3985
XJEn519AEL.png
  • erasmus4
    Két ismerősömnek adtam kulcsot, mindkettő totál kezdő, de jól elvannak van hogy nyernek van hogy veszítenek, de nincs olyan hogy folyamatosan a földbe döngölnék őket, lassan már elérik az ezüstöt.
  • DasIsFuck
    Én is ott játszok, de annyira eddig nem éreztem ezt. Rendre silver vagy bronzos ellenfelek jönnek, néha azt becsúszik goldos is, de igazából nem zavar. Van, hogy a bronzos, silveres is simán lever, mert erős deckel nyomja az illető.(bár a legtöbbször a saját deckem győz le a szar húzásokkal:D)

Egyébként egy érdekes dolog jutott az eszembe, hogy ha a rare dual landeket is ingyen elérhetővé tennék, az mennyivel meggyorsítaná azt a folyamatot, hogy az emberek fullos tier deckekkel nyomuljanak:D
  • Shep
    Hát én a free play módban játszom, és pár napja folyamtosan a szívás megy, gyakorlatilag a múlt heti patch óta van ez, azelőtt tök jól eljátszogattam a többi bronz játékossal.
  • DasIsFuck
    Azt olvastam redditen, hogy másoknak is feltűnt az, hogy nem működik éppen a legjobban a matchmaker.
    Elvileg, ha Free Play ladderen játszol akkor nem csak a rankot, de a lapok alapján is rangsorol, attól függ hogy mennyien gyártják le wild card-ból az adott kártyát. Ez elméletileg azt lenne hivatott meggátolni, hogy ha gyengébb vagy egy funnabb jank buildel játszol akkor ne tier 1 meta deckekkel kerülj össze.

Szerintem egyébként a bo1-es ladder az simán hívható casual módnak. Nem hiszem, hogy fog egy direktbe casual játékmód bekerülni, 3 különböző ladder Q-nek szvsz nem sok értelme van.
  • Shep
    Na ahogy nézem nem csak én látom úgy, hogy a ranked a totál megfejthetetlen szintjeivel és a borzasztó matchmakinggel jelen állapotában csak elrettenti a kezdő játékosokat a tapasztaltabbaknak meg nem jelent túl nagy szórakozást a Béna Bélák földbe döngölése.
  • Shep
    Na de jó most meg csak fehér aggro szarok ellen sorsol össze, ráadásul továbbra is több szinttel magasabban lévők. Ez így ebben a formában hulladék. Nagyon kellene egy normális kazuár mód, mert így egyre inkább elveszik a kedvem az egésztől. Bár duelsezni még mindig tudok, ráadásul ott meg is van minden lap :)
  • DasIsFuck
    Én annyira nem érzem ezt.
    A bétába azért relatíve könnyen össze lehet rakni egy fullos decket.
  • Shep
    Hihetetlen ,hogy ennyire nincs senki az én szintemen, csak ilyen "pro-k" ellen sorsol össze, fullos deckkel, ráadásul 10-ből 7 a piros zöld kontrol paklit nyomja. Ez így nagyon elveszi az ember kedvét.
  • DasIsFuck
    Azt hiszem véletlenül ráakadtam erre a videóra twitchen:D
  • Shep
    Hát nem tudom mi a szar van ,de bronz tier 1-ként zsinórban 6x rakott össze ilyen sosem látott szinten lévő egyénekkel, hatodik után meguntam és kiléptem a fenébe. Ez így nem mókás.
  • Shep
    Úgy látom mindenki ezt a GR dragon decket nyomja
  • Shep
    Majd szerdán kárpótolnak 5000 gold-al meg 3 booster-el.
  • DasIsFuck
    De itt még nem is arról van szó, hogy különösen szarul pickeltem volna, egyszerűen nem volt mit pickelni. A GW lapok voltak a legjobbak amit tudtam az adott pickbe. Ott van a 3 mana 4/3-as Boar amit csak egy lappal lehet blokkolni vagy a vigilance lovag ami csinál egy 2/2-es tokent.. Rare-ből csak és kizárólag használhatatlan szarok voltak, az első drafton pickeltem az equipmentet ami 2/2-es tokeneket csinál, fel se húztam soha.

A csaló tetű rendszert nem gondoltam komolyan, csak annyira felidegesített, hogy minden meccsen mana problémám volt.
  • Dzsini
    A draft nem egyszerű sport - nem véletlen hogy a legmagasabb szinten is komolyan veszik, és rengeteget gyakorolják.
    Millió oldal elemzi, hogy mit merre érdemes és ajánlott egy-egy setben. A GW Auras az egyik legnehezebb.
  • erasmus4
    "ez a szar, csaló tetű rendszer működik ezzel 2 rakás szar settel."
    Ez nem tiszta, mire érted.

Tehát mindig GW-t pickeltél, miért nem mentél másra, bár énis mentem még anno kettőt ott is UW-t sikerült pickelnem kétszer is?
  • DasIsFuck
    A draftot addig bottal sem fogom piszkállni ameddig ez a szar, csaló tetű rendszer működik ezzel 2 rakás szar settel.
    Undorító az egész úgy ahogy van!

4 vagy 5 draftot mentem kb, nem túlzok, minden egyes körben a GW rakás szar kombóba sikerült kerülni. Egyszer toltam GB-be, amibe ez a két lap volt a "win condition"....

Ja, azt el is felejtettem, hogy minden egyes meccsen, de ténylen MINDEN egyes meccsen, hol csak a zöld, hol csak a fehér manát kaptam kézbe.

Azt még tegyük hozzá a teljesség kedvéért, hogy a kliens minden egyes másodperceben meg akart dögleni a kártyák súlya alatt, hatalmas élmény volt ez az event!
    Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2018.07.21. 04:30:17
  • DasIsFuck
    Sikeres volt az akció, a szerverek nagyjából instant megbrékeltek...:D
    Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2018.07.20. 21:23:33
  • DasIsFuck
    A Fleet Swallover + Rise from the Grave/Lili kombinációt látom a legideálisabbnak, vagy egy nyíl egyenes UB/Mono Blue control megtámogatva Fraying Sanityvel, de Azorias is lehet.
  • Malachit
    Szerintem az account aktivációval lesz gond. Szimplán eltűnt valahova az e-mail, ami az aktivációs kódot tartalmazta, vagy meg se jött lehet :/ Gondolom aktiválom az accom, majd utána lehet a béta kulcsot beadni a programnak. Kösz, van 1 kulcsom, de így szerintem el se jutok addig, hogy felhasználhassam :/ Erősen supprort szaga van az egésznek,vagy hagyom lejárni az aktivációs időszakot, esetleg csinálok még 1 accot :(
  • DasIsFuck
    Esetleg a kóddal lehet probléma?
    Ha igen, tudok adni mert van még három talonba.
  • erasmus4
    Ahogy megkaptam a monocolor deckeket egyből töröltem is őket :), de ahogy néztem, egy tűrhető monogreen stompyt össze lehet rakni 1-2 olcsó manadork pár nagy trample, és kezdő deckek ellen jó az.
  • erasmus4
    Azt hiszem telepítés után kell megani, mintha ezt mondta volna akinek adtam kulcsot.

A tutorial nem az igazi volt vele problémája :D, ts-en beszéltünk mondom nem igaz mit nem lehet azon a faékegyszerű tutrialon érteni, aztán mondtam neki streamelje, én meg segítek, ment pár meccset is a delay alatt ami misplay-t elkövetett az gyönyörű volt :), nem győztem neki mondani ne csinálj semmit amíg el nem olvasod a kártyát hogy mi mit cisnált és én is nem látom a szituációt :P.
    Utoljára szerkesztette: erasmus4, 2018.07.20. 10:07:47
  • Malachit
    Üdv. mindenkinek! Lehet bénaság, de a béta kulcsot hol és hogyan kell aktiválni?
    Odáig jutottam, hogy ha loginolok a programmal, akkor kiírja, hogy az accom nincs aktiválva. Rákattintok a linkre, beírom a felhasználó nevet de mi a kód? E-mailt nem találtam hozzá. Ide meg hiába írom a kulcsot nem jó, vagy azt később fogja kérni?
  • erasmus4
    Igen úgy értettem hogy m19 óta találkoztam millel, előtte egyel sem mióta bétázok, csak könnyű volt verni őket, azért mert még nem voltak kész deckek vagy csak ennyire működik, nem tudom de szerintem csak szimplán gyengék a lapok hozzá.
  • DasIsFuck
    Tudod aktiválni, mert amikor lejön és nincs 2 energi countered, akkor stackre kerül a trigger, ami ad egy energia countert.

Van most pár erősnek mondható mill effekt standardba úgy rémlik. Fun-ra nyugodtan összerakhatsz valamit, viszont metába kétlem, hogy lenne mill.
  • Shep
    Az nem baj, csak érdekelne ,hogy van-e valami új verzió belőle?
  • erasmus4
    Játszottam vagy 3szor mill ellen mindig simán vertem eddig.
  • Shep
    Úgy rémlik nem tudod aktiválni mielőtt visszakerülne. Összeraktam egyébként a decket, a hiányzó lapok egy részét "legyártottam", a maradékot meg kipótoltam azzal ami volt. Azt kell mondanom ,hogy egész jól működött, de a lényeg, hogy nagyon szórakoztató pakli.

Jó mill deck van most?
  • DasIsFuck
    Hát éreztem némi saltot néhány ellenfelemnél, eléggé úgy tűnt direkt hagyják az órát futni ameddig csak tudták amikor már vesztésre álltak, úgy, hogy mono red aggróztak nem tudtam velük együtt érezni egy minimálisan sem...:D
  • DasIsFuck
    Az Aproach egy borzalmas lap. Én nem is értem, hogy kerülhetett az úgy be abban a formában.
    Az egy olyan alternatív win condiiton ahol az excitement factor a béka segge alatt van és annyiból áll a kivitele, hogy kasztold el kétszer.
    Majdnem minden setbe jön egy hasonló, a különbség csak annyi, hogy azok mind megkövetelik, hogy a teljes decket az adott lap köré csavard és még akkor is ilyen 50%-os poén az egész.

Controll ellen legalább olyan szar játszani, mint a full aggrók ellen szerintem:D
  • erasmus4
    Bocs rosszul fogalmaztam, nem controll ellen hanem counter deck ellen, annál nincs rosszabb érzés amikor boardot sem ér a lényed vagy enchantmented.
  • erasmus4
    Azon az 1 manás elefánton nem tudok kiigazodni, ha a Kiran lent van kijátszom az elefántot tudom aktiválni a Kirant mielőtt még visszakerül a lény a kezembe?

Péntekre készüljetek ingyenes quick contructed lesz, meg féláras quick draft, igaz este 9től, de jó alkalom a collection bővítésre ha ráérsz.
    Utoljára szerkesztette: erasmus4, 2018.07.19. 09:20:06
  • erasmus4
    Tegnap előtt mentem először BO3 draftot, UW-t draftoltam, az angyal megnyert nekem önmaga egy csomó meccset, igaz tele voltam high pick commonokkal is

4-2-t mentem de meglett volna jó eséllyel az 5-1, csak az utolsó ellenfelem ellen mindkét meccsen landfloodom volt, 3 körtől 6 föld 1. meccsen, 2. meccsen meg 4. től vagy 5 jött egymás után.

Ezen felbátorodva mentem tegnap még1et megint UW lett. Ez se tűnt rossz decknek, első körben value picket nyomtam, bomb nem nagyon volt, 2. körben jött Ajani meg az enchantmentje volt vagy 5 soft leszedésm ( aurák ), csak elrontottam mert néztem közben volt elég 2 dropom ami ugye Ajaninak jön jól, csak hát nem sok lény volt közte..., 0-2 lett, igaz én voltam a hülye, az 2. ellenfél ellen első meccsen kétszer kék manát raktam le fehér helyett így Ajanit kétszer nem tudtam kitjátszani..., concead, nyertem 1et aztán a döntő meccset megnyerte.
    Fehéret elég erősnek érzem de a kék lehet hiba volt részemről.
    Utoljára szerkesztette: erasmus4, 2018.07.19. 09:15:08
  • erasmus4
    Most vegyes érzések kavarognak bennem veled kapcsolatban, utálok controll ellen játszani mert egyszerűen az ellenfél számára megöli a játékot, DE amikor én játszok ilyen deckel azt élvezem (mocskos élvezet :P). Mondjuk a decked még mindig jobb mint a uw /Approach/ controll.
  • DasIsFuck
    Mentem egy quick consturctedet, 3 win lett a vége. A 3 vereségemből kettőt control ellen szenvedtem el.

De ez a pár meccs felfrissítette bennem, hogy miért is szeretek control deckel játszani:)
    Minden győzelem egy külön kis sztori, illetve majdnem minden meccsen a pengeélen táncolsz és mennyivel élvezetesebb, mikor nincs az ember Magic Duels szintű keretek közé szorítva.

Mondjuk az igazi kedvencem nekem a GB midrange a Tireless Tracker, Sylvan Advocate, Winding Constrictor és társai szintű undorító value lapokkal:D
  • DasIsFuck
    Az mondjuk jó benne, hogy lényegében egy green stompy deck az enchant nélkül, a dolog iróniája, hogy emiatt annyira wild card igényes.

Én ilyen deckekbe egyelőre nem is gondolkodok, mert az életben nem lesz hozzá elég wild cardom:D

Most is azért jó csak, mert a kaladesh/aether revolt miatt sok "jó" lapból kaptunk playsetet.
  • Shep
    Én ezt akarom most összerakni, nem tudom mennyire lehet hatékony, tippem ,hogy nem annyira de poén lehet vele játszani.
    decklist
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2018.07.18. 21:32:53
  • DasIsFuck
    Craftoltam egy pár lapot az UB control deckemhez, így néz most ki. Sideboard csak poénból van benne.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    11 Island (RIX) 193
    2 Opt (XLN) 65
    2 Essence Scatter (AKH) 52
    2 Negate (RIX) 44
    1 Champion of Wits (HOU) 31
    4 Disallow (AER) 31
    3 Supreme Will (HOU) 49
    3 Glimmer of Genius (KLD) 49
    1 Sphinx of Magosi (W17) 12
    4 Torrential Gearhulk (KLD) 67
    9 Swamp (RIX) 194
    2 Ravenous Chupacabra (RIX) 82
    1 Noxious Gearhulk (KLD) 96
    1 Field of Ruin (XLN) 254
    1 Arch of Orazca (RIX) 185
    1 Gonti, Lord of Luxury (KLD) 84
    3 Vraska's Contempt (XLN) 129
    4 Drowned Catacomb (XLN) 253
    4 Cast Down (DAR) 81
    1 Karn, Scion of Urza (DAR) 1

2 Censor (AKH) 46
    1 Anticipate (M19) 44
    4 Fatal Push (AER) 57
    2 Duress (XLN) 105
    2 Moment of Craving (RIX) 79
    1 Golden Demise (RIX) 73
    1 Doomfall (HOU) 62
    1 Lost Legacy (KLD) 88
    1 Metallurgic Summonings (KLD) 56

• DasIsFuck
    A control deck szépsége, amikor a mono green stompy leüt 2 életerőre, hogy onnan elveszítse a meccset:D
  • erasmus4
    Az artifactes deckel mentem az nem volt rossz igaz változtatni kellett rajta