Magic The Gathering: Arena
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Na mondjuk a mill-t nem sajnálom, m&m duels of cahmpionsban is utáltam, itt sincs másképp 😄, ha jön a 2hg támogatás, ahogy olvastam eddig ott a dual mill üt mindent, hát ha még ha erősödik is.
Sideboardnak mi értelme lenne itt?, úgyis mindenkivel csak 1et játszol, esetleg valami kieséses versenyen, de ahhoz ezt plusszba leprogramozni.. tuti nem lesz.
Ha elszaporodnak az életnövelős paklik a Tainted Remedy (fekete encant enemy veszít hp-t ahelyett hogy kapna) lehet bekerül néhány pakliba poénból.
Kedvenc paklim a Dotp 2015-ben BW aurás paklival mentem elég gyér eredménnyel :d, azátn tt is azt kezdtem rank 8 fölé nem tudtam menni még originban. Nem túl jó, de tetszik.
A másik meg talán az elf pakli, olyan vicces volt csinálni millió tokent, csak hát mostmár annyi board clear van hogy megszámolni se lehet. Az ilyen pakoljunk millió lényt, egyre kevésbe lesznek életképesek.
Amúgy meg zöldet a pakliaimban, sokkal többet használok mint mást, pedig annyira nem jön be, de a +földek sokat nyomnak a latba.
Szerintem is igazad van abban hogy az egésznek a legnagyobb kerékkötője a Wizard, egyszerűen nem szán rá annyit amennyit kellene, az online részlegre. A stainless egy olcsó kicsi fejlesztő csapat, sokat várni tőlük felesleges.
Ez is cuki lett volna, ha bekerül nem?😊
Amúgy amit mondasz az acid-moss-ról pont azt támasztja alá amit korábban mondtam.
A többi archetípus nem kap hasonlóan erős és meghatározó pilléreket.
pl a mill mit kapott originsből a tutelagon kívül?
Egyébként jó az, hogy a duels power lvl-je jóval kisebb, mint az aktuális standardnak, csak akkor pl az acid-mossnak mennie kellene a játékból.
Eleve az, hogy a uc lapokból 3-at lehet max, r lapokból 2-t,mítikusokból meg csak 1 is sokat visz le a power levelből.
bo3 és sideboard nélkül nagyon sok olyan lap van ami kiesik a játék körforgásából, mert vagy olyan lap ami tipikus sideboardba való, vagy csak nagyon ritka esetben lenne még onnan is hasznos.
Ezeken kívül meg van egy csomó szemét ami meg még sideboardba sem lenne jó soha.
(pl az a fekete enchantment)
Én amúgy legutóbb összeraktam egy fehér-fekete aura paklit.
Tegnap mentem vele egyet versusba, addig csak gép ellen játszogattam vele, de elsőre összejött a win.
Neked amúgy melyik az abszolút kedvenc archetípusú pakli?
Illetve melyik a favorit szín?
Az utolsó bekezdésedre szerintem az a válasz, hogy nem igazán érdekli őket.
Sajnos én sem látok ebbe a duelsbe többet, minthogy átvezesse az embereket az mtgo vagy papír változatba.
Mert lehetne itt bajnokság mód, de ha már a kiegészítőkkel sem tudják tartani a lépést akkor ez is nagy falat lenne nekik vagy lehetne valamiféle draft mód.
Kártyákból soha nem fogynak ki, de kapásból nem ártana ha bekerülne az adott kiegészítő összes lapja(az úgy kb 400 lap blockonként)
Igazi fejlődés viszont csak akkor lenne, ha a wotc hirtelen úgy döntene, hogy ez a duels egy megfelelően modern kezelőfelület ahhoz amire esetleg építhetne egy jobb mtgo-t a jelenlegi helyett vagy, hogy 2016-ban már az online az a közeg amire építeniük kellene.(nyilván kismillió ok miatt ez elképzelhetetlen jelenleg még)
SOI block második felvonása, Eldritch Moon, Imádnivaló kép!<#smile>#smile>

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
Szemeteket pakolnak duelsbe. M.Acid-Moss mégis meghatározza a metát., vagy valami hiperaggroval vagy, esetleg kék alapú deckel hogy countereld a fenyegetéseket, tuidod leverni.
AMúgy a piros aggro rohadt erős 40goldos hétvégén, azzal is toltam 8-2 körül hoztam vele, RG Rampal is voltam is próbáltam, de sokszor megettek az aggrok 😄. Először elértem a napi gold limitet.
Amúgy ez rohadt jó hogy csak annyit paklit nyitok, amennyit lapot fel is használhatok, de ez hosszú távon lehet vissza fog ütni.
Ha jönnek újítások új játékmódok, esetleg trounamentek, milyen reward lesz, pakli?, gold?, ha megvan minden lapod mit kezdesz vele. Gyűjtöd köv kiegre egyből megveszed, aztán annyi.
Bár ez nagyon távlati dolog, előbb még rendbe kellene tenni a játékot.
Utoljára szerkesztette: erasmus4, 2016.02.25. 12:35:15
Ezek mellé jön
Mondjuk nagy szerencse, illetve szerencsétlenség, hogy pl olyan kulcs/elmebeteg lapok mint a Monastary Swiftspears,Temur battlerage,Faitless looting, hogy csak párat említsek közülük már kimaradt duelsből.
Különben pl ez az ami miatt a ramp tarol.
A controll,aggro vagy alternatív módon nyerni kívánó paklik nem kapnak elég erős támogatást, így a ramp lazán dominálhat.
Ez így is fog maradni addig amíg el nem kezdik az erősebb,bonyolultabb lapokat is kiadogatni a setből, nem csak a szemeteket.
Pedig már nem sok booster hiányzik belőle, a maradék 2 planeswalker bezzeg a végére maradt belőle😄
Mostmár csak napi win aztán meglátjuk mennyi jön össze a köv kiegig.
Amúgy tegnap megint jött egy fejlesztői video.
Surge képesség, colorless mana, és végre megjegyzi majd hogy melyik deckel játszottunk utoljára!
Tegnap játszottam egyet a BUG paklimmal, olyan amortizáló volt amikor a 4. Acid moss-t is castolta, és még így is volt esélyem nyerni. Countereltem Ulamogot, Rolling Thundert. Meg volt egy missplayem amikor le tudtam volna szedni egy nagy dögöt, ha Languisht játszom ki nem pedig a -2/-2 aoe-t.
Ott úgy ahogy működik, tudok vele nyerni is és az kicsit barátságtalanabb közeg a duels készletétől😄
Ha az alapjait nézed a decknek akkor azok benne vannak duelsben is és valószinű bent is lesznek az ogw-s lapok is.
(Mondjuk az a Suspension Field ütne duelsben<#awink>#awink>)
Ide se ártana majd idővel valami ilyesmi, bár szerintem ez meghaladja a fejlesztők képességeit...
Bár kíváncsi vagyok hosszabb távon meg tudják e törni a Ramp uralmát. Most a nagy többség Ulamogozik, még több boardclear jön majd a kieggekkel. Könnyebb lesz kihúzni, az eldrazzikig. Vagy a Rolling Thunder-ig.
XRR "Rolling Thunder deals X damage divided as you choose among any number of target creatures and/or players. "
Mostanában pár meccset megnyert nekem, 10+dmg arcba 😄.
Spider,warewolf,zombie,spirit,vampire,human,angel,demon(?) tribalokra viszont lehet számítani.
Amiket linkeltem lapokat a korábbi innistrad blockból van.
Ilyen erősségű lapokat valószinűleg nem fognak kiadni egy darabig, mert a Khans block után a bfz és oath is erőteljesen csökkenti a standard power level-jét.
Egyébként vámpír decket már a bfz és oath-os készletből is lehet építeni, igaz a grindelős fekelet/fehér lifegaint.
Soi-ban meg jönni fog a piros vámpír tribal.
Duelsből ami hiányzik egy jó kis reanimátor támogatás😊
Igaz biztos felborul a duels meta, a rengeteg új lap miatt. Addigra szép mennyiségű aranyat össze lehet szedni mégha csak a napi win-eket csinálja is az ember, a napikat meg cserélni 60-asra.
Hú az a Spirit elég mocsoknak tűnik 😊.
Griselbrandra térve én nem örülök mert szeretem a feketét 😊.
Én a Devil's Playgroundnak sem látok helyet a rakdos sac deckbe, túl drága.
Az oath is itt lesz ugye még ezek mellett ott meg pl a BW lifegain nagyon jó lett és tele van ally-al a set.
A transzformot biztos látni fogod, ez annó az innistrad blockal jött be és az egyik fő témája volt a setnek.
Delirium meg jó lesz a self mill deckeknek elsősorban.
Aminek lehet örülni, hogy ezt a lapot biztos nem fogjuk viszont látni😄
Vagy a spirit all-star:
Viszont a "Delirium" képességet nem tartom túl erősnek, max végjátékban jöhet jól.
Na meg a transzformos kártyák érdekesnek tűnnek, remélem jönnek Duelsbe.
Amikor egy lény meghal, az egyik embléma (amit korábban raktál le) aktiválódik, és egy késleltetett hatást helyez el, ami majd kör végén indul be.
Majd aktiválódik a másik embléma is, és elhelyez szintén egy késleltetett hatást.
Eljön a kör vége, a két hatás bekapcsol, és a sorban utolsó aktiválódik először. Megnézi, hogy ott van-e még a temetőben a lény - igen, tehát megcélozza és visszarakja hozzád a csatatérre.
Utána jön a másik hatás, megnézi, hogy ott van-e még a temetőben a lény - nincs, így a hatás további része célpont hiányában lekapcsol.
Ahogy egy lényt nem tudsz kétszer egyszerre megölni, úgy kétszer feltámasztani se tudod. Sőt, ha lett volna bármi hatás, ami a kör vége előtt elmozdítja a temetőből, akkor egyik se tudja visszahozni, hiszen nincs ott.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ha valami "Forest" (ez van a típusba írva), akkor az elforgatva adhat zöld manát, az "Island" kéket, stb.
Minden egyéb képességet rá kell írni a lapra, még az OGW Wastes-nél is minden lapon rajta van, hogy elforgatva színtelent ad (még ha nincs is rányomtatva), mert annak a földnek nincs konkrét típusa, ahogy az Evolving Wildes-nak sincs.
Egyébként ez gyakori félreértés, sokan belefutnak, pont ezért mostanában ritka az, hogy egy földnek nincs legalább egy manaképessége (vagy a típusból adódó, vagy ráírt). Az EV viszont rettenetesen erős és hatékony lenne, ha még manát is tudna adni.
305.6. The basic land types are Plains, Island, Swamp, Mountain, and Forest. If an object uses the words basic land type, it's referring to one of these subtypes. A land with a basic land type has the intrinsic ability "{T}: Add
Van itt még mit tanulni 😊.
A Basic landek típustól függően adnak megfelelő színű manát, ez a szabályok része. Ezeken kívül minden földre rá van írva, hogy milyen módon lehet használni.
Az ajándék indítópakli frissen regisztrálóknak elvileg létezhet még mindig, rá kell kérdezni, hogy van-e épp nekik - http://locator.wizards.com/ -on tudsz keresni hivatalos boltokat.
Ha szeretnél aktuális szabálykönyvet olvasni, az itt található
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.27. 16:16:54
Na és ebben olvastam ezt:
A Wizards of the Coast minden frissen regisztrált tagnak egy ingyenes paklit biztosít, melyet átvehetsz a hozzád legközelebb levő hivatalos
forgalmazónál. Ehhez nincs más teendő, mint regisztálni a hivatalos oldalon, majd elballagni a boltba és átvenni a paklit. A regisztráció során
kérni fog tőled egy ún. DCI számot is, mely a személyes Magic nyilvántartási számod. Ilyen számod valószínűleg nincsen még, ezt nyugodtan üresen hagyhatod.
Ez tényleg így van és itt Mo.-n is igaz?
Utoljára szerkesztette: erasmus4, 2016.01.27. 15:33:50
1 reklámkártya, 1 basic land, 10 common, 3 uncommon és 1 rare/mythic
Az OGW-ben a 10 commonban lehet Wastes, az nem klasszikus "basic land", és előfordulhat, hogy valamelyik common helyett egy prémium (foil) kártya van (ami lehet bármi a készletből).
Az intro packok elég jól vannak egymás ellen összeállítva, azt válaszd, amelyik tetszik - a nagyon kezdőknek inkább a vörös-zöld környék felé menj, azok "egyszerűbbek" játékmechanikát tekintve - lehozom a lényeket és ütök velük.
... mondjuk az OGW nem biztos, hogy a legjobb kezdőbarát csomag, elég komplex lett, lehet, hogy az Origines pakkok egyikével jobban jársz (Clash Packek is jók - ez két kis pakli egymás ellen, amit össze lehet önteni egy teljes értékű paklihoz, vagy a legutóbbi Duel Deck)
Szerintetek melyik, 2 lenne a legjobban kiegyensúlyozva egymás ellen ezekből a deckekből?
A kék alapúakat kizárnám mivel akivel/akikkel játszani fogok nagy ritkán azok amúgy is full kezdők. Magamnak a fehér feketét néztem ki, bár nincs laphúzás kicsit elveszi a kedvem tőle 😊. Mi legyen a másik zöld fekete vagy a zöld fehér. De ha másik 2 szerintetek jobb lenne egymás ellen azt is meghallgatom.
A Delta Visiontól tervezem megvenni 3600 Ft 1 deck de van hozzá 2 15 lapos booster is.
Ezekben a boosterekben vannak alap földek is? Mert nem örülnék neki ha tele lenne velük 😄(1 rare/mythic , 3,4? uncommon, a többi common elvileg, benne).
Ha tudtok esetleg alternatívát, hogy honnan lehetne esetleg olcsóbban szerezni jöhet tipp.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
kapsz egy ilyen promptot:
és ide pakolsz:
Először mindig az aktív játékos, utána a nem aktív játékos - tehát az ő dolgai aktiválódnak először, ha több minden történik egyszerre (pl. egy varázslat mindent elpusztít, és több "ha ez a lény meghal..." képesség beindul mindkét oldalon.
A Duels is ezt csinálja, csak ő rendezkedik, és minden esemény végrehajtása előtt kivárja, hogy bele akarsz-e nyúlni. Ez az, amikor az örvény animáció megy a lap fölött - az jelzi, hogy annak jön az eseménye.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.19. 20:03:13
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
A feldolgozás pedig a kupac tetejéről történik "lefele"
pl a counter 20 spell jóval körülményesebb, mert kevesebb lehetőséged van rá, sacrifice-ra meg baromi egyszerű decket építeni.
4 bone splinters,4 altar of reap,4 husk,3 flashbag,3 hellhound és tetszés szerint token spellek és pár olcsó lény és lényegébe 1-2 meccs alatt megcsinálod ai ellen.
Szerintem a 20 goldokat érdemeebb inkább elnyomni, hátha kapsz nagyobbat.
Nem igazán értem, hogy mi dönti el a kettőnél, hogy melyik aktiválódik előbb.
Nekem volt egy olyan szitum, hogy a myr+bone splinterser megöltem egy lényét+ a myremmel az ő myrét.
Az első lény után meg is kapta a +1 countert csak a myr előbb lőtte le.
Ezt nem értettem, hogy mi dönti el a kettőnél melyik aktiválódik elsőnek.
Ha a myr képessége akkor a cullblade +1 countere fog elsőnek végrehajtódni, ha a cullblade képessége akkor viszont a myr előbb megöli.
Csak hát ugyan az a feltétele a kettőnek..
Ez egyébként már a középhaladó része a Magicnek, amikor a kupaccal manipulálgatsz - a Duels nem igazán átlátható és kényelmes ilyen szempontból, de elég ritka az ilyen eseménysor.
Ez történt:
Elsütöd a Bone Splinterst, annak járulékos költsége, hogy áldozz fel egy lényt - ezt megteszed, ekkor Lili átváltozás képessége felkerül a kupacra.
Megtörtént az áldozás, tehát a Bone Splinters felkerül a kupacra.
Nem csinál senki semmit, a kupac legtetejét végrehajtjuk. - A Bone Splinters megöli a Myrt.
A Myr meghal, a képessége (halál esetén sebez) felkerül a kupacra, Lili képessége fölé.
Ha nem csinál senki semmit, akkor a Myr képességét végrehajtjuk - beledurrant Lilibe (aki ha máshonnan kapott sebzést ettől meghal).
Ha nem csinál senki semmit, akkor Lili képessége sorra kerül, de mivel Lili már nincs jelen, így nem tudja őt átfordítani - és a zombit se kapod meg, mert annak feltétele, hogy Lili átfordulva visszatérjen.
Lent volt nálam Leliana és egy (széttárt karú néni ahogy 1 haverom hívta mikor nézte amint közvetítek 😄, 2 mana, zöld elf 1/1 laphúzással), enemynél volt egy Myr.
Bone splintersel feláldoztam az 1/1-et leszedtem a myr-t gondoltam Leliana átalakul és csak utána nyomja a 2 dmg-et, de előtte sebzett így ment a temetőbe Leliana 😞.
Utoljára szerkesztette: erasmus4, 2016.01.18. 08:01:06
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kiorát már bot ellen raktam ki 😊, 4. után kilépett az ellen 😄.
Utoljára szerkesztette: erasmus4, 2016.01.16. 16:23:17
Összeraktam egy ehhez hasonló decket, csak pluszba tettem be még -2/-2 fekete aoe-t, meg pár vagy 2 földel kevesebbel futok. Ilyen kék counterre épülő deckel még nem játszottam, de AI ellen jól ment, aztán emberek ellen volt egy 5-6 meccses vereség zsinórban, de volt pár meccs amit én toltam el. Mostanra viszont igaz 20 környékére estem vissza, jól megy. Nagyon fun deck, valami planeswalkert rakj le, aztán védd meg counterekkel, volt olyan, hogy játékos ellen 3 volt lent 😊.
Van egy ilyen lénylopó lap:
Na ez jó lenne ebbe a pakliba, az esetek többségében úgy is az lenne, hogy 3 mana és fizess 4 életerőt😊
(bár mivel bármilyen színkombó tudná használni, sajnos broken lenne nagyon duelsbe😞)