3985
XJEn519AEL.png
  • Shep
    Kezdem megszokni, látok benne potenciált de nagyon sokat kell ahhoz játszani ,hogy tudj új paklikat venni, szóval ha ez majd nem változik mikor élesedik a dolog akkor nem lesz túl kezdőbarát a dolog, vagy bele kell ölni egy csomó pénzt vagy reménykedni ,hogy abból a pár pakliból pont olyanokat nyitsz majd amire szükséged van.
  • Dzsini
    Triggerhegyek :)
  • erasmus4
    Ok, értem kösz.
    Nektek hogy tetszik amúgy?
    A játékmenettel nincs különösebb bajom, de a reward az tényleg elég gyér. 4.győzelem után eddig cska commonokat kaptam 1 kivétellel, majd ha jönnek az 5. common-ok de jó lesz nézni a vault növekedését 0,1%-onként :D.
  • Dzsini
    Ez egy pici javításra szorul: "ez csak a Hippo lehetett ezek szerint, " - nem csak a hippo lehetett, beleüthette volna a főnixbe is, igaz azon már előtte is bőséges sebzés volt, de elvileg megvolt rá a lehetőség.
  • Dzsini
    Sajnos igen:

Stompot elsütöd, a cél a Raptor és a Főnix - a Raptorra felkerül a +1/+1.
    Következő lépésként a Stomp második fele aktiválódik, és belesebzik egymásba, amit kell.
    A Raptor sebződött, tehát a s a Raptor enrage triggerje felkerül a stackre - még az előtt, hogy a Stomp befejeződne.
    A Raptor 5 sebzésének kell valami célpontot adni - ez csak a Hippo lehetett ezek szerint, úgyhogy oda küldte, arra rákerül 5 sebzés. Ezzel az Enrage elvégezte dolgát.
    A Savage Stomp befejeződik, az is elvégezte dolgát mert más esemény már nem történt.
    Megkezdődik a takarítás, és a lények a sebzésüktől függően bekerülnek a temetőbe (a raptor, a hippo és a főnix) - ekkor kattan el a főnix trigger, és létrehozza az elementált.

Angolban van egy ilyen félig poénos szöveg, hogy "Damage doesn't kill creatures—state-based-actions kill creatures."

(ugyanezért oldható meg az, hogy egy lény vagy akár egy játékos átmenetileg "halott" lehet, mert amíg nem fut le az összes trigger, nem indul be a "takarítás", és ha a lefutó triggerek között van, ami gyógyít/helyrehoz dolgokat, akkor életben maradhat úgy is, hogy közben negatívban volt az élete - pl. lifelinkes lények)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.03.28. 11:50:54
  • erasmus4
    Tegnap nyomtam egy meccset és nem tudom eldönteni hogy a játékban volt a hiba vagy jól működött.

Enemynek volt főnixe meg egy 3/3 Hyppo, nekem a raptor meg egyéb, a Raptorra nyomtam Stompot a főnixet ütöttem és az volt a terv hogy a tojást lebombázom az 5 sebzéssel, de még a tojás megjelenése előtt automatikusan elnyomta a 3/3 lényére a sebzést, és csak utána summonolta a tojást ami így megmaradt.
    Ennek így kellene lennie?
    Utoljára szerkesztette: erasmus4, 2018.03.28. 11:38:33
  • Shep
    Pontosan.
  • Dzsini
    Tehát házhoz mész azért, hogy legyen miért panaszkodnod. Végül is mindenkinek kell egy hobbi.
  • Shep
    Mert még most el tudom dönteni ,hogy akarok-e majd rá időt szánni mikor már éles lesz.
  • Dzsini
    Ha nincs, akkor miért veszel részt egy bétában, aminek ez a célja?
  • Shep
    Ha van rá időd.
  • Dzsini
    A béta nem arról szól, hogy gyűjtögetsz, hanem hogy tesztelsz, segíted a programot készítőket azzal, hogy hibákat keresel, előkészíted a pályát a végleges megjelenéshez, amikortól mindenki hozzáférhet a játékhoz.
  • Shep
    Olvastam ,hogy lesz még egy swipe az open béta előtt, hát akkor így nem sok értelme van túl sok időt a játékban gyűjtögetéssel tölteni.
  • Shep
    A Vault-ost én nem is tudom micsoda, csak látom ,hogy nő a százalék.
  • erasmus4
    Úgy csinálták meg hogy az elején jöjjön a nagy reward, most csökkentették is, az eléréshez szükséges winek számát eddig 5.nél kaptad a rare-t most
    első meccs 200 g+ common card vagyjobb
    2.,3.ik winre 50-50 gold két uncommon card vagy jobb, és 4. winért jár a napi garantált rare vagy jobb. Utána már csak napi 5.-30. win-re common vagy jobb lap jár.
    Szóval napi 4 win, csak ugye a win a kérdéses wipe előtt is volt hogy 4ből meglett volt, hogy semmi nem jött össze. És ezzel is az aggro vonalat erősítik csak gorsan meglegyenek a napi winek.
    Meg heti 3 pakli 5-10-15. winért.
    Amit nem értek a vault nerf az eddig is kevés volt iszonyat sokat be kellet pakolni és ahhoz képest alig kaptál valamit, főleg mikor már a lapok nagyja megvan és a pkliból nem kapsz semmit, csak a +0,2 meg 0,3 %okat a vaulthoz, mythic 5. lap 1% vaultot jelentett.... most nem tudom mennyi remélem emeltek rajta.
    Utoljára szerkesztette: erasmus4, 2018.03.23. 10:04:05
  • Shep
    Na meg is volt a swipe. Adtak 12 paklit, minden kiegből 3-at, meg vannak előre elkészített deckek, jó pár darab. 1 meccset nyomtam 30 perc volt. Nagyon zavar, hogy folyton megáll a játék, fél napig lehet nézegetni, hogy ki mit játszott ki, várni ,hogy a másik is jóváhagyjon mindent. Értem, hogy full Magic élményt akarnak, de lehetne valami gyorsított mód, nincs kedvem a félórás meccsből 15 percig a másikra várni. Meg maga a lapkijátszás és egyebek is lassúak, ezt gondolom majd javítják idővel. Ennek ellenére azt hiszem fogok vele játszani, heti pár alkalommal. Egész jónak tűnik a jutalmazás is, nyertem egy meccset kaptam 200 aranyat meg egy lapot. Ahogy néztem 5-10-15 winenként jár plusz jutalom is, napi kvesztek is egész szépek, van 500 goldos is.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2018.03.22. 21:31:43
  • erasmus4
    A boardal kapcsolatban igazad van, béta fórumon többen is jelezték ezeket a problémákat, majd meglátjuk lesznek-e ilyen irányú változtatások. Sőt ha sok lény van lent akkor kizzomol mint a duelsben holott még bőven lenne hely.
  • Shep
    De a lapkészletet leszámítva sem tetszik. Maga a design nem jön be, megint az van ,hogy nem sikerül a rendelkezésre álló teret kihasználni és a képernyő fele üresen tátong, ja nem, mert most már vannak rajta csili-vili háterek,meg növények de helyette a lapokat még mindig nem látni egyben, csak ha ráviszed az egeret. Nem akarok megint a HS-el jönni, mert már nem játszom, eladtam az accom, de a térkihasználásukról példát lehetne venni, mert ott látszanak rendesen a lapok, a kezedben is a boardon is, jól felismerhető minden. Itt ez megint nem sikerült.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2018.03.19. 19:34:21
  • erasmus4
    Ahogy nézem neked a lapkészlettel van bajod, az Aréna technikailag mindenben fölülmúlja a Duelst, minden lap működik minden lap belekerült ami megjelent az adott setben. Az hogy az Ixalan block nem tetszik mert nincs benne mill rendben van, de azért vannak itt is finomságok. RG, RGW, GW dinók (RW Dinot mondjuk nagyon ritkán láttam) Merfolk, Vámpír, Rouge, Explore, és akkor a Controll mondjuk ebből olyan sokféle nem nagoyn volt mert drága összerakni, de mostmár azért találkozok olyna deckekkel amikkel eddig nem.
    Ez továbbra is béta ne a lapkészlet alapján ítéld meg a programot, hanem hogy mi működik, mi nem mi hiányzik, economy stb. mert a lapkészletbe nincs beleszólásuk az teszik bele amit megjelentet a Wizard.
  • Dzsini
    A mill a Dominariaban se lesz működőképes taktika.
  • Shep
    Értem én de akkor sem kell ,hogy tetsszen, de majd a swipe után meglátom, mert most ahogy elnézem mindenki ugyanazt a zöld paklit játssza ami nem túl érdekes. Mondjuk nekem az is a bajom, hogy nem tudok mill decket összerakni, mert hát ugye ... és attól tartok ez a swipe után sem fog változni.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2018.03.18. 21:30:41
  • Dzsini
    #1675 #1676 #1677 #1678 #1679 :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.03.18. 19:23:27
  • Shep
    Hát nem tudom, szerintem rosszabb ez, mint az Origins, annyi, jó van benne, hogy itt van rendes kereső ami még működik is, de minden egyéb felejtős. Inkább kalapálták volna tovább az Originst!
  • Dzsini
    Az előbb rosszul írtam és kikerestem hozzá a kódneveket, tehát
    2016 ősz: Kaladesh
    2016 tél: Aether Revolt
    2017 tavasz: Amonkhet
    2017 nyár: Hour of Devastation
    2017 ősz: Ixalan - ekkor távozott Battle for Zendikar, Oath of the Gatewatch, Shadows over Innistrad, Eldritch Moon
    2017 tél: Rivals of Ixalan
    2018 tavasz: Dominaria
    2018 nyár: Core 2019
    2018 ősz: "Spaghetti" - ekkor távozik Kaladesh, Aether Revolt, Amonkhet, Hour of Devastation.
    2018 tél: "Meatballs"
    2019 tavasz: "Milk"
    2019 nyár: "Cookies" (Core 2020)
    2019 ősz: "Archery" - ekkor távozik Ixalan, Rivals of Ixalan, Dominaria, Core 2019
    2019 tél: "Baseball"
    2020 tavasz: "Cricket"
    2020 nyár: "Diving" (Core 2021)
    2020 ősz: - ennek még nincs ismert neve (valami E-vel kezdődő sport), ekkor távozik a Spaghetti, Meatballs, Milk, Cookies.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.03.17. 08:18:11
  • erasmus4
    Igen , Eldrazi... duelsben milyen jó is volt mikor arra vártunk, hogy az ellenfél rakja ki előbb Ulamogot :D
  • erasmus4
    Akkor lehet még bekerül, bár kérdéses ki fog azokból vásárolni mikor tudja majd, hogy pár hónap és repül.
  • Dzsini
    Évente egyszer, ősszel forog a standard, 2018 őszén a Core 2019 utáni készlet megjelenésével távozik a Kaladesh és az Amonkhet blokk.

Aztán majd 2019 őszén távozik az Ixalan blokk, a Core2019, Dominaria, és ami '18 őszén jött.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.03.17. 08:06:12
  • erasmus4
    Azok nem kerülnek bele, standardal fog indulni, https://magic.wizards.com/en/content/standard-formats-magic-gathering valszeg a Kaladesh block már nem kerül bele mivel április végén jön a Dominaria, gondolom akkor lesz a köv. wipe.
    Amúgy most olvastam kaptunk egy csomó pack-ot és goldot így wipe előtt, lehet próbálgatni olyan lapokat ami eddig nem voltak meg.
  • Shep
    Igen, azt olvastam, mondjuk jobban örülnék az Eldrazi-s setnek, meg annak ami az Originsben az alap volt.
  • erasmus4
    Jövő hét csütörtökön jön wipe bekerül az Amonkhet is az Ixalan és rivals of Ixalan, mellé, eltörlik az NDA-t több info-t lehet majd róla beszerezni, meg még lesz egy csomó újdonság a patchben , remélem draft stb.
    Ha folyamatosan kikapsz ne vegye el a kedved sokan egy ideje szüneteltetik, akik tolják azoknak meg valszeg van két három top tier deckje. Meg lehetett unni a viszonyalg kicsi kártyamennyiség miatt egy idő után, meg úgyis tudta mindenki jön wipe így annyira nem erőltetik ahogy én se. Majd csütörtöktől megint.
  • Shep
    Azt tudom, lehet nem figyeltem és az volt rajta. Amúgy számomra eddig elég fura a játék, leginkább a board kihasználása, túlságosan zsúfolt az egész, az Originsé is pocsék de ez még rosszabb.
  • DasIsFuck
    Milyen lényekről volt szó?
    A Menace az a képesség amit csak egynél több lénnyel lehet blokkolni.
  • Shep
    Na nem értem, három lénnyel támad nekem van lent 3 lény, de nem engedi hogy csak egy lénnyel blokkoljak egy lényét. Ez mi?
  • Shep
    Rájöttem már mire jók.
  • Shep
    Pakli nyitásnál ha az utolsó lap amit megnézek az csak egy arany hátlap az mit jelent?
  • Shep
    Mos vettem észre, hogy már egy hónapja kaptam meghívót, na akkor én is kipróbálom végre.
  • erasmus4
    Az elején furcsa volt nekem is de már fel se tűnik. Kicsit lassan lehet gyűjtögetni, igaz győzelmekért jár lap, de eljutottam oda hogy egyre többször nem kapok már common lapot mert már megvan a 4 így a vault-om nő valami minimálisan 0,2%-vel talán.
    Napi öt win-re rámegyek 5.-ért jár a rare vagy jobb.

• dave9004
    Buzi reklámokat sgről a nem lehet leszedi mobilon?
  • dave9004
    Ez a nem 90 fokos elfordítás mennyire zavaró...
  • Shep
    Mázlista.