29
  • Inquisitor
    #29
    Csak 3000 halott volt és az ÚJ tények figyelembe vételével nem biztos, hogy nem Szíriában haltak meg ... ahol ugye "rendet" tesz a sereg éppen. Mondjuk Afganisztánban is jól sikerült anno. Vagy az az USA volt? :D
    Zavart érzek az erőben.

    Mindig vicces ha a három nagy pókerjátékos bármelyikét védik be, hogy de neki van joga csalni, amannak meg nincs. A három játékos felváltva a föld összes igazi tömeggyilkos szemétjét bevédte, bevédi.
    Amúgy vicces. Anno a kő komcsi tanárunk azzal védte a kínai államot, hogy akkora országban csak ilyen "erős kézzel" lehet "rendet" tartani. Na azóta van egy pár elképzelésem az emberekről meg a fejükben a "rend" és "erős kéz" beteg jelentéseiről.
  • Tetsuo
    #28
    Persze, hogy kemény. ;-) Úgy látszik annyira, hogy még a tradíció szót sem sikerült megértened...
    Amikor ajánlottam, nem vettem figyelembe, hogy az olvasmány nem ajánlott egy alap műveltség nélkül, jobb esetben is, egyszerűen nem érted meg.
  • Tetsuo
    #27
    Bezzeg Ámerika! :-D
  • dartois83
    #26
    Szerintem ebben a vitában nem fogjuk egymást meggyőzni. Szerintem van pár szerencsés ember, akinek Putyin vagy valaki felajánlotta a red pill-t, mint a Mátrixban, és ráeszmélt, hogy világot a New York-Tel Aviv tengelyen keresztül a gyíkemberek és gonosz cionisták irányítják és Putyin az egyedüli, aki majd medveháton a távcsöves puskával rendet tart. Sidekickjei Segal, Rourke Depardieu és Berlusconi.

    Csak kíváncsi lennék, hogy azoknak az orosz katonáknak a családjai is így gondolják, akiknek a fiát kivezényelték a szakadár donyecki frontra, ahol ugye "nincsenek orosz katonák". Otthon pedig kussolniuk kell, hogy amúgy fiuk hogyan és hol halt meg.

    Putyin ugyanolyan, mint voltak a cárok és a pártfőtitkárok. Sajnos az orosz néptől tényleg messze áll a demokrácia, nekik mindig is egy expanzionista despota kellett, az egész ország egy vadkelet, amit oligarhák irányítanak, illetve már ott is kezdődik a centralizáció, mert amelyik nem tesz hűségesküt az ex-KGB-snek, annak lőttek.
  • bdzsana
    #25
    Úh, ez kemény volt:D Nekem ott dől meg ez az egész, hogy a tradiciót ő idők felettinek és állandónak látja, holott pont, hogy idő határozza meg a tradíciót. Amit ma tradiciónak tekintünk az valamikor egy újítás volt, ami szembe ment az akkor tradíciókkal.
    Szokták mondani, hogy egyvalami állandó, és az a változás.
    Változik az éghajlat, változik az egész bolygónk környezetünk. Változik a technológia, változik a népesség száma. Nem tehetjük meg, hogy mi nem változunk.
    Utoljára szerkesztette: bdzsana, 2015.09.13. 16:08:10
  • Palinko
    #24
    hagyjuk már... a the hidden wiki minden 20. linkje működik és az is egy béna szar oldal általában :D túl van értékelve a dark web nagyon
  • Tetsuo
    #23
    Én végig ezt mondom:
    http://www.tradicio.org/traditio.htm
  • bdzsana
    #22
    Szerintem már te sem tudod mit akarsz ezzel mondani.
  • Tetsuo
    #21
    A haladás tipikus bolsevik szó, de alapból a fejlődés is kétségbe vonható - szerintem amit te annak hívsz, az valójában ellentéte, az eredettől való eltávolodás.
  • bdzsana
    #20
    Én azért csinálnék egy felmérést, hogy ez az általad említett normalitás mennyire válik be. Nem attól lesz jó egy vezető hogy hangzatos szavakat mond és szigorú rendet tart, hanem hogy a társadalom valóban jó irányba halad. Szívesen megnéznék egy felmérést, ahol mérik az empátiát, a kreativitást, az aggressziót, a segítőkészséget stb meg úgy általában az emberek boldogságát elégedettségét. És összehasonlítanám a különböző nemzetek eredményeit. Ez sokkal pontosabb képet adna az adott társadalmi rend hatékonyságáról.
  • Tetsuo
    #19
    Ezt rosszul tudod.
  • bdzsana
    #18
    Az a baj, hogy ezek a klasszikus erkölcsi értékek a kereszténységből származnak, ami szerint minden élvezet bűn, az ember szolgálni tűrni született és eredendően bűnös. Köszi én ebből nem kérek.
  • bdzsana
    #17
    Azért ezt én végig gondolnám mégegyszer. Oroszország majd minden háborúban jelen volt ahol az USA. Persze nem rabolt le senkit csupán belekényszerítette a szomszédait a saját gazdasági és katonai csoportjába. Mondjuk végig mehetsz Oroszország szomszédjain és megkérdezheted mennyire szeretik az oroszokat. Az afrikai jelenlétnek is kicsit jobban utána néznék a helyedben. De legalább rend van :) azt bírom amikor valaki ezt még É koreanal is elsüti.
  • Tetsuo
    #16
    Európa nagyrészének megvoltak ezek a klasszikus erkölcsi értékek, csak a "közelben" egyedül Oroszország próbálja restaurálni állami szinten.
  • Tetsuo
    #15
    Persze, hogy nem érted, mert nem akarod.
    Én nem a Jobbik nevében beszélek és nem egyforma minden jobboldali gondolkodású ember... ezt sem akarod megérteni.
    Az én vélényem: A szovjet / bolsevik uralom rosszabb, mint a német nácizmus (azt is rossznak tartom, ne aggódj ;-) ), a többnyire pozitív értékeket őrző cári Oroszországot volt hivatott ledönteni ez a zsidó kútfőből kipattant, romboló eszme (a bolsevizmus / kommunizmus)... Putyin a régi értékekhez nyúl vissza, előtérbe helyezve a hazaszeretetet, normalitást, józan gondolkodást ellentétben a mai degenerált liberalizmussal, ami a bolsevizmushoz hasonlóan rombol mindent, ami emberi vagy magasabb rendű...
    Ami nem tetszik, hogy Putyin propagandának használja a szovjet történelmet is - bizonyos szintig és politikai helyezkedésben cionistákhoz dörgölőzik - de talán enélkül már nem élne.
    Nyugaton semmi sem az, aminek látszik. Általában ami jónak tűnik a történelemben, politikában, közéletben, kultúrában az rossz, ami rossznak, az jó. Jelenleg a nyugati "fejlett" rendszernél - szerintem - még nem volt rosszabb soha a történelemben. Hogy mi a "jobb" ebben az esetben, azt különféleképpen lehet értelmezni. Voltak átlagpolgár életére veszélyesebb rendszerek bőven, de ilyen velejéig korrupt rendszer még nem volt, Észak-Korea is őszintébb, mint az USA kormánya és ugyanez áll a mögöttes ideológiákra.
    Nem, nem mondom azt, hogy az emberi életre és egzisztenciára sokkal veszélyesebb helyeken (mint pl. Észak-Korea) jobb élni, természetesen nem. Csupán azt mondom, hogy az emberek többsége jobban át van verve itt, mint ott (pedig ott is durva, ugye) és ez az átverés magunknak köszönhetően súlyos következményekkel jár... de ez már más téma lenne.
  • bdzsana
    #14
    Hát b.szki Oroszországnak aztán csodás korábbi értékei vannak. De igazad van azokra tényleg vigyáz.
  • bdzsana
    #13
    Ó hagyjuk már ezt a Putyin a nemzet hőse szónoklatokat. Mit adott Németország, az USA a saját polgárainak és mit Oroszország? A nyugaton nincs szólás szabadság? Érdekes mégis egyre hangosabbak a szélsőségek akiket elvileg el akarnak hallgattatni. Nyilván mindent megtesz mindkét oldal egymás lejáratásához, de ez még mindig semmi Oroszországhoz képest ahol csírájában fojtják el az ellenhangokat. És ez a szuper Oroszország miért is nem adott jólétet a polgárainak? Egyedül a nagyobb városokban van valami türhető állapot. Más országok tized ennyi földgázzal és olajjal ferrarikat osztogatnak a sivatag közepén a polgárianak, ott meg éheznek. Miért? De igazatok van, legalább ott rend van és nincs b.zifelvonulás. mekkora király.
  • dartois83
    #12
    Javítom, mert rosszul írtam: nem kell egyet érteni...
  • dartois83
    #11
    Értsetek egyet, szerintem pedig Oroszország egyre inkább diktatórikus lesz. Nyugat-Európát azért pedig össze nem lehet hasonlítani ilyen téren. Honnan veszed, hogy ott nincs véleményszabadság? Van néhány érdekes dolog, ami nekem is fura, pl. Németországban letartóztattak valakit, lefoglalták a gépét, mert elég ocsmány dolgokat mondott a török partoknál megfulladt szír kisgyerekre. Vagy pl. Nagy-Britannia egyre szigorúbb ellenőrzést akar a neten.

    Ezt az egész újkori oroszmániát nem értem. Pár éve még a Jobbik a Szabadság téri szovjet katonai emlékmű eltávolításáért tüntetett. Én az a viszonosság miatt sem támogattam volna, hiszen akkor az oroszok meg megkérdezték volna, akkor nekünk mit keres a Don-kanyarnál a katonai emlékművünk?

    De amennyire most egyre többen Oroszországot tekintik a civilizáció megmentőjének, az már a romantikus naivitáson is túlmutat. Csak elő kéne venni a történelemkönyvet, és felidézni, hogy milyen is volt az oroszokkal a viszony 1849-ben, 1944-ben és 1956-ban.
  • Tetsuo
    #10
    Oroszország nem lesz jobb, mert Nímetország vagy Ánglia is véleményt korlátoz, hanem csupán nem érv Oroszország ellen az, hogy véleményt korlátoz egy olyan embertől, aki az adott országokban él, vagy szimpatizál ideológiáival, ugyanis jó reggelt! Sehol sincs véleményszabadság, Nyugaton lassan gondolati sem.
    Az egész világ romlott, és amelyik ragaszkodik régebbi értékekhez, az a kevésbé romlott. Innnen senki nem tudja pontosan, mi a helyzet Oroszországban, de Putyin néhány nemzetét védő kijelentésével és törvényeivel sokan egyet tudunk érteni, pláne ebben a liberálagymosó, hazug médiafolyamban.
  • Tetsuo
    #9
    Melyik országra gondolsz? Mert kb. ma már mindegyiket említhetnéd.

    Nézd meg (és értelmezd) Origenes hozzászólását...
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.09.13. 00:39:41
  • kvp
    #8
    A tor felhasznalok viszonylag konnyen azonosithatoak, de ehhez a belepesi es kilepesi pontokat (szervereket) is figyelni kell. Ilyen infrastrukturaja jelenleg csak az usa-nak van. Az oroszok csak a hataraikon atmeno forgalmat latjak es max. a nalluk levo szerverekre latnak ra. Az utobbiakat ugyan be lehet tiltani es jo esellyel azonosithatoak is, de a kulfoldi szervereket nem tudjak lehallgatni, igy teljesen eselytelen a felhasznalok megtalalasa. Az usa is ugy novelte a megfigyelt tor szerverek szamat, hogy jopar sajatot hozott letre szetszorva a vilagban, ami atengedi a forgalmat csak kozben jegyzetel. De az anonymous is jopar kilepesi pontot (szervert) uzemeltet es igy sikerult kinai hacker-ektol lemasolni az usa-tol ellopott adatokat. Ez utobbi persze csak halaszat, nem azonositasi celokat szolgal.

    A fentiek miatt van az, hogy mostanaban a komolyabban rejtozkodo emberek (jellemzoen bunozoi csoportok) nem hasznaljak a tor-t vagy ha igen, akkor sajat rejtett vpn halozaton at, igy kevesbe talalhatoak meg. Ez viszont draga szorakozas, igy a legtobb politikai aktivista vagy hetkoznapi ember nem tudja megfizetni.

    A tor elleni hatasosabb vedekezeshez blokkolni kell minden ismeretlen kapcsolatot es csomagot, amit meg a kinai allam sem mer meglepni, mert azzal szinte teljesen ellehetetlenitene a kulkereskedelmet es az ott termelo nyugati cegeket. Annyi meg nem er a teljes ellenorzes. Az oroszok ugy nez ki, hogy most jottek ra erre.

    ps: A fenti blokkolas egyebkent megkerulheto adatrejtessel, tehat legalis forgalomba rejtett titkositott tor kapcsolatokkal, igy akar egy artatlannak tuno webes cicas oldal is hasznalhato tor szerverkent, ugy hogy latszolag nem mennek at rajta a tor-ra utalo csomagok. Az oroszok egyetlen vedekezese a kabel elvagasa lenne, amit eddig csak eszak korea lepett meg.
  • dartois83
    #7
    Ezt most nem mondod komolyan? Eléggé túltoljátok páran a Csubakka-védelmet: egyértelmű szituáció (oroszországi véleménynyilvánítás korlátozása) elfogadása helyett azzal érveltek, hogy bezzeg az EU/USA, ott mi a helyzet. És ha ott netalán tényleg szar lenne, akkor Oroszországban jobb lesz?

    Elárulom, csak azzal lehetne próbát tenni, hogy mennyire tudnál egy bejelentett tüntetést szervezni egyes országokban. Próbálkozzál Moszkvában bátran a tüntetés szervezésével....
  • kiralysanyi
    #6
    "mit csináljanak az ellenzékiek egy olyan országban, ahol egyre nyilvánvalóbban felszámolják a szabad véleménynyilvánítást?"

    Kérdezzék csak meg a nyugat-európai kollégáikat, ott is csak egyféle vélemény létezhet...
  • dartois83
    #5
    A Tor persze elsősorban tényleg ezek miatt veszélyes, de mégis, mit csináljanak az ellenzékiek egy olyan országban, ahol egyre nyilvánvalóbban felszámolják a szabad véleménynyilvánítást? Kezdjenek el szamizdatba röplapokat nyomtatni?
  • dartois83
    #4
    Ma olvastam, hogy egy amerikai bokszoló kapott Putyintól vízumot. Te miért nem kérsz tőle? Mindenki jól járna, te szeretett Oroszországban élhetnél Putyin elnök úrral az élen, mi pedig egy kellemetlen alakkal kevesebben lennénk.
  • lodoviktrema
    #3
    A Tor meg olyan, hogy biztos van néhány ember, aki azért használja, mert máshol nem mondhatja el (vélt) igazát.
    A nagy része pedig mire is? Warez, illegális kereskedelem, gyerekpornó...
    Lehet mérlegre tenni a dolgokat, hogy megéri-e.
  • halgatyó
    #2
    Ez a "f..szopó" nem bombázgatta végig a fél világot, nem hazudik demokráciát ott, ahol sajtokrácia és agymosás van, nem rablóprivatizálta a meghódított országokat, nem gyilkolt le egymillió irakit és még egy milliót más országokban, nem rombolta szét jől működő észak-afrikai és közel-keleti országok sorát, nem engedi be az országába a liberális mocsokgyalázatot, nincsenek buzivonaglások és ál-civil felforgató disznószarok....
    Inkább neked és a drágalátos amerikai vezetőségnek kellene már megdöglenie végre.
  • Zsoxx
    #1
    Ez a fasszopó Putyin miért nem döglik már meg magától?