, az uralkodó sem sejt semmit.

  Az emberiség birodalmában szétszóródva pedig a Rocinante legénységének tagjai szerveznek bátor ellenállást Duarte autokrata rendszerével szemben. A régi világ emléke lassan elenyészik, és egyre biztosabbnak tűnik Laconia örökös, megtörhetetlen uralma – ezzel együtt pedig egy olyan háború lehetősége, amelyből az emberiség csakis vesztesként jöhet ki. Mert a világok között megbúvó rémség ellen a bátorság és a nagyravágyás semmire sem elég…


 • cylonflatus
  #897
  Az kicsit később történik, nem? Amikor már hazajöttek az Iloszról, és kivesznek egy kis szabit, úgy rémlik mint ha Alex is a Marson lenne akkor, nem csak Bobbie.
 • SzirmosSzisza
  #896
  Ha jól rémlik Bobby unokaöccsének is ilyenkor játszódik a története aki túl sok marsi Breaking Badet nézett.

  Amúgy elvileg már zárt körben levetítették az első részt, jöhetne valami leak :(
 • PetruZ
  #895
  A teljes 24 perces panel a ComicCon-ról.
 • PetruZ
  #894
  A szereplők reakciói :)
 • cylonflatus
  #893
  Szerintem biztos bele fog. A könyvek alapján ugye most a Cibola meghódításánál tartunk, pontosan ugyanott, ahol a könyv kezdődik. A könyv teljesen egészében az Iloszon játszódik, viszont az előzetesekben Avasaralát és Drummert is láttuk egy-két jelenetben, Ashford és Jhonson is feltűnik egy-egy pillanatra, akik a Naprendszerben vannak. Szerintem az iloszi eseményekkel párhuzamosan elkezdik lassan fölépíteni a Marco Inaros-féle konfliktust.
 • SzirmosSzisza
  #892
  Hát, még van 1 könyv, hogy elrontsák és valami butaság legyen a vége :)

  Kíváncsi leszek amúgy, hogy a következő évadban meddig mennek el, a 3. is kettő könyvet dolgozott fel, jó lenne, ha pl ez is picit belenézne a következőbe.
 • cylonflatus
  #891
  Szerintem itt sokkal jobban működik a "rejtélyes fenyegetés a háttérben" dolog, mint a Trónok harcában. Nnekem jobban átjön az a kellemetlen érzés, hogy ott van folyamatosan a háttérben. Lassan, de azért folyamatosan csepegnek az új infók, ráadásul fejlődik a dolog. Először ugye csak a protomolekuláról tudunk, megfertőz embert és technológiát egyaránt, elég para. Aztán kiderül, hogy nem semmi módon képes átalakítani pl az egész Eros állomást, és olyan technológiai felsőbbrendűséget mutat, amivel még az általunk ismert fizika törvényeit is manipulálni tudja. Ezután megtudjuk, hogy nem csak úgy random alakítgat át dolgokat, hanem építeni akar valami hatalmasat, majd létrehozza a gyűrűt. Aztán a gyűrűtérben (meg az Iloszon) proto-Milleren keresztül jön az újabb WTF, kiderül, hogy ezt a millió éves technológiai fölénnyel bíró civilizációt, akik csillagokat tudnak elpusztítani, eltüntette a színről egy náluk is hatalmasabb valami. Kb itt tart a dolog, illetve a könyvben egy picivel előrébb, de azt nyilván a spoiler miatt hagyjuk inkább. Tehát változik, fejlődik, folyamatosan szintet lép, és olyankor ez mindig egy jó nagy WTF érzéssel jár. Ezzel szemben a Trónok harcában mi van? Jönnek a white walkerek, még mindig jönnek, itt-ott pár homályos utalás az eredetükről, jönnek-mennek, Jon Snow kicsit kardozik velük, Dany "ad" nekik egy sárkányt, továbbmennek, elérnek a falhoz, átjönnek a falon, jönnek a walkerek, odaérnek Deresbe, Arya leszúrja a főnököt, végük. Ok igazságtalan vagyok, mert Martin nem írta meg még a könyvet, és azért valószínű, hogy többet megtudunk majd róluk, de nagyjából akkor is ennyi. Az Expanse-ben azért ennél sokkal részletesebb, érdekesebb, és fordulatosabb ez az "ismeretlen, misztikus szál a háttérben".

  Petruz: nem figyeltem, hogy ugyanazt linkeltem, bocs.
 • cylonflatus
  #890
 • PetruZ
  #889
  Új S4 teaser több részlettel.
 • Renegade
  #888
  fúúú de irigyellek :)

  egyedül azt tudtam értékelni, hogy:
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

  simán bedobták a teljes naprendszert a marsi szakadárok, későbbi laconiaiak, hogy időt nyerjenek


  ...amúgy vicces sztori: Laconia-incidens

  Utoljára szerkesztette: Renegade, 2019.09.27. 20:42:52
 • SzirmosSzisza
  #887
  Nekem tetszett, hogy tudtak megint világot építeni, bár a Föld-Mars-Öv konfliktus jobban bejött, mint a (előző könyv spoiler)
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Laconia vs Mindenki más ami az előzőben is volt


  Amúgy Strange Dogs-ot érdemes előtt elolvasni (nem tudom megjelent-e magyarul).
 • Prof William
  #886
  Csak itt majd szúrás helyett egy jól irányzott lövés tesz pontot az évadokon/könyveken át beharangozott fenyegetés végére. :)
 • Caliph
  #885
  én élveztem,bár a trónok harca jelei mutatkoznak a sorozaton,miszerint belengetjük az idegen technológiát stb aztán kicsinyes emberi hadakozásról kell olvasni :D mint a közeleg a tél,meg a zombik,aztán egy szúrással letudjuk x évad legnagyobb fenyegetését :D
  Biztos van akinek bejönnek az emberi intrikák,de én inkább a scifisebb része felé hajlok :)
  Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.09.27. 08:59:51
 • Renegade
  #884
  Tiamat dühe előrendelés

  rohadt félve rendelem elő, utáltam az előző részt, de sóhaj, akkor legyen meg a teljes sorozat
 • Fenrir
  #883
  Köszi!
 • cylonflatus
  #882
  Nem az utolsóról beszéltem, a Timat's Wrath magyar kiadására értettem a soron következőt. (viszont azt rosszul írtam, hogy tavaly jelent meg, mert idén márciusban jött ki)
 • SzirmosSzisza
  #881
  Hát, az alapján, hogy pár hónapja jött ki az utolsó előtti azért kell még párat várni az utolsóra.
 • cylonflatus
  #880
  És már nem kell sokat várni a soron következő Expanse kötetre se, pontosabban az aktuális Expanse kötetre, mert ugye eredeti nyelven tavaly jelent meg. A Tiamat's Wrath remélhetőleg az ősszel jelenik meg magyarul. Számomra külön öröm, hogy ez még csak az utolsó előtti könyv, valamiért abban a tudatban voltam, hogy ez már a finálé lesz.
  Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2019.08.20. 19:28:01
 • PetruZ
  #879
  (fél-off, és mert itt volt téma): Kloos olvasók, hamarosan jön a negyedik könyv magyarul.
 • PetruZ
  #878
  A #SaveTheExpanse kampány szervezői még év elején ellátogathattak az Amazon stúdiójába körülnézni, ez a videó ekkor készült.
 • PetruZ
  #877
  Néhány forgatási sztori még mindig a ComicCon-ról: "Wes' World", "The captain is our mom", "The close-up is on you". :)
 • PetruZ
  #876
  Yup, itt a megerősítés.
 • stargatelost
  #875
  Berendelték az 5. évadot!!!