Magic The Gathering: Arena
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én évekig játszottam olyan játékkal, ahol pontosan ahol pontosan ez volt a helyzet, hogy a két fél teljsesen tönkretette egymásnak a játékot.WOT-ról beszélek.Itt azért egyáltalán nem az a helyzet.
Például egy kísérletezgető,janky paklikkal játszó ember úgysem fog olyan magasra feljutni, ahol sorozatosan a top meta deckekkel játszanak már csak az emberek.
Az Ai sajnos nem igazán érti a járművek működését, minden esetben aktiválja őket amikor csak tudja, független mindentől.
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
Azt viszont nem tudod, hogy ahogy te játszol az számára jó szórakozás-e, és viszont. És ha nem hasonló stílusú játékosok kerülnek össze, akkor nem fogtok mindketten jól szórakozni (sőt, legtöbbször egyikőtök se), hiszen más a célotok a játékban. Ez minden multi játéknál így van, és nem tudod kikerülni.
Itt még rátesz erre egy lapáttal, hogy nem tudsz kommunikálni a másikkal, és nem is lehet megbeszélni, hogy mi a célotok.
És rátesz egy másik lapáttal az, hogy az egész felépítés (rangok nyerése és vesztése, stb.) arra hajt, hogy a "csakazértis nyerni akarok" típusú játékosokat helyezi előnybe, tehát aki kísérletezni szeret, vagy szórakozni, az csak a pofonok völgyébe vesz jegyet, és nagyon hamar ott fogja hagyni az egészet, és vagy hasonló stílusú ismerősökkel játszik nem ranked pályákon, vagy játszik az AI ellen, aki legalább valamennyire változatos paklikkal játszik, és elég buta ahhoz, hogy hagy kibontakozni alkalmanként.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A gépet nem sikerült belőniük rendesen. Rendre azt csinálja, hogy mindegy mennyit tudna beütni ő csak azért is bepakolja őket a járműbe és azzal támad, sőt azt is megcsinálja ,hogy lent van több lénye de mindet bepakolja egy 2/3-as repülőbe. Eddig is csinált hülyeségeket, de ez azért nagyon látványos és durva.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Helyből van 3 fő típus:
Egy "naaaagyot, látványosat" szeretnék játszani játékos - ő fogja a a legnagyobb, legvadabb lapokat, és azokat próbálja használni - nem győz sokszor, de ha igen, akkor az látványos lesz. De őt nem érdekli a győzelem, ő játszani jött, és szórakozni. Az, hogy közben kártyáztunk, akár másodlagos is lehet.
Egy kreatív-komplex játékot játszó - aki kitalál egy őrült vagy kevésbé őrült kombót (esetleg egy általánosan lesajnált lapot, amit "senki se szeret"😉, és arra építi a pakliját - ő se győz sokszor, de ha igen, akkor hetekig emlegetni fogod, hogy mit művelt milyen lapokkal. Neki önkifejezés a játék, és az izgalmasabb része akár a pakli összerakása lehet, nem az, hogy játszik is vele.
Egy versenyhelyzetben győzni akaró játékos - neki az a célja, hogy a másikat legyőzze, bármilyen áron - nem keres saját paklikat, megkeresi a neten a leghatásosabb decket, megtanulja, és gőzhenger. Hogy nem "illenek össze" a lapok? Nem érdekes, hatékony. Részéről még rajz meg név se kell a kártyára, csak szabályok.
Ha te nem a harmadik vagy, akkor ellenük nem fogod élvezni a meccset, mert neki nem az a célja. Ha a harmadik vagy, akkor a másik kettőt nem "érted meg", hiszen miért nem úgy játszik, ahogy "kell"?
A Duels ranglistás butasága pedig pont a harmadik játékosokat vonzza, hiszen neki "kell", hogy meglegyen a rang, mert az a sikeresség mértéke.
És ezért is nehéz feladat a design, mert mindezeket a stílusokat ki kell szolgálnia úgy, hogy mindeközben mindenki számára élvezetes maradjon a játék, mindenki megtalálja azokat a lapokat, lehetőségeket, amik hozzá szólnak.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.11.03. 11:50:19
Ez a mítikusból 1, ritkából 2 egy rossz formátum.
Az, hogy a deckbe ennyit raksz be ok, legyen, de pl a boosterben semmi értelme nincs a ritkaságnak és leginkább azok kötött száma miatt kell fix minden ritkaságú lapból.
Szerintem az elmúlt kiegekból sok olyan lapot lehetne mondani amik egészen biztosan nem azért nem kerültek be mert nem tudták volna megcsinálni vagy annyira átkalibrálhatták volna a metát.
Szimplán a hülye formátum miatt nem fértek be, helyettük jönnek zsákszámra a teljesen halott és haszontalan lapok amik soha,sehova nem fognak beférni.
Az a baj, hogy van bent a játékban nem egy olyan ritka lap ami drafton bomba szint, de itt még a duels constructedben is teljesen komolytalan az, hogy valaki úgy gondolta ennek adunk egy ritka slotot a bekerülő setbe...
Meg lehet persze még azt is mondani, hogy a frissen kezdőknek is kellenek lapok, de ezért van az alap set, rakják be oda.
A rotáció itt azért lenne érdekes kérdés, mert elég genyóság lenne, ha fognák és kirotálnának seteket a játékból amit már egyszer teljesen kigyűjtött az ember.
Néztem pár Kaladesh draftot, de iszonyatosan untam.
Nem nagyon adja ez a set nekem😞
1) mit nem tudunk megvalósítani? - ezeket kidobjuk, marad egy kisebb lista
2) mi az, ami működhet ebben a tervezett metában, aminek van haszna akár 1-2 darabbal is a pakliban? - ezek bekerülnek, egy részük az alapkészletbe, a maradék boosterekbe
3) mi az, ami valamennyire segíti a meglevő dolgokat, ami jó lehet ha valaki nem kompetitív? - ezek is bekerülnek
4) hány lap kell még ahhoz, hogy kész legyen a készlet? - ezekkel feltöltik a maradékot, esetleg a jellemzőbb grafikákat kiemelve
tekintve, hogy egy teljesen más jellegű célra készült készletből válogatnak egy alapvetően rettentően korlátozott constructed-jellegű formátumhoz, így nagyon nehéz változatos, sokféleképpen működő metát létrehozni (főleg a rotáció hiánya az, ami fájdalmas szerintem). A Kaladesh amúgy nagyon jól draftolható, a 10 színpárosból 1-2 van, amire azt mondják, hogy "kerülendő", a standard pedig élvezetesen változatos most.
Ezt játékos típusa válogatja szerintem.
Azért mert éppenséggel olyan metajáték van ami nem jön be annyira még nem kell kiakadni a játékra, főleg nem itt duelsbe, ahol mindentől függetlenül azért mindenféle deckel el lehet szórakozgatni, ha meg a rangok érdekelnek akkor igenis tudni kell alkalmazkodni minden szezonban.
Nekem sem tetszik a Kaladesh artifact irányzata, leginkább azért mert bődületesen unalmas és rosszul tervezett szerintem(járgányokon látszik ez a leginkább, mert azok amiket erőszintileg túltoltak minden deckbe bekerülnek a synergia és flexibilitás miatt, a többi meg alapvetően nem ér meg egy helyet a deckekbe.)
Az energia részen is sajnos leginkább csak az aggró alapú dolgok kerültek be, de ennek megint az az oka, hogy az érdekesebb lapok itt is ritkák és mítikusok azokból meg eleve nagyon kevés kerül be és még úgy is max 1-2 lehet a deckbe, tehát nem elég semmire igazán.
Itt is sajnos az a baj, hogy telepakolják a játékot a gyengébbnél gyengébb és használhatatlanabb lapokkal míg ezek azoktól a lapoktól amit valamilyen szinten meg lehetne valamire használni meg nem kerül be miattuk.
Én nagyon szívesen megkérdezném tőlük, hogy pl a csak drafton jónak számító vagy a még ott is csak filter szinten lévő lapokat mi a jó büdös fenének raknak be egy alapvetően constructed formátumba úgy, hogy semmilyen draft mód nincs a játékba.
Lehet nem szeretni az aggrót, de mint leírtad a control paklik is tudnak hasonlóan idegesítőek lenni.
Egy kék alapú control counterel, de mondjuk egy fekete-fehér control sem szól másról, mint lényleszedés és azonnali választ megkövetelő threatek kipakolásáról.
Ha nagyon eldurvul a helyzet, akkor januárban az Aether Revolttal együtt kicserélnek pár lapot, ahogy megtették már régebben is. Addig kibírod féllábon is 😊
Sőt, voltak konkrét lény nélküliek is, amik a graveyard visszapörgetésével szépen lassan kivéreztették az ellenfelet.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.01. 15:36:09
Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.11.01. 15:32:57
Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.11.01. 14:05:12
De az energy,vehicle,artifact téma még az Aether Revoltban is meg fog maradni.
Tteljesen más irányt majd az Amonkhet lesz ami talán-talán egy multicolor set lesz majd.
Főleg itt az alsó szinteken, ahol nagyon sok összeszedetlen deckel találkozik az ember.
Most ahogy játszottam az összes meccsem nyertem, egyedül egy csatát adtam fel muligannél.
Azon gondolkodtam, hogy lehetne egy olyan event az érdekesség kedvéért, ahol a rendes magic szabályai szerint minden lapból 4-et lehetne betenni a pakliba.
Én elsősorban az ellenfelem kezét támadtam, ott is elsősorban exile alapú discardal, hogy az eldrazzi processzorokkal működjön a dolog,megtámogatva flicker spellekkel.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.10.22. 14:33:14
Nyilván ha az ember ellen így nyernek akkor frusztráló tud lenni, de ez sok mindenre igaz az ilyen játékokba😄
Az egy trükkös kérdés, hogy mi a kedvencem a játékban, szerintem nem tudnám megválaszolni, igazából mindig más😄
Mondjuk szerintem Magicbe több az olyan lap ami on spot eldönti a meccs végkimenetelét, főleg, hogy itt a "szerencsés" top decken kívül a random elég kevés szerepet játszik és nem is lehet direktbe lényeket támadni.
Nekem még mindig az a mániám, hogy egyikből a másikba átültetem a lapokat és brainstormingolok azon, hogy muzsikálnának.
BTW, lesz Yu-Gi-Oh is steamen😄
Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.10.09. 13:58:37
Meg nagyon szeretem a tematikus,tribal dolgokat.
Ez megint egy olyan pont volt mindig is, hogy összerakhatom a fungus tribe deckem vagy cleric típus köré építhetek, lehet nem fog nyerni mert olyan gyenge összességébe, de már önmagában ez plusz fun faktor számomra a játékba😊
Egyik meccsen levittek 2 hp-ra és onnan kerekedtek végül a landek felül az ellenfelen.
Igazi anyagháború volt, a végén a Rolling Thunderral fordítottam meg a csatát.
A másik esetben meg egy UB reanimátorkodó controll ellen sikerült 6 életpontról megfogni a meccset, ez még durvább anyagháború volt😊
ok nem top deckek, de hát az enyém is egy hiányos,optimalizálatlan greedy landfall, mindenesetre Mina and Dann, Wildborn nagyon fun kis lap😊
Hát ha még több Sylvan Advocate-hez hasonló land creaturöket buffoló lap lenne a játékban, mondjuk a Zendikar's Roil enchantment ami általában meghozza az igazi floodot és az meg elementalokat csinál nem land lényeket😊
Dzsini ha benézel: Nem tudom nekem a BFZ mint set annyival jobban bejön az utánna lévő blockoktól.Ez a landfall,converge,ally,devoid,ingest annyival érdekesebb a SOI,Kaladesh-ben felvonultatottaktól, ráadásul a szín kombóknak is sokkal érdekesebb témájuk volt.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
questekkel nekem is így van😞
Miért nem tetszenek az új mechanikák?
Én azt sajnálom, hogy ez a lap nem kerül be😞
Ezért szurkoltam a leginkább..