503
Far Cry Primal
  • jarlaxxe
    Én meg mikor megtudtam, hogy lesz egy ösemberes fps már is tudtam, hogy ez kell nekem, és eddig nem is csalódtam jó kis FC játék lett belöle.
  • lipovics
    Amikor megláttam az első terveket, gondoltam, hogy ez nem lesz jó játék.
    Utána megláttam az első videókat és tudtam, hogy nem lesz jó játék.
    Megjöttek az első tesztek és látom, bejött minden várakozásom,
    Megjelent egy játék és kevesebb, mint 200 hozzászólás érkezett a fórumához.

Ez kb azt jelenti, hogy senkit sem érdekel a játék.

Szerintem óriási bukta lesz,három hónapon belül 30%-al olcsóbban lehet majd hozzájutni.

szerk: most néztem a game.co.uk-t, már nincs is fent az első oldalon, holott ott volt hetekig a bannerban is. (londoni vagyok). Ez kb azt jelenti, hogy jól tippeltem az eladásokat illetően.
    Utoljára szerkesztette: lipovics, 2016.03.02. 11:44:04
  • Árnyvadász
    Szerintem jó kis teszt lett ez az indexes vélemény, de azt nem értem miért nem kapcsolta be a feliratozást a tesztelő. A játék elindításánál egy külön ablak ugrik fel és három lehetőség közt (nehézségi szint, animálva legyen e a lootolás és felirat!) ott van a beállítása. Így nem csodálom, hogy egy kukkot sem értett az egészből.

A copy paste megvalósítást nem vitatom teljes mértékben, de mivel egy teljesen új világot kaptunk, ami hangulatában jelentősen eltér a korábbiaktól és sokkal jobban részévé válik a craftolás, vadászat és egyéb fejlesztések, így összességében mégsem csak egy másolat.

Itt nem érzem azt, hogy felesleges köröket kellene járnom, ha gyűjtögetek, vadászok, felfedezhető dolgokat és rejtett dolgokat keresek, vagy éppen mellékküldetéseket csinálok, mert mindennek megvan a haszna. Szervesen beépül a játékmenetbe és jutalmaz is megfelelően érte a program. Rengeteg képesség van, ehhez kell xp, az alapanyagok kellenek a fegyverekhez és fejlesztésekhez, a törzstagok megmentése meg azért lényeges, azon felül, hogy a törzs populációját növeljük és a táborban is egyre többen legyenek, mert ahogy egyre többen leszünk már a vadonban is összefuthatunk társakkal, akik segíthetnek.

Szóval mindennek megvan az értelme, nincs igazán feleslegesen elvégzett feladat. Még a kis jutalomcsomagok felkeresése és kifosztása is hasznos lehet, mert ezeket korábbi vadászatokból hagyták hátra és értékes alapanyagok vannak benne, amik jól jöhetnek. Időnként meg lehet olyan helyeket találni, ahol egy kézjel van felfestve egy kőre. Ezekből sok van, de nem merül ki annyiban, hogy megtaláltam de jó esetleg kapok érte egy achit, hanem elég komoly xp jár érte.

Nekem eddig egy dolog van ami nem tetszik. Újratermelődnek az Udam harcosok, de úgy hogy a harc helyszínétől arrébb megyek 30 méterre, visszamegyek és lám újra ott vannak megint akiket 1 perccel ezelőtt győztem le. Ez hülyeség. Oké termelődjön újra, de ne ennyire gyorsan. És ebbe több helyen is belefutottam. Sámán lakhelye előtti területen meg a máglyarakásos résznél, amit meg kell gyújtani csak most angolul nem jut eszembe a neve.

Ez kicsit olyan Far Cry 2 megoldás, ami nem túl szívmelengető. Bár ha a pozitív oldalát nézem, plusz xp és még több harc, de nem ilyen áron kéne szerintem.

A craftolás a cikkben eléggé le lett húzva. No ezzel sem értek egyet, mert minden nyersanyag megtalálható úton útfélen. Most vagy szánok rá időt és begyűjtök alaposan, vagy ha nem, akkor akármikor még akár vadászat és harc közben is meg tudom ezt tenni, mert gyorsan megvan. Ha fejlesztve van az alapanyagok tárolása, akkor meg nem fogy ki egyhamar.
  • wedge31
    Ugyanazok az alapok mégis teljesen másnak érzödik az egész mivel a világ kicserélödött.
    Pl, a vadászat egyik fc-ban se volt olyan valós és élvezetes mint itt, köszönhetöen annak, hogy nem puskával lösz verébre hanem csúzlival mammutra.
    Plusz bejőtt egy teljesen más craft rendszer és lett egy nem túl ősszetett bázis menedzselés is.
  • Mr_no_NaMe
    Én is elolvastam az indexes kritikát és ez tűnt a legreálisabbnak...végül is a videók és a képek alapján teljesen olyan mint a 3. és a 4. rész. Mi különbség volt a 3. és a 4. rész között? De őszintén. Textúrák, és szöveg átírások. Na bumm. Értem én, hogy ez most a Primal, de még is csak egy 3. rész másodszor kiadva...NE ÍGY LEGYEN. Legyen benne valami új, valami változtatás. Remélem lesz és nem lesz igaza az indexesnek.
  • nagykispeter
    Világos.Azért eddig amit elkezdtetek,próbáltátok is befejezni,nemúgy mint a KingMaki.Sajna a GTAV-nél is van egy gyanúm,hogy miért nincs még kiadva és miért is oszlott fel az egész társaság.Így első látásra sok a szöveg benne?
    Utoljára szerkesztette: nagykispeter, 2016.03.02. 09:54:47
  • Krisztiam #133
    azt én is olvastam :DDD
  • FartingSquirrel
    Nekem teljes mértékben. De persze ezt ne úgy vedd, hogy jövő héten belekezdünk. Még csak a szándék van meg...
  • nagykispeter
    Esetleg szándékotokba áll lefordítani?
  • xido
    muszáj betennem az index kritikájából pár sort,annyira röhejes :)

"Nincsenek pisztolyok vagy puskák. Ez mondjuk nem olyan nagy baj, mert cserébe van bunkónk, dárdánk, parittyánk meg íjunk" (nem kommentálnám,mert csúnya szavaim lennének)

"Nem értünk egy büdös szót sem, mert a játék szereplői valami indoeurópai alapra fejlesztett ősnyelvet beszélnek." (feliratozás bekapcsolása?)
  • FartingSquirrel
    Tényleg elképesztő lett. Őszintén szólva - annak ellenére, hogy gyűjtői változatot rendeltem elő - valamivel rosszabbra számítottam a videók alapján. De tényleg elképesztő a hangulata, magába tud szippantani. A látvány is lenyűgöző, bár az élsimítással van valami gond - ez már a videókban is feltűnt. Néha villódzott is a kép (mármint egy adott része), de - eddig úgy tűnik - ezt NVidia vezérlőpultban tudtam orvosolni.

Néhány kép róla:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Elég véres - jobb akármelyik zombis játéknál.

• Árnyvadász
    Mindegyik Far Cry-al játszottam. Az első tetszett annak idején a legjobban. Azt háromszor is végigvittem. A másodikat a felénél meguntam, az sajnos túlságosan is önismétlő volt. A harmadik és a negyedik részt pedig kb. a háromnegyedénél hagytam abba, de ennek inkább gépigény oka volt, viszont a 4 az nekem valamivel jobban tetszett, mint a 3. A Primal pedig szerintem az eddigi a legjobb FC.

Gyakorlatilag együtt élsz a világgal. A hangulata egyértelműen ennek a legjobb. Éjszaka kifejezetten ijesztő játszani és teljesen más élményt ad, mint nappal. Egészen más állatok vannak jelen és sokkal több a ragadozó is. Most már van baglyom, egy farkasom is akivel együtt vadászok és megtanultam az elérhető (kb. a 15%-a lehet az összes képességnek) képességeket. Elég sokfajta módon lehet tapasztati pontot gyűjteni, kihasználtam a lehetőségeket.

A harc élvezetes, de nagyon résen kell lenni, mert az ellenfelek jókorát tudnak sebezni és a távolságiak okosan használják a fegyvereik adta lehetőséget. Három négy ellenfél már keményebb dió, ha nem íjjal vagy vadállattal szeded le őket. Persze ebben a részben is célravezető lehet a lopakodás. A lényeg, hogy igen sokféle módon játszhatsz és azt csinálsz amit akarsz. Kivéve akkor, ha épp küldetésben vagy benne, mert akkor nem távolodhatsz el nagyon a céltól, mert azzal kockáztatod a sikerét.

De egyébként a nyersanyaggyűjtés, a vadászat, kisebb harcok és a felfedezés órákra lekötött már a játék első szakaszában és feltehetőleg ez marad is, hiszen egyre több a lehetőség, új területek nyílnak meg. A térkép hatalmas, már az első helyszíneken is annyi minden van, hogy van bőven mit csinálni. Még rejtett helyek is vannak. Ez külön plusz pont a részemről, mert szeretem ezeket a megoldásokat.

Képeken a vízben láttam ragadozó halakat, de itt még nem találkoztam velük. De a vadon jó pár meglepetéssel szolgál már a szárazföldön is. Itt tényleg nem én vagyok a csúcsragadozó. Párszar haltam már meg mamuttámadástól, és egyszer próbáltam levadászni egy hatalmas ős szarvast. Ne tudd meg mennyi dárda és nyílvessző kellett bele mire kifeküdt, és mennyit menekültem előle. Ennél már csak a medve harc volt jobb, mert az jószerivel csak futásból és menekülésből állt.

De végül a medvét is sikerült megölni, de ezt egy Udam harcosnak köszönhettem, mert a közelben járőrözött és elterelte a medve figyelmét, így ő és én együtt megöltük a medvét, de a medve kinyírta az Udamot még halála előtt. Ezzel szerzett nekem egy kis plusz xp pontot. Mivel az Udam az ellenség.

Amióta megvan a farkasom, azért már egyszerűbb a vadászat is, de egyszer őt is kinyírta egy ökleléses rohamozással egy kisebb mamut. Persze fel lehet éleszteni újra, de időben kell megérkezni a sebesült állathoz.

Egyelőre bejárom még a terület ismeretlen részeit, közben portyázom és gyarapítom a törzsem, aztán ráfekszem a további küldetésekre. Ilyen 4 óra körüli játékkal vagyok 5%-on a végigjátszásban, és egészen biztosan ezt is ahogy a Tomb Raider-t 100%-ra meg akarom csinálni. Elvileg az olyan 40-50-60 óra környéke. Majd elválik végül mennyi lesz.
    Utoljára szerkesztette: Árnyvadász, 2016.03.01. 23:10:26
  • FartingSquirrel
    Hát, kár...

Amúgy más is kapott FarCry 4 steelbookot a CE-ben? Én azt hittem, csak Primalos lesz... Ja, meg a pólóra sem számítottam. Most én nem tudom, hogy mit rendeltem, vagy többféle CE van, vagy mi van? :D Össze vagyok zavarodva.
  • ratgab
    Uplay-en aktiváltad, akkor az csak ott fog megjelenni.

Úgy látom azért nem olyan rossz ez, mint amilyen rossznak beharangozták korábban. Élménybeszámoló jöhet srácok, szívesen olvasnám.
  • Krisztiam #125
    ha uplay-en aktiváltad, akkor csak ott fog megjelenni, steam-en nem (szerintem)
    Utoljára szerkesztette: Krisztiam, 2016.03.01. 21:33:43
  • FartingSquirrel
    Amúgy nem tudja valaki, hogy miért nem jelenik meg a game a Steam könyvtáramban? Össze van kapcsolva UPlay-jel. UPlay-ben aktiváltam, akkor Steamen nem látom?
  • FartingSquirrel
    Én nem Magyarországra kapom... :)
    Amúgy megjött, nem sokkal azután, hogy elpanaszkodtam magam. :D
  • yesname #122
    Ja de. A 4-esről és 3-asról van szó. :) Köszi!
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2016.03.01. 21:06:17
  • Evoluti0N
    Nem kevered te? Nem esetleg a 4 volt olyan, mint a 3? A 3-ban rengeteg újítás volt a 2-höz képest. A 4 lett nagyon hasonló kaptafa.
  • Krisztiam #120
    szerintem a far cry 2 egy nagy szar, a 3 sokkal jobb
  • yesname #119
    A 3-ast én nem is játszottam végig, mert 1:1-ben a 2-es volt. Meguntam. A táj sem volt változatos és semmi. Te hogy voltál a 3-assal és ahhoz képest mit mondasz erre?
  • Árnyvadász
    Iszonyat jó lett. Nekem is sokszor az államat kell keresgélni. Grafika az valami fenomenális. És bár kijött és le is töltöttem/telepítettem az új Nvidia 362.00 driver, de az előzővel is gyakorlatilag fix 60 fps-el fut a játék. Az élsimítást kikapcsoltam és az árnyékok maradtak alapból (ahogy beállítja magának) high-on (ultra itt a legmagasabb), de minden mást maximálisra tettem és simán viszi a GTX 970, 2560*1080-ban.

21:9 képaránnyal baromi jó ez a játék. Ja és lehet állítani a látószöget is. DTS hangot azt viszont vissza kellett tennem 24 bit audiominőségre, mert egyébként nincs a játék alatt hang, csak az átvezetőkben. De ez már a Far Cry 4 esetében is így volt. Először csak néztem mi van, nem értettem, aztán nagy nehezen eszembe jutott az FC4 esete.

Hangulat az valami brutális egyébként. A hangok, zene, látvány és ez a nyelvezet, meg a karakterek, akikkel eddig találkoztam, no meg az állatok mind csillagos ötösre vizsgáznak. Eddig a történet sem rossz, gyakorlatilag megvan a cél mit kéne csinálni és közben meg mindig akad valami/valaki akinek meg kell tenni ezt az. Azért beszélek rébuszokba, mert nem akarom senki elől elvenni a meglepetéseket.

A craft rendszer nagyon jó. A képességek is jók. A program igazából mindent elmagyaráz, de pl. a nyílvessző meggyújtására magam jöttem rá. Nagy élmény volt, olyan igazi őskori, mikor mondjuk sikerül tüzet gyújtani. Jut eszembe tűz. Nos ezzel aztán lehet bohóckodni már a játék elején is.

Párszor voltam csak víz alatt, de én még ennyire jól kinéző víz alatti részt nem láttam még játékban. Pedig ez még csak egy barlangi patakocska volt jószerivel. A vadászat is élvezetes. A vadász látást rengetegszer használtam, tehát nem csak egy kellék, hasznos képesség. Bár az érdekes volt, hogy a farkasokba elég volt 1 nyílvessző és rögtön meghaltak, a játék elején lévő kecske meg még futott egy darabig, majd utána lehelte ki a lelkét.

Ezzel a hunter vision-el vettem észre, hogy barlangokban nagyobb cseppkőoszlopokat is meg lehet lőni nyíllal és akkor az egy az egyben leszakad, így aki alatta áll, annak tutira reszeltek. Igazság szerint sikerült magamat betemetnem vele elsőre, és csak azért éltem től, mert már fejlesztettem egyet az alap 2 életerőn háromra. Kettőt egyből levesz a kőomlás, így pont mázlim volt.

Egyébként én nyomát nem érzem annak, hogy ez rókabőr lenne. Látszik már így az elején, hogy elég komolyan átgondolt rendszer van alatta. És a hangulata semmihez sem fogható, mivel egy az egyben átadja ezt az őskori szellemet. Tetszik ahogy beszélnek az emberek egymás közt. Azok a szavak amiket mondanak, mondatok amik elhangoznak, teljesen abba a korba repít vissza.

Én nagyon elégedett vagyok. Nekem ez a FC tetszik a legjobban és nagyon jó dolognak tartom, hogy megvettem. Igaz nagyon vártam is, de itt legalább végre azt is kaptam, amit ígértek. És ez mindennél többet ér.

Irány vissza, csak ezt le kellett írni.
  • kill3r21
    2óra 40 perc elsőre :D
    Nekem nagyon bejön :D Már az elején volt olyan rész, amire azt mondom hogy oda*** :D
    Lehet kövezni nekem tetszik :D Végigliveozom asszem :D
  • simonl #116
    Én is tegnap kaptam email -t, hogy a mai napra nem érkezik be a játék. Sőt holnap nyitásra sem. Majd kapok egy mail-t ha megjött.
    2016 Magyarország, a játékot terjeszteni sem tudják az erre "szakosodott" cégek.
    És mi még magyar nyelvű lokalizációról álmodozunk.....
  • FartingSquirrel
    Engem kezd felbaszni, hogy még mindig nem jött meg, pedig a "nap vége előtt"-re írták. Holnap meg valószínűleg senki nem lesz itthon...
    Tracker szerint már órák óta a futárnál van...

Bocs az off miatt, de ezt el kellett panaszkodnom. :D
  • Although
    Ahogy végignéztem, egy régi változatot használ V2-es, a TR meg pár másik, újabbat.
    De vannak akiknek nem működik. Tehát fényesen működő törésre ne számíts.
    Edit: Elég sokan vannak az undergroundon is akik panaszkodnak, hogy nem működik. Gondolom ez nem egy statikus védelem.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.03.01. 18:24:07
  • FartingSquirrel
    lol, akkor asszem nem kell annyira aggódnom a fordíthatósága miatt...
  • Krisztiam #112
    most olvastam, hogy lehet feltörte a denuvo-t a Skidrow és a Reloaded csapat :D
    nem sokáig tartott, ha ez igaz :D

Utoljára szerkesztette: Krisztiam, 2016.03.01. 17:21:19
  • ATi0021
    Végre meghozta a futár a Primalt. Csak egyet sajnálok, hogy a játékban nincs co-op lehetőség.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    [URL=http://postimg.org/image/nem614cy5/][/URL]
  • Krisztiam #110
    francba ezzel a Denuvo-val, törtbe kijönne legalább ki lehetne próbálni :D
  • wedge31
    Amit eddig láttam belöle az elég nagynak tünik.
  • Krisztiam #108
    tényleg nagyon nagy a térkép?
  • wedge31
    Eddig tetszik a játék, a graf és a hangok nagyon jók, a játékmenet meg a szokásos FC.
    A hangulat az ami nagyon különleges, ami nem véletlen mert nem játszottam még öskori fps-el...
    A storyrol meg a küldetésekröl még korai volna bármit mondanom egyelöre maga a világ viszi elöre a játékot.
  • FartingSquirrel
    Ja, bocs, nem neked címeztem, hanem Krisztiamnak, csak félrenyomtam. :D
    Amúgy én is azt kérdeztem, hogy "miért nem?"... :)
  • kill3r21
    Miért ne? Amugy nem vagyok , csak várom :) Bár ahogy nézem még szinte ki se jött de már fikázzák a játékot, majd én meggyőződöm magam hogy tényleg szar-e :)
    Utoljára szerkesztette: kill3r21, 2016.02.29. 21:20:46
  • Krisztiam #104
    jaja banner nem lesz? :)
  • Rita79
    Csicsázzátok már a topikot. :D
  • FartingSquirrel
    Én meg nem tudom, hogy te miért nem vagy elájulva tőle.
  • Krisztiam #101
    a hármat meg a négyet vetted meg?
  • kill3r21
    Én Kinguin, de még semmi sajnos :(