22 milliárd dollár kárt okoznak a reklámblokkolók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
https://fxmason.blogspot.com/
"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity
Az emberek igenis fizetnek a netért, -lehet te mondtad- akkor az a gép / játékos párhuzam azon nagyot röhögtem 😄😄😄😄😄 de valaki el is magyarázta, hogy miért akkora kreténség.
abszurdum lenne, ha látogatsz 20-30-40 oldalt, hogy mindenhónapban minden oldalnak fizess 5-10-20$/t... ha a gazdasági helyzet olyan lenne, lehet reklám nélküli oldalak megélnének, pár száz ft-os havidíjból, ha kellőképpen nagy az olvasói bázisuk, de lehet annyit sem kellene befizetni és akkor még reklám sem lenne. de így ezt egyszerűen nem tudom elképzelni...ebben a gazdasági helyzetben és a közösségi oldalak világában, akkor egyszerűen nem járnának az emberek arra az oldalra és kész.....aztán megszünne azt annyi, sok értelme annak sem lenne. legyen reklám de normális, normális dolgokról...csak minden paraszt nyálcsorgatva a pénz után kapar ígyhát, minden szart tolnak az arcunkba.....ezekért, rohadtúl nem kár.
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Az adobeot a pdf olvasó miatt is ismeri mindenki, meg sok szakterületen megkerülhetetlenek a szoftverei még.
A
A
Egy Adobe, akinek a neve igencsak nagyon sokat fog zuhanni ahogy kivezetésre kerül a flash (végre valahára) meg persze hogy sír rajta. Hiszen kb az emberek 90 csak azért tudja, hogy van olyan cég hogy Adobe, mert van flash. Photoshopot vagy egyéb Adobe terméket töredék ember használ. Hogyne lennének beszarva. Csak épp addig nem ér el az eszük, hogy amit most csinálnak ezzel a pampogással, pont az ellenkező reakciót érik el vele, mint ahogy az alábbi hsz-ekből szépen látszik is. Lényegében ezzel megutáltatják magukat.
Csak gratulálni tudok hozzá, hogy maguk alatt vágják a fát, miközben meg a google röhög a markába, a kisujját se kell mozdítania az ilyen hülyék ellen.
"a cégek még válthatnak stratégiát úgy, hogy esetleg tetszen a fogyasztóknak."
Ja persze, érdekes módon ha 1 dollárért adnának olyan játékot amit mindenki csak dicsér a játékosok 50%-a legalább akkor is lewarezolná, és lehülyézné azokat akik pénzt költenek rá. Na nesze próbálj akkor ezeknek üzleti modellt kitalálni, ami tetszik nekik.
Az igazság jelenleg az, hogy a szellemi/digitális termékeket az emberek nem tartják igazi terméknek, nem értik, hogy amögött kemény munka áll, és azt gondolják, hogy nekik ez mind alanyi jogon ingyen reklámmentesen jár.
Ezekre nincs megfelelő üzleti modell, bármit is találnak ki a cégek.
...arról egyébként nem is beszélve, hogy a reklám versenyellenes és a fogyasztóknak pénzbe kerül.
https://twitter.com/foodlfg
Az meg hogy egy origo eltűnik? Jajj.... világvége mi? 😊 Az SG eltűnne? Huhh sajnálnám, van itt néhány jó arc, de nem dőlnék a kardomba.
"Az internet a reklámok nélkül is meglenne, sőt a legnehezebb kezdeti lépéseket lényegében reklámok nélkül lépte meg. Talán ma születtél, hogy erre nem emlékszel?"
Dehogynem emlékszem, ahogy a legtöbb találmányt is szinte pénz és marketing nélkül találták fel, de ahhoz hogy nagyra nőjön már igenis kellet mindkettő.
.
Komolyan valaki vezesse már le nekem, hogy hogyan finanszírozná mondjuk csak az sg, vagy az origo oldalát reklámok nélkül. Fizetni kell a webszervert a domaint persze ezek a kisebb költségek. Fizetni kell az cikkírókat. Moderátorokat kell tartani mert ma Magyarországon a kommentek miatt lehet egy oldal üzemeltetőjét perelni. És akkor ez csak egy kis oldal. Hogyan tartanátok fent egy Google-t, egy Facebookot reklámok nélkül?
.
Nekem simította ki az agyam mert belenyugszok abba hogy a pénz körül forog minden? Hagyjuk már ezt a hippi dumát. Öreg te miért mész dolgozni? Az internet ma már nem egy információ megosztó központ hanem irdatlan sok embernek a munkahelye is. Az információ&tartalom sok esetben egyet jelent valakiknek a verejtékes munkájával. Szerinted az a sok cikk magától íródik? A tartalmak (zene, videó, szöveg, játék) csak úgy jönnek a semmiből? Az oldalakat csak úgy hobbiból tartják karban, és csak hobbiból fizetik a költségeket? Nagyon elvagytok tévedve...
A kapitalizmus erős állami szabályozás nélkül céguralommá fajul.
A reklámok - legalábbis mai formájukban - többnyire átveréseken, pszichológiai stratégiákon alapulnak, vagyis trükközés, csalás, a jóhiszemű emberek kihasználása. Pl. a 999-es árazástól az NLP-ig.
Önmagában sokszor a reklám léte is tolakodó, az, hogy tukmál, ahelyett hogy csak tájékoztatná azt, aki konkrétan érdeklődik.
Maradva a materialista szemléletnél (a többi neked magas lenne), az ún. fogyasztói társadalom egy összeomlás előtti stádiuma a degenerált civilizációnknak. A növekedésre és az agyatlan vásárlásokra nem alapozhat a végtelenségig semmilyen rendszer, mert az erőforrások végesek.
A statisztikák és a pénz bűvöletében élő lelki - és szellemi, de nem az értelmi, hanem az angol spiritnek megfelelő - nyomorékok üdvözlik, hogy a kvantitás egyre fölébenő a kvalitásnak és nem veszik észre (valójában nem akarják észrevenni), mit szolgál eme folyamat.
Konkrétan pedig, hogy ekkora-akkora kár keletkezett: hazugság. Ha egy reklám nem találja meg a célközönséget, nem a célközönség a hibás, hanem a marketing. Ha a kívánt társadalmi paradigmaváltás nem is lehetséges, a cégek még válthatnak stratégiát úgy, hogy esetleg tetszen a fogyasztóknak.
Ezenfelül, a célbaért reklám mennyisége nem egyenesen arányos a vásárlással. Ha hirtetelen megduplázódna a reklámok mennyisége, nem lenne kétszer ekkora a fogyasztás.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
csak mondom.
annyira szar bugos, hogy pl hangot is nehéz belőle kicsikarni.
chrome az egyetlen böngésző, amin jól megy a flash a saját belső megoldásának köszönhetően... de azt meg ki használ, amikor ott van a chromium. 😄
a flashben egyébként annyi biztonsági rést találnak folyamatosan, hogy kb hülye az, aki nem tiltja le azonnal.
Amugy mi lesz, ha nem nezek oda a hazfalakra ahol a plakatok vannak. Azzal is kart okozok?
A,
Megnyitás alapján. Ha x felhasználó rákattint akkor a weboldal kap y forintot.
B,
Látogatás alapján. A weblapot havonta/naponta x felhasználó látogatja, és ez alapján utalnak z forintot.
Gyűlölöm a reklámokat. Többségük animált, csicsás villogós sz*r. Meg éltemben csak 1 reklámra kattintottam rá. (távol keleti feleséget lehetett venni, sajnos drágák voltak)
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
arról meg miért nincs grafikon, hogy hány milliárd dollár kárt okoznak a reklámok a sávszélesség pazarlásával?
ennyi.
lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram
Linux alatt az i5-om visszatolt a halozatra...
Utoljára szerkesztette: ugh, 2015.08.12. 21:08:00
Szerinted egy i5 linux-al ha porog egy oldalon 6 flash reklam akkor nem zabal tobbet?
A lenyeget se erted te majom, a szamitastechniakhoz meg huyle vagy mint a segg.
Nem is a penz korul hanem a pofatlan profitszerzes korul.
Te meg ezt helyesled.
Mert az agyad mar jol kisimitotta a media.
Itt nem arrol van szo, hogy csodbemennek vallalatok csinalva ezzel 100-1000-x munkanelkulit, baszod.
Hanem december 30-an a vezetoi ertekezleten a kovetkezo evre vizionaltak 200 csitrillio dollart profitot es gondoltaban yachtokra, meg veironokra mar elore elkoltottek.
Aztan nem lett csak 100 csitrillio.
Ezert csokkentik a takaritono,a portas, meg a biztonsagi ember fizeteset, mert hat ha yacht nincs is a, veiron azert jar, nem?
Az ilyen cegeknel meg van 5 managger barom 30 marketinges muhulye.
Kurvara nem tudom oket sajnalni (a portast, takaritot, stb-t igen).
Az meg hogy pénzből van a fejlődés senki sem vitatta, csak épp az internet infrastruktúráját a fogyasztók kifizetik, ugyanis az internet havidíjas. Az meg egy weboldalon milyen reklámok mennek ettől marhára független.
Kevesebb weboldal élne meg reklámok nélkül? Igen.
Veszítenénk ezzel bármi lényegeset? Hát nem.
A weboldalak egy lehetőség a reklámozóknak. Nem alanyi jog nekik. Nincs a reklámozóknak eleve elrendelt joga arra, hogy márpedig őket mindenképp látnia kell mindenkinek. Ha bevételnövekedést akarnak, kezdjenek el gondolkodni, ne pedig nemlétező jogaikra meg hasból előrántott bevételkiesésre apellálni.
lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram
" De nehogy már a reklámok körül forogjon már minden"
Reklám = Bevétel = Pénz. Te ma születtél, hogy nem tudod, hogy a pénz körül forog minden?
Utoljára szerkesztette: bdzsana, 2015.08.12. 20:19:57
Hát ezt a baromságot. Sőt még a gépedért is fizettél mi? Nem semmi. Akkor a játékoknak is meg minden programnak ingyenesnek kellene lennie, mert te már egyszer fizettél azért az ördögi masináért. Miért fizetnél mégegyszer, hogy arra használd amire akarod 😄😄
Ez is egy felfogás, bár elég ostoba.
Ugyanez van a reklámokkal. És lehet hogy sok reklám tolakodó, de minél többen blokkolják annál tolakodóbb lesz, mert a bevételt meg hozni kell. Kellene egy olyan certification rendszer, ami besorolja az oldalakat kategóriákba reklámozás szempontjából. És mondjuk a blokkolók csak a paraszt oldalak fognák meg, a tisztességesnek ítélt oldalakat meg átengedné reklámostól.
Szoval igy allunk.
Jo.
Akkor ok meg kart okoznak nekem mert egy oldal olvasgatasa alatt kb alig fogyaszt a gepem, de a reklam porgeti a procit ezert tobb aramot eszik.
Ok meg fizessek ki nekem ezt.
Hordozhato eszkozon zabalja le az aksi idot amitol surubben kell toltsem ettol viszont hamarabb tonkremegy.
Ezt is nyugodtan kfizethetik.
Mobilnettel sokszor nem tud bejonni az oldal amig le nem jott a reklam ami plusz adatforgalom.
Ezt is nyugodtan ki lehet fizetni.
Szer kb 100 millio felhasznalo.
Akkor ki okoz kart kinek?
Ugyhogy szerintem vastagon ok tartoznak nekunk...
Adblock nélkül sem emlékszem szinte egyikre sem, de azokra mindenképpen melyek agresszívek, de ahogy írtam ezekkel pont az ellenkező hatást érik el, mert ugyan ismerni fogom a terméket, de soha nem fogom megvenni, pont az erőszakos reklám miatt...
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
A web egy új felület a reklám számára. Nem a reklámok miatt lett internet. Úgyhogy a reklámiparnak meg kéne köszönni ezt a lehetőséget és kussolni.
Pedig mégsem érted... Majd ha ingyen adják az internetet majd akkor ugathatnak, de amíg mindenki perkál a netért mint a katonatiszt addig nehogy már úgy akarjanak csinálni, mintha bármivel is tartoznának a felhasználok.
Nem beszélve arról, hogy azon reklámok amelyeket tiltanak ezek a reklámblokkolok egytől egyig spam-nek minősülnek amelyek igen komoly bűncselekményeknek köszönhetően törnek be a felhasználok gépeibe.
https://fxmason.blogspot.com/
Belőlünk élnek, és közben nekünk okoznak kárt.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Ba-rom-ság.
Ha engedélyezem a reklámokat, akkor SEM nézek rájuk, akkor SEM veszem azt a terméket és akkor SEM kattintok rájuk! Nálam az ilyen erőltetett reklám, ami alig tudsz az X-el bezárni pontosan az ELLENKEZŐ hatást éri el, SOHA nem keresem azon cég termékeit, sőt másnak sem ajánlom, aki így reklámoz.
Azonnal szedem le az adblockot, mihelyst kulturált kis méretű, nem zavaró reklámok lesznek újra az oldalakon, addig felköthetik magukat bátran...
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
- sima szöveges tartalomhoz ne kelljen már kivárnom, amíg az összes flash-es szar letölt
- gyakran van nyitva egy-egy oldal, mialatt a gépem matekol valamin, sokszor viszont a reklámok 100%-ra pörgetik a procit, és inkább az én cuccom fusson az én gépemen, mint az övék
- a reklámok ne takarják el a tartalmat, amit olvasni akarok
- a reklámok ne jelentsenek haza, hogy milyenek a netezési szokásaim
- a reklámok ne nyissanak meg más oldalakat kéretlenül
- a reklámok ne tegyenek fel kérdéseket, hogy biztosan el akarom-e hagyni az oldalt
és így tovább.
Szóval majd térjünk vissza erre a "károkozás" témára, ha az oldalakon elhelyezett reklámok nem basszák fel az agyamat minden percben.
Utoljára szerkesztette: asgh, 2015.08.12. 15:44:48
Utoljára szerkesztette: BrockSamson, 2015.08.12. 15:22:35
Most elolvastál egy hírt és beírtál egy kommentet egy weblapra. Az ezt működtető szerver árammal megy, amiért fizetni kell az ELMŰ-nek. Ez pénzbe kerül. Ha letiltod a hír melletti reklámot, nem fog működni a szerver. Ilyen egyszerűen működnek a dolgok.
Én is szoktam híreket mesélni a szomszédoknak, barátoknak, néha kifejezetten szoktam reklám értékű jótanácsot adni. (Az MS lehet, aranyba foglalhatna, annyi jogtiszta Windows került gépekre warez helyett az én közreműködésem által az elmúlt 10 évben) De pénzt én soha nem kértem ezért. Természetesnek tartom, hogy vannak valóban igyenesen adható "szolgáltatások", ha tudok, öröm nyújtani valamit másoknak, sőt vannak olyanok is ami kötelességünk ilymódon.
(Ha alapból nem szeretem az én időmet-életemet rabló, bosszantó reklámokat, teszek is ellene. Senki nem kötelezhet reklámolvasásra. Ilyen állampolgári kötelezettségről nem tudok.)
Gondolom, a Metropol, vagy hasonló ingyenes újság is kevesebb embert érdekelne, ha ahhoz, hogy a tartalmát elolvashassák, egy hirdetés mögül kellene kihajtani, vagy 8-10 soronként lapozni kéne, mert a hasáb maradéka reklám.
Ja, és én kérek elnézést, ha ezzel most ötleteket adtam <#vigyor1>#vigyor1>
Utoljára szerkesztette: RelakS, 2015.08.12. 13:59:01
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE