3985
XJEn519AEL.png
  • Malarki
    Oh, értem, kösz a válaszokat.

ÉS esetleg van olyan youtube vagy twitch csatorna amit érdemes nézni?
  • Dzsini
    A Legendary megjelölés egyetlen dolgot jelent Magicben: a játéktéren egy oldalon egyszerre egy lehet lent egy legendary lapból.

Tehát ha a játékban van egy Kothophed az oldaladon és a kezedben van a másik, ha játékba hozod akkor azonnal választanod kell, hogy melyik maradjon meg (alapvetően nem érdemes addig játékba hozni, amíg a másik él). Persze más nevű Legendary lapod lehet, egymást nem zavarják.

Hasonló, de nem pont ugyanilyen szabály vonatkozik a Planeswalkerekre, ott egy karakter egy változata lehet csak a játékban - pl. Gideonból vagy az Origines (már átváltozva), vagy a BFZ-s változat - de mindkettő egyszerre nem.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.03. 18:45:25
  • erasmus4
    Annyira nem nagy szám mivel, minden lapot megkapsz idővel. Minden lapból csak annyi eshet boosterből amennyit belerakhatsz a paklidba szóval, nem kaphatsz felesleges lapot. Ha megvan minden lapod, boostert sem vehetsz. Ez a részét nagyon jól megcsinálták.

Néztem az új kieges lapokat, megint lesz egy csomó föld, amit megint boosterből kapunk majd lefogadom :(.
  • Malarki
    Ma sikerült nyitni egy legendaryt, nem tudom, az itt is akkora szám mint a HS-ben? :D
  • Dzsini
    Na jó, ha az ellenfél épp pasziánszozik (te nem csinálsz semmit, ő meg játszik), akkor nem "csalás" semmi, ami kijön neki :)
  • Shep
    Hát igen, ha kaptam volna lényeket :)
  • Dzsini
    Legalább rengeteg mód van megszabadulni tőle - így hirtelen feláldozhatja (Celestial Flare), kaphat exile-t (Aligned Hedron Network), le lehet ragasztani (Claustrophobia)... és még van rá néhány megoldás.
    Plusz megoldható, hogy sose jöjjön össze a 10 manája :) (pl. agyoncsapod, mielőtt eljutna odáig)
  • Shep
    Jó azért Ulamong vagy mi a neve eléggé csít lap 10/10 és elpusztíthatatlan, nagyszerű, lehívta és adhattam is fel. Jó mondjuk az is kellett hozzá, hogy 4 db lény jöjjön fel addig amíg manából meg 10, ő persze mindent le tudott szedni, meg folyamatosan nyomta a manákat kifele.
  • erasmus4
    Hát én azt hittem 40ig meg sem állok vele, de mióta beleraktam plusz 1 lapot Ob-Nixilist azóta 26-20 között ingázok vele :). Bár kétlem hogy csak a +1lap miatt lenne.
  • DasIsFuck
    Egy adag lap a nemsokára érkező új kiegészítőből.
  • Shep
    Hát inkább alapot, a játék megismeréséhez jobb szerintem.
  • Malarki
    Belevágtam én is ebbe a csodába. Mwgcsináltam az összes tutorialt meg nekiálltam a story módnak.
    Ami egyenlőre magas az a pakliépítés, na az így teljes homály. :D Valami katyvaszt összeraktam a solo modra gépi segítséggel. Erre nincs valami oldal hol ilyen kezdő paklik vannak?
    Ja és a klasszikus kérdés, milyen packot vegyek, alapot vagy a másikat? :D
  • Dzsini
    elemzés a Duels metáról
  • Shep
    Meddig jó az elfes pakli? Jelenleg 19-en vagyok vele.
  • erasmus4
    Tegnap nem tudom mi volt de, azzal a paklival amivel simán mentem 25-ig néha 1-1 vereség, most 7es vereség sorozat... Igaz ritka szar volt a lapjárás, amikor meg jó volt, az ellennek mégjobb :D, olyanokat topdeckeltek néha az ellenfeleim :). Pedig csak a napi win akartam megcisnálni 8-adjára sikerült is.
    Csináltam is gyorsan egy 3 szinű eldrazis nagy lényes decket, Hard ai ellen jó, de játékosok szétaláznának még, sokat kell még javítani rajta.
  • Shep
    Hát 10 felett már durva eldrazis paklik vannak, nem sok esélyem van ellenük, megyek vissza 4-5-re.
  • Dzsini
    A szabályok része, hogy a játékosra irányuló csatán kívüli sebzést (damage) át lehet irányítani a játékos által irányított PW-re. Ezzel oldották meg, hogy valamilyen módon el lehessen bánni a PW lapokkal, főleg kezdetben - hiszen előttük nem volt olyan lap, ami hivatkozott volna rájuk (a lényeknél is megvan az átirányítás, csak támadáskor kell meghatározni).

Úgyhogy igen, ilyenkor feldob egy lehetőséget a játék, hogy a játékost, vagy valamelyik nála üldögélő PW-t szeretnéd-e sebezni a játékosra irányuló sebzéssel.
  • DasIsFuck
    Amúgy remélem az Oath kijövetelével a two-headed giant adni fog majd goldot győzelem esetén, elvégre ez a set erősen fog arra építeni.
  • DasIsFuck
    Most, hogy belegondolok ez a lap duelsban automatice sebez, nem kell targetelni spell mastery esetén, de ugye az összes dmg target creature or player effektet lehet planeswalkerre is célozni attól független, hogy nem írja.
    Szóval szerintem az van, hogy ha az ellennél kint van egy planeswalker akkor spell mastery esetén enged választani, hogy mire menjen.
    Egyedül a destroy lapoknál kikötés, hogy írja a planeswalkert vagy permanentet a pw-k célozhatásához.

Ilyen helyzetben én még nem használtam ezt a lapot.

Egyébként logikus lenne, mert ugye a két játékos is planeswalker és ugye amikor kint van egy planeswalker az lényegében téged testesít meg.

Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2015.12.19. 03:44:34
  • erasmus4
    Van ez a lap Ravaging Blaze leszedte egy lényemet és mivel volt pár instant a temetőjében sebeznie kellett volna engem is DE a planeswalkeremet sebezte helyettem (Ob nixist).
    Ez most bug? VAgy rendesen működik?

Mert azt írja: Ravaging Blaze deals X damage to target creature.
    Spell mastery — If there are two or more instant and/or sorcery cards in your graveyard, Ravaging Blaze also deals X damage to that
    creature's controller.
    Tehát a lényem tulaja hogy lehet egy planeswalker?

Utoljára szerkesztette: erasmus4, 2015.12.18. 20:15:57
  • erasmus4
    Igen, bonotttam is pár rare földet.... Azért ezeket adhatták volna alapban, és rendes rare lapokat raktak volna pluszba bele.

Más Dzsini, az új kiegben is lessz Nissa, meg Chandra. Gonodlom az Origin 5 planeswalkere a legfontosabb ( /legtöbbször megjelent? ) öt?

Közben megnéztem chandra 5ször van Nissa 3, Gideon 4, Liliana 4, Jace 6. Azt hittem több lesz belőlük :).
    Bár itt Jace
    Az elsőnél hogy melyik setben van vannak other versionok, az az hogy ott is ugyan ez a lap volt változtatás nélkül, csak más képpel, szóval ellehet döntetni ez plusznak számít e: ).
  • Shep
    Na a 700 arany is megjött, gyűlnek a pakkok :)
  • Shep
    Értem, kösz.
  • Dzsini
    ennyi került ki, sajnos idő előtt - a hivatalos nagy spoilerszezon dec 28-tól van.
  • Shep
    Tegnap nyomtam 2vs2-t és 2 játékos is ezt nyomta, elég durva, sajnos ki is kaptunk de jó meccs volt és ez a lényeg. Erről jut eszembe 2v2-ben ha az egyik ellen lapjai elfogynak akkor is vége a meccsnek ,vagy a másik még megnyerheti?
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.12.17. 13:19:19
  • Shep
    Ez az össz lap, vagy eddig csak ennyi került ki?
  • erasmus4
    Rank 25 környékén már nagyon elszaporodtak a Monwuli Acid moss-ra épülő dekkek, eddig csak redditen olvastam, hogy erről szól a játék, de csak ilyen magasságokban kezdődnek. Mindenesetre az elf deckemmel eddig tartom a pozitív mérleget.
  • Dzsini
    bocsi, a végére került egy extra 'l' - http://mythicspoiler.com/ogw/index.html
  • Shep
    Ez így 404 nálam.
  • Shep
    Hoppá és kinyitottam az "új" Gideont is :)
  • Dzsini
    itt, és hivatalosan január vége a launch, majd kiderül milyen hamar sikerül Duels-kompatibilissá tenni.
  • Shep
    Egész jól haladok, 11-es szint. Persze ez nem nagy szám, meg bármikor visszaeshetek de akkor is :)

Mikor jön ez az új kisebb kieg, lapokat lehet már valahol nézni?
  • Dzsini
    Az állítólagos Kozileket és a Wastes-t hivatalosan is bemutatták - úgyhogy igen, van rombusz mana, ami a "colorless".

A Wastes Basic Land, de továbbra is csak ötféle Basic Land típus létezik, de bármennyi Wastes lehet a paklidban, Basic Land kereső fel tudja hozni.

tehát a generic és a colorless mana eddig is külön volt, de igazából nem foglalkoztak vele - most már igen, a rombuszos manát csak színtelen forrásból lehet fizetni, az átlagos "számokat" pedig bármilyen színű forrásból.
    Tehát Kozilek 8## -ja az fizethető 2 színtelen + 5 fekete + 3 zöld manával.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.12.11. 13:57:34
  • Shep
    Lassan össze tudok rakni egy landfall decket, ma ezt nyitottam hozzá
  • Shep
    Nektek is írja a játék ,hogy ha teljesíted Gideon storyját jár 3 ingyen booster? Hát de az már rég kész van. Ez megint valami bug?

Ja, látom steam fórumon is írnak a dologról, vélhetően bug.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.12.11. 13:11:07
  • DasIsFuck
    Pont ezért nem lenne szabad duelsben engedni ezt, 80 lapos deck meg akárhogy van építve nem fog működni.
  • Shep
    Éljen ez a játék is olyan lesz 1-2-re, mint a HS. Meg akartam csinálni az 1 győzelmet pvp-ben ,erre piros aggro, piros aggro, piros/fehér aggro, aha köszi de erre én nem vagyok kíváncsi, fel is adtam mindegyiket, szórakozzanak a nyomorékok a gép ellen.
  • erasmus4
    Igen a M&M Duels of Championsban kezdőként jóval többet raktam be mint a minimum (asszem 60) aztán ahogy fejlődtem (vagy csak olvastam valahol :D) csökkentettem a lapszámot.
  • Dzsini
    Nagyon ritka (elenyészően ritka) az az eset, amikor van konkrét értelme a minimum fölé menni, tehát valamilyen szinten jogos, hogy egy oktatóprogramban ezt próbálják erőltetni, de igazából sokat nem számít - legfeljebb a felhasználó tanul a saját hibájából (vagy elmegy a kedve, és 6 helyett csak öten fognak játszani).
  • erasmus4
    Akkor ez új lehet mert régebben nem engedte menteni ha 60nál több lap volt, ott kellett sakkoznom mit vegyek ki.