Műholdak figyelnék az óceán feletti repülőket
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ne ulj fel a trollkodasnak, szerinte a mobiltelefon sem letezik, csak a hirdetesek hazugsaga😄
Ezt te nézted be de eléggé. Tökéletesen lehetett érteni mit írt. A repülőkre most is fel lehetne szerelni gps vevőt és meg tudná határozni a helyét csak épp sokra nem mennénk vele, ha nem tudja a helyzetét továbbküldeni (fellőni egy távközlési műholdra, vagy földi antennára). Az autók nyomkövetése azért baromi egyszerű, mert a gps vevő a helymeghetározás után az adatokat a mobilhálózaton simán tudja küldeni, mert ugye az szinte mindenhol adott, ahol az autók járkálnak. A háttérszolgáltatás - tehát az, hogy ahol repülő repül, mindenhol legyen lehetősége lejelenteni egy adatközpontnak hogy épp merre jár (legyen az földi torony vagy műholdas rendszer) - annak a kiépítése drága. Fullegyértelműen leírta. És nem arról beszélt, hogy az autós gps a földi adók alapján tájékozódik. A földi adók az adattovábbításra kellenek egy nyomkövetős gps-nek.
az, hogy nem tudod, hogy mi a gps és gps adó közt a különbség és leírod, hogy az autós gps-ek a mobil hálót használják egy dolog.
De ne sértegessél mert erre nem adtam neked erre okot.
De ne sértegessél mert erre nem adtam neked erre okot.
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
Az egész hozzászólás pont arról szólt, hogy ki kell építeni egy globális hírközlési rendszert ahhoz, hogy a gps-jeladó rendszerben működhessen. Egy sor volt arról, hogy az autós gps esetén ez a gsm-rendszer.
Egyszerűen szelektív az agyad....És csak ennyit fogtál fel, és most csak hisztizel.
Egyszerűen szelektív az agyad....És csak ennyit fogtál fel, és most csak hisztizel.
"Az autós GPS a rádiótelefonos hálózatot használja."
hát ebből nem jött le nekem, hogy erre gondoltál :o Ebből nekem az jött le, hogy az autós GPS a mobilhálózatot használja.
"Az autós GPS jeladó, a rádiótelefonos hálózatot használja" lenne a pontos meghatározás.
Ui. az autós GPS egy passzív eszköz. Csak jelet fog. Az GPS jeladó meg aktív ami küldi is a jeleket úgy ahogy írtad.
Az óceán felett is lehet telefonálni a repülőről. Ebben az esetben a repülő műholdra lövi fel a jelet. Szóval a hálózat már adott. Csak lusták használni. (no meg ezért rohadt drága a repülő saját telefonját használni)
hát ebből nem jött le nekem, hogy erre gondoltál :o Ebből nekem az jött le, hogy az autós GPS a mobilhálózatot használja.
"Az autós GPS jeladó, a rádiótelefonos hálózatot használja" lenne a pontos meghatározás.
Ui. az autós GPS egy passzív eszköz. Csak jelet fog. Az GPS jeladó meg aktív ami küldi is a jeleket úgy ahogy írtad.
Az óceán felett is lehet telefonálni a repülőről. Ebben az esetben a repülő műholdra lövi fel a jelet. Szóval a hálózat már adott. Csak lusták használni. (no meg ezért rohadt drága a repülő saját telefonját használni)
Nem a helyzetmeghatározást végzik a rádiótelefon-hálózat segítségével, hanem a felügyelő központnak jelent a hálózaton keresztül az autóra szerelt jeladó.
Óceánátrepülés közben értelemszerűen nincs gsm-hálózat....
Olvasd végig a hozzászólást és próbáld meg is érteni!
Óceánátrepülés közben értelemszerűen nincs gsm-hálózat....
Olvasd végig a hozzászólást és próbáld meg is érteni!
a Föld banán alakú... Ezt sem tudtad? 😄
"Az autós GPS a rádiótelefonos hálózatot használja."
ez azért nem így működik. 😊 Mondjuk úgy, hogy vannak készülékek amik igen.
A rádiótelefon hálózatra építeni nem kimondottan okos dolog, ui. a cellák méretei változóak.És mi van ott ahol nincs lefedettség?
ez azért nem így működik. 😊 Mondjuk úgy, hogy vannak készülékek amik igen.
A rádiótelefon hálózatra építeni nem kimondottan okos dolog, ui. a cellák méretei változóak.És mi van ott ahol nincs lefedettség?
Csak óvatosan kérdezem, mit is vitatsz? A műholdak létét? 😊 A telefon a zsebedből nem fog rákapcsolódni semmilyen műholdra, mert ahhoz kéne egy akkora akku, mint egy féltégla, de a műholdak létét vitatni... hmm. Hogyan is fogalmazzak...... Egyenértékű azzal, hogy nem hiszel abban hogy létezik a fehércápa, mert még élőben nem láttad.
Amúgy a média nem azt mondja, hogy a tefonodat műholdról bemérik, hanem azt, hogy a helyzeted meg tudják állapítani, de azt a tornyok alapján végzik, nem műholddal.... Jobban kéne figyelni, hogy mit "hazudik" az a csúnya média.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2015.11.20. 19:26:34
Amúgy a média nem azt mondja, hogy a tefonodat műholdról bemérik, hanem azt, hogy a helyzeted meg tudják állapítani, de azt a tornyok alapján végzik, nem műholddal.... Jobban kéne figyelni, hogy mit "hazudik" az a csúnya média.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2015.11.20. 19:26:34
Az emberekkel bármit el lehet hitetni a média segítségével. Például mindenki meg van győződve róla, hogy a mobiltelefon a zsebében képes "rákapcsolódni a (nem létező) GPS műholdakra". Pedig mekkora ostobaság, ha belegondol az ember. A gond csak az hogy a média leszoktat a gondolkodásról. Legalábbis a kritikus gondolkodásról. Ha a kedvenchíroldalamponthu azt írja akkor biztos úgy van. Hát miért is hazudának. Meg különben is a tévében is bemondták. Fel se merül bennük, hogy ez az egész GPS műholdas dolog is csak egy marketinges hazugság. Elég ha tényként közölnek valamit és mindenki elhiszi.
hogy létezhetnének már műholdak.. hiszen a föld lapos.
Nem is gömb alakú, becsapnak minket.. elhitették velünk, hogy gömbb alakú..
pedig a földről ha nem tetszik ki is lehet sétálni egy másik világba
áááááhh
Nem is gömb alakú, becsapnak minket.. elhitették velünk, hogy gömbb alakú..
pedig a földről ha nem tetszik ki is lehet sétálni egy másik világba
áááááhh
Az hogy én gyilkolok, többet ér ezer imánál.
Hazugság, mert műholdak nem léteznek.
A legtobb uj gepen van ilyen szolgaltatas, csak a tarsasagok nem fizetnek elo ra. A malaj gepen is haza akart telefonalni a hajtomuvezerlo, de a muhold mindig lerugta mert nem volt ervenyes elofizetese. (a kozponti egyseget lekapcsolak)
Az air france gep is kuldte az utolso pillanatig a telemetriat a muholdas kapcsolaton, csak valamiert nem volt benne pont gps-es pozicio. Tehat a megoldas az lesz, hogy egyreszt szabvanyositjak a kuldendo adatokat, masreszt kotelezove teszik az elofizetest, amit kivernek a legitarsasagokbol akkor is ha azok szeretnek azt megsporolni. Kb. mint az online kasszak esete.
Megvedeni nem fog a lezuhanastol, de legalabb tudni fogjak ki merre jar es hol esett le. Egyebkent europaban mar van erre egy kotelezoen hasznaladno megoldas, de csak a kontinens felett epitettek ki, mert igy is draga volt.
Az air france gep is kuldte az utolso pillanatig a telemetriat a muholdas kapcsolaton, csak valamiert nem volt benne pont gps-es pozicio. Tehat a megoldas az lesz, hogy egyreszt szabvanyositjak a kuldendo adatokat, masreszt kotelezove teszik az elofizetest, amit kivernek a legitarsasagokbol akkor is ha azok szeretnek azt megsporolni. Kb. mint az online kasszak esete.
Megvedeni nem fog a lezuhanastol, de legalabb tudni fogjak ki merre jar es hol esett le. Egyebkent europaban mar van erre egy kotelezoen hasznaladno megoldas, de csak a kontinens felett epitettek ki, mert igy is draga volt.
Nem a GPS-jeladó a drága, hanem a háttérszolgáltatás kiépítése. A GPS-műholdak ugyan már meg vannak, de valamilyen távközlési hálózat is kell, ráadásul olyan, ami minden körülmények között és az óceánok, sarkvidékek közepén is 100%-os lefedettséget biztosít. Különben a jeladó nem képes a helyzetét jelenteni a nyomkövető központba, ami szintén hiányzik még.
Az autós GPS a rádiótelefonos hálózatot használja.
Az autós GPS a rádiótelefonos hálózatot használja.
én is erre gondoltam. Ugye volt az a Francia Airbus baleset az óceán felett. Senki nem tudta, hogy pontosan hol is zuhantak le, mivel radarárnyékben ment a gép. Már akkor sem értettem a dolgot. Olyan marha nagy beruházás egy nyamvadt gps jeladó egy több millió dodós gépen?
Naaa. Ez nem a biztonságot növeli, hanem hogy a szerencsétlenség után a feketedobozt a rocsokat meg lehessen találni. Persze ha azok megvannak és valami új derül ki, akkor esetleg közvetve növelheti a biztonságot is, de nehogy azt higyjük, hogy egy kis poggyászban elhelyezett trükkös dobozka ellen ez majd megvéd!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
hamar eljutottak idáig. Soha nem értettem, hogy a radarárnyékban repülő gépeket miért nem követi valami más. Mind ha csak a radar lenne a legtökéletesebb egy gép nyomkövetésére. Lehet a gps nem olyan pontos mint egy radar, de egy 50-70m hosszú gép esetén ez nem is lenne fontos.