• dartois83
    Értsetek egyet, szerintem pedig Oroszország egyre inkább diktatórikus lesz. Nyugat-Európát azért pedig össze nem lehet hasonlítani ilyen téren. Honnan veszed, hogy ott nincs véleményszabadság? Van néhány érdekes dolog, ami nekem is fura, pl. Németországban letartóztattak valakit, lefoglalták a gépét, mert elég ocsmány dolgokat mondott a török partoknál megfulladt szír kisgyerekre. Vagy pl. Nagy-Britannia egyre szigorúbb ellenőrzést akar a neten.

Ezt az egész újkori oroszmániát nem értem. Pár éve még a Jobbik a Szabadság téri szovjet katonai emlékmű eltávolításáért tüntetett. Én az a viszonosság miatt sem támogattam volna, hiszen akkor az oroszok meg megkérdezték volna, akkor nekünk mit keres a Don-kanyarnál a katonai emlékművünk?

De amennyire most egyre többen Oroszországot tekintik a civilizáció megmentőjének, az már a romantikus naivitáson is túlmutat. Csak elő kéne venni a történelemkönyvet, és felidézni, hogy milyen is volt az oroszokkal a viszony 1849-ben, 1944-ben és 1956-ban.