Magic The Gathering: Arena

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DasIsFuck
Többségében igazad van és egyet értek, de azért azt nem lehet megcsinálni, hogy semmit ne kapjanak a kompetetív játékosok amiért küzdhetnének.
Én évekig játszottam olyan játékkal, ahol pontosan ahol pontosan ez volt a helyzet, hogy a két fél teljsesen tönkretette egymásnak a játékot.WOT-ról beszélek.Itt azért egyáltalán nem az a helyzet.
Például egy kísérletezgető,janky paklikkal játszó ember úgysem fog olyan magasra feljutni, ahol sorozatosan a top meta deckekkel játszanak már csak az emberek.

Az Ai sajnos nem igazán érti a járművek működését, minden esetben aktiválja őket amikor csak tudja, független mindentől.

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

Dzsini
De pont erről beszélek, hogy persze te úgy játszol, hogy te jól szórakozz, hiszen nem fogsz olyasmit csinálni, ami neked nem jó szórakozás. És persze, hogy ő is úgy játszik, hogy ő jól szórakozzon, hiszen nem fog olyasmit csinálni, ami neki nem jó szórakozás.
Azt viszont nem tudod, hogy ahogy te játszol az számára jó szórakozás-e, és viszont. És ha nem hasonló stílusú játékosok kerülnek össze, akkor nem fogtok mindketten jól szórakozni (sőt, legtöbbször egyikőtök se), hiszen más a célotok a játékban. Ez minden multi játéknál így van, és nem tudod kikerülni.
Itt még rátesz erre egy lapáttal, hogy nem tudsz kommunikálni a másikkal, és nem is lehet megbeszélni, hogy mi a célotok.
És rátesz egy másik lapáttal az, hogy az egész felépítés (rangok nyerése és vesztése, stb.) arra hajt, hogy a "csakazértis nyerni akarok" típusú játékosokat helyezi előnybe, tehát aki kísérletezni szeret, vagy szórakozni, az csak a pofonok völgyébe vesz jegyet, és nagyon hamar ott fogja hagyni az egészet, és vagy hasonló stílusú ismerősökkel játszik nem ranked pályákon, vagy játszik az AI ellen, aki legalább valamennyire változatos paklikkal játszik, és elég buta ahhoz, hogy hagy kibontakozni alkalmanként.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Shep
Olvasd már el mit írtam! Mindkét fél, nem csak egy, meg nem csak ő, VAGY csak én, hanem ő is ÉS én is, nem értem mit nem lehet ezen felfogni.

A gépet nem sikerült belőniük rendesen. Rendre azt csinálja, hogy mindegy mennyit tudna beütni ő csak azért is bepakolja őket a járműbe és azzal támad, sőt azt is megcsinálja ,hogy lent van több lénye de mindet bepakolja egy 2/3-as repülőbe. Eddig is csinált hülyeségeket, de ez azért nagyon látványos és durva.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Dzsini
Nem tudod (és ha nem ismered és nem mondta el, nem is tudhatod), hogy a másik mitől szórakozik jól.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Shep
És? Ha egy játék nagy részében csak az egyik fél szórakozik jól, akkor az a játék rossz, ennyi, lehet ezt tovább ragozni csak felesleges, de mint írtam itt még mindig jobb a helyzet, mint a HS-ben.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Dzsini
Az a baj, hogy nem te döntöd el, hogy valakinek mi tetszik a játékban, mitől szórakozik jól.
Helyből van 3 fő típus:
Egy "naaaagyot, látványosat" szeretnék játszani játékos - ő fogja a a legnagyobb, legvadabb lapokat, és azokat próbálja használni - nem győz sokszor, de ha igen, akkor az látványos lesz. De őt nem érdekli a győzelem, ő játszani jött, és szórakozni. Az, hogy közben kártyáztunk, akár másodlagos is lehet.

Egy kreatív-komplex játékot játszó - aki kitalál egy őrült vagy kevésbé őrült kombót (esetleg egy általánosan lesajnált lapot, amit "senki se szeret"😉, és arra építi a pakliját - ő se győz sokszor, de ha igen, akkor hetekig emlegetni fogod, hogy mit művelt milyen lapokkal. Neki önkifejezés a játék, és az izgalmasabb része akár a pakli összerakása lehet, nem az, hogy játszik is vele.

Egy versenyhelyzetben győzni akaró játékos - neki az a célja, hogy a másikat legyőzze, bármilyen áron - nem keres saját paklikat, megkeresi a neten a leghatásosabb decket, megtanulja, és gőzhenger. Hogy nem "illenek össze" a lapok? Nem érdekes, hatékony. Részéről még rajz meg név se kell a kártyára, csak szabályok.

Ha te nem a harmadik vagy, akkor ellenük nem fogod élvezni a meccset, mert neki nem az a célja. Ha a harmadik vagy, akkor a másik kettőt nem "érted meg", hiszen miért nem úgy játszik, ahogy "kell"?
A Duels ranglistás butasága pedig pont a harmadik játékosokat vonzza, hiszen neki "kell", hogy meglegyen a rang, mert az a sikeresség mértéke.

És ezért is nehéz feladat a design, mert mindezeket a stílusokat ki kell szolgálnia úgy, hogy mindeközben mindenki számára élvezetes maradjon a játék, mindenki megtalálja azokat a lapokat, lehetőségeket, amik hozzá szólnak.

Shep
Az amikor mindkét fél jól szórakozik. HS-ben pont ez a baj ,hogy ott 10-ből 9x csak az egyik fél élvezi a játékot, itt azért még most is jobb a helyzet de sokat romlott az utolsó két kieg óta.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.11.03. 11:50:19

Dzsini
Igen, azzal, hogy azt mondták nincs rotáció, azzal szép lassan sarokba szorították magukat - jól látszik a nem rotáló formátumokon, hogy egyre nehezebb jól rendszerezni a dolgokat benne. Nem csak a Legacy/Vintage (az nagyon más pálya), de már a Modern is egyre kevésbé kedvelt versenyszinten, nem véletlen, hogy jövőre nem is lesz Modern pro tour, és 2018-ban lesz először. És már a külsős versenyekben is kevesebb, mint a fele Modern, és a régi 3-4 Legacy/Vintage-ből 1 Legacy open maradt 2017-re.

DasIsFuck
Szerintem sok esetben inkább a szar formátum miatt nem kerülhetnek be érdekes lapok és itt nem feltétlen az amúgy kompetetív szinten jó lapokra gondolok.
Ez a mítikusból 1, ritkából 2 egy rossz formátum.
Az, hogy a deckbe ennyit raksz be ok, legyen, de pl a boosterben semmi értelme nincs a ritkaságnak és leginkább azok kötött száma miatt kell fix minden ritkaságú lapból.
Szerintem az elmúlt kiegekból sok olyan lapot lehetne mondani amik egészen biztosan nem azért nem kerültek be mert nem tudták volna megcsinálni vagy annyira átkalibrálhatták volna a metát.
Szimplán a hülye formátum miatt nem fértek be, helyettük jönnek zsákszámra a teljesen halott és haszontalan lapok amik soha,sehova nem fognak beférni.

Az a baj, hogy van bent a játékban nem egy olyan ritka lap ami drafton bomba szint, de itt még a duels constructedben is teljesen komolytalan az, hogy valaki úgy gondolta ennek adunk egy ritka slotot a bekerülő setbe...
Meg lehet persze még azt is mondani, hogy a frissen kezdőknek is kellenek lapok, de ezért van az alap set, rakják be oda.

A rotáció itt azért lenne érdekes kérdés, mert elég genyóság lenne, ha fognák és kirotálnának seteket a játékból amit már egyszer teljesen kigyűjtött az ember.
Néztem pár Kaladesh draftot, de iszonyatosan untam.
Nem nagyon adja ez a set nekem😞

Dzsini
Szerintem nagyon prózai módon készül a Duels kártyalista:
1) mit nem tudunk megvalósítani? - ezeket kidobjuk, marad egy kisebb lista
2) mi az, ami működhet ebben a tervezett metában, aminek van haszna akár 1-2 darabbal is a pakliban? - ezek bekerülnek, egy részük az alapkészletbe, a maradék boosterekbe
3) mi az, ami valamennyire segíti a meglevő dolgokat, ami jó lehet ha valaki nem kompetitív? - ezek is bekerülnek
4) hány lap kell még ahhoz, hogy kész legyen a készlet? - ezekkel feltöltik a maradékot, esetleg a jellemzőbb grafikákat kiemelve

tekintve, hogy egy teljesen más jellegű célra készült készletből válogatnak egy alapvetően rettentően korlátozott constructed-jellegű formátumhoz, így nagyon nehéz változatos, sokféleképpen működő metát létrehozni (főleg a rotáció hiánya az, ami fájdalmas szerintem). A Kaladesh amúgy nagyon jól draftolható, a 10 színpárosból 1-2 van, amire azt mondják, hogy "kerülendő", a standard pedig élvezetesen változatos most.

DasIsFuck
Egyébként szerinted mi számít "normális" játéknak?
Ezt játékos típusa válogatja szerintem.
Azért mert éppenséggel olyan metajáték van ami nem jön be annyira még nem kell kiakadni a játékra, főleg nem itt duelsbe, ahol mindentől függetlenül azért mindenféle deckel el lehet szórakozgatni, ha meg a rangok érdekelnek akkor igenis tudni kell alkalmazkodni minden szezonban.

Nekem sem tetszik a Kaladesh artifact irányzata, leginkább azért mert bődületesen unalmas és rosszul tervezett szerintem(járgányokon látszik ez a leginkább, mert azok amiket erőszintileg túltoltak minden deckbe bekerülnek a synergia és flexibilitás miatt, a többi meg alapvetően nem ér meg egy helyet a deckekbe.)
Az energia részen is sajnos leginkább csak az aggró alapú dolgok kerültek be, de ennek megint az az oka, hogy az érdekesebb lapok itt is ritkák és mítikusok azokból meg eleve nagyon kevés kerül be és még úgy is max 1-2 lehet a deckbe, tehát nem elég semmire igazán.
Itt is sajnos az a baj, hogy telepakolják a játékot a gyengébbnél gyengébb és használhatatlanabb lapokkal míg ezek azoktól a lapoktól amit valamilyen szinten meg lehetne valamire használni meg nem kerül be miattuk.

Én nagyon szívesen megkérdezném tőlük, hogy pl a csak drafton jónak számító vagy a még ott is csak filter szinten lévő lapokat mi a jó büdös fenének raknak be egy alapvetően constructed formátumba úgy, hogy semmilyen draft mód nincs a játékba.

DasIsFuck
Ezt egyébként egy ilyen folyamatosan változó közegnél el kell fogadni, hogy lesznek időnként deck típusok amik jobban fognak dominálni.
Lehet nem szeretni az aggrót, de mint leírtad a control paklik is tudnak hasonlóan idegesítőek lenni.
Egy kék alapú control counterel, de mondjuk egy fekete-fehér control sem szól másról, mint lényleszedés és azonnali választ megkövetelő threatek kipakolásáról.

Dzsini
Ők tervezik a metát, a játékosok meg játszanak. A lentebb leírt klasszikus régi control most standardban is visszajött, nagyon rég volt rá példa - most van, és nem 20 évvel ezelőtt vagyunk.
Ha nagyon eldurvul a helyzet, akkor januárban az Aether Revolttal együtt kicserélnek pár lapot, ahogy megtették már régebben is. Addig kibírod féllábon is 😊

Shep
Ki mondta, hogy nem lehet? Nem értem miről beszélsz amúgy de mindegy is. A lényegen nem változtat, túl sok lett az aggro, ennyi.

Dzsini
Ha ők úgy gondolták, hogy itt lehet ilyen control paklit összerakni, akkor lehet.

Shep
Ok, de ez a Duels és nem 20 évvel ezelőtt vagyunk.

Dzsini
Az "igazi" ősi control paklik 1 (egy) lénnyel játszottak (általában valami nagy kék repülő lénnyel), és azon kívül csak counter, bounce és ilyesmik. Amit leírtál az egy klasszikus tisztavérű control pakli.

Sőt, voltak konkrét lény nélküliek is, amik a graveyard visszapörgetésével szépen lassan kivéreztették az ellenfelet.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.01. 15:36:09

Shep
Az egy bunkóság volt nem control.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.11.01. 15:32:57

Dzsini
Ja kérem, ha semmi se jó, akkor semmi se jó 😊 Akkor a controllal volt bajod, most az aggroval.

Shep
Ja, másfél hét alatt 1 deck, hú de jó 😄

Dzsini
"idejét sem tudom mikor játszottam control pakli ellen" - #1490 -ben.

Shep
Rájöttem mi a baj, hát itt is totál aggro lett az egész, idejét sem tudom mikor játszottam control pakli ellen. Úgy tűnik ez a játék sem húzta sokáig, ide is beözönlöttek a gyorsan nyerjünk mentalitású egyének. HS-ben még megértem, mert ott van ranked, meg legend ami szinte egyenes út az aggro felé, de itt nincs semmi különösebb cél amit el lehetne érni, miért kell mégis ezt a szart nyomni a normális játék helyett? Adok még neki 1 hetet, ha nem lesznek normális meccsek érzékeny búcsút veszek a játéktól.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.11.01. 14:05:12

Shep
Jó nagy fos lett ez a játék is, már nem lehet nyerni ha az ember nem ezt a tróger tárgyas szert játssza. Na lehet ez a játék is megy a süllyesztőbe a HS-el együtt és végérvényesen befejezek minden kártyás baromságot.

DasIsFuck
Hát elég erős alap lapokat fogsz emiatt kihagyni😄
De az energy,vehicle,artifact téma még az Aether Revoltban is meg fog maradni.
Tteljesen más irányt majd az Amonkhet lesz ami talán-talán egy multicolor set lesz majd.

Shep
Na most már mindenki ezekkel a szar tárgyas paklikkal jön, és undorító mind. Nem elég, hogy aránylag olcsón raknak ki nagy lényeket még az áramoltatós szarral is sebeznek szintén aránylag olcsón. Ez egy tróger kieg, nem is veszek belőle pakkot. Van most 6600-am, de az előző kiegnek nem látom értelmét ebből meg nem vagyok hajlandó venni, úgyhogy ez a kettő szerintem kimarad gyűjtök a következőre.

DasIsFuck
A napokban összeraktam végre valahára egy RB vámpír decket, igaz elég sok kulcs lapból hiányban vagyok még hozzá, de brutális effektivitással működik😄
Főleg itt az alsó szinteken, ahol nagyon sok összeszedetlen deckel találkozik az ember.
Most ahogy játszottam az összes meccsem nyertem, egyedül egy csatát adtam fel muligannél.

Azon gondolkodtam, hogy lehetne egy olyan event az érdekesség kedvéért, ahol a rendes magic szabályai szerint minden lapból 4-et lehetne betenni a pakliba.

DasIsFuck
Most látom nem is írtam jól.
Én elsősorban az ellenfelem kezét támadtam, ott is elsősorban exile alapú discardal, hogy az eldrazzi processzorokkal működjön a dolog,megtámogatva flicker spellekkel.

Shep
Nekem is eszembe jutott anno, de értelmét nem igazán láttam a trollkodáson kívül.

DasIsFuck
Ilyen tipusú deckel én is próbálkoztam😄

Shep
Mekkora egy tróger, paraszt deck ellen játszottam. Semmi nem volt benne csak counter spell meg laphúzás + 2 db 5/5-ös lapletiltós repülő lény, 2 lapja volt még a pakliban de sajnos az utolsó 5/5-öt már nem tudtam kicselezni, így azzal megölt, de ilyen deckkel játszani, hát nagyon időmilliomosnak és elborultnak kell hozzá lenni, mert igazi win condition nem volt a pakliban. Vélhetően inkább arra épít, hogy az ellen beleun az állandó counterelésbe és feladja.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.10.22. 14:33:14

Shep
Magicben nem zavar a kombó, meg az OTK, mert van lehetőséged tenni ellene, de HS-ben mit csinálsz? Kispados vagy az ellen körében.

DasIsFuck
Én azt vallom, hogy az aggrótól kezdve az OTK-ig minden archetípusnak megvan a maga élvezeti faktora, ha kellően izgalmas a deck ami köré van építve.
Nyilván ha az ember ellen így nyernek akkor frusztráló tud lenni, de ez sok mindenre igaz az ilyen játékokba😄

Az egy trükkös kérdés, hogy mi a kedvencem a játékban, szerintem nem tudnám megválaszolni, igazából mindig más😄

Mondjuk szerintem Magicbe több az olyan lap ami on spot eldönti a meccs végkimenetelét, főleg, hogy itt a "szerencsés" top decken kívül a random elég kevés szerepet játszik és nem is lehet direktbe lényeket támadni.
Nekem még mindig az a mániám, hogy egyikből a másikba átültetem a lapokat és brainstormingolok azon, hogy muzsikálnának.

BTW, lesz Yu-Gi-Oh is steamen😄

Shep
HS-ben amúgy meg pont a trükkös megoldásokat szeretem, de az ilyen OTK meg egyéb kombókat nem. Itt pl. a mill ami még bejön, meg pl. a vámpíros paklik pl. a lifegain deck. Mondjuk a HS-t parkolópályára tettem, mert jelenleg nulla élvezeti faktora van, legalábbis számomra.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.10.09. 13:58:37

DasIsFuck
Akkor te egy Timmy típus vagy, én is kedvelem a nagy lényeket, de engem mindig is a szinergiák,kombók azok amik beindították a fantáziám, én inkább Johhny típus vagyok 😊

Meg nagyon szeretem a tematikus,tribal dolgokat.
Ez megint egy olyan pont volt mindig is, hogy összerakhatom a fungus tribe deckem vagy cleric típus köré építhetek, lehet nem fog nyerni mert olyan gyenge összességébe, de már önmagában ez plusz fun faktor számomra a játékba😊

DasIsFuck
Ezt kicsit a duels keretein kívül is értettem, ezért címeztem pont neked, de igazából mindegy is, mert kb csak mi hárman írunk a topicba 😄

Shep
Én meg szeretem a nagy lényeket, persze van kombó deckem is jó pár, azok is jók de itt örülök ,hogy lehet ilyen paklikkal játszani, nem csak zoo-val, mint a hulladék HS-ben.

DasIsFuck
Én nem rajongok annyira a ramp deckekért, nekem a magic a kombókról és szinergiákról szól😄

Shep
Én még mindig az eldrazi ramp decket szeretem a legjobban 😊

Dzsini
Örülök neki, de ez miért nekem szól külön? 😊

DasIsFuck
Uff milyen meccseket mentem ma a Gruul landfall paklimmal😄

Egyik meccsen levittek 2 hp-ra és onnan kerekedtek végül a landek felül az ellenfelen.
Igazi anyagháború volt, a végén a Rolling Thunderral fordítottam meg a csatát.

A másik esetben meg egy UB reanimátorkodó controll ellen sikerült 6 életpontról megfogni a meccset, ez még durvább anyagháború volt😊
ok nem top deckek, de hát az enyém is egy hiányos,optimalizálatlan greedy landfall, mindenesetre Mina and Dann, Wildborn nagyon fun kis lap😊
Hát ha még több Sylvan Advocate-hez hasonló land creaturöket buffoló lap lenne a játékban, mondjuk a Zendikar's Roil enchantment ami általában meghozza az igazi floodot és az meg elementalokat csinál nem land lényeket😊

Dzsini ha benézel: Nem tudom nekem a BFZ mint set annyival jobban bejön az utánna lévő blockoktól.Ez a landfall,converge,ally,devoid,ingest annyival érdekesebb a SOI,Kaladesh-ben felvonultatottaktól, ráadásul a szín kombóknak is sokkal érdekesebb témájuk volt.

DasIsFuck
Boros Vehicle deck.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Shep
Eddig egy olyan deckkel találkoztam elég kemény volt, de nyertem, úgy tűnik nem csak mi vagyunk lemaradva lapkészlet szempontjából .)

DasIsFuck
Kaladesh-t egyértelműen, nagyon erős amiket behoz.
questekkel nekem is így van😞

Shep
Na ezért is nagyszerű ez a játék, hiába nincsen meg a legutolsó két kieg mégis teljesen jól lehet játszani, még haladni is, igaz van most már 3300 körüli aranyam, de nem tudom melyik kieget érdemesebb inkább venni így kivárok vele. Nem tudom csak nálam van-e így de jó ideje alig kapok 120-as kvesztet, főleg 80-ast dobál a csere után is.

Shep
Túlságosan, lassú és körülményes az egész, nekem valahogy ez most nem jött be, aztán persze majd változhat. Kíváncsi vagyok lesz-e majd valami brutál erős tárgyas pakli!

DasIsFuck
Hátlapok és full art landek, ez a két opció elérhető az item shopban.

Miért nem tetszenek az új mechanikák?

Én azt sajnálom, hogy ez a lap nem kerül be😞
Ezért szurkoltam a leginkább..

Shep
Na megcsináltam a story-t, és továbbra sem tetszenek az új mechanikák, a design az viszont nagyon rendben van. Most már lehet venni ilyen design elemeket is a boltban, egy gond van csak ,hogy nem lehet megnézni (legalábbis én nem találtam rá lehetőséget), hogy melyik mit is csinál valójában, meg persze drágák is. Hiányzik 1,7 kieg és majd ilyenre fogok költeni, nyilván 😊

Shep
Hát megmondom őszintén nekem nem tetszenek ezek a tárgyas új mechanikák, igaz még csak az első story küldetést csináltam meg.

Dzsini
Magic Duels Patch Notes - szokásosan vicces known issues listával 😊

Dzsini
Az a cél, hogy erősek, hatékonyak legyenek, és foglalkozni kelljen velük, ha megjelennek. Lényekkel támadható, agyon lehet csapni őket 😊