Magic The Gathering: Arena

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Látod, hogy milyen színekkel játszik. Tudod, hogy hány mana a lénylopás. Tudod, hogy hasznos és úgyis fogja használni.
Felkészülsz rá (pl. nem hagyod nyitva az ajtókat, hogy egy bármelyik lényedet ellopva pofonvágjon - lehet ütni, de nem kell mindenkivel, van valami varázslatod, amivel akár saját lényedet is megölheted mielőtt ellopná, és így tovább).

Amíg benne van a pakliban, hogy használnak lénylopást a mainstream paklik, addig számolni kell vele.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

erasmus4
Ezt de utálom mocskos egy dolog a lénylopás. Amikor már azt hiszed megfogtad és ütsz. Köv körben ellopja és megadja a kegyelem döfést, de ha nem ütsz és vársz csak az ő malmára hajtod a vizet.

Shep
Midrange.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

DasIsFuck
Aggro vagy controll szerintetek ez a deck?

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

DasIsFuck
Papíron ugyan így van, csak azt költségesebb és jóval limitáltabb lehetőségek állnak rendelkezésedre játszani.

Shep
Kiéget ez a játék is. Elfessel nem tudok nyerni, mert rampot nyom be és természetesen neki jön is ami kell és még le is szedi a földjeimet, ha meg rapossal megyek akkor 3-ből 2 aggro a maradék meg ramp de neki nyilván jön lény is, nekem meg csak a sok föld. Ráadásul most már itt is az van, mint a Hs-ben van 3 deck, azt játssza mindenki. Úgy tűnik ez a rákfenéje minden online kártyás szarnak, az emberek nem akarnak szórakozni csak azt a pár nyerő decket játszani.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Dzsini
Azért az ottani Standard constructed alapvetően más, mint az itteni furcsaság. Ezt - ha egyáltalán valamivel - a limiteddel, sealed-el lehet összevetni.

A normál Standardban pedig bőven nem csak az aggro életképes - 4 mana ott rengeteg.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.11. 19:41:22

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

erasmus4
Hát valamit valamiért. Itt legalább nem csak az aggro életképes. Ahogy néztem magices trounament deckeket 4 manásnál nagyobbat nem is nagyon használtak.

DasIsFuck
Azért vicces belegondolni, hogy a duelsen kívül az ilyen land destruction lapok teljesen haszontalanok, itt meg uralják a metát😄
Kevés a mana fixing a duelsben, főleg így, hogy a ritka landekből is csak 1-1 kerül be azokból is csak kettő lehet a deckben.

erasmus4
Véletlenül player ellen mentem az 5 szinü deckemmel , mikor feladta akkor láttam 40es 😄. Mondjuk ki jött a lapjárás. Igaz előtte szarrá alázta egy r/g ramp az acid mossaival meg a piros föld leszedéssel, 3 több földet nem tudtam lerakni amikor végre elfogyott neki csak zöld jött így a fekete leszedést nem tudtam használni.. Mocskos egy deck az..

erasmus4
Hát igen emberek ellen létfontosságúak az aoek, ha nem jönnek fel bukó. Még gondolkodtam aGuardians of Meletis 3 manás 0/6 artifacton esetleg jó lenne megfogni az elején az aggrot, csak 3. körben kijátszod simán leszedi köv körben...

Shep
Hát az én rampomat tegnap úgy szétkapta egymás után 2 aggro is ,hogy be is fejeztem utána a játékot.

erasmus4
Én meg összeraktam egy 5szinü ramp-ot (az alapja ami volt a metás cikkben csak ugye jó pár lap hiányzott), ai ellen a napikat jó lesz csinálgatni ha pl. az van nyerj kék, vagy piros szinnel 2-t 😄, ehhez a kettőhöz nem volt deckem. Csak az a baj szinte csak kék alapú Hard ai-kal találkozom, azokmeg counterspellezik a nagy lényeimet meg pakolják a repkedő lényeket..., De vicces amikor lent van 4 planeswalker 😄.
Emeria Shepeherd meg egyenesen beteg 😊.

Shep
Na kipróbáltam játékos ellen is a ramp decket. Jó kis meccs volt egy szfinx-es ellen, nem sok híja volt ,hogy minden használható lapom a gyűjtőbe kerüljön de végül az angyal megmentett és sikerült visszaszednem Gideont 2.0-t akivel meg is nyertem a meccset.

Shep
Tetszik ez a ramp, egész nagy hátrányból is vissza lehet jönni vele, igaz játékos ellen még nem próbáltam, mert előbb kicsit ki kell ismerni.

DasIsFuck
Nyilván csak egy része fog bekerülni.

Bár együtt jön majd az innistraddal szóval kb annyi lesz mint az origins és a bfz lapjai együtt.
Meg ott lesznek az oath és a shadow over innistrad új mechnanikái amiket szintén egyben zúdítanak a játékra.

Én most értem el oda, hogy már csak 18 booster hiányzik az originsből😄

Shep
ÚÚÚ de hát ez megint rohadt sok lap, még a mostaniból is kell vagy 35-40 pakk. Amúgy nektek nem hiányzik nagyon a pakli építőből egy szöveg szerinti kereső/szűrő?
Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.01.09. 10:10:24

DasIsFuck
Lehet csámcsogni az Oath lapjain, itt a teljes lista.

Mondjuk az nem tudom mennyire jó ötlet, hogy a SOI-vel együtt fogják majd ráereszteni a játékra.

Shep
Én meg 19-ről visszaestem 13 v. 14-re, folyamatosan azzal szívatott, hogy csak föld, vagy csak lény, úgyhogy összeraktam ezt a ramp csodát, Ulamong helyett a 10/10-es idézéskor ad még egy 10/10-es tokent raktam be, meg hát sajnos az aoe-k közül is hiányzik 2, azokat mással próbáltam pótolni és majd meglátjuk mire megyek vele, de egész szórakoztatónk tűnik.

erasmus4
Engem is idegesít mikor földet nyitok aranynak. Olyan pocsékba ment érzésem van 😄. Amúgy pont tegnap játszottam 3 nagyon jó meccset és győztem mind3szor elf paklival 😊 26-ra értem, szóval most jönnek majd a zsinórban vereségek.

Shep
Na megnéztem már ezt a ramp decket és pár lap híján össze is tudtam rakni, kár ,hogy Ulamongom nincsen, meg pár föld is hiányzik, ezt amúgy elég nagy hülyeségnek tartom ,hogy földeket nyitogatni kell, ráadásul van ami még ritka is.

Shep
Hát az elf pakli bedöglött, már mindenki ezt sok manás nagy lényes izét nyomja.

erasmus4
Végignéztem, egy nagyon úgy hangzott mint amit egyel lejjebb írtam. Igazából arra lennék kíváncsi, hogy mit csináltak eddig, mert BFZ óta semmilyen patch nem jött.
Na mind1 nem vészmadárkodom, majd meglátjuk tudják-e tartani az áprilisi időpontot...

DasIsFuck
Tegyük hozzá ez részben a duels rendszeréből adódik, mert ha minden lap bekerülne és minden raritásból mehetne a max 4 copy akkor azért 10-ből minimum 8-szor megcsinálnák ellened a 4.körös győzelmet.
Nagy szerencse, hogy a tarkir block kiesett a duels indulásából, mert ott nagyon csúcsra voltak járatva az aggrok.

Shep
Na az jó lesz, talán végre lehet majd játszani abban a módban, mert jelenleg nagy szerencse kell, hogy legyen pont 4 játékos egyszerre.

Dzsini
Mi várható Duels terén 2016-ban?

Röviden:
2HG pénzdíjak
javított UI

erasmus4
Belefér a csúszást ha közben rendbe teszik a játékot, és folyamatosan jönnek a patchek, azt hogy majd egyben jön minden és utána szép és jó lesz, senki nem hiszi el.

Dzsini
Az Oath csak áprilisban jön a Shadows kiegészítővel együtt a Duels játékosoknak (de utána istenbizony beállnak a normál rendszerbe):

MAGIC DUELS
Today we'd like to announce important information regarding the future of Magic Duels.

The recent release of the Battle for Zendikar update marked the first step in the restatement of our commitment to making Magic Duels the great experience that you deserve.

In order to continue improving Magic Duels, we have made the decision to revise our content release plan for 2016. This means that instead of the Oath of the Gatewatch update being available in January, players can expect it to be released to Magic Duels in April, alongside content from the next Magic set, Shadows over Innistrad. With the Shadows over Innistrad update, we will be back on track to delivering regular content updates aligned with Magic's paper set releases.

We'll share more information about the release of the combined Oath of the Gatewatch and Shadows over Innistrad update in the spring.

Thanks for your continued passion and support.

Shep
Persze csak ez engem nem, szórakoztat a rank meg úgyis tök lényegtelen, szóval simán feladom ha nincs kedvem bohóckodni vele.

erasmus4
Annyira nem érzem vészesnek itt az aggro-t, persze nem kellemes ha 4kör alatt véged, de az a pakli akkora egy zsámbamacska, ha rossz a kéz már adják is fel, meg se próbálnak játszani (igazából csak emiatt szánalmas az a deck). Nem tudom ki játszik vele, de kíváncsi lennék ezeknek a win ratejükre. Inkább goldfarmolásra jó szerintem.

Shep
Megnéztem, hát sajnos elég sok vámpíros lap hiányzik így nem tudok összerakni semmit, ill hát ilyen félkész valamit de annak nem sok értelme.

Nem tudom ti hogy vagytok vele de én most már úgy játszom, hogy piros aggro jön akkor azonnal nyomom kifele, szórakozzanak a gép ellen, én nem vagyok kíváncsi ebben a játékban is a rák szarjukra, bőven elég belőlük a másikban.

erasmus4
BFZ óta talán egyszer, kétszer kerültem össze ilyen deckel. Nem sűrűn látni.
Origin érában többször futottam össze vele. Szeirntem az a nagy baja ennek a decknek, hogy egy féle módon győzhetsz csak vele.
Sikerült a elfogyasztani a lapjait vagy sem.
Mondjuk 10 környékén azért még nincsnenek brutális deckek szóval, lehet próbálgatni.
Ráadásul ugyan azért gyengült mint az elf deck, csak origins lapokból áll, a többi deckbe meg jöttek jó bfz-s lapok.

DasIsFuck
No nem is kell addig várni, az oath is hoz majd be egy rakás vámpírt😊

Meglássuk mik kerülnek be majd a duelsbe, de mivel Drana sem került be így Kalitas-ban is kételkedek.

Egyébként nem értem miért nem kerül bele egy csomó lap a kiegekből, mert a legtöbb nem is olyan, hogy túl bonyolult a képesség mechanikája.
Tegyük azt is hozzá, hogy minél több lap kerül bele az nekik annál többet hozna relatíve a duelsből is a konyhára.

DasIsFuck
Life gain Orzhov deck lenne szerintem a legjobb választás, ott van a bloodbond vampire,child of night,kalastria healer,kalastria nightwatch,defian bloodlord,nirkana assasin.
A sacrifice téma is jelen van a vámpíroknál, de arra szerintem jobb választás a nantuku husk és Blazing Hellhound köré épített Rakdos deck.

De már most is van értelme.
Majd amikor bejön a Shadow over Innistrad a duelsbe akkor fog a vámpír tribal ragyogni.

Shep
Duelshez nincs vámpíros deck, mert összeraknék valamit csak nem tudom lenne-e értelme belekezdeni ,vagy hiányzik még sok minden hozzá.

DasIsFuck
Dimir Tutelage
Eddig csak gép ellen játszottam vele, mert a Rakdos Sacrifice deckemmel el szeretnék jutni 10-es szintig.
Azt tudom, hogy a languisból kelleni fog még egy és a disperseből is kelleni fog valószinű az összes, reave soulból is kell minimum 2, de inkább 3.

Szerintetek ez életképes lenne 10 fölött is?

DasIsFuck
Ennél a lapnál elsősorban a másodlagos képesség lenne az ami elkélne duelsbe.
A controll deckek többségébe jól jönne a ramp által uralt metába.

Dzsini
Nem tudni, hogy fognak-e vele mélyebben foglalkozni - a 2HG feljavítása az Oath apropóján nagyon időszerű lenne, hiszen ott egy csomó "csapattársas" lap van, amit jó lenne kihasználni.

erasmus4
Duels szerintetek fog fejlődni? (azt ne számoljuk annak, hogy az új kieg kártyáit implementálják a játékba, mert ez alap, mondjuk nem működő játékmódok javítása is az lenne..).
Most néztem steamstatson olyan 2200 körül van az átlagos játékosszám naponta. Meddig lehet őket (minket) megtartani, mindenféle kommunikáció, patchek nélkül?
Kellenének új játékmódok, rendberakni a 2hg-ot, próbálgattam ajánlgatni pár ismerősömnek, de ez a játék ha nem a magicre épülne, már megbukott volna.

Dzsini
Akár sebzel egyet, akár gyógyulsz, az ellenfélnek vége, igen.

erasmus4
Ez mekkora 😄. Gondolom ha lent van a kettő és healelődsz, ellenség haláláig triggerelik egymást.

Dzsini
Ilyen erős sweeper már nem nagyon lesz ilyen olcsón, a mostani "normál" szint az a Languish, a Planar Outburst, esetleg a Crux of Fate (ami kiforog, amint jön a SOI tavasszal).

DasIsFuck
Ez a lap szerintem különösen jól jönne semlegesíteni a ramp fölényt<#bee1>

Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2016.01.05. 21:04:18

DasIsFuck
<#banplz>
Jó, hát azért kicsit kevésbé "broken" lapra gondoltam volna😄

Dzsini
Annak mi értelme van?

Shep
0 mana, megnyerted a játékot 😄DDDDDD

DasIsFuck
Én egy ilyen saját kreálmány kártyára gondoltam, amit így szívesen beraknál az adott paklidba.😄

Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2016.01.05. 20:17:41

Dzsini
Viszont ennyi pont elég hozzá, hogy meglegyen:

Az igazi "párja" amúgy ez volt:

erasmus4
Most feltételezed, hogy akik a duels-el kapcsolódtak be tudják hogy milyen lapok vannak még azon kívül 😊.
Én a 2015 Dotp-al(Garruk Revenge)-el kezdtem és ott volt egy fekete enchantment (próbáltam megkeresni de nem sikerült) amitől ha én healelődtem annyit sebződött az ellen, meg volt egy fehér legendary angyal 4/4 ami meg maxra healelt 😄. Ez volt az über kombóm :d Nem volt egy nagyon hatékony deck, de vicces volt. Na azt a fekete enchantmentet szivesen látnám.
Bár mintha most valami fekete ally-s lénynek lenne ilyesmi képessége.

DasIsFuck
A magicbe a duelsel becsatlakozott játékosoktól kérdezem, nekik mi lenne most az álmai lapja amit szeretnének a játékba?