Magic The Gathering: Arena

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Egy történet három képben elbeszélve.
Gyönyörűen alakulnak az EMN visszautalásai, kikacsintásai 😊
Egy tudós furcsa dolgokkal kezdett kísérletezni, és meg is lett a hatása

A kísérletezés folytatódik

Eljött az ideje megosztani a tudást

(külön szép, hogy a harmadik forma az elsőt kezdi megsokszorozni, 1/1-ekből 3/2 repülőket csinál)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

erasmus4
Most hogy mondjátok valami rémlik. Valószínüleg már akkor sem csináltam újra a paklijaimat, mivel akkor szar a paklikészítője is...

Shep
A patch előtti deckekből kihagyja őket, vagy csak simán kifagy az egész program, újra kell őket építeni. Na többek között ezt sem sikerült nem tudom hány hónap alatt javítaniuk.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Dzsini
Amikor kijött a legutóbbi frissítés a régi paklikból kipusztultak a basic landek - akkoriban volt szó róla, töröld és készítsd el újra.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

erasmus4
Hogy lehettem ekkora barom, megint letöltöttem ezt a szart. Játszanék bot ellen erre sose ad földet 4 restart után látom hogy csak 35 lap van a deckemben a földeket kihagyja, mi ez már???

Dzsini
->

Shep
Hát én napok óta el sem indítottam, hatvan pár % van meg a két új kiegből, szeretnék összerakni egy vámpíros decket de ebben a deckbuilderben 2 lap kikeresése után elmegy a kedvem az egésztől és hagyom a fenébe, meg még lapok is hiányoznak hozzá. Annyira szomorú ,hogy egy ekkora potenciállal rendelkező játékot hagynak így veszni.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Dzsini
Az Archangel of Tithes javítása az volt, hogy egyszerűen törölték a játékból - talán az EMN-ig - úgyhogy én nem nagyon bíznék semmiben 😊

A sztorit lejtászom, mert az érdekel (jó ötletes bunyókat raknak be - az OGW utolsó meccse a két titán ellen pl.), de azon kívül igazából 1 kattintást se, az AI "végtelen változatossága" kb. 5 stílust jelent, multizni nincs ingerem, a gyűjteményt kifarmolni meg minek? Elsőre jó móka volt, de azzal el is teltem.

erasmus4
Azzal hogy évente 4zser jön nagyobb update nincs baj , a gond ott kezdődik hogy javító patchek sincsenek... Kíváncsi vagyok milyen orbiális bugok és "feature"-ök jönnek majd az Eldritch moon-al. Ha rendben lesz még talán vissza is térnék csak félek hogy játékosok nincsenek már.
Utoljára szerkesztette: erasmus4, 2016.06.27. 13:51:02

Mahamoti
Itt írnak a tervekről:
Plans for Eldritch Moon

The priority and phase-changing issue will be addressed within the Eldritch Moon release this summer.
We will release updates four times per year to ensure quality and timing goals are met moving forward.

Minden lap megvan és van 8045 gold-om, jöhetne már az Eldritch Moon...
DasIsFuck
Én mostanában eléggé kiestem a magic világából, pár hónapja nem igazán vagyok aktív, de én nem adom fel, ha kedvem támad magicezni akkor jó ez is, ingyen van, nyilván ha lenne rá anyagi keretem akkor inkább draftolgatnék magic online-on, de arra nincs max nagyon ritkán, így kiesek belőle.

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

Shep
Nyomja még valaki a játékot? Én kezdek beleunni, hogy le vagyunk szarva a fejlesztők részéről. Olyan jó lenne ha a bugokat javítanák, ha nem lenne ez a gyorsítás, ha normális, átlátható, és könnyen kezelhető lenne a pakliépítő rész, de semmi, kiadták hónapokkal ezelőtt a kieget azóta annyi történt, hogy volt egy hétvége amikor dupla aranyat lehetett gyűjteni a győzelmekért. Nem látni ,hogy egyáltalán az akarat meglenne a részükről. Ez így olyan mint a 90%-ban megépült ház amit utána ott hagynak lerohadni.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.06.24. 16:52:47

Dzsini
Na, lehet tippelni ezt hogy sikerül leprogramozni 😊

DasIsFuck
Én is így csinálom csak nekem még a bfz-ből is a mindössze 18% van meg😄

Én a graveyard paklikkal szimpatizálok mostanában, soi-val jóval szimpibbek lettek végre+a self-mill-től sem irtózom már.

OGW-ből mondjuk kinyitottam chandrát pár napja.
Ma csináltam is egy decket amibe belepróbáltam az összes pw-met sűríteni, 3-at sikerült.
Nevetséges deck lett tutelaggel és kismillió value draw spellel,investigattel meg még nevetségesebb manabázissal, de gép ellen jókat szórakoztam+megcsináltam a küldetéseket is vele.(én mindig azt szoktam, hogy egy-egy misszióra mindig építek valami egyedibb decket a jelenlegi deckjeimtől)

Shep
Nem igazán tudtam még kipróbálni őket, mert mindegyikből hiányoznak kulcs lapok, de a transformra épülők nem tetszenek, viszont a vámpíros jó ezzel a sok +1/+1-el meg gyógyulós sebzős, dologgal, de ide is kellenek még lapok, persze nem ezeket nyitom, igaz én úgy csinálom ,hogy 1-1-et nyitok mindig így most 35-36% körül van mindkettő, tehát még sok van hátra.

DasIsFuck
Na igen, a pakli építő is egy negatív pontja a programnak😄
Ez is kicsit visszás, mert ha ezt programot kezdőbbekre építenék akkor ahhoz nem ártana egy praktikusabb pakli építő.
A kereső mellett nekem a formája sem tetszik, ezt sem nevezném túl praktikusnak, hogy 5 laponként kell hajtogatni.
Sokkal nehezebb így átlátni, hogy mit hogy akarsz.

Az időgyorsítás totálisan felesleges szerintem is, engem ezzel a mana tapping rendszerrel tud a játék a világból is kikergetni.
Iszonyatosan bénán működik.

Egyébként akkor nem szabadna elnyomnia a körödet, ha a main phase-be még van kijátszható nem instant spelled.

Melyek a kedvenc archetípusaid amiket az ogw és a soi hozott be?

Shep
Én játszok vele de ezen a gyorsításon még mindig nem tudtam túltenni magam. Ma is úgy jártam ,hogy ő elnyomta én még gyorsan ki tudtam játszani a 2 lapot húzó kék varázslatot amivel jött egy jace de azt kijátszani már ugye nem tudtam az elnyomásos idiótaság miatt. Engem egyébként a tök használhatatlan deck builder zavar, miért nem tudnak berakni egy keresőt, mint a HS-ben is van? Egyszerűen nincs semmi kedvem paklit építeni, mert így ,hogy nem tudok szűrni pl. képességre, fajra, akármire egy időrabló folyamat az egész, inkább felmegyek a tappedoutra és keresek valami jónak tűnő paklit amit összeraknék, aztán rájövök ,hogy a fele lap nincsen meg és játszom tovább azokkal a paklikkal amik megvannak 😄 Ja, és rohadtul zavaró az is, hogy a fejlesztők totálisan leszarják a játékosokat.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.05.14. 13:53:57

DasIsFuck
😄
Fel is fedeztem magamnak, hogy az originses jace -3-as képességét valamilyen érthetetlen oknál fogva sikerült elbaxniuk.

erasmus4
Én feladtam, az hogy kiadnak egy kieget, tele van hibával és majd csak 2-3 hónap múlva javítják amikor majd jön a következő kieg, ami megint tele csomó hibával amiket majd megint 2-3 hónap múlva javítanak 😄.
Soha többet Stainless termék.

DasIsFuck
Nos nem tudom ti hogy vagytok vele(ha még nem adtátok fel teljesen a játékot😄), de szerintem igen fun paklikat lehet összerakosgatni és ha máshol nem a gép ellen azért lehet is használni.
Én csak ai ellen játszogatok, főleg csak a questek és farm miatt.

Rengeteg érdekes szinergia van most jelen, felsorolni is nehéz lenne😄

DasIsFuck
Én most játszottam megint párat a játékkal és egy fekete self-mill paklival már megint megy a gép ellen is.

Szerintem kicsit visszább vették ezeket stabil tempó ai paklikat kicsit.

Shep
Ja amúgy azt néztem, hogy gép ellen nem érdemes már játszani, élvezhetetlen minden meccs. Eddig csak olyan paklikkal jött a kieg óta, amiben semmi más nincsen csak 1-4 manás lények és azokat szarja kifele, ez így nem szórakozás, ha erre vágyok akkor HS-ezek.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.04.19. 19:16:07

Shep
Na nagyszerű Disciple of Ring-nél nem működik a tap, hiába nyomom el nem forgatja be a lényt.

Shep
Hát szarrá aláz a gép is, a játékosok is, a gyorsítás is gáz, hát lehet ez a buli is véget ért.

DasIsFuck
Nekem nem tetszik az az irány ami felé az ai paklikat építették.
Mondjuk vannak érdekesebbek, de rengeteg a vanília transform lappal vannak telepakolva.
Ami lehet, hogy egy draft vagy sealed környezetbe nem lesz ennyire unalmas és farsúlyos, de itt duelsbe nagyon nem tetszik.

Illetve talán az is a bajom, hogy most érzem azt, hogy az originses készlet önmagában túlontúl gyenge már egy ilyen ai pakli ellen😞

erasmus4
Egyetértek, mióta patch kijött jó ha 3 naponta benézek megcsinálom gyorsan ai ellen a napikat aztán lépek is.
De ez mindent elmond hogy egy ilyen bugot/feature-t ami egy csomó lapot játszhatatlanná tesz még mindig nem javították ki.....
Minidg sikerül, alulmúlniuk magukat 😊.

Shep
Hát gratulálok, teljesen tönkre vágták ezt a játékot, ezzel a gyorsítósdival. Támadás megvan hiába nyomom a stoppot és játszanám ki az azonnal sebzőt, a gép már az ő körében aktiválja és így semmit nem értem vele. 1 patch-el szétbarmolták az egészet.

Shep
Hát gratulálok a rozsdamentes bandának, jól beaggrosították a gépet, így már nem lehet ellene értelmes meccseket játszani. Nem elég, hogy a HS full aggro most ezt a játékot is meg kellett ölni!

Shep
Teljesen jól átlátható az asztal, szomorú, hogy nincs már több hely rajta, hogy kicsit szellősebb legyen.

Shep
50 perces 2vs2 meccs, majdnem elfogyott az egyik tag paklija 😊

DasIsFuck
Ai paklik jobbak lette, cserébe baromi unalmas lett ellenük játszani.

Soi nekem így első ránézésre csalódás, ez a vanília transform rettenetesen unalmas,skulk se sokkal izgalmasabb.

Shep
Fene ezekbe a hülyékbe, volt 4 manám, kezemben a tárgyas kék laphúzó, meg egy 1 manás kék drón, természetesen már nem tudtam a lényt is lejátszani, mert elnyomja magától a körömet, a laphúzót is épp ,hogy csak sikerült. Nagyszerű húzás volt, csak gratulálni tudok nekik!

DasIsFuck
Wizardék legendásan szarok a digitálispiacon.
Számomra mindig is rejtély volt, hogy nem tudták a magic multiverzumot egy fasza kis rpg vagy körökre osztott stratégia vagy akár egy jobb akció-rpg-be átültetni.
(Mondjuk ez igaz a D&D-re is, valahogy abból se sikerült újabban normális produktumot kiadni, ugye ott a d&d online, még jönnek hozzá tartalmak, de az is ősrégi, neverwinter mmo meg egy utolsó p2w játék lett.)

Egy Bethesda vagy egy Blizzard már rég csinált volna egy top AAA címet mind a két univerzumból a wotc meg csak ül a fenekén a digitális világban.
Valószínűbb egyébként, hogy a Hasbro az igazi probléma e tekintetben.

Shep
Tudom, ezért is érthetetlen számomra az egész. Nem értem a Wizards miért nem cseréli le őket egy normális csapatra, vagy ha már valami elválaszthatatlan kötelék van közöttük, akkor miért nem vesznek fel pár normális embert a csapatba?

erasmus4
Nem tudom miért csodálkozol, ilyen inkompetens fejlesztőbrigádot ritkán lát az ember. Egyébként ha megnézed a régebbi duels of planeswalker játékokat ugyan így nézett ki minden csak más skinnel, évről évre újrafelhasználták ugyan azt változtatás nélkül. A porték a 2015-ben is ugyan ezek voltak, úgy skin, meg új kártyák, meg kivett játékmódok, minden kiadásnál 😄. Ennyit a Stainlessről....

Shep
Na ma is megvolt a 2vs2-es győzelem ráadásul a vámpíros paklival voltam 😊 Na de ezt sem értem, ott van a rohadt nagy üres tér két oldalt, de nem, ezek ugyanazt a kis játékteret használják a 2vs2-ben is, hadd keljen kis légypiszkokat nézegetni a képernyő közepén. Lazán fel lehetne tolni a 4 portrét a 4 sarokba, a paklikkal egyetemben és egyből dupla annyi hely lenne, valamint ugyanezt meg lehet csinálni 1-1-nél is. Felfoghatatlan számomra miért jó az, hogy a tér 30%-a kihasználatlanul tátong közben meg pár pixelnyi kártyákat kell bogarászni.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.04.09. 23:23:59

Dzsini
Sokaknál resetelt, de nem jár rá pénz, hiába csinálod meg újra. A 100 aranyas küldetésért pedig más is panaszkodott, hogy csak 60-at kapott.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.09. 18:58:45

DasIsFuck
Az hogy van, hogy megcsinálok 2 100 goldos questet, nyerek kétszer hard ai ellen és alapból 10 goldról indulok és a végén 180 goldot kapok...

más, nálam az összes tutorial feladat resetelődött az alapoktól kezdve a mechanikákig.

DasIsFuck
A rideg valóság az, ohgy akármennyire is gyűlölik a magic online rendszere a lehető legjobb az online magic-re.
A bonyolultabb mechanikákt is egész egyszerűen és kezelhetően lehet beleimplementálni és nehezebb misclickelni.
Itt nem egyszer előfordult az, hogy rossz lapot játszottam ki emiatt vagy ahgoy most is írod nincs időd már kijátszani valamit, ha nem állítod meg.
Ez még ez előtt is nem egyszer előfordult velem.
Akkor ez a körülményes mana tapping, nem értem miért lenne bonyolult manuálisan elforgatni a landeket a játékosoknak, ha konzolon nem is, de pc-n mennyivel egyszerűbb és átláthatóbb ha rákattitasz a manára amit el akarsz forgatni ahelyett, hogy ctr-el kelljen a megfelelő kombinációk között váltogatnod.
Egy ilyen felületre nem véletlenül nem lehet a kicsivel bonyolultabb mechanikát belerakni, mert átláthatatlan szar lesz az egész.
A floating manákat is oda dobja a landjeid közé, másra nem jó csak, hogy átláthatatlanabb legyen a board.
Magic onlinon ez megint sokkal egyszerűbben van megoldva ennél szvsz.

Shep
Így egy huszáros vágással elejét vették annak ,hogy ezt majd valamikor javítsák .)

Dzsini
Vagy mondjuk az OGW egyik küldetésben van egy lény, amit ha kézből játszol ki, kapsz 3 vörös manát - ha ezt az első fő fázisodban játszod ki, és csak instantok vannak a kezedben (mondjuk villám, ilyesmi), akkor az a 3 vörös mana el is vész, mert azonnal továbblép a harc fázisra, még megállítani se lehet.
Ez konkrét hiba, ismert is (be van írva az ismert hibákba), és kiadják úgy, hogy ezt a változtatást direkt csinálták.

erasmus4
De így nagyon nem jó, volt hogy átforgattam Chandrát és nemvolt időm aktiválni a képességét....

DasIsFuck
Mondjuk az engem idegesített, hogy mindig nekem kellett continuznom, mikor csak olyan instantjaim voltak amiket tisztán a saját körömben nyilvánvalóan nem fogok kijátszani.

Shep
Igen, pont tegnap olvastam steamen. Nem tudok mit mondani.

Dzsini
Tudod mi a legszebb abban, hogy nem tudsz instantokat játszani? Hogy szándékosan változtatták ilyenre, mert ez szerintük így gyorsítja a játékot.

Shep
Hát elkezdtem de mikor megláttam milyen hosszú abbahagytam 😊 Na de ez a magától elnyomja nem tudom aktiválni a lapot dolog is idegesítő, folyton stoppolni kell, amit persze rendre elfelejtek 😊 Kijavítottak 15 hibát lett helyette 30 új .)
Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.04.08. 16:48:49

Dzsini
Nem olvastad a buglistát? Még ennél is... 😉

Shep
Na mindegy így nyertem kettőt játékosok ellen 😊 2vs2-ben viszont sajna továbbra sem lehet kvesztelni de a 30 gold azért nem rossz a győzelemért.

Shep
Na a gép ellen nem lehet játszani csak ha előtte törlöd a meglévő deckjeidet és újragyártod őket. Tényleg ennyire amatőrök ezek is?

Dzsini
Lehet, hogy van, én ezt se használom 😊