3985
XJEn519AEL.png
  • Dzsini
    Tényleg, azt el is felejtettem... akkor elvileg össze lehet rakni.
  • DasIsFuck
    Hogy érted, hogy 1 kupac?
    Ott vannak az exiloló enxhantmentek vagy az a kék-fehér spirit ami ráadásul a castolt spellt exilolja, azok sem az "exile" kupacba kerülnek, hanem a lapok alá.
    Tehát ott van a jelzés, hogy melyik lap mi miatt került átmenetileg az exile zónába.

Ez kb úgy működhetne duelsbe mint a keral keep monk csak nem egy körig és nem felfordítva lenne ott a lap.
  • Dzsini
    Nem az a lényeg, hogy te bármikor megnézheted, az csak szabálybiztosítás, hogy semmiképp ne felejtsd el. A lényeg abban a részben az, hogy az ellenfeled nem látja, hogy a lapjai közül mi van nálad. Az nincs benne a Duelsben, hogy az ellenfél lapjaival játszhatsz, vagy hogy az exile zónában különféle értelemmel vannak kint lapok - csak a temetőből szedhetsz ki egy-egy lényt egyelőre, és az exile az 1 kupac neked, és 1 kupac neki. Semmi nem jelöli ott, hogy melyik lap miért került ki, és nincs exileban senkinek lefordított lapja se.
  • DasIsFuck
    Szerintem nem olyan bonyolult az a képesség csak a megfogalmazása fura.
    Pl miért akarnám nézegetni, nyilván tudom, hogy mi az.A másik része meg jelenleg is benne van már duelsbe, hogy az adott lapra úgy költheted el a manát, mintha meglenne rá a megfelelő színeid.

A crew egyáltalán nem tetszik, illetve szerintem ezt nem így kellett volna implementálniuk, szerintem ez úgy lenne hű a nevéhez, ha az adott lényt exilolnád a jármű alá és amíg exilolva van a lény addig működik lényként a jűrmű.(de lehet ez volt az alap ötletük csak aztán kapcsoltak, hogy az ótvar bfz-s eldrazzi processzoraik még a végén használhatóak lennének valamira:D)

Counterek jöhetnek azokat szeretem, duelsbe sem ártana picit több fajta belőle:)
    A fabricate az nálam a "meh" kategóriába tartozik, jónak jó, de nem túl érdekes.

A metalcraft jobban tetszik, de gyanítom csak nagyon kevés lapon fog szerepelni, kár, hogy nem tették keywordé a setbe:(

A pw érdekes képességekkel rendelkezik, mint karakter nem tetszik:)
  • Dzsini
    Valószínűleg ő nem, de a többi - az energia, a járművek és fabrikálás szerencsére elég egyszerű talán még a Duels motornak is :)
  • Shep
    Gonti tuti nem kerül be :)
  • Dzsini
  • Shep
    Tetszenek a képek, meg a lapok is. DEckbuilderrel kezdhetnének végre valamit, legalább egy nyamvadék keresőt berakhatnának, ha többet nem is!
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.09.02. 21:20:41
  • Dzsini
    Most (értsd: fél órája) mutatták be a Kaladesh kulcsszavakat, mechanikákat :)

Egy hónap, és jön - remélhetőleg Duelsbe is túl sok késés nélkül.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.02. 21:06:44
  • Shep
    Na a két tavaszi kieg lényegében megvan, mindegyikből 1-1 pakli hiányzik, de lényegtelen lapok utolsó darabjai szóval nem foglalkozom velük, Eldrich-ből meg 25%, és mindjárt jön az új? Ajaj.
  • Dzsini
    lesz olyan is.
  • DasIsFuck
    Kár, az egyiptomi mitológiát utálom a legjobban, valami germán tematikát reméltem, de valahogy ezek a mitológia alapú világok nekem elmaradnak a többitől.

Egy északi,vikinges dolog tetszene ilyen témából, de az is akkor, ha csak egy része lenne a világnak arra a témára építve és a többi eltérne tőle.
  • Dzsini
    Jövő tavasszal Amonkhet - egyiptomi jelleggel, Nicol Bolas uralma alatt.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.31. 18:40:58
  • Shep
    Nem is baj, ha már egyszer nagy nehezen összeszedegettük a lapokat :)
  • Dzsini
    Origins és a Dragons of Tarkir távozik Standardból, igen. A Duelsben nem lesz ilyen szintű rotáció, csak az eddigiekhez hasonló "néhány lapot lecserélünk" módiról beszélnek.
  • DasIsFuck
    Standardból ezzel fog kiesni az origin set, igaz?
    Ha igen, remélem duelsben marad, igazából jelenleg nem látom ezt mivel akarják majd megoldani, duels szerintem meglenne rotálás nélkül is, eleve egy külön formátumnak számít szinte.

A világ olyasmi amit vártam, picit csorog a nyálam:)
  • Dzsini
    Kaladesh első pillantás
  • Shep
    Hát 28-ról nyerő nélkül vissza 22-re pár nap alatt, már mindenkinek megvan minden új lapja, sajnos így elég nehéz játszani, lehet fel kellene adogatni és visszakerülni 10 alá, úgyis lényegtelen hol játszik az ember, de ott talán hasonló lapkészletű egyénekkel kerülnék össze.
  • Shep
    Ok, de van amikor a kihúzás is ilyen, szóval valamit szerintem variáltak a kieggel.
  • DasIsFuck
    De mint írtad, sokszor csak többszöri kattintással hozza ki:)
  • Shep
    Nem kell, elég ha rányomsz, persze lehet úgy is.
  • DasIsFuck
    Hasonlóan a többi kártyás játékhoz képest, itt is ki kell húzni a kezedből a lapot.
  • Shep
    Akartam már kérdezni ,hogy a legutóbbi kieg óta nálatok is olyan nehézkes a lapok kirakása, régen ugye az volt a gond, hogy egy véletlen kattintás és már ki is vágta a lapot, most meg duplán kell kattintani, vagy nem is tudom? Ráadásul ma még óriási lag is volt mikor játszani akartam volna.
  • DasIsFuck
    Gondoltam így reggel belépek kicsit játszogatni, aztán kapásból egy jó kis 20-25 perces partit fogtam ki:D
    Úgy leterhelte most az agyamat így reggel mint a k*rvaisten.xD

Persze ez leginkább miattam volt, lassú szar vagyok az a helyzet:D
    Meg az ő deckje azért egy sokkal straightforwardabb volt, azorius counter, tele controll value lapokkal(rise from the tides,meg az a demon land)
    Nekem egy kicsit gondolkodósabb, GB self-mill reanimator, igaz 5 színre igazítva, csak azért, hogy néhány buta lényt reanimálás nélkül is ki tudjak játszani, ha kell, de nem a legjobb választás:D
    Másik baj a kevés lény, 11 amiből az egyik Nissa.
    Kevés az igazán hasznos ETB-s lény, meg úgy általában beraktam a mythic lényeimet ami volt:D

A reanimátor és ragdos alapú sacrifice aggró/midrange a kedvenc archetípusom duelsben.
    De a Mill deckek sem maradnak ezektől nagyon el, igaz azt csak a gép ellen játszottam általában és játékosok ellen nem működött.(nem is volt hatékonyan összerakva)
    Viszont a fantáziámat mindig is nagyon megmozgatták:)
    Meg amit még nagyon imádok azok a planeswalker alapú dolgok, ezeket csak gép ellen mentem, messze nincs meg a teljes pw palettám, de iszonyat fun ezeket játszani, nyilván a gépet általában nagyon lassan és gyakran sokszorosan overwineled, de még így is kárpótol a játékmenet ezért, legalábbis engem.
    A vörös aggró farmolás pl iszonyat unalmas ilyen tekintetben.

BFZ-t is azért gyűjtöttem elsődlegesen, mert egy retreat/landfall dolgot akartam összetákolni.Na meg a BW vámpír life gain dolgot, de attól igen messze vagyok sajnos:(
    Múltkor amikor néztem egy kis HS-t, felmerült bennem az ötlet, hogy dueslbe összerakható-e valami zoo deck, na persze nem a hs-es értelmezésében, de egy landfall beatdown deck talán összerakható lenne, ami csak ilyen "állatkerti vadállatokból" állna:)
  • DasIsFuck
    Gondolom disconnect lehet.
  • Shep
    Olyankor amúgy mi van, amikor egyből a meccs betöltésekor AI-ra cserélődik az ellen és mégis rendes meccsnek számolja? Töltés közben kilép a másik? Mostanában egyre több ilyen van.
  • Shep
    Ú mekkora meccs volt megint 40-es játékos ellen. Neki fullos mill pakli, nekem a némileg hiányos (bemerészkedtem vele versusra) neki feljött két feverd visions is, nekem csak 1 de volt mellé egy szfinx is így tudtam dobatni a pakliját a végén nekem 1 hp-m maradt a kör végén neki meg pont elfogyott a lapja így éppen csak de én nyertem.
  • Shep
    Emrakul amúgy miért nem került be Duelsbe, nem mondták? Silverék nem tudták leprogramozni bug mentesen? :)
  • DasIsFuck
    Történetben ezek fasza dolgok, csak a játékba nekem nem tetszik a képesség.
  • DasIsFuck
    Könnyen meglehet, hogy így van, de ezt mondta ki a nyilvánosság előtt, szóval nyugodtan vehetjük ezt egy kiindulási alapnak.Másrészt meg annyira nem is áll ez távol a véglegestől.
    Én valószinűnek tartom, hogy így próbálták a kör átvevős mechanikát egy újabb,érdekesebb formában behozni a standardba.

A lényeg viszont, hogy duelsbe így sem került be:(. Az eggyik felem annyira nem is bánja ezt.
  • Dzsini
    Hát, pedig Emrakul pontosan ezt csinálta a történet szerint is - szépen irányította a teljes Gatewatchot és Tamiyot a saját céljai érdekében, aztán mire magukhoz tértek, már késő volt :) Nagyon pontosan leképezték a sztorit a lapon.
  • DasIsFuck
    Visszatérve Emrakulra, nekem abszolút nem tetszik a képessége, valahogy nem adja ez az átveszem az ellenfelem felett az irányítást egy körig dolog

A Mirrorwind Dragon tetszik nekem eddig a legjobban mint lap ami bekerült a duelsbe.
    Ötletes képessége van:)
  • Dzsini
    Mondták azt is, hogy ez egy volt a sok ötletből. Ha olvasgatod a development cikkekben a lapról-lapra leírásokat, akkor láthatod, hogy egy-egy kártya van, hogy 5-10, vagy még több különböző képességen, működési módon, egyebeken megy keresztül, mire végeznek vele.
    Az, hogy volt egy ilyen ötlet, hogy azonnal vegye át az irányítást, az egy érdekes anekdota, Reid Duke még emlékezett is rá, de lehet, hogy fél napnál tovább nem létezett, mint "komoly" ötlet a fejlesztés során. Ennyiből nem lehet megítélni.
  • DasIsFuck
    Lett volna értelme, nyilván nem véletlenül találták ki úgy, csak aztán rűájöttek, hogy nem tudják megoldani úgy, hogy jó legyen:)
  • Dzsini
    Itt annyiról van szó, hogy, eredetileg az elsütése pillanatától veszed át az irányítást, és nem az ellenfél következő körétől - és azt, hogy egy kör közepén közben változik egy játékos irányítása, azt nem lehetett normálisan lekezelni (sok értelme nem is lett volna, ha belegondolsz). Ezért kapott védelmet instantoktól, hogy a saját köröd végéig ne lehessen ledarálni.
  • DasIsFuck
    Itt említik 29:22-nél.

Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2016.08.22. 07:08:42
  • Dzsini
    Mit változtattak? Konkrétan átveszed az ellenfeled felett az irányítást egy körre. Egyáltalán nem új képesség ez, se a szabályoknak, se az MTGO-nak nem okoz gondot.
  • DasIsFuck
    Emrakul először úgy nézett ki, hogy az ellenfeled felett vetted volna át az irányítást, de mivel szabály szempontokból és a digitálisan is problémás volt így megváltoztatták.

Kár, hogy duelsbe így sem sikerült berakni.:)
  • Dzsini
    De pro paklikkal pro paklik ellen - ti meg amatőrök vagytok amatőr paklival egymás ellen :)
  • Shep
    Na jó de azok pro-k :)