3985
XJEn519AEL.png
  • Shep
    Hát de egy kártyás játékban nem árt ha nem 2 kieggel korábbi lapokkal próbálok nyerni, lévén még a gép is az újakkal nyomja :)
  • DasIsFuck
    Szerintem fognak valamit kezdeni ezzel, mert ez nekik sem jó.
    Másrészt meg megvan az a varázsa, hogy mindig más és más paklival játssz és próbálj ki az jelenlegi kollekciódat figyelembe véve.
    Én pl a BFZ-s szezonban egy BR sacrifice deckel jutottam el rank 20-ig, ahogy korábban is írtad r0-10 között meg azért jóval barátságosabb környezet van a nem top deckeknek is.
    Nyilván ha nagyon kompetetíven akarod venni akkor nagyon rá kell állni a játékra, de egyébként ahogy pl te állsz az messze nem olyan rossz.

• Dzsini
    Csak te várod el magadtól, hogy "napra kész" legyél, rajtad kívül senki.
  • Shep
    Hát akkor asszem én itt adom fel, hogy ezzel valaha is napra kész legyek. Nem tudom de szerintem így ennek semmi értelme, nyitogatod a sok paklit és többnyire nem az esik amit szeretnél, aztán mire észbe kapsz már itt az új kieg és már megint le vagy maradva. Az meg, hogy megveszed pénzért egyrészt nem olcsó mulatság ilyen booster árak mellett, másrészt meg egy olyan játékért fizetni ami erősen béta szagú hát nem tudom és alap dolgokat nem képesek megoldani, mint pl. az egyik legalapabb de egyúttal legfontosabb deckbuildert sem.
  • Dzsini
    Az angyal néha működik, néha nem (csomó tokennel meg felébresztett földdel nem), és az AI is képtelen volt értelmezni, hogy fenn kell tartani pl. manát hogy blokkolni tudjon. Ezért döntöttek úgy nem sokkal az előző patch után, hogy javítás helyett kiszedik. Én azt hittem ezt megtették valamikor évad közben, de nem, azért írtam eredetileg úgy, hogy már nincs.

Amúgy írtak meglepően jó nyílt forráskódú AI alapú Magicet, és már működik Androidon is. Az asztali változat pedig fantasztikus, szinte az összes kártya benne van (16 ezer különféle lapból 122 nem létezik a legutóbbi bétában), lehet csomó féle módon játszani egy vagy sok gép ellen, valóban véletlenszerű paklikkal (akár draft is megy).
  • DasIsFuck
    Akkor pontosan majd ki fogják venni, mert még ez benne van a játékban:D
    (Mert vele és ellenük is játszottam pl ma is:D)

Egyébként a rákfenéje az egésznek, hogy a magic-et nem lehet normálisan konzolra meg mobilra értelmesen átimportálni.
    Persze duels of planeswalker félékkel meg lehet, de ott könnyebb helyzetben vannak.

Mondjuk vicces, hogy én abban a tudatban játszottam hogy az angyal működikXD, így legalább aggodalom nélkül kivehetem majd.
    A rangerrel egyébként mi a gond?
  • Dzsini
    És szeptember végén, két és fél hónap múlva jön a következő nagy szett, Kaladesh.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.07.18. 19:46:04
  • Shep
    Ja, értem, köszi. Elég jól hazavágtak minket ezzel a 3 hónapja két kieg jött egyszerre dologgal, még ott hiányzik lényegében 1/3-ad kieg és már itt az új.
  • Dzsini
    Ez huszadikán jön az EMN-el és a hozzá tartozó már ismert bugokkal (és rengeteg ismeretlennel) együtt.
  • Shep
    Na javították a Discipline tap bugot, vagy ez még nem éles?
  • Dzsini
    benne volt ;) (mivel nem nem működik rendesen pl. felébresztett földekkel, meg ilyesmikkel)

... azért az jelzésértékű, hogy a "known issues" legalább olyan hosszú, mint a javított dolgok listája. Igaz ugyanazok vannak megismételve sokszor benne, így biztos többnek látszik :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.07.18. 19:27:48
  • DasIsFuck
    Pedig az benne van.
    Még használom is a fehér-zöld support deckbe:)
  • Dzsini
    Az Archangel of Tithes-t (ami adóztatja a támadást-blokkolást)
  • DasIsFuck
    Igen tudom, de én az alap setben helyetkapó dualokra gondolok vagy a oath-al,soi-val behozottakra.

Pont így tűnt fel nekem, hogy a Canopy Vista-t akartam vele kihozni és csodálkoztam, hogy miért tappolva jött le és aztán vettem észre, hogy egy tap landet hoztam le amit ugye ki sem választhattam volna elvileg.

(amúgy melyik arkangyalt vették ki?:D)
  • Dzsini
    Ezeket ki lehet:

Ott van a típus sorukon, hogy Plains, tehát ezt megtalálja.
  • DasIsFuck
    Illetve feltűnt még az is, hogy ez a lap is hibásan működik:

Ugye Plains-ről van szó, de ugyan úgy ki lehet vele keresni pl az alap Dual lendeket is.
  • DasIsFuck
    Az origines Jace mínusz képességét.
    Nem exilolja a castolt spellt csak simán visszateszi a temetőbe.
  • Dzsini
    Majd törlik a játékból, mint az arkangyalt :)
  • Shep
    Az melyik? A Discipline of akármi tap bugot sem, lehet nem is fogják.
  • DasIsFuck
    Számomra egészen elképesztő, hogy a jace bugot még mindig nem javították.
  • DasIsFuck
    Szerintem a hs-ben ez elsősorban a játékosbázis és mennyiség miatt van.
    A duelst szerintem többségben olyanok játsszák akik akiknek a magic nem egy ismeretlen játék, hanem vagy kiléptek már x éve idő vagy pénz akár ráuntak és aztán itt van egy kényelmes módja a visszatérésnek nulla anyagi ráfordítás mellett.(vagy egyébként is játsszák akár casual akár kompetetív formában és itt meg teljesen ingyen lehet funolgatni ha épp ráérnek.)

Itt jöhet be a másik tényező, hogy egy teljesen más korba született meg a magic.
    HS-be már eleve power gamerként kapcsolódnak be az emberek streamereken keresztül meg esport,blizard, szinte nem tudsz egy ilyen digitális kompetetív játékba más mentalitással becsatlakozni.

• Shep
    Hát és egy darabig tuti nem is lehet még :) Az nem baj ha nem "éles" a ranked, legalább nem olyan, mint a HS-ben ahol már mindenhol csak a top tier paklik mennek és 0 fun faktor van.
  • DasIsFuck
    Még mindig kicsit furcsa nekem ez a 2v2 úgy, hogy nem lehet kommunikálni a társammal.

Ez a rank 1-10-ig az alkalmibb és gyengébb illetve a fun deckek helye.
    HS-el ellentétben itt annyira sokat nem ad a játékhoz a létra szerintem, főleg, hogy meg sem marad az eredmény és nem jár érte semmi:D
  • Shep
    Rank 9-en még jó meccsek vannak, de szerintem a 2vs2 sokkal jobb, csak hát ugye hosszabb is. Amúgy tényleg lehetnének olcsóbbak a régebbi boosterek és nem csak az alap pár hétig.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.07.14. 16:37:34
  • DasIsFuck
    Nem is tudom mennyi ideje, de újra beléptem versus csatákba:D

Össze is raktam egy GW support decket a maga hiányosságaival(bfz-ből 26%-on vagyok a másik kettőből meg 15:D)

Azt egyébként megcsinálhatnák, hogy a nem épp aktuális set boosterei kevesebbe kerülnek, így könnyebb lenne felzárkózni az embereknek.
    Ha meg több pénzt akarnak sajtolni ahhoz több tartalom kellene a játékba és hát pont a magic az ahonnan aztán ezrével lehetne pakolni a tartalmat egy digitális felületre.
    Ha tartani akarják a játékot a fő célhoz akkor pont az lenne a fő szempont, hogy minél egyszerűbben feltudjon az új játékos zárkózni, mert attól nem biztos, hogy megjön egy friss húsnak a kedve a magichez, hogy szörnyen inefektív origines metát játsszon emberek ellen.

• erasmus4
    Megvannak mik jönnek Duelsba lista , igaz csak vacak facebookos képek vannak még róla.
  • Shep
    Na de akkor ki venne pénzért boostert? Azért érdekes lenne egy adat arról ,hogy mennyire költenek a játékosok a játékon belül valódi pénzt.
  • DasIsFuck
    Sajnos ezzel ahogy egyre több kiegészítő van a játékban úgy lesz egyre nehezebb annak aki frissen kezd bele.
    Ráadásul egyre inkább gyengébbek lesznek a régi setek és egyre pofátlanabbul erősebbek a top tier controll deckek.

Igazából az lenne talán a megoldás, ha nem napi questek lennének, hanem ahgo megcsináltál egyet ad rögtön egy újat helyette, így gyorsabban tudnának a friss játékosok használható lapkészlethez jutni.
  • Shep
    Hát sajnos nem éppen felhasználóbarát a játék, ebből a szempontból a HS etalonnak tekinthető, tőlük tanulhatna a Stainless.
  • Marinecorps
    Én 2 hete kezdtem el játszani vele, nekem például most baromira jól jön. Nem idegen számomra a magic the gathering, szóval tudom hogy kell paklit építeni. Igyekszem kihozni a maxot a jelenlegi 30%-os originből, de nagyon rohadék az mm. A játékok minimum 2/3-ában esélyem sincs, olyan veterán ellenfelekkel rak össze. Ennek ellenére szórakoztat, de biztos sok új játékos hamar dobja akinek még a pakli építésről sincs fogalma és még az mm is szívatja. Így nehéz lesz a játékosbázist növelni.
  • Shep
    Hát a TES-t én próbáltam, nagyon nem jött be és akkor még enyhén fogalmaztam :)
  • erasmus4
    Igen, én is így vagyok ezzel, el kell fogadni hogy ennél sokkal jobb már nem lesz, ha van kedvem játszok egy kicsit, meglepődtem mikor nemrég feltelepítettem hogy mennyien játszanak vele még mindig, gyorsan talál ellenfelet.
    Szerintem érdemesebb 1kiegre ráállni és azt maxolni, full-os SOI-ból egy jópár féle erős decket össze lehet dobni, OGW-ből már kevesebbet igaz a legerősebbhez pont kell :), de vegyesen vásárolva lesznek jó lapjaid, de nem tudsz koherens decket összedobni.
    Heartstone-al 1 aréna run és elég volt 1 hétre, a TES Legend-re leszek kíváncsi, de igazából egy normálisan működő full magic lenne a legjobb.
  • Shep
    Azt hiszem mégsem kukázom még a játékot, mert így, használhatatlan deckbuilderrel, bugokkal, meg fapadosan is köröket ver a többi kártyás vacakra, ráadásul itt minden lapnak van helye, nem úgy, mint pl. a HS-ben ahol a lapkészlet 1/3-a csak azért van, hogy legyen. Kár ,hogy még a két legutolsó kiegből kell 37-37% a teljeshez, azokat miért nem adják 100 goldért, nehezen hiszem, hogy aki még játszik a játékkal annak az alap szett már ne lenne meg rég, vagy ,hogy emiatt most sok új játékos kezdene el kártyázni.
    Tegnap nyomtam egy 2vs2-t és a társnak fullos fóliás szettje volt. Jó szembántó amúgy.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.07.13. 13:03:24
  • Shep
    Az a bug is marha jó, hogy ha az ellen feladja és te nem nyomod végig akkor azt nem számolja nyertesnek a kveszthez.
  • erasmus4
    Igen a deckbuilder csak rosszabb és rosszabb lesz ahogy egyre több lap kerül bele, természetes nem fejlesztették, majd talán 2 év múlva.
    Én ezt az oldalt használom Magic Duels Helper, jobb mint a sima wiki, mert lehet kulcsszavakra keresni, mindenféle filtert beállítani. Egy baj van hogy egyszerre csak 5 találatot mutat és "lapozni" kell.

Egy zombis decket összedobtam vele pár napja, elég tré lett 1szer ha tudtam vele nyerni :D, de majd a kieg még hoz pár zombit és jó lesz ;).
  • Shep
    Ja, pont van egy hasonló deckem de ez is tetszik, na majd lehet összedobom, csak ne lenne annyira rossz a deckbuilder.
  • erasmus4
    A Superfriends ilyesmi.
    A másik meg full leszedés, eldrazik.
  • erasmus4
    Melyik kettőről amelyikeket utálom :)?
  • Shep
    Van erről a két deckről list? Megnézném őket.
  • Dzsini