503
Far Cry Primal
  • ATi0021
    Ubisoft fórumon már olvastam, hogy van egy ilyen hiba az AMD kártyákkal. Írták, hogy vizsgálják és javítani fogják, plusz kértek mindenkit, hogy a supportnak írjon. Megoldásnak mindig az írják, hogy rendszergazdai joggal indítsd a UPlayt majd ellenőriztesd a játék fájljait.
    Nekem az új Assassins Creedben volt ilyen bajom, hogy egyes részeken kifagyott, amikor kikapcsoltam a felhős mentést és rendszergazdi joggal indított Uplayből indítottam a játékot akkor az jó lett. Primalal nem volt ilyen bajom, igaz Nvidiám van.
  • davidka610
    Valaki nem tudja az miért van, hogy ha a map északi részén járok, akkor befagy a játék? Hallottam olyasmiről, hogy R9 kártyáknál szokott ez lenni és nekem pont az van.. Erre van megoldás, vagy patchet kell várni?
  • TomStorm
    Én PS4-ről nem szarakodok ilyennel.
    Szoktak csatlakozni,nézni ahogy játszok az egy gombnyomás engedélyezni de konzol+telefonrol nem szándékozok képekkel foglalkozni
  • bfbc2
    pontosan úgy "nézel" ki itt az "új "regeddel" (a 240ezer hszeddel) mint aki nem tudja:Dnameg ilyen gépell:D
  • Montanosz
    http://prnt.sc/
  • simonl #294
    Ha megmondjátok hogyan kell egy kép méretét csökkenteni a fórumnak megfelelően akkor este teszek fel pár képet.
    Amiket printscreen -el lövök azoknak túl nagy a mérete.
    Köszönöm
  • ratgab
    Én is erősen gondolkodom rajta egyébként...
  • bfbc2
    meg fogom venni!
  • ratgab
    Pont van egy lentebb is, csak olvass vissza...Youtube meg tele van gameplay videókkal.
  • bfbc2
    kitalálom, pc guru gamestar?haggyadmá
  • ratgab
    Nem találsz elég videót a neten?
  • bfbc2
    eléggé reklámszagú, senki egy kurva képet nem rak ki?
  • simonl #287
    Én is agyaltam ezen, és szerintem - bár nem próbáltam - az a távolság kell hozzá amikor kijelzi a "takedown" feliratot.
    Ha nem akkor valóban ki kell tapasztalni.
  • simonl #286
    Hasznos lesz éjszaka:) Amikor menekülsz:)
  • npolos
    tegnap megvettem :)
    high beállításon átlag 51 fps-t tud, teljesen jó :)
  • gabo91
    Ezt a feldobom lándzsát és pont bele esik... erre van valami skill? vagy ezt így matekozta ki?
  • MrStokes
    Hahah, imadom ezt a csavot.
    Latnad miket muvelt Dishonored-ban. Kajak elment a kedvem attol a jatektol egybol, miutan ot megneztem... :D
  • TomStorm
    Na megvettem ma én is PS4-re,jó game!:)
    Hard fokozaton kezdtem,játszottam 2 órát de már kb.5x futottam be tóba,hogy ne tudjanak vadállatok szétszedni:)

Érdekes ez a világ nekem nagyon tetszik.
    Grafika,hangok maga UBI Soft minőség,ezt is vártam.
    Ez a nyelv amin beszélnek nagyon profi!:)

• Árnyvadász
    Far Cry: Primal - Beszámoló

Elöljáróban annyit kell tudni, hogy én komoly elvárásokat támasztottam a játék irányába és nagyon vártam is azt. Március elseje óta minden nap játszom vele, igaz az utóbbi két napban hagytam magamnak egy szusszanásnyi időt, mert már kezdett sok lenni a munka és az egyéb feladatok mellett és úgy is jön a 4 napos hosszú hétvége és majd kipihentebben szeretném folytatni, befejezni.

Ugyanis fáradtan bármilyen játék elé leülni az kifejezetten lélektelen és megöli a hangulatot. Ez picit rá is nyomta a bélyegét a játékra már az előző hét vége felé, ezért is vettem vissza a tempóból. No de nézzük mit is nyújt ez a játék és megérte e kifizetni?

Igen megérte. Az első pillanatától kezdve beszippantott és nem eresztett, olyan hangulata van, mint egyetlen más játéknak sem, ami ahogy teltek a napok is alig hagyott alább. Viszont óriási a bejárható terület és rengeteg a tennivaló, amik azért bár változatosak, mégis elég sok az ismétlődő feladat és 30 óra játékidő után már kevés meglepetéssel tud szolgálni az addigra szinte teljesen kiismert játékmechanika.

Ez nem baj, de ennyi idő után már felmerül a kérdés, érdemes e megcsinálni benne mindent, vagyis érdemes e 100%-ot elérni. Szerintem nem, mert nem azon a még hátralévő 50 db Daysha Hand-en fog múlni, mennyire jó ez a játék. Egyszerűen van amiből túl sok gyűjtögetni való akad, amit lehet azért is csináltak, mert a sztori eléggé rövidke és ha csak arra fókuszáltam volna, szinte pillanatok (ne értsd szó szerint) alatt végére lehet érni a játéknak.

Kevesebb feladat, melléküldetés és esemény is megfért volna és jóval kisebb bejárható terület is elég lett volna. E mellett jobban megírt sztori és alaposabb küldetésekre lett volna szükség. Nem mondom, hogy a főküldetések rosszak lennének, vagy ne lettek volna túl változatosak és a játékot még be sem fejeztem, tehát a végső szálak még nincsenek meg, de azért ez elmarad a játék kinézetét alaphangon megadó hangulattól. Mert az adott és remekül ki is van aknázva az élő világgal együtt.

Igazság szerint már nincsen olyan sok hátra, nagyjából 10 órával számolok, ha a főküldetéseket, maradék területeket, 4-5 db bonfire és outpost részeket megcsinálom, meg levadászom az egyetlen nagy vadat, ami nekem a medve amihez egy külön nyomozós küldetés járul.

A többi viszont megvan és persze még lehet gyűjtögetni karkötőket, izila maszkokat és daysha handeket, meg ha akarom (meglátom) még van rengeteg narancsszínű kis mellékküldetés, de mint írtam ez már nem tesz hozzá a játékhoz, mivel megismertem, kiismertem azt, ez abban az esetben fontos, ha tényleg 100%-ra akarom megcsinálni, vagy csak maradni szeretnék még ebbe az őskori világba a hangulata végett.

Képességekből sincs sok hátra. Az udami parancsnok és az izilai parancsnok részből kell még megszereznem, de a többi pár kivételével elsajátítva. Azért persze kíváncsi leszek mi lesz a sztori vége és hogy alakul a népem sorsa és amit lehet azért megcsinálok még, de szívem szerint akár már most félre tudnám tenni a játékot, mert kijátszottam. Legalábbis ezt érzem.

Ez azt mutatja, hogy kevés a tartalom, az igazi tartalom benne. Nem hiszem, hogy én voltam túl gyors, inkább azt mondanám ez a játék egy 15 óráig tud érdekes maradni, aztán átmegy valami egészen másba amit úgy hívnak: grind.

Összességében mégis megérte, mert a jelenlegi 30 óra fel fog kúszni a végére 40 körülire és ez egy nyílt világú FPS játéknál szerintem pozitív. Megérte mert olyan élményt ad és adott, amit más játék nem tudott, már csak a kor miatt is és mivel AAA játék a technikai szint is hozza a 2016-ban elvárhatót. Szerintem az árazása (főleg ha a kulcsos oldalakat nézem) is korrekt, mert ott nem drága.

Ami miatt viszont problémásabb az a Far Cry "betegsége", vagyis egy idő után leül az egész és kérdése érdemes e egyáltalán több időt beleölni. Szóval nem véletlen az, hogy 70% körüli pontozásokat kap, ez bizony itt jön ki. Ti egyébként hogy látjátok?
  • simonl #280
    Srác nem gyengén nyomja:)

• npolos
    köszönöm
  • simonl #278
    Talán normál fokozaton 40-45 FPS.
  • npolos
    Sziasztok,

ilyen gépen: AMD FX-8350, HD7870, 16 Gb RAM, szerintetek mennyire játszható a game?
  • simonl #276
    Nagy a baj srácok, elindítom a játékot - Continue - és egy jóval korábbi mentés töltődik be.
    Az max -ra fejlesztett fegyvereim, skill -im mind odavan. F@szom.
    Ti nem tapasztaltatok hasonlót?
    Jött valami patch is ha jól látom, nem az b@szott be?

• simonl #275
    Olyannyira meg, hogy már keresgélem boltokban a 34" -os monitort. A következő végigjátszás már 21:9 -ben!
  • Solid Snake
    :)
  • gabo91
    Igen, ezért a játékért megérte gépet fejleszteni.
    Éek óta PS3-on toltam mindent... generáció váltás miatt visszatértem PC-re de örülök, hogy ezt a játékot nem adták ki prevgen-re...
    A másik aminek örülök, hogy tartja magát a védelem :) megérte az árát szerintem, nem kívánok neki warezt :)
    FC2 után végre valamit letettek...

valami jófajta banner kellene, meg háttér. Vagy már nem divat?
  • simonl #272
    Alapmű lett ez gyerekek.....nem is vitás.
  • Montanosz
    annyira szép))

• MrStokes
    Tudtommal a pack-edbol nem tudsz attenni a stash-be, csak a stashbol kivenni dolgokat . Eleg hulye logika, de ez van.
  • Árnyvadász
    Ha majd folytatod, garantált, hogy fogsz. Mindig történik valami. Kijelölsz egy célt a térképen, odamennél megcsinálni, de közben állandóan közbejön valami/valaki és az esetek többségében már jó messze jársz. Tegnap például ilyenekkel találkoztam:

Egy vadállat közeledett felém a sűrű erődben. Mellettem volt a legjobb fehér farkas a játékban, aki jelzi a kis térképen, milyen veszélyek vannak a közelben, onnan láttam. Készítem elő a lándzsám, mikor látom egy medve az, akiből már kiáll egy dárda és pár nyílvessző. Csak menekült a támadói elől, de azokat nem láttam sehol. A medvét hagytam elmenni, folytattam az utam, alig fél percre rá megtaláltam a támadóit. Holtan feküdt mind a kettő a magas fűben.

Izila területek eszméletlenül hangulatosak. Egy csomó felfedezni való dolgom akadt arra, kezeket, karkötőket, izila maszkokat, barlangokat és ismeretlen helyeket kerestem fel. Bele is futottam egy ilyenbe. Egy picike kis faluban találtam magam, ami mellett egy elkerített részen ott virított egy búzamező. Tehát ahogy a játék már korábban is utalt rá, az Izila törzs tényleg termelt, nem csak vadászott.

Egyébként ahogy haladsz majd előre a játékba és növekszik a népessége a törzsednek, majd ezzel párhuzamosan az ellenséges területek határai is szorulnak vissza, akkor már egyre több eseményt is fogsz látni. A hatalmas területen belefutsz kalandjaid során társakba, akik élik az életüket a vadonban. Leírni is sok lenne mi mindent csinálnak, de egy példát hozok itt is. Egymagában volt egy íjász törzsi tag, akivel egy magasabb fennsíkon futottam össze. Mit csinált éppen? Hát a játék egyik legnehezebb dolgát, próbált sasra vadászni íjjal. Elárulom: Nem sok sikerrel. :)

Nálam egyébként a GTA V és a Witcher III mellett, most már a Primal is beírta magát a Hall of Fame-be. Én ez utóbbi két játékra mondom azt, hogy ha valaki igazi, vérbeli játékos, akkor ezeket a címeket ne hagyja ki, mert rengeteget veszít. Na most már ebbe a körbe a Primal is becsatlakozott. Az az igazság, hogy ezekért éri meg gépet fejleszteni, most érzem azt, hogy volt értelme azt a sok sok pénzt elkölteni, mert itt jön vissza.

Én már egészen biztos vagyok benne, hogy 100%-ig meg sem állok. Lenyűgöz ez a játék, minden tekintetben.
    Utoljára szerkesztette: Árnyvadász, 2016.03.07. 10:05:37
  • simonl #268
    Akkor próbáld ki az éjszakai vadászatot, amikor csak világító szempárokat és morgást hallasz.....
    vagy
    Éjszaka elfoglalni outpost -ot amikor alig van egy két őr és és az ellenséges törzset álmukban a sátrukban lehet levadászni.
  • kill3r21
    Az nagyon jópofa dolog :D
    Érdekességekkel találkoztatok már? pl Bedobtam egy hullát a tűzbe, és úgy lebegett mint aki megszállt egy szellem :D :D
  • FartingSquirrel
    Egyébként durva, amiket olvasok itt fórumon. Nekem eddig kb. csak 5 órám van benne, szóval nem nagyon találkoztam még ilyen "zajlik az élet" szituációkkal, de minél többet olvasok, annál inkább akarok vele játszani. (Most amúgy kb. egy hétig nem tudok... :/ )
  • FartingSquirrel
    Van kígyó. Közelről nem hiszem, hogy meg lehet ölni, mert engem mindig megmart; távolról, tüzes nyíllal lehet csak. Egyébként semmit nem tudtam lootolni belőle.
  • matecsavo
    Köszönöm szépen a választ. Majd hétvégén megnézem, sajnos hamarabb nem tudom. Még egy olyan kérdésem lenne, hogy van kígyó a játékban, mert még nem találkoztam eggyel se, de képeken már láttam.
    Utoljára szerkesztette: matecsavo, 2016.03.07. 00:58:46
  • rvn
    Én úgy csináltam, hogy leöltem egy kecskét, vártam vagy 10-20 mp-et a dögtől távolabb és leszállt valami dögevő madár és lenyilaztam.
  • Árnyvadász
    Akarom etetni az állatom, erre odajön egy másik és megeszi előle. Anyád! :D
  • Árnyvadász
    Skill, amit meg kell tanulni. 2 pontba kerül és lesz egy küldetés is, ahol használni kell, így azt addig amíg nincs meg ez a képességed, nem tudod megcsinálni.
  • simonl #260
    A "lovaglás" vagy riding az egy elérhető skill vagy felvehető küldetés lesz? Ha utóbbi akkor kitől lehet felvenni?
    Köszi.