112
Hivatalos oldal | MálnaPC | rPiBolt | Pi Store
Saját kitűző megadása
Mivel már jó néhány SG felhasználónak van Raspberry-je, úgy gondoltam kéne egy topik ahol megoszthatjuk egymással mire használjuk őket, ötleteinket.
-
#72 Igen erre én is gondoltam, de akkor még mindig nincs ami hajtsa a ventillátort és a hubnak is kellene egy külön táp, pont a külső vezetékek és a tápok számát szeretném minimálisra csökkenteni. De akkor bontóból szerzek valami tápot, dobok bele egy túlfesz/túláramvédelmet aztán mehet a móka. -
#71 A HDD miatt egy USB hub-ot ajánlanék oda. A táp alapvetően mindegy, mindegyikben ugyanaz van, csak az ár különbözik. -
#70 Ti mennyire mernétek egy raspberryt rábízni egy 4-5 ezres HKC/Akyga vagy valami hasonló PC-s olcsó tápra?
Jelenleg 1 HDD van rákötve ami elmegy USB-ről, attól függően hogy fogok rajta férni lehet később kap mégegyet, meg egy 7" körüli érintőkijelzőt. Első sorban a hűtés miatt kéne egy olyan táp ami tud 5 és 12 voltot is adni egyszerre. -
#69 ez talán tényleg csak azoknak jó (ahogy a videóban mondja), akinek nagyon lassú/korlátozott internetelérése van. Valahol biztos jól jön. Van ilyen is :) -
#68 2013-as post: rtl-sdr-tutorial-cheap-ais-ship-tracking/
ez meg: Just dump1090-mutability running on a Raspberry Pi 2 and feeding data to FlightAware (anyone else know how to make use of the free enterprise account?)
Jó kis dolgokra használják a PI-t :) -
#67 Hardverspecifikus kernel (modulok nélkül 2-3MB a kernel), 1-2MB-os minimal UI és pár csomag. pár óra olvasgatással magad is készíthetsz ilyet:) Hátránya, hogy bármit dugsz rá pluszban, modult kell vadásznod hozzá.
raspbian/debian minimal is 200MB körül van, az azért akkora mert minden universal modul/driver-t tartalmaz.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.06.23. 13:34:15 -
#66 -
#65 Sajnos nem tudok rá megoldást. Egy mini páraelszívót kéne beépíteni ... talán majd lesz valami erre is. Esetleg egy hermetikusan lezarhato tok, ami pi altal generalt hot is elvezeti. Nem tudom van e ilyen. -
#64 Nagyon tetszik ez a magic mirror, de nálam csak a fürdőben van tükör. Talán még az előszobában lehetne, de reggel nyilván a fürdőben több időt töltök. Ott viszont zuhanyzásnál elég sok pára keletkezik, ami biztosan nem tesz jót az elektronikának. Ha meg bezárom, hogy ne jusson be a pára, akkor meg azt nem fogja szeretni... Volt már valaki, aki áthidalta, ezt a problémát (és hajlandó is megosztani, hogy hogyan)? -
#63 Microsoft magic mirrorja -
#62 köszi, ez jól fog jönni -
#61 Nagyon jó how-to raspbian jessie - php7 + nginx telepítéshez. -
#60 apróság, de én végre lecseréltem a motd képernyőt. Végre mikor ssh val csatlakozok nem csak egy sima szöveg, de egy kis színes üdvözlő képernyő fogad ^^
Link, bár aki gyakorlottabb linuxos felhasználó az tudja, hogy pár perc az egész. ennyit megér :) -
#59 Amazon reveals how to build an Echo speaker with the Raspberry Pi -
#58 review-raspberry-pi-model-3-b-benchmarks-vs-pi-2 -
#57 PiDrive a WD-től (314GB)
Engadget | Hivatalos weboldal -
#56 Szegenyt ennyi mindennek kitenni :D -
bracsek #55 Megbírja az, az enyém is 0-24 ben megy a 2b, ha süt a nap süti, borda nincs, múltkor az ablak nyítva maradt, eső rá esett, akkor nem ment egy napig, de még azt is megbírta, megy azóta tovább, strapabíróak eléggé. -
#54 60%+pávör nincs ingyen:) Én vettem bordákat a 0-24-ben járó Pi-mre, nincs vele gond. -
#53 új modell picit jobban melegszik... -
#52 Meg USB3 is kéne. -
bracsek #51 Az 1GB ram-on kellene még egy másfelezést vagy egy duplázást csinálni, s már lehetne böngészőből youtube-t futtatni normálisan talán :) Másra már a 2 B is tökéletesen megfelelt nekem. -
#50 itt van jó kis összehasonlítás az előző modellekkel -
#49 beépített Wifi, Bluetooth
-
#48 Vásárolható a RPi 3
ARMv8 Quad Core CPU 1.2GHz
1GB RAM
Wifi 802.11 b/g/n
Bluetooth LE 4.0
4xUSB
40 Pin GPIO
Micro SD foglalat
Banana Pi 3:
CPU: A83T ARM Cortex-A7 octa-core
GPU: PowerVR SGX544MP1
LAN: 10/100/1000Mbps
8GB onboard eMMC
Wifi: 802.11 b/g/n
RAM: 2GB LPDDR3
Bluetooth: BT4.0
A kiegészítők kompatibilisek a B+, 2B-vel. Kb 60%-al gyorsabb a 2B-nél. Ára 17.000Ft
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.02.29. 13:53:45 -
bracsek #47 Nem műholdas, földfelszíni adás, adótornyokból sugározva, a második link meg hogy itt hol érhető el, és nálam nem. 2015 júniusi térkép, fél év alatt ez olyan nagyot még nem javulhatott, ez nem az az ország...
https://hu.wikipedia.org/wiki/DVB-T
http://www.dvbt.ro/wp-content/uploads/2015/07/harta_24.jpg -
#46 Miután műholdas témáról van szó, bármit tudsz fogni, bármilyen országban. Az általad megadott ország/város csatornáját nézheted. -
bracsek #45 Nálam nem lehetséges nem vagyok Magyarországon, és nem is magyar csatornákat nézek ha nézek, egyedül RTL-em nincs, mert azt nagyon védik csak YiBix-es flash lejátszóval lehet nézni, és én abból nem tudtam még kiszedni a stream szerver linkjét. -
#44 Ja értem. Egyébként a DVB-T ingyenes szolgáltatás, veszel egy vevőt (USB stick méretűek) azzal foghatók az alapcsatornák (M1-2, Duna1-2, M4-Sport, TV2, RTL, Euronews, C8). Nekem ez több, mint elég - alapvetően nem nézek TV-t, nincs is TV-m - , persze van akinek nem:)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.02.08. 00:07:06 -
bracsek #43 Én nem DVB-t használok(nincs tv szolgáltatásom) hanem stream-eket néhány csatornához pl:
sop://broker.sopcast.com:3912/256243
Az ilyet meg nem tudja lejátszani az omxplayer, mert ha jól értettem a sop és az AceStream úgy működik mint a torrent ha nézed akkor töltöd is felfele, hogy mások is nézhessék.
-
#42 TV stream-re (DVB) én tvheadend-et használom, tökéletesen működik és 2 perc a konfigurációja. HTSP PVR protokolt tudó lejátszók mind megeszik (VLC, KODI/XBMC, stb)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.02.07. 14:15:26 -
bracsek #41 Pár ötlet / szenzorhasználati tipp, youtube videóval, kapcsolási rajzzal, kezdőként:
https://www.modmypi.com/raspberry-pi/set-up-kits/project-kits/raspberry-pi-youtube-workshop-kit
Én most az infra távírányítást tesztelgetem, már bármilyen távirányítóval tudok bármit csináltatni a pi-vel, lirc segítségével, még kifele nem tudok jelet adni, mivel még a tranzisztorom nem jött meg ebay-ról, rengeteg dolgot lehet hozzá rendelni ebay-ról, igaz 1 hónap kb mire ide megjön, de pár száz forintból meg lehet venni azt amihez másképp csak 1-2 ezerért árulnak.
Kár hogy ez a Pi zéró csak zéró emberhez tudott eljutni, én szívesen eljátszogattam volna vele, olyan áron világítótestekbe is simán bele lehetett volna építeni, vagy bárhova, ahol két szám összeadása kell... kár érte.
Végezetül egy kis ínyencség:
https://github.com/alesnav/p2ptv-pi
Igaz se nem angol se nem magyar, de próbáltam és működik raspbian-on, Sopcast és AceStream lejátszására, quemu-i386 -ot használ ami talán más nem arm processzorra írt program futtatására is hasznos lehet?
(Csak, hogy ki ne haljon már ez a topik.)
Utoljára szerkesztette: bracsek, 2016.02.07. 09:55:16 -
#40 MagPi magazinhoz adják mellékletként:) 6 font az újság ára. -
#39 RaspberryPi Zero
*A Broadcom BCM2835 application processor
**1GHz ARM11 core (40% faster than Raspberry Pi 1)
*512MB of LPDDR2 SDRAM
*A micro-SD card slot
*A mini-HDMI socket for 1080p60 video output
*Micro-USB sockets for data and power
*An unpopulated 40-pin GPIO header
*Identical pinout to Model A+/B+/2B
An unpopulated composite video header
*Our smallest ever form factor, at 65mm x 30mm x 5mm
-
#38 transmitting-fm-am-ssb-sstv-and-fsq-with-just-a-raspberry-pi -
#37 Én pl mostanában ismerekdem a Computer Science-al mint területtel, és én azért fogok venni egy Pi-t mert baromira érdekesnek tartom hogy közvetlenül a hardvert tudom programozni :)
Értelme / direkt gyakorlati haszna valószínűleg nem lesz annak a cuccnak majd amit kreálok, de a folyamat amíg eljutok majd oda az számomra baromi érdekes lesz. -
#36 Köszi, ezt elteszem, még jól jöhet! -
#35 HTPC/media server/NAS irant erdeklodoknek egy klassz oldal: link. Jo kis alapra lecsiszolt disztro ez a Minibian, Kodi, plex media server is rapakolhato: link -
#34 A LEGO-nak mi értelme? Pontosan:) -
#33 Én pi-t elsősorban tanulás céljából szereztem be, talán én vagyok itt az egyetlen akinek nem a tv mellett lóg/ arról streameli a filmeket.
Pont az elkészítésnek van értelme /szerintem, számomra/ mert még ha nem is saját scriptet írok az időjárás stb. megjelenítésére, amíg eljutok odáig, hogy sikerül beüzemelnem egy okos tükröt/einkes kijelzőt nem csak a sw es ismereteim bővülnek, de a hardveresek is. Következő alkalommal már okosabb leszek, esetleg még egyszer megcsinálom csak saját kóddal, stb :)
Apró lépésekben haladni jobb, mint nem haladni :)
Valószínűleg nagyon nem is használnám, reggel is csak épp ránézek a telefonomra, hogy milyen értesítésekk jöttek és megyek is utamra. Egy okos tükör előtt ha mondjuk fel is tudnám valahova szerelni abból a szemppontból jó lenne, hogy fogmosás közben úgy is ott lenne előttem és akkor már elolvashatom a reggeli híreket :)