3985
XJEn519AEL.png
  • DasIsFuck
    Az előre összeállított paklik ebben a formában teljesen selejtek.Tényleg kellene egy olyan mód, ahol csak ezek játszhatnának egymás ellen, mert így értelmetlen. Igazából csak a Dimir control volt az amivel valamennyi sikerem is volt az összes többi még a legjankebb deckek ellen is kiszopódik.
    Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2018.07.16. 14:56:49
  • Shep
    Arról egyébként van adat, hogy mennyien nyomják a játékot?
  • Shep
    Lehetséges, nagyon még nem szórakoztam vele tegnap óta.
  • erasmus4
    https://mtgarena.community.gl/forums/threads/30962 itt van hogy hogy váltják egymást a draftok rotálják egymást hetente monjuk Dominaria majd augusztusban lesz megint, és ami zavaró valóban hogy normális dual landek csak ott vannak
  • DasIsFuck
    Ay a baj a legtöbb pre-constructed deck sajna még a "junk" deckek ellen is hurka, egyedül az UB control ami szerintem korrekt.

Én azzal játszok ha a napi winjeimet akarom megcsinálni. A playset Torrential,Dissallow,Glimmer és Push elég sokat javít az alapon, meg ugye kapsz egy csomó win con lapot abba a színbe.

Engem az zavar, hogy elvették a Dominaria draftot és majd az M19 jön helyette. Dominaria szerintem relevánsabb set lesz játszható lapok szempontjából standardba, jelenleg még az Ixalannak is jobban örülnék ilyen tekintetben.
  • erasmus4
    Pont most hozták be, ott vannak az alap paklik, free play módban eddig úgy vettem észre ha junk decekel mész akkor olyannak találkozol, szerintem ezt eltalálták eddig.
  • Shep
    Nem tudom, de szerintem simán elférne a játékban egy olyan mód ahol az olyan Hurka Gyurkák játszanak, mint én. Akik csak alap paklikra rányomnak és mennek egy meccset, nem érnek rá órákat tölteni paklikészítéssel csak akarnak nyomni egy kört.
  • Shep
    Na, ezt jó tudni. Kösz.
  • Dzsini
    Nyáron ez van :) De csak október 5-ig, akkor visszaesik ötre a rotációval.

Távozik: Kaladesh, Aether Revolt, Amonkhet, Hour of Devastation
    Marad: Ixalan, Rivals of Ixalan, Dominaria, Core 2019
    Jön: Guilds of Ravnica
  • Shep
    Na most már aztán tényleg kemény a dolog 8 szettből lehet válogatni :)
  • DasIsFuck
    Event lista és néhány érdekesség
  • DasIsFuck
    Egyébként az árak teljesen jók, ha valós pénzbe nézzük a draftok árait. Egyedül a jutalom az ami lehetne jobb.
  • erasmus4
    Igen elég vacak hogy draftért gem-et kapsz aztán semmiből nincs elég hogy menj mégegyet
  • DasIsFuck
    Lementem az első aréna draftom, 5 win, tehát pontosan eggyel kevesebb, mint amennyi kellett volna egy újhoz.
    BW lovag/flying deck, egy darab mythickel, semmi extra.

Kár, hogy boostert nem használhatsz draftra:S
    Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2018.07.08. 13:40:32
  • erasmus4
    Bo3-ban maradhatna, de bo1-ben sztem is felesleges a meccsek 0,05 %-ban ha lenne értelme, ott úgyse tudsz semmit róla mi ellen mész a saját kezed dönt.
  • Dzsini
    #1789 utolsó mondatát ezzel milyen módon tudod biztosítani?
  • DasIsFuck
    Digitális formában erre eleve nem is lenne szükség, simán mehetne egyszerre a két mulligan, mivel itt a két játékos elől el lehet rejteni az ellenfél döntését.

• Shep
    Nem azt mondom ,hogy csaljon csak lehetne némi gyorsítás opcionálisan és akik elfogadják azoknak nem rabolná ezzel az idejét és ők nyilván egymás ellen játszanának, lehet nem is lenne szükség a kivárósdira :)
  • Dzsini
    Ettől még meg kell várnod a másik játékos választását, nem dönthettek egyszerre.

Ebben egy teljes szabálykövető MTG engine van, ami nyomkod helyetted továbblépést ha kéred - de nem fog csalni.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.07.06. 14:29:12
  • Shep
    Hát szerintem kezdő szinten ezzel senki nem foglalkozik. Elhiszem ,hogy a prok ilyesmire is figyelnek de azok nem bronz tier 4-en játszanak, már ha játsszák ezt egyáltalán profik. Én úgy tippelem ,hogy elenyésző lehet a számuk, ők inkább az online-t nyomják, meg a versenyeken.
  • Dzsini
    Ha te kezdesz, te kapsz először lapokat, és rád vár a másik játékos, hogy visszadobod-e. Utána rá vársz, hogy ő visszadobja-e. Ha bármelyikőtök igen, akkor arra a játékosra megint vár a másik, hogy van-e újabb mulligan.
    Szépen ki kell várni a prioritásokat, mert a másik játékos választásától is függhet, hogy megtartasz-e egy gyengébb leosztást.
  • Shep
    Azt nem értem, hogy miért van még mindig az, hogy a játék elején hosszú másodperceket kell várni mire megkapom a lapokat, ha lecserélem az is marha lassan történik. Az időhúzás ellen is lehetne tenni valamit, marhára zavaró mikor egyesek minden egyes fázist végigvárnak, vagy csak elfelejtenek kattintani nem tudom de ez így nem az igazi.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2018.07.06. 14:22:11
  • erasmus4
    Eredetileg nem volt scroll a lapokon, az előző patchben tették be. Mindenki utálja, írták hogy kiveszik vagy opcionálissá teszik a köv patchben ami jövő héten jön, elvileg a deck editort is újradolgozzák, de azt nem tudom már most megkapjuk vagy később. Talán 11-én lesz egy post hogy mi is lesz a patchben pontosan.
    Modernől ahogy olvasgattam nincs kizárva, de nem prioritás jelen pillanatban.
  • DasIsFuck
    A deck editor fül még rettenetesen primitív, arról nem is beszélve, hogy nem értem, miért nem lehetett a lapok szövegeit úgy oda rakni, hogy ne kelljen scrollozni.
    A keresési funkciók is nagyon hiányosak.

Viszont ahogy játszottam most vele, azon gondolkodtam, hogy egyre kevésbé tartom védhető álláspontnak azt, hogy nem hozzák be a modern formátumot. Értem én, hogy egybe ez lehetetlen lenne, de draft eventek formájában szerintem ötletes lenne a régebbi seteket behozni, amivel az aréna kreálna magának egy olyan formátumot, ahol a standardból kiment setekkel is lehetne még játszani.
  • DasIsFuck
    Valószínűleg csak draftokra fogmo gyűjteni a goldot egy darabig:)

• Shep
    Hát ez elég csúnya lap.
  • erasmus4
    gz. 14-én jön az új set a magic-be. Az tudom tanácsolni hogy, ne lődd el egyből a wildcardjaidat, bár ha RDW a cél akkor talán (az új setben 1 lapot kap ami mondjuk egy gustustalan finisher
    )
    Mások viszont erősödnek szóval talán nem lesz közel 40%-ben rdw, rb ellenfél. Mondjuk akkor meg maradnak az uw controllok az meg tán még rosszabb :D.
  • DasIsFuck
    Wooo, végre kaptam kódot:)
  • erasmus4
    Láttam ezt a decket GW Midrange kedvet kaptam ehhez, így lecraftoltam, csak 3 tapland hiányzik. Mentem tegnap előtt quick eventet, 7-2 lett csupa meta decket vertem UW controlt kettőt, RDW-t 2-t, UB-t, snake-t, meg a végén egy UW God Pharao gift-eset na az kemény volt a végén Shalai 10/11, Lyra 10/10-es volt lifelinkel tartottam magam és lassan felőrőltem.
    Aztán tegnap az előző napon felbuzdulva 0-3, majd 0-2 után kaptam 3 bronz ellenfelet, common lapokat is játszottak.. így 3-2 lett végül. Sierült felidegelni magam és átállni a sötét oldalra lecraftoltam az RDW-t 3 rare hiányzott de pótoltam a charge-os minotaurussal. Mentem egy 6-2-t de basszus egy cosmószor én védekeztem, még a merfolk is legyorsult :D, igaz vertem a végén, valamit nagyon nem jól csinálok vele.
    Utoljára szerkesztette: erasmus4, 2018.06.29. 09:23:38
  • DasIsFuck
    Wow ahogy nézem elég erős lapokat hoznak be vele standardba.
    Már csak az kellene, hogy ez a rohadt aréna játszható legyen
  • Dzsini
    #1706 Nemsokára (július 13) jön a Core2019 ami azért fog egy kicsit kavarni, és most már tudjuk, hogy Guilds of Ravnica a neve az őszi (október 5) szettnek.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.06.18. 11:49:24
  • erasmus4
    Hogy viselitek az 50% RDW metát?
    Már vagy másfél hete nem is játszom, tegnap beléptem 3 meccs 3 rdw, léptem kifele, nagyon unalmas mindig ugyanaz ellen menni.
    Mikor rotál ki ez a Kaladesh?
  • erasmus4
    Meg most patch után érdemes várni, hogy hogyan alakulnak a dolgok, azért bo1 és bo3 között is vana különbség nem biztos hogy mind2ben ugyan úgy marad minden. Meg a singletonra leszek még kíváncsi.
  • erasmus4
    A nagy probléma hogy minden deck nagyon rare igényes. Így van egy csomó majdnem tier deckem amiből hiányzik ezaz. Meg most egy monoblack torment of hellfire +mindenféle jóság deckel szórakozom, elég jó minden ellen ha kijön a lépés.
  • Shep
    Nekem is, de az sem olyan egyszerű azért :)
  • erasmus4
    nekem bőven elég ha a használható lapok nagy része megvan :),
  • Shep
    Na megjött a patch, most már aztán időmilliomos legyen aki ezt f2p akarja nyomni úgy, hogy teljes gyűjteményt szeretne. Annyiból most szerencsém volt, hogy a 6 pakkból amit kaptunk 2-ben mítikus volt.
  • Dzsini
    A profik is beszélnek róla, hogy egy mennyivel összetettebb - közel nem olyan egyszerű, mint az előzők. Hol ilyen, hol olyan, ez most nehéz, emiatt izgalmasabb is.
  • erasmus4
    Elhiszem, amúgy a Hours of devastation meg Ixalan draft az elég jól ment ott átlagba megvolt a 4 win, de ez a Dominaria kifog rajtam annyira nem érzem mit kellene pickelni, igaz winconjaim is alig voltak, amikor volt Benáliám meg egy jópár knight ott volt is 6 win, de ma midnenki valami piros wizard aggroval volt amire nem volt válaszom
  • Shep
    Legyen úgy de jelenleg lazán összerak top tier játékosokkal.