Resident Evil 2 Remake

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Terawatt
Földön fekvő zombolyagot én késelni szoktam amíg nem folyik ki a bele. Am. meg kb 3 fejlövés ~, majd földön megrépa. Közepes fokozaton. MItől lesz nehezebb amúgy?😊
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2019.02.09. 23:11:01

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

darkSectorxxx
Nyugi, 3 platformon teszteltem, mind3 nehézségen, ugyanabban a szituációban, ugyanazzal a 2-3 zombival és érthetetlen, sőtt senki sem érti hogy működik.
Engem is ez irritál ahogy sok más játékost.

Van amikor 1 lövésre szétrobban egy zombinak a feje, utána már simán load game és lehet 10 kell bele....

Kész agyrák.
Ez nem lenne probléma ha kurvasok töltény lenne, de mivel kevés van, lehet hogy Józsi végigmegy 200 tölténnyel, Jancsinak meg a gép azt dobja hogy 400 töltény kell ugyanahoz a végigjátszáshoz.

Én ezért kérdőjeleztem meg hogy MIÉRT a válkamera és a célkereszt? KB 0 haszna van.
Mert a sebzés ugyanaz mint a régi RE2-ben, a 1 shot fejlővés az ott is random volt, itt is random, és ritka.
Az hogy a kezedben az irányítás itt ebben a részben csak egy illúzió.

De bárcsak ez lenne a legnagyobb gond.

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Shep
Ebben a szar játékban miért kell mindenkibe 6 tár mire megfekszik? Tök mindegy, hogy fejbe lövöm, szarnak ezek rá és még fel is kelnek. Taposni itt nem lehet a földön fekvőt? A kés is tök jó ,hogy van semmire nem jó, régen azért elég jól lehetett használni.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

1 hete vettem meg, 1 órát tudtam vele játszani kb. meló miatt..de én nem a fényeffekteken rágtam magam hanem hogy mikor hörren valami mögöttem, melyik váratlan pillanatban esik a nyakamba egy zombi, merre is kéne menni..sötét van, nem látok, bexarok, ennyi..imádom(nám)
darkSectorxxx
Ez kb olyan mintha egy asztalon lenne egy sürüsóveg, annak meg lenne az asztalon egy árnyéka, és ha kicsit elforgatnád a fejed, hirtelen eltünne az árnyéka, de nem túnhet el, mert attól hogy forgatom a fejem, a fények és árnyékok nem változnak meg... legalábbis a valóságban nem változnának...

De próbáld ki este menj ki a házatok elé este, áll egy utcai lámpa alá nézz rá az árnyékodra, és foorgasd el a fejed kicsit, ha a szemedsarkából azt látod majd hogy miután elforgattad a fejed a lámpával megvilágított árnyék eltűnik és egy nagy sütét terólet lesz a helyén akkor írj majd mert akkor lehet velem van a probléma.

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

benőmenő
Egy zombi apokalipszis alatt, este nem is lesz szánshájn, meg rajzfilmes kontrasztok. 😄
Azt utolsó képen is még oldalt szépen dereng jobb oldalt a fehér tábla, balra meg a papír fecnik, ahol meg tényleg csak a zseblámpa fénye van, ott nyilván ami végképp kívül esik ott sötét lesz.
A többi effektet meg ki lehet kapcsolni. Ha zavar a zajos Screen space reflection, a bloom, vagy a motion blur. A TAA is eléggé mossa a képet, az én képeimen pl. van egy Adaptive Sharpen nevű effekt reshade-del.
benőmenő
Nem tudom, nekem ez full nem tűnt fel. A brightness menüben a referenciaképekhez belőttem sRGB-ben és Rec709-ben is. Utóbbin brutális black crush volt, szóval kizárásos alapon maradt sRGB-n. Persze nem tudom ti milyen kijelzőn nézitek, nekem egy 2 éve kalibrált olcsó Asus IPS monitorom van csak.
Pár kép, próbáltam világosabb és sötétebb helyszíneket is:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

darkSectorxxx
Biztos hogy nem hiszen én mind3 platformon megvettem a játékot és játszottam full grafikán, és néztem a beállításokat, max annyi hogy téged meg pár embert nem zavar, mert lehet nem tünik fel.

Ha meg állítasz a fényerőn, picit javul, ellenben akkor meg a rendes fekete lesz természetellenes, meg a színek.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2019.02.09. 11:21:54

darkSectorxxx
Akkora egy retekfos a képe a játéknak, hogy szavak nincsenek rá geci.
Én próbáltam mindent, fos marad, ha meg a brightness-t tologatod, semmi más t nem érsz el vele, csak a NORMÁL fekete az szürke lesz, azt ennyi.

Akkora egy retekfos lett a képminőség hogy az kegyetlen, akkor van normál látási viszony, ha egy full kivilágított szobában vagy épen.

Voltan
Nálam ilyen problémák nincsenek, a sötétséggel sem. A bibi nálad/nálatok lehet.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

benőmenő
Konkrétan első indításnál azzal kezd a játék, hogy kalibráld be. Esetleg próbáld ki másik color space-el (van srgb és rec709).
darkSectorxxx
Alapon nagyon rosszak a fények, meg minden. Szerintem nem állított el semmit.

darkSectorxxx
Sajnos alapon ilyen fos, és még van egy vignette effekt is, ami miatt a képernyő széle felé lesötétül még jobban minden, és erre jön ez a takony effekt meg a homályosság, és bemész a hall-ba a rendőrörsön és próbáld meg mozgatni a kamerát lassabban és nézd a képernyő sarkait, félelmetesen elbaszták....

Így elhiszem hogy a karakterek ilyen jól néznek ki, egyrészt kis helyek vannak, sötét, sokszor csak a zsebláma fényével látsz, stb....

Seth
Valami nagyon el van ott kalibrálva Mutass egy képet belőle, hogy néz ki a rendőrség nagytermében pl.

PSN ID.: Beegabor

Annyit látok mint a faszomból áromszünetkor,legalább egy elem lámpa lenne.
Ez a játék olyan sötét mint az éjszaka ,nem látok semmit.

Ezzel hogy lehet játszani? brightness fullon van?
Jah, joystickot ki kellett húznom a gépből, mert ha megállítottam a játékot egy esc-el, úgy döntött, hogy kontrollerrel irányítok. Beadta a kontroller gombok ikonjait, a klaviatúrára meg nem reagált.
RESIDENT EVIL 2 Crackfix for Windows 8.1 and Windows 10 v1607. This crackfix fixes keyboard control problems on some Windows 8.1
systems and black screens on game start for Windows 10 Version 1607 configs. <#taps>

Ez ilyen retro feeling, hogy amikor még nem volt tisztességes grafika meg nem tudtak történetet mesélni, akkor maradtak az ilyen feladványosdik (meg ügyességi feladatok). Ez a játék szerintem inkább "kalandjáték" , és a horror a körítés hozzá.
grebber
Atisz
Mondjuk azok a "fejtörők" is elég gázak voltak, többnyire kódkeresés meg ládatologatás. mutass valakit aki ezek miatt szerette a klasszikus Resiket és nem a remek atmoszféra és horror miatt 😊

A RE 4 remekül egyensúlyozott az akció és horror között + kiiktatta a buta puzzle elemeket. Nem hiába az a rész a kedvence sokaknak.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
A safe room-ba nem követ 😉

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

benőmenő
A Dead Space játékokat próbáltad már?
A Resi 2 még bőven túlélő horror, ahol nem akcióhősök a főszereplők. Nem hentelni kell, hanem túlélni, akár úgy hogy simán elszaladsz.
MR. X pedig egyenesen mókavonat Jack Baker után. Utóbbi ha észrevett és nem volt karnyújtásnyira a save room, tuti elkapott, mert gyorsabb volt a playernél, míg a Tyrant soha nem fog elkapni, ha nem akadsz fenn más szörnyeken/tereptárgyakon.
Utoljára szerkesztette: benõmenõ, 2019.02.05. 12:23:16
grebber
A Resi 5-6 ami dara meg talán a 4 a régiek inkább a "nehézség" és fejtörökről szólnak mintsem daráról.

Next PC upgrade: 2022

Nem az én játékom, ismeretlenül álltam neki, gondoltam egy jó kis zombis mészárlás lesz, arra nem számítottam hogy feladványokkal fognak terhelni. Igenis nehéz mert minden el van dugva és rákényszerít hogy minden sarokba benézzek. Nekem harcok kellenek, robbanások, meg golyózápor, szakadó végtagok, fröcsögő vér. Ha ezt nem kapom meg akkor felejtős. Amúgy nem tudok tájékozódni, legalább adnának egy iránytűt vagy minitérképet ami mindent jelez.
Utoljára szerkesztette: caps lock, 2019.02.05. 10:07:05
Voltan
Vagy esetleg nem használsz térképet? Akkor elhiszem, hogy nehezebb.

Voltan
Szó szerint mindent jelez a térkép. Még az adott szobában lévő tárgyakat, és feladványokat is. Hogyhogy nem tudod, mit kell csinálni? A rejtvények még nagyon nagy jóindulattal sem nevezhetőek nehéznek, még ha az eredetit nem is ismered. Találsz egy kulcsot egy szimbólummal, jelezve vannak a térképen az ahhoz tartozó ajtók. Találsz egy medált, a játék gyakorlatilag meg is mondja, hová kell tenni. Találsz egy rendőrjelvényt, van egy helyen egy vitrin egy kísértetiesen rendőrjelvény formájú mélyedéssel. Vajon mit kell csinálni?

Komolyan, mi ebben a nehéz? Azt még megérteném, ha a kevés lőszer idegesítene, vagy a folyton felbukkanó Tyrant. De ez? Ne már.

Én abbahagytam, elegem volt abból hogy nem tudom mit kell csinálni, hova kell menni, mi hol található. Semmi útmutatást nem ad a játék és vagy százszor be kell járni ugyanazt a területet. Időrablás, semmi több. A játék nagy része arról szól hogy kulcsokat keresgélünk hogy ajtókat nyitogassunk. Hiába szép a grafika, jó a történet, ez a fajta játékmenet nekem megöli az élményt.
"egy percig nem élvezheted magad biztonságba"

Öö, épp elkezdtem fogalmazni, hogy de az is tetszik a játékban, hogy vannak biztonságos zónák, ám éppen ezekben a pillanatokban léptek szintet az események, és már értem miről beszélsz. Alien: Isolation ehhez képest kutya fasza. 😄
Eléggé elengedi az ember kezét a játék, csak közli mi a feladat aztán old meg ahogy tudod. Nehéz túlélni, kevés a lőszer, az orvosság, könnyű eltévedni, egy percig nem élvezheted magad biztonságban. Nem egy casual játék, alaposan meg kell gondolni hogy mikor, mennyit és mire használjuk fel a nálunk lévő cuccokat.
Hát egy olyan 4 óra után (még mindig a rendőrőrsön vagyok 😄) kezdem tisztelni a játékot. Van egy mélysége, amit az elején nem lehet látni. Mostanra kifogytam a gyógyszerből, van 1 gránátom, 5 normál töltényem, szarrá vagyok sebezve, vánszorgom, gyógyszerem ugye nincs, és így sikerült megnyitnom az őrs egy még ismeretlen szektorát ,amiben mászkálnak a zomberek. Meg van egy vérszopó is. Idáig egy önfeledt trappolás volt, most meg hirtelen rádöbbentem, hogy lehet eltaktikáztam magam. Ki kell szednem a magnumot a rekeszből mer ahhoz vannak töltényeim, de pont azt a szektort zárja el a vérszopó, és még ugye ki tudja milyen meglepetések vannak. Most van az a rész, amikor már nem lövöldözöm a zombikra, hanem próbálom kicselezni őket, meg egyáltalán. Hirtelen belém nyilallt, hogy az őrsön fogok meghalni. 😄
Nekem nem indult a játék, az intronál az asztalra dobott. A grafikai opciók közt lejjebb vettem egy-két dolgot, köztük azt a ramos izét is, és hopp elindult. Tetszik a játék, egyelőre a rendőrségen futkorászom, keresem hol fejthetném fel a temérdek kódot, de egy rohadt nyomot nem találok. Tehát például ott vannak a szekrények, meg az a zongora. Ne segítsetek, egyelőre magam akarom felfedezni. Azt csinálom, hogy felderítem a komplexumot, és keresem azt a kulcsot, ami elkezdi felfejteni az egész mindenséget.
Grafikai hibára megoldás!
Windows 7 SP1 x64 alatt játszom és egy olyan hiba jött elő, hogy a játékban lévő laptopot nem tudtam használni, mert a videokamera felvételek helyett elfeketedett a képernyő és nem váltott vissza a játékba. Windows 7 alatt nincs DirectX 12, driverek frissítve, stb... ötletek nem jöttek be.
Megoldás: lépj ki a játékból, keresd meg a RE2 könyvtárában a re2_config.ini filet, írd át benne a UseVendorExtention=Enable változó értékét Disable -re, indítsd el a játékot. <#worship>

benőmenő
A 8.0-t már a Microsoft sem támogatja. A 7 kifutó időszakban van, és van a 8.1 meg persze a 10.
Szerencsére már én is tudok játszani a játékkal. Csak win 10-et kellett telepítenem. Nem tudom a win 8.0-el mi lehetett a baj, De a játék nem indult, fagyás kernel security kék képernyő. Win 10-nél ez nincs. Jó játékot mindenkinek.
benőmenő
Proci: AMD FX(tm)-8320 eight core
VGA: Radeon Saphire R9280X 3GB
Ram: Kingmax DDR3-1333 2X4GB
benőmenő
Közben még kétszer találkoztam ezzel a buggal, a közös pont, hogy mindkét külön helyszínen működő tükör volt. Ha valakinek előjönne, akkor át kell váltani dx12-re és akkor nem csinálja.
Még jó, hogy nem hc-n kezdtem el, biztos hülyét kaptam volna a sok visszatöltögetés miatt. 😄
scomcomputers
A géped adatai?(proci,ram,vga)

* Scomcomputers the future of computing!*

És újra telepítettem a játékot.
Az van, hogy telepítettem az összes frissítést a windowsra. Aztán újraindításnál kernel securitiy kék hiba. Majd csökkentett módba beléptem és a DDU-val leszedtem a videokártya drivert. Így már nem volt kék halál. Viszont megvan a resi 0 hd és az elindult video kártya driver nélkül is. Viszont a resi 2 remake így sem indul. Nem tudom mi lehet a gond.
Köszi a segítséget.
benőmenő
Ott a baj már nem kevés.
Így látatlanban csak ilyen általános megoldások jutnak eszembe:
-vga drivert radírozd le DDU-val és úgy rakd fel a legfrissebbet
-stabilitás teszt a fő komponensekre, nem-e hw hiba (memtest, prime95, furmark), ajánlott egy cpuid hw monitort nézni utóbbi 2 alatt, nehogy elszálljanak a hőmérsékletek
-ha már a piócás ember sem segít, akkor egy tiszta win install
Utoljára szerkesztette: benõmenõ, 2019.01.27. 18:39:29
Igen előtöltöttem. Igazából semmit nem ír. Kis időre kiírja a stema könyvtárban, hogy fut a játék aztán az a kiírás is eltűnik. És semmi. Mondjuk mostanában szöszöl a gép ilyen kernel security hibával. Meg most frissítettem a vga drivert, Közben kékhalál és újraindul. De azt írja a radeon software friss. Viszont a windowst nem merem frisííteni mert akkor kernel security kékhalál van és telepíthetem újra a rendszert.
benőmenő
Nekem is sokat szöszölt vele, meg pörgette a cpu-t mint a fene. Gondolom előtöltötted te is? Lemezhasználatra mit ír a steam, amikor próbálod elindítani?
Én szimplán kivártam, de lehet egyszerűbb és gyorsabb letörölni és újból letölteni.
Sziasztok. Nekem steamen van meg a game még előrendeltem. De miután élesedett a teljes verzió azóta nem tudom elindítani. Rámegyek, hogy játék kis panelen kiírja, hogy re inditásának előkészítése és ennyi nem csinál semmit. Nem fagy le a gép meg semmi csak pont a semmi.
benőmenő
Ez a hardcore mód, tényleg hardcore. 😄
Voltan
Basszus.
Most értem el addig a pontig, hogy a Tyrant elkezd üldözni-követni. Hát ez nem kicsit fosatós. Ahogy hallani a döngő lépéseit a távolból, egyre közelebbről. És mindenhova utánad jön. Igen para ez a rész

darkSectorxxx
Ja thx....

benőmenő
Hex editorral, vagy trainerrel ki lehet kapcsolni: emígy.
Semmi optimákolás nincs benne (legalábbis pc-n). Ez egy szimpla postprocess filter. A Witcher 3-ban is volt például, csak ott lehetett kapcsolgatni az options menüben.
Utoljára szerkesztette: benõmenõ, 2019.01.26. 17:56:13