Magic The Gathering: Arena

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
benne volt ;) (mivel nem nem működik rendesen pl. felébresztett földekkel, meg ilyesmikkel)

... azért az jelzésértékű, hogy a "known issues" legalább olyan hosszú, mint a javított dolgok listája. Igaz ugyanazok vannak megismételve sokszor benne, így biztos többnek látszik :)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.07.18. 19:27:48

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

DasIsFuck
Pedig az benne van.
Még használom is a fehér-zöld support deckbe:)

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

Dzsini
Az Archangel of Tithes-t (ami adóztatja a támadást-blokkolást)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

DasIsFuck
Igen tudom, de én az alap setben helyetkapó dualokra gondolok vagy a oath-al,soi-val behozottakra.

Pont így tűnt fel nekem, hogy a Canopy Vista-t akartam vele kihozni és csodálkoztam, hogy miért tappolva jött le és aztán vettem észre, hogy egy tap landet hoztam le amit ugye ki sem választhattam volna elvileg.

(amúgy melyik arkangyalt vették ki?:D)

Dzsini
Ezeket ki lehet:

Ott van a típus sorukon, hogy Plains, tehát ezt megtalálja.

DasIsFuck
Illetve feltűnt még az is, hogy ez a lap is hibásan működik:

Ugye Plains-ről van szó, de ugyan úgy ki lehet vele keresni pl az alap Dual lendeket is.

DasIsFuck
Az origines Jace mínusz képességét.
Nem exilolja a castolt spellt csak simán visszateszi a temetőbe.

Dzsini
Majd törlik a játékból, mint az arkangyalt :)

Shep
Az melyik? A Discipline of akármi tap bugot sem, lehet nem is fogják.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

DasIsFuck
Számomra egészen elképesztő, hogy a jace bugot még mindig nem javították.

DasIsFuck
Szerintem a hs-ben ez elsősorban a játékosbázis és mennyiség miatt van.
A duelst szerintem többségben olyanok játsszák akik akiknek a magic nem egy ismeretlen játék, hanem vagy kiléptek már x éve idő vagy pénz akár ráuntak és aztán itt van egy kényelmes módja a visszatérésnek nulla anyagi ráfordítás mellett.(vagy egyébként is játsszák akár casual akár kompetetív formában és itt meg teljesen ingyen lehet funolgatni ha épp ráérnek.)

Itt jöhet be a másik tényező, hogy egy teljesen más korba született meg a magic.
HS-be már eleve power gamerként kapcsolódnak be az emberek streamereken keresztül meg esport,blizard, szinte nem tudsz egy ilyen digitális kompetetív játékba más mentalitással becsatlakozni.

Shep
Hát és egy darabig tuti nem is lehet még :) Az nem baj ha nem "éles" a ranked, legalább nem olyan, mint a HS-ben ahol már mindenhol csak a top tier paklik mennek és 0 fun faktor van.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

DasIsFuck
Még mindig kicsit furcsa nekem ez a 2v2 úgy, hogy nem lehet kommunikálni a társammal.

Ez a rank 1-10-ig az alkalmibb és gyengébb illetve a fun deckek helye.
HS-el ellentétben itt annyira sokat nem ad a játékhoz a létra szerintem, főleg, hogy meg sem marad az eredmény és nem jár érte semmi:D

Shep
Rank 9-en még jó meccsek vannak, de szerintem a 2vs2 sokkal jobb, csak hát ugye hosszabb is. Amúgy tényleg lehetnének olcsóbbak a régebbi boosterek és nem csak az alap pár hétig.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.07.14. 16:37:34

DasIsFuck
Nem is tudom mennyi ideje, de újra beléptem versus csatákba:D

Össze is raktam egy GW support decket a maga hiányosságaival(bfz-ből 26%-on vagyok a másik kettőből meg 15:D)

Azt egyébként megcsinálhatnák, hogy a nem épp aktuális set boosterei kevesebbe kerülnek, így könnyebb lenne felzárkózni az embereknek.
Ha meg több pénzt akarnak sajtolni ahhoz több tartalom kellene a játékba és hát pont a magic az ahonnan aztán ezrével lehetne pakolni a tartalmat egy digitális felületre.
Ha tartani akarják a játékot a fő célhoz akkor pont az lenne a fő szempont, hogy minél egyszerűbben feltudjon az új játékos zárkózni, mert attól nem biztos, hogy megjön egy friss húsnak a kedve a magichez, hogy szörnyen inefektív origines metát játsszon emberek ellen.

erasmus4
Megvannak mik jönnek Duelsba lista , igaz csak vacak facebookos képek vannak még róla.

Shep
Na de akkor ki venne pénzért boostert? Azért érdekes lenne egy adat arról ,hogy mennyire költenek a játékosok a játékon belül valódi pénzt.

DasIsFuck
Sajnos ezzel ahogy egyre több kiegészítő van a játékban úgy lesz egyre nehezebb annak aki frissen kezd bele.
Ráadásul egyre inkább gyengébbek lesznek a régi setek és egyre pofátlanabbul erősebbek a top tier controll deckek.

Igazából az lenne talán a megoldás, ha nem napi questek lennének, hanem ahgo megcsináltál egyet ad rögtön egy újat helyette, így gyorsabban tudnának a friss játékosok használható lapkészlethez jutni.

Shep
Hát sajnos nem éppen felhasználóbarát a játék, ebből a szempontból a HS etalonnak tekinthető, tőlük tanulhatna a Stainless.

Én 2 hete kezdtem el játszani vele, nekem például most baromira jól jön. Nem idegen számomra a magic the gathering, szóval tudom hogy kell paklit építeni. Igyekszem kihozni a maxot a jelenlegi 30%-os originből, de nagyon rohadék az mm. A játékok minimum 2/3-ában esélyem sincs, olyan veterán ellenfelekkel rak össze. Ennek ellenére szórakoztat, de biztos sok új játékos hamar dobja akinek még a pakli építésről sincs fogalma és még az mm is szívatja. Így nehéz lesz a játékosbázist növelni.
Shep
Hát a TES-t én próbáltam, nagyon nem jött be és akkor még enyhén fogalmaztam :)

erasmus4
Igen, én is így vagyok ezzel, el kell fogadni hogy ennél sokkal jobb már nem lesz, ha van kedvem játszok egy kicsit, meglepődtem mikor nemrég feltelepítettem hogy mennyien játszanak vele még mindig, gyorsan talál ellenfelet.
Szerintem érdemesebb 1kiegre ráállni és azt maxolni, full-os SOI-ból egy jópár féle erős decket össze lehet dobni, OGW-ből már kevesebbet igaz a legerősebbhez pont kell :), de vegyesen vásárolva lesznek jó lapjaid, de nem tudsz koherens decket összedobni.
Heartstone-al 1 aréna run és elég volt 1 hétre, a TES Legend-re leszek kíváncsi, de igazából egy normálisan működő full magic lenne a legjobb.

Shep
Azt hiszem mégsem kukázom még a játékot, mert így, használhatatlan deckbuilderrel, bugokkal, meg fapadosan is köröket ver a többi kártyás vacakra, ráadásul itt minden lapnak van helye, nem úgy, mint pl. a HS-ben ahol a lapkészlet 1/3-a csak azért van, hogy legyen. Kár ,hogy még a két legutolsó kiegből kell 37-37% a teljeshez, azokat miért nem adják 100 goldért, nehezen hiszem, hogy aki még játszik a játékkal annak az alap szett már ne lenne meg rég, vagy ,hogy emiatt most sok új játékos kezdene el kártyázni.
Tegnap nyomtam egy 2vs2-t és a társnak fullos fóliás szettje volt. Jó szembántó amúgy.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.07.13. 13:03:24

Shep
Az a bug is marha jó, hogy ha az ellen feladja és te nem nyomod végig akkor azt nem számolja nyertesnek a kveszthez.

erasmus4
Igen a deckbuilder csak rosszabb és rosszabb lesz ahogy egyre több lap kerül bele, természetes nem fejlesztették, majd talán 2 év múlva.
Én ezt az oldalt használom Magic Duels Helper, jobb mint a sima wiki, mert lehet kulcsszavakra keresni, mindenféle filtert beállítani. Egy baj van hogy egyszerre csak 5 találatot mutat és "lapozni" kell.

Egy zombis decket összedobtam vele pár napja, elég tré lett 1szer ha tudtam vele nyerni :D, de majd a kieg még hoz pár zombit és jó lesz ;).

Shep
Ja, pont van egy hasonló deckem de ez is tetszik, na majd lehet összedobom, csak ne lenne annyira rossz a deckbuilder.

erasmus4
A Superfriends ilyesmi.
A másik meg full leszedés, eldrazik.

erasmus4
Melyik kettőről amelyikeket utálom :)?

Shep
Van erről a két deckről list? Megnézném őket.

Dzsini

DasIsFuck
Azért az szép, hogy a story fő lénye nem jön....:D

Egyébként itt még csak nem is lehet 4db mythic lap a pakliban, szóval a superfriendset azért kordábantartsák amennyire csak lehet, de különben ez várható.
Ahogy lesz egyre több pw a játékban úgy lesznek ezek a deckek egyre ocsmányabbak.

erasmus4
Planeswalkerek eddig jöttek mind szerintem jön ez is meg Lili is.
Amúgy elvileg leárazás van, Origin boosterek vehetőek 100 goldért, akinek még nincs meg mind.
Ahogy néztem főleg bugjavítás, matchmaking javítás lesz. Ha jól értettem javítják a netszakadásos exploitot is, az jó mert elég sűrűn csinálják az ellenfelek.
Emrakul nem jön, mert nem tudják lekódolni :).
Amióta ismét játszok 2 deck idegesít nagyon, a Superfriends, vagy sikerült legyorsulni vagy vége, ill a kék-fekete, eldrazis ocsmányság, minden leszedés ami csak van bele a deckbe kivégezni meg nagy eldrazik. Undorító, bármit teszel le egyből leszedi.
Az elején élveztem a Sétafikákat, de mostan kicsit unalmas, hogy kénytelen vagy belerakni őket mindenhova, mivel azért a manáért jobbak bárminél szinte és ha nem szedik le megnyerik a meccset, ráadásul nem olyan egyszerú leszedni sem őket.

Amivel mostanság játszogatok, madness vámpír, ha gyorsan kell a napi, win. Lifegain allies, van egy monowhite, és a GR Vérfarkas mondjuk ez a leggyengébb, az átfordításnak elég tré módszere van. 35körül már csak Superfriends van. Vissza is estem 27 körülre, ott már lehet normális meccseket játszani, de ha 3 mulligan után se jó a kéz kilépek, legalább nem megyek megint túl magasra, úgysincs értelme a rank 40nek, ráadásul idegesítő is a sok superfriends deck.

Mahamoti
205-ből 126 kártya, remélem ez be kerül
Dzsini
Huszadikán
//www.youtube.com/embed/k1QCUtBcWUg

DasIsFuck
Szerintem majd hónap vége fele jön ki duelsbe.

Shep
Most nézem pár nap és itt egy újabb kieg, hát asszem ez a játék így akkor nálam befejeződött. Nem lehet így, hogy folyamatosan le van maradva az ember eddig 1 most már 3 kieggel is, ráadásul továbbra sem foglalkoznak a játékkal a fejlesztők.

DasIsFuck
A story módba azért kicsit bántóan össze van csapva a történet<#shakehead>

Ha egy kicsit jobban foglalkoznának vele akkor azért lehetne részletesebben is, több kampánnyal.
Vagy az új pw-k személyes eredet történeteit is berakhatnák.

Nyilván tudom, hogy ilyet kívánni olyanoktól akik még bugmentesíteni sem tudják a játékukat tényleg sci-fi:D

Dzsini
Az SOI-ban sikerült továbbfejlesztenie magát több év kísérletezés után. Ezután elég gyorsan jött Emrakul hatása.

DasIsFuck
Ez tudom(épp most kezdtem el olvasgatni a storyt, a bfz novellái igen unalmasak voltak:)
Viszont annál a lapnál kicsit talán belerondít, mert a tudósunk már jóval régebben elrovarosította magát:)

erasmus4
Pont jókor kezdtem el megint játszogatni, dupla gold hétvége van, instantokat hanyagolni kell, és végül is játszható. Egy madness vampire szerűséggel szórakozok most, a werewolf-os után kész felüdülés :).

Dzsini
Mert ez a sztori az Eldritch Moonban :) Nahiri bosszúból behívja Emrakult Innistradra és ő az élőlényeket torzítja el:

Ennek az előszele látszott a Shadowsban egy csomó lapon, ahol kis torzulások voltak - plusz ujjak, egy-egy szem, stb...

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.07.02. 06:13:12

DasIsFuck
Aranyos:D
Azt mondjuk nem értem, hogy miért válik eldrazivá a végső stádiumba.

erasmus4
Nem tudom hallottatok e róla van ez a Magic Leap. Egy ilyet kombózva a Magicel mekkora király lenne már, pakolod a lapokat és ezzel meg idézed a tokeneket a lények hp-it nyomon követné és rávetítené a kártyára az aktuálus +1/+1 eket, stb.
Amikor mindez már mindennapos lesz a Wizard még mindig a Stainlesstől várja majd a csodát :D
Utoljára szerkesztette: erasmus4, 2016.06.29. 09:48:27

erasmus4
Igen ezt SOI megjelenése után csináltam. Komolyan mondom, SOI előtt teljesen játszható volt, volt egy két kártya bug de azzal tudtunk kalkulálni mostmeg 1 meccset nem tudok lenyomni :D

Shep
Ebben a játékban semmi sem biztos :D

Dzsini
Ha Werewolfos pakli, akkor azt már a SOI megjelenése óta csinálta, tehát valószínűleg nincs olyan baja, mint a régieknek.

Shep
Ha nem csinálod újra a decket és nem fagy ki az elején akkor jó eséllyel meccs közben fog kidobni.

erasmus4
Amúgy tegnap csak nem sikerült questet megcisnálni, werewolfos deckem használható volt így azzal hard ai-t, ami 44hp volt nekem 8 maradt :D, szép lassan átvettem a boardcontrollt és amikor már jött volna a takarítás kivágott :D, kapcsoltam is ki a gépet és olvasgattam inkább...

Dzsini
Talán nem véletlen, hogy már ismert egy ilyen:

Igaz ez is ritka, de máris plusz két lehetőség, és még bőven van ismeretlen lap.

erasmus4
Érdekes bár 11mana 2 részletben, és egy nagyobb költségű, leszedés megoldja, igaz az olcsó kártyák castolhatatlanná tétele elég genyó :D.
Csak Duelsbe írtó nehéz lenne kijátszani mindkettő kézbe 3 lapból. Max ha van mellé pár kártya amivel lehet keresni a deckben.
Utoljára szerkesztette: erasmus4, 2016.06.29. 08:49:10