19
 • Sir Cryalot
  #19
  ez kb olyan mintha delta modulációval akarnánk dc feszültséggenerátort építeni, ráadásul olyan alkatrészekből aminek korrektúrázhatatlan a szórásuk
 • Sir Cryalot
  #18
  "totális fix helyen tartja mint a kvantum csapda. "

  látom nem hiszel a szemednek mert ez tök instabil
 • Sir Cryalot
  #17
  hihi, van ennek egy olyan praktikus hátulütője, már értem a mély sumákolást és az előzetes felfokozott izgalombahozást, ui. utólag komoly lehűlés várható.
 • Astrojan
  #16
  A természetben nincsenek vonzóerők. Csak nyomóerők vannak, minden esetben.

  A mágnes sem vonz és az elektromos térerő sem. Két test egymás felé mozgását mindig ez erők eredője mozgatja egymás felé és sohasem valamiféle vonzás, hasonlóan ehhez a hangszórós kísérlethez amiben természetesen nincs semmiféle vonósugár.

  Azt már nem is kell talán említenem, hogy a gravitáció szintén nyomóerők különbségéből származik de a lehetetlenül buta fizikusok ezt képtelenek felérni ésszel. Ráadásul töménytelen elmagyarázás és szájbarágás után sem.
 • Inquisitor
  #15
  Mondjuk a videó alapján nem csak "lebegteti" a rendszer az adott tárgyat, hanem bizony totális fix helyen tartja mint a kvantum csapda. Azaz ha elforgatják a berendezést bármilyen irányban, nem befolyásolja hozzá képest az anyag helyzetét. Ez azért picit több mint levitáció:

  Utoljára szerkesztette: Inquisitor, 2015.11.07. 00:51:26
 • johnfly
  #14
  Abban a tartományban, ahol egy hanghullám egy nehezebb tárgy mozgatásához (és lebegtetéséhez) elegendő energiát hordoz, akkora decibell értékeket vesz fel, ami megsüketít minden élőlényt a környéken, szóval nem.
 • duke
  #13
  "A légdeszka aljára szerelve lebegtetni lehetne egy könnyű tárgyat vele? (elsőre talán önmagát) :) "

  Egy konnyu deszka talan meg menne. De miutan itt megis csak a legnyomas tartja a targyat, nehezen tudom elkepzelni, hogy akkora legnyomast tudjanak igy letrehozni, ami egy ember sulyat is elbirja, a szokasos gordeszka meretben.
 • duke
  #12
  "A hang-vonósugár egy érdekes megközelítése a sci-fikben megjelenő vonósugaraknak."

  Jo pofara esenek majd a hulye angolok, az angol hulyek, amikor az urben probalkoznak legures terben. :)
 • Flexcsi
  #11
  Vajon lefelé fordítva is működne?
  A légdeszka aljára szerelve lebegtetni lehetne egy könnyű tárgyat vele? (elsőre talán önmagát) :)
 • Moondom
  #10
  Ahogy nézem, ez nem vonósugár, hanem tolósugár hatású izé...
 • NEXUS6
  #9
  Mosmár tudom, Yoda hogyan rángatta ki Luke ikszvingjét a mocsárból. :)
 • johnfly
  #8
  A dolog lényege az interferencia. A térben haladó hullámok interferenciájával alakítanak ki a tér egy tetszőleges részében ÁLLÓ hullámot, mely egy nagy nyomású részből (hullámhegy), és egy alacsony nyomású részből (hullámvölgy) áll. Az ebbe az állóhullámba helyezett tárgy úgy fog viselkedni, hogy mindíg igyekszik a magas nyomású részek felől az alacsony nyomású felé elmozdulni, mert ebben az irányban hat rá erő. Ha a haladó hullámok azon metszéspontjait, ahol a kívánt állóhullámok előállnak, elmozdítom a tér bármely tetszőleges irányába (ezt a frekvencia, és hangintenzitás pontos manipulálásával teszem) az ott helyet foglaló tárgy is el fog mozdulni.
  Így leírva elvben egyszerű tech., viszont precíz számítások kellenek hozzá, és koherens hanghullámokat előállító, jó minőségű hangszórók.

  Ez mire való? Komolyan! Ennyire fantáziátlanok vagytok? Milliárdnyi lehetséges ipari alkalmazása lehet (válogató gépek, pharmakológiai alkalmazások, érzékeny nanotechnológiai szerkezetek érintésmentes összeszerelése, de akár a mindennapokba is begyűrűzhet- Hányszor hagytad már valamilyen használati tárgyadat más helyiségben, mint amiben tartózkodsz? )
 • Cat #7
  Nyilván örvényt csinálnak mögötte. Próbáld ki egy slaggal és egy vízen úszó matraccal, nem csak eltolni lehet a vízsugárral.
 • Tinman #6
  Tehát te sem tudod... lol.
 • Cat #5
  "Hogy lehet ezzel a technikával vonzani egy tárgyat?"

  Az utolsó bekezdést kellett volna elolvasnod.
 • grobs
  #4
  pl. /\ ... 2-3 sugárral "körbeveszik" a tárgyat és elkezdik csökkenteni a távolságot. De ez így ebben a formában nem túl eredeti, és nem is túl izgalmas "találmány". Gyakorlati haszna nincs, és elméletben sem tartalmaz újat.
 • saba30
  #3
  kieg.: vagy szívó hatást tudnának kelteni
 • saba30
  #2
  Ez inkább tolósugárnak tűnik, akkor lenne vonó ha a hang hullámokkal vákuumot tudnának képezni, a hangszórók felül, alatta a golyó. Az is menne így?
 • Tinman #1
  Már gyerekkorunkban azzal játszottunk, hogy elfektettünk egy hangszórót, toltunk rá valamilyen mély hangot loopban és lebegtetett felette egy papírlapot. Not a bid deal. Merészebbek szét is tépették a mélynyomóval a lapot...

  Hogy lehet ezzel a technikával vonzani egy tárgyat? Ami ilyenkor történik az szimplán az, hogy csökkentik a hanghullámok intenzitást, ezáltal az addig lebegő tárgy szépen engedelmeskedik a gravitáció törvényeinek és elkezd süllyedni. Nem?