503
Far Cry Primal
  • BuriP
    Az élet az zajlik a játékban az biztos.
    Ma délen lopakodtam egy tábortűzhöz és egy barlang előtt két "civil" izila egy férfi és egy nő lefeküdtek az ösvényre az oldalukra és a nő átkulcsolta a lábaival a férfit... Szóval elkezdtek nemi életet élni! Rendesen leanimálva mozgott a csípőjük. Én éreztem magam kínosan, mint egy kukkoló. Végül egy arra járó oroszlán véget vetett az légyottnak, meg az életüknek.
    A táborban éjjel egy kislány aludt a földön, rémálma lehetett mert nyögött és rugdalózott, mintha futni akarna, talán valami üldözte álmában.
  • Árnyvadász
    Medvém hátán úsztunk a folyóban, mikor arra lettem figyelmes, hogy két farkas jön le a folyóparthoz. Messze voltak, ezért az íjammal ráközelítettem mindkettőre és kiderült inni jöttek le a vízből. Rendesen le volt animálva. Ilyet még nem is láttam ez idő alatt. Egyébként azt megfigyeltem, hogy ha az állataim hátán vagyok, ugyanúgy össze tudom szedni a kilőtt, eldobott fegyvereket a tetemekből és nyersanyagokat is tudok gyűjteni. Egyedül a mamut hátán nem, mert az annyira magas, hogy nem érem el a földön lévő növényeket és egyebet, de szerintem a nyilakat vele is fel tudom szedni.

Stash-ből csak kivenni tudsz, betenni nem. Ezt épp pont alattad írta Seth.

Állatok hátáról nagyon jó érzés harcolni. Teljesen más élmény és minden fegyverfajtát lehet használni. Csapdákat is használjátok, megéri állatok és emberek ellen is. Meg van egy olyan képességem már amivel akkor is tudok harcolni, ha holtestet viszek magammal elrejteni. Majd kipróbálom, hogy ilyenkor esetleg az felfogja e a távoli sebzéseket, csak még nem harcoltam így.
  • DonPedro22
    Azok a cuccok amiket gyűjtögetek... hogyan lehet betenni a Stash-be vagy valahova amikor már tele van?
  • Seth
    Válts a speckó nézetre és akkor általában lábnyomokat, véres foltokat kell követni,hogy megtaláld a célt.
    Eladni nem lehet semmit, csak kivenni tudsz a táborokban
  • gabo91
    Side questeknél az nem tiszta, hogy beszélek az illetővel, ad egy feladatot.... de nem jelzi a térkép...
    ritkán ha kikel szabadítani pár fogolyt vagy, levadászni pár ragadozót akkor jelöli a helyet, egyébként nem...
    ???
    Másik pedig, hogy az általam gyűjtött cuccokat valahogy kitudom rakni a táborban? mert felvenni tudok az oké.... de leadni is lehet?
  • Dzsí Pí
    nemtudom felmerült-e már valakinél, de az uplay miért csinálja azt h nem szinkronizálja az achievmenteket a játéknál, ezáltal ha egyet teljesitek ,csak annyit dob fel, h eredmény feloldva, de hogy az konkrétan micsoda, nem mutatja...
  • simonl #253
    Nem feltétlenül, én kétkedve olvastam minden hírt a játékról, nem tudtam elképzelni milyen tartalommal lehet megtölteni egy kőkori játékot, milyen lesz korabeli fegyverekkel játszani.
    Ellenben nagyon szép játék lett, tele van küldetésekkel, kihívásokkal. Még az sem mindegy milyen földrajzi viszonyok mellett, milyen napszakban vadászol, támadsz vagy foglalsz el egy tábort.
    A craft -olás egyszerű, a gyűjtögetés sem veszi el a figyelmed a játéktól mert minden szükséges ott van a közeledben.
    Nem bántam meg a vásárlást, minden percét élvezem. A kedvencem: azok az átvezető videók amikor lefekszel és az idő múlását mutatja a következő hajnalig. Na ilyet még PC -n nem láttam.
    Egyetlen hátránya, hogy mostanában elég kialvatlan vagyok....
  • wedge31
    Az elmúlt évek egyik legnagyobb meglepetése számomra a játék de ehhez kell az is, hogy valaki fogékony legyen erre a világra és hangulatra mert csak akkor nem ereszt, ha valakinek ez nem jön be akkor csak egy átlagos fps-t fog látni benne.
  • Montanosz
    én továbbra is az ismerősöm mellett üldögélek amint játszik, hát tényleg arra sarkal vegyek egy jobb gépet mert mostanában enyire hangulatos játékkal nem is találkoztam
  • wedge31
    Hihetetlen, hogy milyen hangulata van ennek a játéknak, éjszaka épp üldözött egy farkas falka én meg futtotam a legközelebi tábor felé.
    Pont egy hegygerincröl lehetett rálátni a táborra ahol épp két emberem űlt a tábortüz mellett és a fénykörön kivülröl meg látom, hogy egy kardfogú lopakodik feléjük, csak a szemei világitottak a sötétben.
    Brutálisan jól van kidolgozva a játéknak ez a része, egy fánál megállt, majd tovább lopakodott, és végül lecsapott, esélye se volt a két embernek.
    Felülröl nézve nagyon drámai hatása volt ennek a jelenetnek.
  • matecsavo
    Köszönöm a válaszokat és a segítséget.
  • Árnyvadász
    Elég sok terület lesz, ahol olyan madarak is lesznek, amik nem tudnak repülni. Azokat könnyű szerrel le lehet vadászni. Futva bunkósbottal simán le lehet csapni. Ma sem hagytam ki, hogy leüljek a játék elé. Meg is lett az eredménye. Mamutot, medvét és kardfogút is meg tudok ülni. Minden fegyverem fel lett fejlesztve (dupla nyílvesszős íj a favoritom) és meglett szelídítve a bloodfang sabertooth. De bőven van még mit csinálni szerencsére. Eddig 19 óra 34 perccel még az 50%-át sem értem el a játéknak.

Térkép az brutálisan nagy már most is, voltam elég sok helyen, de még rengeteg felfedezetlen is hátra van. Faluban már csak két embert tudok behívni a fontosabb karakterekből, a sima lakosok olyan 100 fő körül vannak. Ahhoz képest, hogy a játék legelején egy sima barlang volt a kiinduló tábor, mára egy komplett falu épült ki.

Havas tájak is marha hangulatosak. Tiszta Skyrim érzés fog el, mikor ott mászkálok. Csak ez sokkal vadabb vidék. Hatalmas kinyúló tűéles sziklák, ormok és hatalmas hegyek néha meg tátongó mélységek, amelynek a legalján tavak gyűltek össze és még ott is van valami rejtett cucc.

Az ellenfelek is egyre keményebbek. Néhány típus, főleg amelyik a kétkezes bunkóval mászkál, azt elég keményen kell ütlegelni mire kifekszik. Noha nekem is van kétkezesem, de még azzal sem egyszerű. Ha sima egyszerűbb ellenfelet suhintok meg vele, akkor az néha elszáll a levegőbe, akkora ütést kap.
    Utoljára szerkesztette: Árnyvadász, 2016.03.05. 22:14:09
  • pHNxX89
    Ja engem is elkapott egyszer mászás közben :D De amúgy a hangjából lehet hallani mikor támad
  • Gabhess
    feltéve ha időben észreveszed amikor lecsap rád mászás közben..
  • pHNxX89
    Madártollakat majd tudsz külön szerezni, lesz egy side quest ahol mész egy kisebb hegyre. Célszerű akkor lövöldözni a madárra amikor téged akar elkapni mert akkor szemből fejbe tudod lőni!
  • wedge31
    Vizparton mindig van a földön is madár, meg dögökön is gyakran csócsálnak, de ettöl függetlenül én se szereztem eddig még sok tollat.

Ráadásul legalább egy kisebb erdöre való fát elhasználtam már nyilnak, hogy lelöjek egy sast de eddig még nem siikerült, akkor kéne lelöni mikor elkap valami állatot mert akkor természetesen lassabban száll de ilyet mindig csak lötávolon kivülröl láttam.
  • lipovics
    Szép gesztus, elfogadom és én is bocsánatot kérek.
    De megvenni nem fogom :) Élvezzétek.
  • matecsavo
    Madártollakat hogy lehet könnyen szerezni? Egyszer se sikerült még lelőnöm repülő madarat.
    Utoljára szerkesztette: matecsavo, 2016.03.05. 01:43:27
  • Árnyvadász
    Egymáshoz közeli emberekre dobva mindegyik meghal a csípésektől. Ha közelmegyek engem is csípnek. Hatásos. :)
  • Gabhess
    én a darazsakat szeretem dobálni..vicces ahogy rohangásznak az ellen ősök..:)
  • Árnyvadász
    Fejlettebb íj vagy dárda megteszi. Ha ég az még jobb. Legyen egy erős állat is veled, ami elvonja a figyelmét. Te meg menj fel valamilyen magasabb helyre. Többi csak idő kérdése.

Időközben lett parittyám is. Mókás fejbedobni kővel távolról valakit, de pontosan fejre kell célozni, hogy hatásos legyen. Az alap íjat meg kimaxoltam, de kaptam egy másikat, ami durvábban sebez, messzebbre lő és sokkal jobb a zoomja. Viszont nem annyira gyors.

Kardfogúd is lesz, csak tanuld meg a képességet hozzá. Ha az van melletted, este is és nappal is teljes biztonságban haladhatsz. Néha el is küldöm, mert jobb ha van mitől tartani, izgalmasabb.
    Utoljára szerkesztette: Árnyvadász, 2016.03.04. 22:36:40
  • Gabhess
    Szerintem nincs még unlockolva a kardfogúd a bestiáriumban
  • simonl #237
    Gratula én hiába próbáltam a kardfogút szelídíteni, mindig támadott....még farkassal és egy fekete oroszlánnal nyomulok.
    Milyen fegyverzet kell egy mamuthoz?
  • simonl #236
    Na figyu, fátylat a múltra, ha én megsértettelek akkor most ezúton is bocsánatodat kérem.
    A játékot pedig feltétlen vedd meg, egyszerűen nem lehet abbahagyni.
  • Árnyvadász
    2 nagy mamutot vadásztam le egymásután. Kezdem magam Oros csúcsragadozójának érezni. :)

Mondjuk kellet is bele anyag, meg velem volt a kardfogú és ha az kidőlt akkor a barnamedve. De annyira nem vészes amúgy legyőzni, mert elég lassú, és íjjal is le lehet szedni. Hosszú íjjal főleg.
  • lipovics
    Nem bírtok leállni?
  • Árnyvadász
    Örülök neki! Most már más játékokkal is sokkal jobban fog futni. Köszi a sör felajánlást, de nekem az is öröm, ha segíthetek valakinek.
  • simonl #232
    Helyreállt a világ békéje, megvan a 90 FPS, mehetünk a mamutra
  • simonl #231
    Igazából mindig a szürke foglalatban volt, csak vettem egy WIFI ketyerét és gondoltam kicsit szellősebben helyezem el a gépben.
    Ma is tanultam valamit, kösözönöm még egyszer.
  • simonl #230
    Szerintem mi dolgozzunk együtt a továbbiakban is
    Ezen agyaltam egész délelőtt, nem hagyott nyugodni és szétszedtem a gépet, és visszaraktam a szürke foglalatba, ám azóta még nem próbáltam ki.
    Most pedig olvasom a válaszod, igazán köszönöm. Jövök egy Heineken 6 -os pakkal
  • Árnyvadász
    Közben megnéztem az alaplapod leírását és szerintem megvan a ludas, ami okozza ezt a gyenge teljesítményt nálad. Láttam a hardware topikban is írtál FC4 és Witcher III fps értékeket, ami GTX 980Ti kártyával kevés, pláne nem maxos grafikán. Szóval itt a gond:

1 db PCIe 3.0/2.0 x16 (x16 mód, szürke)
    1 db PCIe 2.0 x16 (x2 mód, Fekete)

A második PCI csatlakozó csak x2 módban üzemel, ezért a kártyádat nem tudod kihasználni, ez lassítja le. Tedd át a szürke PCI foglalatba és mindjárt hozni fogja a 980Ti szintjét. :)
  • Árnyvadász
    Elvileg a messzebb lévő PCI slot a lassabbik, de drágább alaplapoknál ugyanolyan sebességű, mint az első. Sőt van ahol ugye van 3, 4 db is egymás mellett. Az alaplapok leírása mindig az elsőt ajánlja fel, hogy oda tedd, de ha ugyanaz a sebessége, akkor mindegy melyikben van.

Más játékoknál is előjön ez a lassabb futási sebesség?

• MrStokes
    Nyugi, ugysem fogja megerni ilyen vehemenciaval.
  • simonl #226
    Lehet hogy az év hülyeségét kérdezem így márciusban de:
    Az lehet gond, hogy az alaplapban a videókártya nem a processzorhoz közelebbi PCI aljzatba van szerelve?
  • simonl #225
    És igen, én is több játéknál visszaveszek az "ultrából" és az élsimításból mert jobb a szemnek.
    Nem szeretem azt a "Hobbitos" elmosódott képet.
  • simonl #224
    Köszönöm a segítő szándékot, végigmegyek lépésenként legjobb tudásom szerint.

• Jabar
    Üdv,
    tudtok arra valami megoldást, hogy telepítésnél folyamatosan azt írja, hogy nincs elég hely a lemezen?
    Minden lemezen 100+gb szabad hely van.
    köszi
  • Árnyvadász
    Ez furcsa. Én egyébként visszavettem High-ra a beállítást, mert sokszor éreztem nem az igazi a futási sebesség, de High beállításokkal tényleg rendben fut, bármilyen helyzetben és így a szememnek is jobb.

Ezeket esetleg nézd meg:

1. FOV beállítás, állítsd nagyobbra, 100 esetleg felette.
    2. Nvidia 362.00 drivert tedd fel
    3. Nvidia diver beállításiban nézd meg nincs e valami másképp beállítva. Mondjuk Vsync, Magas értékű AA stb.
    4. Nem melegszik a kártyád nagyon?
    5. Nem fut valami a háttérben?
    6. Milyen felbontáson megy a játék? Nem lehet, hogy a DSR be van nálad kapcsolva és emiatt még nagyobb felbontáson megy?
    7. Egyéb (hang, alaplapi) driverek mennyire frissek?

Javítócsomagot azt elvileg nem tudod kikerülni, mert első indításnál felrakja, az nem lehet gond.
  • FartingSquirrel
    Na jó, a "vagy jobb" talán kicsit túlzás. 50Hz-re vettem a monitort, (adaptív) V-Sync-et bekapcsoltam, és általában tartja is azt az 50 FPS-t...

Amúgy tényleg nagyon jó a játék. Ami most nekem feltűnt, hogy nagyon részletes. A világ nagyon szép, és a terület szinte 100%-a bejárható. Mármint nem nagyon vagy korlátozva abban, hogy mikor, merre, hogyan mész, milyen sziklákon keresztül, és ettől nagyon átjön ennek a "szabadságnak" az érzése. (Jó, lehet, hogy ez alapból jellemző a Far Cry-ra, de ebben a játékban ez mindenképpen hozzáad az élményhez.) Eddig egy barlangot fedeztem fel, de az eléggé kusza volt; hosszú bejárható terület. Nem lett volna könnyű visszatalálnom, ha visszafele kell kimenni... (Összehasonlításképpen: minimum olyan nagy és kusza, mint egy nehezebb barlang a Rise of the Tomb Raiderben, ha nem nagyobb.)

Aztán ami nekem még külön tetszett, az az idlingelő NPC-k. Konkrétan egy gyereket figyeltem meg, aki próbált felemelni egy nagy követ. Nagy nehezen arrébb mozdította, és elkezdte kaparni alatta a földet. Kaparta-kaparta, aztán valamit bevett a szájába. ...nézett... aztán kaparta tovább, és csipegetett még egy kicsit... :D Ezután visszatette a követ, és arrébb ment kavicsokkal dobálózni.
    Nekem ez tetszik, hogy az NPC-k nem folyamat ugyanazt a tíz másodperces műveletet ismétlik.

Amúgy megcsináltam a Legend of the Mammoth-ból a Duel of the Beasts-et. Nem volt nagy szám. Orrszarvúkat kellett fellökni... és... kb. ennyi.
  • FartingSquirrel
    lol
    Nekem egy GTX 970-em van, és ultrán/maxon tolom hasonló (vagy jobb) FPS értékek mellett. :D