50
Vélemények ide!
  • Anonymusxx
    #50
    Elaód könyvek, bocs ha off:

    Eladó könyvek:

    Lovecraft összes művei 1
    Az ikrek háborúja
    A nyári tűz sárkányai 1-2
    Az őszi alkony sárkányai
    A tavaszi hajnal sárkányai
    Az aranyszemű mágus sárkányai
    A törpetárnák sárkányai
    Új nemzedék
    Rokon lelkek
    A téli éj sárkányai
    Az ikrek próbája
    Az ikrek ideje
    A hanyatló nap sárkányai
    A sötét égbolt sárkányai

    Frank herbert teljes science fiction uiverzuma
    Kalibán
    Infernó

    Arany birodalom
    A hold börtönében

    Dermedt, Dacos Dexter
    Dexter dühödt démonai
    Drága, dolgos dexter (2 példány)
    Dexter dicsfényben
  • Zero_008
    #49
    Ez mindkettő fantasy.

    Egyébként keresd piratebayen és isohunton, több sikered lesz! Én nem olyan rég teljes Gotrek and Felix sorozatot töltöttem le. Meg Horus Heresy 1-37. Meg régebben egy gyűjteményt, amiben mindenféle 40k regények voltak, olyan 100 db körül.
  • Peet81
    #48
    sziasztok. warhammer és forgetten realms könyveket keresek :)
  • dronkZero
    #47
    Igen, azt még hozzá akartam tenni, hogy az egy nagyon jó Galaktika, csak Dick van benne, és némelyik novella iszonyat elborult, meg néhány elég durván nyomasztó. Igazából ebből a Galaktikából jöttem rá, hogy mekkora isten Dick. A dadus-on pl eldobtam az agyam. :P

    Csak előtte meg akartam keresni konkrétan, hogy ne beszéljek hülyeséget. De nem itt van az a szám, hanem szülőknél, úgyhogy mindegy is.

    Fater nagy sci-fi fan, rengeteg Galaktika megvan a régi és az újabb formátumúból is (nem a nemrég rebútolt modern, hanem a nagyméretű vékonyból), alig hiányzik a sorozatból. Gyakorlatilag ezeken nőttem fel, és máig olvasom őket.
  • ZilogR
    #46
    :D Köszi!
    Én meg már meg is vettem... Ez egy elég jó kis Dick gyűjteménynek nézett ki, azonnal le kell az ilyenre csapni! :P
  • dronkZero
    #45
    Eheh, közben rákerestem, és ezt találtam:

    Link

    Jól emlékeztem.
  • dronkZero
    #44
    Miről szól, úgy nagy vonalakban? Valami rémlik egy régi Galaktikából, de nagyon halványan. A magyar címét sem tudom pontosan, de valami helyreigazításos téma határozottan megvan. Viszont nem biztos, hogy Dick.

    Ami nekem rémlik az arról szólt, hogy egy csóka elkésett a melóból, és véletlenül begyalogolt egy "áramtalanított" szektorba, ahol éppen karbantartás folyt, és minden, amihez hozzáért, porrá omlott. Aztán jöttek a helyreigazítók, mondták neki, hogy rossz helyen van, hazaküldték, és megjavították a valóságot.
  • ZilogR
    #43
    Tudja-e valaki, magyarul olvasható-e az "Adjustment Bureau" c. film alapját adó "Adjustment Team" Philip K. Dick novella??
  • tothadam923
    #42
    Sziasztok!

    Olyan jellegű könyveket és írásokat keresek (magyarul elsősorban, de angolul is), amik a scifi-kben előforduló ölteteket gyűjtik össze, pl. űrutazás mikéntjeit, mindenféle jövőbeli technológiát. Valamilyen tömör, enciklopédia-szerű kivitelben. Elsősorban igényesebb kiadványokat, mondjuk, amit már kiadtak könyv formában, és meg lehet venni, de ha van a net-en valahol egy viszonylag teljes gyűjtemény ezekről, az is jó.

    Előre is köszönöm, ha ismertek valami ilyesmit, és megosztjátok velem!
  • Elusive
    #41
    Stanislaw Lem teljes science-fiction univerzuma IV
  • ZilogR
    #40
    Még így sem ;) :P ?

    A Second Life egy a számos virtuális világ közül, melyet a cyberpunk ihletett, nevezetesen Neal Stephenson Snow Crash regénye. A Linden Lab meghatározott célja volt, hogy egy olyan világot alkosson, mint amilyet Stephenson írt a Metaverzumról, ahol a felhasználók által képzelt világban az emberek kapcsolatot teremtenek, játszanak, üzletet kötnek valamint kommunikálnak egymással.
  • ZilogR
    #39
    Üdv! Volt már valakinek szerencséje olvasni Neal Stephenson-tól a Snow Crash c. könyvet?! Vélemények róla?!
  • lpmorpheus
    #38
    Sziasztok!

    Bár nem teljesen vág a témába, de én régóta kerestem az Alien 4 című könyv régi borítós változatát, és csak utólag találtam meg olcsóbban. Ha esetleg más is keresi, akkor itt még megveheti: Steve Perry - Idegenek A Földön!
  • pacentro
    #37
    Sziasztok. Valaki olvasta a Triffidek napja c. fantasztikus könyvet?
    Most olvastam a neten, hogy anno 2001-ben kiadták angolul a második részt aminek a címe: A triffidek éjszakája. Valaki nem tudja megmondani, hogy ez megjelent - e magyarul valamelyik kiadó gondozásában vagy inkább rendeljem meg az amazonon angolul?

    Köszi,

    Üdv: pace
  • sz4bolcs
    #36
    Philip K. Dick nagyon ottvan. Totenkopf haverom ismertetett meg vele, azóta nagyon szeretem.
    Meg volt egy sci-fi ami nagyon tetszett a címe: A korona hatalma. :) Valakinek ismerős?
  • emixa
    #35
    valami miatt nem jól linkeltem, hátha majd most, de ha mégsem, akkor max lundgren írta.
  • HUmanEmber41st
    #34
    nm :D
  • emixa
    #33
    bakker, tényleg ez az, köszi a segítséget.
  • HUmanEmber41st
    #32
    Az aranynadrágos fiú. Én is olvastam, de nem tudom ki írta.

    Amúgy olvassátok az Ötvenedik c. kozmosz Fantasztikus Könyvek sorozatában megjelent novelláskötetet. (Mert az volt az 50. könyv.) Nagyon aktuális novellák vannak benne.
  • w77d
    #31
    hehe, ez jó :)

    na ezt én is el akarom olvasni! ha valaki tudja, címet pls!
  • emixa
    #30
    helló mindenkinek! (bár úgy látom, nem tiporják egymást a népek)
    egy könyvet keresek, amit suhanc koromban olvastam, és azóta elfelejtettem a címét is, meg a szerzőjét is. (azt hiszem, egy ruszki manusz írta)
    a sztori arról szólt, hogy egy fiatal srácnak volt egy szuperjó gatyája, aminek a zsebe állandóan tele volt pénzzel. kiszedte, és megint tele volt (a zsebe pénzzel, ilyen kéne nekem is). a srác nekiállt jótékonykodni, osztotta a zsetont jobbra-balra, de ezek a pénzek, amik a gatyazsebben megjelentek, máshonnan elkezdtek hiányozni. a könyv végén jött két efbíájos gonosz faszi, lekapták a gyerek gatyóját, és elégették (a gatyát. hogy a gatyátlan gyerek helyzetét kihasználták-e, nem tudom, mert delfin-kiadású ifjúsági könyv volt, és azokban nem volt malackodás).
    nem ugrik be valakinek, hogy mi lehet ennek a könyvnek a címe, és ki írta? a válaszokat megköszönném, már régóta hajtom a cuccot.
  • Mirk
    #29
    az
  • guardian hero
    #28
    Sokat mondhatnék, de most így hirtelen Orson Scott Card Végjáték-trilógiáját tudom ajánlani (Végjáték, A holtak szószólója, Fajirtás). Egyszerűen zseniális.
  • kriszwells
    #27
    Nah, rég írtak már ide!

    Mondjatok jó könyveket! (Eddig olvastam: Randevú a rámával, Világok harca, Ellentmondások bolygólya, Spin - Pörgés, AVP) valami izgalmas és érdekes könyvet???
  • laca103
    #26
    pedig leírom én is ide ...
    Had tudjátok meg, milyen a műveltségem...

  • Mirk
    #25
    hát remélem is:)
    én abszolúte éltetném a topikot, de akkor ki kéne egyezni abban hogy, nem abból áll az egész, hogy mindenki bejön, leírja miket olvasott azt elmegy.
  • HUmanEmber41st
    #24
    Csak szeretnéd!
    Több hsz lesz itt, mint a viccekben! :D
  • ROMOTO
    #23
    Philip K. Dick rulez...
  • Mirk
    #22
    eddig élt a topik:)
  • HUmanEmber41st
    #21
    Pedig rentgeteg s-f történetben csak a helyszín különleges, de alapjában egy ember döntéseit, belső problémáit ugyanúgy ábrázolják, mint a hagyományos helyszíneken játszódó történetekben.
    Aztán ott vanak azok, amikre a groteszk jelzőt akasztják, pedig tágabb értelemben azt is lehetne s-f nek nevezni ( pl Örkény egypercesei)
  • guardian hero
    #20
    A sci-fit azért nem sorolják a szépirodalom közé, mert azok, akik az effajta besorolásokat megalkotják, túlságosan szűklátókörűek, korlátoltak és műveletlenek ahhoz, hogy megértsék ezt a műfajt.

    Általában azok szeretik a sci-fit, akik nyitottak a világra, szeretnek új dolgokat megismerni, tanulni, és érdeklődnek a természettudományok iránt.

    A sci-fi az irodalom egyik legelőremutatóbb, legnehezebb, és egy valódi gondolkodó számára pont ezért legélvezetesebb műfaja.
  • Mirk
    #19
    minden műfaj 90%-a ponyva és csak a maradék 10 az igazi kincs:)
  • Bucser
    #18
    Asimov, H.G. Wells, Arthur C. Clarke, Lem, Sztumackijok mind mind nagyon jó novellákat könyyveket írtak. Herberté is egy érdekes jövőkép lett. Ám a többi itt felsorolt kb a Romana és Tiffany magazin szintjén áll mondanivalóban és történésben... azaz ponyva...
  • Bachstein
    #17
    Amik lekötöttek sci-fi könyvek, azok a Shadowrun-ok voltak... bár nem tudom mennyire tartozik bele a műfajba.
  • Kicsikiraly
    #16
    Postmanből készült egy nagyon jó film is :) (kiskoromban láttam, azóta vadászom :P)

    Am. Uj Galaktikába ha nem csak a kinézetet nézed, vannak benne nagyon jó novellák is. Pl: Kihuny napunk eltűnnek holdjaink, Eszelős Kalapja stb. 2-3 számonként van 1 ami nagyon jó :) (Sajnos mostanában nem nagyon tudom venni, mert ujságosnál mindig elfogy megrendelés meg hát... bonyolult :P)
  • Mirk
    #15
    hát elvileg épp azért science fiction (azaz tudományos fantázia) mert meg is magyarázza tudományos módon hogy ki miért mit mikor
  • idp
    #14

    Igen meg valtoztathatja a fizikai szabalyokat, de szerintem ezzel nagyon csinjan kell banni, illetve ezt a "csodat" valahogy meg kell magyarazni(talalmany, mittomen.. ).

    En azokat a sci-fi ket szeretem ahol a megalkotott vilag racionalis, ahol azt erzem hogy ez akar igy is tortenhetne, ahol a rendszer teljesen hiheto innen a jelenbol nezve. Emellett legyen az egesznek egy olyan magja/tanulsaga amelyet levonva azt elegsegesnek talalom, hogy beepuljon a gondolat rendszerembe. Vilagitson ra fontos emberi ertekekre/momentumokra amelyekre a specialitasuk miatt mondjuk egy jelenben jatszodo tortenet nem alkalmas. Ezek szamomra nagyon fontosak, e nelkul kidobott idonek is tudom erezni az egeszet.

    Ilyen film volt a Children of Men, es ilyen konyv a Jovo hirnoke(Postman).

    Az iro egy racionalis tortenetet mutat be, de kiserletezni szeretne. A tortenet lehetoseggekkel jatszik es olyan fokuszai vannak amelye a jelenben mashogy nezunk ra(bevandorlo kerdes, van-e haszna a muveltsegnek, milyen a "minden veszve" allapot). Kb ugyanaz a helyzet mint a Legyek ura-ban vagy a Shakespear: Vihar-ban csak a sziget, azaz a megvaltozott kornyezet, most a jovo ismeretlensege.

    Ezek nelkul a Space Opera nevu mufajt kapjuk (amelyekbol az elmondottak ellenere sokat kedveltem/kedvelek :) )

  • Encore
    #13
    Szerintem a sci-fi a létező legjobb műfaj mindközül, mert itt nincsenek határok, ha akarja az alkotó és fantáziája is van hozzá, akkor a fizika törvényeit is megszegheti. Az lehet a baj, hogy sci-fi műfajt elégé lealacsonyították a sz*r művek és mindenkinek űrhajók meg idegenek jutnak eszükbe róla (nem azt mondom, hogy az űrhajós sci-fi rossz azok között is sok sok mestermű van). De azért lassacskán kezd elismert lenni ez is.
  • haxoror
    #12
  • Kojiro
    #11
    Ennek a topiknak amúgy mi értelme?
    Vagy írjátok le mik a kedvenc regényeitek és miért, vagy adjátok a topiknak azt a címet: Sorolj fel minél több száj-fáj írót oszt jóvan!


    (elnézést ha igazságtalan vagyok: Egy jegyet kérnék a Tajgetoszig, csak oda!)