3985
-
#1089 Akkor ha jól értelmezem ez az események irányítói állítják össze a sorrendet pl az amikor magic online-on pl ha több esemény keletkezik az oldalaom megadom, hogy melyik aktiválódjon először? -
#1088 Így, hogy nincsennek már archetípus küldik megéri ezt csinálni:) -
#1087 Úgy szoktam de most is 20-as helyett 20-ast kaptam, de majd holnap elnyomom hátha nem megint 20-ast ad .) -
#1086 APNAP - ha egyszerre történik több esemény, akkor először az aktív játékos (akinek épp a köre van), utána a nem aktív játékos eseményei kerülnek a kupacra, ezen belül pedig az események irányítói állítják össze a sorrendet, ha több is van. Ez utóbbit szerintem a Duels nem kezeli le, csak feldobálja.
A feldolgozás pedig a kupac tetejéről történik "lefele" -
#1085 Szerintem nem túl nagy dolog a sacrifice feladat.
pl a counter 20 spell jóval körülményesebb, mert kevesebb lehetőséged van rá, sacrifice-ra meg baromi egyszerű decket építeni.
4 bone splinters,4 altar of reap,4 husk,3 flashbag,3 hellhound és tetszés szerint token spellek és pár olcsó lény és lényegébe 1-2 meccs alatt megcsinálod ai ellen.
Szerintem a 20 goldokat érdemeebb inkább elnyomni, hátha kapsz nagyobbat.
-
#1084 Malakir Cullbladéval agyrém ezt fejben végigjátszani, hisz ott mind a myrnek, mind a cullbladenek when dies feltétlele van.
Nem igazán értem, hogy mi dönti el a kettőnél, hogy melyik aktiválódik előbb.
Nekem volt egy olyan szitum, hogy a myr+bone splinterser megöltem egy lényét+ a myremmel az ő myrét.
Az első lény után meg is kapta a +1 countert csak a myr előbb lőtte le.
Ezt nem értettem, hogy mi dönti el a kettőnél melyik aktiválódik elsőnek.
Ha a myr képessége akkor a cullblade +1 countere fog elsőnek végrehajtódni, ha a cullblade képessége akkor viszont a myr előbb megöli.
Csak hát ugyan az a feltétele a kettőnek.. -
#1083 Két módon oldhattad volna meg - nem a Myrt lövöd le, vagy vársz 1 kört, hogy Lilin ne üljön rajta valamennyi sebzés (talán harcból származó?)
Ez egyébként már a középhaladó része a Magicnek, amikor a kupaccal manipulálgatsz - a Duels nem igazán átlátható és kényelmes ilyen szempontból, de elég ritka az ilyen eseménysor. -
#1082 Aha köszi. Sejtettem, hogy én bénáztam el. -
#1081 A később létrejövő esemény hamarabb "jön létre".
Ez történt:
Elsütöd a Bone Splinterst, annak járulékos költsége, hogy áldozz fel egy lényt - ezt megteszed, ekkor Lili átváltozás képessége felkerül a kupacra.
Megtörtént az áldozás, tehát a Bone Splinters felkerül a kupacra.
Nem csinál senki semmit, a kupac legtetejét végrehajtjuk. - A Bone Splinters megöli a Myrt.
A Myr meghal, a képessége (halál esetén sebez) felkerül a kupacra, Lili képessége fölé.
Ha nem csinál senki semmit, akkor a Myr képességét végrehajtjuk - beledurrant Lilibe (aki ha máshonnan kapott sebzést ettől meghal).
Ha nem csinál senki semmit, akkor Lili képessége sorra kerül, de mivel Lili már nincs jelen, így nem tudja őt átfordítani - és a zombit se kapod meg, mert annak feltétele, hogy Lili átfordulva visszatérjen. -
#1080 Jogos :D, de nálam 2/1 volt valamiért, Őszintén szólva nem emlékszem hogy jutottam el odáig , de ez volt a szitu 2/1 Leliana feláladoztam egy lényt leszedtem enemy Mírt. Leliana nem alakult át hanem belesebzett 2-t és meghalt :D. -
#1079 Na de Liliana 2/3. -
#1078 Ezekben a küldetés díjazásokban semmi logika nincsen. 20 arany azért, hogy áldozzál fel 20 lapot, ezzel kell szerintem a legtöbbet szenvedni, gyakorlatilag értelme sincsen foglalkozni vele, de van a nyerj kettő akármilyen színek kijátszása mellett 40 gold, de van ugyanez másik 2 színnel 60 gold, ez így mi? -
#1077 Tegnap érdekes szituáció fordult elő, gondolom benéztem de ennél a játéknál nem lehet biztosra menni hogy nem bug volt e :D.
Lent volt nálam Leliana és egy (széttárt karú néni ahogy 1 haverom hívta mikor nézte amint közvetítek :D, 2 mana, zöld elf 1/1 laphúzással), enemynél volt egy Myr.
Bone splintersel feláldoztam az 1/1-et leszedtem a myr-t gondoltam Leliana átalakul és csak utána nyomja a 2 dmg-et, de előtte sebzett így ment a temetőbe Leliana :(. -
#1076 Na jó, de azért 4 mana előnyben mikor enemynek össz visz van 2 nem akarnék hosszú meccset tolni, de sikerült ... :D.
Utoljára szerkesztette: erasmus4, 2016.01.18. 08:01:06 -
#1075 Egy kontroll deck pontosan ezt is szeretné elérni, hogy minél jobban elhúzódjon a csata:) -
#1074 Mondjuk ennek a decknek azért az nagy baja, hogy a beragadt piros aggro ellen is elhúzódik a csata :D. -
#1073 Ilyen dolgok történnek ezzel a deckel :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Kiorát már bot ellen raktam ki :), 4. után kilépett az ellen :D.
Utoljára szerkesztette: erasmus4, 2016.01.16. 16:23:17 -
#1072 http://tappedout.net/mtg-decks/bfz-duels-sultai-control-1/
Összeraktam egy ehhez hasonló decket, csak pluszba tettem be még -2/-2 fekete aoe-t, meg pár vagy 2 földel kevesebbel futok. Ilyen kék counterre épülő deckel még nem játszottam, de AI ellen jól ment, aztán emberek ellen volt egy 5-6 meccses vereség zsinórban, de volt pár meccs amit én toltam el. Mostanra viszont igaz 20 környékére estem vissza, jól megy. Nagyon fun deck, valami planeswalkert rakj le, aztán védd meg counterekkel, volt olyan, hogy játékos ellen 3 volt lent :). -
#1071 És még nem is instant sebességes lénylopó varázslatról van szó, a bfz-ben van egy olyan lap csak nem tudom az bent van-e a duelsben, bár az elég drága.
Van egy ilyen lénylopó lap:
Na ez jó lenne ebbe a pakliba, az esetek többségében úgy is az lenne, hogy 3 mana és fizess 4 életerőt:)
(bár mivel bármilyen színkombó tudná használni, sajnos broken lenne nagyon duelsbe:() -
#1070 Nagy problémája a decknek, hogy a hexproof lényekkel a flashbagen kívül nem nagyon tudsz mit kezdeni.
Ez nekem azért kicsit hiányzik a játékból:(
-
#1069 Látod, hogy milyen színekkel játszik. Tudod, hogy hány mana a lénylopás. Tudod, hogy hasznos és úgyis fogja használni.
Felkészülsz rá (pl. nem hagyod nyitva az ajtókat, hogy egy bármelyik lényedet ellopva pofonvágjon - lehet ütni, de nem kell mindenkivel, van valami varázslatod, amivel akár saját lényedet is megölheted mielőtt ellopná, és így tovább).
Amíg benne van a pakliban, hogy használnak lénylopást a mainstream paklik, addig számolni kell vele.
-
#1068 Ezt de utálom mocskos egy dolog a lénylopás. Amikor már azt hiszed megfogtad és ütsz. Köv körben ellopja és megadja a kegyelem döfést, de ha nem ütsz és vársz csak az ő malmára hajtod a vizet. -
#1067 Midrange. -
#1066 Aggro vagy controll szerintetek ez a deck? -
#1065 Papíron ugyan így van, csak azt költségesebb és jóval limitáltabb lehetőségek állnak rendelkezésedre játszani. -
#1064 Kiéget ez a játék is. Elfessel nem tudok nyerni, mert rampot nyom be és természetesen neki jön is ami kell és még le is szedi a földjeimet, ha meg rapossal megyek akkor 3-ből 2 aggro a maradék meg ramp de neki nyilván jön lény is, nekem meg csak a sok föld. Ráadásul most már itt is az van, mint a Hs-ben van 3 deck, azt játssza mindenki. Úgy tűnik ez a rákfenéje minden online kártyás szarnak, az emberek nem akarnak szórakozni csak azt a pár nyerő decket játszani. -
#1063 Azért az ottani Standard constructed alapvetően más, mint az itteni furcsaság. Ezt - ha egyáltalán valamivel - a limiteddel, sealed-el lehet összevetni.
A normál Standardban pedig bőven nem csak az aggro életképes - 4 mana ott rengeteg.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.11. 19:41:22 -
#1062 Hát valamit valamiért. Itt legalább nem csak az aggro életképes. Ahogy néztem magices trounament deckeket 4 manásnál nagyobbat nem is nagyon használtak. -
#1061 Azért vicces belegondolni, hogy a duelsen kívül az ilyen land destruction lapok teljesen haszontalanok, itt meg uralják a metát:D
Kevés a mana fixing a duelsben, főleg így, hogy a ritka landekből is csak 1-1 kerül be azokból is csak kettő lehet a deckben. -
#1060 Véletlenül player ellen mentem az 5 szinü deckemmel , mikor feladta akkor láttam 40es :D. Mondjuk ki jött a lapjárás. Igaz előtte szarrá alázta egy r/g ramp az acid mossaival meg a piros föld leszedéssel, 3 több földet nem tudtam lerakni amikor végre elfogyott neki csak zöld jött így a fekete leszedést nem tudtam használni.. Mocskos egy deck az.. -
#1059 Hát igen emberek ellen létfontosságúak az aoek, ha nem jönnek fel bukó. Még gondolkodtam aGuardians of Meletis 3 manás 0/6 artifacton esetleg jó lenne megfogni az elején az aggrot, csak 3. körben kijátszod simán leszedi köv körben... -
#1058 Hát az én rampomat tegnap úgy szétkapta egymás után 2 aggro is ,hogy be is fejeztem utána a játékot. -
#1057 Én meg összeraktam egy 5szinü ramp-ot (az alapja ami volt a metás cikkben csak ugye jó pár lap hiányzott), ai ellen a napikat jó lesz csinálgatni ha pl. az van nyerj kék, vagy piros szinnel 2-t :D, ehhez a kettőhöz nem volt deckem. Csak az a baj szinte csak kék alapú Hard ai-kal találkozom, azokmeg counterspellezik a nagy lényeimet meg pakolják a repkedő lényeket..., De vicces amikor lent van 4 planeswalker :D.
Emeria Shepeherd meg egyenesen beteg :).
-
#1056 Na kipróbáltam játékos ellen is a ramp decket. Jó kis meccs volt egy szfinx-es ellen, nem sok híja volt ,hogy minden használható lapom a gyűjtőbe kerüljön de végül az angyal megmentett és sikerült visszaszednem Gideont 2.0-t akivel meg is nyertem a meccset. -
#1055 Tetszik ez a ramp, egész nagy hátrányból is vissza lehet jönni vele, igaz játékos ellen még nem próbáltam, mert előbb kicsit ki kell ismerni. -
#1054 Nyilván csak egy része fog bekerülni.
Bár együtt jön majd az innistraddal szóval kb annyi lesz mint az origins és a bfz lapjai együtt.
Meg ott lesznek az oath és a shadow over innistrad új mechnanikái amiket szintén egyben zúdítanak a játékra.
Én most értem el oda, hogy már csak 18 booster hiányzik az originsből:D -
#1053 ÚÚÚ de hát ez megint rohadt sok lap, még a mostaniból is kell vagy 35-40 pakk. Amúgy nektek nem hiányzik nagyon a pakli építőből egy szöveg szerinti kereső/szűrő?
Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.01.09. 10:10:24 -
#1052 Lehet csámcsogni az Oath lapjain, itt a teljes lista.
Mondjuk az nem tudom mennyire jó ötlet, hogy a SOI-vel együtt fogják majd ráereszteni a játékra. -
#1051 Én meg 19-ről visszaestem 13 v. 14-re, folyamatosan azzal szívatott, hogy csak föld, vagy csak lény, úgyhogy összeraktam ezt a ramp csodát, Ulamong helyett a 10/10-es idézéskor ad még egy 10/10-es tokent raktam be, meg hát sajnos az aoe-k közül is hiányzik 2, azokat mással próbáltam pótolni és majd meglátjuk mire megyek vele, de egész szórakoztatónk tűnik. -
#1050 Engem is idegesít mikor földet nyitok aranynak. Olyan pocsékba ment érzésem van :D. Amúgy pont tegnap játszottam 3 nagyon jó meccset és győztem mind3szor elf paklival :) 26-ra értem, szóval most jönnek majd a zsinórban vereségek.