3985
XJEn519AEL.png
  • Shep
    Egész jó meccseket lehet játszani 2vs2-ben, csak sajnos elég sokat kell várni mire meglesz a 4 ember, de megéri. Mondjuk azért az elég béna, hogy a végén ki sem írja, hogy nyertünk/vesztettünk, ráadásul a 4 játékos képét sem hozza fel, csak 2-t, az, hogy gold nem jár érte annyira nem baj így tényleg csak a szórakozásról szól a dolog, bár gondolom idővel ez is változni fog, ami annyiból jó lesz ,hogy talán többen fognak ebben a módban játszani, viszont emiatt csökken majd a fun faktor is azok miatt akik ide is a fullos ebben a módban erős deckekkel fognak nyomulni.
  • Shep
    2vs2-ben az egyik gyerek azt a landfall témát nyomta és a semmiből csinált 7db 7/7-es token lószart és lazán nyertek, persze az is hozzátartozik a dologhoz, hogy nekik minden összejött, nekem 20 lapból 5 db föld jött fel és a "társam" sem volt szerencsésebb.
  • Shep
    Kösz, akkor a BUG-ot meg is nézem.
  • erasmus4
    Nem is tudom, max rank környékén, mostanában egyszer UR topter-t láttam, BUG decket egy kettőt. De a kék nem igazán domináns most tapasztalataim szerint, egyre kevesebb a ramp, több az aggro, piros, piros fekete mostanában, monoblack is akad. De szerintem közrejátszik az is, hogy aki elérte a 40et az próbálgat már mindenféle decket.
    Utoljára szerkesztette: erasmus4, 2016.02.28. 08:34:20
  • Shep
    Mi most a legerősebb kék + bármi pakli?
  • joe38
    Oh már értem,nagyon köszönöm a tanácsokat,igyekszem meg is fogadni,eddig még csak olvasgattam a játékról ezt-azt,próbálgattam telefonos verzióba picit,de ott túl pici a kijelző:)
  • erasmus4
    Először csak a campaignt tudod tolni, érdemes az összeset megcsinálni, abból szerzel egy kis pénzt, vhetsz pár boostert. Ekkor össze kell raknod egy decket, aztán ai-k ellen próbálgatni mit tud, Ai easy 5god medium 10 hard 15, ember ellen 20 gold-ot kapsz. A 20 goldos napikat le tudod cserélni, sokszor kapsz 60 goldosat, amikor csak nyerni kell kettőt pl. kék vagy zöld deckel.

A nevedet akkor látod ha gép, ellen akár ember ellen játszol és rázoomlosz a "képedre" kiírja hanyas rankon vagy kb ennyi.

Emberek ellen nem érdemes az elején menni amíg nem vagy tisztában az alapokkal, és később se fogsz túl magas szintre jutni, a kicsi lapkészlet miatt. pvp győzöl +1 vesztesz -1 rank , és 40 a max, végül is alacsony rankon olyanokkal kerülsz össze akik ellen van esélyed kis lapkészlettel is, lehet élvezetes meccseket nyomni.

Igazából mindegy a rank napi 2-3 meccs egy kis napi magic:), én így játszok vele, nem farmolok, így is sézpen meg lett minden lapom.
    Mivel minden lapból csak annyit kapsz amennyit fel is tudsz hasnálni, ha megvan mind boostert sem tudsz venni, így lehet gyújteni a köv kiegre, ami majd áprilisban lesz, és ott egyben kettőt is kapunk, az Oath of gatewatch-t, és a Shadow over Innistrad-ot.
    Újként ajánlom inkább az Origin paklik bontogatását.
    Utoljára szerkesztette: erasmus4, 2016.02.27. 08:14:37
  • joe38
    Köszike a válaszod,de hol látom én a nevem,mert csak szürke színű a quest?
  • erasmus4
    Első lépés felesleges volt:).
    Steamről leszedted, onnan indítod a steames felhasználónevedet fogja használni a játék is.
  • joe38
    Sziasztok,üdv mindenkinek:)
    Kérdés,ki szeretném próbálni a játékot, regeltem a Wizardra,leszedtem a Duelst a Steamről,de hol tudok bejelentkezni a játékba?
  • erasmus4
    Volt már olyan visszajelzés a fejlesztőktől , hogy figyelik a moss-t, de hát ilyen tempóban mire csinálnak vele valamit (kiveszik lecserélik másra.) még kijön 2-3 kieg :), amiben lehet lesz egy jobb moss :D.

Na mondjuk a mill-t nem sajnálom, m&m duels of cahmpionsban is utáltam, itt sincs másképp :D, ha jön a 2hg támogatás, ahogy olvastam eddig ott a dual mill üt mindent, hát ha még ha erősödik is.

Sideboardnak mi értelme lenne itt?, úgyis mindenkivel csak 1et játszol, esetleg valami kieséses versenyen, de ahhoz ezt plusszba leprogramozni.. tuti nem lesz.

Ha elszaporodnak az életnövelős paklik a Tainted Remedy (fekete encant enemy veszít hp-t ahelyett hogy kapna) lehet bekerül néhány pakliba poénból.

Kedvenc paklim a Dotp 2015-ben BW aurás paklival mentem elég gyér eredménnyel :d, azátn tt is azt kezdtem rank 8 fölé nem tudtam menni még originban. Nem túl jó, de tetszik.
    A másik meg talán az elf pakli, olyan vicces volt csinálni millió tokent, csak hát mostmár annyi board clear van hogy megszámolni se lehet. Az ilyen pakoljunk millió lényt, egyre kevésbe lesznek életképesek.
    Amúgy meg zöldet a pakliaimban, sokkal többet használok mint mást, pedig annyira nem jön be, de a +földek sokat nyomnak a latba.

Szerintem is igazad van abban hogy az egésznek a legnagyobb kerékkötője a Wizard, egyszerűen nem szán rá annyit amennyit kellene, az online részlegre. A stainless egy olcsó kicsi fejlesztő csapat, sokat várni tőlük felesleges.
  • DasIsFuck
    :)
    Ez is cuki lett volna, ha bekerül nem?:)

Amúgy amit mondasz az acid-moss-ról pont azt támasztja alá amit korábban mondtam.
    A többi archetípus nem kap hasonlóan erős és meghatározó pilléreket.
    pl a mill mit kapott originsből a tutelagon kívül?

Egyébként jó az, hogy a duels power lvl-je jóval kisebb, mint az aktuális standardnak, csak akkor pl az acid-mossnak mennie kellene a játékból.
    Eleve az, hogy a uc lapokból 3-at lehet max, r lapokból 2-t,mítikusokból meg csak 1 is sokat visz le a power levelből.
    bo3 és sideboard nélkül nagyon sok olyan lap van ami kiesik a játék körforgásából, mert vagy olyan lap ami tipikus sideboardba való, vagy csak nagyon ritka esetben lenne még onnan is hasznos.
    Ezeken kívül meg van egy csomó szemét ami meg még sideboardba sem lenne jó soha.
    (pl az a fekete enchantment)

Én amúgy legutóbb összeraktam egy fehér-fekete aura paklit.
    Tegnap mentem vele egyet versusba, addig csak gép ellen játszogattam vele, de elsőre összejött a win.

Neked amúgy melyik az abszolút kedvenc archetípusú pakli?
    Illetve melyik a favorit szín?

Az utolsó bekezdésedre szerintem az a válasz, hogy nem igazán érdekli őket.
    Sajnos én sem látok ebbe a duelsbe többet, minthogy átvezesse az embereket az mtgo vagy papír változatba.
    Mert lehetne itt bajnokság mód, de ha már a kiegészítőkkel sem tudják tartani a lépést akkor ez is nagy falat lenne nekik vagy lehetne valamiféle draft mód.
    Kártyákból soha nem fogynak ki, de kapásból nem ártana ha bekerülne az adott kiegészítő összes lapja(az úgy kb 400 lap blockonként)
    Igazi fejlődés viszont csak akkor lenne, ha a wotc hirtelen úgy döntene, hogy ez a duels egy megfelelően modern kezelőfelület ahhoz amire esetleg építhetne egy jobb mtgo-t a jelenlegi helyett vagy, hogy 2016-ban már az online az a közeg amire építeniük kellene.(nyilván kismillió ok miatt ez elképzelhetetlen jelenleg még)

SOI block második felvonása, Eldritch Moon, Imádnivaló kép!
  • erasmus4
    Temur battlerage piros aggroba, 3. kör gg :), 4. kör helyett :D.
    Szemeteket pakolnak duelsbe. M.Acid-Moss mégis meghatározza a metát., vagy valami hiperaggroval vagy, esetleg kék alapú deckel hogy countereld a fenyegetéseket, tuidod leverni.
    AMúgy a piros aggro rohadt erős 40goldos hétvégén, azzal is toltam 8-2 körül hoztam vele, RG Rampal is voltam is próbáltam, de sokszor megettek az aggrok :D. Először elértem a napi gold limitet.
    Amúgy ez rohadt jó hogy csak annyit paklit nyitok, amennyit lapot fel is használhatok, de ez hosszú távon lehet vissza fog ütni.
    Ha jönnek újítások új játékmódok, esetleg trounamentek, milyen reward lesz, pakli?, gold?, ha megvan minden lapod mit kezdesz vele. Gyűjtöd köv kiegre egyből megveszed, aztán annyi.
    Bár ez nagyon távlati dolog, előbb még rendbe kellene tenni a játékot.
    Utoljára szerkesztette: erasmus4, 2016.02.25. 12:35:15
  • DasIsFuck
    Erasmus: Korábban említetted, hogy a piros aggro tovább erösödése miatt aggódsz, nos az oath-al megfognak jelenni az UR Prowess aggró paklik, elsősorban a lapnak köszönhetően, de lesz még mellé egy gyenge, de duelsben egy megfelelő filler
    Ezek mellé jön

Mondjuk nagy szerencse, illetve szerencsétlenség, hogy pl olyan kulcs/elmebeteg lapok mint a Monastary Swiftspears,Temur battlerage,Faitless looting, hogy csak párat említsek közülük már kimaradt duelsből.
    Különben pl ez az ami miatt a ramp tarol.
    A controll,aggro vagy alternatív módon nyerni kívánó paklik nem kapnak elég erős támogatást, így a ramp lazán dominálhat.
    Ez így is fog maradni addig amíg el nem kezdik az erősebb,bonyolultabb lapokat is kiadogatni a setből, nem csak a szemeteket.
  • DasIsFuck
    Grat, nekem kb addigra lesz meg a teljes origins kollekció amikor kijön a oath és soi...
    Pedig már nem sok booster hiányzik belőle, a maradék 2 planeswalker bezzeg a végére maradt belőle:D
  • erasmus4
    A dupla gold rewardnak versuson meglett az eredménye, megvan az összes kártya.
    Mostmár csak napi win aztán meglátjuk mennyi jön össze a köv kiegig.
  • erasmus4
    Igen az enyém is hasonló.
    Amúgy tegnap megint jött egy fejlesztői video.
    Surge képesség, colorless mana, és végre megjegyzi majd hogy melyik deckel játszottunk utoljára!

Tegnap játszottam egyet a BUG paklimmal, olyan amortizáló volt amikor a 4. Acid moss-t is castolta, és még így is volt esélyem nyerni. Countereltem Ulamogot, Rolling Thundert. Meg volt egy missplayem amikor le tudtam volna szedni egy nagy dögöt, ha Languisht játszom ki nem pedig a -2/-2 aoe-t.
  • DasIsFuck
    Én MTGO-n ezt raktam össze
    Ott úgy ahogy működik, tudok vele nyerni is és az kicsit barátságtalanabb közeg a duels készletétől:D

Ha az alapjait nézed a decknek akkor azok benne vannak duelsben is és valószinű bent is lesznek az ogw-s lapok is.
    (Mondjuk az a Suspension Field ütne duelsben)
  • erasmus4
    M&M Duels of Championsba (béke poraira) voltak, 1-2 napos, vagy 1 hetes már (nem emlékszem), tournamentek, ahol különböző szabályok alapján összeállított deckekkel lehetett menni. És a végén az x legtöbb pontot gyűjtő játékos ( ELO rangsor volt), kapott díjat, goldot boostert, stb.
    Ide se ártana majd idővel valami ilyesmi, bár szerintem ez meghaladja a fejlesztők képességeit...
  • erasmus4
    Egy életszívós / és arra triggelerő paklit összeraktam, de még nem az igazi, a két kieggel majd biztos jobb lesz.
    Bár kíváncsi vagyok hosszabb távon meg tudják e törni a Ramp uralmát. Most a nagy többség Ulamogozik, még több boardclear jön majd a kieggekkel. Könnyebb lesz kihúzni, az eldrazzikig. Vagy a Rolling Thunder-ig.
    XRR "Rolling Thunder deals X damage divided as you choose among any number of target creatures and/or players. "
    Mostanában pár meccset megnyert nekem, 10+dmg arcba :D.
  • DasIsFuck
    Az eredeti innistradban sem voltak komoly tényezők a devilek, valószinű itt sem lesznek.

Spider,warewolf,zombie,spirit,vampire,human,angel,demon(?) tribalokra viszont lehet számítani.

Amiket linkeltem lapokat a korábbi innistrad blockból van.
    Ilyen erősségű lapokat valószinűleg nem fognak kiadni egy darabig, mert a Khans block után a bfz és oath is erőteljesen csökkenti a standard power level-jét.

Egyébként vámpír decket már a bfz és oath-os készletből is lehet építeni, igaz a grindelős fekelet/fehér lifegaint.
    Soi-ban meg jönni fog a piros vámpír tribal.

Duelsből ami hiányzik egy jó kis reanimátor támogatás:)
  • erasmus4
    Ez még csak pár spoiler lap simán jöhetnek még írtó kemény devil-es lapok, körönként 1 devil enchantment, valami lény kreál devileket valami módon tuti lesz. Az meg megy az amúgy is erős piros aggro-ba.
    Igaz biztos felborul a duels meta, a rengeteg új lap miatt. Addigra szép mennyiségű aranyat össze lehet szedni mégha csak a napi win-eket csinálja is az ember, a napikat meg cserélni 60-asra.
    Hú az a Spirit elég mocsoknak tűnik :).
    Griselbrandra térve én nem örülök mert szeretem a feketét :).
  • DasIsFuck
    Szerintem olyan sok devil token synergia nem lesz ez a kettő lap amit itt látunk meg inkább csak limitedben lesznek jók, dielsbe pl szerintem gyenge hiába a +2 sebzés ezt 4 manáért nem éri meg a dragon fodder helyett berakni szerintem.
    Én a Devil's Playgroundnak sem látok helyet a rakdos sac deckbe, túl drága.
    Az oath is itt lesz ugye még ezek mellett ott meg pl a BW lifegain nagyon jó lett és tele van ally-al a set.
    A transzformot biztos látni fogod, ez annó az innistrad blockal jött be és az egyik fő témája volt a setnek.
    Delirium meg jó lesz a self mill deckeknek elsősorban.

Aminek lehet örülni, hogy ezt a lapot biztos nem fogjuk viszont látni:D

Vagy a spirit all-star:

• erasmus4
    Azok a devil tokenek (1/1 halál után még sebez 1et valaminek...) nagyon nem tetszenek. Még több lehetőség arcra menni.
    Viszont a "Delirium" képességet nem tartom túl erősnek, max végjátékban jöhet jól.
    Na meg a transzformos kártyák érdekesnek tűnnek, remélem jönnek Duelsbe.
  • DasIsFuck
    Shadows over Innistrad spoilerek
  • Dzsini

Amikor egy lény meghal, az egyik embléma (amit korábban raktál le) aktiválódik, és egy késleltetett hatást helyez el, ami majd kör végén indul be.
    Majd aktiválódik a másik embléma is, és elhelyez szintén egy késleltetett hatást.

Eljön a kör vége, a két hatás bekapcsol, és a sorban utolsó aktiválódik először. Megnézi, hogy ott van-e még a temetőben a lény - igen, tehát megcélozza és visszarakja hozzád a csatatérre.
    Utána jön a másik hatás, megnézi, hogy ott van-e még a temetőben a lény - nincs, így a hatás további része célpont hiányában lekapcsol.

Ahogy egy lényt nem tudsz kétszer egyszerre megölni, úgy kétszer feltámasztani se tudod. Sőt, ha lett volna bármi hatás, ami a kör vége előtt elmozdítja a temetőből, akkor egyik se tudja visszahozni, hiszen nincs ott.
  • erasmus4
    Kipróbáltam, hogy Lelianával 2szer rakom le a lényvisszahozós szimbolját aztán, direkt megöltem egy lényemet, de csak 1szer kaptam vissza.
  • Dzsini
    ... és ha a bétás vagy alfás Black Lotust linkelte volna, akkor ott 10-15 ezer dollár körüli árakat is láthatott volna, nem csak ócsó 6500 dolláros Unlimitedet :)
  • Tinman #1101
    21 milliós rablás
  • Dzsini
    Nem, a "lehet belőle manát kinyerni" az külön szabály a típussal rendelkező földekre:
    Ha valami "Forest" (ez van a típusba írva), akkor az elforgatva adhat zöld manát, az "Island" kéket, stb.
    Minden egyéb képességet rá kell írni a lapra, még az OGW Wastes-nél is minden lapon rajta van, hogy elforgatva színtelent ad (még ha nincs is rányomtatva), mert annak a földnek nincs konkrét típusa, ahogy az Evolving Wildes-nak sincs.

Egyébként ez gyakori félreértés, sokan belefutnak, pont ezért mostanában ritka az, hogy egy földnek nincs legalább egy manaképessége (vagy a típusból adódó, vagy ráírt). Az EV viszont rettenetesen erős és hatékony lenne, ha még manát is tudna adni.

305.6. The basic land types are Plains, Island, Swamp, Mountain, and Forest. If an object uses the words basic land type, it's referring to one of these subtypes. A land with a basic land type has the intrinsic ability "{T}: Add [mana symbol] to your mana pool," even if the text box doesn't actually contain that text or the object has no text box. For Plains, [mana symbol] is {W}; for Islands, {U}; for Swamps, {B}; for Mountains, {R}; and for Forests, {G}. See rule 107.4a. See also rule 605, 'Mana Abilities.'
  • erasmus4
    Úgy voltam vele ha valami föld akkor abból lehet manát kinyerni, max szintelent kapok.
    Van itt még mit tanulni :).
  • Dzsini
    Rá van írva bárhol, hogy elforgatva ad valamilyen manát?

A Basic landek típustól függően adnak megfelelő színű manát, ez a szabályok része. Ezeken kívül minden földre rá van írva, hogy milyen módon lehet használni.
  • erasmus4
    Az evolving wilds nem számít landnek? Mert már többször, megtörtént hogy nem tudtam kijátszani vele egy lapot pedig azzal pont meglett volna a mana. Gondolom ez bug.
  • Dzsini
    Ez már réges régen nem hatályos szabálykönyv, 2011-es az utolsó készlet benne megemlítve. Nullföldes mulligan kb. akkor volt szabály, mikor én játszottam majdnem 20 éve :)

Az ajándék indítópakli frissen regisztrálóknak elvileg létezhet még mindig, rá kell kérdezni, hogy van-e épp nekik - http://locator.wizards.com/ -on tudsz keresni hivatalos boltokat.

Ha szeretnél aktuális szabálykönyvet olvasni, az itt található
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.27. 16:16:54
  • erasmus4
    Találtam ezt a szabálykönyvet. Volt egy két apróság amit nem tudtam, ha nincs földed ingyenesen mulligenelhetsz, na meg a sok oldalnyi képesség felsorolás mint pl. landfall, haste és ilyenek 10 oldalon :D.

Na és ebben olvastam ezt:
    A Wizards of the Coast minden frissen regisztrált tagnak egy ingyenes paklit biztosít, melyet átvehetsz a hozzád legközelebb levő hivatalos
    forgalmazónál. Ehhez nincs más teendő, mint regisztálni a hivatalos oldalon, majd elballagni a boltba és átvenni a paklit. A regisztráció során
    kérni fog tőled egy ún. DCI számot is, mely a személyes Magic nyilvántartási számod. Ilyen számod valószínűleg nincsen még, ezt nyugodtan üresen hagyhatod.
    Ez tényleg így van és itt Mo.-n is igaz?
    Utoljára szerkesztette: erasmus4, 2016.01.27. 15:33:50
  • Dzsini
    minden klasszikus booster tartalma:
    1 reklámkártya, 1 basic land, 10 common, 3 uncommon és 1 rare/mythic
    Az OGW-ben a 10 commonban lehet Wastes, az nem klasszikus "basic land", és előfordulhat, hogy valamelyik common helyett egy prémium (foil) kártya van (ami lehet bármi a készletből).

Az intro packok elég jól vannak egymás ellen összeállítva, azt válaszd, amelyik tetszik - a nagyon kezdőknek inkább a vörös-zöld környék felé menj, azok "egyszerűbbek" játékmechanikát tekintve - lehozom a lényeket és ütök velük.

... mondjuk az OGW nem biztos, hogy a legjobb kezdőbarát csomag, elég komplex lett, lehet, hogy az Origines pakkok egyikével jobban jársz (Clash Packek is jók - ez két kis pakli egymás ellen, amit össze lehet önteni egy teljes értékű paklihoz, vagy a legutóbbi Duel Deck)
  • erasmus4
    Gondolkodtam rajta, hogy vennék 2 oath-os intro packot, hogy kipróbáljam milyen papíron. Mondjuk csak nagy ritkán tudnék találni hozzá társat, szóval nem tervezek folyamatos vásárlást.
    Szerintetek melyik, 2 lenne a legjobban kiegyensúlyozva egymás ellen ezekből a deckekből?
    A kék alapúakat kizárnám mivel akivel/akikkel játszani fogok nagy ritkán azok amúgy is full kezdők. Magamnak a fehér feketét néztem ki, bár nincs laphúzás kicsit elveszi a kedvem tőle :). Mi legyen a másik zöld fekete vagy a zöld fehér. De ha másik 2 szerintetek jobb lenne egymás ellen azt is meghallgatom.
    A Delta Visiontól tervezem megvenni 3600 Ft 1 deck de van hozzá 2 15 lapos booster is.
    Ezekben a boosterekben vannak alap földek is? Mert nem örülnék neki ha tele lenne velük :D(1 rare/mythic , 3,4? uncommon, a többi common elvileg, benne).
    Ha tudtok esetleg alternatívát, hogy honnan lehetne esetleg olcsóbban szerezni jöhet tipp.
  • Shep
    Nekem még 28 kell a Zendikarból.
  • erasmus4
    BFZ-ből 25 pack Originből 6 pack hiányzik. Mire kijön áprilisban a két kieg. egyben és ha addig nem unom meg, egyből meg tudom majd venni őket :).
  • Dzsini
    Pontosabban azt határozod meg, hogy milyen sorrendben kerüljenek rá a kupacra, és az a legutoljára rákerült dolgot hajtja végre először (programozásban is, itt is "stack" a neve ennek, más néven LIFO (Last In First Out) feldolgozás)
    kapsz egy ilyen promptot:

és ide pakolsz:

Először mindig az aktív játékos, utána a nem aktív játékos - tehát az ő dolgai aktiválódnak először, ha több minden történik egyszerre (pl. egy varázslat mindent elpusztít, és több "ha ez a lény meghal..." képesség beindul mindkét oldalon.

A Duels is ezt csinálja, csak ő rendezkedik, és minden esemény végrehajtása előtt kivárja, hogy bele akarsz-e nyúlni. Ez az, amikor az örvény animáció megy a lap fölött - az jelzi, hogy annak jön az eseménye.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.19. 20:03:13