• Tetsuo
    Persze, hogy nem érted, mert nem akarod.
    Én nem a Jobbik nevében beszélek és nem egyforma minden jobboldali gondolkodású ember... ezt sem akarod megérteni.
    Az én vélényem: A szovjet / bolsevik uralom rosszabb, mint a német nácizmus (azt is rossznak tartom, ne aggódj ;-) ), a többnyire pozitív értékeket őrző cári Oroszországot volt hivatott ledönteni ez a zsidó kútfőből kipattant, romboló eszme (a bolsevizmus / kommunizmus)... Putyin a régi értékekhez nyúl vissza, előtérbe helyezve a hazaszeretetet, normalitást, józan gondolkodást ellentétben a mai degenerált liberalizmussal, ami a bolsevizmushoz hasonlóan rombol mindent, ami emberi vagy magasabb rendű...
    Ami nem tetszik, hogy Putyin propagandának használja a szovjet történelmet is - bizonyos szintig és politikai helyezkedésben cionistákhoz dörgölőzik - de talán enélkül már nem élne.
    Nyugaton semmi sem az, aminek látszik. Általában ami jónak tűnik a történelemben, politikában, közéletben, kultúrában az rossz, ami rossznak, az jó. Jelenleg a nyugati "fejlett" rendszernél - szerintem - még nem volt rosszabb soha a történelemben. Hogy mi a "jobb" ebben az esetben, azt különféleképpen lehet értelmezni. Voltak átlagpolgár életére veszélyesebb rendszerek bőven, de ilyen velejéig korrupt rendszer még nem volt, Észak-Korea is őszintébb, mint az USA kormánya és ugyanez áll a mögöttes ideológiákra.
    Nem, nem mondom azt, hogy az emberi életre és egzisztenciára sokkal veszélyesebb helyeken (mint pl. Észak-Korea) jobb élni, természetesen nem. Csupán azt mondom, hogy az emberek többsége jobban át van verve itt, mint ott (pedig ott is durva, ugye) és ez az átverés magunknak köszönhetően súlyos következményekkel jár... de ez már más téma lenne.