214
bannerkep

• tothgyorgy
    Én a 200 olajat szoktam elkölteni raid-ban, aztán a napi küldetést megcsinálni (néha a 2 együtt), aztán ha van időm akkor misszió.
    A játékosok elég vegyesek. Sajnos az elosztás messze nem jó. Azt hogy a fegyverek jobban lesznek figyelembe véve, támogatom. A páncél alig ér valamit. Most tényleg alváz,kerék, kabin és fegyver legyen csak? Én szeretem, ha ki is néz valamennyire, aztán jön valaki lila fegyóval és kisebb értékkel. Vicces. A fegyverek értékét 2-3 x -re kéne emelni.
    A tow-ot én is utálom, de a drónok , tornyok sem sokkal jobbak.
  • lammaer
    Ennyire azért sztem nem rossz a helyzet... +-500 pontnl rosszabbat én se szoktam látni, KIVÉVE amikor a szerencsétlen BOT az az 1500 pontos egy 3Ks meccsben, de ők ugye általában hamar le is cserélődnek...
  • lammaer
    Nekem elég objektiv vélemény az hogy telibever egy TOW alig hogy elhagytam a kiindulópontot. Lehet ragozni hogy biztos ahhoz is kell skill meg minden, lehet én meg se tudnám csinálni, ettől függetlenül ha valaki úgy tud rádlőni hogy neked esélyed sincs visszalőni, akkor az nem balanceolt. Az meg hogy sanszosan még oneshot is, végképp nem. Vagy mondjuk amikor cappelsz, és úgy nyom ki a körből Hogy közel stávol nincs (viszont tudja hogy ugye a capkörben vagy).

Az első mondat pedig arra utal, hogy NEKEM mint csapattársnak SEM segitség a TOW, mert gyakorlatilag csak egy húspajzs vagyok neki, amig ő hátulról rizikó nélkül lövöldözik és elviszi a killt/sebzést, én meg kapok egy nagy büdös semmit. Mondhatod hogy "de ez egy csapatjáték, együtt kell dolgozni" a baj az hogy a rewardnál azt nem jutalmazzák ha golyófogó vagy, azt viszont igen ha a TOWos instakillel valamit.
    Nem tudom jobban kifejteni :)
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.08.07. 12:43:15
  • Magyar Betyár
    En ilyen nagy kulombseggel meg nem talalkoztam. 1000-1500ps kulombseg meg elofordul de 2500 az sok. Talan akkor ha keves a player.

A legjobb ha megtalalod a sajat stilusod ami a legjobban bejon. Erdemes nezni a tapasztaltabb jatekosok vasait.
    Pl ha felraksz sok feher geppuskat akkor felesleges pancelozni. Maradj konnyu mozgekony. Keruld a kozelharcot, maradj kozeptavon, eloszor mindig a fegyvereket lodd. Ha leszedted a fegyvereket es van meg ott enemy akkor valts targetet. A fegyvertelen ellenseg tehetetlen majd lelovod ha vegeztel a masikkal. Tudom hogy a kill a fontos de az meg fontosabb hogy nyerjen a team. Hiaba van tobb killed ha azzal toltod az idot hogy felrobbantod a fegyvertelen enemyt ha utanna bukod a meccset mert nem lotted a masikat amikor meg lehetett volna.

Ha tobb shotgunos kocsi jon neked menekulj es hatrafele fordulva lodd a fegyvereit. A shoti csak kozelrol jo de ha kozeljon eselyed sincs. En ugy szoktam hogy figyelem a radart merre megyek nehogy falnak menjek es kozben lovom a fegyvereit. Kicsit nehez de nem lehetetlen.

Agyus kocsit korbe kell autozni es elsonek kiloni a kerekeit hogy ne tudjon radfordulni. Keruld az agyu cso elejet. Egyszerubb kiloni a kerekeit mert kevedebb kell bele mint az agyuba.

Dronos kocsinal ertelem szeruen a dronokat lovod le elobb aztan lodd a kerekeit hogy ne tudjon elmenni.

Nagy igazsag hogy ha konnyu kocsival mesz ne menj egyedul. Mindig olyan harcba menj bele ahol van par csapattars. Ha tuzet kapsz menekulj. Sose alj meg, loj mozgas kozben. Lenduletbol konnyebb menekulni is. Ha TOW raketa jon azt jo elore jelzi a gep csipogassal. Bujj azonnal egy epulet vagy szilka moge. A raketa nem keped hirtelen nagy iranyvaltasra. Varosi palyan szart sem er.
  • DrSoong
    Le is írtál egy nagy problémát. A 2500 alatti pontost bizony berakja 4000 pontos meccsbe, és ott semmit nem tud kezdeni.
  • ROMOTO
    A kaszni, páncélzat meg a kerekek érdekes téma, mindnek van ps értéke, ami a lényeg hogy azokat az alkatrészeket érdemes felpakolni aminek magasabb a páncélértéke a ps értéknél. Nem mindegy hogy melyik frakció cuccait használod...nyílván a fegyverek alá a megfelelő mérnök frakciós könnyűszerkezetes tartókat kell pakolni, de a többi esetben törekedni kell a magas páncél-alacsony ps értékű cuccokból építkezni. A kerekeknél a járművekre pár kivételtől eltekintve érdemes 6 kereket pakolni, mivel nagyobb eséllyel tud értelmesen mozogni ha elveszít 1-2 kereket mint a 4 kerekes megoldás. A jármű elejére magas páncélzatú -kis átmérőjű kerék mehet, hátra egy magasabb átmérőjű hogy a fegyvereket könnyebb legyen beépíteni és nagyobb szögben tudjanak lövöldözni, középre mehet a sima fehér.
  • flashpointer2
    Az első mondatban valami összefüggést kellene találni a két állítás között vagy ezt most hogy?
    Amúgy használtad már a TOW-ot? Szerintem nem, próbáld ki és utána objektív lehet a véleményed, mert ha csak a cső egyik végéről látod akkor eléggé egyoldalú következtetéseket lehet levonni.
    Utoljára szerkesztette: flashpointer2, 2017.08.06. 12:22:25
  • lammaer
    Lehet vicces ANNAK aki csinálja, de még a csapattársaknak SE segitség az ilyen player.

Kb ugyanaz a kategória, mint a World of tanksban a tüzér... amig a csapat állja a sarat és vérzik, a TOW user csak viszi el a killeket. És ugye a crossoutban sajnos a killekért adja a játék a pontot, szóval megy a killopás ezerrel.

Arról meg végképp ne beszéljünk hogy az milyen tuti hogy alig indul a meccs és már kapo a TOWot a térkép túloldaláról, ami ráadásul ilyen PSnél instakill is.
  • flashpointer2
    összeírtam melyik szinthez mennyi reput kell gyüjteni az előző szintről, még nem láttam sehol leírva

5 125500
    6 161500
    7 203000
    8 251000
    9 305000
    10 390000
    11 495000
    12 615000
  • flashpointer2
    miért a hármas tök vicces főleg a +2 seces driver skillel :P
    amúgy nemreg volt egy bejegyzés hogy meg fogják változtatni a PS eloszlást és a fegyver nagyobb hangsúllyal fog szerepelni,
  • lammaer
    Az a probléma hogy a playerek eszetlenül pakolják fel a dolgokat, nem nézik hogy a PS mekkora lesz utána...

Klasszikus hiba hogy felrakja az 5 darab FEHÉR fegyvert, meg pánzélzatot rogyásig (amennyit a gép enged), biztonság kedvéért még 2-3 benzintartályt is jól látható helyre, aztán csodálkozik hogy

1. Insta szétlővik mert a felrobbanó benzintartály sebez ám. És egyébként is minek3, amikor nem stackelődik ugye... :)
    2. Szembejön a csávó két lila puskával és lemészárolja (mert 5 fehér vs 2 lila...) Amig 4 fehér puska 2000-2500 PS meccsekben jó, 4000nél már nagyon keveset ér...
    3. Vannak persze undorító playerek, klasszikusan pl a TOW userek, akik felraknak egy semmi páncélzatú járműre egy darab irányitható rakétavetőt, igy olyan 2000 körül lesz a PSük, és azzal szórakoznak hogy már a kezdőhelyről 1hitelik a többit... persze végig hátul bújkálnak a többiek mögött...

Lényeg hogy ne rohanj előre PS ügyileg okosan kell csinálni, a pánélzat pl nagyon tolja fel a PSt, de nem olyan hasznos mint a fegyverek. Én is játszhatnék már az 5k-s ligában, de egyelőre inkább a 2500as körül teszek veszek.
  • DrSoong
    Akkor lehet megpròbàlok egy ùj installt, bàr csak pàr hete van fönt és ilyen probléma nem volt az első héten.
    Amùgy dühítő MM fut a jàtékban és a ballansz sem igazàn jò. Nàlam majdnem mindig fehér fegyverzetüek küzdenek lilàval... A machine gunnal meg a 6 sebzésekkel sok esetben képtelenség lelőni a canon 300hp-jàt ami 150 sebzéseket tol...
    Utoljára szerkesztette: DrSoong, 2017.08.04. 18:20:12
  • tothgyorgy
    Ja és olyan raid is volt, ahol fúrótornyokat kellett (volna) pusztítani, de a kezdőpontot rögtön 2-3 kezdte lőni. Nem is éltem túl.
  • tothgyorgy
    Nálam többnyire gond nélkül fut. Néha kicsit késve érek a csatába, néha laggol. Volt a mikor normál raidot veszítettünk 5mp alatt, ez vmi bug lehetett, 2x egymás után (buktam 80 olajat).
  • lammaer
    Közben steamen volt egy topic, ahol egy másik player is panaszkodott hogy a legutolsó patch óta 10-20-30 másodpercre leakad neki a játék, semmire se reagál.

1 órával később azt irta egy reinstal megoldotta neki.
  • lammaer
    Nekem is atomstabil a cucc, cirka 1.5 hete tolom napi több órát, sose crashelt...
  • flashpointer2
    Az Engineer faction fehér manufacture-ja alatt lehet őket craftelni.
    Én semmi ilyen problémát nem tapasztaltam.
  • DrSoong
    Vannak a napi belépésért kapott cuccok között festékek és stop tábla (a kék fogaskerekes cuccok). Azokat hogyan és mire lehet hasznàlni?
    Másnak nincs olyan problémája a játékkal, hogy olyan szinten crashel, hogy se alt+tabra, se ctrl+alt+delre nem reagàl csak a reset gomb segít? Mással nincs semmilyen problémám csak ennél...
    Utoljára szerkesztette: DrSoong, 2017.08.04. 02:11:40
  • tothgyorgy
    1-2-3 pontot adnak. Nekem most a 2 pontos van fönt. 1 is elég a raktárban belőle, minden járgányba beteheted, a Levi -be is.
  • tothgyorgy
    hm erre nem is gondoltam. :)
  • tothgyorgy
    összesen lehet 1 generátor.
  • DrSoong
    Összesen csak egy generátort lehet fölrakni vagy minden típusból egyet?
    Pár napja 25C asztallal gyártottam 4 ballonos kereket meg egy dupla tankot. Mivel a kerék használhatatlan volt (feladtam mindenhol) ezért eladtam és kaptam értük 120C-t, meg is lepődtem.
    Utoljára szerkesztette: DrSoong, 2017.08.02. 14:18:37
  • ROMOTO
    4 eltérő járgány lehet meg még asszem vagy hat ha kihasználod a kiállítás menüben lévő lehetőséget, oda fel lehet tölteni saját járgányokat amiket visszamenthetsz a garázsodba. Így sokkal több féle típust menthetsz el.
    Utoljára szerkesztette: ROMOTO, 2017.08.02. 13:42:04
  • tothgyorgy
    Közben megtaláltam: így ahogy írod, és 15 copper a jutalom győzelmenként.
    Tényleg nem sok de aki a kicsit nem becsüli ......... :)
  • lammaer
    Igen, közben megtaláltam a blogot ami leirja hogy van ez.. valóban az inváziónál játszanak ezek szerepet. Végülis pénzbe nem kerül, minden apró bevétel jól jön :D
  • tothgyorgy
    Ha az invázió sikeres(a játékosok veszítenek) akkor kapsz jutalmat.
    De lehet rosszul tudom.
  • tothgyorgy
    Ha jól tudom, akkor főellenséget építesz a valódi játékosok ellen, amit tán az invázió -ban vet be ellenük a játék.
  • lammaer
    Köszi,

Akkor ezeknél a leviathánoknál csak az épitkezést művelem én, a többit az valamiféle véletlengenerátor dönti el hogy nyer vagy sem?
  • tothgyorgy
    Alul a két ikonnal lehet váltogatni: kocsi/Levi.
    Mellette a kormány a másodpilóta, azt is érdemes aktiválni szintlépés után.
  • tothgyorgy
    Ja és tesztben kipróbálhatod. O-val (nem nulla) kérhetsz raidokat ellene, akár többször egymás után.
    Ha 4 támadást kibírsz az már nagyon jó !
  • tothgyorgy
    Építs 1 Leviathant (klikk alul az ikonra).
    Mutatja hogy hány energiapontod van. Használd ki amennyire csak tudod. A kabin és a generátor hozzáad!
    Rengeteg mindent ráaggathatsz, ami a garázsodban megtalálható. (nem tűnik el, fölhasználhatod az autódhoz)
    Naponta 1x elküldheted küldetésre, ha győz, hoz 15 nyersanyagot (vmi piros), szerencsével 2x. :)
    Másnap begyüjtöd (a semmit is kell), és újra elküldöd.
    Van invasion, asszem ott kerülnek bevetésre, de nem vagyok biztos benne.
    A pontjaiddal egyetértek, annyi kiegészítéssel, hogy sebezz bele minnél több tankba, mert az sok killassistot jelent.
  • lammaer
    Egy vereség nem vereség...

Amúgy mi ez a leviathanos dolog? Azon kívül hogy biztos valami nagy dög, van vmi specialitás benne? Mert látom hogy ott a helye a garázsban, szóval ez vmi extra lesz...
  • lammaer
    Figyu vegyél fel barátnak (szabferi néven keress ingame, de steamen is felvehetsz) aztán tolunk egy két kört. Bár igazság szerint egyedül sem rossz, mert ugye a meccsek gyorsak, és azért nem kell olyan nagyon stratégiázni meg kommunikálni. Ha van teamspeak akkor az mégjobb :D

Főbb tippek csatákhoz:
    1. SOSE menj egyedül, MINDIG!!! tarts a lemmingvonattal. WOTban ugye ez biztos recept a vereségre, itt nem, sőt igy tudsz garantáltan sok assistot meg killt szerezni. Itt bolyban kell maradni és harcolni.

2. Erősen figyeld a radart, és ha látsz egyedül megjelenő piros pöttyött akkor irány rá. DE sose kezdd el huzamosan üldözni, ha nem jön veled a csapat, mert az eszesebbje elcsal oda ahol az ő haverjai vannak, és 3 vs 1-et sose hozol le. Szóval nem kell ráugrani az lső piros pöttyre, mert simán lehet hogy lesz ott még több is :D

3. Hagyd hogy a többiek rohamozzanak előre, és amikor az ellenség rájuk cuppan akkor szállj be a buliba. A legtöbb player ha ráharapott egy célpontra nem fog váltani, igy szabadon lövöldözhetsz. Te viszont sose ragadj rá egy célpontra, ha úgy adódik válts egy másikra ha az veszélyesebb vagy éppen könnyebb préda (pl már lángol)

4. Úgy néz ki hogy a játék NAGYON sok pontot ad a killért és az assistért, még akkor is ha igazából loptad a killt. Szóval a lángoló ellenséges jármű mindig elsődleges célpont, és ha van lehetőséged az elején lőjj bele minél több ellenséges tankba egy kicsit (pl géppuskákkal szórd meg az egy csomóban álló célpotokat), hogy ha más nem assistod legyen.

5. A foglalás nagyon gyors, és nehéz resetelni. Ha minden kötél szakad - pl minden fegyveredet lelőtték rólad, akkor ne rohangálj értelmetlenül a tömegben semmi hasznot sem jelentve, hanem indulj el foglalni.

6. Ne az ellenség elpusztitására törekedj (mivel az sokáig eltarthat), hanem elsőként a fegyverzetétől szabaditsd meg. Nincs is annál jobb amikor az első sorozatoddal lekapod azellenfél fegyvereit, utána már könnyű préda. Szóval érdemes ésszel célozni, nemcsak tunkolni a célpontot a géppuskákkal. Itt is igaz az, hogy ha lősz mint az ökör akkor jobban szórnak a puskák...

egyéb tippek

1. Mindig kezdd a napot a raiddel ameddig kitart az ingyen üzemanyag (minden nap elején 100 illetve 200 benzint kapsz ingyért, fenn aképernyő tetején látod). Nézt meg a napi kihivásokat is illetve a most futó kampányokat, és annak megfelelően szerelkezz fel (pl nekem tegnap olyan vont hogy X raiden használjak shotgunt), jól jön az extra jutalom.

2. A PVP meccseken MINDIG legyen rajtad üzemanyagtartály, DE elrejtve, nem kirakva vmi látványos helyre (lehetőség szerint az alvázba ahogy a hivatalos guide is mutatja pl a generátor esetében, ugyanez igaz a tartályokra is - https://crossout.net/en/diary/20/#/ ) Ennek két oka van: 1 - csak akkor kapsz benzint (ami jó pénzforrás) ha a tatályod a csata végén még megvan 2-ha kilövik a tartályt az bizony robban.
    Elég csak 1 darab tartály a járgányra nem stackelődik, de a különböző tipusú tartályok kapacitása összeadódik - tehát amint lehet szerezz be egy fuel tankot, akkor +10 benzint kapsz,igy egy győztes csatából 15t kapsz

3. Ne páncélozd fel feleslegesen a tankod, mert ezzel nagyon megemelkedhet a PS értéked miközben a tankod nem lesz elég ütőképes. Nem kell rohanni, kezdetben egy 3 vagy 4 géppuskás könnyen páncélozott jármű bőven elég.

4. Ne rettenj meg attól amikor belefutsz abba hogy creditért (ez az ingame pénz) kell kereskedned a piacon. 1-2 napi játék után lesz annyi nyersanyagod, hogy mondjuk 1000 scrapot (meg a sok üzemanyagot amit összeszedtél) eladva meglegyen a kezdőtőkéd amiből már tudsz gyártani magadnak kék cuccokat (5-6 darabot biztosan, az bőven elég, lásd az előző hszeimet)
  • tothgyorgy
    Ja. Nekem 3 lőszerládám van, ami raidban igen hasznos. :) A forgóágyú meg a jawbreaker kabinhoz jó, mert az lassú. Gyors járgányokhoz jobb a sima.
    4 mentett kocsim van 4 különböző kabinnal. A küldetéseknek megfelelően választok közülük, és szükség szerint módosítom őket.
    Most csináltam 1 brutál Levithant, erre vereség. :(
    A korábbi kisebb hozta a győzelmeket. Még várok 1-2 napot és ha nem hozza az eredményeket, visszaépítem.
  • lammaer
    Nekem is bejött... pont jó hogy van ugye a napi 4x-es XP szorzó (60.000 XPig), általában ameddig az tart addig gyorsan letolom a kötelező köröket (raidek amig van fuel, utána a PVP amig tart a szorzó 1-2 haverral)

Aztán amikor lejár a szorzó, elkezdek babrálni a buildekkel, tegnap is vagy 1 órát marháskodtam, hogy az új szerzeményeimmel milyen tankot lehet épiteni és az hogy teljesit.. aztán azt vettem észre hogy már hajnali 1 van (eltelt még 1 óra), és még mindig azon kisérletezek hogy mikor jobb a tömegközéppont, ha előre vagy hátra teszem az ágyúimat.
    ------
    Vicces hogy a tegnapi terveimből minek lett gyakorlati haszna: marhára vártam a 360 fokban forgatható ágyút, de kiderült az a legkevésbé hasznos :) Az extra üzemanyag meg az új kabin dobott a legtöbbet - egy 2 fehér alapágyús TD-t (á'la wot :) ), igy is lett vagy 3500-4000 a PSem, de marhára bejött a cucc. Rohadt gyors (szóval végre visszaérek a zászlónkhoz ha seggbe kell rúgni egy foglalót), és amikor a két ágyúval elkezdem osztani a célpontot (nem egyszere lövöm el a két ágyút hanem a bal-jobb gommbal felváltva kb 2 másodpercenként kapja a célpont a robbanólövedékeket) az vmi brutáls, nagyon sokan összezavarodnak tőle :D
    (úgyan legyártottam a kék ágyút meg mellé egy géppuskát is, de hiába nagyobb a PS, nem teljesiteettem velük olyan jól)

Alig várom hogy ma legyárthassak egy bónusz lőszerrekeszt (juhé: 12 helyett 16 skuló :D), egy extra motort meg egy plusz genrátort a járgányra. Aztán valószinüleg rámegyek 2 darab kék ágyú beszerzésére, nem kell hogy forogjon csak üssön nagyot :D
  • tothgyorgy
    Sztem nem unalmas. 3 perces pörgős futamok. Csinálsz 4 eltérő karakterű járgányt, elmented őket, és máris variálhatsz.
    Azon kívül ott a pve, ahol különböző feladatokat kell pár csapattárssal megoldani (konvoj kísérés, toronyvédelem, vagy elpusztítás). Igaz ehhez olaj kell, de 200 naponta jön, ezt érdemes elverni. :)
    És ott a mindenki mindenki ellen, és a cw.
    No meg az építkezés. Ütőképes és tetszetős járműveket építhet az ember.
    Leviathan építése, átépítése.
    Napi 2-3 órát lazán el lehet tölteni vele. Többet meg minek?
    De nem vagyunk egyformák. És ez jó is így. :)
  • Lokker
    Kipróbáltam a játékot és hát vegyes érzéseim vannak vele. Sokat nem segít hogy mi, merre, mit és hogyan. De legalább van nomális guide oldal hozzá. Viszont egyedül baromi unalmas.
  • lammaer
    Juteszembe a heti limitek (pl scrap) mikor resetelődnek?
  • lammaer
    Köszi a tippeket, közben kicsit guglizgattam, olvasgattam is a témában, valóban nem lesz ez olyan gázos mint elsőre gondoltam, úgyhogy egy 1000es scrap metal pack meg némi üzemanyag eladásával meg is van a kezdőtőkém (100egynéhány credit) a hőn áhított kék cuccok beszerzéséhez.

Jelenleg ezeket szemeltem ki, fontossági sorrendben

fuel tank (engineer) - hogy mostmár 15 benzin jöjjön/kör
    wyvern cabin - 10 energia ugyi :)
    hazardous generator - +2 energia
    2 x little boy 6lb - szeretem az ágyút, a fehérrel egész jól elvoltam
    ammo pak (engineer) - ágyúhoz ugye nem árt
    mm54 vector (nomad) - ágyú mellé másodlagosnak (1x littleboy + 2 vector) vagy 4x főfegyvernek
    (Eredetileg az autocannonokkal szemeztem, de azt olvastam ők csak papíron néznek ki jól)

A szintek már megvannak, a rentre is megvan a credit, a scrap is megvan többé kevbésbé, jelenleg a réz a szűk keresztmetszet (ha jól látom az csak raidekből jön).

Bár nem számoltam pontosan utána, de vhogy az eladásra történő craftolás nem tűnt akkora üzletnek, de lehet hogy csak én vagyok tök :D Bár a crossoutDB-n látható kalkulációk is azt mutatják nem nagyon profitábilis a craft.... (túl sok a teher rajta, workbench rent költség, adó - pont erre vágyok egy játékban :) - )

De ha van konkrét tipp azt szivesen veszem.
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.08.01. 09:23:28
  • flashpointer2
    Scrap metalnak kb heti 4000-es a capje, most ugyan csúcson az ára de ha csak azt eladod vagy 350 arany/hét.
    copper is ha napi lenyomod az 5 normált bejön vagy 100 még 1-2 defeattel is az is 14 arany naponta, de még easyn is vagy fele simán megvan.
    Ugyan játszom aktívan az open beta óta de úgy van 2300 arany hogy kereken 0ft-ot költöttem a játékra, és csomó lila cuccot adtam-vettem kipróbálásra ami elég minuszos volt a net+adó miatt.
    Mondjuk egy héttel ezelőttig a heti 14h-s konténer is 30 aranyos cuccot dobott az is ingyenpénz,az mar nincs.
    Kb 2 hét múlva meg is lesz a Reaper repuból úgyhogy meg van a kockulás eredménye :D